Új privát üzeneted érkezett!

Ktc: de jó :) Gratulálok!!! Még egy kismama! A dokinőnél nem tudom, hogy hogy működik, de a Spánik a 12.hétig nekem sk csinálta az UH-t ügyeleti időben, így addig a MÁVba hívott. Én is felhívnám előtte a doktornőt és majd Ő elmondja mit tegyél.

Pepitanna: nagyon szívesen mennék sétálni :wink: Csak számolj vele, hogy már kevesebbet bírok, meg csiga vagyok és a családom is terrorizál, hogy 1 nap 1 program, így nem minden nap jó (hétfő és kedd tuti nem). Majd egyeztessünk, mert kedvem az van!
Mostanában nem szoktam aludni napközben, most éppen az állandó ehetnék van rajtam :? Mindegy mi az, csak folyamatosan járjon a szám.

Csajok! Mit kell vinni a babának a kórházba? Mi az amit nem adnak, vagy esetleg kevés?

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Cosmo - Összehozhatnánk egy közös sétát Pepitannáékkal, mert már készülünk rá egy ideje, csak vagy az idő nem jó vagy valmai más jön közbe. :wink: Mit kell vinni? :roll: Össze kell szednem a gondolataimat, olyan rég volt. :wink: pelenkát tuti, textil se árt, popsitörtlő, hazahozós ruha (de ez elég, ha apa beveiszi, amikor mát jöttök haza), ha szeretnél, akkor cumi, kiskesztyű, ha hosszú a körme, saját takaró, ha szeretnéd, de azt adnak. Alkohol, vatta, popsikrém van. Illetve egy fél éve még volt. :wink: Hirtelen ennyi, de majd jönnek a többiek és javítanak. Neked sokkal több minden kell arra a pár napra.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

ktc - Nagyon örülök én is a gólyahírnek! Gratulálok! Legyen nyugodt, szép 8 hónapod!
Én a dokinkhoz már később kerültem, nem tudom hogy indul nála a várandósság. Hívd fel a doktornőt!

cosmo - Betti jól össze szedte a gondolatait, esetleg még fültisztító pálcika, nekem az még segített a köldökcsonk ápolásánál. De még gondolkodom.

Betti - Jó ötlet ez a hármas séta! :wink: Esetleg a ligetben? Vagy Betti ti jönnétek közelebb hozzánk és akkor nekünk nem kell bumlizni... (már csak 1 autónk van, amit apa használ) Esetleg hozzánk is jöhettek, ha az idő nem jó mikor mi érnénk rá. Hm? :) :wink:

Képzeljétek! 3 napja tanítgatom Pannit arra a mutatványra, hogy a "mekkora a Panni?" kérdésre felemelje kezecskéit a feje mellé, mert hát ugye a méretarányok miatt fölé nem ér... :lol: És mire azt modjuk, hogy "Ekkora!" már vigyorogva mutatja is a méretét! Nagyon zabálni való! :lol:
Rosszabb élménnyel is beszámolok, du. megyünk fogorvoshoz. Brrrr... :x Hű de utálatso dolog! :? Szorítsatok! :roll:

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna - Nekem bármelyik jó! Nálatok is meg a Liget is. Tegyük Cosmo függővé, ő a legkevésbé fürge most. :wink: Nekünk a kedd, péntek, amikor torna van, a többi nap jó.Nálunk volt pálcika is. :roll: De az tényleg hasznos, itthon is azt használtam. Szotítok a fogorvoshoz! De édes lehet Panni! Úgy várom már én is ezt a kort! Most még csak ott tartunk, hogy örülök, ha valamit a kezébe adok nem dobja el azonnal. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Köszi Betti! Hamarosan Szabi is produkciózik majd!

Cosmo??? :wink:

Kép
Kép
pepitanna

Csajok, de rendik vagytok!!! :D Szupi lenne a hármas séta. Ha nem gond, akkor nekem jobb lenne itt a környéken, mert az Uram már csak különleges esetben enged BKVra (ha dokihoz megyek és nincs aki elvigyen), illetve a derekam is hamar elfárad, meg ha nem esik jól éppen a séta, akkor csak haza ballagok.
No, az időpont egyeztetés az már egy kicsit nehezebb téma...
Fogdokiról jut az eszembe, a jövő héten nekem a csütörtök se jó, mert akkor én is tervezek hozzá menni.

Köszönöm a kórházas válaszokat. Végülis, ha valami kimarad, akkor még betudják hozni nekem, vagy ha valami felesleges, akkor hazaviszik. Kiindulási alapnak ennyi is jó.

Milyen kis ügyes már Panni baba :wink:
Pepitanna: neked szorítok a fogdoki miatt. Fáj? Vagy csak kontroll?

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat meg az infókat. Meg tudnátok nekem adni privátba a dokinéni tel. számát? Ma beszéltem Bori kórházi neonatológus (gyermekgyógyász) doktorbácsijával, ti valószínűleg (szerencsére) nem ismeritek, Dr. Mészáros József, egy zord idős doktorbácsi, annó ő vezette a PIC-et (koraszülött intenzív centrum) a Szabolcsban, szóval engem ő irányított a dokinkhoz, ő beszélte meg vele, hogy vállaljon el engem az előzményeink miatt. Most mondta a neonatológus, hogy Aszódi doktornő nagyon kedves, tapasztalt szülészorvos, 3 gyerekes családanya, jó kezekben leszek nála addig is, amíg Spánik dokink visszajön. Azért ez biztató, nem?

Szóval ha megkülditek nekem a tel. számát, felhívom egyezkedni.

És most írok is mailt a dokinknak a hírekkel. Amikor múlt hétfőn írtam, hogy megyek hozzá, akkor az volt a problémám, hogy éreztem a történteket, de nem mertem elhinni, hogy ilyen hamar lehetséges érzékelni (gyakorlatilag 1 naposan). Akkor a doki azt mondta, minden lehetséges, de hát meg kell várni az idejét, hogy ki is lehessen mutatni. Megvártuk.

Most megyek is, Bori hamarosan ébred, addig még megírom azt a mailt.

Mivel a topictaliról most valószínűleg lemaradunk, ha szóltok, mikor van a kettes vagy hármas séta (persze, ha délelőttre esik) esetleg tudnék csatlakozni. Legalább végre meg is ismernélek néhányotokat személyesen. 8)
ktc

Ktc: küldj nekem egy üres privit és küldöm a számot. Aszódi drnővel dolgozott nemrég Anyum kolléganője is egy fél napot és csak jókat mondott. Türelmes, kedves, alapos és utána se vág arcokat és motyog az orra alatt miután kiment az ember a szobából - más dokiknál Ő elég gyakran tapasztal ilyet.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok Anyukák!
Március 16-án született meg Eszter lányunk Spánik dokinál. Csak azért gondoltam, hogy írok, mert cosmopolita kérdezte, mi kell a babának. Kellemes meglepetésben volt részem a kórházban, mert csak a hazamenős babaruhára volt szükségünk :lol: . Pelust, popsitörlőt is adtak, pedig ez régen nem volt gyakorlat. Inkább majd magadnak kell kajáról gondoskodni, mert amit a kh-ban adnak nagyon kevés :cry: . Pedig nem vagyok egy nagyétkű...

Kép
becsengo

Becsengő - Hadd gratuláljak itt is Eszti babaához!

Cosmo, Pepitanna, Ktc - Nekünk a kedd és péntek kivételével bármelyik nap jó lehet, mondjuk 11 óra dél körül. Evés, alvástól függően.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Becsengo: Gratulálok Eszterhez :D Klassz, hogy még sikerült elcsípni itthon a dokit! Köszi a friss infót, ez tényleg jó hír.

