Szia Isabo!
Mi úgy csináltuk, azaz a párom úgy csinálta, hogy megcsípte a bőrt a hüvelyk és a mutatóujja közé és 45 fokban adta be. De legelőször a nőgyógyász szúrt, ő mutatta meg, hogyan kell. Eleinte simán ment a hasba, csak mikor kezdett gömbölyödni, már nem tudta összecsípni. Szokták ajánlani, hogy előtte egy kis jeget tegyél oda, ahová megy majd a szuri, úgy kevésbé fáj, mi nem próbáltuk így, viszont sokszor belilult, kékült, amitől nem kell megijedni, bár nem szép látvány. Sőt, olyan is volt, hogy pukli lett a helyén. Nagyon változó, hogy fáj-e, attól függ, hogy sikerül-e idegvégződést találni. Volt, hogy meg sem éreztem, volt, hogy nagyon fájt. De leginkább csíp, mint fáj.
És ami még nagyon fontos, hogy minden nap ugyan abban az időben történjen a szuri (az orvosom azt mondta, hogy 1 órás csúszás megengedhető, de több ne legyen). Mi reggel szúrtunk.
Valószínűleg nem olyan soká, mi is csatlakozunk a szurisok táborába, mert tervbe van véve a kistesó
Ja, elvileg semmiben nem befolyásolja sem a terhességet, sem a szülést, bár hallottam már olyat, hogy van aki császárt javasolt ilyen esetben. Az okát viszont nem értem, hiszen szerintem a műtét sokkal kockázatosabb a trombózis szempontjából is. Én minden esetre hüvelyi úton szültem és a terhesség alatt sem volt semmi gond a leidenből adódóan, a hematológián is minden érték megfelelő volt. (eleinte hetente, majd kéthetente, végül havonta kellett járni vérvételre).
Szép hétvégét Nektek!