Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Linácska!

Én annyira elmennék, de Jázmin picit beteg, délután meg megyek dokihoz én is. Remélem lesz még ilyen Tali és akkor bizti ott leszek.

Ajj már annyira várom a holnap 3 órát, végre látom a picifiút.Holnap van genetikai uh-remélem minden renben lesz.

Megyek mert Jázmin tiszta nyűg, elteszem holnapra.
cscsi: remélem Milu már gyógyulgat.

Jó éjt!!!
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Szép estét mindenkinek!
Goldplast: hogy érted, hogy a férjed borral foglalkozik? Termel vagy kereskedő?
Hmbori: este kipróbáljuk a tipped, kíváncsi vagyok :D
Linácska: milyen keresztnevet szeretnétek adni a Picinek? Erről, lehet, hogy lemaradtam valamikor?
A talihoz mindenképpen valami füstmentes helyet keressünk, én is szívesen csatlakozom :lol:
Ildi, esetleg nem tudsz valami kellemes kis helyet?
Bea

Kép

Kép
dbea

Bea,
a férjem rövidített nevét szeretnénk második névnek a Levente mellé. Hivatalosan Vjacseszlávnak hívják, de mi csak Szlávát szeretnénk.
Akkor már 3-an vagyunk a talira :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Taliban én is benne vagyok :)
Óbudán van egy jó nagy játszóház, ahol 600Ft/alkalom a belépő, szóval nem órabéres! http://www.szocskevar.hu
Mondjuk, ha én megyek Miluval, akkor nem nagyon fogok tudni beszélgetni veletek, mert a gyerek után kell rohangálnom :lol:
Vagy ha nagyon jó idő lesz, akkor esetleg egy jó kis máltais játszótér...
Kata, te is jössz? :wink:

Beus, köszi a kérdésed, szerencsére már kifelé tartunk belőle.
Vendég

sziasztok

csak olvasok már egy hete, mert ha ideülök, akkor fél óra olvasás után, amikor végre írnék, vége a pancsinak és mehetek mesélni :D :?

kandi, rilla: örülök, hogy minden rendben :!:

röviden csak annyi: találkozóban én is benne lennék.... :)

Orsi
Kép
Kép
spulni

Köszönjük szépen a gratulációkat a kis leányzónkhoz Lányok!:)
NAgyon aranyosak a pocakok Lányok!!!

Tündi24:Én még nem hiszem, hogy éreztem volna, hogy csuklik a kis Manó!!!Bár megmondom őszintén nem is biztos, hogy tudnám, hogy ez milyen érzés!!!Miben másabb, mint a mozgolódás vagy rugdolózás?!?

Tündi24, Linácska,Mimi12:Az jó!!!Én azt hittem, hogy ezt csak a Picur szállítására lehet használni, és a kocsiba való rögzítésre nem!!!Köszike Lányok!!!!Még egy kérdés?!?Az tiszta, hogy menetiránynak ellenkezően kell behelyezni a kocsiba, de hol lehet rögzíteni?!?Azt valahogy nem tudom elképzelni!Van rajta olyan dolog, amivel tudod rögzíteni?!?

Irdab,Kenderike:Hát tényleg nagy pocid van már!!Aranyos nagyon!Minket mindig megszólnak, hogy milyen kicsik vagyunk még a 21 héthez képest!Pedig rendben vagyunk a kis Manóval!Csak lehet, hogy rajtam azért nem látszódik annyira, mert mindig is lapos hasam volt!Van két nagy lapát csípő csontom, és emögött elbújó pocakom!!!Persze ez amit most leírtam az a terhességem előtti időszakra jellemző!!!Na majd teszek én is fel képet a pocakunkról!:lol:

Vpiroska:Örülök, hogy párod jobban van!!

Baratoildi:Tetszik a lista, amit leírtál!!A tenna neccbugyi engem is érdekelne, hogy az mi konkrétan!!!Nem hallottam még sem róla!!!És hol tudsz ilyet venni?!?Gyógyszertárba vagy valahol valamilyen egészségboltba?!?

Mimi12:Neked is bevált ez a tenna neccbugyi?!?

Goldpast:Köszike a receptet!!!Megkaptam!!!Még nem csináltam meg!!Hétvégére terveztem valamelyik délutánra!!!Mihelyst megcsináltuk írok!!Az az igazság, hogy már csináltam párszor, de a receptet ami bevált, azt mindig elkevertem valahol!!!És most, mikor legutóbb csináltam, hihetetlenül gáz lett, mert egy kicsit több búzadarát tettem bele, és mikor főztem jól megszívta magát és szétesett!!!Úgyhogy egy kicsit akkor elment a kedvem tőle!Pedig szeretem én is, meg a Párom is!!!De majd most!!! :lol:

Angelita:Megmondom neked őszintén én is tartottam attól, hogy majd az ereim csúnyák lesznek a terhesség alatt, de egyenlőre (lekopogom) nincs semmi problémánk vele!!!A terhesség előtti időszakhoz képest nincs durvább változás!!!Pedig én is tartottam tőle, mert hajlamos vagyok rá!!!Nekem inkább a narancsbőröm lett kifejezetten csúnya, de úgy vagyok vele Manócskáért mindent!Utána majd teszünk ellene! :lol:

Rilla:_Örülök, hogy minden rendben volt az UH-n!!!

