Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Ildikó gratulálok Csengéhez!
Mindenkinek a szép kilókhoz.(mi már túlléptük a 4 kilót 3, és fél hetesen)
Olyan rossz éjszakánk volt.Lili tegnap este óta nem alszik szinte semmit.Teljesen ki vagyok...
Puszi mindenkinek
F Kata+ a 26 napos Lili
filep_katalin

Sziasztok Csajok! Kép

Húsvét is eltelt, a nyuszi nem hozott Nándit Kép Így holnap reggel - ha valami véletlen folytán addig nem történik semmi - kórházi felvételre kell jelentkeznem 8 órakor. Ezek a szomorú hírek. A tegnapi ctg is negatív lett. És így rendelkezett a doki bácsi, hogy következik a "kínzások" ideje a szülésig. A párom nyugtatgat, hogy holnap befekszem, és még holnap szülünk is. Bár így lenne, de én már annyira el vagyok keseredve. Ezt akartam egész végig elkerülni. Dokim mondta, hogy kezdődnek az oxitocin-terhelések, a magzatvíz-vizsgálatok, a cici-bögyörészések, ilyenekre készítem fel érzékeny lelkem. Biztosan Nándi is érzi, hogy tartok ezektől a vizsgálatoktól, miért kell Őt is kínozni?! Én is sokkal többször sírom el magam mostanában.....
Persze azt nagyon várom, hogy végre a karjaimban tarthassam! Ez éltet, hogy nemsokára megfoghatom.

Nem csodálkozom, hogy nyűgősek a gyerekek, ez az idő minket felnőtteket is megvisel, itt zuhog reggel óta az eső, még a boltig sincs kedvem elmenni, ami 5-10 perc séta lenne.

Szilvus Kép
Aranyosak a Peti-képek, az nagyon tetszik, ahol beeget Kép Szépen fejlődtök Kép

Móki Kép
A párom is ígérte, hogy majd Ő felkel, és odahozza éjjel a gyereket, kíváncsi leszek. Nekem is elég jó az alvókám, vagyis hát jó volt, mostanában éjjel nem jól alszom. Ne szégyeld emiatt magad, szerintem természetes, hogy ha esetleg Ő ébred hamarabb a fiatok gögicsélésére, akkor odaviszi.

Lehet, hogy még ma benézek. Készítem véglegesre a pakkomat. Ha nem jelentkeznék, akkor majd Kispapa jelentkezik egyszercsak szülés után....

Puszi MIndenkinek
Pumukli
39+6
pumukli

Sziasztok!

Olyan jó olvasni, hogy miket csinálnak a babócák. Annyira várom már, hogy nekem is ilyen "problémáim" legyenek! Kép De azért megbeszéltem Kristóffal, hogy türelmesen kivárunk még úgy 3 hetet, hogy szép nagyra nőhessen a pocakban. Húúúú, de hosszú 3 hét lesz. Amúgy jól vagyunk. Sokat pakoltunk, takarítottunk itthon a családdal. Ennek eredményeként csaknem teljesen elkészült a lakás, többek között a babaszoba is. Készült a szobáról és rólam is pár kép. Végre én is csináltam albumot; feltettem belőle párat:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=2227&page=1

Ma megyünk a Praxisba. Már nagyon várom, hogy lássam Manókát.

Móki:
Nagyon édi Andris a kosárban. Olyan pofit vág, mint aki tisztában van vele, hogy az övé a főszerep.

F.Kata:
Nem irigyellek. Biztos nagyon fáradt lehetsz már. Talán ezt a frontot érzi Lili baba. Azt igérik estére elvonul, csak addig tarts ki!

Szilvus:
Sajt kérdésben nem tudok pontos infót írni, mert a nagy pakolászásban úgy elraktam a papírt amin a laktózmentes tejtermékek vannak (még a doki adta), hogy sehol nem találom. Majd szerzek másikat és megírok róla mindent. Amit nálam az étrendben bejött a doki javaslatára:
- Trapista sajt bármilyen mennyiségben,
- Camambert és Bré sajtok is fogyaszthatók, de csak mértékkel (nagyon alacsony a laktóz tartalmuk),
- Tejfölből a Danone mindig gondot okoz (pedig nagyon szeretem),
- Az olcsóbb tejfölökben általában kevesebb a laktóz is, de létezik laktózmentes tejföl is (méregdrágán),
- Tejből csak laktózmentes tejet iszom, a csökkentett laktóztartalmú nem mindig jött be (elég nagy a gyártási szórása),
- Joghurtból - ahogy írtam -, minden élőflórás joghurt korlátlanul fogyasztható a többi viszont egyáltalán nem,
- Margarinokból elsősorban a nem tej hanem víz alapúakat veszem. Legalább a margarinok fele ilyen, a dobozán mindegyiknek rajta van az összetétel.
Remélem nem hagytam ki semmi lényegeset.

Ja dehogynem: Szerintem Peti rád hasonlít jobban, de azért az Apukájából is van benne. Kép

Brigi:
Hogy állsz a kéz és láb dagadással?

Puszi:
Humi (36+2)
humi

Pumi:
Miért kell befeküdnöd? Hiszen még csak holnap töltöd be a 40. hetet? Miért sűrgeti Nándi megszületését ennyire a doki bácsid, hiszen a kiírt időpont csak hozzávetőleges!? Nem próbáltad megbeszélni, hogy inkább kivárnád otthon amíg beindul a szülés?
A lényeg, hogy ne keseredj el!

Puszi: Humi
humi

Sziasztok!

Pumi én is azt kérdezem mint Humi, miért kell befeküdnöd, hiszen a ctg-d is negatív, és még csak holnapra vagy kiirva. Nekem is csak a kiirt naptól számítva 1 hét mulva kellett volna befeküdni, és a napi ctg- n nem csináltak semmit, illetve egyszer vizsgált meg a doki. Szerintem kérdezz rá, én feleslegesen nem engedném hogy sürgesség. egy hetet nyugodtan hordhatod túl, ha nincs semmi gond.

Egyébként emlékk vissza hogy nekem is így, volt 16-án kellett volna befeküdnöm, én is nagyon tartottam a vizsgálatoktól. És Réka szépen engedelmeskedett és elötte való nap szépen kibujt. Hát ha nektek is így lesz.

Szilvus az elöbb lemaradt, nagyon édes Peti baba.

Réka nagy nehezen kint elaludt, a szomszéd kutyája folyton felébresztette az ugatásával. Már nagyon mérges voltam.
Egyfolytában ugatnak mert nem adnak neki enni. Kép

Sziasztok

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Brigi!
A megérzésem eddig azt súgta, hogy kisfiú, a múlt héten viszont álmomban kislányom született. Igaz ez egy rémálom volt, mert folyamatosan kerestem benne a kisbabám és nem tudtam megfelelően gondozni, és a végén felijedtem. De ez volt az első, hogy álmomban láttam a nemét.
Úgyhogy kétesélyes a dolog, a baba meg jól szórakozik bent, hogy ő már tudja amit mi még nem. Kép

Humi!
3 hetet beszéltél meg vele? Én igazából 4-et szeretnék. Holnap megyek először NST-re, és úgy érzem, még mindig farfekvéses, illetve inkább keresztben fekszik. De holnap az UH-n kiderül.
Tetszik a babaszoba, különösen a pelenkázó és a zsebes valami.

Figyellek ám titeket, Brigi és Humi, minthogy köztetek vagyok a táblázatban. Ami már vészesen rövidül, nemsoká rajtunk a sor. Nem izgultok?
Nekem is van kéz és lábdagadás, de nem folyamatosan, inkább úgy 2 naponta, nem jöttem még rá mitől függ.

Pumukli!
Én sem értem miért kell befeküdnöd. Talán olyan messze laktok, hogy nehéz lenne mindennap bejárni a vizsgálatokra???

