Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Beusmim mi is régen a Rolnad és a Noel között vaciláltunk.De a Noli jött ki nyerőnek a rövidsége miatt :lol:

Noémi hú basszus te 38 -at kaptál szabival?Hogy lehet az?Az akkori min.bér olyan 62 lehetett nem?

Na valaki :?: aki ért hozzá akkor mondja már el nekem "szájbarágósan",hogy hogy járok jobban ha elmegyek most táppénzre vagy nem mert most gyest kapok :?:

Majd még jeli bepakolok a mososgatógéppe

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bocsi a Szabi kis betővel mennt :oops:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Csilla!
Semmi baj :lol:
Igen 38körül kaptam.Vállalkozó voltam,de akkor már nagyon carul ment az üzlet.Már szinten ott tartottam,hogy a járulékokat sem termelte ki :cry:
Mikor terhes lettem a Szabival,egy ideig dolgoztam mert kellett!!
Oszt bevéreztem 16hetesen és onnantól táp pénzen voltam.Igen minimálra voltam bejelentve,és most is annyira voltam.
Nem vagyunk jól szituáltak,viszont annál lököttebbek. :lol:

mimi12

[quote="bim-bam"]
írta:
bim-bam
Na valaki :?: aki ért hozzá akkor mondja már el nekem "szájbarágósan",hogy hogy járok jobban ha elmegyek most táppénzre vagy nem mert most gyest kapok :?:

Ezt mindenkép kérdezd meg egy hozzáértőtől!!
A Szabi januári.Tavaly volt egy elvesztett babánk.Akkor én elmentem táp pénzre és a gyes anyukám nevére került,de kerülhet az apukáéra is.EZ egy kiskapu,amit nem reklámoznak.Viszont nekem valami rémlik,hogy csak gyed alatt lehet tp-re menni???Ezt kéne kijárni,hogy nálad lehet e??

mimi12

Csak gyors bekuk, sziasztok!

Lehet, hogy félreérthető voltam, szóval 2006. július 15-én volt az esküvőnk. Rilla, nektek melyik évben?

Agi, nekem anyum is és apum is hivatásos katona volt :lol: Köszi a recepteket :lol:

Mandaran, köszi a turkis helyét, remélem majd megtalálom.

Spuni, köszi a képet, szép a ruha nagyon.

Most csak ennyi mert teszek veszek itthon, majd jövök. De nagyon sokat írtatok :wink:

Adri

Kép

Kép
irdab

Fu ha most meginnt összezavarodtam :oops:
Nekem Nolival lejár a gyesem augusztusba.
Na mindegy ma felhívok egy csajt aki könyvelő irodába dolizik és béres hátha tud valami okosat mondani.
Másik amit majd meg fogok kérdezni ,hogy ha megemelem az alapomat mostantól akkor az még beleszámít a számításukba?
Valaki ezt tudja

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Noémi azért kérdeztem mert én is vállalkozó vagyok,voltam akkor és én 55-öt kaptam és hát úgye minimálbére de nekem ez a 38 eléggé kevésnek hangzik de én Nolival egyből táppénzen voltam(papiron) akkor lehet,hogy jól tettem.Én ehez tök hülye vagyok.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Ma nem tudok irni... :oops: ehhez az akkart lenni..
Ja és én nem is alapot fizetek a magánnyugdíjba sem és igy kaptam az 55-öt.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

[quote="bim-bam"]N írta:bim-bamoémi azért kérdeztem mert én is vállalkozó vagyok,voltam akkor és én 55-öt kaptam és hát úgye minimálbére de nekem ez a 38 eléggé kevésnek hangzik de én Nolival egyből táppénzen voltam(papiron) akkor lehet,hogy jól tettem.Én ehez tök hülye vagyok.