Bettyna: amelyik nap jó nekem, az egész nap jó és a jövő hét utáni héttől nincs fix. heti programom.

Újszülött pelusból mennyit érdemes venni?

Kép
Kép
cosmopolita

Én másfél csomaggal használtam el kb, de Szabi nagy volt.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Becsengo - Gratulálok Eszterhez. Mi is épp ma határoztuk el, hogy ha kislány a pocaklakó, akkor Eszternek fogják hívni. Ha van egy kis időd és energiád, akkor leírhatnád a szüléstörténeted. Milyen kislány? Rakj fel képet is ha tudsz!

Ktc - De jó! Végre még egy kismama! Én is később kerültem a dokinkhoz, de ahol kezdtem a terhesgondozást ott is először megvizsgált a doki aztán pár napra rá kaptam időpontot uh-ra.

Cosmo - Tök jó, hogy a férjed ennyire vigyáz rátok. Nagyon nehéz már Mazsolát cipelni? Hogy érzed magad?

Kriszta - Mi újság Eszterrel? Takonykór?

Bettyna - Hogy álltok az alvással?

Képzeljétek! Én már több, mint két hónapja nem tudok aludni. Sajnos ez nálam (nagy valószínűséggel) hormonális. Amikor a Zsófival lettem terhes, akkor is a 8. héten kezdődött az álmatlanságom és 2,5 évig tartott. Félek tőle, hogy miost is ilyen hosszú lesz, mert már nagyon ki vagyok készülve. Most egy kicsit rosszabb is, napokig nem tudok aludni. Napközben pedig úgy le vagyok lassulva, hogy nem ismerek magamra. Sokszor szinte egész nap csak szédelgek, de a következő éjszaka akkor sem jön össze az alvás, maximum 2-3 óra, de az is több részletben. Ezért is van az, hogy ritkábban jövök fel. Pontosabban mindig elolvaslak Titeket, de ritkán van arra erőm, hogy összeszedjem a gondolataimat és leüljek levelet írni.

Marcsi
murphy73

Murphy - Köszi, de ma éjjel megint 3-szor keltünk. Teljesen kiszámíthatatlan ez a dolog kb 1 hónapja. A fogára gyanakszom, mert nagyon be van dagadva neki felül is, meg alul is oldalt.
Sajnálom az álmatlanságot. nincs erre valami homeós cucc?
http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&page=HihPgSiteMateriaMedica&category_id=153

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna: köszi a pelus infót!!! Kitartás az éjszakákhoz!

Murphy: változó, hogy mennyit bírok. Néha még vannak napok, amikor energikus vagyok, de egyre ritkább. Van hogy jól esik a séta és van hogy 10-20méter után inkább elég volt. Én eléggé derékfájós vagyok alapból is. De nem panaszkodom, ez csak egy apróság, ha nem erőltettem meg, akkor nem is érzem. Az a szerencse, hogy már csak néhány apróságot kell vennünk, amikor még jól esett a pörgés, akkor beszereztünk majdnem mindent.

Szerintem is próbálj ki valamilyen homeos cuccot! Kérdezz rá a dokinál is. Nekem csak az elején, meg utána párszor volt olyan gondom, hogy ha éjjel felébredtem, akkor nem tudtam visszaaludni, mert egyfolytában gondolkodtam, vagy éhes voltam. De mostanában (kop kop) nagyon jókat alszom éjjel, még akkor is ha többször megyek mosdóba.

Valaki használt sudocrem-et?

Délután 4D!!!! :lol:

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo, várjuk a 4D-s híreket és képeket!

Murphy, sajnálom a dolgot, az álmatlanság nagyon rossz. Én szerencsére ritkán szoktam a gondolataim miatt ébren forgolódni, de tudom, milyen szörnyű az. Pláne hosszú távon. Valami relaxációt nem próbáltál erre? Igaz, én Bori születése óta, tehát lassacskán 5 éve nem aludtam át éjszakát, de mostanra már van, hogy 5 órát is képes vagyok egy huzamba aludni. Amúgy 3 az általános. Akkor megébredek, leellenőrzöm a családom, iszom, pisilek (mostanában mindig :wink: ), s visszafekszem. Az azért gyakran előfordul, hogy ilyenkor, amikor kezdenék végre aludni, Bori mocorogni kezd - eléggé egy rugóra járunk, még mindig kölcsönösen megriadunk, ha a másik megébred. Kicsit össze vagyunk kötve, ez a lelki köldökzsinórunk. :D

Húsvét hetére kaptam időpontot, először a doktornőhöz jelentkeztem be, aztán sikerült felhívnom (köszönöm Cosmo a tel.számot), s előtte napra kaptam UH-ra is időpontot. Így 14-én UH, 15-én doktornő. Talán még a védőnő is belefér arra a hétre, 25-én szeretnék már kiskönyvvel a kezemben menni Erdélybe, jobb, ha az nálam van egy ilyen hosszú utazáskor. Addig viszont még van 2 bő hét, most nagyon csigalassúsággal telnek a napok.

Ja, és képzeljétek, én már látom a változást a pocakomon, pedig még csak az 5. héten járok! Tudom, második baba, de akkor is. Nemrég még arra voltam büszke, hogy visszaszereztem a lánykori alakom, erre most tessék, megint olyan, mint amikor még állandóan puffadtam, meg rossz volt az emésztésem. A halszálkás normál melltartót már 3 hete nem bírom, most már harisnyát sem szeretek húzni, nem érzem jól magam benne. Azt hiszem, ha ez így megy tovább, amire anyósomék meglátnak, már esélyünk sem lesz a titkolózára. 8)

Cosmo, őszintén megvallom, meglepődve olvastam, hogy mennyire hamar el tudsz fáradni, aztán rájöttem, hogy nekem ezirányú tapasztalatom nincs is, nekem Bori születésekor is nagyon pici volt a pocakom, nem is híztam, Bori is pici volt, szóval nem volt, amitől "terhesnek" éreztem volna magam. A születése előtti napon felmásztam Kőszeg mellett egy kisebb hegyre. :(

Összehasonlítási alapnak itt egy kép a 7. hónap közepéről... Pontos hetet most nem tudok, utána kellene néznem. Ennél nem igazán volt nagyobb a pocakom 1 hónappal később sem, amikor Bori megszületett.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2012.02.18 09:51-kor.
ktc

Ktc - Nagyom helyes kismami voltál Borival.

Cosmo - Nem használtam Sudocrémet, de van itthon. Egyenlőre még nem volt annyira piros a posija, hogy ne lett volna elég a gyógyszertári popsikenőcs.

Képzeljétek tegnap megnéztük a Kisvakond Kiállítást. Nem volt egy nagy durranás, de vettük apróságokat Szabinak. Önmagához képest nagyon sokáig nézelődött. Olyan fél 1 körül indultunk, az autóban végig ébren volt és végül olyan 3/4 3 körül aludt el. :shock: Ehhez tudni kell, hogy, ha sétálni megyünk, jó,ha egy saroknyira eljutunk úgy, hogy még ébren van.
Na, és nem elhanygolható az sem, hogy mellett van a cseh sörfesztivál is. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ktc: Olyan idilli ez a kép, amit feltettél. Remélem, Neked is szimpi lesz a dokinő. Jó sokára kaptál időpontot. Majd megírom, hogy nekem mikor kell legközelebb mennem.
Megmutatom, hogy hogyan nőtt a pocakom az elmúlt hónapokban. Már a 8.héten követeltem itthon a pocakfotót :oops: a legutolsó pedig ma készült. Vannak normális képeink is, de most a kimondottan a pocakról oldalról készült képeket raktam össze.

