Sziasztok!
Nálam ismét vacakol ez a babanet. (Amúgy semmi gond az internettel..)
Nekem is borzasztó éjszakám volt! Irtó nagy vihar volt errefelé! Kedves Férjem is felébredt olyan 2h körül –pedig Neki aztán tényleg jó alvókája van! Na, most már sejtem, mi a keményedés. Irtó furcsa! Nem irigyellek Benneteket! ..
A macska is megőrült, be kellett engednem, pedig ilyenkor már (mikor nincs -10 kint) már nem is akar bekéredzkedni. Erre összepisilte a vendégágyat! (Még jó, hogy nem az új matrac volt már rajta…)
Egyre jobban elcsábulok 4D-ügyben.. Olyan jó olvasni, hogy ki-mit látott…
Eltűnt kismamik! Végre v.mi hír felőletek!!
Örülök, hogy közben Tinuról is van egy "félhír"...
Gáboroknak minden jót!
Mozza! Nekem sosincsenek rendes fájásaim.
Olyan, mintha benyomnánk egy gombot: egyszer csak folyamatosan jön, és baromi sűrűn.. Szóval: az átlagos kismamáknál megfigyelhető az egyre sűrűbben jelentkező fájások. 10-12 percenként, aztán 8-10 percenként, stb… Nálam –most már tudom
- egy olyan érzés jelentkezik, mintha egy nagy kő húzná le a hasamat, és egyre nehezebb. Mint kiderült azért, mert mikor az első fájásokat érzem, már a baba feje kitapintható.. Szóval, elég extra eset vagyok… Az a legjobb, hogy a 3.gyereknél mikor ezt a nyomást elkezdtem érezni, egyszerűen besétáltunk a kórházba, majd haza akartak küldeni, hogy tiszta hülye ez a kismama, hiszen semmi fájása nincs. Na, és ahogy rámtették a CTG-t, beindult a gépezett… Szóval: vannak az átlagtól eltérő szülések is…
Málnalevél tea: Gondolom, azért változó, hogy ki-mennyit mond, mert u.azt a herba mennyiséget (=szárított levél) teheted 2 liter vízbe is, meg 1 dl-be is… Így végülis van olyan eset, amikor ugyanaz a hatása a kettőnek. Persze, ez is egyedi. V.kinél a kevés is hat, v.kinél csak a sok, v.kinél meg a sok se..
Azt hiszem, ezt én kihagyom, mert tartok attól, hogy nem érünk be a kórházba… (Bencus a szülőszobába való belépéstől számítva egy órán belül, Bazsi pedig 1,5 órán belül megszületett…)
Kutyafüle! A homeós bogyók ára gyártótól függ. Uazon termék, már gyártónál akár harmadáron is lehet. Én használok a gyerekeknél homeós bogyókat, bár, mostanában,hogy már nagyok, majd kikupálódnak 1-2 nap alatt maguktól, vagy kevés a homeós bogyó, és v.mi keményebb szer kell… Szerintem kicsit nézz körül, hogy amerre laksz, ott milyen lehetőségek vannak.
Esztó, Pumukli! Ezeket a homeós listákat a blogba is be kéne tenni. Nekem szimpi –bár az előző szüléseimnél ez még nem volt ilyen ismert dolog, és én nem is tudtam róla. Az már elgondolkoztató, hogy érdemes-e nagyon foglalkoznom a szülés előtti – és alatti részével..
Viszont az „utáni”- kimondottan érdekel! Pl.: ha esetleg tudnátok olyan bogyót, ami kimondottan a szülés utáni méhösszehúzódással járó fájdalmat csökkentik, annak nagyon tudnék örülni… 1.-2. babásoknál ez még nem izgi, csak minél többedszer szülsz, annál intenzívebbek a méhösszehúzódások. + a szoptatáskor ezerrel sz..abb. Viszont minél jobban szoptatsz, annál gyorsabban regenerálódsz. Én a 3.gyerek után már téptem a lepedőt, és potyogtak a könnyeim szoptatáskor. Szégyen, vagy nem, de le is csúszott a napi 4-5 Algopyrin. De ugye valamint-valamiért. Amúgy meg tényleg nem akarak ijesztgetni senkit, mert az első baba után szinte semmit nem éreztem a méhösszehúzódásokból…