Új privát üzeneted érkezett!

Márti keresztelőre készülődik, szétkapta a házukat, és egy hadseregnek főz majd. :lol:

Lányok én nem akarok vészmadár lenni, inkább ne legyen igazam.
Reméljük még sokan sok babát szülünk majd az ÁEK- ban.

Kép
Kép
susytunder

Köszönöm :)
Hűű, már nagyon várom ám Fruzsit, meg hogy milyen lesz a két kiscsajszival :)

Csak még kedden államvizsgázom, aztán utána semmi dolgom, csak gyerekezni :)
Vendég

Na akkor Márti nem unatkozik :)
Vendég

Pandácska - nagyon át tudom érezni mit éreztél mert Zoló sem az a bújós típus, de remélem ez nálunk is meg fog változni. Még sajnos aludni sem tud közöttünk. :(

Panndi - megértjük, már nincs sok hátra! :) Az államvizsgához szorítok!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Susy - sajnos nem nyugodtam meg! :( Remélem az utolsó mondatod fog beigazolódni!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Lányok, azt hiszem Dytke írta, hogy a kerületiek és a honvédség dolgozói, rokonai szülhetnek majd ott.
Még nincs leszabályozva egyenlőre.

Kép
Kép
susytunder

Törölve. :oops:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Pandácska - Jó újra olvasni rólatok. :wink:

Manka - Köszi, de ma éjjel megint 3-szor keltünk. Teljesen kiszámíthatatlan ez a dolog kb 1 hónapja. A fogára gyanakszom, mert nagyon be van dagadva neki felül is, meg alul is oldalt.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Lányok, légyszi senki nem parázzon...

ezt a területi kötöttséget már 2007-ben majdnem megcsinálták (mi végigizgultuk, mert akkor szültem, nem lett belőle semmi)
de ha megcsinálják is, senki nem tilthatja meg neked - hogy papíron vagy gyakorlatban is akár ide-oda költözz, akár havonta is... egy ismerősöd - rokonod csak lakik a területen nem?

Nekem legalább tíz ismerősömnek ajánlotta ezt a magándokija abban az időben, hogy válasz nyugodtan, aztán meg szerez egy ideiglenes lakcímet ott :lol: :lol: :lol: :lol:

Ha szabad orvos választás nem is, de röghöz kötés csak nem lesz MO-n :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Veronika köszi a linket :lol:
nálunk nem erről a tőről fakad a probléma szerintem :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Bettyna - sajnálom! Kitartás! Nálunk is vannak még ilyen éjszakák! Remélem a fogacska hamar kibújik.

Beneildi - meg szoktad ezt a problémát beszélni Lilluval utána? Vajon mi az oka ennek, hogy ezt csinálja? Tudom, egy óvodás korú gyerekkel már könnyebben lehet erről beszélni. Utána olvastam a Ranschburg könyvben ennek a problémának, igaz ott óvodás korú gyerekről ír, de csupa olyan dolgot ír, ami nem hiszem, hogy rátok igaz lenne. Pl: szülők fizikai büntetése okozhat agresszivitást, gondolom el is mondod neki, hogy amit csinált az baj és milyen fájdalmat okoz ezzel. Arról is ír még, hogy ha mondjuk egy kellemetlenség okozza a problémát a gyereknél, akkor magyarázzuk el neki, hogy mi a véletlen és a szándékosság közötti különbség (tehát ha például valakit fellöknek direkt vagy véletlenül történt-e), alternatív megoldások megtanítása a probléma kezelésére (mit tegyen ha konfliktus helyzetbe keveredik). Nem is tudom, szerintem ezen ti már túl vagytok, mert nem olyannak ismerlek, hogy ne így nevelnéd Lillut vagy rossz példát látna, így nincs több ötletem, de én is utánaolvasok még ennek, mert ki tudja, akár mi is kerülhetünk hasonló szituációba.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Pont azon gondolkodtam, hogy Zsófi miért csapkod néha, mikor soha nem látott és nem lát ilyet :shock: Nem verjük sem őt, sem egymást, tévében sem látott ilyet, utcán sem, sehol. Akkor honnan jön egy ilyen pici gyereknek ez? :shock:
Nálunk nem vészes a helyzet, meg ha ő mérges, inkább a játékait dobálja, de akkor sem értem :?
Vendég