Kép

UH-n minden rendben volt, most 1329g-ra becsülik a súlyát. Ébren volt a kis prücsök, de elbújt vagy a lepénybe, vagy a keze mögé. Az elején még 1-2mosolyt megeresztett nekünk, illetve ivott, de csak félig mutatta meg a szép kis arcát. Úgy tűnt jól érzi magát odabent.
Nem sikerült jó képeket csinálni, de azért csatolok egyet. Türelmesen még kivárjuk ezt a bő 8hetet és majd megnézzük idekint :D

Kép

Bettyna: hmmm, jól hangzik ez a cseh sörfesztivál. Sajnálom, hogy nem hallottam róla korábban. Mondjuk nálunk gyakran vannak cseh gasztronómiai napok, mert Anyósom cseh :) [/img]

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Becsengo: Gratulálok Eszterhez!! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek! :D

Ktc: Milyen jó ez a kép rólad és pocaklakó Boriról :lol: De ahogy visszajön majd a dokink, akkor ő hozzá fogsz járni és nála is szülsz majd, ugye?

Murphy: Sajnálom az álmatlanságot, nagyon rossz lehet :( Én is hajlamos vagyok rá, hogy éjjel felkelek pl. pisilni, és nem tudok visszaaludni könnyen, mert egyből elkezd járni az agyam mindenfélén :( Nagyon rossz :(

Cosmo: Tök jó ez a pocaksorozat! Nekem tök jó, hogy odaírtad, hogy mi hol van a 4D-s fotón, így sikerült kivennem a babóca fejecskéjét. Nagyon formás :wink: Mi a kórházi csomagban lévő picike Sudocrem-en kívül egyszer vettünk egy kisebb dobozzal, de nem vagyok tőle elájulva. A lányoknál, ha piros a popsi, akkor jobban bevált, ha váltakozva kenem a gyógyszertárival, és valami bármilyen más popsikrémmel. Szerintem felesleges csak azt használni, és elég drága is. Az első három hónapban amúgy is ajánlott a gyógyszertári kencéket használni. Mi pl. fürdetőkrémet még mindig azt használjuk, meg Nikinek popsikrémet is. Vivit sokszor olajoztuk fürcsi előtt, azt is sima gyógyszertárit használtunk.

Csajok meg vannak fázva :( Hőemelkedés, enyhe láz, orrfolyás, köhögés. Vivinek még a torka is fáj, és elég csúnyán köhög, de úgy tűnik, hogy a homeo-s szerek már kezdenek használni :)
lamme

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek, aki hiányolt, élek még, de elég mozgalmas heteken vagyunk túl!:(
Kezdődött Csabi megfázásával, aki nem kímélve családját, prüszkölve és köhögve ránk ragasztotta a nyavaját. Nekünk mindegy volt, de Gergőnek...:( Hát az egy katasztrófa volt. Alig kapott levegőt, fuldoklott, így az orrát állandóan szívni kellett és majd' 45 fokos szögben altattam, hogy ne legyen gáz. Légcsőhurut. :( Éjjelente féléber állapotban "aludtam" és annyit aggódtam, hogy 1 hét elteltével már csak vonszoltam magam, azt sem tudtam, merre vagyok arccal.
És persze suliba is kellett járni, mert a félévem akkor kerül elfogadásra, ha a kötelező referátumokat, előadásokat a többi hallgatótárssal én is megtartom, tehát aktív résztvevője vagyok a csapatnak. És hogy ez se legyen elég, nyakamon a szakdoga leadási határideje, úgyhogy, tetszett, vagy sem: bele kellett húznom! Remélem, meglett az eredménye, mert a konzulensem azt írta, hogy a dolgozat "szép és okos" és hogy kér majd egy példányt emlékbe. Ez azért nem rossz kritika egy Ranschburg Jenőtől, nem?:) Szóval most itt tartok és teljesen "szétszóródtam!" :)
Ja, Cosmo csatlakozom az ellenérvelők táborába a sudocremet illetően és maximálisan osztom lamme tapasztalatát, ugyanis detto mi is így jártunk. Kezdtem a termékmintával, majd, mikor az elfogyott, vettem másik dobozt, merthogy az milyen jó lesz. Csabi pont hasmenős volt és eléggé kicsípte a fenekét a cuccos. Az eredmény: NULLA!!! semmit nem használt. Ezen nekibuzdúlva 2 ujjnyi vastagon bekentem a jól bevált csukamájolajas gyógyszertári maszlaggal, és másnapra kutya baja nem volt. MIntha soha nem is lett volna vérvörös a feneke.
A kórházba vigyél azért újszülött pelust egy originál csomaggal (nincs sok benne), az bizti elég lesz, mert ott nagyon spórolnak a pelussal. Mondhatnám: a mi kórtermünkben soha nem volt kikészítve 1 árva darab sem!!! :evil:

Nagyon cuki a kismaszat, alig várom, hogy láthassam a kinti világban is! :D

damara

Ja, KTC én is gratulálok! :D

Lamme szegény csajszikák!
Mielőbbi jobbulást nekik!

damara

Lamme: csajoknak jobbulást! Jó hír, hogy beválnak a homeos cuccok! Ha lesz időd, még mesélj egy kicsit, hogy mi újság Veletek.
Köszönjük a dícséreteket :) Már most elkezdték a nagyszülők a találgatásokat is, hogy kire hasonlít. Anyum szerint az én számat örökölte, Após szerint tiszta apja :lol:

Sudorcremet akkor először kipróbálom (ha kapok mintát), mert eddig 3:1 a nem javára. Köszönöm a tapasztalatokat. Azt hiszem egyre több kérdésem lesz majd :roll:

Damara: De jó, hogy megint itt. :) (Nem akartalak telefonon piszkálni, gondoltam, hogy sok a dolgod).
Húúúú, 2gyerkőc mellett? beteg család mellett? még a suli is??? Minden elismerésem. Gratulálok a szakdolgozathoz!!!! Tényleg nagyon szép dicséretet kaptál! Már beszéltünk róla, hogy miről írod? Most már mindenki meggyógyult?

Pár dolgot azért biztos bepakolok a gyerkőcnek is majd (pelus, kesztyű, takaró), aztán ami felesleges azt visszaküldöm.

Én ma délután megyek dokihoz.

Kép
Kép
cosmopolita

Csajok sziasztok, vagyok én is. Eltűnésem oka, hogy kihalt a fél családom, először a férjem, majd Aliz is influenzával küzdöttek :( Aliz 1 napos lázas állapottal és nonstop orrszívással és szopival megúszta, férjem még benn van, de holnaptól dolgozik újra. Én meg jól elfáradtam, pattogni ide-oda, etetni, orrot szívni, homeos szereket adogatni, pelusozni, mosni, háztartás, céges meló, hú, nagyon kivoltam :?
Tali: úgy látom, olyan időpont nem lesz, ami mindenkinek jó. Ha tudunk végre beszélni a lelkésznővel keresztelő ügyben, akkor az alapján bedobom a végleges időpontot, de hajlok arra, h maradjon a máj. 9, az a többségnek jónak tűnt.