Én nem rögtön voltam táp pénzen,hanem kb a 4. hónaptól.
Én is hüle vagyok ám ehhez :lol:
Viszont simán lehet,hogy a táp pénz több mint a nettó kiszámított fizu.De ezt passzolom.
Viszont az az 1év nagy idő ám! Sőt több mint 1év,mert Noli és Szabi közt,lehet vagy másfél év(kicsit több).Ez idő alatt,akár 2x is emelhették a minimálbért.

Kikészít a fiam!!!
Áll a hűtőben,és szedi ki a tojást,hogy ő tojást akar enni.Mellesleg be nem áll a szája sem :lol:
Szóval kaja.Reggel 8-kor kelt,azóta megevett 2db narancsot,egy hatalmas répát,és egy karéj kenyeret.
Könyörgöm!!!3és fél órára nem elég ennyi???Nyomorba dönt minket ez a kölök :lol: :lol:

mimi12

Gyerekek fél órámba tellt mig fel tudtam tenni a másik ábrát is meginnt nagyra sikeredet, előszőr de sikerült :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Noémi nállunk is hasonló a helyzet Noli kinyitja a szemét tátog mint egy hal és mondja,hogy ham-ham .Persze nem eszik sokat pedig próbálok az idővel játszani kicsit kitolni inkább utána össze vissza amig bir :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Na most nézem,csak 7hó van köztük :lol: :lol: Mármint Noli és Szabi közt.
Ja azóta az eltelt 20perc alatt,lecsúszott 2 sült tojás és egy nagyobb szelet lekváros kenyér. :lol:
Én nem tudom,hová fér bele ennyi??
Amúgy nem eszik mindig ilyen sokat a Szabi.Jó evő,ez nem vitás,de van,hogy alig eszik normális kaját.De olyankor zöldség gyümölcs napot tart.

mimi12

Sziasztok
Vasárnap jön valaki bababörzére?

Kép
noki&potyi

Na csak azért tettem fel.. tisztában legyünk itt ám az idővel :lol:
Csak viccelek :lol:
Nolira ez nem mindig mondható el.Piszkosul válógatós sajna olyan mint én.Anyum mindig viccel ezen,hogy én megmondtam,hogy visszakapod :!:
Alszik még napközben Szabi?

Különben én is azt hittem,hogy te vagy a képen és nem is a lányod.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Szia Noki!
Én mennék ...csak biztosan nem fogok tudni felkellni.Elszoktam a trivornyászkodástól :lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bim-Bam
Felébresztelek nagyon szívesen ha szeretnéd!
Sőt még be is ugrunk érted.....úgyis itt vagy a közelbe :):D

Kép
noki&potyi

Szép napot mindenkinek!

Kandi
Hírek?????

Bim-bam
Gyes mellett lehet teljes munkaidőben dolgozni (kapod a fizetést és a gyest). Elmehetsz táppénzre és akkor kapod a gyest+ táppénzt!
Vendég

Jók a képek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Noki te merre laksz?

Ági ez tuti?És jól járok ha elmegyek táppénzre?abból számolják vagy a bejelentetből?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!
Most csak magamról írnák,mert még nagyon ideges vagyok....

Szóval az illető azt mondta,Ő nem a korom miatt,hanem a 6-baba vetélése miatt mindenképpen javasolja az amniot...
Mert mivel a babák korán mentek el,valószínűsíthető,hogy valamiféle kromoszóma rendellenesség miatt történt!Nem érdekelte,hogy az összes leletem negatív....azt mondta...lehet más nem csak Down stb.
Végig sírtam az utat...férjem jól kikészítettem....de arra jutottunk,ha Hajdú doktornő is azt ajánlja akkor fogom csak vállalni...
Telcsiztem és sürgősség miatt szerdán már mehetek is!
Reggel megyek a kötelezőre a saját kórházba 10-re és délután 13:40-re meg a hajdú doktornőhöz!
Sajna nagyon idegbeteg vagyok,már görcsölget-keményedik a hasam...megyek beveszek még Mg-ot és próbálok aludni...
Ha lehiggadtam...reagálok az írásokra!
Köszönöm a rám gondolásokat!!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Ági?és a munkaadóm fizet utánam a táppénz ?azt a 15 körülit amit kell a táppénz után?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Ági!
A gyes és a táp pénz nem jár együtt szerintem.Én legalább is nem tudtam a saját nevemre,mindkettőt megigényelni.Ezért lett a gyes,anyum nevén.De aztán lehet mi lettünk félre informálva.
Amúgy annyira szomorú.Be megy az ember ezeket intézni és az ott ülő sem ismeri a törvényeket. :cry:

