Új privát üzeneted érkezett!

Noémi!
Köszke!BSP van a gépen....de szerintem holt béna leszek...hol kell megkeresni...esetleg minden program-ban????Jajjj....na majd apa telcsizik rákérdezem.....
Hálás köszke!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Jó termékenyek voltatok, alig győztem olvasni titeket.
Nálunk nagy pakolás és lakás átrendezés van, így amit fent birok lenni arra fordítom. Jövő héten lomtalanítás van környékünkön és ahhoz, hogy elférjünk, van pár dolog amitől meg kell válni. Közbe lánykám is beteg lett tegnap 39,6 lázzal kelt miután elaludt délután. Szerencsére lázcsillapító gyorsan hat nála és alig 30 perc és jobban szokott lenni.

Újakat köszöntöm én is, igaz én elég ritka vendég vagyok erre.
Jó nézni UH képeiteket, nekem sajnos még nincs, de áprilisba megyünk babamozizni és akkor remélem mutathatok édes képeket én is. Manapság már olyan ugra bugra van hasamban, hogy már időnként nem csak érezni hanem látni is lehet.

Mutatok én is egy pocak méret fotót. Ez pont 20 hetesen készült. Már kezd igazi kismama kinézetem lenni.
Kép 20. hét

ágota80: Baba kelengye szerintem személyfüggő mi, és mennyi kell. Én például kicsit eltolva szoktam méreteket használni, mert engem nem zavar ujján egy hajtás, meg ha nem feszül hosszába tökéletesen a rugi. Ha szoptatsz akkor cumisüveg nem is kell szerintem.
Én elképzelésem kb. ezzel egyezik:
http://www.tyukanyo.hu/articles/0/28/kelengye-1.html

Kandi: gratulálok fiúhoz, és olyan jó hogy semmi baja nincs.

Kenderike
Kép
kenderike

Kandi:
Gratulalok a kisfiuhoz es a jo uh-hoz! :) orulok, hogy megnyugodhattal!!! :D

irdab:
Tenyleg nagyon szep nagy mar a pocid! :)

Koszi mindenkinek aki az iwiw-en visszajelolt :lol:

Az orrszivo nalunk peldaul mar az elso hazaerkezeses nap ota kellett, mert Timi sokszor bukott es amikor epp az orran at is bukott, akkor le kellett szivni. En vegig a porszivos verziot hasznaltam, nagyon nagyon jol bevalt.
A korhazba meg szilvia torlokendot erdemes vinni esetleg a gatsebet konnyebb vele megszaritani furdes utan.
Cumisuveget mi csak a medelanak a habermann cumisuveget hasznaltuk, ez nagyon bevalt, de en is csak akkor fogok venni ilyet az uj babanal, ha megint nem menne a szopi az elejen. :roll:
Nekem a vedonotol kapott konyvecskeben levo kupon kivaltasanal adtak egy aventos 1 cseppes kis cumisuveget, az vegso esetre jo.
Fültisztito palcika a koldokcsonk kezelesenel nekem kellett :roll:
Steril gezlap nem kellett, de vettem, meg most is ott van a fiokban.
Valamilyen sterilizalot azert szerintem erdemes venni, nekem azert kellett. en hideg sterilizalo folyadekot hasznaltam, mert a mikros a mi mikronkba nem fert bele.
Bebietel melegito nem hasznaltam. :roll:

baratodildi

kenderike:
Neked is nagyon szep a pocid mar! :P

noki:
Nekem Timinel ez volt a legreszletesebb lista, amibol beszerezgettem, meg szelektalgattam... :oops: Egy resze biztos korhazfuggo is, meg ahogy kenderike is irta egyenfuggo es babafuggo is.

Mamának
□ IRATOK!!! (személyi, a kiskönyv, házassági levél, TAJ kártya)
□ jó minőségű, puha WC-papír
□ szőlőcukor és/vagy töltetlen csoki
□ szénsavmentes ásványvíz
□ 2 pár papucs
□ 1 pár vastag zokni
□ 4 db elölgombos hálóing
□ 1 db pizsama (első éjszakára) - KIHAGYHATÓ
□ köntös
□ könyv, újságok, rejtvényújság, írószer
□ mobiltelefon, töltő
□ 2 db kisméretű törülköző
□ 1 db nagyméretű törülköző
□ tisztálkodási szerek
□ 2-3 db TENA neccbugyi
□ 1 csomag nagy nedvszívóképességű betét (JESSA no wings)
□ 1 csomag tisztasági betét
□ 1 csomag intim törlőkendő
□ 2 csomag WC-ülőkevédő papír
□ 2-3 db szoptatós melltartó
□ melltartóbetét
□ Garmastan vagy ha nincs, Bepanthen mellkenőcs
□ tányér
□ bögre
□ evőeszköz
□ konyharuha
□ konzervnyitó
□ kézi mellszívó
□ haskötő (császársebhez)

Papának
□ 1 pár papucs
□ ennivaló, innivaló
□ fényképezőgép vagy videokamera
□ film és/vagy akkumulátor
□ mobiltelefon, töltő
□ óra (a fájások méréséhez)

Babának
□ 1 pár kiskesztyű, kiszokni
□ 30 db kisméretű eldobható pelenka
□ popsitörlő
□ 1 db cumisüveg és/vagy csőrös pohárka
□ 5-6 db textilpelenka

Baba lista

Távozás a kórházból

Babának
□ 56-os body
□ rugdalózó
□ zokni
□ sapka (vékony vagy vastag)
□ takaró
□ kardigán
□ harisnya (ha hűvös az idő)
□ overall (télire)
□ textilpelenka
□ mózeskosár vagy fekvőhordozó