KTC-gratula a pocaklakóhoz :) Tényleg nem volt Borival nagy hasad :)

Sodukrém és gyógyszertári szarok, ill. szerek: közös jellemzőjük, hogy alapjuk a folyékony paraffin, ami remek kőolajipari melléktermék. Gyönyörű ragadós, fekete trutyi, amit mindenféle "szuper" eljárásokkal fehérítenek, tisztítanak és ezekből keverik a legtöbb krémet, testápolót, hidratálót, de ami a legdurvább: babaápoló szereket, babaolajokat popsikenőcsöket (igen, a gyógyszertárit is)! (A másik kedvencem a sodium laureth sulfat, ami a legtöbb sampon, balzsam, habfürdő, és tsaiban első helyen szerepel az összetevők között, és bizonyítottan rákkeltő anyag, persze hogy ez is benne van a babaszerekben... :cry: )Úgyhogy aki tudja, kerülje ezeket. Helyettük vannak természetes alapanyagú termékek (akit érdekel, leírom), de piros popsira, meg minden ilyesmire legjobb az anyatej, popsi esetén pedig a sok-sok szellőztetés peluscserék alkalmával. Bocs ha észosztásnak tűnt, de jobb, ha tudjátok.

Cosmo: nagyon csini a pocid és úgy tűnik, egyetlen fölösleges gramm sincs rajtad :lol:
vumenke

Sziasztok!

Cosmo
, köszönöm a pocakfotókat. Nagyon szép formás a pocakod! Akkor ezek szerint te is megerősítesz, hogy nem félrelátok, amikor újra pocakosnak találom magam. Pedig ez még csak max. a 6. hét. Időpontot a doktornőhöz előző hétre akartam kérni, de akkor egyáltalán nem rendel. Úgy tudom, a 7. - 8. hét környékén jó orvoshoz meg UH-ra menni, mert akkor már van szívműködés is, s akkor tudják pontosan beazonosítani a terhesség korát. Így hát nem sietem el a dolgot.
Nem semmi ez a pontos súlymeghatározás Mazsolánál! :wink: Jó, hogy odaírtad, mi hol látható, így már én is látom. Helyes kis kölyök! :wink:

Lamme
, igen, úgy tervezem, hogy a dokinkhoz fogok visszamenni, elvégre őt személyesen kerestük fel az előzményeink miatt.

Olvastátok a mostani Kismamában Szandra naplójában a szülést? A mi dokink vezette le! Viszont a múltkori szülészet-bemutatás után meg levéláradat érkezett hozzájuk, hogy a valóságban nem is úgy volt, ahogy a szülészet vezetője leírta... Én Bori mellett megtanultam érvényesíteni a jogainkat, remélem, ha oda kerülök, őérte és persze magamért is képes leszek majd kiállni. Bár fogalmam sincs, mivel jár a vajúdás és a szülés, képes leszek-e egyáltalán bármire is gondolni akkor. De hát nekünk ez még nagyon messze van.

Damara, legyén nagyon büszke magadra, hogy így helyt tudsz állni. És bizony Ranschburg papa dicsérete nagy szó!!!!!! Gratulálok!

Sudocrem ügyben annyit, hogy míg egyik barátnőm csak azt használta, mi maradtunk jó öreg doktorbácsink (azóta nyugdíjba ment) által felírt, a saját receptje alapján összeállított gyógyszertári popsikrémnél. Nálunk sem igazán vált be a Sudocrem. Ha mostanában kicsípi a kaki Bori fenekét, akkor meg egy másik kikeverős azuleolos krémet használunk (szép kék színe van az azuleoltól).

Vumenke, számomra nem oktatás, amit írtál, sajnos ez az igazság. Mi is próbálunk kerülni minden effélét, de nagyon nehéz. Te miket használsz? A barátnőm a DM natúr termékeit veszi (Alverde). Borinak nagyon száraz a bőre, neki múltkor shea vajat vettem, nagyon jó volt. A pocakra is majd azt kenek, most rendelnem kell egy újabb adagot belőle.

ÓÓÓÓ, említett kis hölgy megébredt, mennem kell.
ktc

Összefutottam a dokinál Murphyvel, kicsit bizonytalan voltam, de leszólítottam 8)

Vumenke: jobbulást a családnak! Köszi a dicséretet, érdekes hogy Anyum is ma mondta pont ugyanezt, de én azért érzem, hogy a combomra is jött egy kis zsír (na, ja, azt nem raktam fel a fórumra :lol: ). Eddig már +8 kilónál tartok. Az az igazság, hogy nem nagyon tudok nemet mondani a finomságokra. :roll:

Ktc: köszi Neked is a kedves dicséreteket. Ha korábban mész UH-ra akkor "csak" azt látják, hogy jó helyen van e a baba, de tök normális, ha a 8.héten mész. Én mondjuk már a 6.héten ott toporogtam a dokinál :oops: aztán a 7.-en és a 9.-en is visszahívott. Az utolsónál volt szívhang.

Én ma megjártam a dokinőt, nagyon nagyon alapos. Soha ennyi kérdést nem tettek fel nekem még, meg jól meg is vizsgáltak (na, itt lehet, hogy csuklott a közös dokink, mert emlegettem magamban a kecses kis kacsóit :lol: 8) ). Ami szuper, hogy a méhszáj teljesen zárt. Dokinő aranyos volt, ahogy mondta: tudom, hogy magának ez macera, de megtenné, hogy elmegy a kórházba is egy UH-ra, mert a babamozis leleten nincs minden rajta. Üsse kő, bejelentkezem :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy eltüntem, de kicsit magam alatt is vagyok, meg rengeteg dolog történik velünk.
A lényeg, hogy férjem áprilistól másik mentőállomáson dolgozik. Átment Szentendrére, ami jó is csak sajna elég messze van.
Sajnos a baba projektünk még mindig sikertelen, és én kezdem úgy érezni, hogy ez már nem fog összejönni, így most azért kemény döntések elött állunk, mert nemsokára lejár a szabim, és nem tudom hogyan tovább. Bence miatt nem tudok dolgozni, vagy csak fél állásban, de most azt is elég nehéz elintézni. (A logopédus mindennél fontosabb, de nincs aki vigye őt..) Szóval mostanában ezért nem jövök, mert egy kicsit túlvilági a hangulatom, és ez tényleg nem ide való.

Ktc! Hatalmas gratula! Kívánok nagyon boldog babavárást, és egészséges kisbabát!

aviubi

Sziasztok!

Lamme - Jobbulást a csajokank!

Cosmo - Nagyon jók a képek! A kis pisze Mazsola is édes! Nem tudom meddig tart a sörfeszt, esetleg keress rá. Cseh anyós? Hmmm :wink: Örülök, hogy szimpi a doki néni is. Így tuti nyugodtabban telik az a 8 hét.

Damara - Szegény ti! Gergő jól van már? Komolyan Ranschburg Jenő a konzulesned??? :shock: Gratula a dicsérethez. Miről írtad a szakdogádat?

Vumenke - Hű, benneteket is jól elkapott a getha! Engem is érdekel milyen krémet használsz.

Aviubi - Próbálj gyakrabban jönni, majd mi felvidítunk! :wink: Nem szabad ennyire letörni, mint a bilib füle. Ha nem görcsölsz rajta és nem is adod fel teljsen, hidd el, hogy jönni fog az a baby, amikor ő is jónak látja!

