Sziasztok!
Sajnos faros maradt a kicsikém, aki majd 4kg-os már és be sem illeszkedett, úgyhogy császár lesz, de megvárjuk szépen, hogy elinduljon a szülés...
Nócika
Mi kb a 37.héten voltunk bent. Este felé, amikor a párod is ráér bementek és becsengettek a szülőszobára és megkérdezitek, hogy nincs -e teltház és van -e lehetőség körülnézni.
Mi nem jártunk oda szülésfelkészítőre és így is lehet apás szülés, illeteve sajnos csak vajúdás...
Szülésznő:
Ignáthné Évike egy tündér. Nagyon kedves képzett és szerintem egész életében ezt csinálta. Ráadásul abszolút az alternatív szülés híve, így jártas homeopátiában, illóolajokban, masszázsban... szerintem méh így is, hogy tudom hogy császár lesz a vége behívom a vajúdásra, mert jó ha van mellettünk valaki, aki tudja, hogy mi mikor következik.
Ha bementek a szülőszobára, lehet hogy pont aki körbevezet is szimpatikus lesz, vagy ajánl valakit.
Azt tudni kell, hogy a nőgyógyászat 3 osztálya között 3 havonta forgó rendszerben vannak beosztva a nővérek/szülésznők, így aki a következő negyedévben szül, annak nem biztos, hogy pont a szülőszobára lesz beosztva a választottja! Erre kérdezzetek rá mindenképpen!
Gabilány:
Amint lehet alapítványi szobában szeretnék lenni, de először a császáros megörzőben leszek, ha minden igaz. De megfogadtam a tanácsod és már be is tettem egy kis palackot a csomagomba!
Köszi
Tabati:
Szülőszoba:
- papucs, zokni (nekem és a páromnak is)
- kényelmes hálóing, vagy kisruha, amiben vajúdni akarsz
- párodnak is kényelmes gatya, póló (nem kell a zöld köpenyben lenni, ha tiszta ruhát viszel)
- köntös
- törölköző, kicsi tusfürdő (beöntés utánra)
- hordozókendő, melegíthető zseléstasak, kicsi borogató törölköző, masszázsolaj a vajúdáshoz
- zene, illóolaj, amit szeretsz
- a kicsinek kis pamutsapi és karmolás elleni kiskesztyű
és én betettem egy puha bordó takarót, hogy abba bugyolálják, ugyanis a fehér nagyon világos és bánthatja a szemecskéjét, a bordó meg olyan, mint ahonnan épp kibújt...
- sejtbankos pakk
- izotóniás ital (koffeinmentes), mentes ásványvíz, műzliszelet, jóreggelt keksz, diákcsemege a vajúdás idejére energiának és vehettek valami szendvicset, magadnak és apárodnak is!!!
Gyermekágy:
- zokni, eldobhatós bugyi, pamutbugyi, szoptatós melltartó 2db
- Tena lady normal betét, melltrató betét
- hálóingek, vagy szoptatós pizsamák 3-4 db
- törölköző
- kispárna
- (köntös papucs az előző pakkból)
- kicsinek textil pelenka 3db, rendes pelus egy csomag, popsitörlő, kistakaró, karmolás ellei kiskesztyű, pamutsapi
- evőeszköz, pohár, konyharuha, kéztörlő
- pipere:
nem szagos tusfürdő, (mert a pici elutasíthatja a cicit, ha nagyon illatos), WC papír, sampon, hajszárító, hajgumi, nedves wc papír, papír wc ülőke, higikendő, fogkefe, fogkrém, aranyérkrém, bimbóvédő, gátseb olaj/krém
- kicsi patikai kézi mellszívó, mert a legkisebb cseppek is kellenek az elején
- könyv, zene, vagy fejhallgató a mobilodhoz, telefontöltő
- hazajövős ruha (olyan amit a terhesség végén használtam, mert nem gondolom, hogy beleférnék a régibe...
- és akicsinek is kell majd a hazavivős ruhapakk
asszem ennyi...
Andus:
Megírnád priviben, hogy menniyt illik adni a szülésznőnek?
köszi