Beusmimi:Sajnálom, ami a barátotokkal történt!!!Részvétem!!!

Holnap megyünk (én meg a Manócska) SIDS tanfolyamra a Heim Pál Gyermek Kórházba!Kíváncsi vagyok milyen lesz!Két órás tanfolyam lesz!!! :lol:

Kép
bener

Sziasztok!

Lina:taliban én is benne vagyok.Viszont én vinném Márkot mivel apa dolgozik.

Ma csak olvasgattam,mert eléggé nyűgös volt.Vszinű a foga miatt igaz folyik az orra is egy picit.Tegnap már este volt hőemelkedése ,de remélem hétfőre teljesen jól lesz.

Pocakok nagyon szépek :D

Beusmimi:részvétem a barátotok miatt.

Mérleg:nekünk van mi 1 héten 1szer ált. azonos időben mértük. A védőnő és a doki s ezt tanácsolta igza, volt,hogy felhivtam a védőnőt ha nem hizott annyit mint előző héten :D

Kandi:nekem a pesztonka mellszivó egyáltalán enm vált be én a bnpőmtől kaptm,de csak az orrszivóját használtuk.
Mellsazivóból nekünk medela kézi van nagyon meg vagyok vele elégedve.Sajna vkinek kölcsönadtam és vmit eltört benne,igy majd érdeklődnöm kell,hogy lehet-e bele alkatrészt kapni.
Vendég

sziasztok!

Most már azt sem tudom mit akartam.

Mérleg: Hát én is úgy jártam mint Csilla, mérten állandóan pontosan és ha nem volt megfelelő, akkor kiborultam. Már mindenki mondta, hogy adjam vissza mert kikészülök.

Egyébként a legtöbb védőnőnél lehet kölcsönözni. Nekünk a kórházból lett kölcsönözve. nem érdemes venni.

A mellszívó nagyon jó, én mindenkinek ajánlani tudom.

Dbea: Nyáron tök sok gumis derekú nadrágot, és szoknyát tudsz majd venni. Az öltözködés szerintem sokkal könyebb nyáron, csak a hőmérsékletet nehezebb elviselni.

Kép

Kép
ádibaba

Csak pár kép....ügyeskedtem Noémi által.... :wink:

Kép Kép Kép Tuti nincs bennem üveg! :wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi
Nagyon aranyos, szép Bébid van :D
Olyan jót nevettem ezen a "tuti nincs bennem üveg" dolgon :D
Nekem nem úgy tűnik :D:D
Jó éjt!

Kép
noki&potyi

Jó reggelt!
Kandi! Nagyon édike!!
De bizony én is úgy látom,hogy sörözik a drága :lol: :lol:

Banner!Én 1csomi bugyit vettem.Azért én nem dobtam el,inkább kiöblítettem.De az igazság az,hogy én is jobban szeretem ha tartja a cuccost a lában közt.Viszont ez az első 1-2 napra nagyon jó,mert tényleg szellőzik.Én ha jöttem mentem,akkor még felhúztam egy tundtrabugyit is :lol: :lol:
Szóval nekem van 2 nem épp olcsó rövidnacis köldökig érő bugyim.Nem igazán használom őket,mert az ilyet nem szeretek.Viszont a kórházban remek szolgálatot tettek.Én kimostam minden nap,így elég volt nekem 2db.
Szóval nekem úgy rémlik,hogy az a hálós bugyi nekem csak kiegészítésként jött szóba.Viszont nem drága,és elfér a csomagban :wink:

mimi12

Sziasztok

Beusmimi: Részvétem, ez nagyon szörnyű.

Bener: nekem minden egyes kismamaság során egyre nagyobb lett a pocakom. Elsőnél még utolsó napokba se hitték el hogy már csak pár napom van hátra, simán 6-7 hónapos kismamának néztem ki. Utoljára már akkora hasam volt hogy csuda, szerintem most is óriás lesz.

Kandi72: de édesek ezek a képek, és az az „ivos” az csúcs.

DBea: volt Máv-ba beengedik a párodat genetikai UH-ra.

Kenderike
Kép
kenderike

Noki!*Köszike!
Lehet szopizza az ujját,mert Uh alatt állandóan a kezei a szája körül voltak...főleg a bal!

Noémi!*Lehet apósomra fog hasonlítani....jajjj azt nem szeretném ám!!!

Kenderike!*Nagyon szupi a pocakod...és szerintem minél többedszer terhes valaki....mindig más méretű lesz...bizti emlékszik a bőr!
:wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok, vagy jó reggelt (nem is tudom)!

Tegnap du. elvittük cicut a dokihoz, előtte alig bírtam összekaparni mert szomszédolni volt.
És tényleg tüzel. Én azt gondoltam hogy az ivartalanítással megszünik minden ilyen dolga. Megnyugtatott a doki hogy azért teljesen nem felejti el a női mivoltát. Kár...

Tényleg szépek a pocakfotók! Én már nem merek feltenni rólam képet mert tök csíkos vagyok, de más csíktalan kismamáét jó nézegetni. (nem vagyok lezbi)

Én idáig úgy tudtam hogy a császáros szülésre apuka nem mehet be.
A Kassuba L. Szilárd akkor miért mehetett be? Azért mert ismert személy?