Mi a barack után az almával próbálkozunk. Tegnap Goldennek kísérleteztem. Annyira édes volt Szabi. Az első 2-3 mini adagot a kanálon még lenyalogatta, aztán amikor közelítettem a szájához a kanállal hegyesen kinyújtotta a nyelvét. Ilyet még sosem láttam tőle. :lol: Nem bírtam ki nevetés nélkül. Remélem ezt nem annak értékeli, hogy ezentúl ezt kell csinálnia, mert vicces. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Nos,vagyok,csak ünnepeltünk a hétvégén,péntektől-vasárnapig.
Lili nagyon boldog volt,imádta a felhajtást:)
Kész a szakdogám teljesen,ma beköttettem,holnap visszük a Lilivel kettesben Sopronba.Onnan átmegyünk Bécsbe,még nem tudom hogyan,majd éjjel megnézem a neten.Kocsival megyünk,az tuti.
Jól vagyok,még 13 hét van hátra!
Vendég

Lilisgabi - Gratula a kész szakdogához. Vigyázz magatokra!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Ma voltam Uh-n, baba szépen növekszik,minden rendben. még 9 hét...
Aztán megkerestem a helyettes dokit, Dr. Debreczeni Attila, Spánik doki ajánlásával. Elég fiatalnak látszik, Olyasmi,mint dokink, de lehet még 1-2 évvel fiatalabb. Elég alapos volt, sokat kérdezett, és engem is folyamatosan erre bíztatott, márminthogy kérdezzek bátran.
Szóval szimpi volt, de azért azt hiszem,ha a Manó is úgy gondolja, hogy megvárjuk a Spánikot, akkor inkább Nála szülnék, nem a helyettesénél.

Aviubi:Fel a fejjel !!!!!

Sziasztok

Banyoszka
banyoszka

Aviubi: éppen kérdezni akartam, hogy mi újság Veletek. Tudom, hogy nehéz, de NEM FELADNI!!!!!Kenetet levetetted? Átjárhatóságira mész?
Nagyon drukkolok Nektek!

Bettyna: rákérestem még vasárnap, de én úgy láttam, hogy szombat volt az utolsó nap :( Mindegy, majd kimegyünk a rokonokhoz hármasban :wink:
Szabi édes lehetett :D

Én hétfőn megyek újabb UH-ra. Ma megkezdtük a 8.hónapot!

Kriszta: merre vagy? Mi újság Veletek?

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Damara: Fúú, tényleg mozgalmas heteken vagy túl :shock: Szakdoga kritikája: wáááóóó :lol: :D R.J. a konzulensed? Tök jó :D

Vumenke: Jobbulást nektek! Szerintem jó, hogy leírod ezeket a káros dolgokat. Azt én is tudtam, hogy pl. a Johnson's-ban, Nivea-ban van ez a kőolaj származék, de azt nem, hogy a gyógyszertáriban is :shock: Anno 2005-ben, amikor Vivi született, akkor legalábbis ez volt az egyik érv a gyógyszertári és márkás termékek között. Te mit ajánlanál helyette?
Én pl. fősulis korom óta kerülöm az aszpartamos ételeket, italokat. Felháborít, hogy pl. az antibiotikumban, amit most a csajoknak kell adnom, ez is van :evil: Kerüljük, ha lehet, a nátrium-glutamátot is, így pl. biovegetát használunk, ha éppen szükség van rá. Kb. 100-150 Ft-tal drágább a dm-ben, mint a hagyományos ízesítők. Szerintem ennyit megér az egészség. Se ízfokozó (na-glutamát), se csomósodásgátló szarság nincs benne.

Ktc: Nem tudod beszkennelni a Kismamás cikket és elküldeni e-mailben? Érdekel, de emiatt nem veszem meg az újságot. Nem csípem :P

Cosmo: Szerintem a +8 kg nem olyan vészes :) Én is már több kismamától hallottam azt a dicséretet, hogy a dokinknak nagyon finom keze van :D Amikor Nikinél megvizsgált, hogy szülök-e vagy sem, akkor még szabadkozott is, hogy tudja, hogy fáj, de fontos, hogy tudja mi a helyzet :)

Aviubi: Örülök, hogy a férjednek megoldódott a melóhelyzet! Viszont sajnálom, hogy te meg rossz passzban vagy :( Fel a fejjel!! Most egy kicsit összejöttek a dolgok, de majd szép lassan megoldódik minden! (Mondjuk engem is rendszeresen elkap a depi, ha a jövőbeni anyagi helyzetünkre gondolok--->kedves kormányunknak köszönhetően.)

Bettyna: Én meglestem az ÁEK-es topikba tett linkedet Szabiról, annyira édes, ahogy ismerkedik az ízekkel :D

Lilisgabi: Gratula a szakdolihoz! Lilinek utólag is nagyon boldog harmadik születésnapot kívánunk!! :D Milyen volt az út Sopronba?

Banyoszka: Örülök nektek is, hogy babóval minden rendben, és a doki is normális. Drukkolok azért, hogy pocaklakó megvárja Spánik dokit :wink:

Kriszta, Oroszági
: Merre vagytok? Hmm? :D

Nálunk a lányok betegek :( Lázasak, folyik az orruk, köhögnek :( Vivinek még pluszban kötőhártyagyulladása is van :( Még soha nem volt neki (Nikinek sem). De szépen javul. Most már kezdenek kifele menni belőle. Holnap reggel megyünk vissza a saját dokinéninkhez, mert hétfőn, a változatosság kedvéért megint kifogtuk, hogy szabin volt, és az a bunkó helyettesítette, aki szokta :?
Amúgy Vivire nagyon büszke vagyok, mert másfél napig őrjöngött a szem-, és orrcsepptől, de tegnap délután óta egy nyikk nélkül engedi :D Ő mondta, hogy legközelebb nem fog sírni, megígéri :D Be is tartotta :D
És a hisztik is radikálisan lecsökkentek az utóbbi hetekben. Hihetetlen, hogy milyen szellemi ugráson ment keresztül. Szavakban, logikában, összefüggések meglátásában, egyszerűen leírhatatlan. Nikivel egyszerre lett durvább és gyengédebb. Egyik pillanatban ellöki, mert lehet, hogy ráült valami játékra, ami pont kell neki, a másikban meg ölelgeti, és mondogatja, hogy jaj, de édes vagy :D Most este pl. már lefekvés után, Niki csúnyán köhögött, szerintem félrenyelhette a nyálát. Vivike meg kiabált, hogy anya, anya, gyere, Niki mindjárt hányni fog. Mentem be egy kis vizet adni neki, Vivike meg ül az ágyán, és mondja, hogy szegényke, mindjárt hányni fog. Anya segíts neki. Ha nem hagyja abba, akkor doktornénit kell hívni neki :D
Szóval nagyon édesek, egyre jobban telnek a napok, már látni, hogy kezdenek "összenőni" egymáshoz :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2009.04.01 21:00-kor.
lamme

Ide valahogy bekerült mégegyszer az előző hsz-em, így törlöm :D
lamme

Csak gyorsan beugrok, mert már leragad a szemem.