Mamának
□ kényelmes ruha

Kis családi ruhalista az első 3 hónapra

Babának (56-62)
□ 4-6 db body
□ 4-6 db rugdalózó
□ 2-3 db napozó
□ 2-3 db póló
□ 1-2 db pulóver
□ 1-2 db kiskabát
□ 1-2 db sapka
□ 4 pár zokni
□ 2 pár harisnya
□ 1 db levegőztetőzsák

Mamának
□ 3-4 db szoptatós melltartó
□ 3-4 db melltartóbetét
□ mellszívó (kézi vagy gépi)
□ tejtároló zacskó (steril befőttesü. is jó)
□ hasszorító (hasfalregenerálódáshoz)

Felszerelések

Bútorok és kiegészítők
□ babakocsi
□ kiságy
□ kókuszmatrac kiságyba
□ 1 db ágyneműgarnitúra
□ több db ágyneműhuzat
□ 1 db vastag takaró
□ 1-2 db vékony takaró
□ 3 db sztreccs lepedő
□ 1-2 db hálózsák
□ 2-3 db frottír és tetra fürdőlepedő
□ 15-20 db textilpelenka
□ autósülés-hordozó
□ műanyag vödör
□ szemetes a pelenkáknak, törlőkendőknek
□ kisszekrény vagy komód a baba ruháinak
□ gyerekbiztos-dugó konnektorba

Tisztálkodás
□ babafürdető kád
□ pelenkázó
□ pelenkázóbetét
□ mosdatókesztyű és dörzsi
□ körömvágó olló
□ vízhőmérő
□ orrszívó porszívó
□ steril vatta
□ fültisztító pálcika
□ pelenka (eldobható)
□ 20 db textilpelenka
□ 70%-os alkohol (gyógyszertári)
□ lázcsillapító kúp
□ bébihajkefe
□ műanyag kiskanál vagy szemcseppentő vagy fecskendő

Fürdetés
□ kiváltandó receptek
□ babasampon
□ babasampon és fürdető
□ krémes babafürdető
□ olajos babafürdető
□ krémszappan

Testápolás
□ bőrápoló spray
□ testápoló tej

Popsiápolás
□ babahintőpor
□ védőkrém pelenkakiütés ellen

Nem fontos, de jól jöhet
□ előke
□ éjjelilámpa vagy éjjelifény
□ szobahőmérő
□ párásító készülék
□ műanyag tálka
□ cumi (1-es méret) (nem ajánlva)
□ cumisüveg
□ cumisüveg-mosókefe
□ cumisüveg-melegítő
□ pelenkázó táska
□ fertőtlenítő folyadék
□ sterilizáló
□ baldachin
□ fejvédő vagy rácsvédő
□ kenguru, hordozókendő

Későbbiekre…
□ etetőszék
□ járóka

baratodildi

Sziasztok!

Na apával minden oké! Nincsenek fájdalmai, bár a műtét után jól elvolt sápadva. Még az orvos megkérdezte tőle hogy akarja-e látni hogy mit szedett ki belőle, a nővér jobbnak látta inkább nem megmutatni. Sokkal nagyobb fájdalomra számítottunk.

Csak most meg a maceknak van valami baja, du. visszük dokihoz.
Pár napja elég furcsán viselkedik, éjszaka nem alszik és állandóan kiakar menni. Ha nem engedjük ki keservesen nyávog.

Ha egy macska ivartalanítva van akkot ugye nem tüzelhet, de lehet hasonló jelensége???

Madaran: igen, már én is érzem a pici lányunkat és talán hétről-hétre egyre jobban. És nálunk is fent áll az a helyzet hogy ha apa ráteszi a pocakomra a tűzforró kezét akkor olyan nyugiban van a kisasszony mintha nem is létezne :)

Goldplast: hát tényleg érdekes ez az egészségpénztáros kártya, csak a patikusokon múlik hogy milyen rendesek. Volt olyan patika ahol rögtön azt mondták hogy azzal nem tudjuk kifizetni a vitamint, de a másik helyen felajánlották hogy egy másik vitamint ütnek be a gépbe és így nem lesz probléma. Talán ha találnátok olyan patikát ahol ilyen rendesek akkor nektek is megoldódna.

Kenderike: igazi kismami pocakod van! Nekem úgy néz ki bejön a kislányos pocak hit, ugyanis előre csúcsosan nővekszik a pocakom.

Ágota: én úgy tudom hogy jobb a kókusz matrac mert az jobb légáteresztő mint a szivacs. Állítólag ha hason fekszik a baba jobban kap levegőt a kókusz matracon ha éppen belesüpped az arcocskája.

Párásító helyett az is megteszi tapasztalt anyukák szerint ha a meleg radiátorra egy nedves ruhát rakunk.

Baratodildi: milyen az a Tena neccbugyi? Az olyan eldobhatós?
Nálunk haskötőt a patikában nem lehet kapni csak olyan gyógyászati segédeszközös boltban.
A lista elég részletes és jó!
Vendég

Piroska!
A méhét is kivették a cicusnak,vagy csak a petefészkeit??
Én kutyánál láttam olyat,hogy műtét után a kövi tüzelésnél még tüzelt.Állítólag van ilyen és előfordulhat.
Viszont jó figyelni!!
Nekem a doki mikor a Bellát ivartalanította el magyarázta a dolgokat.(meg félre tette a petefészkét,hogy nézzem meg :roll: )
SZóval,ha csak a pere fészkét veszik ki,és nem szedik ki az egészet,ha csak egy icipici milliméternyi db bent marad,akkor az átveheti a hormonális működést egy időre állítólag.Vagyis tüzelhet...
A Tenna bugyi,igen az a hálós eldobható.Szülés után jól jöhet,jól szellőzik és ki lehet dobni,nem kell mosni ha baleset történik.
Viszont nekem egy jó nagy bugyi sokkal kényelmesebb volt.
Hogy miért,azt ne kérdezze senki :lol:

mimi12

Sziasztok,
jaj, nagyon tetszenek a listák, csináltam is egy kelengye-fájlt a gépemen, odamentettem a linkeket és a listákat, hogy bármikor könnyen megtaláljam (mert ugye, ha a főnök átviharzik, nem olyan egyszerű babavonalzós, mellszívós párbeszédekből hirtelen adatbázist varázsolni :wink: ) . De most elrobogott értekezni....