Linácska: a mérlegelést nem is úgy gondoltam hogy minden etetés után hanem csak ha éppen kíváncsi vagyok rá hogy hány kiló.
Kandi: tényleg olyan a bébi mintha egy üveget fogna és inná ami benne van!
Vendég

Ja, még a gátmetszés és a gátvédelem téma ami most nagyon érdekes számomra. Tudom hogy nem vagyunk egyformák meg minden, de azt akkor sem értem hogy lehet az hogy valakinek fáj a gátmetszés és a varrás meg utána is és valakinek egyáltalán nem?

Az áprilisi Kismama újságban olvastam olvasói leveleket és bizony volt olyan aki metszés nélkül gátvédelemmel szült több gyereket is.
Én úgy tudtam hogy az elsőnél mindenképp vágnak a másodiknál már lehet védelemmel szülni. És az első szexuális együttlét fájdalmas? Meg 1 év kell mire ez a dolog is helyreáll. RÉMISZTŐ!!!
Vendég

Jó reggelt!

Találkozón érezzétek jól magatokat!

Nekem délelőtt nagyon jó programom lesz :lol:
Megyek bababoltozni :wink:

Anettoo
Merre jársz?

Mimi
Miért leszel tuti császáros?

Linácska
Mivel apa orosz származású, kérhet orosz név anyakönyvezését!

Kata
Alakul a te pocakod is :wink:

Madaran
Cukor-vizsgálat... nekem azt tanácsolták, hogy vigyek hozzá citromot...

Bener
Érdekes lehet a tanfolyam. Majd kérhetünk beszámolót?

Kandi
Hihi... a kis "részeges" :lol: :lol: :lol: :lol:

Piroska
Kórháza válogatja, hogy apuka bemehet-e császárhoz.
Nálunk pl. egy üvegfalon keresztül nézheti, a babát ellátás után megkaphatja, utána ott lehet a mamával :wink:
A pocakodra én kíváncsi lennék! (ha nem akarod, hogy a csíkjaid látszódjanak, akkor ruhás pocakfotót tegyél fel!)
Fájdalomküszöb mindenkinél más. És mindenkinek a szövetei mások, máshogyan reagálnak a beavatkozásokra!
Vendég

Szép jó reggelt/napot!

Kandi, bocsi :oops: , gratula a kiskukoishoz. A képek tök jók, és ez az ivós kép haláli.

Kenderike, ezek szerint ha még egy babát bevállalok, akkor még ennél is nagyobb pocakom lenne :shock:

Linácska: szerintem az a nő, az anyakönyvvezető, csak lusta lehetett elvégezni a munkáját. De szerintem tök talpraesett vagy, úgyhogy akkor is elintézitek, hogy Levi megkapja a második nevét is :lol:

Piroska:és mit mondott az orvos cicóka örökre női tüneteket fog produkálni, vagy elmúlik idővel.
Ez a gátmetszés engem is foglalkoztat.

Mimi, szüleim is házitejet vesznek. És anyukám is nagyüzembe gyártja a túrót, kefírt, de kinyomtatam a sajt receptet, és elviszem neki, hogy csinálja meg. Köszi mégegyszer.

Kata: a párod az nem magyar ugye? és a babához te magyarul fogsz beszélni? Szép pocakképek :lol:
Ha meglesz a baba, akkor a szüleid kimennek babázni, vagy majd ti jöttök haza?

Mandaran: igen voltam tegnap, vettem 3 badyt, meg egy rugit, meg egy pólyát aminek nem tudom, hogy hasznát fogom e venni vagy sem.
Már lekéstem a kedvezményről, de ha majd hallod hogy lesz akkor létszi szóljál. Kismama ruhát sajna nem találtam. :cry:
De állítólag a Dózsakertben a sétálóutcában is van egy kismamás turis.

Adri

Kép

Kép
irdab

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 02:39-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Anettoo gratula a tesód babájához. Hányadik hétben jött a baba?
Új adatok a táblába:
- következő orvosi vizsgálat 04.14.
- 4 d Uh 04. 18.

Köszi

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Sajna a tali ma nekem nem jó :cry: gőzerővel kell ma takarítanom meg előkészülök a holnapi vendégekre.anyu meg gábor névnapját nállunk tartjuk még ami lemaradt azt meg kell venni a sütihez..szóval nem fogok unatkozni :o De érezzétek magatokat jól és gondolok rátok :lol:

Anetto nagy -nagy gratula a tesódnk ügyi volt :lol: Ezek a megbecsült súlyértékeket..nem is tudom miért csinálják... :o

Piroska nekem első szülés volt és nem vágtak nem repedtem szóval az tök szupi volt de nem a dokin múlt és nem is a szülésznőn mert csak akkor jöttek be amikor kinnt volt Noli feje.
Ez nagyon ritka én összettettem a két kezem anyum mesélte,hogy őt vágták és varrták de neki 2 napig nagyon rosssz volt :oops:

Kandi a kép szuperrrrrr! :lol:

Ja nekem semmi rossz nem volt utána a sexben :lol: Sőt utána jobban kívántam :lol:

Ádibaba jó volt olvasni ,hogy nem csak én voltam a mérleggel úgy...

Beusmimi ilyenkor..ááá szőrnyűű RÉSZVÉtEM.