Leone

KépKép
leone

hát, jól férlreértettétek, amit a "szeretetthullámaimról" írtamKép nem hiszem, h ennek bármi köze lenne azokhoz a bizonyos sírós hormonokhoz, amitől még a Lolka és Bolkán is elsírja magát az ember. hál' istennek, ilyen mostanában nem történik velem, bár a múltkor elsírtam magam főzés közben, mert mást tettem a kajába, mint amit akartam és rém fáradt voltam már és úgy éreztem, h kárba veszett az egész munkám. gondolom nem erre céloztatok.
a szeretethullám alatt azt értettem, h minden testi kellemetlenség eltörpül amellett, hogy folyton rámtör, mennyire szeretem a gyerekemet, holott az még meg sem született, nem is ismerem igazán, egy nagy titok az egész, és ez olyan furcsa-csoda-fantasztikus érzés. na hát ígyKép

mamákok, a babáitok gyönyörűen fejlődnek!

ja és döntősök, a májust én is megvárom, ki nem hagynám az év legszebb hónapját! pláne mert előbb még túl korai volna.
brigi, észrevetted, h pont egyidősek vagyunk?

pumukli, ne feküdj be, biztos, h nem kötelező és egészségi oka sincs, vagy?

amégmindiggyulladttorkúmirmurr
mirmurr

Sziasztok,

HumiKép
Nagyon szép lett a babaszoba, megérte a fáradságot. Még én is szívesen beköltöznékKép, csak az ágy lenne kicsit rövidKép

GabiKép
Érdekes, a mi szomszédunk sem nagyon eteti a kutyáit.Kép

PumukliKép
Drukkolok, hogy nem kínozzanak sokat, bújjon csak ki Nándi magától. Talán az is jobb lenne, ha befekszel a kórházba, de nem bizdergálnak még egy darabig. Azt nem lehet?
Nekem is elvileg be kell vonulnom a kórházba, ha a betöltött 40. hétig nem jön Nádja. Ma voltam ctg-n, kislányom remekül érzi magát odabent, fájástevékenység nulla. Holnap megyek dokihoz, meglátjuk ő mit mond.

Most lepihenek egy kicsit, mert nem sokat aludtam az éjjel.

Mariann
tmarianna

Mirrmurr
Náthára és gyulladt torokra a gyógyir:méz, tea, szerelemKép

Humi
A gyerek ha jó, akkor tiszta anyja. Ha nem, akkor az apjaKép Tökjó a babaszoba, látom Te is szereted a sárgátKép A fotel TUTI KÉNYELMES! Pont ilyenben etetek. Egy hátulütője van: ha jóllakott a gyerek és elszunnyad a karodban, jó kis hasizom kell, hogy felállj. Vagy lendületből kellKép Már kisérletezem az egyszerűsítésén.

Ordííít a gyerekem, éhen akar halni. Szegény. Gonosz anya, nem etetiKép Mint Gabiék szomszédja a kutyátKép

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Humi, Gabi, Leone
Itt ez egy bevett szokás, hogy befektetnek. Én sem értettem, hogy miért nem várjuk meg legalább a csütörtök reggelt. Na, mindegy. A dokim mondta, hogy a kiírt időpont után már nagyon gyorsan el tud öregedni a lepény, ami veszélyeztetné a magzatot, és ezért fektetnek be. Annyit mondott még, hogy szülés előtt ezt a plusz pár nap kellemetlenséget ki kell bírni. Pedig én is azt gondoltam, hogy hagynak még 1 hétig itthon. Egyébként max. 5 percre van a kórház autóval, bejárhatnék akár naponta 2x is vizsgálatokra, de ezeket már a szülőszobán végzik, nem ambulánsan.
Szegény barátnőm is egy rossz hajnali ctg miatt bekerült, délután már tök jó volt a megismételt vizsgálat, mégsem engedték haza, Őt is "kínozták" 1 hétig mire megszületett a lánya, és Őt még a kiírt dátum előtt fektették be 5 nappal.

Tegnap is, és ma is olyan hányingerem volt. Ma délben annyira hogy éreztem egy adott pillanatban, hogy ájulás lesz a vége....a párom kinyitott minden ablakot, és lefeküdtem, csak úgy múlt el jó sokára.

Igyekszem nyugodtnak maradni, de azért rámtör időnként a pánik...

Pumukli
pumukli

Sziasztok,

A síróshormonokró annyi, hogy én minden gyermekem születése után a hazaérkezés napját szó szerint végigbőgöm, nem volt ez most sem másképp, aztán elmúlik és másnap mintha kicseréltek volna. Ez azt hiszem a tipikus BABY Blues. Persze ez független attól, hogy bármikor tehesen, nem terhesen is el tudom magam bőgni egy szüléstörténeten, csöpögős filmen legutóbb tegnapelőtt az ET-n.
Mariann én megpróbáltam kitörölni az OWN-t de mihelyt ráklikkelek már jön is az album. Szerintem megint csináltak valamit központilag mert ez eddig nem volt így.
A fürdésnél Juli mindíg mosolyog, talán a vízbenszületés miatt, de nagyon figyeltem rá mikor előszőr vittem fürdetni a kórházban, szóltam a csecsemősöknek, hogy ne rontsuk el az első pozitív élményt, és valóban nagyon vigyáztak is és így azóta ő akkor sír mikor kiveszem a vízből. de afürdetés közbeni viselkedés nem érdekes anyira mert a Rita naygon sokáig sírt és most 3 évesen imádja a vizet.
Pumukli, nagyon szorítok neked, melyik kórházba mész? Tényleg megpróbálhatnál kicsit óvatosan beszélni a dokival, adjon még egy hetet.
Laktózérzékenység ügyben van egy honlap allergiainfo.hu itt állítólag van valami szer amit egyszer kell beadni és az érzékenység elmúlik. Persze ha nem allergiáról van szó.
Szilvus, szerintem is inkább apja és nem a postás.
F. Kata, kitartás az éjszakázáshoz, próbáljátok feladni nekem a Ritánál ez jött be, nem lettem feszült hanem egyszerűen azt mondtam magamnak ugyan már mi egy év az életemből, ez most így fog eltelni és kész. onnantól könnyebb volt.
Móki, mindíg nagyokat nevetek a történeteiden, gondolkodj a könyvíráson, lenne olyan jó mint a terézanyué.
Megyek mert felsírt Juli.
Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Laktóz (tejcukor) ügyben:
Rita:
Én csak egyetlen szerről tudok amit laktózérzékenység esetén adni szoktak. Ez a Galantase por. Csak receptre kapható és elvileg pótolja azt az enzimet ami hiányzik a laktóz megfelelő mértékű lebontásáshoz. Én soha nem próbáltam. Valahogy úgy vagyok vele, hogy inkább kerülöm a tejcukrot ha lehet.
Szilvus:
Ezen az oldalon szerintem a legtöbb info rajta van ami számít a témában:
http://www.tar.hu/liszterzekeny/tejcukor.htm
Még annyit kiegészítésül, hogy nekem az a tapasztalatom, hogy leginkább a tejszín és a tej alapú fagyik okoznak problémát. Pedig mindkettőt imádom.

Rita,
Ha rákattintottál a linkre és jön (illetve nem jön) az album, utána kell kitörölni a böngésző címsorában az "own"-t és úgy behívni az oldalt újra.

Pumi,
Szokás ide vagy oda, én a te helyedben biztos nem hagynám elrontani - talán indokolatlan - kórházi napokkal a babavárás utolsó napjait. Biztos vagyok benne, hogy inkább naponta kétszer is bejárnék Ctg-re. Abban azért nagyon nem hiszek, hogy fél-egy nap alatt elöregedhet a lepény. (Mondom ezt én aki 10 hónapra született, jócskán elöregedett lepény mellett. Kép ) Inkább kényelmesebb az orvosnak ha "szem előtt vagy".

