Új privát üzeneted érkezett!

Edit,
Nagyon helyesek az új képek!!!
Amit Cat ajánlott a betadinnal, nálunk is az vált be. ((én rendszeresen használom))

Lilla,
Jó utat!

Nettke,
Milyen volt a cirkusz? Végig figyelemmel kisérték? Volt olyan, ami nagyon tetszett nekik?

Kata,
Szegénykéim, nagyon megviselhette őket. Jó vonatozást!

Kép
pramprampram

Sziasztok!

Lilla!

Gondolom, most már szerencsésen megérkeztetek. Vagyis remélem, hogy rendben volt az út. Várjuk a jelentkezésedet.

Cat!
Milyen volt a ládázás?

Nettke!
Milyen volt a cirkusz? Én is a héten nézegettem a honlapot, hogy el kéne vinni a fiúkat, és most a program is jobbnak tűnik, mint a 2 évvel ezelőtti. Ebben legalább vannak állatok. A régit unták annakidején a fiúk, szinte csak akrobaták voltak. Igaz, a gyerekek is alig múltak akkor 2 évesek.

Kata!
Remélem, sokkal jobban vannak a fiúk!
Rémálmom, hogy nálunk is ez lesz a fütyivel. Most még kiváráson vagyunk. Kíváncsi vagyok, mennyire jön fel magától. Igaziból csak annyit javult a helyzet, hogy mindkettőjüknél mindkét oldalon megnyílt annyira a letapadás, hogy ki tudjon ürülni alóla a váladék.

Edit!
Ti meggyógyultatok?

Brigi!
Hogy vannak a pöttyösök? És te bírod még?

Panikó!
Eltűntél. Beüzemeltétek a másik kocsit, vagy már csak gyalogosan?

Én a jó idő örömére megpucoltam az ablakokat:) Hős vagyok :D

További jó hétvégét mindenkinek!

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok :)

Kataduo :)

Fúú Kata a hideg rázott ahogy írtad ezt a bőrfelszedést! Na de legalább nem műtét volt, és túl vagytok rajta. Tényleg erőltessétek minden este a bőr mozgatást, a hsizti ellenére is, mert könnyen visszatapad.

Apukád hogy van?

Annamari :)
Én is nézegettem most a Nemzeti cirkuszt tegnap, hogy jó lenne elvinni őket. A Pólus mellett ezen a hétvégén műsoroztak. De 2800 Ft volt egy jegy, azt meg sajnáltuk érte. Horror ár már négyünkre. :twisted:

Ügyes vagy az ablakpucolással.

Pram :)
Merre voltatok a hétvégén?

Ma Gödöllő mellett ládáztunk egy nagyon szép helyen. Igazi állatfarmok voltak út közben, így a fiúk etettek kecskét, lovakat. Ráadásul találkoztunk egy ládázó túrista csapattal, akik megetették a fiúkat házi kolbásszal, sportszelettel, engem meg leitattak forralt borral. Nagyon kedvesek voltak, amolyan igazi szív emberek. :D Ráadásul a fiúk távolságban is rekordot döntöttek magukhoz képest, több mint 5 km-t mentek. 8) És ahogy visszaértünk az autóhoz leszakadt az ég és zuhogni kezdett az eső.

Na pussz majd jövök holnap.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Tegnap egész este Lilláék jártak a fejemben!!!Vajon 25fokban süttetik a hasukat és úsznak egy nagy medencében? :lol: :wink:

Nettke!
Milyen volt a cirkusz?

Cat!
Ez igen!Nem elveszett csávók ezek a gyerekek!!!!
És nektek 5km-nyi gyaloglás után sem alszanak be az autóban a fiúk?Szép kis táv!!!!

Annamari!
Elismerésem!Az ablak rám is vár!!! :roll: Én meg a jóidőre! :lol:
Meggyógyultunk!Kop-kop-kop!
De ma megint léptünk egyet az antibigyó kivezető kúrában és ez megint elő fog hozni ezt-azt! :( Holnap-holnapután kiderül.

Kata!
Brrrrr!Még olvasni is szörnyű!Szegények!De a lényeg,túl vagytok rajta és nem kellett műteni.Most pedig serényen huzogatni hosszú ideig,mert Olinak még most is vissza tud tapadni (na nem annyira,mint ahogy volt), ha pár napig nem nézek rá.Ő nem tudja rendesen felhúzni!