Noki szerintem a barátnődéknél voltam a 4 úton ha Pestről jövünk egyből balra a benzinkútnál kell lefordulni egy kis zsákutca?
És látjuk az útról egy kocsira van kipakolva a pálmák meg ilyenek..
Megyek jövöhéten is ,visszaviszem a betétes vödröket és persze le is vásárolgatom nálluk a sziklakertbe kell még virág meg futó ide oda :P

Majd még jövök ...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok !

Anettoo
De jó, hogy jelentkeztél ! Gratula a tesódnak ! :) Végül hanyadik hétre szűlt meg ?
Köszönjük a táblázatot !

Kandi
Nagyon jó ez az üveges kép ! :D

Hmbori
Kicsit durva ez a szadizós hideg kezes érintés ! :lol:

Beusmimi
Részvétem a barátod miatt ! :(
Nagyon drukkolok ma az uh-ra !

Ágota, Earhart
Alakulnak ezek a pocik ! :lol:

Linácska
Én nemrégen találtam egy oldalt a neten, ahol megadtak egy e-mail címet, akinek kell írni az utónév kérvénye miatt....de most persze nem találom ! :? Ha megtaláltam, szólok !

Dbea
A párok/férjek is bemehetnek a genetikai ultrahangra !

Goldplast
A terepszemle csak a férfiak nélkül ér valamit ! :lol:

Kép
Kép
rilla_

Jaj-jaj, lehet, hogy félreérthető voltam...
Rilla, mi nem direkt szadiztuk a picit, egyszerűen a férjem akkor jött haza és azért volt még hideg a keze!!! :lol: Dehogy bántanánk mi direkt szegénykét!!! (Csak épp mocorgott és szóltam apának, hogy gyorsan jöjjön!!!) :lol: :lol:

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Beus: fogadd részvétem :cry: Pont ma reggel tudtam meg, hogy a középiskolai osztályfőnököm is hasonló hirtelenséggel halt meg tegnap este... Délután még tanított, aztán rosszullett, hazament és este már nem tudták megmenteni...

Bim-bam: a talit hétfőre beszéltük, akkor lehet hogy tudsz jönni?

Anetto: ha gondolod és nem bánod, szívesen besegítek a tábliba :lol: Gratulálok a tesód babájához :lol:

Bea

Kép

Kép
dbea

Lanyok, en ezt most nem ertem, azt hittem hetfon talalkozunk ???

Nekem is van javaslatom:
http://tranzitcafe.com/content/blogcategory/15/14/
Szerintem nagyon kulturalt hely, nem dohanyzo. Nem messze (10 perc) van tole egy nagyobb jatszoter is. En is Timivel jovok, mert nem nagyon tudom kire hagyni.
Obuda sem hangzik rosszul, de szerintem ne jatszohazba menjunk, mert ott nem igazan tudunk beszelgetni, meg nem is mindenki jon babaval. :roll:

Anettoo:
Nalam az idopontok modosultak. 04.20 a kovetkezo UH+doki.
Ti mentek a 24 kornyeken uh-ra? Nekem nagyon javasoltak, mert valami aramlast akkor lehet csak vizsgalni. :roll:
Tesodnak gratulalok! :) A gyors szulesek a legjobbak! :) A meretekben a vegen mar tenyleg nem lehet bizni!

kandi:
Nagyon klasszak a kepek!

piroska:
Nekem nagyon fajt a gatvarras, a metszest nem is ereztem. A dokim nekem is mondta, hogy van, aki nem erzi, en nekem az egesz szules nem fajt annyira, mint a varrasa a vegen. Mondjuk 28 percig varrtak ossze a vakum miatt teljes gatmetszes volt. Nekem az az egyelen igazan rossz elmenyem a szulesrol...
nalunk is kint van az apuka, de olyan kozel az anyuka fejenel van az uveg ablak, szoval szinte bent van a mutetnel.
Nalunk kb fel ev kellett, mire teljesen olyan erzesem volt belulrol, mint regen. :roll: Mondjuk azt azert nem mondanam, hogy fajt, de valahogy maskepp erzekenyebb volt, nem volt olyan klssz, de aztan minden ugyanolyan volt mar.

Neccbugyi: Nalam tokeletesen mukodott. Pillanatok alatt megszaradt miutan kioblitettem. A korhazban a betet szerintem tokeletesen felfogta. Nagyon jol bevalt. Gyogyszertarban lehet venni, nem egy nagy beruhazas. vettem mas fajta eldobhato bugyit is, de az abszolut nem mukodott, nem is feszult ram, nem fogta meg a betet, ez viszont igen!

baratodildi

Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de gátmetszésre afnak valami fájdalomcsillapítót?

Adri

Kép

Kép
irdab

irdab:
Nem adnak a metszesre ugy tudom, nekem nem adtak, de annyira ki van a gat feszulve, hogy szerintem ezert nem erezni, meg olyankor azert a szules heveben meg a hormonok siman csokkentik a fajdalomerzetet.

baratodildi

Sziasztok,

Anetto,
Szia, bevennél a táblázatba? Olyan jó volt nézegetni, hány baba születik majd akkor.
Név: goldplast (Ági); kor: 35; Település: Göd; Szül. idő: 08.06; Kórház: I. Női Klinika; Baba neve: Ákos; Tesó: 1. baba; Kontroll időp.: 04.10.