Noki!Mi bizti nem megyünk.Nekünk minden megvan ami majd kell.Ilyenkor amúgy kicsit irigy vagyok.Olyan jó érzés ott tolatni pocakkal,büszkén :wink:

Csilla!
Szabi még alszik 2-3 órát :lol:
Most épp kiment és rombolja a kertet,és nyúzza a kutyát.Ha bejön,akkor megy szunyálni.
Hát,nem én vagyok a képen :lol:
Én nem szeretem magamat mutogatni,csak a kölkeimet :wink:

mimi12

Kandi
Nagyon sajnálom a történteket!
Próbálj meg megnyugodni és csak a jóra gondolni!
Hidd el Dr Hajdú Krisztina mindent rendben fog találni!!
Sok puszi!
Bim-Bam
Üllőn lakunk :)

Kép
noki&potyi

Bim-bam
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL

Kandi
Én drukkolok, hogy ne legyen baj!
(egyik ismerősömnek most volt amnioja... neki is az előzménye miatt... volt egy végtag-rendellenességes babája, amit 20 hetesen "megszült"... és csak 27 éves)
Vendég

Mimi
Irigyellek ,hogy nem kell vennetek semmit 8)
Én amiatt várom nagyon a börzét,mert sok olyan csajszival találkozom akikkel eddig csak hosszú hosszú ideje csak levelezek ,de még soha nem találkoztunk :D:D
Én úgy örülnék ha már meglenne minden ami kell!
Tegnap írtam össze ,hogy mik kellenek kezdéshez egy nyári babának :oops: :lol:
Na persze ezek nem most lesznek megvéve....csak ami belefér...

Kép
noki&potyi

Vendég

Noki!
Én meg pont az az érzés miatt irigykedem kicsit,amit holnap át fogtok élni :wink:
Majd meg látjátok.Tök jó elvegyülni ,és nézelődni ott.Én mikor a Szabival terhes voltam,olyan büszkén vonultam ott nagy pocakkal :lol:

mimi12

Sziasztok!

Noki:mi tuti nem megyünk,majd aAZ áprilisi kismamabörzére szeretnék kimenni. De sok minden nekünk sem kell.

Ma találkoztam Renátával úgy néz ki,hogy nekik kislányuk lesz. :D
Mondta ,hogy szokott olvasgatni.

Kandi:sajnálom hogy ezt tanácsolta a dokid. A babával minden rendben? Próbálj megnyugodni az istenhegyiben nagyon alaposan megnének mindent.
Vendég

De hidd el minden rendben van a babával.
Vendég

Sziasztok!

Rilla: szívből kívánom hogy a 2. is elsőre összejöjjön!

Bener: a görcs csak a pocakra vonatkozik, máshol nem görcsölök

29-én itt is bababörze lesz!!!
Kép
Vendég

Sziasztok!

jó sokat írtatok :shock:

Bener: Mi anyósékkal lakunk. Ők lent, mi meg a felső szinten. Nagyon rendes, de ő is bele akar szólni mindenbe. De én nem hagyom magam. De nem mindig veszi a lapot, vagy megsértődik. Néha szólok a férjemnek, hogy inkább ő szóljon neki.

Henn: Az én bőröm is nagyon gáz, főleg a mellkasom. Olyan mintha hámlana, nagyon ki van száradva, ezért foltos is. Undorító :cry: . Ádival is ilyen volt és amikor megszültem elmúlt.