Gabi,
Kellene egy kis segítség. Ugye jól emlékszem, hogy te jártál úgy a Praxisban, hogy nem Győrfy M. csinálta az Uh-t és élvezhetetlen lett? Nos ma én is hasonlóan jártam. Elkövettem azt a hibát, hogy bejelentkezéskor nem kérdeztem meg ki fogja csinálni az Uh-t. Mikor odaértünk és mikor eljöttünk is üres volt a rendelő várója. Egy kicsit furcsállottam, de még örültem is neki, hogy nem kell várni. Aztán megértettem miért. A hölgy csak nyomta bele a hasamba az Uh fejet és közben azt magyarázta, hogy nem látszik a baba, mert a két keze között van az arca és alszik. Közben az elején alvó fiacskánk felébredt, úgy hullámzott a pocakom, hogy csak na, én pedig még mindig ugyanazt az indokot hallgattam, hogy miért nem lehet látni szinte semmi kivehetőt. A végére a sok nyomkodástól olyan hányingerem volt, hogy csak na. A méretek is érdekesek: eszerint a BPD ugyanannyi, mint 2 hete volt, a pocak átmérője pedig 4 héttel nagyobb babának felel meg. Fél óráig próbálkozott a hölgy és gyakorlatilag semmi élvezhetőt nem kaptunk. A CD-n lévő képről csak azért tudom mit mutat, mert elmondta.
Most eléggé el vagyok keseredve, mert szerettünk volna így a végén még egy utolsó felvételt csináltatni emlékbe.
Gabi, Te hogy reklamáltál? Nem emlékszel neked ki csinálta az élvezhetetlen Uh-t?

Mariann,
Rakjunk be Neked pótágyat a babaszobába? KépKépKép

Leone,
Valahogy az az érzésem, hogy nekünk nem 4 csak 3 hetünk van hátra, bár ez inkább amolyan megérzés. No meg tudom, hogy Kristóf mikor "készült" és ez alapján is egy kicsit korábbi időpontra számítok.

Szilvus,
Fotel ügyben már most tapasztalom amit írsz. Sebaj, úgyis utálom a hasizom gyakorlatokat, így legalább rá leszek kényszerítve. Kép

Sorry, amiért hosszúra nyúltam.
Puszi:
Humi
humi

Szilvus! Peti nagyon aranyos, nekem föleg az tetszik ahol apuci hasán pihizik.

Én is tettem fel új képeket az albumba.
http://amina.sztar.hu

Kitty! Orsinak csak 1x volt kiütése ittam citromos pezsgötablettát. Utána mondták tilos citromsavas dolgokat fogyasztani. Én tejet nem iszok mert ugy olvastam nem jó a babának. Bár azt irta max. 1 pohár lehet naponta én mégsem merek.

Humi! Jó nagy a pocakod! az utolsó 3 hétben nálunk se nött a BPD.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen Kép
Orsi olyan aranyos, már olyan "nagylányos", nem olyan csecsemősen néz ki, ezt most jól megaszontam Kép És milyen kacéran mosolyog Kép

Humi Kép
Ez kórházi protokoll, sajnos Kép És szerintem is az az előnye az orvosoknak, hogy szem előtt van a kismama. Engem is minden számítás szerint 2 héttel túlhordott anyukám. Én bejárnék naponta többször is, ha lehetne, de a vizsgálatokat már nem ambulánsan végzik, hanem a szülőszobán, ahova nem lehet csak úgy kintről bemenni. Majd lesz valahogy. A párom szerint holnap időre pontosan előbújik a fiunk, hát így legyen! Kép
A másik dolog az, hogy az én dokim adjunktus, és van egy főorvos főnöke, és hát szerintem nagyon nem tud ezen a bevett szokáson változtatni.

Rita Kép
Kecskeméten csak egy szülészet van, a Megyei Kórházban, az Izsáki úton.

Üdv,
Pumukli
pumukli

Sziasztok!

Még én is itt Kép Semmi jele, hogy szülnék a napokban, pedig igazán nem sok van már hátra.

Pumukli,
engem is nagyon meglepett, hogy ilyen hamar befektetnek. Én is beszélnék a dokival a helyedben. Ha mégis menned kell, akkor nagyon drukkolok! Nem hozott nekünk a nyuszi babát Kép, de hát csak megérkeznek...
Én pedig mindent megtettem, amit csak lehet, hogy a manó kbújjon a hétvégén, de semmi. Kis hányinger nekem is van, de egyébként teljesen jól vagyok: vígan kirándulgattam, fürge vagyok, ma végig takarítottam az egész lakást, de semmi. HÁt ez van.

Ildikó, Neketek nagy-nagy gratula!! Sok tejcsit kívánok én is!

A babák nagyon aranyosak mind és már rettentően irigy vagyok! Kép

Jó éjt nektek!

Kata
katca

Sziasztok!

Kata, de régen jelentkeztél, már hiányoltalak! Hamarosan babázhatsz!!!

Babások! Nagy kérdésem lenne, miszerint: esti szopi után(fürdés után) alvó babát dugtok ágyba(ha kell, elaltatjátok kézben a babucit), vagy pedig szopi után irány az ágy, akár ébren van, akár alszik? El lehet itt rontani valamit az elején?

Köszönöm a segítséget előre is, holnap bővebb leszek.

Humi, tündi a pocakod! Nekem hiányzik ám néha a nagy pocak, bár ilyenkor ránézek Andrisra, és már el is felejtemKép

Puszi,
Móki
móki

Sziasztok!
Csak gyorsan jövök, nincs időm visszaolvasni, csak az utolsót.

Móki!
Mi fürdés után szopizunk. Ilyenkor a hálószobában az ágyon szoktam szoptatni, utána szépen elalszik, és átviszem a szobájába az ágyba. Nekünk ez válik be. Mondta a védőnő, hogy meg kellene tanulnia egyedül elaludni, de olyanra még nem volt példa. Majd megtanulja még. Ha ébren tettem a kiságyba, hiába volt álmos, mindig fölébredt, és kezdhettem elölről az egész altatást. Én úgy gondolom, kinél mi válik be. (Éjszaka van, hogy fölébred és visszaalszik, ilyenkor nem szoktam rögtön kivenni a kiságyból, csak ha türelmetlen.) Igazán nem hiszem, hogy elronthat az ember valamit, ha a babára figyel.

Tomika ma kivételesen aludt. Egész sokat. Még a fürdéshez is úgy kellett fölébreszteni. Nagyon sajnáltam szegényt, de holnap tanácsadásra megyünk, nem mehet "koszosan". Ma voltunk csípőszűrésen, majd 3 hónapos korban kell visszamenni.
Ja, ma mértük: 4230 gramm. Egy heti gyarapodás 270 g!!!
Az utóbbi napokban megint nehéz volt vele, nem akart aludni, nyűglődött, és a rossz idő miatt lemenni se nagyon tudtunk. Tegnap este egy pillanatra úgy éreztem, hogy feladom az anyai hivatást. Este ugyanis fürdés után szopizni szokott, utána pedig elalszik. Tegnap ez sem ment. Csak rágta a cicit, türelmetlen volt (pedig egész nap alig aludt). Aztán kihoztam, a férjem dajkálta egy picit, utána aztán elaltattam. De egy percre teljesen kétségbe estem, hogy az egyetlen "tuti fegyver", a szopi sem válik már be.
Aztán ma meg reggel úgy kellett ébreszteni a szűrés miatt, meg este is a fürdés miatt. Szóval kifáraszt ez a kislegényke. De imádnivaló, most már mosolyog, ha szólunk hozzá (apára is), és nagyon aranyos.
Azért optimista vagyok, majdcsak elmúlnak ezek a kezdeti nyavalyák

Jó éjszakát!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

Gyors jelentkezés, mert holnap nagyon korán kelek.

Pumi!
Nagyon fogok Neked drukkolni, hogy ne kínozzanak, és hogy ez a pár nap ne rontsa el a várandosság csodás élményét. Azért a helyedben én is megkísérelnék beszélni az orvossal, nyugodtan és higgadtan. Elvégre jogaid vannak, az akaratod ellenére csak nem cselekedhet. És bízzunk benne, hogy Manócskád időben kibújik.

Humi!
A babaszoba tényleg nagyon szép lett! Szép színek, kellemes és meleg hatása van mindennek. Hát, nem hiába dolgoztatok, a végeredmény magáért beszél Kép. A pocid pedig nagyot nőtt a tali óta!
Sajnálom a Praxisos élményt, biztos nagyon csalódottak vagytok, de ahogy Gabinak sikerült annak idején elintézni, biztos nektek is fog. Azt hiszem egyébként, hogy tudom ki csinálta az uh-t.
A kezeim még mindig nagyon dagadnak, de szerencsére (kopp-kopp) a lábaim már két napja elég jól leapadtak. Remélem ez már így is marad.