Mi fürdetéshez vagy Neogranormon fürdősót használunk (olyan ph-jú, mint a magzatvíz, fini levendula illattal), vagy Babylove fürőolajat (BDIH min., semmi káros nincs benne), vagy fekete szappant mosok bele a fürdővízbe. Ez utóbbi mindenre jó: tusolni vele, hajat mosni. Mondjuk elég büdös és először gusztustalannak tűnik, mert oldódnak le róla a szárított levelek, de az tuti, hogy full természetes :lol:
Bababőr ápolásra csak shea vajat, ez nagyon király alapanyag, gyak. meggyógyítja a bőrt=előbb-utóbb nem kell krémezni emiatt van tiltólistán a kozm. iparban) én ebből csináltam magamnak sk. ajakápolót is (vagyis ez az alap, meg még pár term. cucc)
Én általában vagy fekete szappannal vagy Alverde narancsvirágos tusfürdővel tudolok, arclemosás: kecsketejes szappan (vagy zabos-mézes, vagy fahéjas), arckrém helyett sószappan (pedig régebben ezerrel Lancome, Estee Lauder, Clinique), dekorkozm-kat mostanában cserélem le (bár nem nagyon használok mostanában), egyedül a sampon ami a régi, mert azt még nem tudtam normálisat szerezni természetesből (ami ok lett volna a hajamra).
Mosás már csak a babaruhák és a pelusok miatt is: mosószóda, Almawin foly. ökomosószer, öblítés 10%-os ecet, néha teafa-, vagy egyéb illóolaj.
Kaják átértékelése mostanában, de porokat már nem használunk, mi is biovegetát használunk, ha muszáj, gyakran sütök sk. kenyeret, péksütitk kalácsot. Cukrot kerüljük, méz megy ezerrel, Alizt nem is nagyon akarom megismertetni a cukorral. Mármint valamennyire tuti lesz, de csoki, túró rudi és tsait nem akarom...

Jó, néha lecsúszik nekünk is cola, vagy csoki, de igyekszünk...

Na lépek, mert követel a kislánykám :)
vumenke

Sziasztok!

Mivel későn indultunk,csak Sopronban voltunk,nem volt semmi gond.Suli,boltok,és 2 játszótér belefért,8-ra értünk haza.
Dokit váltottam,II Női,dr Demendi Csaba,és császárral szülök.
:oops:
Vendég

Lamme: olyan megható olvasni, ahogy írsz a lányokról, zabálnivalók lehetnek, amikor szeretgetik egymást :)
Gyógyuljatok meg hamar. Reméljük, most hogy már kezd igazán tavaszodni elkerülnek mindenkit a betegségek.
A doki kezeit biztosan fogom még (nosztalgiával) emlegetni a köv. hetekben én is!

Gabi: sok sikert az új dokihoz! :wink:

Ma bevillant egy mondat és úgy ledöbbentem. A jövő hónapban szülök :shock: :D Igaz, hogy most hónap eleje van és csak a köv. hónap végén szülök, de mégis.

Ma annyira gyönyörű idő van, remélem mindenki a szabadban van!

Kép
Kép
cosmopolita

Előkerültem.
Meghosszabbítottuk a hétvégét a szüleimnél + Szeged, isteni időt ott élvezem igazán, inkább mint itt Pesten. :? Tegnap jöttünk haza, akkor még várt rám a fogdoki(életem első gyökérkezelése :x ) + pedikűrös, mert még mindig szenvedek a terhesség ideje alatt betépett köröm sarkától. :?

ktc - Gratulálok! :lol:

lilisgabi - Hogy hogy váltottál?

Beti, cosmo - Holnap? :wink:

Popsikrémek és egyéb "bio" cuccok - 8 éves gyógyszertári/labori tapasztalat van a hátam mögött, ezért nem vagyok ennyire ellenséges egyes dolgokkal szemben. Nem szándékozom senkivel sem vitatkozni, de ott láttam (készítettem én is) hogy mi miből készül. Panninak még néha most is bejárok a patikába 1-1 krémet keverni. Ott is úgy adunk tanácsot a betegeknek/érdeklődőknek, hogy minden lehetőségről tudjon és szabad akarata alapján döntsön a neki tetsző változatról. (szélsőségeket kerülve) Akár fülgyertyázás, vagy fülcsepp, akár sós vizes orrspray, vagy hatóanyagot tartalmazó orrcsepp, akár borogatásról... legyen szó. Beteg gyerek kétségbe esett szölője előbb utóbb (kért és kéretlen tanácsok hatására) mindent kipróbál.
Egy szó mint száz, a gyógyszertári alapanyagok nem a fekete piacról jönnek. Évekkel ezelőtt - még nem voltam anya - egy házidolgozat témája a popsikrémek voltak, ahol kiemelten foglalkoztam a sudocremmel. Nekünk a gyakorlatban is bevált.

Betegcskéknek kívánok mielőbbi gyógyulást, hogy minnél előbb élvezhessétek ezt a szép időt!
8)

Kép
Kép
pepitanna

cosmo - Most látom hogy egyszerre ítrunk! Odaléptem a naptár elé és leszámoltam az 53-at :wink: Akkor a kitűzött időpont május 25, jól számoltam? :wink: Az tényleg mindjárt itt van!

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna: jól számoltál, ehhez a dátumhoz viszonyítok, de még nincs konkrét dátumom. Hétfőn azt mondta a dokinő, hogy pár nappal a 38.hét betöltése után, de csak később egyeztetünk.

Séta: Bettynának nem jó a péntek szerintem. Nekem meg csak nagyon rövid séta lenne jó holnap, mert délután is megyünk el. :roll: Inkább legyen a jövő hét (hétfő, csütörtök nem jó).
Ma én se jutottam el fogdokihoz, mert Anyósom is lebetegedett és Ő vitt volna.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Vumenke, fantasztikus az elszántságod, gratulálok érte! Én nem vagyok ennyire kitartó és hát a férjem éppenséggel nem lelkesedik pl. a kaják terén tett változtatásaimért, így van, amivel felhagytam (teljes kiőrlésű liszt). Viszont a krémek "hozzám tartoznak", azokba nem szól bele, a shea vajat is a megkérdezése nélkül :oops: vezettem be, s nagyon jót tett Bori bőrének. Te honnan szerzed? És mennyiért? Ha eljön az ideje, azt elhatároztam, hogy még egyszer nem fogom végig eldobható pelenkázni az életünket, ha annak idején Borinál erről többet tudtam volna, nagyjából 30 ezerből megúsztuk volna a dolgot mosható pelenkával, s nem vettünk volna eszméletlen pénzekért papírpelust, amivel még a környezetet is jól megterheljük, hiszen lassacskán 5 éve naponta 6-7 darabot használunk el.

Aviubi, nagyon jól megértem az érzéseidet, szeptemberben visszamentem dolgozni (tanítani), de karácsonyig 2 helyen összesen 79 napot sikerült eltöltenem, Bori majdnem belerokkant, s így persze én is. Lelkileg (nekem) és anyagilag is jót tett volna a dolog, de nem jött össze. Így marad a gyes, az éhbér.

Bettyna, próbáltad azóta újra az almát? A golden jó választás, mert finom édes! Nagyon szeretem!

Lamme
, holnap küldöm a cikket, most már túl fáradt vagyok a szkenneléshez, meg kissé zajos is a művelet.

Lilisgabi, boldog szülinapot kívánunk Lilinek - utólag is! Ovi mikortól esedékes? Megkérdezhetem, miért döntöttél a kórház- és orvosválasztás mellett? És mitől biztos a császár? Én nem vagyok képben. De azért ugye maradsz közöttünk?

Pepitanna, nem is tudtam az "előéletedről"... Ez tök jó, hogy te kevered ki saját kezűleg a krémet! Nálatok is vannak dokikhoz kapcsolható keverések? A mi nyugdíjba ment gyerekorvosunk után a kerületben csak "CS" (mint Csabay) popsikrémként, vagy boraxos kenőcsként tartják nyilván a receptet. Nem is tudom, miért nem szabadalmaztatta.

Fogdoki... jövő hétre már nekem sincs mentségem, igaz, nem érzem, hogy gond lenne, de azért meg kellene nézetnem, meg a fogköveket is jó lenne leszedetni.