Panndi
Jajj, de szép Zsófi a vonalzód melletti képen! :)

Kép
Kép
susytunder

Susy, köszi :)
Vendég

Hát igen, én is ezt találtam a Ranschburg könyvben, de Lillu még kicsi ehhez "hogy megértse és hosszú távra" végiggondolja, amikor megbeszéltük, hogy nem szabad ilyet csinálni... mindenesetre nem adjuk fel a megbeszélést :oops: most rendületlenül olvasok utána, majd meglátjuk mire jutunk. :wink:

Lilla a földhöz csapkodást úgy ahogy abbahagyta, most van ez :shock:

Zsófinak nagyon jó a képe, nagyon kis helyes rajta :lol:

Panndi, a tanulással hogy állsz?

KépKép

KépKép
beneildi

Haladok, haladok, de ma egész nap eszem :shock: Egyedül vagyok itthon, egész sok tételen túl vagyok szerencsére :)
Vendég

Pandácska - én is emlékszem rád, néha a blogotokra is benézek, bár ritkán van rá időm. De sokszor eszembe jutsz, hogy mi lehet veletek. Jó, hogy újra itt vagy, gyere gyakran. :)

Manka - remélem hamar kiláballtok a betegségből!!!!

Képzeljétek! Ambi tegnap éjjel is kapott egy kúpot, és csak egyszer keltünk. Nem tudom a kúp hatása-e, de örültem nagyon :) Ma kipróbálom kúp nélkül.
Tegnap este és ma is kicsit nyűgösebb, mint szokott. vagyis mostanában nem is szokott az lenni. Szerintetek is lehet az a baj, hogy hiányzik neki apa? Egyedül vagyunk a hétvégén, és erre tudok gondolni, hogy hiányzik neki. vagy a hirtelen meleg, ki tudja...

Susy - remélem Kristófnál már nyoma sincs a hőemelkedésnek!

Panndi - sok sikert az államvizsgához!!!

dytke

Képzeljétek babácskám sztrájkol :)

6-kor el akartunk menni nagybevásárlásra, Pálmi fél hatkor elaludt és azóta nem kelt fel, lassan 2 órája... Bezzeg máskor meg csak fél órákat alszik napközben! :)

Mire felkel mehetünk fürdeni meg aludni :lol:

Apa most végül elmegy egyedül bevásárolni, én meg kimaradok a jó kis nézelődésből :)

Kép

Kép
sz.veronika

Dytke
Szerencsére jól remélted! Ahogy jött úgy ment a hőemelkedés, ma már kutya baja volt. :)

Veronika
Már annyit akartam kérdezni, hogy megoldást hozott az ajtó?
Képzeld nekünk a szomszédságunkban tőlünk pár száz méterre épült az Auchan, nagyon örülök neki. :)

Kép
Kép
susytunder

Lányok még mindig bajlódom a szoptatással. Már több napja nem fejek és szedem az urtica urenset és én úgy érzem van tejem viszont Barnus nem akarja elfogadni a cicit. Mit csináljak? Minden etetés kész szenvedés. A bal mellemet kb. 2 percig hajlandó rendesen szívni utána kiköpi beveszi, sír, aztán már nem is kell neki ha oda adom neki a jobbat abból többet eszik de egy idő után ugyan ez megismétlődik. Aztán felveszem büfire és keservesen sír hogy nem próbálom már neki adni a cicit, de ha vissza adom neki akkor sem kell. Hát eléggé elszomorodtam, nem tudom mit tegyek. Nem tudom hogy jól lakik e és hogy miért nem kell neki a cicim. Van egy-két olyan alkalom hogy ha kiköpi és beszélek hozzá akkor mosolyog, de ez ritkán van. Sajnos ez már 3 hete tart és egyre rosszabb.. pedig sokat volt cicin, mostanában meg még többször mivel így alig eszik hamarabb megéhezik... :cry:

Kép
dius87

Bocsánat, csak belestem, mennem kell a malackámhoz. Még mindig beteg. Egyre kétségesebb, hogy túléli-e. :cry:

Dius: Én úgy olvastam, hogy sok babának van egy olyan időszaka 4-5 hós kor körül, amikor nem akarnak cicizni, lusták szopni. Csak kiisszák a lájtosan jövő első részt, és nem akarnak megdolgozni a nehezebben kiszopizható zsírosabb tejért, inkább hisztiznek. Sajnos ki kell tartani, és vissza fog állni később. Sokan ilyenkor kezdenek hozzátáplálni, de ez óriási hiba. Ezt olvastam pont tegnap a Kismama magazinban.

Olvastátok ezt a pancsolt anyatejet? Hogy milyen lelketlen emberek vannak, komolyan... És ha valakinek a babája allergiás rohamot kapott volna? Abba bele is lehet halni. :o

Kép

Kép
nikuc

Nikuc
Mi van a malackáddal?

Dius
Most kell nagyon erősnek lenned! Mi újság a cumisüveggel? Kapott üvegből bármit is? Ha most kitartasz még picit akkor minden rendeződni fog, és emlékszel? Mondtam, hogy kemény menet lesz. Neked kell erősnek lenned, nem fog éhezni, ha kell szoptasd fél óránként, óránként, addig amíg ez így szükséges. Nekem anno a lányok úgy tanácsolták, hogy bújjunk össze, ne törődjek mással, és minden rendben lesz. Szerintem egyértelmű, hogy a cumisüveg zavart be, mert ahogy írtam, abból utolsó kortyig ugyanúgy jön, nem kell megdolgozni érte, és nehogy azt hidd, hogy ezek a kis manók nem tudnak különbséget tenni, nem is gondolnád milyen kis rafináltak. Szóval ne add fel Dius, inkább gyere gyakran, panaszkodj nekünk, és meglátod minden rendben lesz. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Dius,
Csak megerősíteni tudom Susy írását, most kell kitartanod. Nálunk volt szopisztrájk, amikor egy percig se volt hajlandó bekapni a cicimet Dóri, két napig csinálta, nem adtam neki mást, és végül a harmadik napon elkezdett piciket, rövideket szopizni, fokozatosan egyre többet, és minden rendeződött. Szerintem se éhezik ilyenkor, ha annyira éhes lenne, szívná rendesen. Sajnos a cumisüveg megzavarhatja, mert abbból nagyon könnyen dől a tejcsi. Arra figyelj, ha nagyon keveset szopizik, akkor fejni kell a tej megtartása miatt. Sokszor kell vele összebújni, és amikor csak tudod, kínáld meg a cicivel. Sötétben, énekelve próbáld ki, nekem pl. ez is segített :wink:

Dytke,
Köszi :D

Manka,
Szerintem változni fog, nálunk ahogy csökkent a szopi, úgy jöttek ezek az összebújások. Eddig Dóri egy vadmacska volt, állandóan pörgött, egy puszit se lehetett neki nyugodtan adni. Idővel azért rájönnek, hogy jó dolog felfedezni a világot, de jó dolog szeretgetni, szeretgetve lenni :wink:
Vendég

Dius,
Ha esetleg ezt még nem olvastad el, akkor ajánlom:
http://www.lll.hu/node/278
Vendég

Sziasztok!

Dytke - Nagyon örülök, az éjszakáitoknak! Hogy ment kúp nélkül?Szerintem simán lehet apahiány is meg az idő is a nyűgösség oka. Most sokat segítettem igaz? :lol:

Nikuc - Malacka???

Pandi - Tényleg nagyon helyes Zsófi ezen a képen. Nagylányos.