Kata!
Már én is aggódtam, mostanában olyan ritkán jelentkezel és mindig szűkszavú vagy. Azért minden rendben van, ugye? Biztos már türelmetlenül várjátok a Kismanót, de mostmár tényleg nincs sok hátra.

Móki!
Ritának igaza van, tényleg nagyon jó stílusban írsz. Még az elején (a találkozók előtt) gondolkodtam azon, hogy milyen jó újságíró lenne belőled. Az imént is hangosan kellett kacagnom a sztoridon Kép.

Ma voltunk az első CTG-n. Előtte kerek 1 órát vártam a vérvételre, a súlymérésre (...ezt inkább kihagytam volna Kép). Utána a CTG csak 10 percecske volt sajnos. De nagyon jó lett, fájástevékenység semmi.

No, mostmár irány az ágy, holnap reggel oskola...

Jó éjt!
Brigi (35+4)

Leone!
Izgulni nem izgulok, csak kezdek türelmetlen lenni. Nagyon jó így pocakosan, csak mióta a szoba már készen áll és a vásárlás is nagyjából befejezve, tehát nincsen semmi akadálya Luca születésének, azóta nem bírok magammal. Számolom csak a napokat, de még mindig olyan messzinek tűnik.

Mirrmurr!
Igen, most néztem meg, hogy tényleg "egyidősek" vagyunk, pedig nem is egy napra vagyunk kiírva Kép. Valamelyikőnk nem jól számol valószínűleg, de ez mostmár teljesen mindegy. Körülbelül egy időpontban számíthatunk mindketten gyermekünkre.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok Csajok! Kép

Köszönöm a biztatásokat, és drukkokat, nagyon kedvesek vagytok Kép De azt hiszem már nincs visszaút, még ma reggel a felvételnél megprobálok valamit tenni, hátha hazaengednek, de nem hinném....
Majd Kispapa értesít Benneteket, ha Nándi megérkezik.

Kata, Mariann nagyon drukkolok Nektek! Kép

Humi Kép
Nagyon klassz a babaszobátok, nekem is készíthetnétek egy pótágyat Kép Annyira barátságos, én is szívesen elfogadnám Kép És a pocakos képed is vagány, jó nagy a pocid Kép

Megyek, mert jön értem az apukám, hogy elvigyen a kórházba.

További kellemes napot, és kevesebb nyűgős órát, percet a babáknak ezekben az esős napokban!

Puszi
Pumukli
40+0
pumukli

Sziasztok

Humi: a nevére nem emlékszem, de egy nő volt, és a Györffyn kívül nincs más csak az a nő, és az elmondottak alapján egyről beszélünk.
én úgy reklamáltam hogy felhívtam a rendelőt és ott a Györffit kértem a telefonhoz, kint a pultnál lévő nőnek semmit nem mondtam hogy miről szeretnék beszélni, mert ugye kérdezte. de mivel nem tudtam beszélni vele elkértem a nőtől a mobil számát amit persze elkevertem. aztán felhívtam és amit tapasztaltam elmondtam neki, és hogy szeretnék elmenni hozzá. a többit már ő mondta, és végül csak a cd árát kellett fizetni.
mindenképpen hívd fel te is.

Móki: nálunk is fürdés után van szopi, én megpróbálom betenni az ágyba, és amig elvan addig hagyom ott aztán amikor már nem marad akkor kiveszem és elaltatom kézben. Aztán van amikor ez is csődöt mondd mint tegnap, akkor este 11-kor már fogtam és oda raktam a mi ágyunkba, na ott 10 perc alatt elaludt, de ott is hagytam, mert én is elaludtam, és reggel 5-kor ébresztett enni.

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!
Most jöttünk tanácsadásról. Minden rendben, Tomika magassága: 59 cm. 9 centit nőtt. Súlya 4250 g. (pont egy kilót hízott a hazajövetelünk óta).
Most alszik, mert a tegnapi sok alvás az éjszaka megbosszulta magát: kb. 2 óránként ébredt föl. Épp egy órája aludtam, és bizony én is úgy jártam, hogy a férjem szólt, hogy sír a baba. Máskor meg az első hangra fölébredek. De már megfigyeltem, hogy akkor van gond, ha az elalvásom után 1-1,5 órával fölébred. Valószínűleg akkor alszom legmélyebben, ezért nem ébredtem föl azonnal. Pedig hallottam a sírást, csak azt hittem, álmodom. Ha legalább 3 órát alhatok lefekvés után, akkor minden rendben, fél óránként is fölébredek, ha kell.
Még picit mindig sárga, de mivel nem okoz semmi problémát, nem kell vele foglalkozni. A doktornő szerint valószínűleg az anyatejes táplálás tartja fenn. Ez furcsa, de már én is olvastam ilyet. Meg mondta, hogy ne igyam egy ideig a Laktoherb teát, hátha gyorsabban elmúlik.
Kérdezte, hogy milyen sűrűn szopik. Mondtam, hogy elértük azt, hogy 2,5 órát is kibír két szopi között (persze nem mindig, én már 2 órának is örülök). Erre azt mondta, hogy ilyenkor már 4-4,5 óránként szoktak szopizni a babák. Lehet, bár szerintem ők nem úgy kezdik, mint Tomika (aki csak egyszer szopizott egy nap: reggeltől reggelig). De az a jó, hogy azért már szopi nélkül is elvan ébren, és nagyokat nevet. Így a férjem is jobban tud vele társalogni.
Ma megyek a szülés utána hat hetes kontrollra. Nem sok kedvem van, de muszáj. Amúgy szerencsére, semmi panaszom nincs.

Szilvi!
Nekem is olyan fotelem van, eleinte tényleg nehéz volt fölkelni belőle. Mostanában úgy szoktam, hogy ülve jól előre csúszok, és onnan könnyebb fölállni. De nagyon jó a fotel!

Na, megyek, mert most tudok csinálni valamit.

Mindenkinek jó egészséget és szép napot kívánok (szebbet, mint ami itt van: 5. napja esik az eső).

Üdv.
PTünde
ptünde

Szépjóreggelt!

Qtya 1 idő lett mára, mikor jön már a tavasz? Pumi, szólj Nándinak, hogy érkezzen meg MA és hozzon zsákban meleget. A Sándorjózsefbenedeket meg jól leteremtjük a hivatali kötelességük megszegése miatt...

Humi, Karmen
Köszönöm a linkeket. Remélem ez a laktózérzékenység átmeneti (a védőnő szerint igen), mert nehezen mondanék le a tejtermékekről, ha már húst nem sokat eszem.Kép A fagyiban pedig lehet valami! Az elmúlt 2 hétben kétszer ettem és mind a kétszer piszok egy iccakám volt aznap - kinzott a gyomorfájás. Szoptattam csóri gyereket, közben pedig a meghitt anyai örömködés helyett arra koncentráltam, le ne hányjam Petit...

Karmen
Cukik a képekKép A buggyos-sapkás a keresztelő ruhája Orsinak?

Rita
Az ET-t én is mindig végigbőgöm. Meg a rút kiskacsa c. Andersen mesét is.Kép Petikénél akkor bőgtem egy jó nagyot, amikor a gyermekorvos mondta a 2. napon, hogy elviszik az intenzivre, mert nagyon sárga, s a csecsemősnővér már tolta is ki szegénykémetKép Énmeg bőgtem. Meg akkor 1 kicsit, amikor végre hazajöttünk és leülhettem a saját ágyacskámra kezemben a csemetémmel, mellettem a papával. Ez olyandeolyan jó volt.

