Új privát üzeneted érkezett!

[quote]M írta:i van momoskával?? Ő a hétvégén kívül mindig itt van naponta…

:-) micsoda megfigyeles. pedig...tenyleg:-)

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS...LAPTETŐ!!!! :D

Kép
Kép
momoska

nehany kep....
evinek: a kalacsom...

Kép

izlik is...

Kép

viz vilagnapja az oviban (aliz nincs rajta itt, csak a kisfiu, aki tetszik neki, s egy iskolaba is fognak menni:-)), jol latszik rajta borisz gyanakvo-feltekeny arca:-) Kép

ezutan meg teljes ruhazatot kellett (volna ) cserelni

Kép

itten meg a 8 hos zolikaval, aki vele egymeretu...ma.

Kép

Kép
Kép
momoska

Momoska, kérem a receptet, persze. Nekem az adagok kb-ra is jók, van már annyi gyakorlatom, hogy így is tudjam hasznosítani. :-)

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki

kalacs:
3 dl langyos tejet ontottem a dagasztogepbe, bele 1 szaraz eleszto, ahhoz kb. 55 dkg lisztet elkeverve kb 8 dkg cukorral, kis citromhejjal, kis kaveskanal soval, aztan mikor elkezdte keverni, eszembe jutott, hogy a margarint kifelejtettem, abbol gyorsan olvasztva tettem bele olyan (hm????) talan 10 dkg-ot(??), s isten bizony nem emlekszem a tojasra, de az eredti receptben biztos van 1 db, s mikor szaraznak tunt a teszta, akkor meg adtam hozza nem egeszen fel deci vizet keveres kozben. aztan a keveres vege fele jo sok mazsolat, s mivel a kakaot kifelejtettem, miutan jol megkelt, ketteszedtem a tesztat, kinyujtottam vekonyra, mint egy palacsintat, s az egyik felet megszortam cukrozott kakaoval jol, a masik adagot cukrozott fahejjal, feltekertem, mint egy palacsintat, a ket veget fogtam csak ossze jobban, megkentem tojassal, s meg 30 percig hagytam kelni kivajazott tepsiben, s utana kb. 25 percig sutottem 200 fokon. a fahejas nagy csaladi kedvenc lett!

Kép
Kép
momoska

2kor aludt el a kisgonosz, nem tudom mitől volt így felpörögve.

Momoska, a féltékeny Borisz nagyon jó. tényleg úgy nézni azt az fiút, mitha fel akarná nyársalni a szemével. :lol:
a 8 hós meg mint Kolos. a haja is.

a kelt tésztáktól én is félek, pedig ez a kalács jól néz ki. sütnöm kéne vlmit...

Almát még meglátjuk, Szabit kell rávennem...

Edina, mindig elfelejtem: nagyon jók a csúszdázós képek. K nincs oda érte, igaz csak 1x próbáltam még mikor Momoskával voltunk játszón. nem értette most ez mi. miért kellett neki innen lecsúszni.

Csürci
[quote]O írta:rsi, mint szakértő
ez nagyon kedves, de én kb 1 hónapja tudom, h mi különbség a kendők között. :oops:
hát...a nandu elég "kemény", merev a mostani kendőimhez képest. nekem van egy didymos lisa és egy didymos lilien violet (a nevek a színűket jelölik) és ég és föld. Sokkal könnyebb kötni velük, puhák, nem vágnak, kényelmes. De már tapintásra is érezni a különbséget. Ha gondolod tapizd meg, próbáld ki az enyém és így tudsz dönteni. Most van nálam egy kölcsön girasol kék kendő is, azt is megnézheted.
Amúgy én csak akkor ajánlanám, h drágább kendőt vegyél ha pl. hosszabb távra tervezel, több gyerek vagy Linát sokáig (akár háton) akarod hordozni. Mert ahhoz drága, h csak kipróbáld. nandut használtan lehet vaterán, meg teszvesz. A többi jobb kendőt pedig http://www.mamami.hu-n

vagy ami a legjobb, minden hónap első szombatján van budaörsön hordozós klub és ott ki lehet próbálni több fajta kendőt. A mamami-s anyukák jönnek el gyerekestül, kendőstül és dumálnak, szoptatnak, esznek, isznak, hordoznak...szóval tök jó. Én biztos megyek most ápr. 5én lesz, kivételesen vasárnap. (ez is fenn van az oldalon)

És szívesen látlak bármikor, ha úgy döntesz kipróbálod vlmelyik kendőm!!!!
snooopy

ja. edesseg. a zsemlefelfujtat (makosguba turos valtozata) ismeritek? en most csinaltam eloszor penteken ebedre a bableves utanra, s bejott a csaladnak, s nekem is, mert baromi egyszeru, b. ketszer is azt vacsizott.