Edit

Kép

Kép
edit73

Vikó!
Itthon vagytok már?Nem mesélsz?

Detti!
És ti merre?

A többiek???????
Tessék bejelntkezni és mesélni!!!!

Kép

Kép
edit73

ANIKÓ?MEME?JUDYT?DITKE,SZISZUS?GYÖRGYI?NELLIKE?

MERRE JÁRTOK?

Kép

Kép
edit73

Itt vagyok, itt vagyok...

Olvasni még nem olvastalak Benneteket vissza, így csak egy gyors bekukk:

A lényeg: SZUPER VOLT! Én is élveztem az egész hetet!

Kép Cziráki család a hóban

Kép Hóangyalok

Kép Beöltözve szánkózunk

Röviden ennyi, majd még mesélek...

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!!!

Megérkeztünk. :D A tegnapi nap rohadt fárasztó volt, hajnali négykor keltünk és otthoni idő szerint kb 3-4-kor kerültünk ágyba. :? Gyerekek angyalok voltak!!! Annyira büszke vagyok rájuk, nagyon fegyelmezetten csinálták végig az utat. Pedig csak kb 3-4 órát aludtak a 9 órás hosszú útból, azt is a legelején. Szerencsére Robi vett magának egy kicsi laptopot, aminek vagy 6 órát bír az akksija, így mesét is tudtak nézni-ez is segített sokat. Azért a végére már nagyon elfáradtak szegénykék, Niki az 1 órás kocsikázást végigbőgte, végül muszáj volt kivenni az ülésből és az ölemben kiájult. Dávid még arra se ébredt fel, h beraktuk az ágyába. Persze éjjel ment most is a járkálás, pisi-kaki--ivás, volt minden. Úh nem mondhatnám, h kipihenten ébredtem. :roll: A mai napot a berendezkedéssel töltöttük, de még sok minden hiányzik. Az idő valóban isteni, rövidgatya, póló és még melegünk is volt. Medencét sajna még nem láttam, de remélem hamarosan.... :wink:

Edit

Kellene egy kis homeos jótanács: Dá sajnos megfázott v benyalt vmit a repülőn. Már ott panaszkodott, h fáj a torka. Mára már köhög (sztem nem túl hurutosan), tüsszög és estére az orra is folyik. Alvás alatt is köhög most is. Fenistilt és Calcimuscot kapott. Na meg C vitamint. De még kéne vmi...

Köszi h gondoltatok ránk, máris hiányoztok!!! Puszi mindenkinek!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!
Jaj,de jó,hogy bejelntkeztél!!!Örülök,hogy rendben megérkeztetek!!
Hát le a kalappal a gyerekek előtt!Sok felnőtt nem bírná így ezt a hosszú utat.Majd ha szusszantál egyet,kérünk képeket!irigykedem a meleg miatt.Itt megint esik,tiszta takony idő van.

Milyen szered van?Vagy bármit meg tudsz ott venni?
Dá: akkor szárazan köhög,de még milyen tünetek vannak?Orra eldugul?Vízszerű folyik belőle vagy már jön a sárga trutymó?Köhögés mire javul?Melg vagy hideg?Fekvésnél rosszabb?Torokfájá kisugárzik valamerre?nem fáj tőle a füle,esetleg homloka?A köhögésben vannak rohamszerű periódusok vagy folyamatosan köhög (be sem áll a szája)?

Edit

Kép

Kép
edit73

Kata!
Szuperek a képek!!!!Élménybeszámolót kérünk!

Kép

Kép
edit73

Sziasztok,

Vagyok, csak egy kicsit depisen :cry:

Kata,

Tök jó, hogy megcsináltátok ezt a fügyi-dolgot. Nálunk még Bernát hátra van, de még halogatjuk...

Vikóka,

Biztos, nagyon jól éreztétek magatokat :) Ha szeretitek a havat, kétség sem fér hozzá! A képek is tök jól sikerültek!

Lilla,

Ha valami miatt, akkor a nyár miatt mindenképpen írigykedem! Majd ha odajutsz, tegyél fel képeket, kíváncsi vagyok nagyon én is! Azt most nem is tudom: honnan szereztétek a lakást? vagy egy helyen vagytok anyukádékkal?