Tündi, Gabi
Csatlakozom a klubhozKép Peti is csak akkor alszik el, ha altatjuk. Néha elég pár perc ringatás, néha 1,5 órán át szórakoztatni kell, s ahelyett, hogy bealudna, hatalmas golyószemekkel les. Ilyenkor eszembe jut a "Nicsak ki beszél?". Vajh mit gondolhat rólunk??Kép Tegnap délután pl. a 3/4 4-es kaja után bohóckodtam neki vagy 1 órát, akkor végre bealudt, becsempésztem a kiságyába.Este 9-kor úgy ébresztettük fel, hogy jön a várva várt fürdetés. Utána evett, bealudt és 3/4 4-kor kelt hajnalban. Akkor viszont a sok alvás megtette a magáét, 6-ig ismét szórakoztatás következettKép Végül az apja hasán szundított el, pont amikor annak indulnia kellett már dolgozni. Hát ilyenek a napi programjainkKép

Ja, a gyerek tegnap kivételesen nem engem pipilt le, hanem a falat (még szerencse, hogy az is sárga!) és a saját buksiját. Romlanak a reflexeim? Későn tettem rá a pelust, hogy "felfogja"Kép Szerintem direkt csinálja. TesztelKép

Tündi
Ez az előrecsúszós módszer vált be nálam is (lábakat jól a fotel alá rakni!). Egyenlőre. Mert még "könnyű" a gyerekKép

Puszi Mindenkinek! Pumi, Kata: DRUKK-DRUKK!Kép

Szilvus és Peti (22 napos)
szilvus

Sziasztok!

Én is csatlakozom az altatós csapathoz. Ej-ej már most elrontjuk a gyereknevelést.
Nálunk a fürdetés általában nem közvetlenül az esti szopi előtt van, mert ha várnánk addig, merő egy ordítás lenne a fürdetés. Hiába,ha éhes,azonnal kell a cici, mert különben úgy sír,mindha éhen akarna halni.(Pedig már van némi tartalék kisangyalomon, kb.4,8 kg) Így aztán az utolsó 2 etetés közt valamikor félidőben fürdünk, így nyugodt,élvezi a fürdést. Utána egy kis játék,általában a tesók szórakoztatják(bábozás,stb) és utána szopi. Utána berakjuk a hordozóba és a nappaliban nézeget,stb. Amikor már elalszik a ringatásban,-mi meg közben TV-zünk vagy beszáélgetünk- becsempészem a helyére. Addigra olyan mélyen szunyál, hogy nem ébred fel.
Amúgy 2-3 napja elég nyügi szegény. Hallottatok már olyanról,hogy valakinek 2 hónaposan kezd el jönni a foga? Olvastam én is olyanról,hogy valaki már foggal is születik, de én még nem találkoztam ilyennel,hogy ilyen pici baba fogzik.(A nagylányomnak 13 hónapos korában is több füle volt mint foga)
Elől alul kis fehér pici valami van az ínyén,én biza olyan fogacskának látom,ami még nem tört át.Majd pénteken a doktornéni megmondja.És nyűgös, eszi az öklét,fájdalmasan fel-felsír. Ma aránylag nyugi van.Már beszereztem fogzásra is homeobogyót.

A pöttyeink javulnak, lehet,hogy az almaecettől van. Kezdett kijönni rajtam náthás nyavalya,és vízben 1-1 kávésnaálnyit ittam pár napig. Nem is jött ki a nátha, csak a pöttyök Rékán. 2 napja nem iszom,sokkal jobb.Igaza lehetett Karmennek, nálunk is a citromsav okozta a pöttyöket.

Karmen!
Megnéztem a fotókat, nagyon aranyos vigyori baba Orsi. A kétszemélyes babaképen gondolom a tesód picije ül Orsi mellet. Tényleg hatalmas baba. Ő is nagyon kis formás.

Kata! Megy a drukk!!!!

Pumukli!
Bár már biztos nem olvasod, de drukkolok,hogy ne kelljen sokáig benn lenned, hamar bújjon ki Nándi.
Nekem pont 1 hetet engedtek szabadlábon, úgy,hogy napi 2x be kellett mennem NST-re, 2 naponta magzatvíznézésre.

PTünde!
Látom Tomika is jól belehúzott, hatalmasat nőtt 1 hónap alatt.

Majd még jövök,de koncert van a babaszobában.

Kitty
kitty123

Sziasztok Mindenki!

Ma bizony kikiabálom a világnak: HOLNAP REGGEL DANI HAZAKÖLTÖZIK!
Talán úgy néz ki, hogy az összes hibát sikerült megtalálni, most arra várunk, hogy kiszáradjon a beton, hogy elkezdjenek betonozni, majd kövezni. Nem volt egyszerű, de talán vége (tegnap találtak egy olyan törést, hogy ahol kibontották, a padló alatt 20 cm víz állt.)
Nappal Danival a szomszédnál leszünk (ott is van kisbaba), éjszakára pedig bekapcsolhatjuk a fűtést!

megyek pörgök tovább, mert holnapra kreálnom kell egy babaszobát. Puszi az egész világnak

Erika

ízelítőül egy kép a saját bejáratú medencénkről, holnap teszek fel itthonlakó Dani képet!!!!Kép
goczane

Lányok
Dr. Spock azt irja, 3 hónapos koráig nem lehet "elrontani" a babát....Szerintem DEHOGYNEMKép A kis Vacakok pontosan tudják, hogy úgyis felvesszük őket, ha nyekeregnek.Kép És lám: érdekes módon ringatva semmi bajuk.

Kitty
Peti is igen nagyon szeret a babaülésben ringatva bealudni egy kiadós nyekergés után.Kép Én még nem mertem "kicsempészni", hagytam, hadd aludjon ott. Tudom, nem a legjobb hely, de még oly pici, hogy szinte fekszik benneKép
Egy nagytesó bizony jól jönne, mikor szórakoztatni kell ŐtKép
Az esős idő most altatlólag hat, Petike 1/2 10 óta alszik! Úgy saccolom, 1 előtt fel sem kel. Akkor szokott enniKép Úgyhogy kihasználom a hirtelen jött szabadidőmet - zenét hallgatok. Megnézem, hogy reagál a TankcsapdáraKép

Vajon Nándi megszületett már?

Még majd jövökKép

Szilvus
szilvus

Szilvi! nem, ez a tesom lányának a sapija de neki nagy. Amikor pár hete nagy napsütés volt akkor ebben sétáltunk. Keresztelö ruha a másik lesz, az is van a fotók között, egy kötött pulcsi és nadrág.

Kitty! Igen, ez a tesom lánya.

Én este etetés után kb. 1 órával fürdetem (9-fél 10) a viz eleve megnyugtatja és utána a cicin pillanatok alatt elalszik, ezért is etetem meg mindig fürdés elött. Aztán reggel ébred 6-7kor.
Probáltam ágyban altatni, néha megy is, ha jol tele a pocak akkor nincs ezzel gond.

Erika! Gratulálok Daninak és csak igy tovább!

Tünde! Szépen gyarapszik Tomika! Nekünk jövö héten lesz mérés, remélem most már a hosszát meg megmérik (eddig nem engedték hogy nem jo a babának az izületének hogy kinyujtják a lábát, tiszta hülyék)

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Én is csatlakoznék az altatós csapathoz.Kénytelen vagyok szopi előtt fürdetni, mert fordítva egész éjjel fent lehetnénk.Bár tegnap sikerült aludnia 3,5 órát egyfolytában.Aztán a hasamon még 2,5-et.Meg akartam mutatni tesómnak, hogy mennyire utál hason lenni és hogy emelgeti a fejét, erre nem telt el öt perc és úgy aludt, mint akit fejbe vágtak.Pedig ilyen még eddig nem volt.Biztos az esőKép
Pumukli!Hajrá.Kata is, meg aki következik.
Babák gyönyörűek, nagyok!Lilit 4450g-nak mértük hétfőn(lehet, hogy rossz a mérleg?)Kép
Erika!VégreKép
További szép napot mindenkinek!
Kép
F Kata + Lili (27 napos)
filep_katalin

Kata! Orsi is üvölt hason fekve, pedig a dokinéni kiadta hogy szopi elött 10 perc. Men birjuk addig.
Jesszum Lili is mekkora!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Erika!
Örülök, hogy végre hazamehet Dani! A többi kellemetlenség pedig előbb-utóbb megszűnik, a legfontaosabb most úgyis Dani. Kép