Kép
Kép
momoska

Na mejdnem úgy jártam, mint Orsi. Alig akart beengedni a babanet.

Sajnálom az éjszakákat Évi + Edina! Tényleg, mit mondott a doki?
Anna hogy van? Dávid? Kolos + Szabi?

Ez a zsemlefelfújt engem érdekelne, még nem is hallottam róla. Levi minden túrósat szeret!

Kakaót én sem adtam még neki, inkább csak vizet, nagyon ritkán kap teát (eddig kb 3x életében), mégritkábban gyümölcslevet. Viszont rengeteg friss gyümölcsöt eszik.

Jók a képek Momoska, a féltékenyes is, de nekem a középső érdeklődős jobban teccik! :) Birom amikor ilyen fejet vágnak.

Hűű Csürci, neked mit fognak csinálni a fogaddal?

Mivel majd' leszakad a fejem a helyéről és elfelejtettem mit akartam még írni, így egy pár képet rakok fel! 8)

Ilyen amikor anya úgy dönt a gyerek már eleget aludt ideje felkelni, de elég nehezen megy:
Kép Kép

Takarít.... :) Kép Kép

Huncutkodós
Kép Kép

KépKép
kora

Ja! Orsi a baba-rumbatök. Persze nekik fából csinálják. 8)

Kép

KépKép
kora

orsi,
most irtak brusszelbol a szembeszomszedaink, h. nyaron eladjak a lakasukat itt a hazban (velunk szemben), s ha vki ismerosunket erdekel, akar most a tavaszi szunetben is megnezhetik, mert itthon lesznek akkor. 78 nm, belso ket szintes, alul egy nappali amerikai szeru konyhaval (oda lepunk be), felul szinten egy tarsalgo, ahova felvezet a lepcso es ket haloszoba. nemtom meg, mennyiert adjak, de szoltunk nekik mar, hogy irjak meg!

kora,
zsemlefelfujt: (nagyobb adag) 7-8 zsemlet nagyobb darabokra tepkedve keves tejbe beaztatni, fel kilo turot, egy tejfollel, 2 vanilias cukorral, citromhejjal, 2 tojas sargajaval, izles szerint meg kristalycukorral jol kikeverni. ezt a cuccot eg tepsibe vagy tuzallo talban osszekeverni a tejbe aztatott zsemlekkel, tetejere cukos tejfol (ezt en kihagytam, viszont en a kemeny habba vert tojasfeherjet is hozzaadtam, igy kisse habosabb edesseg lett), aztan be a sutobe...haaat olyan 20 percre. borisz miatt en kevesebb cukorral csinaltam, ezert a kedvesem es aliz meg utanaporcukrozott eves elott!

Kép
Kép
momoska

Köszi Momoska! Jövőhéten ki is próbálom (holnapra már meg van beszélve a túrógombóc).

Azt akartam még írni, hogy amikor Levinek nagyon folyt az orra és dugult is + nem tudott aludni én éjjel is szívtam az orrát. Tudom páran nem csinálnátok ezt, de így aludt legalább 2 órát egyben. Sterimart használtam, orrcseppet csak akkor amikor nagyon durva volt az állapota. Az is segít ha megemeljük a fejénél az ágyat-matracot ahogy azt hiszem Timi is írta.

KépKép
kora

most sült ki, kér vlki?? :lol: banános-meggyes-kókuszos süti(már volt itt téma-de nálunk nagy kedvenc)
Kép Kép

Köszi Momoska, de nincs közvetlen kertkapcsolat, és az nekem nem alku tárgya (mint a nagy konyha sem), így sajnos ez nem jó. pedig tök jó lett volna, gondolom a szomszédok kedvesek, vagy sokat veszekednek a gyerekekkel. :lol:
snooopy

Amit még nem írtam:

Orsi szerintem Koli egyre jobban hasonlít rád!
Ez a süti meg nagyon jól néz ki! ÉN KÉREK!!! :D

A csúzda meg tényleg szupi, nemtom írtam-e már.

Na egyenlőre ennyi jutott az eszembe ami kimaradt....

KépKép
kora

sziasztok!

Dokival nem tudtam tegnap beszélni, de jobb volt már az orra éjjel. Ettől függetlenül 1-ig óránként kelt megint, na utána már bírta 4.45-ig. Aztán utána már csak 6.50-kor kelt.

Védőnővel beszéltem tegnap, de nem tudott mit mondani, a viburcol kúpot ismerte csak. Szerdán jön, majd akkor több idő lesz.
Ma is megpróbálom a dokit. Soha nem tudom mikor hívom jó időben, tegnap ki volt kapcsolva. Lehet megint változtatott a rendelési időn, vagy nem tudom.
Igaz nem igazán számítok semmi okosságra, hacsak ő nem ismer valami más szert, na meg telefonon hosszasan nemigen tudok vele beszélni, állandóan vannak nála. Na meg mit is tudna javasolni, ami esetleg nekünk nem jutna eszünkbe, már a különböző szereken kívül.