Április másodika van. Az autizmus világnapja. Ma végre láttam a Ben x című filmet. Fantasztikus!!!!!! Ezt mindenkinek látnia kellene! Bár aki nem ebben él, annak talán néhol magyarázatra szorul, de az biztos, hogy fel tudná rázni az embereket. Kicsit féltem tőle, hogy most mennyire vállalhatom be a megnézését, mert azért megrázó még nekem is a hitelessége, de annyira jól meg van csinálva, hogy semmi negatív gondolatom nem maradt utána.

Megyek, eldugulok, pontosabban az ágyba dőlök. Jó éjt mindenkinek!
ktc

Sz.rakodik a gépünk... :x :evil:
Sétan napolva, hetelve. Jövő héten nem vagyunk.
Üdv Mindenkinek!

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Gyors bekukk. Legközelebb majd olvasok rendesen. Szabi tépőzáras 2 napja. Állandóan rajtam lóg.

Köszönjük az érdeklődést, alma megy. Már barackkal keverve, mert egy kicsit megfogta a hasát. Ide is teszem alinket nektek, nehogy féltekenyek legyetek. :wink:

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/szabi-barackot-eszik-1-saHmToKwYrNkwDV3

Pepitanna, Cosmo - Hmmm...akkor húsvét után? Remélem még akkor is jó idő lesz.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Nos,vagyok,csak a Lilinek rohama volt péntek éjjel (kruppos,és fulladt),de vittük be a kórházba,ma viszont elviszem a gyerekorvoshoz,hogy antibiotikumot.Attól hamar helyrejön.
Azért váltottam dokit,mert nem volt időm eddig elmenni a Spánikhoz,most meg nem hiszem,hogy elvállalt volna,mikor hazajön, 2 héttel a szülésem előtt.
Azért császár,mert a Lili is az volt,és a mostani doki szívesebben kiveszi,minthogy kockáztassunk.Ismeri a Lili sztoriját,nem akar még egy negatív élményt nekem/nekünk,inkább a császárt érzi biztonságosnak.Én mebgízom benne,nagyon kedves ember.Igazából annyira véletlen dolog történt,hogy el sem fogjátok hinni.Árultuk a Multiplánkat már 4 hónapja,de drága autó lévén,és recesszió kezdetén,nem nagyon jelentkeztek rá.Egy nap telefonál egy pasi a férjemnek,mondja,hogy megnézné.Találkoztak.Férjem hazajött,mondta a pasi,hogy még pénteken újra hív minket,addig nézelődik.Péntek de.,csörög a teló,pasi az.Du. eljönne a házhoz,megnézni.Eljött a feleségével,ők a 3. babát várják aug-ra.Megláttam,ismerős volt,írjuk az adás-vételit,dr. Demendi Csaba.Rákérdeztem,igen,szülész-nőgyógyi a II-es Kl-án.Megkérdeztük elvállalna-e,mert nincs még konkrét dokim,elmeséltük a Lili körüli cirkuszt,elvállalt.Szerdán már voltam is nála,külön várt már engem,reggel már sms ment,hogy vár,stb.Nem is kellett várnom.Az a vicc,hogy legelőször őt választottam,mert mindenképpen a II-en akartam szülni,ha baj van a babával,ne vigyék el tőlem megint.Őt hívtam,de messze van a magánrendelése,nem őt választottam.Most Budaörsre mehetek hozzá,az nekem csak 25 perc kocsival,nem úgy,mint a Szt.István krt.Ennyi,hosszú lett,bocsi.
Remélem ti jól vagytok?Mi élvezzük a kertet,virágokat ültetünk ezerrel.Készítem az államvizsgatételeket lassan.Lotti már 26 hetes.
Vendég

Bocsánat,...NEM vittük be...
Vendég

Szép napot mindenkinek. Elkészült a születéstörténetem. Ha szeretnétek, olvashatjátok :lol:
Így születtél…
Eszternek:

2009. március 16-án hajnali 2 óra 50 perckor láttad meg a napvilágot. Nagyon ügyes kislány voltál!
Sajnos a születésedet megelőző két hét nem volt könnyű…Te már nem ismerhetted meg Bagi Papát. Papa március 4-én eltávozott közülünk. Akkor nagyon kértelek, hogy még várj egy kicsit, ne akarj megszületni. Szót fogadtál és ezt most is megköszönöm.
Március 15-én egész nap nem éreztem magam túl jól. Nyűgös voltam, és fáradt. Néha-néha mintha kicsike fájásokat éreztem volna. Apa, Gergő és Csenge még este elmentek az ünnepségre. Benedekkel voltam itthon. Kicsit izgultam, mi van, ha most indul meg a szülés. De végul is este a szokásos menetrend szerint alakult minden…vacsora, mese, lefekvés.
Apával megnéztük az esti híreket, ünnepi beszédeket stb. Lezuhanyoztam és aludni mentem, de mondtam apának, olyan furán érzem magam, lehet ma éjjel nem alszunk sokat. Kb 11-kor kerültünk mindketten az ágyba. Kevés forgolódás után máris éreztem egy eddiginél erősebb méhösszehúzódást. Aztán kb 20 perc múlva még egyet. A harmadik fájás már a 20 percet sem várta meg. Éjfélkor szóltam apának…indulhatunk szülni
Érdekes módon most nem hasmenéssel indult meg a szülés folyamata, mint az előző három alkalommal. Nem nagyon akartunk itthon várakozni, mert az előző vizsgálaton bő 2 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, és a doki ( dr. Spánik Gábor) is azt javasolta, ne nagyon gondolkodjak, ha jönnek a fájások.
Szóval, felöltöztünk, telefonáltunk mamának a szomszédba, ő átjött a testvéreidre vigyázni. Apa felkapta az összecsomagolt bőröndöt, bepakolta a kocsiba és már indultunk is.
Hajnali 1 óra körül értünk a szülőszobára. Itt egy kedves szülésznő Horváthné H. Ildikó nyitott ajtót és ő is kísérte végig a szülésemet. Ekkor már bő 3 ujjnyira volt nyitva a méhszáj és a fájások is sorozatosan jöttek. Az úton még 5 percesek voltak, mire ideértünk már 3. Felvettem a hálóingem és rögtön fel is fektettek a szülőágyra. Apa természetesen elkísért ide is minket. A hasamra csatolták a ctg-t. Jó volt hallani az ütemes holfelgyorsuló és kicsit lelassuló szívdobogást. A fájások szinte összefüggővé váltak. Néha eszembe jutott, hogy jó lenne felállni, de a következő fájásnál úgy éreztem, inkább fekszem. Hamarosan megérkezett Spánik doktor és, és úgy döntött burkot repeszt. A magzatvíz szép tiszta volt és jó sok (legalábbis én így éreztem). Egy-egy újabb fájásnál, egy-egy újabb adag dőlt belőlem. Közben bekötöttek egy infúziót is, állítólag a biztonság kedvéért, meg hogy utána tudjak méhösszehúzót kapni.
Apa végig ott állt mellettem, szegény sok mindent nem tudott tenni értem,de megnyugtató volt a jelenléte. A szülésznő és a doki mindketten nagyon rendesek voltak Az infúziót kivéve szinte csak kísérték a szülést, néha megvizsgált a doki, és biztatott, hogy szépen lassan jön lefele a fejed. Én nagyon hosszúnak éreztem az eltelt időt, de rá kellett jönnöm, hogy még csak 1 órája vagyok itt…. A fájások egyre durvábbak és összefüggőbbek lettek. Most megint azt gondoltam, jó lenne felállni, de a doki és a szülésznő mást javasolt. Forduljak oldalra és várjak 3 fájást, aztán a másik oldalra is itt is várjak 3 fájást. Azt mondtam én nem bírok oldalra fordulni, de meggyőztek, és igazuk lett. Először bal oldalt pár fájás. Ekkor éreztem tisztán nyomnom kell, és azt is, hogy jön lefele a buksid. Aztán jobb oldalra fordulva pár fájás és a szülésznő és a doktor bácsi mondta, hogy feküdjek vissza, mert már látják a fejed és azt is, hogy nagy hajad van. Valóban már én is éreztem, hogy nekifeszül a buksid a gátamnak. Meg akarsz születni! Szólt a szülésznő, hogy most ne nyomjak a gátvédelem miatt. Hát ezt elég nehéz volt kivitelezni…de sikerült. Aztán egy utolsó nyomás és megszülettél. A hasamra raktak, nagyon boldog voltam. Nem voltál egy ordítós típus, kicsit nyöszörögtél, jött az újszülöttes nővér, elvágta a köldökzsinórt és elszaladt veled felöltözködni.
Megint fantasztikus érzés volt, hogy valaki ott szuszog a hasamon és az enyém és apáé.2óra 50 perc volt. Megszülettél Kiseszter, nagy fekete hajjal, hosszú ujjakkal és körmökkel, 3760grammal, 54 cm-rel. A fejed körfogat 35cm volt.
Hamarosan bepólyálva visszahoztak. Addig megszületett a méhlepény, azt mondták nagyon nagy volt, megvizsgálták a gátat két öltést kaptam. Ahogy kezembe vettelek rácuppantál a cicire és el sem akartad engedni. Lefotóztunk, apa is megölelt, megpuszilt. Jó volt így hárman együtt.
Remélem Papa tudott rólunk és figyelt minket a magasból. Ugyanis eddig mindig ő vitt minket szülni. Nagyon rossz, hogy most nem így történt…

