Új privát üzeneted érkezett!

Jo estèt!

Aranyos a vonalzod Zaha!
Vendég

Vagytok mèg?
Vendég

Szia Hasli!

Köszi.

Voltál ma is az autószalonban? Bocs, még nem olvastam vissza.

Én a mai napot inkább nem jellemezném, a lentnél is lejjebb...

Feltette a pontot az i-re, mikor nagy nehezen, bőgve kiböktem Vince óvónénijének, mi történt, és hogy ne ködösítsenek, ha Vince szóba hozza, mert tudja, mi a helyzet. Rövidre zárta azzal, hogy "dehát Vince nem szokta említeni".
Erre kifordul az öltözőből egy anyuka, karján egy babával, Vinyó: jaj, de aranyos kisbaba, tudod óvónéni, nekünk is van kisbabánk...paff.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Jaj Zaha!
Sajnos osztodàssal szaporodnak ez ilyen èrzèketlen korcsok (,csak igy tudom mondani) és az ilyenböl mèg ovonö lessz! :evil:
Vendég

Sziasztok!

Szörnyű dolog történt ma :cry: :cry:
Barátnőm kisbabája megszületett a 23. héten. Semmi előzménye nem volt,tegnap még beszéltünk,jól érezte magát,ma meg már csak az sms jött tőle,hogy vége :cry:
Annyira sajnálom őt,tavaly úgyanígy járt,akkor 21 hetesen elfolyt a magzatvíz, a kórházban egyedül,a kórteremben magára hagyva szülte meg a babát.
Most nem tudom mi történhetett,írtam neki,de nem válaszolt,felhívni meg nem mertem,nem akarom zaklatni.
Van egy 3 éves kislánya,még ez a szerencse,mert ahogy ismerem nála itt a vége a babaprojektnek.

Tünci!
Pont Rád gondoltam,ma ezek után,hogy lehet jobb lenne ha mégis megvárnátok az orvos által ajánlott időt. Mert egyből az ugrott be,hogy a barátnőmék biztos nem vártak eleget.
És lám lám pont most olvastam hogy mi volt az orvosnál. Hidd el igaza lehet!!!! Bízz benne,nem hiszem,hogy rosszat akar Neked.
Nem éri meg kockáztatni. Bevallom én soknak tartottam az 1 évet,de biztos a körülmények Nálad mások voltak.

Bocsi,hogy most nem írok a többieknek,eléggé magam alatt vagyok. :(
beátab

Nem voltam ma ,de tegnap 2 oràn àt takaritottam....-nem valami jo ,mert a pàromnak sem tetszik.Èn meg egyedül fèlös vagyok... :oops:

Igazàbol te vagy most a lènyeg!Jobban vagy màr 1 picit?Kis fiad,hogy viszonyul a tènyekhez?
Vendég

Szia Bea!

Szörnyen èrezheti magàt szegèny.Soha nincs ,màr vège ezeknek a szörnyüsègeknek????
Mi is probàlkoznànk màr ,de egyszerüen rettegek a kudarctol ilyenek hallatàn!
Azèrt ,ha gondolod kèsöbb ajànld baràtnödnek ezt az oldalt!
Vendég

Szia Hasli!

Én is gondoltam már erre. Fogok is szólni neki.
Nekem fél év telt el a vetélés után,amikor terhes lettem újra. Az én orvosom 3 hónapot mondott. Gondolom ez nagyban függ attól,hogy mennyi idős volt a baba.

Közben gondolkodtam és rájöttem,hogy nem is tavaly volt az előző terhessége,hanem tavalyelőtt,csak most hirtelen olyan közelinek tünt. Tehát nem az lehetett az ok,hogy túl hamar jött. Áh nem tudom mi lehetett............

Na megyek aludni,megfájdult a fejem.

Jó éjt!
beátab

Lily, igazad van, így kellene nekem is az ilyen tolakodó szomszédokat lerendezni.
Vincének én is mindent megmondok, hosszú távon mindenkinek az a legjobb.
De durva a férjed elbocsátási sztorija :x
És a falubeli kedves anyuka is szimpatikus...és tájékozott! :?