Rólunk: tegnap délelőtt elmentünk huszárokat nézni a Roosevelt térre, nagyon tetszett a fiúknak. Szerencsére, az esőt elkerültük.
Péntek éjjel Bernát elkezdett nagyon durván köhögni, szombaton egész nap köhögött, de vasárnapra teljesen elmúlt :) A valószínűsíthető ok az a homeopátia, mert adtuk nekik a golyókat ezerrel, meg C vitamint is nyomtunk. Mondjuk még taknyos, de köhögni már nem köhög, csak elvétve.
Szombaton babazsúron voltunk a barátnőmék éttermében, szerencsére az is nagyon jól sikerült.

Detti

KépKép
kiliman

Detti!
Akkor miért is vagy depis?

Edit

Kép

Kép
edit73

Lilla :)

Le a kalappal a kölkök elött, hogy így bírták az utat. Én nem bírtam volna. :roll:

Anyukádék mellett laktok?

A nyárért nem irigykedem, én tavasz-ösz imádó vagyok. :D

Vikó :)
Szuperek a képek! A gyerekek síelnek már? Megy nekik?

Edit :)
A fiúk oviban vannak? Mindhárman?

A héten két szülinapi zsúrra is hivatalosak a fiúk. Anyagilag nekem nagy bukó az egész. :roll: Beindulnak a szülinapok, és meg sem állunk októberig. :? Ráadásul ügyesek a szülök, mert hétköznap este tartják, ovi után. Szerintetek mennyit tudunk 17 órától ott lenni? Vagy 2-2,5 órát max. :shock:

Cat
Kép
cateye

Lilla,
de ügyesek!!! Átállást hogy viselitek? mennyi az időkülönbség Mo és Florida között?? :?:

Cat, Annamari, Edit
mi már voltunk tavaly is ugyanebben a cirkuszban (Magyar Nemzeti - ez egy vándortársulat), akkor is hihetetlenül szerették és bírták is a 2 órát. Most sem volt semmi gond, pedig 2 és fél óra volt a program. Rengeteg állat volt, és nagyon jópofa bohócos betétek, szóval felnőttként is végig ébren tartotta a figyelmet. Voltak oroszlánok, elefánt, tevék, lovak, krokodilok, hüllős-produkció, pók - skorpió... minden finomság :lol:
Az ára, nos, egy évben egyszer megengedhető. Mi nem megyünk olyan sok programra, sokszor vagyunk otthon hétvégén, így néha kicsengetek ennyit. :roll:
De a Fővárosi Cirkusz előadását látta anyukám, és azt mondta, az is nagyon színvonalas most, ott is vannak állatos produkciók meg légtornászok meg minden, szóval azt is érdemes lenne megnézni velük. Kérdés, ott is milyen belépőárak vannak...

Vikó,
de jó lehetett!!! Így a tavasz küszöbén egy kis tél :lol:

Kata,
jó, hogy túl vagytok rajta. Ez a szondás módszer, olvastam róla. Állítólag ez a legmodernebb, és jól gyógyul.

Kép
nettke

Edit

Dá alvás közben köhög legtöbbet, leginkább elalváskor és ébredés előtt-mély álomban nem köhög egyáltalán. Orrából vizszerű folyik, legalábbis tegnap este azzal kezdődött. Nem tudom, h most milyen lesz... de ált 2-3 nap mire sűrűbbé válik. Sárgáig szerencsére nem szoktunk eljutni, inkább csak olyan tojásfehérje-szerű szokott lenni. 8) Torka most már nem fáj, akkor se, ha nyel-most kelt, teszteltettem. :lol: A torka nem égővörös, a mandulái talán picit nagyobbak, mint szoktak lenni, nyelve fehér lepedékes, a nyaki nyirokcsomói totál kint vannak. :? Nem hoztam homeos cuccokat, de néztem a neten, elvileg itt is van minden.

Ja,én Niki éjjel belázasodott, reggel 8-kor 38,6. Fáj a lába és a feje elöl a homlokánál. Egyelőre semmi más tünetet nem produkál.

Detti, Cat

Ház: anyuéktól kb 15 perc kocsival. Ők találták nekünk, béreljük havi megújulóban. Egy sorházi lakás tulképp, a szobák az emeleten. Van vmi profi játszótere, tegnap amíg pakolásztam, Robi elvitte őket-nagyon odavoltak tőle. Én még semmit nem láttam a környékből, de ma már talán.... fotózok is megígérem, és rakok fel képeket. :D A házat belülről majd akkor, ha belaktuk-most még kupi is van és csomó minden hiányzik.

itt most reggel f9 van-tehát 5 óra a különbség. Itt már volt óraállítás, normál esetben tehát 6 órával lesz itt korábban mint otthon.