Nekem még nincs ekkora pocakom, mint a képet küldőknek, így csak kis irigységgel és nagy örömmel néztem, milyen szépek! Gratulák!

Mérleggel kapcsolatban:
Szerintetek ez tényleg olyan fontos? Körülöttem mindenki más véleményen van, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy izgő-mozgó apróságot pontosan tudok majd mérlegelni a szopik után. Persze, ha kell, utánanézek, lehet-e kölcsönözni, mert venni - szerintem felesleges. Nagyon ciki, ha mi csak néhány naponta ballagunk el az 5 percre lévő védőnőhöz, ahol a rendelő előterében ott a mérleg? Tapasztaltak, szóljatok!

bener
neked is ment a finom-, nem szétfővő-, puha túrógombóc priviben, remélem, jó lesz! Én tegnap otthon felejtettem a magamét, de most elhoztam, ebédre remek lesz!

Kép
goldplast

sziasztok!

Hú ha ti aztán jól előreszaladtatok...
A bébihordó tökéletes az autókázáshoz úgy 7 hós korig vagyis mi nállunk addig fért el benne.Utána meg megkapta a autósülést ami 4 éves korig lesz jó neki DE én már megvettem Nolinak a következő méretet mert akció volt a Brendonba.

Mérleg:én egy csúcsszupert vettem méregdrágán ...most úgy teszem el a sarokba mint a húzat.Csak az anyukákat idegesíti az első időben szerintem ... :o

A johnsons termékektől nállunk gyönyörű kiütések jöttek elő... :o

Én Aventes vagyok.Nolinak újszülött szettet vettünk amibe a VIA poharak is benne voltak én ezeket nagyon szeressem mert én ebbe fagyasztottam le a tejcsit is :lol: és amikor már nagyobb volt akkor ebbe a poharkákba tettem el a rágcsálnivalókat neki.
Most is veszek neki az biztos.
Köntös tényleg nem kell baromi jó kifogokat lehet kapni ami kapucnis is.
Nállunk nem volt pellenkatárolócsak kidobtam egyből becsomagolva.
De ha vesnni akkartok akkor van amikor az ANGELCARE légzézfigyelővel pottom pénzért hozzájuthattok.mert azért ezek nem olcsók olyan 9-10 körül mozognak/tak.
Majd még beleolvassok mit irtatok...

Kandi apának Boldog Szülinapot :P

Adri és Kenderikejók a pocis képek :lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Mimi: hát ezt nem tudom megmondani hogy a méhét is kivették-e, de du. akkor ezt megkérdezem a doiktól. Én úgy gondoltam hogy mindent kiszedett belőle, azért is mert elég nagy vágása volt. De ezek szerint lehet hogy csak a petefészkeket. Meg azt találtam furcsának a viselkedésében hogy állandóan fetreng a földön és lehasalva pucsít a kis fenekével. De az emésztésével nincs gond. Megmérgezni biztos nem mérgezték meg , mert akkor habzana a szája. Nem?

A bugyikkal kapcsolatban azt olvastam hogy tényleg jó nagy kell és hogy a betétnek is oriásinak kell lennie. De mennyire? A lehető legnagyobb legyen? Van Tenásban is olyan ami jó lesz?
Vendég

Bim-Bam: én is Avent-es vagyok :lol: Jónak találom az újszülötteknek való szettet. Bár cumisüvegből a Nuk-ot is ajánlják.

Baba mérleg: nekünk mázli, nem kell venni kapunk kölcsön. Egy tapasztalt anyuka mesélte hogy neki volt olyan hogy szoptatás után kevesebbet mutatot a mérleg mint előtte, rossz volt :lol:
Ha meg már tud ülni a gyerek akkor a rendes mérlegre is rálehet ültetni, azt mondják.
Vendég

Piroska :lol: :lol:
Nyugi!!Tipikusan tüzelő macska :lol: :lol:
Vakargasd csak meg a farka tövét!!Megétod,velcsapja a seggét és félre a farkát :lol:
Ilyen elő fordul!!Remélhetőleg ez az utolsó,és nem lesz már ilyen!
De azért kérdezd meg a dokit!Nekem van egy olyan tippem,hogy csak a perefészkét vették ki...
De az nem is baj:A Bellának is van méhe,és az jó ha van!

Kandi! Boldog szülinapot a párodnak!!

Mérleg...
Én is ellene vagyok!!!De nekem már van 2gyerekem,és már tudom,hogy mindkettő sokáig szopott és volt is mit....
Én azt mondom,hogy ez is a kórházban dőljön el.
Mert hiába vagyok én fejőstehén,ha a másiknak szoptatási gondjai vannak....
SZóval,ha a kórházban kiderül,hogy rosszul eszik kevés esetleg a tej,vagy bármi gond van,akkor érdemes kölcsönözni.Szerintem venni felesleges.
Nekem a Szabi és a Fanni is már a kórházban szopizott 100akat,így nekik tök felesleges lett volna a méregetés.

Csilla!Nekem anno a Fanninak,kajakra sömörös foltjai lettek a Jonsonstól a fején.A Szabinak már ki sem próbáltam.Ja és a Fanni még most is kipattog tőle.Jó mi???Bébiknek tervezve :roll:

mimi12

Piroka nállunk úgyanez volt a Sziszinél/ az előző macskusznál/ ezekt produkálta de utána soha nem volt kiscica.sőt volt amikor a kutyáknak" dörgölözött" :o
Én a dm-ba vettem a tenna betétek a legnagyobbat jó volt .