Tünci, unokatesód kisfia :)
Hát, elhiszem, hogy ez a rengeteg sok információ és a nem túl jó hírek letaglózott. De én úgy gondolom, hogy tökkorrekt volt a dokid, hogy ezeket így felvázolta.
Nekem is azt mondta a hathetesen, hogy egy évet mindenképp várni kell, mondjuk én eleve csak császárral szülhetek ezután (nem tervezem), mert belül keresztben is vágtak.
Én a II-esen "szültem", ha érdekel bármi, akár orvos, vagy a protokoll, szólj (az én esetemben pl. volt konzílium).
Muszáj kibírni még egy picit, mi itt vagyunk Veled.
Tesztíráshoz megy a drukk!

Melcsike, de jó, amit az unokatesódról írtál (már nem a láz, hanem hogy ébresztgetik). Így tovább!
Barci meg egy tünemény, és olyan jó, hogy nem felejti el Bogikát. És annyira ügyes!

Hettuli, én is gratulálok Neked!

Bea, RR a baba-mama kazettán olyat is mond, hogy sportolás előtt egyél egy müzliszeletet, hogy ne ejtsd el a babát...ehhez mit szólsz? :shock:
Nagyon ügyes vagy a gyakorlatokkal!
Szépségnap miatt irigy vagyok.

Hasli, de édes lehetett a kislány, milyen kis értelmes és kedves.

Boboka, de jó, hogy minden ok!

Nono, osztom a véleményed: az Esztike szerintem is a saját fájdalma miatt írt ilyeneket.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Jo èjt neked is!
Vendég

BEA sajnálom,ami a barátnöddel történt.Ki tudja mi okozhatta ezt :(
Ha már van egy kislánya...hát tényleg nem tudom.Majd jelentkezik neked,amikor már elég erős lesz.Szóval nem értem mivel érdemeljük ki mi emberek a sorsunkat :?: :?: :?:

HASLI hidd el nem lesz könnyű az biztos én is végig izgultam a terhességemet,nem is ok nélkül.Voltak sajnos problémáim.
De ha már készen álltok rá,akkor probálkozzatok.

ZAHA sajnálom az ilyesmit.De nem mindenki tud együtt érezni,aki nem ment ét ilyesmin,hidd el.Az nem tud.

Kép
Kép
szintus

Igen nagyon èdes ez a kislàny!Kèpzeld màskor meg làtott valakit a konyhàban aki nem is èlt màr!Fèlelmetes nèha amit a picik làtnak èreznek.Egyszer mondta a kineziologusom is ,hogy àltalàban a gyerekeknek 5-6 èves korukig van 1 ugymond " hatodik èrzèkük".
Vendég

Tünci megy a drukk a holnapi vizsgához :) :) :) :!: :!:

Hettuli gratulálni szeretnék neked!!!

Lyly hogy vagy?

Zaha édik a vonalzóid!

Kép
Kép
szintus

Közben visszajöttem.

Bea

Micsoda tragédia. Újra átélni a barátnődnek. :cry: Nagyon sajnálom. Azt hiszem most tényleg a barátnőd nem is nagyon akar senkivel beszélni. De abban biztos vagyok, ha majd tud bárkivel is már beszélni, te az a bartánő leszel, aki sokat fog neki lelkiekben segiteni. Bár másodszor átélve még nehezebb lesz neki talpra állni.

Kép

Kép
melcsike70

Szia Szintus!

Sajna megfejthetetlen dolgok ezek! :shock:

A probàlkozàs tèma pedig bonyolult sok dolog van melette sok pedig ellene....
Vendég

Jo estèt Meli!
Vendég

Jézusom, Bea, ez szörnyű...olyan, mintha megint átélném...szegény barátnőd.
Akkor a babáról semmit sem tudsz?
Én nem vágok neki még egynek, az biztos...nagyon sajnálom őt.

Hasli, azért mész máskor is, vagy ennyi elég volt? Megértem, hogy félsz ott egyedül.
Én most rosszabbul vagyok, mint az elején. Talán mert akkor még föl sem fogtam, olyan ködszerű volt az egész, mintha álmodnék. Most meg már tudom, hogy igaz, és annyira nehéz a szívem, és annyira, annyira fáj. És nem értem az egészet, nem értem, hogyan foroghat tovább így a Föld, hogy élhetnek tovább az emberek, mikor ez történt. És nem tudom, mi hogyan élhetünk tovább nélkülük. Vince tart a felszínen.