Kata!
Én most e miatt a kép miatt kívántam meg a babázást!!! Nagyon aranyos! Kép

Ha nem bánjátok, akkor ideírok egy kis várandós-sirámot, bocs, ha hosszú leszek!
Ma voltam az első NST-n. Előre bocsátom nem vagyok megijedve, de azért várom a véleményeteket, hogy szélesíthessem látóköröm a témában.
Az NST jó lett, de az UH-n megállapították, hogy a baba még mindig ferde fekvésben van (jobb bordám alatt a feje, bal alul a popsija) és még azt is odaírták a papíromra: Bemenet előtt mindkét magzati lábfej. (A férjem szerint talpraesett szeretne lenni. Kép )
A fogadott dokimat az jobban aggasztotta, hogy az előző UH-n 19 nappal ezelőtt 86 mm-es BPD-t mértek, most meg 87-et. Heti 2 mm-nek kéne lennie a növekedésnek, tehát majdnem 6 mm-nek, felmerül, hogy esetleg nem megfelelően táplálja a méhlepény, ami egyébként II. fokban érett. Egyébként kézzel tapintva korának megfelelő méretű a magzat, megkérdezte egy kollégáját is, ő ugyanezt mondta és azt beszélték meg, hogy aggodalomra semmi ok, de figyeljük gyakrabban, nem heti egyszer, hanem kétszer menjek NST-re, tehát pénteken is megyek. E mellett fizikai kímélet és bő folyadék.
Én úgy érzem ezzel nem lesz gond, biztos jól fejlődik a baba, a múlt héten a körzeti dokim csinált UH-t és alig tudott 84-es BPD-t mérni, (több mint 1 héttel az után, hogy 86-ot mértek) mondta is, hogy rosszul fekszik a baba és ezért nem lehet pontosan mérni. Ezt most is említette a fogadott dokim is. Ha mondjuk előszörre mértek kicsit többet, most meg kicsit kevesebbet, akkor pont nincs baj. Szerintem csak a fekvése miatt nem tudják jól megmérni, innen az eltérések.
A dokim nagyon rendes volt, mindent elmagyarázott, még azt is, hogy miért baj a farfekvés, hogy ha megrepedne a magzatburok, akkor a kiáramló magzatvíz előremoshatná a köldökzsinórt és akkor ha az elszorul a baba nem kap oxigént. Az kicsit jobban szíven ütött, hogy majd figyeljük és ha úgy látják, akkor 2-3 hét múlva megműtenek. Úgyhogy most az foglalkoztat, hogy lehetne rávenni babócát, hogy forduljon meg. Egyrészt én a kiírás körül akartam szülni, 2 hét múlva nekem nagyon hamarnak tűnt, de az fontosabb, hogy én hüvelyi úton szeretnék szülni, ha csak lehet! Hozzá kell tennem, hogy az apukája farfekvés miatt császárral született, és anyósom szerint, pont így feküdt. Lehet ez hajlam, hogy nem fordul meg?
Várom a véleményeteket, hátha kicsit okosabb leszek!

Leone (36+1)

KépKép
leone

Sziasztok!

PumukliKép
Bár már valószínűleg nem olvasod, de azért én drukkolok neked.

KataKép
Hát, nálam sincs semmi. Volt 2-3 nap a múlt héten, amikor elég sz@arul voltam, de ismét remekül vagyok. Ma Nádja szobájában aludtam - gondoltam kipróbálom még a megszületése előtt a szobát - remekül.

ErikaKép
Csupa jó hír, nagyszerű. Nagyon várom a képet!!!

Ma voltam uh-n, BPD: 9,7 cm. THQ 10,x (elfelejtettem). Doki szerint nagy baba lesz. Mondjuk számítottam rá.

RitaKép
Julinak mekkora volt az utolsó mért BPD-je?

HumiKép
Remélem sikerül elintézned, hogy újra mehessetek a Győrfihez is.

KarmenKép
Orsi már olyan igazi-igazi kisbaba. Nagyon édi Kép

Mariann
tmarianna

Szia Lányok,

Én is mindíg altatós voltam, illetve az első gyermekem közvetlenűl 2 éves kora előtt már úgy aludt el ha mondtam egy mesét, puszi, és kijöttem, na de jött Rita és minden ami addig működött többé sohasem, azóta altatunk....
Szilvus, hadd védjem a meg a férjemet meg a keresztfiamat, a Sándor, meg Benedek napon bizony 20-25 fok volt és sütött a nap.
Kitty, nekem egy ismerősöm 42 évesen szült egy táltos kisfiút aki foggal született. Tulajdonképpen bármikor kibújhat, bár én Katával mindíg látni véltem a fehéret aztán 8 hónaposan bújt ki az első.
Szokták azt mondani, hogy ha sír a gyerek először mindíg a pocijára fogjuk, majd később a fogára, és mikor csak megtanul beszélni akkor tudjuk pontosan miért is sír. Bár a hisztis lányoknál még ez sem igaz.
megyek fényképeket rendezgetni, mert megvannak számlálva a napjaim, addigra végeznem kell mire a lányok hazajönnek.
Halihó

Rita + Juli 15 napos
Erika!! HURRRÁÁÁ. Jó dolog a saját medence, de az a legjobb, hogy végre együtt lesztek.
Karmen,
Hát az az első teli szájjal vigyorgós fotó egyszerüen szenzációs.
Lili, jó henyélni anya pocakján mi????
boksay_rita

Sziasztok!
Rita!
Hát igen, lehet,hogy igazad van,és egyszerűen csak rosszabb napjai voltak Rékának. Furcsa is lenne a korai fogzás, mert a másik két csajszi sem sietett. Na, majd pénteken a doktornő eldönti.
A hisztis lányokkal nekem is van tapasztalatom, még volt úgy,hogy elsőben is úgy hisztizett,hogy fogalmam sem volt miért.

Nem tudom később hogy alakul az elalvás, de emlékszem Helga mikor már totyogott, beraktam a rácsos ágyba, és úgy,ahogy volt hálózsákkal átdobta magát a rácson, és zsákbafutással kifelé. A "gonosz" apuka 15x vitte visssza,én már kint sírtam a konyhában. Ezt egy este végigcsinálta, valahogy utána tudta,hogy mese és puszi után hiába lógna ki, így aztán feladta.
Higgyétek el, még most könnyebb, legalább ki nem szaladnak a babák.

Leone!
Már hallottam olyanról is,hogy a szülőágyon fordult meg a baba. De,ha mégis csaszira kerülne a sor, akkor is az a lényeg,hogy nemsokára meglátod Te is a babádat.
Amúgy nekem többször is mértek rosszul,volt,hogy 2 UH között nemhogy nőtt volna, kevesebbet mértek. De az orvosom nem izgult, Ő is mondta,hogy biztos tovább húzta az egeret előző alkalommal. Az a lényeg,hogy a korának megfelelő.

Kata!
Ha tényleg jó a mérleg,több mint 1 kilót nőtt Lili szűk 1 hónap alatt. Biztos szereti a pociját.

Karmen!
Nálunk minden hónapban mérik a baba hosszát. Sőt a csípőtornánál ki is kell nyújtani Neki a kis lábát. Szerintem is hülyeség,hogy ne lehetne.

Szilvus!
Egy nagy testvér tényleg aranyat ér.Hát még kettő. Most is lent szórakoztatják, valamit mesélnek Rékának, Ő meg figyel. Én meg gonosz anya,itt irogatok.
Na, szereti Peti a Tankcsapdát?

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Meg nem nagyon sikerult visszaolvasni benneteket. Mindenkinek koszonom, mar itthon vagyunk, ma engedtek minket haza. Tegnap johettunk volna, de egy kicsit besargult Bence es kekfenyeztek reggeltol ejfelig.