Én nagyon sok mindennt elszúrtam Nolinál legföképpen ezt a mérleges dolgot.Egy spirál fűzetbe vezettem ,hogy mikor mennyit eszik gramm szerint még most is meg van...Szörnyűűű.Szabályosan betartottam a 3 órás ettetéseket amit most biztos nem fogok csinálni meg méricskélni ennyit az tuti amikor kevesebbet evett kiakadtam pedig hát tök természetes...
Pellenkázó feltétet irtátok?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Piroska!
Rendes mérlegre nem tudod ráültetni a gyereket.
A lényege az egésznek,hogy azt mérd,mennyit szopott.
A rendes mérleg nem mér grammot :lol:

mimi12

Noémiigen "babáknak" fejlesztették ki :lol: Én emlékszem hívtam a dokinőt,hogy mi van ő kérdezte,hogy mit használunk és egyből mondta a helyzetett 8)
most tök sok minden eszembe jut,hogy mi vár ránk... :wink: [/b]

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Szerintem 56-62-es harisnya sem kell majd.Előkét én csak a hozzátáplálás előtt szereztem be.
Nekem szükségem volt aranyér :oops: kenőcsre a szülés után :oops:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Baratodildi: jó alapos a listád.

Goldplast: mérleg mostani eszemmel tök felesleges szerintem. 1992-ben nagylányt minden étkezéskor mértem, állandóan frászba voltam eszik-e vagy se. Ráadásul ő nagyon lassan evet volt, hogy 1 órát is szopizott. Sokszor bealudt, ha mérlegre tetem felébredt, csak szenvedés volt számomra. Aztán úgy döntöttem, ha alszik nem mérem és áttértem a heti majd havi mérésre. 2000-ben már messze nem volt divat az összes étkezés utáni mérés, hetente majd havonta lesétál ember védőnőhöz az bőven elég. Azt szokták mondani, ha van elég pisis pelenka és nyugodt a baba és hetente hízik valamennyit, akkor eleget eszik eleget. Saját tapasztalat, hogy szopási idő egyáltalán nem számit. A legkisebbem 5 perc alatt képes volt tele enni magát., pedig előtte nagyok azért legalább nagykönyv szerinti legalább 30 percet betartották, sőt legidősebb nem ritkán 1 órát is nyammogot. Egy mázlim volt, anyukám mesélte öcsém anno ilyen volt így a frász nem tört ki azért rajtam, ha ezt nem tudom lehet megint elkezdtem volna mérlegelni, hogy jaj eszik-e eleget.

Bérelni is lehetet régen mérleget, szerintem manapság is.

Piroska Szerinted ez milyen csúcsos vagy hegyes? Olyan jó volna tudni kislány vagy fiú lakik-e bent. Nagyon szeretném a lányos mamák táborát növelni. Ha azt nézem szerintem teljesen olyan a formája, mint most a legkisebbemnél amilyen volt. Ha ezt veszem akkor lehet szerencsém lesz és kislány lakik bent. Férjednek további felépülést.
Bugyiból szerintem a most hordottnál 1 mérettel nagyobb, abba kényelmesen bele fér a nagyobb csomag is, mondjuk én szeretem ha fixen tart és nem laza rajtam.

Mi is csak gyógyszertári fürdetőket használtunk, a többi kiütötte nagylányt, többieknél már nem is próbálkoztam.

Kenderike
Kép
kenderike

Mérleg nekem sem kell! Emlékszem, amikor Milut vártam, az összes második gyerekes anyuka ugyanígy tiltakozott a mérleg ellen, de akkor nem értettem :) Az első babások a saját megnyugtatásukra be szokták szerezni, aztán a második gyereknél már nem... :lol: Rájönnek, hogy nem megnyugodni lehet tőle, hanem para hegyeket kapni :wink:

Mimi, megcsináltam a sajtot :) Nekem inkább túró szerű, de nagyon finom!
Vendég

Szerintem Mimi ez a macska önkielégítést is végez :lol:
Nyalogatja ott magát.

Mérleg:akkor majd a kórházban eldől

Kenderike: az a baj hogy csak oldalról csináltál fotót, így nem tudom megállapítani :lol
Itt egy videó, szerintem neki tipikus lányos pocakja van:
http://www.youtube.com/watch?v=E7Fo-wyDGk0
Vendég

Sziasztok lányok!

Nagyon sokat írtatok az elmúlt pár napban :)!

Kata, Bener: gratula a kislányhoz :)!

Piroska: örülök, hogy a párod túl van a műtéten! Anno Apukámnak is volt ilyen, hál' Istennek azóta nem nőtt vissza!
A mi cicánkat is ivartalanították (szintén lánycica) és ő is produkál ilyen tüneteket :)!

Jók a kelengyelisták, de a hosszúságuk kicsit rémisztő :)! Mindenesetre időben el kell majd kezdeni beszerezni mindent, hogy ne az utsó pillanatra maradjanak.

Lányok, Nálatok jelentkeztek visszerek? Nekem a terhesség semmilyen negatív tünetet nem produkált eddig, de most az egyik lábszáram nagyon csúnya lett és mintha be is lenne kicsit gyulladva a térdhajlatnál :(. Előtte is volt visszerem, de közel sem ennyi. Most vizesruházom, de elmegyek majd orvoshoz is -igaz, ahogy utánaolvastam, terhesség alatt gyakorlatilag semmivel nem lehet kezelni, max. homeopátiás szerekkel.