Lányok,
szerdán múlt 2 hete az amnio, még mindig összerezzenek minden telefonra, de kezdek örülni, mert eddig semmi hír! 7-én lesz lelet, 10-én dokibácsi, ahol boldogan lobogtatom majd a papírt. Idióta integrált teszt, kidobott pénz volt, tesókájánál nem is fogom csinálni!

Hétfői találkozóról:
Csak csendesen írom, hogy egy-, a Ferenciek terénél lévő Múzeumban dolgozom, ha túl hosszú a nap, hozzám is be lehet esni egy palotalátogatásra 4-ig. Szívesen megmutatom a helyet, ez egy reformkori palota, a háta mögött pedig ott van a Károlyi kert játszótérrel.

Kép
goldplast

Piroska!
Férjed jobban van ma már?Nagy volt a csomó?
Szegény cicus...le se lehet foglalni valamivel...elterelni a figyelmét?-én mindig labdáztam a cicámmal,lefárasztottam éjjelre...

Gátmetszés nekem nem fájt,megkönnyebbülés volt...de a varrás...szerintem dokim sietett és a szuri után azonnal varrt...áll. 7-8öltésem volt...na ez elég kellemetlen,de ahogy abba hagyja...elfelejted...
Házas élet....háát Nekünk elég korán helyre állt....bennem nagyon sok boldogság hormon volt,így felszabadultam...(annyi elvesztett baba után)....így még jobban élveztem...de lehet ezzel egyedül vagyok így....?!stb.stb.stb.
Gátvédelem....hááát ez meg olyan...a has se húzódik olyan gyorsan vissza,a gát tájéka is kitágul...(de meddig?hehehehe)...mert kellően kitágult....és áll. a gátmasszírozás is fáj...na meg ha Én vajúdok,ne matasson egy nő bennem ill. fáj minden...és még az is fájjon... de majd ha ott leszek ismét...majd eldől ill. okosabb leszek...nem?!

:wink: :lol:
kandi72
Budapest III. kerület

kandi:
Nalam ugy volt, hogy gatvedelemmel szulok, nekem a gatmasszazs elotte itthon nem fajt, ott sem fajt. Nem is kellett volna vagni, ha nincs a vakuum. Szoval en most is megprobalkozom vele. Szerintem biztos sokkal konnyebben tudnek utana regeneralodni, ha nem lenne gatsebem. Azert az elso napokban elegge megszenvedtem. :cry:

baratodildi

Gátmasszás? Ó csajok, az mi? :oops:
Ezt sem tudom :roll: :shock: :oops: :oops:

Azt hiszem fel kéne készülnöm erre, de még nem akartam eddig ezzel foglalkozni.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!
No én meg közben futottam egy kőrt,a táp pénzes papíromért :lol:

Anatt!Gratulálok a tesódnak!!
És még nem írtad :wink:

Én is írok kis kiegészítést.Névben jelenleg a Hajnalka a befutó..
Köv vizsgálat.Háát 04.13.-ra hívtak vissza,de ez húsvét :lol: ,úgyhogy vagy előtte vagy utána 1héttel.Viszont 3hát múlva cukorterhelés+vérkép.

Ágota!1éve volt egy 20.hétre lepényleválásom.Akkor császároztak,és gondolom utána már nem engednek ilyen rövid idő elteltével simán szülni.

Csajok!Mi sajnos tuti nem tudunk menni talizni.Nem tudok mivel menni,ugyanis jelenleg 1autónk van,viszont Érdről a Móricra bejutni(innen tőlünk)kb 2óra...
Viszont hozzánk jöhet bárki,aki bírja a rumlit és felfordulást
:lol:

Sajtreceptet szívesen!De az érdem nem az enyém,én is csak találtam és kipróbáltam,és megszerettük :lol:
Irdab! Anyukád a túróhoz csak felforralja a savnya tejet,vagy van valami extra amit kell csinálni?
Nekem volt kefírgombám,de kidobtam.Sokáig nem használtam,.és már untam rakosgatni a hűtőben.Amúgy tiszta sima vízben hetekig eláll a hűtőben...

És szülés!
Van ahol tényleg bemehet az apuka,ez kórháza válogatja,de a nagy részébe nem lehet bemenni.
Sima szülés.
AZ az igazság,hogy biztos van humánus fájdalom mentes szülés.De ritka.
A fájások azért fájnak,hogy a baba meg tudjon születni.Ez az élet rendje,és egy napot ki lehet bírni,azért a gyönyörű kis csöppségért cserében
:wink:
Gátmetszés.Nekem volt a Fannival is és a Szabival is.Jobb lett volna nélküle,de kb 2hét alatt meggyógyul.Az első 3nap a car,utána már nem vészes...
Viszont,ha kell akkor kell.Nem értünk van,hanem a babáért.Mellesleg kinek jó az,ha a segge közepéig reped esetleg??
Ehh ,bocs,de hallottam már olyanról,akinek a végbele is megsínylette...
Szóval én azt mondom,inkább egy 3-4cm es varrat,jó helyen,mint össze vissza plasztikázás....
Amúgy meg ezt is 1x ki lehet bírni.. :wink:
Mondjuk nem hazudok,én is szívesen szülnék otthon humánusan szépen csendben,és sürgetés nélkül.No de ez itt Magyarország!!Vannak dolgok amikhez fel kell még nőnünk.
ÉS amúgy is!!Ki az akinek önamaga fontosabb mint a babája egészsége??

mimi12

[quote="goldplast"]
írta:
goldplast
Lányok,
szerdán múlt 2 hete az amnio, még mindig összerezzenek minden telefonra, de kezdek örülni, mert eddig semmi hír! 7-én lesz lelet, 10-én dokibácsi, ahol boldogan lobogtatom majd a papírt. Idióta integrált teszt, kidobott pénz volt, tesókájánál nem is fogom csinálni!