Dius - Tarst ki! Nincs a ciciddel semmi baja Barnusnak, csak most épp ilyenje van. Higgy benne, hogy ha elég éhes lesz, majd eszik. Szabi is csinál néha ilyet. Szoktam hagyni, hogy az ölemben ellegyen, nézelődjön szopi után, beszélgetnük ilyesmsi és néha visszakéri a cicit. Amikor mág nagyon azt érzem, hogy sok maradt a cicimben, akkor lefejem, de nem adom oda neki, hanem megy a fagyiba.

Veronika - Ez annyira jellemző. Ember tervez, gyerek végez. :wink:

Képzeljétek tegnap megnéztük a Kisvakond Kiállítást. Nem volt egy nagy durranás, de vettük apróságokat Szabinak. Önmagához képest nagyon sokáig nézelődött. Olyan fél 1 körül indultunk, az autóban végig ébren volt és végül olyan 3/4 3 körül aludt el. :shock: Ehhez tudni kell, hogy, ha sétálni megyünk, jó,ha egy saroknyira eljutunk úgy, hogy még ébren van.
Na, és nem elhanygolható az sem, hogy mellett van a cseh sörfesztivál is. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Elrepült ma anyósom Németországba, bármelyik pillanatban beindulhat a szülés a sógornőmnél, most már minden órás, kíváncsi vagyok mit mesél majd a német szülészetről.

Kristóf első perctől nagyon bújós volt. Én ezt nagyon szeretem, mert én is ilyen vagyok. Mikor rossz volt, hogy nem kislány, egy fiús anyuka mondta nekem, hogy ne bánjam, mert annyi szeretetet fogok tőle kapni, amit egy kislánytól biztos nem. Na nem azért, mert a kislányok nem szeretnek, hanem állítólag a kisfiúk jobban. És nagyon igaza volt. Úgy alszik, hogy félig rajtunk fekszik, művészet kimászni alóla. :) És rettentően bújós.

Bettyna
Jó kis programotok volt. :wink:

Lányok azt hiszem nem túl sűrűn leszek a következő 1 hónapban gépnél, mert lehet oda költözünk apa apukájához, hogy ne legyen egyedül, és csak esténként lesz majd időm, ha valaki hiányolna, megvagyunk, csak sok a dolgunk. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Lányok köszönöm!!! Az éjszakám borzalmas volt! Mert sajnos ez a szopi sztrájk nagyon befolyásolja az éjszakai alvásunkat.
Egyre korábban kel holott azelőtt átaludta az éjszakákat. Most hajnal 2kor volt az első, majd fél4kor. Megint sírt a cici még félálomban sem kellett neki. Aztán átvittem Barnust a kisszobába lekapcsoltam a villanyt, és láss csodát evett. Aztán rögtön be is aludt. Fél8ig kihúztuk, pedig 8ig már kb 5x próbálunk cicizni.
Lehet a másik szobába az ágy kényelmesebb és nagyobb szabad hely van rajta, mert ugye ott nincs ágynemű és csönd is van. A reggeli szopink is jobb volt, amikor már elkezdett volna akkor felvettem is kijöttünk, szerintem akkor azért sírt mert már jól lakott.
Olvastam valahol hogy erőltetni nem szabad a cicit, mert akkor annál jobban nem fogja szeretni.
Tegnap jó idő volt csavarogtunk és 4órát aludt lent, szóval gondolom annyira nem lehetett éhes de itt a levegő is közre tesz.

Hát most az a tervem hogy minden este együtt alszunk, és ha fel kel egyből cici, ez csak apának nem tetszik de megérti hogy fontos.

Komolyan rosszul esik amit csinál Barnus, tudom hogy kisbaba de én annyira szeretném szoptatni és most 3,5 hónapos 6800gramm nem szeretném tápszerezni, szerintem egy ekkora babának nem tenne jó, vagy nem jól tudom?
Nem adom fel, de jó hogy jöttem mert már azon gondolkodtam hogy mi mást adhatnék neki, tudom hogy nem szabad. :cry:

Susy cumisüveg azóta nincs amióta először írtad hogy ne adjak neki, ne fejjek...