"Mi is maradt belőle? A neve,
Hajának illata a hajkefén,
Egy micimackó, halottlevele,
Egy véres rongy és ez a költemény.
A világ hatalom, és értelem,
Nem értem, miért tették ezt velem.
Nem pörölök. Élek és hallgatok,
Most angyal, ha vannak angyalok-
De itt lenn minden únt és ostoba.
Nem bocsátom meg.
Senkinek. Soha."

Most ettől a hírtől teljesen kikészültem.
Jó éjt!

Zaha

Kép
Kép
zaha

Tudjátok ilyenkor mindig azt érzem tényleg amikor egyszer megtörténik velünk ilyen tragédia, hogy lehet nem arra gondolni csak. Hogy újra megtörténne. Nekem amikor elment Bogika és valaki megkérdezte szeretnénk még egy babát? Akkor az volt az első reakcióm, hogy én nem szeretnék még egy u........ Bogikáé mellé. A legrosszabb az az egészben, hogy ha belegondolok én nem is tudtam örülni a terhességnek, amikor megtudtam, még az sem volt biztos a gyógyszerek miatt hogy megtarthatom. 12 hetes voltam, mire kiderült hogy igen. Akkor meg rettegtem hogy meddig fog tartani, minden uh-ra úgy mentem, hogy most biztos azt mondják már nincs baba. És amikor már 24. hetes voltam, akkor már kezdtem elhinni, hogy minden rendben van. És mi történt, egy hétig a kórházban voltam, és mire úgy volt hogy megyek haza, addigra megindult a szülés. Úgy emlékszem előtte este, beszéltük meg a dokival, hogy 26. héten leszek hogy megyek haza, és még nem futok ki az időből, a terheléses vércukor vizsgálatból még. Mert a kórház miatt el kellett csúsztatni. De arra már nem került sor.

Kép

Kép
melcsike70

Zaha

Neked még most van a legnehezebb időszak. De látod még nekem 7 hónap után is vannak hullámvölgyeim. Ezért vagyunk itt egymásnak, hogy segitsünk. Én az első két hétben, szinte azt vártam, hogy mikor mondják azt hogy tévedés. Én nem akartam elhinni. Úgy akartam Bogit, hogy hátha mégis visszakapom.

Én tiszta hülye vagyok. Már megint visszajön minden és csak össze-vissza beszélek. Ennyi idő után is. :cry:

Kép

Kép
melcsike70

Igen Zaha megyek,megigèrtem!Sajnos nem mindig ugy vannak a dolgok ahogy szeretnènk....
Szèp amit irtàl,ugyanakkor szivet marcangolo,ha belegondolok....

Amikor elvesztettem az ikreket anno akkor èn sem fogtam fel,mintha valami màsvilàg lett volna....Remèlem megbocsàjtjàk nekem.Màr ötèvesek lettek volna....Ez a 13.-ik hèt vègèn volt!
Tulèltem,talàn mert akkoràt csalodtam az apa jelöltben...-nem is tudom màr igazàn....
Most ,hogy mesèbe illö a kapcsolatom,megtalàltam èletem pàrjàt,ès igy vesztettem el a mi kis Amelinket ...-ezerszer söt kimondhatatlanul nagyobb a fàjdalmam.A tizedik hètben voltam ès igy is kimondhatatlan a fàjdalom!Bele sem merek gondolni,hogy te min mehettèl,mèsz keresztül!

Remèlem a jo Isten azèrt jàratja velünk meg a poklot ,hogy utànna jobban èrtèkeljük a jot!Bàr màr nem is kellene semmi ,csak bèke ès lelki fàjdalmaktol mentes èlet.....-eggy falat boldogsàg!

Kivànom neked szivböl Zaha ,hogy minnèl hamarabb jobban lègy mèg ,ha csak egy fokkal is ,de muszàly a kisfiadèrt,èrtetek!