Van Skype-unk, ha valaki tud és akar, meg tud keresni. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat,
Igazán jól sikerülhetett a kirándulásotok ha, még forralt bort is ittál :)
Nekünk is kijutott a túrázásból :) Veresen voltunk és egy kicsit dagonyáztunk.
Vasárnap meg elmentünk az állatkertbe és megetettük a kecskéket.
Most elég gondolkodóban vagyok, mert csizmát kellett a gyerekekre adni a nagy sár miatt, de az túrázásnál nem fogja a bokájukat. Ti, miben túráztok? Nézegettem a gyerek bakancsokat de :evil: drágák.
A salus amit hordanak, nem alkalmas túrázásra.

Vikó,
A hóangyalok nagyon helyesek :)

Kép
pramprampram

Nettke,
A Magyar Nemzeti Cirkusz műsora -ahogy olvasom- sokkal inkább a gyerekeinknek való. Nekem tetszik a program, ahogy leírtad :) kedvet is csináltál hozzá:)

Lilla,
A melegre már én is igencsak vágynék :) Nagyon ügyesek voltak a gyerekeid, hogy így bírták az utat.

Kép
pramprampram

Lilla!

Dának próbáld ki az Acidum arsenicosum c12-t!3golyót szopogasson el,majd még 3-at oldj fel neki 1-1,5dl vízben és a nap többi részében iszogassa meg kb. egyenletesen elosztva.
Ha rohamszerűen jön rá köhögés,akkor adhatsz neki Drosera c12-t,minden alkalommal 3golyót elszopogatni.Ha nem megy,mert épp annyira fulladna,akkor ezt is fel lehet oldani.
Ha besűrüsödik az orrváladék (ha tojásfehérje színű is,de sűrűbb,mint most),akkor válts Pulsatillára (ezt pulsattila pratensis néven is megtalálhatod).Ebből is c12 és 3golyó naponta 3szor.
Ha sűrűbb az orrváladék,de úgy látod,hogy fázósabb is lett Dá(jobban igényli a meleget,összehúzódik,sokszor betakaródzik),akkor inkább Hepar sulfur c12,szintén 3*3golyó.

Nikinek: ha lázas és nincs más tünet,akkor Belladonna c12 (atropa belladonna néven is fut) Szintén 3golyó.38,5-ig nem csillapíts lázat pluszban más gyógyszerrel!A fölött,de 39fok alatt csak akkor,ha ő igényli.39felett meg mindenképp kell valami plusz lázcsillapító!
Ha jelentkeznek a köhögős,orrfolyós tünetek,akkor neki is adhatod ugyanazt!
Ahogy változnak a tünetek,váltani kell a szereket is.Van amikor naponta más kell.Ne izgulj,nem tudsz nekik rosszat adni,mert ami nem kell a szervezetnek,azt nem használja fel!
Ha már úgyis rnedelsz,még a Phosphorust c12-t rendelném meg,az is nagyon jó száraz,rohaszerű köhögés esetén (ha Drosera nem jön be)

És Lilla!
Tudod:mobiltelefon és mikro közelében nem tesszük!!!Mentolosat nem adunk a gyereknek (se rágót,se cukrot,se fogkrémet)!Valamint evés-ivás előtt-után 10-15perccel ne vegye be a bogyót,mert szívódik fel rendesen!!!

Jobbulást!!!!

Kép

Kép
edit73

Lilla!
Még egy: ha nincs valamelyik szerből c12,akkor jó a c9 is!!!!Ugyanúgy 3golyó!

Cat!
Ma voltak oviba mindhárman!!!! :lol:

nettke!
Jól hangzik ez a cirkusz!Örülök,hogy bejött!

Edit

Kép

Kép
edit73

Köszi Edit!!!!

Remélem hamar átmegy rajtuk, akármi is ez. :twisted: Biztos az is rátesz egy lapáttal, h hullák az utazás miatt, de szegénykék egész délelőtt csak feküdtek a kanapén és mesét néztek. Aztán Niki magától elhúzott aludni, még ebéd előtt. :shock:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Orulok, hogy ilyen jol ment az utazas! A sracok tuti az utazas miatt is faradtabbak, a csajok is sokkal enervaltabbak szoktak lenni, foleg hosszu ut utan! Szuperul birtak az utat, igazan buszke lehetsz rajuk! Kepeket en is varom, nagyon kivancsi vagyok!
Csomagot megkaptuk, koszi szepen!