Kép

Kép
ádibaba

Megjöttem én is, gyorsan visszaolvastam, amire emlékszem, arra reagálok.

Rilla,
azon a tesztcsíkon acetont néz a védőnő, ha az van a vizeletedben, az utal a nem megfelelő cukoranyagcserére.

Kandi,
sajnálom, hogy ezt mondta a doki. Egy másik fórumon van egy lány, aki szinte minden hónapban terhes lett, azután elvetélt, de van két lánya. Nekik sem stimmelt valami kromoszómaügyileg, de neki azt mondták, hogy úgymond "szerencse" kérdése, hogy a két sejt hogy találkozik össze és osztódik, és ha megmarad egy baba, az egészséges is lesz. Mind a kettő az.

Mimi,
nekem járt együtt a GYES meg a táppénz, de csak úgy, hogy ha már ténylegesen dolgoztam. Az első 180 napban ha Lili volt beteg, akkor is engem írtak ki, mert úgy a fizetésből számították, a gyerek után csak a 180 nap letelte után, mert azt meg a minimálbér kétszereséből számolták volna. De a GYES-t akkor is kaptam, mikor mondjuk 3 hétig táppénzen voltam.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok, csak egy pill-re jöttem!
bener:én úgy tudom bármikor lehet keresztelni de felénk minél hamarabb szokás, római katolikus vagyok, nálunk mindenki volt első áldozó bérmálkozó, visszük a hagyományt.
kandi:próbálj megnyugodni, nem idegeskedni(bár tudom könnyű mondani) nem lesz semmi gond, minden rendben lesz veletek!! próbálj ne gondolni semmi rosszra!!! nem lesz probléma, meglátod!!
ádibaba: borzasztóan nézek ki, kör alakú kisziáradásos foltjaim vannak, plusz egy bakteriális valami a hasamon, arra nyomom a betadint. katasztrófa. és ráadásul nem tudom mi van velem de annyit eszem hogy levegőt sem kapok. most jön majd ez a része a terhességnek??? :shock:
igysekszem ma még benézni, nem tudom összejön e. addig is vigyázzatok magatokra!!

Kép
henn

noki:
En megyek a borzere vasarnap. :)

baratodildi

Csajok, hol lesz ez a börze vasárnap :?: Én nem hallottam/olvastam még róla... :oops:

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!
Kandi: a legfontosabb, hogy próbálj megnyugodni! Pihenj sokat és igyekezz pozitívan hozzáállni, nem lesz semmi probléma! Szerintem a legjobb, ha eltereled a figyelmed egy picit, hogy ki tudj kapcsolni, utána már talán egy csöppet könnyebb lesz. Olvasd el a kedvenc könyved vagy nézz egy kellemes, vidám filmet! Hátha kicsit eltereled a gondolataidat és megnyugszol közben!
Henn: én aug. 25-re vagyok kiírva, nem kizárt, hogy találkozunk :) Most néztem, hogy a Szent Imrében komplett kismamás előadássorozat van, minden keddre esik valami :o Szerintem egy jópárra el fogok menni, hátha mondanak valami érdekeset...
http://imreszul.neologik.hu/Main/

Lehetne egy ilyet csinálni a GYED/GYES kérdésről is, szerintem mindenkinek hasznos lenne!

Bea

Kép

Kép
dbea

Hmbori: ahogy én láttam a Hungexpon, nyolctól. A belépő 690Ft, gyerekeknek ingyenes, 13 óra után nincs belépő.