Orsi, te írtad az osanit-et, nézegettem a neten, de azt írták hogy itthon nem lehet kapni, de dícsérték. De be tudom szerezni, uh. hozatok is belőle. Hétvégére már itt lesz, ha kapnak persze.

Ja meg kaptam a védőnőtől egy homeopatiás telszámot, ahol orvossal lehet beszélni. ha érdekel valakit elküldöm.

Ma megsütöm momoska a kalácsodat, remélem nekem is olyan jó lesz. És fini lehet a felfújt is, azt majd legközelebb.

Ja Orsi, nagyon jól néz ki ez a süti. RECEPT??? Kérjük!
Remélem jobban vannak a betegeskedők.

KépKép
domidina

tuti a suti, orsi.
haaat kozvetlen kertkapcsolat, sajna, nincs, csak egy nagy erkely, bar a konyha nagy, hiszen az egesz also szint egy konyha-nappali-etkezo. a szomszedok nem csendesek :D , de nyitva lehet hagyni az ajtokat, s akkor a ket kolokkel nincs gond, alizzal akkor a legkonnyebb, ha itthon vannak a szomszedok, mert van egy nala 2 evvel idosebb lanyuk, s nagyom jol elvannak, csak jonnek-mennek...sajnaljuk is, hogy el kell koltozniuk.

edina,
homeos telefonos segitseg jo, de talan erdemesebb egy teljes alkati felmeresre elmenni egy homeopatias rendelesre, veletek fognak hosszan beszelgetni mindefelerol...lilit csak figyelgetik. bar en meg mindig azt mondom, nincs gon lilivel, csak most baromi nehez, aztan maj jol elfelejtodik...

Kép
Kép
momoska

levi almos feje nagyon ott van :D :D :D :D b. aktualis kedvence a kep... :)

Kép
Kép
momoska

Igazság szerint én is keresném a megoldást Edina helyében (ahogy teszi is). Olyan nehéz "tétlenül" megélni, borzasztó fárasztó, ezért kevesebb türelme van az embernek. Nekem legalábbis kevesebb volt. A homeós telszám helyett szerintem is jobb agy rendelésre menni. Bár lehet ennél is behívnának végül.

Orsi tavaly már írta ezt a receptet, én szoktam is sütni, de nekem baromira nem így néz ki... :oops: Meg nekem kevesebb is, őzgerincformába szoktam sütni. Vagy ez dupla adagos Orsi?

KépKép
kora

csak a recept erejéig:

2 banán (3mat raktam)
15dkg vaj(margarin)
3/4 pohár cukor (én 2dl-es poharat használtam)
2 csomag vaníliás cukor.
3/4 pohár kókusztej (na ez nem volt, sima tejet öntöttem, de nem mértem, csak érzésre amennyit felvette a tészta)
2 pohár liszt
3 tk sütőpor(ezt sem mértem)
1 1/2 kókuszreszelék

180 fokon sütni

Kora, igen én is őzgerincben szoktam, de akkor tök sokat kell sütni, h átsüljön, így meg vékonyabb lesz a tészta, hamarabb megvan.
ja és ez egy másik recept, 2 ilyen van, asszem akkor scennelve raktam föl, és egy kis alakúból, igaz?
snooopy

mai kep:
borisz uj perverzioja, h. uton utfelen felhajtaj aliz ppolojat, eloszor megpiszkalja a koldoket, majd belefuj a hasaba olyan pruttyogoset, s utana odabujik, s ugy marad percekig. persze aliz se tiltakozik:-)

Kép

Kép
Kép
momoska

annyira aranyos ez a kép!! ez van háttérképnek a gépen? én biztos ezt raknám. ahogy öleli Alízt... aranyos.
snooopy

ha nem vagytok tul erzekeny hangulatban...
http://www.indavideo.hu/video/Csecsemo_akrobatika

Kép
Kép
momoska

Jézus..én már az elején frászt kaptam, szerencsétlen gyerek. mindjárt hívom a gyámügyet. :roll:
snooopy

b. elkuldott delelott titokban a billentyuzaras telefonomrol egy sms-t az apjanak, amelyben ez allt:
A
T
majd lefenykepezte a sajat labat ugyanazzal a telefonnal.

Kép
Kép
momoska

jézusom, rossz még nézni is ahogy ide-oda lóbálja azt a gyereket!!!!

Sütöttem kalácsot, ment a kukába a fele, a másik feléből azért eszek, de nem lett jó. Persze későn mentem a géphez, már elkezdte sütni, így nem tudtam átdagasztani, nyújtani feltekerni, nem sült át a sütőben..... Majd legközelebb akkor sütöm ha Tünci alszik.