Kép
angelita

Hazaértünk,de én mindjárt felrobbanok...ugyanannyi törlesztőnk jött,mint múlthónapban :? A másik lízinges bnőméknek meg 16ezerrel kevesebb.Felhívtam az üzletkötőnket,hogy nézzen utána a dologknak.Már esett vissza a CHF,tehát vmit nagyon elszámoltak...
Bocsi,hogy itt dühöngök :oops:

Irdab,Kenderike,szépek a pocijaitok! :) Nekem is kellene már pocifotó,mert a múltkori az még nem volt olyan igazi pocakos,talán már jobban látszódna.Habár ha melegítőben vok,nem látják rajtam... :?

Piroska,akkor apa jól viselte szerencsére a műtétet.Gyors felépülést neki!Megnéztem a videót! :)

És a babaszobáról jutott eszembe,hogy én világos kék+ rózsaszínt szeretnék a gyerkőcöknek.Vélemények?Szerintetek milyen lenne???Vagy van vmi jó színösszeállításotok amit kislányos+kisfiús is egyben?

Cscsi,igazad van a mérleggel kapcsolatban.Nekünk nem volt.A bnőméknek volt,eleinte rengeteg tejcsije volt,utána 3hónapig tudott szoptatni.Mindig mérte és ha nem evett kellő mennyiséget,már adták is neki a tápszert,és a keresztanyja szülésznő :roll: Szóval a végén márcsak a tápi kellett a kiscsajszinak.

Bim-bam,nekünk is Aventos cuccaink voltak/vannak...de az első cumisüvegek kikészítettek...Sokszor csöpögtek,és a fele cuccos mellé ment :?

Ági,(gp)nálunk első 6 hétben jött a védő+doki néni(kivéve 5.ik héten).Nem tudom ez máshol hogy szokás,és meg is mérték mindig Lucust.Utána meg havonta vittük méretni.Mostmeg már csak akkor amikor amugy is menni kell.

Ildi,jó a lista :)

Kandi,boldog szülinapot apának!A lakás,hát izé...a héten nyugi volt,ma hozzák a cementet,holnap a sódert.szombaton tömrítik a sódert és kezdik a 2 szoba betonozását.És elvileg jöv héttől már mindennap jönnek a melósok..Na majd az lesz a húzósabb része..De szerencsére mama itt lakik egy utcával arébb így Lucát át tudom vinni,vagy ő jön át és akkor tudok haladni a dolgaimmal...
Ha gondolod és a többieket sem zavarja rakok fel képeket...

Linácska,én sem emlékszem,hogy Luca mikor csuklott először :oops: :D Nagyon beindult már kistesó,úgy szeretném már nevén nevezni,de nem szeretném mást mondanék neki,mint ami valójában lesz :roll: Remélem kedden már okosabb leszek.
És olyan jó,hogy mostmár biztosra tudom,hogy ő az :) Most is egyfolytában birizgál :)

Kép
Kép
tundi24

Angelita,nekem van viszerem,még Luca előtt lett,sztem a fogamzásgátlótól...De szerencsére nem vettem észre,hogy nőtt volna...és másik sem alakult ki..De azért ha elmész dokihoz,majd írd már meg légyszives,hogy mit javasolt rá.
Viszont ami kialakult az az aranyér :(

Kép
Kép
tundi24

Megjöttem ultrahangról ! Sajnos nem az én dokim volt (mert ő épp szülőszobán volt), helyette egy fiatal újoncka volt, elég rutintalan ! Úgyhogy szombaton mehetek vissza még1x a saját dokimhoz ! :?
De a lényeg, hogy mindent rendben talált, a méretei tökéletesek, azt mondta, hogy egyetlen baj van, hogy nagyon hiperaktív ! :D
Hát annyi baj legyen ! :lol: :lol:

Magenta, Kandi, Irdab
Gratulálok a uh eredményekheh !!

Nicike
Üdvözöllek közöttünk ! Édes a babád !

Nagyon jók a kelengyelisták, mindjárt át is olvasom őket alaposan !

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok Kismamik!

Sajna nem tudtam jönni pár napig egy kedves barátunk halála miatt, nagyon kibuktam és nem volt erőm itt ülni. NAgyon felzaklatott az eset, hazafelé rosszul lett a kocsiba és megállt a Gödöllői pihenőnél és meghalt a kocsiban. Nagyon szörnyű. Másnap találtak rá. Na de nem folytatom nem akarom a topic hangulatát lehúzni.

Látom jó sokat termeltetek és már is a kelengyénél tartunk!
Én kiegészíteném a listákat még, vékony sapival a kórházba a huzat miatt, mert a Szt Imrében elég sokszor csináltak az anyukák huzatot. És még zselés hűthető fűthető párnával ami jó gátra is meg mellre is ha megjön a tejbelövelés. De nagyon jók a listák.

Üdv az újaknak.

Szépek a pocók!!!!

Gratulálok a kisfiúhoz és a kislányhoz is. Olyan jó lassan mindenki 100% ra tudja a babája nemét.

Megpróbálok visszaolvasni mindent. És pótolni a hiányosságaimat.

Üdv
Bea

Kép
Kép
beusmimi

Köszönöm a véleményeket :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jegyzetelek ám...

Bener
Gratulálok a kislányhoz!

Irdab
Jó nagy a pocid :roll:

Kenderike
Nem semmi pocak :wink:

Johnsons babafürdetőtől, testápolótól én is vakaródzom :cry:

Rilla
Az jó, ha minden rendben van :lol:
Vendég

Beus
Sajnálom.... :cry:
Vendég

Az én 20 hetes pocakom...

Kép
Vendég

Na kicsit lelépek,és nem győzők olvasni. :lol:

Piroska :lol: :lol: Maszturbál a macska :lol: :lol: :lol:
AMúgy ha rajtuk van a párzás akkor teljesen normális,hogy nyalogatják magukat.Remélhetőleg az az utsó ilyen késztetése,és több nem lesz.