Nem tudom milyen arban neztetek a turabakancsokat, mi a Decathlonban szoktunk a csajoknak venni, van magas szaru is ami jol fogja a bokajukat.

Kata :)

A borfelszedes horror lehetett, de fo hogy el tudtatok kerulni a mutetet!

Vikoka :)

Szuperek a kepek!

Nalunk lassan alakul a nyari program. Ugy nez ki, hogy a csajokkal majus kozepen hazarepulok, es harmaska mar otthon latja meg a napvilagot. A kovetkezo hely kerdese lassan alakul, es egyebkent se hiszem hogy 6 het alatt barmelyik orszagban sikerul elintezni az egeszsegugyi ellatashoz szukseges papirokat...
Most probalom kideriteni a szegedi helyzetet szules teren, orvosom sincs lent, szoval nagyon nem vagyok feldobodva a dologtol azert...
Mult heten voltunk UH-n is, ahol kiderult ujabb kislannyal gazdagodunk. :D Babaval minden rendben, egyetlen gond hogy a mehlepeny meg mindig ralog a mehszajra, de remelhetoleg ez szepen felhuzodik majd.
Raadasul ma reggel az oviban azzal a hirrel fogadtak, hogy parvovirusos az egyik ovistars, igy egy gyors latogatast tettem a dokinal ahol kiderult nekem meg nem volt, igy a csajok jottek is gyorsan haza az ovibol... a heten mar tuti nem mennek, de szerintem meg a jovo heten is itthon maradnak. :evil:

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Gyöngyi,

Igen, mi is ott vettük tavaly :) (Quechua). Nagyon szerettem, tényleg jól fogta a bokát, csak nagyon esős időben, inkább teljesen bőr felsőrész kellene. (((nem sikerül felraknom a képet, állandóan lefagy :twisted: )))

Kép
pramprampram

Nagyon esös idöben úgysem túráztok. Én is a Decathlonban fogok nekik venni, eddig még nem vettem. Eddig a sima téli bakancsukban túráztunk, nem igazán volt jó, sokat botlottak benne.

Gyöngyi :)
Gratulálok a 3 a kislányhoz! :D Rossz ez a "hontalanság" a szülés szempontjából. :(
Lányok rendben vannak már az oviban? Elégedettek velük?

Ma nagyon büszke voltam az oviban a fiúkra, hagy dicsekedjek kicsit. :oops: Mondtam az ovónéninek, hogy Samu tegnap otthon milyen szépen szavalt a Zelk Zoltán: Hóvirág c. versét. Az ovónéni meg mondta, hogy igen, és bátran kiáll a csoport elé, és elmondja hangosan érthetöen, és az ovónénik mellett a bábozásnál már öt is befogták narrátornak, mert szépen elmondja a meséket a gyerekeknek. Oli meg nagyon ügyes a kézmüves dolgokban, ragaszt, fest, és nagyon lelkes. És itt dagadt a mellem, mert azt mondta az ovónéni, hogy látszik, hogy jó az otthoni család modell. :D Olyan jókedvvel jöttem dolgozni. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Olyan ritkán jutok ide... Belekezdtem a tavaszi nagytakarításba, meg a fiúk is valahogy elevenebbek lettek. Ha csak lehet, ki kell menni velük, mert bent csak unatkoznak vagy tombolnak. Még esőben is voltunk sétálni a múlt héten. :shock: Bezzeg vasárnap, mikor kirándulni akartunk menni, egész nap hideg, esős idő volt. :evil:

Annamari!
Tényleg hős vagy, hogy megpucoltad az ablakokat. Én inkább beosztom....
A kölcsön kocsit, eddig nem kellett használnunk, de többször befogtam apát. Vagyis elmentünk gyalog vagy motorral a játszótérre, zenebölcsibe, és úgy szerveztük, hogy István értünk tudjon jönni kocsival. Visszafelé tutira nem bírták volna az utat a fiúk.

Gyöngyi!
Gratulálok a kislányhoz! Remélem, nem lesz semmi gondotok azzal a keringő vírussal!

Edit!
Szuper, hogy mindhárom fiú megy újra oviba! Remélem, most egy jó darabig így is marad!