Beszéltem a dokival, igazából konkrét dolgot nem mondott, azt mondta, hogy próbálja meg a homeos cuccot - hozzák az osanitot - de igazából pszihés oka van hogy fölébred. Ugye neki nincs rongya, alvós kutyája, újja amit szopizhat. Én vagyok neki! Próbáljam meg esetleg kivenni a rácsot, vagy valamit változtassak az alvási szokásain. Vagy ne adjak neki inni ha fölébred (persze adok ha nem is minden alkalommal.
Említettem neki az alváslabort, de ahogy én sem, ő sem tartja szükségesnek, hiszen oda komolyabb problémával viszik a gyerekeket.
Meg még hogy kenjem a fogát be, szellőztessek lefekvés előtt, ne nézzen tévét (nem néz), inkább olvassak (olvasok). SZóval ilyenek. Nem igazán lettem okosabb.

Megvárom a bogyót, kipróbálom, aztán ha nem hat, kitalálok valamit, változtatok a dolgokon.

Ja és holnap úgy néz ki megyünk megint fürdőhelyre 2 napra (Cegléd) Nagyon jó hely bababarát, még babauszi is van, játszóház, foglalkozások gyerekeknek stb. Orsi ha esetleg érdekel? Vagy mást?

KépKép
domidina

Sziasztok!

Hú,Momoska ez a link...hátnemistudom....még eleinte hagyján, ok. vannak lököttek. De ennyi ideig lóbálni és íígy?!ááááá, ez nekem már sok volt!
Az alma koncert jó ötlet, meglátjuk hogy alakul a hétvége.Nagyon jó az Alíz és Borisz kép (az az Alíz poci! :lol: )

Levi babának meg a takarítós kép- haláli :D (már a popsis-felmosós) milyen rendes ez a gyerek, Kora neked nem is marad otthon munka!

A sütiből én is,én is!!

Timi
KépKép
Kép
verti

Kora, bocsi mindig elfelejtem mondani, nagyon ügyesen takarít Levi, és az a kómás fej. :lol: :lol: szegényt anya felébresztette. nem szép dolog.

ja Almakoncert, sajna nem jó, mert szombaton délután anyáékhoz megyünk, jön oda a doki és beoltja az én majdnem15hósfiamat. :lol:

ha legközelebb összejövünk viszek ilyen sütit. na nem ezt, mert addig kiszárad. frisset fogok sütni csak nektek, csak most, csak én, csak akkorra... :lol: :roll:
snooopy

Sziasztok!
Momoska elkészítettem a zsömle felfújtat. Nagyon tuti lett, Gerinek nem annyira jön be, de nekünk igen :)
Végre valami, amiből nekem is marad másnapra is :D

Ma voltunk bent a suliban, meglátogattuk a 14-eseket. Szombaton találkoztam egy lánnyal, és mondta, hogy többen nem is látták még Ancsit, aztán bevittem. Annyira lefárasztotta a sok ember, hogy utána aztán hatalmasat aludt. :)

Edina, Cegléd 40 km-re van tőlünk, mi gyakran járunk oda, igaz, nyár óta nem voltunk. Nem aludtunk még ott, csak reggeltől estig. Aquapark is van mellette, de az csak nyáron üzemel. Most még a kinti rész is zárva van.
Bent van két termálvizes medence, egy baba-medence és egy normál-vizes, sodrófolyosóval és pezsgőfürdővel, meg ilyen időnként ömlő vízsugárral.
Gyakran mentünk éjszakai fürdőzésre, 8-tól éjfélig, főleg nyáron volt isteni, amikor nappal 40 fok volt, megégtünk volna úszás közben, de isteni volt a kellemes meleg estéken fürödni. És nem is voltak olyan sokan, mint nappal.
Jól belejöttetek a fürdőzésbe, Edina :D

Momoska, megnéztem én is a videót, háááát nem piskóta.
Orsi, mutasd meg a dokinénidnek szombaton, vajon ő mit szól hozzá.
Az látszik, hogy nem először csinálja és a gyerek nem fél, de nem vagyok benne biztos, hogy nem árt a babának vele. Amikor pörög vele, a centrifugális erő hatására a gyerek agya a kutacshoz nyomódik. Az vajon nem ártalmas?
Hátha jön valaki okos és megmondja.
Jó éjt nektek! :)

Kép

Kép

háromszéki

Kép Nnna, mindegy... :)
Kép
Kép Így nézi kedvenc klipjét (két kisfiú énekel :) )
Kép Geri :)
Kép Fejére pakolja a sapkáját és így sétálgat, tesz-vesz :D Kép