Ui:igen megyek a kineziologushoz,ha hazamegyek,màr a hangja is megnyugtat.
Vendég

Meli igen azthiszem most mindjàan vissza zuhantunk 1 picit.Ez màr igy lessz ,azthiszem örökre... :cry:
Vendég

Làtom egyedül vagyok.Jo èjt nektek lànyok!!!
Vendég

Én még voltam, de én is azt hiszem megyek.

Jó éjt lányok! Már ami maradt ma a jóból. :cry:

Kép

Kép
melcsike70

Boboka!Most làttam ezt a kis pocakodban lapulo tünemènyt!Gratulàlok!!!Nagyon meghato volt làtni! :wink:
Vendég

Jo èjt neked is Meli!
Vendég

Még beugrottam jó éjt kívánni.

Bea, részvétem a barátnődnek.

Tényleg, ha egy kicsit tud már beszélni róla, mond neki, hogy jöjjön ide, ha van kedve. És én is biztos vagyok benne, hogy te nagyon sokat tudsz majd neki segíteni. Egy kicsit ilyenkor mindannyian átéljük újra a történteket:(

Melcsike, te dolgoztál / dolgozol ma, ugyi? Azért alukálj is egy kicsit éjszaka.

Hasli, köszönöm.
Nagyon bízom benne, hogy kicsi Lackónk segítségével most szerencsénk lesz és minden rendben lesz. Úgy kell lennie.

Jó éjt lányok, Tüncinek megy a drukk a teszthez holnapra

ui: Betti, ha olvasol minket tudd, hogy nagyon sokat gondolunk rád. Már egy csomó privit elkezdtem neked írni, de nem tudtam elküldeni :cry:
Gyere azért néha egy kicsit. Sok puszi neked, vigyázz magadra.
Vendég

Igen dolgoztam.......zok, reggel 7-ig. Még nem tudok aludni.

Boboka

Másképp nem is lehet.

Tünci

Jól tesztelj. :wink:

Kép

Kép
melcsike70

Igen Boboka!Minden rendben lessz!!! :wink:

Tünci ügyes legyèl holnap! :wink:

Melikèm neked pedig kitartàs ,màr mindjàrt lejàr a müszak! :wink:
Vendég

Ahh, látom Ti sem alszotok!

Bea
összeugrott a szívem, ahogy olvastam amit írtál..ez szörnyű..Istenem, kétszer ,megint...Annyira sajnálom Őt..hogy lehet ezt így kibírni??,
Nem, nem akarok, nem tudok erre gondolni, most ez kibírhatatlan... :cry:

Kb két órája folyamatosan sírok..felhívtam a férjem, szinte láttam magam előtt, hogy fogja a telefont, toporog tehetetlenségében, hallgatja,ahogy zokogok a telefonba...Aztán Anyuval beszéltem, hosszan zokogtam...Nem azért amit az orvos mondott, az csak a kiváltó ok.Viola miatt sírtam..Megint róla beszéltem, hogy MIÉRT?Miért????Kis DRágám, csak egy kicsi segítség kellett volna,csak Isten, ha a fél szemét Rá emeli....

Zaha Drága, Neked olyan friss még, olyan nehezek a napok, az órák, alig mennek, egyre csak rájuk gondolsz..Nem könnyű most helyt állni Anyaként sem, ugye? :cry:
Mind válságban voltunk kicsit még a férjünkkel is..
A klinikáról meg:nem hiszem hogy elmennék bárhová..az orvosom nem tudhatja, hogy itt a neten van már barátom, aki Pécsett,Pesten,Győrben,Szegeden veszítette el a koraszülött babáját..sehol sem tudták megállítani a szülést és sehol sem menthették meg a babákat... :cry:

Magamat is siratom, bevallom, tényleg..szégyenlem ezért magam, mert nem számítunk, hiszen Ők vesztették el az életüket..de mégis nekünk fáj.Ebben nagy igazságot írt azért Névtelen Eszti..mert az élőt is siratjuk..Ilyen pillanatokban annyira előjön minden ,amit akkor éreztem.Úgy fáj, mint azokban a napokban, ugyanolyan reménytelennek tűnik az egész élet..

többiek ne haragudjatok, most mást nem írok.

Holnap jobb lesz, most elsírtam a könnyeim, holnap jobbnak kell lennie.holnap helyt kell állnom a munkhelyen, holnap mosolyogni kell.