Kenderike kb azokat a tapasztalatokat írta le,amit a lányommal anno én is kitapasztaltam.
Én a Szabit kb fél évvel ezelőttig gyógyszertári krémmel fürdettem.De lehet most is iratok majd a nevére magamnak :lol:

Csilla!(Bim-Bam) majd akkor fogunk leblokkolni,ha kezünkben lesz az újszülöttünk.
Én néha olyan jókat tudok somolyogni ismerősőkön,akik a 4. gyereknél is kérdeznek:wink:
De ez a normális!!
Az igazság az a dolgok 1-2év alatt is rengeteget változnak..

mimi12

Sziasztok!
Hú, de szorgalmasan írogat mindenki, alig győzök utánaolvasni :lol:

Ez a kelengyelista egyenesen rémisztő hosszúságú!!!! Hogy mikor fogom ezeket beszerezni az új lakásba szánt bútorok mellett, arról elképzelésem sincsen :cry: Kicsit kezdek aggódni és pánikba esni... Anyukámat is bevonom azt hiszem :P

Egyelőre én még ott tartok, hogy a régi nadrágjaim közül egyet tudok hordani, ezen kívül van még két terhes nacim. Nyáron nem tudom hogy lesz, ezeknek a nadrágoknak az emelt, rugalmas dereka őrült meleg lesz, ti hogy tervezitek?

Magenta, Kandi, Irdab, Rilla: gratulálok az eredményekhez :D

Bea

Kép

Kép
dbea

Gratulálok az egészséges babákhoz!

Anettoo
Jöhetnél!
Jó lenne látni egy táblát!
(valami baj van, hogy napok óta nem jelentkezel?)

Szépek a pocakok :lol: :lol: :lol: :lol:

Jók a listák!
Sokat segítenek a megjegyzések a kezdőknek :wink:
Vendég

Beus :cry: Részvétem!

Ági!De kis aranyos pocakod van :lol:
Tényleg milyen érdekes.Nekem is anno a Fannival hasonló volt a pocakom.Aztán a Szabival nagyobb.Most meg már 12hetesen tagadhatatlan volt :lol:

És tényleg!!Az a zselés párna az jó ötlet!!Mondjuk én tuti császáros leszek( :cry: ),viszont a Szabinál volt minden bajom az üléssel,míg a varratokat ki nem szedték...
Én baba mamás szobában voltam a SZabival,és volt pici kádacska.MIkor bedurrant a cicim,én oda álltam ,egy pelussal forróvizesen borogattam és ömlött a tej.

mimi12

Csajok!!
Azt hiszem megszűntek a nőivonalas vonalzók.Holnap után a nőivonal is megszűnik.
Nekem mamanetes vonalzóm van.Kicsit bonyolultabb,viszont sokkal több mindent lehet csinálni.Ha meglesitek az enyémet,nekem a gyerekeim vannak a vonalzón és nem egy sablonból választottam.
Ha valaki átpártol ilyen vonalzóra,akkor segítek a szerkesztésben,mert eleinte én is elakadtam vele :lol:

mimi12

Azt hiszem, nem lesz egyszerű anyakönyvezni a fiúnkat.
Az MTA Nyelvtudományi Intézet honlapján világosan ott van, hogy magánszemélyektől nem fogadnak be kérelmeket, ha olyan nevet akarunk adni, ami nincs még a listában, akkor az anyakönyvvezetőhöz kell fordulni, és ő hivatalból megkeresi az MTA-t. Az anyakönyvveztő meg közli, hogy ő nem ért ehhez, menjünk az MTA-hoz, és különben is ennyi név között nem találtunk megfelelőt??? Mondtam, hogy bocs, szeretnénk a férjem nevét adni, és a teljes orosz névnaptár még nincs magyarosítva.

Mérleg: nekünk volt, lesz is. Lili rossz szopizó volt, lemértem mennyit evett, és a maradékot pótoltuk tápival. De így is szopott 10 hónapig. A sógornőmnek van, szóval se venni, se bérelni nem kell, akkor meg nem árt. Amúgy hozzáállás kérdése, hogy ki mennyire parázik rajta. Ugye én tudtam, hogy Lili nem szopik jól, és tiszta büszke voltam, ha 70 g-nál többet szopott, parázni soha nem paráztam rajta.

Piroska,
ha egy gyerek már ül, kb. 6-8 hónapos, akkor már tuti nem méregeted, legalábbis nem etetésenként. Ez max. az első egy-két hónap programja. Utána majd a védőnő méregeti oltásoknál.

Képzeljétek Lili olyan édes volt, azt mondta, majd mindig jön a szurira, és fogja Levi kezét. Már most úgy védi, mint egy anyatigris. Tegnap lefeküdtünk, az apja fölém hajolt, és adott egy puszit. Lili meg kikelt magából, hogy apa, ne nyomd össze a kistestvérem. Majd megzabáltam :lol:

Nem akarunk hétfőn tartani egy topictalit Pesten? Reggel 9-től kb. este 5-ig ott fogok unatkozni vérvétel után apára várva.

Kenderike,
fura lenne, ha 3 lány után becsusszanna egy kis kukis, nem? Egy másik topicon egy lánynak 4 fiú után lett az ötödik kislány. De ő ugye ezt szerette volna.