Cat!
Nagyon ügyesek a fiúk, jogos a büszkeséged! :)

Lilla!
Örülök, hogy épségben megérkeztetek! Kis hősök a gyerekek, hogy ilyen jól bírták az utazást! Majd tegyél képeket, ha lesz szusszanásnyi időd!

Vikó!
Várom az élménybeszámolót a síelésről! ;)
Nagyon helyesek a hóangyalok. :) :) Látszik, hogy a gyerekek is élvezték a havat.

Szép napot mindenkinek!
Anikó

KépKép
paniko

Anikó,
Elég elszánt dolog esőben sétálni :)

Cat,
Ezek a dicsérő visszajelzések, az óvónéniktől nagyon fontosak. Gratula hozzá!

Gyöngyi,
Gratula a pocaklakódhoz :)
Hány hetes korig engednek repülni?
Remélem a parvovírus messziről elkerül benneteket.

Kép
pramprampram

Gratula a kislányhoz! :wink:

Cat :)
Nagyon jól csináljátok! Gratula!

A búcsúzásról lekéstem, de ügyesek vagytok az utazással. Majd tényleg tegyél fel képet.

Én kezdek magamhoz térni. Úgy tűnik, hogy már megmaradnak a lányok. :) A picurral volt néhány rémes éjszakánk. Nem tudtunk vele mit kezdeni. LÁzas volt, de nem vészesen, meg gondolom viszketett neki, és nem bírtam vízszintesben nyugton tartani, úgyhogy rajtam fekve aludt. Én ülve. :roll: Szegénynek a takart részeken (pelus, cumi alatt, fején) rém sok pöttye volt. A szája úgy nézett ki, mint valami véres szájú vadállaté. :lol: De szerencsére már újra a mosolygós régi angyalka. A pöttyök már sebesek nagyrészt. Viszont van néhány, ami még mindig nedves. Van valami ötletetek??? Az egyik például a térdhajlatban, ami nem tud nagyon gyógyulni, mert folyton egymáshoz érnek a felületek. Meg a pelus alatt a derekánál egy egészen nagy.

Réka már oviba jár, de Borkával meggyűlik a bajom még így félgyógyultan is. Unatkozik egyedül, de ha hazajön Réka, akkor meg csak nyígatja. Az meg ugrik mindenre és vonyít. Nincs rá jobb szó. Ma mióta itthon van, kb. fél órát töltöttek el nyugodtan játszva. :roll: :roll: :roll: Az agyamra mennek.

Megyek is, mert Artúr egyedül küzd éppen.

Szép estét!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Szerintem van ott vizallo is, bar az tuti dragabb... de mi is csak max szemerkelo esoben megyunk turazni, ha nagyon esik akkor marad a gumicsizma es a pocsolyazas.
Repules legitarsasag fuggo, legtobb 34. hetig engedi, de van amelyik 36. heten is elvisz.

Cat :)

Gratula nektek es a fiuknak is! Tenyleg buszke lehetsz rajuk es magatokra is.
Az oviban nem sokat valtozott a helyzet, annyi kiderult hogy tudnak azert danul, ha nem is annyira mint mondjuk en szeretnem... Reka zarkozottsaga valoszinuleg eros visszafogo ero Emesenek, bar az utobbi idoben neha 'elszolta' magat danul...
Arra gondoltam, hogy esetleg erdemes keresni nekik ovit/csaladi napkozit amig otthon vagyunk, hatha jot tenne Rekanak a magyar kozeg es jobban oldodna mas gyerekekkel is. Masreszrol meg lehet csak megzavarna, ha utana megint idegen nyelvu kozegbe kerulne... :roll:

Aniko :)

Nalunk is minden nap min. 1-1 1/2 orat kint kell lenniuk a lanyoknak, kulonben elviselhetetlenek idebent.
Ugyesen haladtok a kocsi nelkuliseggel, hamarosan mar oda-vissza menni fog az!

Brigi :)

Szegeny Eme. Azert jo hogy mar tul vagytok a nehezen, nem semmi lehetett igy a 3 gyerekkel...
Nalunk allandoan megy az egymas nyigatasa, kitartas hozza... Borka varhatoan mikor mehet oviba?

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Most csak gyorsan, mert rohanok masszázsra.

Brigi,

Homeopátiát próbáltad a bárányhimlőre? ha érdekel, leírom, hogy mikor milyet és mennyit.