Ági!
Már írtad,de elfelejtettem :oops:
Miért is kellett az amnio? És milyen volt az integrált eredménye?
És nyugi!!! Ha gáz lenne,már hívtak volna.Állt olyankor 2héten belül hívnak.
Amúgy engem ez a 3-4hét alatt kész annyira ledöbbent.
Már most intenzíven mozog a pocakomban a baba.....

mimi12

Ja és a házasélet.
A Fanni után hát izé,olyan semmilyen meg nem is jó volt.A Szabi után,semmi gondom nem volt.Sokkal gyorsabban javultam...
Viszont,ez azt hiszem,embertől is függött :wink:
És bizony,néha találékonynak kell lennünk :wink:

mimi12

Anettoo
Én már írtam neked pü-t a táblázattal kapcsolatban :wink:
Gratulálok a tesódnak!

Kandi
Gyönyörű!

Cscsi
Hááááááát.... most kihagyom... :wink:
Későn szóltatok. Ilyen gyorsan nem tudok repülőjegyet intézni :wink:

Piroska
Nálunk apuka bennlehet császárnál.

Ágota
Megvetted már az egész árukészletet? :wink:

Irdab
Megtanítom majd Milit magyarul is, és megtanul spanyolul is.
A szüleim fognak kijönni (ide nem kell max. 90 napos tartózkodáshoz vízum). Nekünk azért kicsi babával nem lenne egyszerű a majd egy napos utazás :cry: :cry: :cry: :cry:

Goldplast
Nem az a jó ilyenkor, ha nem hívnak?
Vendég

Sziasztok lányok!

Anett, gratula tesódnak a babához! Milyen jó, hogy ő már a kezeiben tarthatja :)! Én alig bírom kivárni az augusztust :).

Kandi, nagyon édesek a képek, kis mosolygós a babád :)!

Én ma voltam orvosnál, megmutattam a visszereimet, kaptam rá két kenőcsöt, gyógyszert, meg kompressziós harisnyát is vennem kell majd. Sajnos be van gyulladva, este is vizesruháztam -remélem, hamar helyrejön.

Tündi, az aranyér is jó vacak lehet :(! Gyakran fáj vagy általában panaszmentes vagy?

Kép
angelita

Na látom a téma amit feldobtam mindenkit érdekel.

Kandi: apa jobban van már, szép fekete cérnái vannak. De azért bírja a gondoskodásomat :lol:
A macskusz egész éjszaka kint van a szomszédban talált magának egy kandurt azzal próbálkozik :o
Reggel bejön eszik aztán ismét szomszédol :)
Te kaptál érzéstelenítőt gátmetszés után?
Én úgy tudtam nem adnak mert pár másodpercig tart az egész.
Viszont azt értékelném ha felszívódó varratot csinálnának, egyik ismerősöm olyat kapott. Legalább nem kéne végigszenvedni a varratszedést :?

Irdab: én is hallottam a gátmasszázsról, bár úgy tudom hogy ezt a dúlák szokták csinálni mindenféle olajokkal.

Earhart: de jó hogy nálatok nem annyira veszik szigorúan a dolgokat.

Mimi: hát ha 2 hét alatt nekem is meggyógyul majd a seb akkor hapy lesz!

Anett: gratulálok tesódnak! Angelitához hasonlóan én is alig birom kivárni hogy augusztus legyen!

Angelita: remélem hamar rendbejön a visszered! De milyen az a harisnya amit írtál?
Na az aranyeres problémától én is rettegek, azt mondják hogy álltalában mindenkinek vannak problémái a szülés után.
Vendég

Sziasztok

Irdab: hasméret szerintem keményen ember függő, mint szinte minden ksimamasággal kapcsolatban szerintem. Nem feltétlen kell egyre nagyobb has, inkább csak saját tapasztalat. Mondjuk én végtelenül lusta vagyok, így a torna nálam alapból kilőve, így hasizmom mint olyan nem igazán van. Szerintem ez is számít.

Anetto : gratulálok testvérednek.
Táblázatba kérlek javítsad, úgy döntöttem orvost váltok és a volt Mávban fogok szülni.

Mimi mi amikor csináltunk túrót , akkor a tejet megaltattuk és nagyon lassan langyosítottuk, amíg olyan túros nem lett, aztán szűrőbe öntöttük és lecsöpögtettük. Én félek házi tejet megvenni, a boltiak meg most már nem alszanak meg, így leszoktam túró gyártásról.

Gátmetszés, nekem első 2-nél volt 3. alkalommal viszont repedtem. Igazából vágás nekem nem fáj, a varrásnál csak injekció volt rossz. Nekem varratszedésig kicsit húzódott, de azért nem mondanám hogy hú nagyon fájt volna. Mi sokat zuhanyoztattuk, mondjuk könnyen megtehettük, csak 3 óránként kaptuk meg babákat . 3.-nál jó dolgom volt szülés után 14 órával otthon voltam így ott is kényelmesen zuhanyozhattam. Most nem tudom hogy lesz, de tuti hegek rugalmassága szerintem nem tökéletes. Így én varrásra készülők újra.

