2009.02.28 18:44
Szerző: evisan
Sziasztok!
Itt vagyok, csak egész nap babakocsikat nézegettem a vaterán, meg az expresszen. Ugyanis Zsófinak ez lesz tőlünk az egyik szülinapi ajándéka, egy esernyő babakocsi. Végülis találtam 20 ezerért egy szépet, Hauck márkájú, olyan jó vidám narancssárga. Csak nehezen tudtam dönteni, mert még volt néhány, amin gondolkoztam. Végülis, képzeljétek, ez egy vadiúj babakocsi, még a fogantyú része is be van zacskózva, megkérdeztem, miért adják el, de pontosan nem is értettem, na mindegy, az a lényeg, hogy így végülis olcsón sikerül hozzájutni egy szép babakocsihoz.
Tényleg, mondjatok már ötleteket szülinapra, hogy miket lehetne csinálni!!!
Tortát én szeretnék csinálni. Van két tortarecept ötletem, az egyik egy könyvből, szerzője és címe: Bartos Erika, Anna Peti és Gergő. Ebben van egy sünitorta, amit nagyon könnyű megcsinálni, és nem olyan szép, meg szerintem nem olyan nagy szám az íze sem, de aranyos, és az a lényeg, hogy én csinálom. Az a lényege, hogy a süni tüskéi ropiból vannak, és Zsófi imádja a ropit. És a háta közepén meg lesz egy hosszú gyertya. És van még egy tortaötlet, azt is én szeretném csinálni: áfonyás sajtkrémtorta. Még nem tudom, melyiket csináljam, de szerintem a sünit.
Aztán majd kap még fonott vessző kisfotelt a dédnagymamától, egy fonott vessző babakocsit, amit ő tud tologatni, és én szertnék még neki bábokat venni, mert bábozni szertnék neki. Meg hát a fényképalbumot lenne jó még megcsinálni, de az már nem lesz kész addigra. És veszek 1-2 héliumos lufit, mert van egy nagy, kerek ruháskosarunk, abban szoktunk léghajósat játszani, és most ez a léghajó úgy fog kinézni, hogy lufikkal lesz feldíszítve. Annyi a léghajósdi, hogy Zsófit beleültetem, felemelem a kosarat a fejem tetejére, és úgy járkálok vele össze-vissza a lakásban. Nagyon tetszik neki.
A baba-mama klub??? Mit szoktunk csinálni??? Hát csak annyi, hogy Zsófit leteszem, ő tök jól elfoglalja magát valamilyen játékkal, vagy odamegy valakihez barátkozni, én meg ülök a földön a többi anyuka között, beszélgetünk, vagy csak figyelem a gyerekeket, vagy játszom is, ennyi. Van egy kis gyerekkád, az teli van ilyen mindenféle apróbb játékokkal, amiket úgy hoztak innen-onnan, meg vannak nagyobb ügyességi játékok, és olyan lesz az egész terem, mint egy apróbb játszóház. Van ilyen cső, ami valami sátor anyagból van, csak ki kell húzni, és akkor másznak benne a gyerkőcök, meg mittudomén, mindenféle jópofa dolog. Gyertek, nézzétek meg.
Zsófi egyébként megint megfázott kicsit, vagy elkapott valamit. Megint orrfolyás van, láz nélkül, ez az idei télen már a harmadik ilyen. De 1-2 napig tartott csak, ma már nem is kellett megtörölnöm az orrát. Úgyh. lehet, hogy most szerdán már mehetünk is a baba mama klubba, addigra semmi baja nem lesz.
Tényleg gyertek el. Liló, akár meg is beszélhetnénk, hogy találkozunk valahol, és akkor együtt mennénk.
Na megyek, jó hosszú lett.
Sziasztok:
Évi