Tényleg köszi mindent lányok!!!! Nem akartam panaszkodni csak nincs kihez fordulnom akinek meg elmondom rögtön elkezdi mondani hogy kezdjem el a hozzá táplálást mert hogy nagy baba már nem elég neki a tejcsi, de én még nem szeretném, szerintem sokat ártanék vele!

A végére mosolymanóm :)

Kép

Kép

Kép
dius87

Dius
Szoptatásnál minél kevesebb inger érje Barnust. Főleg éjjel nem kell villany. Hozzátáplálás ráér, az a régi szemlélet, hogy nagy baba, és kevés neki a tejcsi. De persze ez a te döntésed, de a legjobb az anyatej. Vannak olyan időszakok, mint most nálatok, ez sosem volt egyszerű nálunk sem. Hogy a tápszer jót tesz e, hááát ilyen nincs, hogy jót tesz e, nagyon sok baba azzal nő fel, nem lenne semmi, ha azt kapna Barnus, Kristóf 9 hónapos koráig szopizott, aztán nem nagyon akart, és el is apadt a tejcsi hiába fejtem. Ő azóta tápszert kap, és junior tejitalt 1 éves korától, mégis itt vagyunk, én azt tartom szem előtt, hogy az első 6 hónapban megvolt a tejcsi, és az nagyon fontos volt. Tarts ki, ha neked ilyen fontos a szoptatás, ne add fel!

Kép
Kép
susytunder

Susy nem úgy értettem hogy ártok a tápszerrel, hanem hogy így sem kis súlyú és lehet hogy ha azt kapna gyorsabban gyarapodna és még ducibb lenne. Bocsi nem jól fejeztem ki magam! Én lennék a legboldogabb hogy ha legalább addig tudnék szoptatni mint te Kristófot!!

Kép
dius87

Zsófit nyolc hónapos koráig szoptattam utána már nem kérte, tápszert kapott, de nem hízott tőle jobban, persze lehet, hogy ilyen pici babáknál másképp van.

Én azért azt gondolom, hogy persze, fontos az anyatej, és igenis küzdeni kell érte, de ha tápszer lesz a vége, akkor sincs semmi baj. Nem emlékszem, mennyivel született, de Zsófi is súlyduplázásig csak az anyatejtől havi egy kilókat hízott! Szóval a hízáson ne aggódj, ha ducibb is lesz esetle a tápszertől, nem marad úgy ;)
Vendég

Dius,
Nekem is nagy babám volt/van, és 7 hónapig csak anyatejet kapott, elég volt neki, gyönyörűen fejlődött. Tovább is elég lett volna, de akkor azért már evett gyümit is. Mai napig szoptatom, én megértelek, kitartást! Az első 6 hónap a legfontosabb, utána minden hónap ajándék! A tápszer nem árt, hiszen sokan felnőnek vele, egészségesen, de... Nagyon szép mosolymanód van :wink:

Susy,
Kristófról kép? Kérhetek? :wink:
Vendég

Lányok nem lehet hogy 4 hónapos kor felé csökken az étvágyuk, mert bár mi tápszert eszünk de Kristóf is ugyanezt csinálja mint Barnus csak ő az üveggel. Eddig naponta 5ször evett (2X150ml és 3X180mlert) de mostanában jó ha 5x120-150et megeszik és nem éhes az evések között egyáltalán. A súlygyarapodásuk is csökkenni fog nem?? Az első 3 hónapban húznak bele jobban.

Kép

Kép
tüni75

Susy,
igen, sokat segít az ajtó! Tulajdonképpen mióta fent van, apa nem is ébresztette fel Pálmit.

Tegnap végül fél hattól nyolcig aludt, akkor kért kaját és aludt volna tovább, de nem hagytam... azt gondolom, hogy talán azt hitte, hogy éjszaka van, mert nappal a nappaliban szokott aludni, csak éjszakára teszem a kiságyába, viszont tegnap vendég volt, ezért vittem be a szobájába aludni és még a redőnyt is lehúztam, úgyhogy azt gyanítom mindezt úgy értékelte, hogy éjszaka van :)

De aztán éjszaka is érdekeset csinált, mostanában az van, hogy kb. 4-kor sír fel kajáért, aztán úgy 10-kor, de akkor már egyúttal fel is kel.
Ma éjjel meg egyáltalán nem kelt fel, és még reggel sem sírt kajáért mikor felébredt.