Kenderike
Kép
kenderike

Sziasztok,

earhart
Bizony, az a jó, hogy ha nem hívnak az amnio miatt, azért is örülök minden telefon nélkül eltelt napnak!

mimi12 - Noémi, szia!
Az integrált teszt miatt kellett az amnio. Annyira rossz lett az eredmény, hogy le sem merem írni az arányszámokat, legyen elég annyi, hogy kétjegyű volt. :cry: Az AFP is alacsony lett kicsit (0,79), de az integrált és a korom miatt aznapra rendeltek be S.O.S.-ben a magánrendelőbe, ahová járok. A férjem a világ másik végéről rohant értem, egész úton fogtuk egymás kezét. Szörnyű volt, és mivel a kislányunk elvesztését a 16. heti AFP után tudtuk meg, egyszerűen képtelenek voltunk elhinni, hogy újra ez történik velünk.
DE MOST NEM! Ez egy másik történet, és nagyon remélem, hogy minden nap nekünk ad igazat, és Ákoska nő, növöget, bukfencezik a pocimban, és inkább okozzon ezer kellemetlen tünetet odabent, de legyen jól, én majd vigyázok rá.

dbea
Szia, igen, a férjem borszakértő, és egy borászati cég kereskedelmi ig.-ja. Én is borszakértő vagyok (nem olyan nemzetközi felsőfok, mint ő, csak alapfok), de most nem gyakorlom. :wink: Miért, ti is szeretitek a bort, vagy hasonló az érdeklődési körünk?

Nemsokára indulunk a Szépművészetibe a szecesszió kiállításra és a Mítosz-osra a barátokkal. Mára ezt választottuk, de a vásárlás sem marad el!!!!

Kép
goldplast

Sziasztok!

Anett:gratula a tesódnak!!!
Te mikor mész uh-ra?

Gátmetszés.nekem volt amikor vágtak szinte észe sem vettem viszont a varrást annál inkább.

Piroska:apának jobbulást kivánok.Mikor mehete haza?

Márk ma már jól van még az orra sem folyik szóval tuti,hogy a foga volt.
Most alszik és én is megyek pihenni.
Szép napot.
Vendég

Mimi, anyu megaltatja a tejet, aztán ha megaludt leszedi a tetejét (asszem az a tejfől), aztán felhevíti, és kavargatja közben. Forralni nem szabad. Aztán leszűri, és ott a túró.

Kenderike, anyumék háztól hordják a tejet, ismerik a körülményeket, meg a tulajt is.
A suliban csináltunk a bolti tejnek tejzsírtalom vizsgálatot a 2,8 % zsírtartalmú tejben volt 1,9 % zsír, az 1,5%ben meg 0,8 % átlagaban.
Ezért nem tudsz belőle aludtejet sem csinálni.

Na majd kikérdezem a dokimat legközelebb a szülésről, úgy is mindig bombázom a kérdéseimmel.
Ugye nekem no házasélet van most, és már számolom a heteket visszafele, és hát akkor majd biztos fog fusztrálni az a metszés, ha majd lehet.

Erhard, én sem úgy gondoltam, hogy egyből repülnétek az újszülöttel a nagyszülőkhöz :lol:
Szüleid gyakran ki tudnak menni hozzád?

Angelita jobbulást a lábadnak. Remélem jó lesz rá az a krém.

Én is megyek ma még gyógyszertárba, veszek valami homeós bogyót a székrekedésemre, mert már nagyon kész vagyok :shock:
semmi nem használ :cry:
A védőnő is csak azt tudja szajkózni, hogy ezt meg kell oldani, de nem tud rá mondani semmit. A dokim, meg a glicerine kúpot ajálgatja állandóan, de az sem használ. Jajj :shock: :roll: :?

Adri

Kép

Kép
irdab

Ági(gp)
Így értem az amniot.AZ AFP viszont azért nem olyan alacsony,nekem alacsonyabb volt...(0,75)

Borok.Én szeretem a borokat.Bár érteni nem értek hozzá, :lol:
Viszont ami sötétsárga és édes és már majdnem szörp,az nem lehet rossz :lol:

mimi12

Adri: Ha vettél valami csodaszert, akkor majd írd meg hogy bevállt-e?

nekem a doki LUEVOLAC-ot ajánlott még Ádámnál. Persze nem jött be.A férjem szerint engem egy lavór szappanos víz sem hajt meg.

Gátseb: nekem a szülés sokkal jobban fájt, de mindenki kibírta, mint a varrás vagy a lábadozás a gátseb miatt. A fájdalom küszöb tényleg mindenkinél más. Amikor én vajúdtam hallgattam a sok ordítást. Hát kegyetlen volt, de a szülésznő mondta, hogy sokan rá is tesznek egy lapáttal.