KépKépKép
tünci28

Jó reggelt mindenkinek!

Hát nem sokat pihiztem. A tegnap este nem zárult egyikünknek sem valami jól. Lányok, legyen a mai napotok kellemesebb.

Tünci

Neked meg küldök sok erőt mára. És ha néha magunkat sajnáljuk? Hát istenem, van rá okunk. De ma nagyon ügyi legyél. :wink:

Kép

Kép
melcsike70

Jó reggelt!

ÁÁÁ,de rosszul vagyok.Tudnék még aludni.Felébredtem 5 órakor, aztán még vissza-vissalaudtam.Hát ez nem volt sok, kb 4 óra ,amennyit aludtam.Nem leszek valami nagylegény este 8 körül... :roll:
tünci28

Jo reggelt lànyok!

Èn sem aludtam valami jol! 8)
Tegnap este pàrom elaludt a kanapèn ,a feje az ölemben volt.Nem akartam felèbreszteni,mert olyan jo "izüen "aludt.Közben a tàvirànyitot sem èrtem el ezèrt azt kellett nèznem ami volt,de mèg ha nem akartam volna akkor is hallottam volna miröl szol.... :(
Külömbözö orszàgok:Pakisztàn,Afganisztàn,Albània,India,Afrika.
Làttam ahogy talibànok iskolàt robbantottak ahogy lefogtak 1 embert bekötöttèk a szemèt ès kövekkel dobàltàk szinte halàlra ,mert kenyeret lopott a gyerekeinek.Aztàn az albàniai menekülöket akik mindent 1 lapra feltève minden èjjel megprobàltak a hatàron àt jutni 1 jobb èlet remènyèben.Persze mindezt ètlen szomjan!Aztàn jött Afrika ès a minden fillèt összesporolo emberek ,akik szinte a halàlukat fizetik ki ,csak hogy valaki 1 csonakra rakja öket amin majd szerencsèsebb esetben Sziciliai partokra èrnek egyszer.Eggy jobb èlet remènyèben....
Ràadàskènt mèg jött India!
A gyereketd szinte alig jàtszhat az utcàn ,mert mindenhol skorpiok lapulnak ,ha baj van az orvos szerencsèsebb esetben fèl ora jàràsra ,ha nincs akkor vège.A rizsföldeken kigyok ès a legveszèlyesebb pokok ...,de dolgozni kell a földön ,mert enni meg kell!

Hatalmas mèreteket ölt a szegènysèg,tudom ez nem ujdonsàg,de mègis...-mègis szègyelem magam amièrt nèha elfelejtem mekkora kincs ,màr az is ,hogy van mit ennem van hol aludnom!S ezeknem az embereknek mègis valamivel többjük van ,mint nekünk!

Neharagudjatok,de megszoktam ,hogy itt mindent ki irhatok magambol,ezèrt most is igy tettem!
Vendég

Nagy fàjdalmak a mieink is!-de tudjàtok ,ha az ember 1 kicsit elgondolkozik akkor ràjön ,hogy igenis van Isten!

Nem akarok èn most prèdikàlni, s tudom ,hogy ez pillanatnyilag senkin nem segit!Azèrt nèha mègis jo ,ha az ember kicsit elgondolkodik!

Szèp napot mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Hasli... :(

Többiek?
tünci28

Sziasztok!

Tünci

Meg volt a vizsgád? Hogy sikerült? Meddig dolgozol ma?

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok lányok!
Tegnap nagyon rossz hangulatban voltatok,ezért nem akartalak ma terhelni benneteteket!
Remélem ma már jobb passzban vagytok :wink:

Tünci hogy sikerült a vizsga?

Kép
Kép
szintus

Van valaki?

Kép

Kép
melcsike70

Szintus

VAlami gondod volt tegnap? VAgy miért irtad, hogy nem akartál terhelni minket? Mert ha igen azt meg kell irni. Figyeltünk volna Rád hidd el.

Ez azt hiszem nálunk már mindig ez lesz a természetes ha ilyent hallunk, visszatérnek a saját emlékeink. Tudod nekem van egy ismerősöm akinek már 20 éve történt, és most amikor megtudta, hogy Bogikám elment neki is előjött minden, és nagyon sirt velem együtt. Pedig a környezetében nem is tudta senki,hogy két babája is meghalt. Még én sem. Csak most derült ki.