Én 8:30-kor ébredtem, néztem nagyokat, hogy nem volt hajnal 4-i etetés és hogy még mindig alszik? Addigra már 9 és fél órája??!

Odalopóztam a szobájához, hallom, hogy gagyarászik halkan.
Benyitok, vigyorog rám ezerrel :) Nem is értem... ott elvolt magában a sötétben úgy, hogy 9 és fél órája nem evett...?! Ja és ráadásul semmi pisi nem volt a pelusban... :shock:

Susy,
1 hónapig ott lesztek apósnál?

Dius,
én is sok kitartást kívánok! Nekem nem volt...

Nikuc,
szegény malacka :(

Bettyna,
az "ember tervez, gyerek végez"-en jót röhögtem! :lol:

Kis Milossal mi lehet?

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Manka! A babközelbenes mt-nek milyen az anyaga? Úgy értem, hogy van-e valamilyen "bélés" benne? Vagy esetleg csak egy szinpla vászon? Nekem e képeken olyan "lágynak" tűnt. Nem tudom érthető vagyok-e?

Dicsekedhetek?
Zsófim teljesen egyedül, magától szobatiszta lett! Egyszercsak fogta magát és elment a wc-re ott levette a pelust és szólt, hogy ő belepisilt a bilibe! :shock:
Felajánlottam neki, hogy akkor pelus helyett kap egy szép bugyit. Közben, magamban azért paráztam, hogy lehet majd ágyat és kanapét tisztítani majd... :? De nem! Nem is kellett kérdezni, hogy kell-e pisilnie, magától kiment. Pár nap múlva meg délután csak "zacsit" tettem alá az ágyba, mert nem akarta, hogy ráadjam a pelenkát. Az esti pelus is száraz volt. Aztán egy este sem akarta a pelust.
A kakit is szépen oda teszi! :D
Ez volt kb 3 hete? Eddig volt 3 baleset, de ebből kettő mese nézés közben. Elbabult. Egyszer meg éjjel pisilt be. Rosszul érezte megát, hogy bepisilt, de megnyugtattuk, hogy nincs baj.
Én csak lesek! Azt gondoltam, hogy megszületik Csenge és a szobatisztaság majd csak nyáron esetleg ősszel... mert ugye visszafejlődnek... Épp ezért mikor megtudtam, hogy lesz Csenge lemondtam őt erre a tanévre az oviból. Áprilisban mehetett volna. Nem baj. Szeptemberben megy. Már jele is volt/van. :lol:

Eszter pedig megtanult cipőt kötni!
Úgyhogy én most nagyon büksze vagyok a lányaimra.

Köszi, hogy megoszthattam veletek és meghallgattatok! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Edina,

ez óriási! :)
Lehet, hogy nála azért nincs a visszafejlődés, mert ott a nagyobb tesó is!

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Na most nem dicsekedni jöttem!!!!

Csenge szopi után hányt egyet. Majd kis idő múlva még hármat, de sugárba!!! Minden csupa hányás lett. Remgeteg. Megfürdettük és bealudt, pedig szerintem tök üres a pocakja.
Ilyet még egyik gyereknél sem tapasztaltam. Remélem nem csinál rendszert belőle.
Holnap felhívok egy gyerekorvost, mert nálunk ilyen nincs, csak Monoron. :?
Szerintetek menniyre gáz? Aggódjak nagyon?

Köszi!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Edina én mint "tapasztalt" anyuka sajnos nem tudom mit mondjak, Barnus még nem hányt.