Kép
becsengo

Írtam a kórházi tapasztalatokról is, de azt most nem engedi a gép átmásolni. Ha vki szeretné elolvasni az Állami Egészségügyi Központos topicon megnézheti.

Kép
becsengo

Lilisgabi - Szegény Lili! Már jól van ugye? Örülök, hogy találtál másik dokit, akiben megbízol és hogy ilyen véletlenül, hihetetlen! Kicsi a világ! De azért ne tűnj el légyszi!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna: egyelőre jó a jövő héten minden nap, bár van még függőben egy találkám, de remélhetőleg nem ütközik majd a sétával. :wink:

Becsengo: köszi, hogy megosztottad velünk a szüléstörténetedet, nagyon megható. Bevallom én már a másik fórumon is olvastam 8) Most pedig megnézem a kórházi tapasztalatokat is.

Gabi: szegény Lili :(

Hétvégén mindenki a jó levegőn volt? Isteni nyár lett hirtelen. Szombaton mi is kint voltunk a Római parton, sétáltunk egy picit, majd végigettem az étlapot (lángos, fagyi, hekk)... nem tudtam dönteni :roll: Szuper volt.

Ma voltunk UH-n, most már én is úgy gondolom, hogy érdemes az időpontosoknak is rákérdezni, hogy csúszás van e, mert az én időpontomat elírták... valamiért múlt péntekre vártak. De 20perc után szóltam és így is előbb bejutottam, mintha időpont nélkül mentem volna. Minden rendben volt, bár szerintem elírták a leleten, hogy hogy fekszik a gyerek, mivel 90%-ig biztos vagyok benne, hogy azt diktálták, hogy koponya fekvésű, de a leleten meg medence van írva :shock: De végülis mindegy.
Dokinő ma nagyon jó kedvű volt, viccelődött és nevetgélt. 2hét múlva újra randi.

Elveszettek! Remélem, mindenki jól van?!

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, hogy Spánik dokihoz, hogyan lehet eljutni? Babát szeretnék és mivel jókat hallottam róla szeretnék hozzájárni!

Köszi szépen a segítséget!

Sudika
sudika

Sziasztok!

Cosmo: Úgy látszik, nem voltak az uh-n a helyzet magaslatán :? De a lényeg, hogy a baba jól van :wink:

Lilisgabi: Ezt a véletlent, hogy házhoz ment a doki :D Remélem a dokiváltás miatt azért írsz ide továbbra is :wink:

Becsengo: Nagyon jó volt olvasni a szüléstörténeted, megható volt :)

Ktc: Én nem szeretek megnézni ilyen témájú filmeket, mióta gyerekem van :oops: Eddig is nagyon beleéltem magam, de így meg... Nem láttad véletlenül a Carla új élete (The other sister) c. filmet? Juliette Lewis, Diane Keaton. Nagyon szép film, a párommal már rengetegszer megnéztük. Carla (J.L.) sérült lány, aki megpróbálja a maga életét élni. Anyukája (D.K.) pedig nagyon félti őt, és így sok legyőzendő akadály merül fel, kompromisszumokat kell kötni, stb., egyaránt vicces és megható film, nekem nagyon tetszik.

Pepitanna: Én szinte mindenben próbálok "középen" maradni. Nem vagyok ellene a bio és természetes, homeopátiás dolgoknak,sőt, szeretem is őket, de eközben használunk hagyományos dolgokat is. Igazából már Vumenkének is fel szerettem volna tenni egy költői kérdést :D Lehet, hogy bugyutaság, de mindegy :oops: Miért baj, hogy egyes popsikrémekben kőolajszármazék van? Úgy értem, hogy az is természetes anyag: "A kőolaj és földgázképződés kiindulási anyaga az elhalt élőlények szerves anyaga. A folyamat során az élőlényeket felépítő fehérje-, zsír- és szénhidrát-molekulák elemeikre (C, H, N, O) bomlanak, hogy megnövekedett hőmérséklet és nyomásviszonyok mellett szénhidrogén-molekulákká épüljenek fel." FORRÁS
"A homeopátiás szereket növényi, ásványi, állati eredetű anyagokból állítják elő"
FORRÁS Tehát ki tudja, hogy egyes homeopátiás szerekben is miféle ásványi anyagok vannak, nem?
Szóval én laikusként úgy gondolom, hogy a kőolajszármazékos gyógyszertári popsikrém nem feltétlen jelent egészségtelent, legalábbis várok a meggyőzésre :) Sokkal nagyobb bajnak tartom a mesterséges állományjavítókat, színező- és illatanyagokat, ízfokozókat, édesítőszereket, tartósítószereket.

Sudika: Üdv. itt köztünk :) Dokink most külföldön van, június elején, közepén jön vissza, majd akkor próbáld meg őt elérni. Priviben meg tudjuk adni neked a mobilszámát, amin keresheted. Érdemes megvárni, mert tényleg nagyon jó doki!

Mi sz.rul vagyunk, még mindig :? Vivike már kezd jobban lenni, bár ha sokat mozog, futkározik, akkor nagyon csúnyán kifullad és köhög, de alapjáraton már jól van. Nikike éjjelente még belázasodik, és a hülye trutymák nem jön le a torkáról, vörösödve köhög, öklendezik tőle :( Párom ma kezdett köhögni :? Én is jobban köhögök, mint eddig. Ma már vettem ACC-t, kettőt meg is ittam, de semmi javuást nem érzek :? Kicsit elegem van már :roll: Főleg, hogy Vivit a héten szemészeti kontrollra kellett volna vinni, nekem ma fogászatra kellett volna menni, Nikinek meg már mindjárt jön a 18 hós oltás, és a Meningitec-et sem tudta még megkapni, lassan már fél éve. A Prevenar annyiban nem érdekel, hogy azt még nem döntöttük el, de amúgy már az is féléves késésben van :?
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2009.04.06 20:13-kor.
lamme

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?