Rogton egy SOS kerdesem lenne. Senki nem mondta, hogy mit es hogyan csinaljunk este. Tehat hogy hogyan furdessunk es hogyha leszivok egy kis tejet, akkor azt hogyan es mennyire kell megmelegiteni. Segitseget elore is koszonom es igerem valamelyik nap hosszabban leirom azt a 4 orat, amig a szules tartott. Kép

Eszty
eszty

Sziasztok!
Leone!Az én Lilim a 36. héten fordult meg.Szorítok, hogy minden rendben menjen.Ja, BPD pedig mértek 92mm-t, aztán 2 nap múlva 86mm-t, majd rá egy hétre 95-öt.Szerintem ezen ne aggódj.Biztos minden rendben lesz és a dokid tudja mit csinál.
Kitty, Karmen,Leone,Rita köszönjük Lilivel a bókokat.
MariannKépBár nem engem kérdeztél,de nekem utoljára 97mm-t mért a doki a 38. hét végén(40+1 napra született) és így lett Lili 3350g-os.Szerintem a te babád 4kg körüli lesz.
Szilvus!Mi nem az 56-os méretet nőttük ki, hanem a zoknitKépIgaz, nekem is 40-es a lábamKép
F Kata+Lili(27 nap)
majd a másik oldalról is küldök képet...
filep_katalin

itt is van...Kép
filep_katalin

Sziasztok!

Kata nagyon édes Lili.

Eszti én úgy nézem meg hogy elég meleg e hogy a csuklómra spriccelek egy kicsit, és olyan langyos, akkor jó.
Amig a köldök csonk le nem esik addig nem szabed hogy víz érje a köldököt.

Leone remélem meg fog fordulni a babód, drukkolok. egyébként nekem a praxisban mértek jóval kevesebbet mint a dokim, szerintem ezen neaggódj, minden rendben lesz.

Hát én ma totál kivagyok. Réka egész nap ordított főleg déleltt. nem volt hajlandó csak kézben lenni, de ott is sírt. csak ebéd után aludt egy keveset, meg késő délután.
Aztán Norbi folytatta a hisztizést. Aztán hazajött Betti az oviból és folytatta ő. gongolom hogy a front.

Ti napotok milyen volt?

Gabi

Kép

gabi1

Orsi nevében köszönöm a dicséreteket.

Anyukák! most olvastam a babauszással kapcsolatban hogy utálják ha hanyatt fekve teszik öket a vizbe, szoktatni kell majd öket. Erröl az jutott eszembe hogy én mindig igy teszem a kádba. Közben más okbol lapozgattam egy könyvet, abban azt irta ültetve kell beletenni és kicsit megdönteni, tehát nem hanyatt beletenni. Ti hogyan fürdetitek? Nekem nem volt ezzel gond, igy is imádja.

Eszti! A csuklomra öntöm és érzem ha forró v. hideg. A köldökcsonkot valoban nem érje viz vagy csak nagyon kevés. én fürdetés elött bekenem olajjal a hajlatokat, (ezeket nekem se mondta el senki, tesom jött el megmutatni) majd bekenem fürdökrémmel (szárazon). Fürcsi után megtörlöm, de inkább csak felitatom a vizet, a köldököt (mivel már csonk rég eltünt) fültisztitóval , megtörlöm a hajlatokat hintöporral. Én igy szoktam. A fülét ne töröld semmivel a vizet csak benyomnád a hallojáratba.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Még hál'Istennek mindig itt!Nem nagyon tudok visszaolvasgatni,mert vagy fekszem, vagy a kisasszonyt szórakoztatom.Nem is igazán tudok mit írni, mert a sok babás esemény mellett kicsit már "lejárt lemeznek" tűnnek a kínjaim ( minden rendben lesz-e, meddig tudom még kihúzni, lábdagadás, álmatlanság...)De jó azért bele-bele olvasgatni abba, amit írtok,már el is felejtettem a bébihordós-ringatós időszakot!Kép
A képeket nézegettem, nagyon édesek a babák!!!
Ja , még valami: engem nem nagyon nézegetnek Uh-val Kép, pedig nagyon kiváncsi lennék a méretekre.
Talán jövőhét csütörtökön!
Barack
barack

köldökcsonkra:
Chicco árul kimondott köldöktapaszt amit mi fürdetésnél használtunk a Dominikánál, és nagyon bevált.
Fürdetés: első napokba hetekben a babát hassal a karunkra fektettük, és a hátára locskoltuk a vizet, és így mostuk. Nekünk a doki írt fel fürdetőkrámet azt használtuk (ami jó testápolónak is ababának), majd 6 hetes korától Johnson's fürdeőhabra váltottunk. Ekkor már a fejecskéje alatt megtámasztottuk kézzel, és így fürdettük, a Domi nagyon szerette.Mi mindig tettünk egy textilpelust a kiskád aljába, hogy ne csússzon.
Ha valaki nem érzi biztonságban a babát fürdés közben, lehet kapni szivacsbetétet a babakádba, amibe bele lehet fektetni, általában is szokták szeretni a gyerkőcök.
mi így fürdettük a kislányunkat:Kép
goczane

Én nem a feje alatt támasztom meg, hanem a nyaka alatt átvezetve a karomat a válla alatt szoktam megfogni, pláne mert a krém nagyon csuszos.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

FKata, micsoda csajszi Lili, hogy tud aludni! KépTündéri!

Erika! Nagy nap ez a mai! Puszilom Danit az első otthon töltött napja alkalmából!

Szilvus, tegnap nem ordított a manó fürdésnél - vagy lehet, hogy igen, csak apa bariton mantrázása azt is elnyomta??Kép Kép Csak ilyenor azt sajnálom, nincs még pár kezem, hogy fotózhassak vagy kamerázzak, mikor csend és béke ( hát azt hiszem itt túlzásba estemKép ) van a kádbanKép

Tegnap nyugis nap volt, hatalmasakat evett, és még hatalmasabbakat aludt Andris. Remélem ma is ilyen nap virradt felKép

Leone, nagyon szorítok, hogy minél előbb megforduljon a babád! A tesómmal mindketten farosok voltunk, így anno én is rákérdeztem a dokimra, hogy lehet, hogy Andris is az lesz, de ő határozottan mondta, hogy ez nem hajlam - baba és mamafüggő dolog. Próbálj meg sokat beszélni hozzá - rábeszélni, hogy a buksiját tegye le. Andris jól feküdt végig, én mégis sokszor megerősítettem angyalomat, hogy "Ugye itt a fejecskéd? Mert így könnyebb lesz ...stb...)

Kérdés: a bébihordóban lehet ringatgatni a babát már ekkora korban is? Nem tesz rosszat a gerincének?( mármint hogy nem egyenesen van a baba, vagyis a gerince - hm, azért értitek, ugye?Kép

Pussz,
Szép napot Mindenkinek!
Gyönyörűen süt a nap.
Ma hány új babó köszön be?

Móki
móki

Sziasztok!

csináltunk pár képet tegnap.
http://babanet.hu/album/main.php?album=182&page=2

vannak közte húsvéti képek is

Gabi

Kép

gabi1

Móki! Én kezdettöl beleteszem a hordozoba, mert nem volt segitség és nekem is van itthon dolgom. Mivel sokáig jön fel a böfi az ágyba nem tehetem, mert vizszintesbe fektetve folyton öklendezik. Igy a hordozoban jol elvan. Én is gondoltam arra hogy árthat-e de szerintem nem mert képzeld ha egész nap utaznánk kocsival akkor is a hordozoban kellene lennie.
Szerintem erre tervezték.

Gabi! ez a hajasbaba egyre szebb! Nekem a fürcsis kép tetszik legjobban, de nekem mindig is ez volt a gyengém Kép
A 2 tesom mennyire hasonlit egymásra, hihetetlen!
Gratulálok hozzájuk.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

Bébihordozó ügyileg én azt hallottam, nem tesz jót a babának, ha sokat van benne. Mert így nem tudja a tipikus csecsemő tartást felvenni, és akadályozva van a szabad mozgásban. Csecsemő tartás alatt azt értik, hogy hanyatt fekszik, lába ugye kicsit felhúzva, és kalimpál Kép. Ezt gyógytornász és gyerekorvos mondta a szüléselőkészítőn. Ha már itt tartunk a járókát sem nagyon ajánlották, mert akkor előfordulhat, hogy a babó kihagyja a mászást a mozgásfejlődése során, és ez később problémákhoz vezethet (diszlexia és társai). Lehet benne valami, mert a minap volt vmelyik közszolgálati csatornén egy műsor, amiben szintén összefüggésbe hozták a mászás kihagyását a diszlexiával és társaival.
Szóval itt is a ridegtartás szükségeltetik majd, gyereket le a földre és hajrá! Csak győzzünk majd loholni utána....
Bárcsak ott tartanék már, de Nádja továbbra sem adja jelét annak, hogy esetleg szeretne pocakon kívül is körülnézniKép

Mariann
tmarianna

sziasztok!