Kép

Kép

háromszéki

Kora, nagyon bírom Levit a félárbocon lévő szemeivel. Még jó álmos lehetett :D
A takarítós-meztelen is nagyon édi. Látom takarító-emberben sincs hiányod :)

Két porszívónk van, van egy nagy monstrum, forgókefés a szőnyegeknek, mindig kell vigyázni, mert Ancsi ott sertepertél, nehogy aládugja a kezét, egyáltalán nem fél.
Aztán van egy másik, normál. Amióta azzal szívtam ki az orrát, mindig sír ha meglátja. Akkor nyugszik meg, ha meglátja, hogy elkezdek vele dolgozni. :)

Momoska, nagyon édesek a gyerekeid, ilyen hasédesgetősen. :) Ilyen bújós Borisz a nővéréhez?

Kép

Kép

háromszéki

b. ma nem aludt vissza a 6os szopcsi utan.(raadasul megint nathasan, ugyhogy a jovo heti prevenar is storno, utana heten meg fertodon leszunk, az mmr-rol nem is beszelve, azt majd megkapja erettsgi lott)

ezert reggel gyorsan megneztem az idojarasjelentest...allitolag a hetvegeik melegszik, bar a 6os kelest ez sem kompenzalja(mert en meg ebben vahyok paras, mindig tendenciat latok, nem a mai na a baj, hanem hogyakar igy is maradhat. ), meg az sem, h. a kedvesem elhatarozta, h. holnap delutan kettesben megyunk a lukacsfurdobe, s nem a haverjaval megy...nagyon buszke a dontesere.

bar ilyen tobb napra is elmennek, mint edina, tavasszal sok ilyent szoktunk csinalni, de most teljes visszafogas van a hitelunk miatt, nekunk csak fel evente modositjak, s elozetes szamitasok szerint juniustol az eredeti 42E helyett majdnem 100E lesz a torlesztes, mar most is 60E, bar en ezen baromira fel vagyok haborodv, mert azert nem duplajar emelkedett a Ftarfolyam, csak a torlesztesunk...szoval nyaron is csak olyan utjaink lesznek, ahol legalabb a szallas ingyenes...!

evi,
borisz alapvetoen bujos, az utobbi egy honapban meg extran sokat van kezben/olben, nagyon igenyli, kicsit koran jott nala az ujrakozeledesi krizis. alizzal furan van: van hogy spontan atoleli, odabujik, vagy ez a csupasz bor maniaja jon elo, de ha aliz a mi olunkbe ul, akkor lelokdosi, meg ketten se ulhetnek ott, s akkor is gyakran elloki, ha ali probalja atolelni, mert aliz tul heves ilyenkor sokszor.
nagyon csillogo szemu gyerekeid vannak am :)
ez a sapkamania borisznal is megvan, de meg gyakrabban cseni el aliz egy-egy bugyijat a szekrenybol (vagy a szennyesbol :wink:), s azt huzza a fejere, ugy jarkal.

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Húúú Évi te aztán jó sokáig fenn voltál! Ancsinak olyan jó szemei vannak! Jól néz ki, én nem negyon veszek észre rajta fogyást... Geri meg óriásinak tűnik! Hány centi?

Hát igen Levi nem fél a porszívótól. Azt kell néznem mikor húzza ki a konektorból. :roll: Felmosni nemrég kezdett el. :D Ha bejövünk kinntről kkor meg egyből rohan a seprűért. 8) Éédespofa.

Momoska a tesós képek tudod a kedvenceim, olyan aranyosak ahogy szeretik egymást!

A linket meg bevallom töredelmesen nem bírtam végignézni. Amikor elkezdte a tengelye körül forgatni azt a gyereket.... brrrrr be is zártam. Hogy nem ficamodott ki annak a gyereknek a karja!????!

Te Orsi ez a recept nem az a recept!!!!! Kipróbálom majd ezt a variációt is.

Edina milyen volt az éjszaka? Kiváncsi leszek majd a bogyó-hatásra!

Na megyek, mert lassan indulni kellene a klubba. Ma állítólag ingyenes ringató foglalkozás lesz.

KépKép
kora

Momoska Úgy néz ki egy cipőben járunk! Levi sem aludt vissza a 6os szopinál és a mi hitelünk is elég csúf!! 54e-ről 85re. :twisted:

Borisz-Alízbugyi :lol: :lol:

KépKép
kora

Sziasztok!

Kora, én ilyen éjjeli bagoly vagyok :D. Persze igyekszem általában éjfél körül ágyba kerülni, de van úgy, hogy tovább is fönt maradok. De ha majd visszamegyek dolgozni, ennek is vége lesz, mert ha reggel kelni kell, akkor korában kidőlök.