Lányok ma nem voltak olyan rosszak a szopik. De kevesebbszer is evett. Ma csak vele alszom és összebújunk... :)

Kép
dius87

Dius
Valóban többet híznak a babák ebben a korban a tápszertől, de nem kell félned, minden baba általában kis pufók. :)
Aztán egyre többet mozognak, és nem lesznek kövérek.
Örülök, hogy a mai nap jól alakult, csak így tovább. :)

Veronika
Igen, 1 hónapig sokat leszünk ott, de éjjel itthon vagyunk. Még nem tudjuk hogy alakul, majd ahogy az élet hozza. A háztartásban most én pótolom mamát.

Pandácska
Kérhetsz képet. :)

Kép

Kép Kép

Kép
Kép
susytunder

És még egy.

Kép

Kép
Kép
susytunder

Edina: Peti csinált ilyet, összesen kétszer eddig. Azt mondta a védőnő, hogy ha utána nem hány újra, akkor nincs semmi gond, ne aggódjunk. Csak túl gyorsan evett, esetleg sokat. Előfordul az ilyen.
Nagyon ügyesek a lányaid, büszke is lehetsz rájuk! :D

Kristóf és Barnus nagyon aranyosak! :)

Veronika: Tegnap Peti is jobban aludt. Lehet, hogy volt valami a levegőben. Na, ő persze ébresztett minket... :lol:

Mi még mindig állatorvoshoz járkálunk, és fecskendőből etetünk, de már egész belejöttem. Viszont el vagyok keseredve, hogy semmi javulás, és azt se tudom, mi a baj. Eszembe jut a régi vicc, mikor az állatorvos elmegy az orvoshoz, aki megkérdi, hogy mi a panasza. Mire az állatorvos: Ja, így könnyű.... :)
Szerdára bejelentkezek egy fogászati klinikára, csinálnak panorámaröntgent. Ugye, mik vannak? :D

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Susy, Kristóf eszméletlenül cuki :D

Edina! Nekem is azt mondta a doki, hogy egyszer-egyszer előfordulhat ilyen hányás. Arra kell figyelni, hogy ismétlődik-e, ill. hogy a baba hangulata nem változott-e. Biztos nincs semmi gond.

Dius! Az én kisfiam is kevesebbet szopizik 3.5/4 hónapos kora óta. Egyszerűen nem is lehetne/ lehetett volna belediktálni többet. A gyarapodása is nagyon lelassult azóta, pedig addig megvolt a havi 1 kg gyarapodás. Átestünk szopisztrájkon is. Nálunk is sokszor csak a ringatva, sétálgatva szopizás vált be. Légy vele türelmes, próbáld többször meller "csempészni", hamarosan túlestek ezen az időszakon is. Én azt gondoltam, hogy Domi pont a lelassult gyarapodás miatt majd jól fogadja a hozzátáplálást. Már alig vártam, hogy 6 hónapos legyen. El is kezdtük akkor, de eddig (lassan 2 hónapja) alig evett valamiből "mennyiséget". Na jó, talán banánból párszor. De úgy tűnik, egyszerűen nem kíván többet. Hosszú és vékonyabb baba, valószínűleg ilyen alkat.

Dytke! Ti hogy alszotok? Sokat gondoltam Rátok, nekünk is volt pár éjszaka, amit átaludtunk. Döbbenetes érzés volt :lol: De többnyire még most is be-becsúsznak ébredések, talán valamivel kevesebb. Dominak állítólag megint jön több foga is egyszerre a doki szerint. Hát nem tudom, tényleg duzzadtabb az ínye. De könyörgöm, már 6 foga van....

Bettyna! Most jutottam Szabi barackevős képekig. Nagyon édes
:D Az én fiamat a baracktól is a hideg rázta :shock:
És belenéztem a fotóalbumotokba is, és akkor esett le, hogy egy csomószor láttalak már a Ligetben meg az Andrássyn babakocsit tologatni :roll: Kicsi a világ.

Anna
b.anna

Susy Nagyon édes Kristóf!! :)

Kép
dius87

Susy - De édes Kristóf!!!!

Edina - Gratula Zsófinak! Csenge hogy van?