Kép

Kép
melcsike70

Ma este nincs itt senki? :(

Kép

Kép
melcsike70

Nem nem volt gond,Melcsikém,csak én valahogy ugy éreztem,hogy nem tudok nektek igazán tanácsot adni.....

Kép
Kép
szintus

Jaj de jó, hogy itt vagy! Már azt hittem magamnak kell irogatnom. :lol: Akkor jó, csak azt hittem szivesen elmondtál volna valamit, de nem akartál volna minket ezzel terhelni.

Kép

Kép
melcsike70

mindjárt jövök.
tünci28

Sziasztok!

A tesztírás teljesen komolytalan volt, a legtöbb kollegám gyakorlatilag kimásolta a jegyzetekből.Úgyhogy 15 perc alatt végeztem az egy órás teszttel.Én ezt dedós dolognak tartom,hogy felnőtt emberek egy munkahelyen ezt csinálják.

Amúgy jó fáradt vagyok,átlagos nap volt, de azért délután már nagyon éreztem, hogy éjjel nem aludtam.

Az egyik kollegám meg pont megkérdezte, hogy akkor meddig vagyok még, mert már próbálkozunk, ugye???
Ő például nem is tudta pontosan mi történt, nem is tudta, hogy élt...

Haslihoz csatlakozva megnéztem a híradót este..Istenem, mik vannak,már pityergek a híreken, annyi emberi állatság.

Többieknek kimenő van? :D

pedig most lesz hétvége,olyankor még kevesebbet írtok... :(

Azért mindenkinek szép hétvégét, legyetek jók!

KépKépKép
tünci28

Gondoltam, hogy nem lesznek vizsgabiztosok. Ez akkor csak egy formaság volt biztos. Tünci és pontosan 1,5 órát alutam. Mondjuk szoliban amúgy sem tudok aludni, de 1,5 sikerült. Itthon meg nem feküdtem le. Úgyhogy kicsit most leragadósak a szemeim. :?

Kép

Kép
melcsike70

Igen,Melcsike végülis formaság volt, de szerintem ez így akkor is vicc....

Akkor bizony Te se igen aludtál.Ezt mindig csodáltam, hogy valaki éjszaka tud dolgozni.Még itthon csak elvagyok, ha éjjel ne mtudok laudni, na de dolgozni????Hú, utoljára évekkel ezelőtt volt ilyen munkám, de majd belebetegedtem azokba a napokba.minden tiszteletem.

Enni kéne valamit, mert ma csak egy fél kiflit vittem.Még jó, hogy Bende hozott nekem pogit! :lol:
tünci28

Tünci

Én azért felnézek hétvégén is. Te is legyél jó.

Jó éjt.

Kép

Kép
melcsike70

Azt hittem elmentél aludni. :oops:

Kép

Kép
melcsike70

Miért viszel olyan kevés ennivalót. Tessék rendesen táplálkozni.

Kép

Kép
melcsike70

Tünci

Nálunk van aki végig tudja aludni az éjszakát. Végül is jól teszi, nehogy már másnap fáradt legyen. :lol: Csak én nem tudom miért de nem megy nekem az ott alvás.

Kép

Kép
melcsike70

Ó, olyan hülyén jött ki a reggel.indulás előtt még itt álltam hálóingben zokogva..jól összevitatkoztunk megint a párommal..nem is volt semmi baj, de kötekedtem, mert feszült voltam és szomorú..persze tudom nek kellene, de így jött ki.Aztán csak bedobtam egy kiflit(amit reggel már megrágtam) a táskába.De mondom Bende megmentett!!!(Köszi ,Fini volt!!! :lol: )

Még holnap megyek ,aztán szombat-vasárnap megint nem.Bemegyek viszont FEhérvárra, kicsit beszélgetni.Van egy régi kolleganőm, akivel együtt dolgoztunk még anno és tartjuk a kapcsolatot.Utoljára karácsony környékén találkoztunk, jó lesz beszélgetni vele.53 éves, de nagyon szeretek vele beszélgetni, nagyon szeretem!!!

KépKépKép
tünci28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?