Kép

Kép
dbea

kandi:
Szerintem mindenkeppen nyugodjal meg es Hajdu doktornohoz menetel utan kezdjel csak idegeskedni,ha erre akkor meg lesz szukseg.
Az amnio sem a vilagvege, nekem volt a Timi elotti terhessegemnel. Nem kellemes, de attol meg ott a baba. En inkabb abban latom a problemat, hogy az amnio sem szur ki minden betegseget, ami esetleg vetelest okozo genetikai problema lehetett. Mondjuk en ezt azert nem ertem, mert szerintem ha itt nem volt gondo, akkor itt az a gond nyilvannem all fent, ami a 6 veteles soran fennallt.
Latod, nalam a Timinel is es most is azt hozta ki az integralt teszt, hogy ez a terhesseg jo, de az elozmeny miatt javasolja az amniot. Mondjuk a kulonbseg, hogy a nyitott gerinc, ami nalam volt az egy fejlodesi rendellenesseg es nem genetikai... Ahh nem tudom, de aterzem milyen ideges vagy. :cry:

noki:
Talalkozunk a borzen? Mikor leszel ott, en delelott szeretnek menni.

baratodildi

dbea, köszi! És ez egy komplex baba-mama börze? tehát babakocsitól kezdve mindenféle eszközökig, ruhákig mindent lehet kapni?

Kép

Kép
hmbori

Sissi
Mikor lesz és hol áprilisba bababörze?

Ha valakivel találkoznék és megismer akkor szóljon!!!
www-mbe is van rólam kép és az iwiw-en is!

Kép
noki&potyi

Ildi
Én is délelőtt azaz már reggel szeretnék kint lenni!:D
Jó lenne találkozni!!!

Kép
noki&potyi

Sziasztok!

Noki: én megyek börzére árusító asztalom van, Jázmin ruháit adom el. Most kivisek sokmindent ami már nem kell, pl: babágynemű mert a tesót nemrakhatom rózsaszínbe.

KAndi: NYugi, tudom ilyenkor könnyű mondani de csak árthatsz a bébinek. Pihizz sokat nem lesz a picurival semmi gond.

Mimi: Én tp-vagyok és kapom a gyest is. A könyvelők megkérdezték a menetét amikor elmentem tp-re és csak akkor nem kaphatom ha megszületik a bébi. De azt a két hónapot meg Apa igényelheti.

Üdv
Bea

Kép
Kép
beusmimi

dbea:előfordulhat, hogy talizunk, végül is azaz öt nap... meghát ugye a dátum sem szentírás :) igen, nézegettem én is a honlapjukat, jó lenne nekem is elmennem felkészítőre, de jóformán még azt sem nagyon tudom, hogy hol a kórház :D

Kép
henn

Sziasztok!
Na már kicsit jobb.....lehiggadtam....beszéltem egy barátnőmmel....aki a Hajdú doktornő miatt nem vállalta az amniot,pedig a kombinált és Afp eredményei is rosszak voltak....és makk egészséges szép kisfia van!!!!-és ami a lényeg,ha a doktornő ajánlja akkor vállalom,nála!Vagyis ha Ő csinálja csak!!!

Köszönöm a hozzászólásaitokat,örülök,hogy nyugtatgattok,kedvesek vagytok!

Az a nevetséges,hogy ez az egyetemi tanársegéd meg se kérdezte,hogy a vetélések után a szövettan mit mutatott,vagy semmi részletre nem volt kíváncsi....se arra,hogy spontán vagy milyen úton jött létre a mostani terhességem stb. áááááá egy tuskó volt,oda többet nem megyek....mondtam,hogy nem láttam a gyereket 5hete...nem kéne megnézni?Válasza.....ááááá Ők nem csinálnak Uh-ot,azt Nekem kell elintéznem.....és ha nem is élne a gyerek?....Ő papírt adott az amnio-ra....nevetséges szerintem!!!

Valamelyikőtök kérdezte,bocsika,nem tudom ki....Nati inszemes volt és 3-as iker....mellette vetéltem a 2babát,ami miatt jártam ide a genetikára.....rossz Afp miatt stb. de akkor halál rendesek voltak.