Anna - :shock: Legközelebb tessék leszólítani! :wink: Ma az almával próbálkoztunk...nem arattam túl nagy sikert, de majd holnap. Jó az albumunk???? :shock: Hetek óta nem jeleníti meg a képeket. Amióta valami karbantartás volt az extrán. Pipák is vagyunk rendesen.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Hmmm...még mindig nem jó. Pedig már kezdtem örülni. :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Babák gyönyörűek! Majd én is teszek fel képet, talán holnap.

Mi is elkezdtük a hozzátáplálást. Az almával nagy sikerem lett. Jonagored típusút vettem, ez nagyon édes, lédús alma. Csak kicsit fogta a pociját, de a kamillatea kicsalogatta a pelusba a dolgokat. Ma barackot kóstoltunk. Az is bejött. Vettem meggyet is, meg gesztenyét és sütőtököt meg raktam el. Ezekkel el leszünk egy darabig.
Éjszakáinkat csak félve merem leírni, mert kitiltotok innen. Este 8-9 körül alvás, ébredés reggel 7kor. Remélem nem romlik el.

Bettyna: neked hamar megjött a háti hordozód? Lassan másfél hete utaltam a pénzt és semmi. Az emailemre sem válaszolnak. :( Holnap telefonálok.

Panndi: keddre megy a drukk! Néztem a vonalzód és elképedve láttam, hogy mindjárt itt lesz Fruzsi.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!

Dius, nagyon cuki Barnus ahogy mosolyog!! :D

Susy, Kristóf pedig nagyon helyes nagyfiú, nagyon jól áll neki a kék szín!! :D

Levi azóta sem produkálja magát. Megmutatta, hogy tud fordulni, de azóta egyszer sem. Viszont annyira bosszantja, hogy nem tud önállóan eljutni valahová vagy csak közelebb menni ahhoz ami érdekli, hogy rendesen háborog :lol: , ja és úgy akar "közlekedni" , hogy ül az ölemben kinyújtja a lábát, letámasztja a lábamra és előre húzza a seggét :lol: Olyan mint egy kis csiga. :D

anitapo20

Sziasztok!

susy: Kristóf is milyen szép, és milyen nagy már! :shock:

Betty: almával nekem sem volt sikerem az elején, de ma a kedvence :wink: Egyik este almát kért, elfogyott, és sírva fakadt :lol: Pedig most már a savanyú zöldalmát eszi, amit én is szeretek :D

gabi: bizony :shock: Én is le vagyok döbbenve ám. Egyik este úgy begörcsöltem, hogy ijedtemben összepakoltam a kórházi cuccomat másnap. Holnap államvizsga, szerdán meg megyek dokihoz, remélem azt mondja, már nem kell feküdnöm, mert már hat hete fekszem, és sok... :?

Na megyek kávézni, aztán ha Zsófit elviszi a barátnőm, még tanulok picit.
Vendég

Edina,
A babaközeles Mt-ban nincsen bélés, de tényleg puha. Gratulálok a szobatisztasághoz, nagyon ügyes kislányod van!! Dórinál többször is volt ilyen hányás, pl. tegnap este is hányt egyet vacsora után. Utána semmi baja, szerintem nem kell aggódni, sok mindentől lehet.

Susy,
Meseszép kerek pofija van :lol:
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük szépen a sok dicséretet. :)

Dius
Barnus is nagyon szép, csak kicsit szétszórt vagyok mostanában, és elfelejtettem, bocsi. :oops:
Kiváncsian várom mit írsz ma, milyen volt a szopi.

Panndi
Drukkolok a vizsgához és ahoz is, hogy felkelhess végre. :)

Vajon Márti hogy vészelte át a vendégsereget? :roll:

Kép
Kép
susytunder

Bocs Bettyna, tényleg nem az albumba néztem bele, hanem a blogba. Csak nagyon későn volt már tegnap :oops: Szóval a libegős bejegyzésnél esett le a tantusz. Legközelebb megszólítalak :D

Anna
b.anna

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?