Nem is tudom, mit akartam még írni. De azt hiszem most lépek, és hazahozom Lilit az oviból, aztán pakolás négy napra, megyünk hétvégére csavarogni. Szombaton megyünk Bécsbe a húsvéti vásárra. Ott lehet kapni kenyérbe sütött sonkát, és képesek vagyunk minden évben ezért kimenni :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

A genetikai UH-ra a párotokat beengedték, lehet őt is vinni?
Köszi!
Bea

Kép

Kép
dbea

Linácska, szerintem jó ötlet, merre leszel/lesztek pontosabban? :lol:

Kép

Kép
dbea

Linácska
Ismerősömék német (sváb) származásuak, és adhattak német nevet a kislányuknak!
Van valami engedmény a más nemzetiséghez tartózóknak!
Vendég

Kép
Kép
Vendég

Linácska!!!
Én is úgy tudom,ahogy Kata írta!!Nemzetiségnél van külön engedély.
Amúgy meg!!!Ha a Fradikát engedélyezik,akkor fogják be,és tegyék a dolgukat!! :lol:
És igen,merre is leszel Hétfőn??

mimi12

Kata :lol: :lol: növöget az a pocak :wink:

Lina!Meg is leltem.
Azondja.
duma duma duma...Ez nem tartozik a nemzeti és etniaki kisebbséghez tartozó személyekre,valamint külföldi állampolgárságú személyekre)
A férjet nemzeti kisebbség nem??Ha igen,akkor eléjük kell tenni egy ilyen hivatalos irományt,és tényleg tegyék a dolgukat.
Az eszem megáll!!
Amúgy ezt a lányneves utónév könyvből lestem és az 2005-ös könyv.

mimi12

hello Csajok!!
Nagyon jó ötlet, hgoy tettetek fel kelengyelistákat, szuper, eddig én a babanetest néztem, de Baratodildi :lol: a Tiéd nagyon alapos. én is elmentem őket, aztán szép lassan kibogarászom, mi kell, mi nem.

Múltkor láttam leárazva Aventes készletet 12 E ft-ért, volt benne vagy 6 cumisüveg...Annyi azért tök fölösleges, nem?? Mennyi cumisüveg kell egyáltalán, mert azért jó ha van, még ha szopizik is, nem??

Ma voltunk védőnéninél, tök rendi volt, még szív uh-t is néztünk, jó volt hallani újra picúrkánkat!!! :lol: Legközelebb a terheléses cukor lesz majd a 24. héten... NÁlunk lötyivel csinálják, állítólag tök szar, émelyítő. Asszem, ez a legkevesebb, amit kibírok...

Adri :lol: Voltatok a turiban??? Találtál jó cuccokat???
Mi ma befizettük a szekrény előleget, két hét múlva hozzák!! Akkor már jöhetnek a kelengyés cuccok!!

A sajthoz ma én is beszereztem a 3.5-ös tejet. Ez a leszűrés része kicsit aggaszt, kiwi vagyok, mi lesz belőle :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

nagyon szépek a pocik!! :wink:
Kata! Tengerben fürdesz még??? Hány fokos most???

madaran

Anettoo merre vagy????
Hiányolunk már nagyon meg a táblit is!!!!!szeretnénk látni, mennyire kék-rózsaszín!!!
Tesód??

tök sokan nem jelentkeznek mostanában!!
Napsugi, Jimbone, Flake???????? Többiek??? :shock:

madaran

Sziasztok,
megerősítettetek mérleg-ügyben, akkor kivárjuk a kórházi tapasztalatokat, és ha Tücsök netán megmakacsolná magát a szopi terén (de miért tenné?), majd kölcsönzünk egyet, max. előre begyűjtök pár elérhetőséget és árat.

tundi24
Annyira lüke vagyok, teljesen igazad van, aligha fogok eleinte a védőnőhöz sétálni, amikor leírtam, nem is gondoltam végig, illetve a védőnőhöz hordozott nagyobb babák jutottak eszembe, akiket a váróban láttam a kisteknőben :) .

Mértek nálam ma vércukrot; amikor a gyógyszerész meglátta a 3,9-et, előbb megdícsért, majd meglátta a pocakomat és összevonta a szemöldökét, hogy magasabb is lehetne. Már csak legyintek az ilyenekre.

Szingliskedni kezdtem, a férjem elutazott Düsseldorfba egy hétre egy borkiállításra (borral foglalkozik), lehet, hogy elmegyek egy kis kelengye nézegetésre, a listák szuperek lesznek!
Venni ugyan majd egy csomó mindent a párommal fogunk, de jó azért egy kis külön terepszemlét tartani, az apukák mégsem bírnak annyit ácsingózni két takaró mintájának összevetésén, mint mi :wink: .

Kép
goldplast

Na jóvan! Látom a sajttal felcsigáztam itt a kedélyeket :lol: :lol:
Amúgy tényleg olyan túrós lesz.És ha nem 3,6-os tejből csináluk akkor kenhető lesz.
Leszűrni én textil pelusban szoktam,de szerintem egy egyszerű konyharuci is jó hozzá.Bele a rongy egy szűrőbe,és lehet önteni rá a cuccot.Ha kicsit kihűlt,akkor én még így a rongyban keverem bele az ízesítőket,és utána jól össze tekerem,és függesztem,pl egy fakanálon.

mimi12

Csajok, van egy tippem Nektek :!: Próbáljátok ki, hátha sikerül. Apuci mosson hideg vízzel kezet és a hideg kezét tegye a pocakotokra! Nálam ez vált be - kicsit megkínoztuk a gyereket, jelezte is... :oops: :lol:

Linácska: sajnálom, hogy nem jártál sikerrel az engedélyezéssel. Mi lenne, ha segítséget kérnél pl. az Orosz Kulturális Központtól, esetleg a nagykövetségtől... Lehet, hogy ők segítőkészebbek és hasznos tanácsaokat tudnak adni... Drukkolok, hogy sikerüljön!!! :wink:

Kép

Kép
hmbori

Madaran
Olyan terheléses cukorvizsgálat van nálunk is. 3 hét múlva kell mennem (ápr. 8-án)
Most a városban vagyunk, nem lehet mindig a tengerparton henyélni. Apának dolgoznia is kell :wink:
Most itt dél van és olyan 24 fok van :wink:

Goldplast
Körülnézni jobb apukák nélkül :wink:
Vendég

Hmbori,
szerintem nem lesz gond, a férjem tesójáék kisfia is lett valahogy Gavril, pedig szerintem az sincs a listában. Az a baj, hogy a férjem nem kisebbséghez tartozó, síma magyar állampolgár, anyukája tősgyökeres pesti. Na mindegy, majd felhívom az akadémiát is, hogy akkor döntsék el, ki az illetékes. Csak pont nem találtam a nyelvtudományi intézetet a neten. Pár napja még megvolt, szóval én bénáztam :oops:

Hétfőn konkrétan olyan reggel 9 körül fogok végezni a Móriczon, és szerintem a Gellérthegy utcából indulunk este haza. Szóval nekem bármi jó.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linacska:
En nagyon szivesen talalkozom veled, meg persze masokkal is. :) Itt lakom a Moricz kozeleben :D

A merleg temahoz meg annyit hozzatennek, hogy nekem nagyon nagy stressz az lett volna, ha nincsen merlegem. Igy mindig le tudtam merni, ha akartam. Az eredmenyen nem igazan stresszeltem magam, de ha nem tudok meggyozodni arrol, hogy jol eszik a gyerkoc, az nagyon zavart volna. Az elejen meg a digitalis merleggel is nehez pontosan lemerni mennyit szopizik a baba. Nalunk ez az 5. hetig 10-20-30 mg volt, ehhez kellett mindig hozzataplalni a lefejt tejcit. Merleg nelkul nem is ment volna. Utana mikor mar szopott Timi, akkor meg erdekes volt latni, hogy egyszer sokat szopizik keves ido alatt, egyszer meg mennyire keveset sok ido alatt. Szoval tudtam, hogy mar alljak e le a szopizassal, vagy meg odaadjam neki a cicit. Persze ha valaki stresszeli magat, meg tud jol igeny szerint szopiztatni, akkor lehet folosleges a merleg. A barati koromben azert elofordultak surun szopis gondok... Mindenkeppen jo utana nezni egy helynek, ahol akar meg a korhazbol kijovo nap is lehet merleget berelni. Mi is azert vettunk a vegen, mert a boltban, ahol berelni akartuk rabeszeltek ferjecskemet, hogy megeri megvenni, plane ha tobb gyereket is akarunk.

Fejogep:
En az elektromos medelat bereltem. Bivalyeros... Nagyon jol mukodott, de nem egy olcso valasztas (havi 6ezer Ft a berleti dij +kb 10 ezer meg hozza a tartozek, amit meg kellett vennem, ha jol emlekszem :oops: ). Nekem, sajnos az elso hetekben levo szopis gondok miatt, meg a mellgyulladasom miatt kellett, aztan meg azert, mert volt Timinek 6 honapig tejtesoja es igy gyorsabb es kenyelmesebb volt fejnem.

dbea:
Nalunk beengedik, de csak delutan es telefonons bejelentkezes alapjan a Szent Imre Ambulanciai UH-jaba... Delelott nem engedik be senkinek a parjat.

baratodildi

Beusmimi!Részvétem a barát miatt!

*Kenderike!*Szép formás pocid van,igazi gömbölyű....jó esélyes vagy a kislányra....

*Kata!*Neked is szép már és *Ágotának* is már babás!

*Anett*Bizti már tesó babája körül segédkezik!
*Noémi!*Alakul!BSP!
*Tündi!*Szerintem itt mindenki szeret képeket nézni....tegyél nyugodtan sokat! :wink: Nem irigyellek majd akkor a jövő héttől kezdődően.....Férjem is újítja a konyhát nemsokára....már előre félek! :?
-*************************************************-
Szülés utánra!
Nekem ajánlották a fél literes palackot szívós kupakkal...vagyis ha mentem wc-re....akkor meleg vízzel megtöltöttem a szobában és pisilés után lelocsoltam magam...lemostam a dzsuvát és annyira jól esett....néha az egész fél litert elhasználtam...utána tisztábbnak éreztem magam...anno a wc messze volt a zuhanytól,macerás lett volna,minden alkalom után még zuhanyba menni....na és addig ki vigyáz a gyerekre....stb.-stb.
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok Lányok!

Moncsi:Ment a privi.

Nálunk is szűkülnek a nevek. Roland vagy Marcell. Lassan csak el dől.

Kata:hú de jó lenne ha már itt is 24 fok lenne. :lol:

Hála istennek nekem praktikák nélkül is mocorog a bébi és apának a tenyerét is rugdossa és belesimul. Most is olyanokat mocorog. :D . De lefekvésnél nagyon aktív. Remélem ez nem marad így. :oops:

Nekünk volt van mérleg saját de Jázmin is olyan keveseket szopizott, hogy muszály volt méricskélni. Remélem most nem lesz rá szükség. De azért jó ha van. Nálunk menni kell már 1 hónapos tanácsadásra. És csak első alkalommal jön ki a dokinő vagy ha hívod kijön csak akkor kiszállási díj van. :evil: Itt így mennek a dolgok. De nem is nagyon foglalkozom ezzel mert Jázmint behordjuk Pestre és a picit is befogjuk csak az első hónapokban nem fogjuk. Mert így könnyebb.

Volt olyan, hogy mérték Jázmint hány centi és közben fejbe vágták a mérővel, azt hittem megverem a védőnőt. Nem szeretek ide Járni a dokinő nem vette észre, hogy jázminnak már hetek óta arcüreg gyulladása van ami szépen lejjebb húzódott és tüdőgyulladása lett. ÉÉS a Heimpálba kötöttünk ki 40fokos lázzal. Ekkor váltottam dokit.

Üdv
Bea

Kép
Kép
beusmimi

Ildi,
a Móricz környékén van olyan hely, ahol lehet "jól" talizni, és többen is elférünk??? Bár nekem bárhol máshol is jó, este ötig lesz időm bárhova is elmenni.
Többiek???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?