Na mindegy....nem terhellek benneteket.....remélem szerdán jó hírekkel tudok jönni,vidámabb témával!!!!

pusza Nektek!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Én azt hiszem szeretnék csatlakozni hozzátok, bár nem vagyok jó fórumozó.
Ma vagyok 19+4 hetes.

Tulajdonképpen azért írok, mert Kandit szeretném megnyugtatni az amnioval kapcsolatban, ha mégis sor kerülne rá. Nekem a dokim egyből javasolta és én saját megnyugtatásom miatt is megcsináltam. Viszont biztos akartam lenni benne, hogy jó orvos csinálja, ezért Hajdú doktornőhöz mentem. Az egész pár perc volt, szinte semmit sem éreztem, nem is görcsöltem utána. A magzatvíz levételekor a baba megfogta a tűt, szóval nagyon kíváncsi volt.
Az afp-m 1,35, a kombináltam 1:1508 lett, és a magzatvízvétel eredménye is jó lett. Hajdú doktornő nekem sem javasolta az amniot.

persze parám nekem is mindig van, mert tegnap voltam ultrahangon az Istenhegyin és a vesék echogénebbek voltak a megengedettnél. Utána néztem és ez lehet, hogy semmit sem jelent, de lehet, hogy nem túl jó jel. Szóval mindig van valami....
kispinty

Beus!
Na ez az,mikor az embernek megbízhatatlan könyvelője van :cry:
Én már nem is mondok semmit,az én volt könyvelőmről :roll:

Ildi!
Az amnióval nekem is az a legfőbb bajom,hogy pont annyit szűrnek vele,mint a kombinált vagy integrált teszttel.Semmivel sem többet.Vagyis ha jól tudom 3 betegséget...Még egy szív rendellenességet sem mutat ki.Akkor meg??Minek erőltetik ennyire??
Neked Timi előtt volt egy beteg babád,és mégsem erőltették utána.Pedig nálad indokoltabb lett volna.De nem ez számít a dokiknak,hogy mi az előzmény,hanem ki mennyi idős..
És bizony az uh.az néha többet ér!!

Andi!
Te meg higgadj le!!Meglátod minden okés lesz!!
En én is végig jártam én is át éltem.Én ezért el sem mentem genetikai tanácsadásra.Minek???Rá néz a leletekre,rám néz és megállapítják a tökéletes leletek és a fizimiskám összegzésével,hogy nekem kell az amnió,azért mert...

mimi12

Szia Kispinty!
Üd köztünk!!
Nem lehet,hogy téged ismerlek máshonnan??

mimi12

Beus
Megmondod az asztalod számát?

Kép
noki&potyi

Kispinty!
Köszi,hogy írtál és üdvözöllek!
-és doktornő nem javasolta?-de mégis megcsináltattad?Mi volt az indok,hogy az orvosod javasolta?Melyik kórházban csinálta?
Írhatod priviben is....előre köszike!!!

Noémi!
Jobban vagyok,köszike!!!Várom a szerdát és kész....lesz ami lesz!!!
kandi72
Budapest III. kerület

dbea:
Az eloadasok nagyon jok a Szent Imreben. En Timinel meghallgattam majdnem mindet. Praktikus modon pont a torna utan van :lol: Most csak nehanyra fogok menni, celtudatosabban. :P

Noki:
Szerintem en keprol nem biztos, hogy megismerlek abban a tomeg emberben. :roll: Azert majd nezlek. :lol:

mimi:
En mar elvbol el sem megyek genetikai tanacsadasra, mert ott ugyis elkuldenenek most is, Timinel sem mentem el. Statisztikailag semmi nem indokolja, de egy ilyen elozmeny utan nem merik az orvosok felvallalni a kockazatot, pedig pont a velocsozarodasi gondok uh-val jol szurhetoek... :roll: Tobbek kozott ezert mentem most is ket uh-ra a 18. heten. :roll:

beusmimi:
Nekem is leyszi az asztal szamat kuldd el! :) Noki, hatha ott osszefutunk :wink:

baratodildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?