Momoska, Geri azt mondta, következőkör tegyek kockázott almát a felfújtba, akkor enni is fog belőle :D

Nyilván a nagyobb korkülönbség miatt is van, de Ancsi-Geri viszonya más. Ancsi Gerit puszilgatja a legtöbbet, de bújni leginkább hozzánk bújik, Gerihez ritkábban. Vele játszik, huzakodnak, ha felmérgesíti Geri, oda is csap :D , de imádják egymást.

Ancsi most már csak saját ruhákba pakolja magát :D, a többit csak kiszórja a fiókokból. :)

Kép

Kép

háromszéki

Ja, Kora, mindkét gyerekem kerek pufi arcú volt mindig, súlytól függetlenül. Geri 5 éves kora körül kifejezetten vékony volt, de kerek arcocskája volt akkor is.

Ancsi most derékban-pocakban vékonyodott.

A betegsége alatt nem evett ugyan semmit, de sokkal többet szopizott. :) Pótolta ő a szükséges ételmennyiséget :D

Kép

Kép

háromszéki

kerestem egy bugyis kepet, sok van, amikor a fejen hordja, apja maniakusan lefenykepezi ilyenkor, de a kedvencemet teszem kozze...itt levenni nem tudja:-)

Kép

Kép
Kép
momoska

Momoska: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

háromszéki

Momoska ez még jobb mint képzeltem! :lol: :lol: :lol:

Már harmadjára kezdem újra, mert a jófej gyerekem állandóan kitörli amit írok. :roll: Szóval megvolt a ringató, nekem tetszett, de Levi nem tudta hova tenni a dolot. Rengetegen voltunk most. Csak bújt hozzám, pedig ha itthon meghall vmi zenét egyből rázza magát. Még a melegszendvics sütőjére is (tikk-takkol). Utánna meg ráugrott a kukira (még soha nem kapott) alig akarta abbahagyni. Így vettem is 2 zacskóval. :wink:

Megyek, mert úgy néz ki mint egy malac, tiszta sajtkrém az egész feje.

KépKép
kora

Évi, Ancsinak vágtátok már a haját? Nagyon kis csini! Helyesek a gyerekeid!!

Borisz bugyis képe: egy pillanatra át kellett gondolnom hol van Borisz eleje és hátulja.. :lol:

Eszter egyre jobban alszik éjszaka(kipp-kopp), csak 1x sír fel, azt is azért teszi,mert elér az ágy végébe.Visszahúzom,megpaskolom a popsiját és alszik is tovább. ma reggel pl.7.30-ig...de jó lenne,ha ez így maradna! Védőnő volt tegnap azt tanácsolta,h kezdjem el leszoktatni az ölben alvásról (hát igen...) és tegyem be az ágyába, üljek az ágy mellé, de úgy hogy ne érjen el és ha sír se vegyem már ki az ágyból... ja, és ne dumáljak hozzá folyamatosan, csak ha szükséges. Most egyelőre örülök hogy egyáltalán alszik, majd valamikor elkezdjük a ringatásról leszoktatást...
Ja, most azt találta ki a kicsi lányom,hogy feláll a motorja tetejére és ott álldogál kapaszkodás nélkül :shock: majdnem elájultam mikor megláttam!

Kora, a kukit Eszti is szereti 8) (ez így elég hülyén hangzik, remélem gyermekvédelmisek nem olvassák :lol: ), most találtam is olyat,ami nem túl sós. Beleteszem neki egy kis tálkába és hozza be a szobába, leül a szőnyegre és játszik-majszol,de jó magunkal is vinni,ha megyünk vhova.

Timi
KépKép
Kép
verti

Sziasztok,

ma annyira fájt a fejem, h önként net elvonásban részesítettem magam...szerencsére már jobb, meg el akartam olvasni amiket írtaok.

Momoska, :lol: :lol: :lol: :lol: ez naggyyyyooonnn jó!! nekem is gondot okozott először mint Timinek B hogy is áll .
K. az én bugyijaimat vagy az apja boxereit szokta hurcolászni a lakásban. :lol: :lol:

Évi, tetszenek a képek. olyna komoly arcot tud vágni Ancsi.

Kora, tudom írtam is, h ez nem az a recept. de nagyon hasonlít, a végeredmény szerintem ugyna az.

Timi, ja nekem a doki mondott ilyeneket, meg apukám, h had sírjon csak majd elfárad. :evil: ezzel nem értek egyet, egyik fülemen be másikon ki.

ja Edina, jó utat így utólag is, és várjuk a képeket. meg a beszámolót.

ma meglátogattam egyik ismerősömet ahol dec elején született kislányuk. mármint 2007ben, kolossal egykorúak majdnem. annyira édeske voltak, egymást etették pogival amit vittem, meg a lány itatta K-t. de megnyugtatlak Momos. nem adott neki puszit, azt csak B-nak tartogatja. :lol:
snooopy

[quote="verti"]
írta:
vertiVédőnő volt tegnap azt tanácsolta,h kezdjem el leszoktatni az ölben alvásról (hát igen...) és tegyem be az ágyába, üljek az ágy mellé, de úgy hogy ne érjen el és ha sír se vegyem már ki az ágyból... ja, és ne dumáljak hozzá folyamatosan, csak ha szükséges.