Le vagyok törve mint a bili füle! Kép
bementem a Daniért, de nem hozhattam haza, mert úgy néz ki, hogy elkapott bent valami vírusos véres hasmenést.
Nála még nem volt vér a székletében, de "gyanúsnak" találták, így bent tartják megfigyelésen. Holnap reggel kell telefonálnom, hogy hazahozhatjuk e, vagy bent tartják hétvégére. Kép
Sajnos addig én sem mehetek be, hogy nehogy elkapjam. Csak azt nem értem, hogy valaki hogy lehet valaki olyan felelőtlen szülő, hogy betegen bemegy, veszélyeztetve ezzel a babákat! Szét tudnék robbanni a dühtől!!! majd kiheverem, és várok türelemmel, hogy hogyan alakul a betegség lefolyása...

Erika
goczane

Sziasztok,

ErikaKép
Ez tényleg nem jó hír, de azért kitartás. Drukkolunk, hogy Danit elkerülje a vírus, és mielőbb hazavihesd. A legfontosabb, hogy elkerülje a vírus!!!
Az tényleg érthetetlen, hogy ha beteg valaki, mi a fenének hordozza be a vírust az ilyen apróságokhoz.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Ma délután úgy látszik mindenki a szabad levegőn sétálgatott kihasználva a szép időt, hacsak nem a szülőszobán van éppen.

Erika!
Remélem Dani nem kapja el a vírust és holnap már otthon lehet.

Én a hordozót csak esténként használom, kb.1 órát van benn Réka,de akkor már nem rugdalózna amúgy sem. Persze biztos nem egészséges,ha egy baba naphosszat hordozóban van, mert nem tud fejlődni a mozgása, de 1-1 órára szerintem nyugodtan be lehet tenni,szemlélődni is jobban tud úgy. Ha sokat ölben van,akkor sem tud mozogni,mégis felvesszük.

Kata,Mariann nagyon eltüntetek!!!Csak nem???

Mi lehet Pumuklival?

Gabi!
Szépek a gyerekek a képeken. Örültek a nyuszinak?
Ma már jobb napod volt?
Nálunk állandó a surlódás a nagyok között.Valami apróságon mindig összekapnak. Egyik piszkálódik,a másik meg ordít miatta.Sokkal fársztóbb az állandó igazságtétel, mint a pici.

Képzeljétek Réka tegnap este 8-tól reggel 5-ig aludt.Persze én többet fenn voltam, mindha 3 óránként kelt volna, többször megébredtem,és hallgattam,hogy szuszog-e. Férjem szerint nem vagyok normális.
Holnap kapja Réka a 2 hónapos szurit. Ma mértük,4900 g.

Kitty
kitty123

Sziasztok,

KittyKép
Én még itt vagyok..... itt unatkozom egész nap. Már várom az időt, amikor nem lesz időm unatkozni Kép
Ma a védőnő is eljött, felirkálta a kartonjára az utolsó vérképem adatait, bekukkantott a gyerekszobába és ment is. Én már úgysem mentem volna hozzá. Vérnyomást mérni meg mérlegre állni itthon is tudok.

Ma tényleg nagy a csönd. KataKép ?????

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Itt vagyok. Tegnap este is írtam, csak elszállt az egész és utána már nem volt türelmem újra beírni. Remélem, hogy ez ma nem ismétlődik meg!

Szóval, nálam sajnos semmi. Kép Éjjel pedig azt álmodtam, hogy megszületett, de hát semmi jel. Ma voltam reggel orvosnál és ctg-n, de hiába.
Ma bementem a kórházba egy lányhoz, a Schöpfis topikból és annyira jó volt, mert babázhattam egy kicsit és most már még jobban várom, mint eddig, hogy Máté is kibújjon. Pedig ma még az idő is szép volt, gondoltam, hogy talán erre lesz kedve kijönni, de nem.

Mariann, kérdezted, hogy én hogy kértem azt a hasleszorítót, de én azt kaptam. Ha eddig még nem vetted meg, akkor szerintem egyszerűen csak magyarázd körbe, hogy mit szeretnél és fogják tudni a boltban.

A gyermekek gyönyörűek és nagyon irigykedem rátok!! Most már nagyon szeretnék én is babázni. Azt mondta a doki bácsi, hogy kapok plusz egy hetet és csak utána indítanak, de remélem, hogy erre nem fog sor kerülni.

Puszi mindenkinek! Jó éjt!

Kata
katca

Sziasztok!

Erika,
Nagyon sajnálom, hogy Danit nem engedték haza. Megértem, hogy le vagy törve. A lényeg, hogy ne kapja el a vírust. Nagyon drukkolok neki! Kép

Gabi,
Köszi a segítséget Praxis ügyben. Még mielőtt olvastam volna amit írtál, felhívtam Őket és a hölgynek aki időpontot ad elmondtam a problémám. Így aztán adott időpontot a Győffyhez jövő hétre. (Remélem még egyben leszünk. Kép ) Azt tervezem, hogy majd ott az Uh előtt elpanaszolom a Győrffynek a problémámat. Amúgy érdekes volt, mert ahogy elkezdtem mondani a hölgynek, hogy mennyire elégedetlen vagyok, az volt az első kérdése (akkor még be sem mutatkoztam), hogy Ön volt nálunk kedden 15 órakor, ugye? Pedig Uh-n nem tettünk szóvá semmit.

Amúgy ma voltam dokinál, aki szintén csinált Uh-t és előtte Ctg is volt. Picurkánk természetesen ugyanott fekszik ahol kb 2,5 hónapja mindig (a Praxisos hölgy egyfolytában azt magyarázta, hogy a másik oldalon van), BPD: 94, FL: 69. Amúgy minden rendben, úgy néz ki még egy darabig pocilakó marad Kristóf. Ami kevésbé jó, hogy szűrtek sztreptococcus baktériumra és sajna pozitív lett. Így aztán szülésnél számíthatok egy nagy adag penicillinre. Volt valaki ebben a helyzetben? Hogy adják, infúzióban?

Kitty,
De jó, hogy Réka már így át tudja aludni az éjszakát! Fantasztikus a leányzó! Kép

Gabi,
Réka egyszerűen gyönyörű. Ennyi haja egy évesen nem volt a fiamnak. Kép

F.Kata,
Lili is nagyon édes, ahogy az igazak álmát alussza. Kép

Leone,
Megy a drukk, hogy megforduljon a babócád. Amúgy nekem van olyan barátnőm akit császározni akartak farfekvés miatt és a műtőben derült ki, hogy mire bemosakodtak addigra megfordult a baba, így a műtőben szülte meg sima szüléssel a kislányát.

Szilvi,
Én sem hiszek Spocknak. Kép Szerintem pontosan tudják a picurkák mit miért csinálnak. Anno még Anyukámmal együtt laktunk és egy du. elhatároztuk, hogy elmegyünk moziba. Lacus akkor 3 hónapos volt. Előtte Anyukám mindig kikapkodta Őt a kiságyból és ezen elég sok vitánk is volt. Szóval bútorok fölrámolva, szőnyeg felhajtva, takarításhoz előkészítve, stb... Mi elmentünk a közeli moziba. 3 óra múlva pedig ott találtuk Anyukámat a fotelben ülve idegesen, gyerekkel a kezében, lakás ugyanúgy a feje tetején, Ő pedig azt panaszolta, hogy el van rontva a gyerek, mert ahogy leteszi a kiságyba üvölt és nem tud miatta takarítani. Meg is mutatta mit csinál a kisfiam. Erre Lacust kivettem a kezéből, megpuszilgattam, betettem a kiságyába és csöndesen eljátszott magában. Nekem nem üvöltött. Pontosan tudta kinek érdemes ok nélkül hisztiznie (és még csak 3 hónapos volt). Kép

Köszönöm mindenkinek a dicsérő szavakat a babaszobát és pocakot illetően! Kép

Hú, már megint nagyon hosszúra sikerültem. Bocsi érte.
Puszi:
Humi (36+4)
humi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?