Az együttlét meg mind a két emberen múlik. Először inkább kellemetlen, mert csak megszültél egy gyereket. Utána minden ok :lol:

Kép

Kép
ádibaba

Irdab

Ha vidéken élnék és tudnék megbízható helyet, biztos merném használni, de Pesten én nem bízok meg a házi tej árusokban. Nem ismerem őket annyira, hogy bízni merjek. Tudom túl gyanakvó vagyok, de annyi dolog megtörténhet.

Nekem a bolti tej nem hogy nem alszk meg hanem megrohad mielőtt megaludt volna. 2-3 próbálkozás után feladtam. Azóta se próbáltam újra. Pedig imádtam régen az aludtejet megenni is. Sokkal jobban szerettem mint kefirt vagy joghurtot.

Kenderike
Kép
kenderike

Tényleg Tej..
Kenderike!Nyugodtan vehetsz házi tejet,vagy olyan autóról árultat.Fel kell forralni és annyi.A pasztörizálás is azt hiszem melegítés.
Mellesleg Budaörsön 180ft a házi tej,és az tényleg tej!!Én háztól sajnos nem tudok,de szerintem az még olcsóbb.
Amúgy én nem szeretem ám a tejet,viszont a savanyított cuccokat azokat igen.
És Irdab!Köszi! Nem is tudtam,hogy a teteje a tejföl,ha megalszik.Gondolom az a jó zsíros valami. :lol:

Ja bolti tej.Oké az az olcsó lötyi arra jó,hogy kv-ba tegyem,de ennyi.
Amúgy meg tényleg semmi köze nincs a tejhez.

mimi12

Kenderike!
Szerintem nyugodtan vehetsz olyan kocsis tejet is!
Nem tudom merre laktok,de amit itt árulnak,az tuti jó!!Pesten árulnak Őrbottyánból tejet.Az is tuti jó!!!
És nem utolsó sorban.A bolti tej ami dobozos,annak már eleve a doboz át van itatva tartósítóval.
Nem mnt ha én nem azt venném.Viszont ha itt a sarkon,vagy elérhető közleben lenne házi tej,akkor inkább azt venném.
Én biztos vagyok benne,hogy tizede szmötyi nincs benne,mint a boltiban.
Tényleg fel kell forralni és iható ,használható..

mimi12

Goldplast: csak azért kérdeztem, mert nagy borrajongók vagyunk :lol: Akárhová megyünk az országba, mindig közbe kell iktatni egy pincelátogatást, és kóstolni :lol: Utoljára a Balatonnál voltunk, az északi parton, hát nekem sajnos nem volt nagy élmény :cry: Egy-két kortyot ittam, többet nem mertem a Baba miatt :)
Megírod majd milyen volt a kiállítás? Kíváncsi vagyok nagyon :)

Gondolkodom, hogy ma már nem kínzom magam munkával és elugrom a Brendon Babaáruházba nézelődni, ha már úgy megijedtem a listától :lol:

Már nem emlékszem ki javasolta a Tranzit Café-t, de jónak tűnik!!

Bea

Kép

Kép
dbea

Piroska
Itt nem szokás annyira elkülöníteni az újszülötteket. Normál szülés után általában 24 órán belül elengedik a mamát és a babát, aztán megy a nagycsalád látogatóba. Viszik a sok-sok kaját a maminak :wink:
Szülésnél is benn lehet akár több személy is...

Gátmasszázsról hallottam én is... apuka is csinálhatja a terhesség alatt...

Irdab
Minden évben egyszer szoktak jönni a szüleim... sajnos, elég drága a repülőjegy :cry:

Tej
Itt igazi tehenes tejet iszunk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(após marhatenyésztéssel foglalkozik... sok-sok marhája van)

Goldplast
Finomak az argentin borok is :wink:

Bea
Nagyon megijedhettél :wink:
Vendég

Goldplast
Ne aggódj !!! Ha baj lenne, akkor már biztosan hívtak volna ! És különben is 2x nem történhet meg a tragédia, ez biztos !!
Hinned kell a kis Ákosban, szüksége van Rád !

Hmbori
Tudom, hogy nem bántani akartátok, csak tetszett, amit írtál ! :lol:

Earhart
Milyen jó, hogy a babátok kétnyelvű lesz, nagy előny !

Találkozó
Kicsit irígykedem, hogy találkoztok ! :oops: Sajnos nekem innen Sopronból ez egyáltalán nem megoldható ! :(

Gátmetszés
Ez engem is elkezdett foglalkoztatni már, de én jobban félek a varratszedéstől. Amikor engem valaha is operáltak, mindig a varratszedést viseltem a legnehezebben. Remélem lehet érzéstelenítőt kapni majd .....
Mi az a gátvédelem ???

Szép hétvégét mindenkinek !

Kép
Kép
rilla_

Vendég

Kata!
Marhatenyésztés??? :lol: :lol:
És vannak jó kis Argentín lovai is apósnak?? :lol:
Tényleg,ott terelik lóhátról a marhákat??A tv-ben szoktam hasonló műsorokat nézni,és úúúgy el mennék egyszer egy olyan igazi marhaterelésre.
És akkor gondolom a friss marhahúsival sincs gondotok.Áá és minden nap ehetsz valami fincsi marha húsos kajcsit.
Én annyira szeretem,csak itthon olyan drága a szép és jó hús,hogy az ember sajnálja rá.
Na ,de jön a jó idő,csinálok egy jó kis pörit,bográcsban.(mondjuk marha lábszárból) :lol:

mimi12

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?