Te kértél tanácsot, vagy ő mondta magától, hogy kezdd el ringatás nélkül altatni?
Nekem ez olyan kegyetlennek hangzik. Az más, ha bármi miatt azt KELLENE csinálnom, de így, ki sem bírnám... :)
Főleg az nagyon gáz nekem, hogy, "ne érjen el". Elképzelem, ahogy kimérem a távolságot, hogy a kis kezét ha nyújtogatja, akkor nem érjen hozzám, auuuuu, még az elgondolás is fáj. Ja és persze, szívet tépően sír közben.
Igaz, nálunk ez nem jönne be, mert egyrészt Ancsi cicin alszik el, másrészt nem rácsos ágyban alszik, tehát úgy lemászna, mint a huzat :D

Ja persze, ha meg már 15 éves lesz, akkor majd parázni fogok, mert teljesen eltávolodott tőlem. Persze tudom, hogy nem törvényszerű, de én nem tudnék egy ilyen kicsi lényt sírni hagyni.
Gerit se hagytam és úgy tűnik, nem csináltam rosszul :)

Kép

Kép

háromszéki

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy nem jelentkeztem eddig. Kicsit zűrösek mostanában a napjaink, nem vagyok valami jó passzban, de inkább nem traktálnék senkit a magánéleti bajaimmal, meg ez a fórum nem is erről szól.

Dávid már jól van, hétfő óta nincs láza.
Tegnap voltunk vele a fürdőben, ahol szinte az egész vízben töltött időt végigüvöltötte. :( Persze ez még tetézte az amúgy sem túl jó kedvemet.

Ne haragudjatok, hogy nem reagálok senkinek. Valószínűleg egy ideig most ritkábban fogok jelentkezni.

Vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
tina82

Tina, mi a baj?? nyugodtan írd ki magadtól, szerintem meg ez a fórum ezért iS van, hogy ha vlmi baj ér bennünket, vagy csak épp (nem)tavaszi depresszióban szenvedünk, nyugodtan el lehessen itt mondani, még ha a többiek nem is tudnak segíteni, de jó kiírni magunkból.
vagy rosszul gondolom? :oops: többiek?
snooopy

Sziasztok!

Csatlakozom Orsihoz, Tina szerintem is írd ki magadból, ha úgy érzed, lehet, hogy kicsit megkönnyebbülsz, vagy éppen a leírás hatására találsz valami megoldást. Sokszor van az, hogy agyalunk valamin, aztán amikor elmeséljük valakinek, a szavaink hatására a megoldás is bevillan. Na ezt jól leírtam :oops:

Ja kölcsönök, ezzel kapcsolatban is akartam írni. Szerintem is megdöbbentő, amilyen mértékben megemelkedtek a törlesztők. Nekünk nincs, de hallom sokfelé, hogy milyen sokat kell fizetni. Mit mondanak az okosok, miért emelkedett ilyen mértékben, ha az euró "csak" kb. 25 %-kal drágult? :roll:

Kép

Kép

háromszéki

[quote]M írta:it mondanak az okosok, miért emelkedett ilyen mértékben, ha az euró "csak" kb. 25 %-kal drágult?

az okosok nem mondanak semmit, de lehet tudni, szal a legnagyobb emelkedes nem az erfolyamvalt. miatt volt, hanem a bankok megemeltek ezzel egyidejuleg a kamatokat is es a kezelesi (stb.) koltsegeket a sajat nyereseguk(hiszen ok a kamatresbol elnek egyreszt) es a banki betetesek vedelmeben. kockazatos ez is, jol ki kell szamolni, meddig emelhetnek, h. meg meglegyen a nyereseguk amellett is, h. becsodolnek sokan. a 100E havonta mar nekunk is sok lesz.

Kép
Kép
momoska

tina,
a masik topik, ahol meg vagyok nagyon gyakran szol nem babas dolgokrol (is): kapcsolati (ferj, anyos, szomszed stb), anyagi, csaladi, hangulati problemakrol, s ha vki felvet egy-egy gonot, mindig kiderul, hogy nagyon nincs egyedul vele, s nagyon soka segit mar ez a tudat is, plane a megoldashelyzetek...!

alizt 6-8 hos koraig siman lehetett vizbe vinni, aztan kovetkezo nyaron mar uvoltott a viztol, alig lehetett belerimankodni, ezert nem is eroltettuk, sokat setalt a parton a viz helyett...most meg egy vizipocok, kiszedni nem lehet. 1 eves kor utan egyre tobb - szamunkra megmagyrazhatatlan (tudnek meselni alizrol meg) felelmeik lesznek, igy okosodnak, meg ugy hogyaztan legyozik oket.

Kép
Kép
momoska

[quote]1 írta:00E havonta mar nekunk is sok lesz

Az már nekünk is. Már most is elég határon vagyunk. :( ) Akkor lesz az, hogy lemondunk a kábelről és a netről sőt a vonalastelóról is. Persze úgy még nehezebben fogok melót találni...
Az okosok egyébkémt mondanak vmit (múltkor a házonkívülben), de olyan kitekert és mondva csinált ok volt, hogy meg sem jegyeztem.

Tina én is csatlakoznék az előttem szólókhoz!!! Elég elkeseredettnek tűntél! Mi nem tudunk segíteni? Ha mással nem azzal, hogy meghallgatunk.

Timi szerintem is durva ez a ne érjen el szöveg! Persze mivel mi még egy ágyban vagyunk csak ne sokat szövegeljek....

Na nem sokára megyünk a zöldségeshez.

KépKép
kora

Sziasztok!

Tina sajnálom a fürdőélményt, úgy látszik Dávid majd később fog ezért lelkesedni. Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, írj csak ha úgy gondolod! Szerintem sem csak jó dolgokat lehet itt megbeszélni v. csak leírni...

Évi, a védőnő kérdezte hogyan alszik el Eszti mióta nem szopizik, elmeséltem és úgy reagált rá...Most még én is szívesen ringatom, de abban van vmi hogy ez nem fog menni ha súlyosabb lesz, így is már néha majd leszakad a karom-hátam-derekam. Szóval majd valahogyan rá kell szoktatni az ágyikóban való elalvásra, de gondolom hogy ez idővel úgyis megoldódik. Azt,hogy hagyjam sirni és ne érjen el,sőt még csak ne is szóljak hozzá, ez tényleg nagyon drasztikus, nem is tudnám megtenni. Sírni hagyni valamennyire én úgy gondolom lehet...nekem is mondtak egy csomó mindent amikor csecsemő volt (főleg anyósom), hogy ne vegyem fel mindíg ha sír,de engem is hidegen hagyott ez a "jótanács". Én tudom,hogy mikor mért sír és azt hiszem,hogy bármilyen változás a kis életében, amit ő rosszul él meg (ilyen lesz anya öléből az ágyban elaludni is), valamennyi sírással fog járni. Két éves korában vissza kell mennem valszinű dolgozni, és nem tudom,hogy a nagymamák el tudják-e vállalni a mindennapi felügyeletét.. :cry: ha bölcsibe kell járnia, az még drasztikusabb leszoktatás, váltás lenne. :roll: Nem tudom, most így gondolom...

Timi
KépKép
Kép
verti

timi,
atszokik majd az osszebujos-agybanfekvos meselesre a ringatasrol, ha mar hosszabban lehet neki meselni, fejbol, meg konyv se kell.... hidd el! bolcsiben meg teljesen mashogy viselkednek a kolykok alvasnal, mint otthon...!

Kép
Kép
momoska

b. egy az egyben leszokott a reggelirol, edig mi nagy reggelizos csalad vagyunk....hajnali nehany korty szopcsival el 11ig.

Kép
Kép
momoska

ja,még vmi...
megjött a gázszámlánk, mi átalányt fizetünk, havonta uazt az összeget, hát majdnem elájultam! :evil: Tudtuk,h nagyon durva lesz,hiszen fűteni kellett a nagy hidegben én végig itthon voltam Esztivel...hát, 90 ezer forint! ennyire azért nem számítottunk, kb 60-at gondoltunk.. :cry: na,most még ez is!plusz ugye a hitel törlesztő is..áááááááááááááááááááááááá
Párom egyfolytában el akar innen menni, az az álma,h mi még fogunk külföldön élni és dolgozni.most épp Hollandiában nézegetett munkát, egyszer voltunk ott és annyira jóó az az ország!

Timi
KépKép
Kép
verti

Hollandia nagyon jo...bar igazsag szerint nekem szinte csak amszterdam tetszett, de oda barmikor visszamennek..:-) csakhat en sosem koltoznek el magyarorszagrol, kapcsolatfuggo vagyok...sztem a bevalt embereimet:-)
bar most sehol se konnyebb, mas orszagokban is inkabb a hazai munkaerot preferaljak az ipar bedolese miatt.

nekunk nem atalanydijas a gazszamlank, de meg a mult honapra is 40E-t fizettunk, hat meg elotte...!

Kép
Kép
momoska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?