Gyöngyi,

Gratula a 3. lányhoz :)

Detti

KépKép
kiliman

Hello

Képek továbbra sincsenek... :oops: még nem volt erőm elővenni se a fényképezőt. :? De a ház már alakul. Meg a gyerekek is: Niki talán most nem lázas, eszik is már, Dávidon se tört ki még nagyon a nátha, köhögés-csak szolidan....

Gyöngyi

Gratula a kiscsajhoz. Szerintem nem lenne rossz ötlet oviba rakin őket otthon-ott ígyis-úgyis magyarul beszél mindenki, ha meg akarnak kavarodni az újabb költözéstől, úgyis meg fognak. :? Szegények, azért ilyen kicsiknek nem lehet túl jó ez a nomád élet-4 év alatt 3 ország és még a magyar látogatások....Remélem sikerül valami jó helyet találnotok, ahol akár hosszabb időre is megtelepedhettek. :)

Brigi

Egymás nyígatása, egyedül unatkozás ismerős. Bár Dá, aki a nagy nyígató, egyedül angyal szokott lenni-Niki az aki mindig nyíg, de egyedül meg le se száll rólam, úgy unatkozik. :? Jó, hogy már túl vagytok a nehezén. :)

Pram

Én is Decathlonos bakikat vettem nekik őszre, Niki nyári sportcipője is az volt. Csak ajánlani tudom, nekünk bejött. Főleg a sportcipő, mert annak jól feljött a gumi az orrán, nem kopott a motorozástól se. Én mindet leimpregnáltam, így nem áztak be. Persze kifejezetten zuhogó esőben nem teszteltük. :wink:

Vikó

Jók a képek, biztos nagyon jó lehetett. Bár, én most itt a melegben jobban érzem magam, mint valahol a hóban. :lol:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Na végre sikerült feltölteni a képet. Ilyenünk van:

Kép

Bencusom vasárnap este óta lázas volt, remélem már kifelé ballangunk belőle kopp..kopp
Annyira megható volt ahogy a testvérei szeretgették, simogatták :) most, hogy jobban van, tündérien játszanak együtt :) egy hangos szó nélkül.

Kép
pramprampram

Gyöngyi!
Gratula a kislányhoz!Jól vagytok amúgy?

Cat!
Légy is büszke magadra!No meg a fiúkra! :wink:

Brigi!
Örülök,hogy jobban!Nincs ötletem a nedvedző hólyagocskára.Doki mondott valamit?

Lilla!
Valamit használtaka bogyót?Be tudtad egyáltalán szerezni?

Edit

Kép

Kép
edit73

Brigi,

Akkor leírom a homeós bogyókat:

1. Antimonium tartaricum 5CH: naponta 2x5 golyó, himlőszerű hegekre, amelyke az elfertőződött hólyagocskák után maradnak

2. Mezereum 9CH: naponta 2x5 golyó, gyennyes allapú, pörkösödő tetejű hólyagok esetén adható

3. Rhus toxiodendron 9CH: naponta 2-4x5 golyó, víztiszta folyadékot tartalmazó apró hólyagokra, amelyeket piros udvar vesz körül. A bőr nagyon viszket, a viszketés melegre javul.

Mininek vízben feloldva tudod adni. Én eddig nem nagyon hittem a homeopátiában, de miután Bernátnál egy nap alatt elmúlt a köhögés, kezdek bizakodó lenni.

Pram,

Jól néz ki ez a bakancs. Mi most bölcsis szandált vettünk a D-ban, mert hirtelene kellett beszerezni olcsón. Meg vagyok elégedve azokkal is.

Gyöngyi,

És meddig tervezitek a Mo-on létet? Nem tudom, hogy vidéken mi a helyzet ovi-ügyben, az tuti, hogy nálunk a kerületben esély se lenne év közbeni bejutásra. De ahogyan már többen is mondták előttem, a lányoknak ( és neked is) biztos jót tenne a közösség.

A hétvégém elég jónak ígérkezik, mert Árpi elviszi a gyerekeket Móvárra, és lesz legalább 24 órám pasik nélkül :lol:
Jövő hétvégén pedig utazunk Londonba, hogy végre kedvenc hobbimnak élhessek 4 napig :lol: :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Detti :)

Hagy talalgassak: shopping? :D :D :D
Allami ovira sejtem hogy nulla eselyunk. A maganovi tul draga szerintem, de majd korbenezek mi van a kornyeken. Igazabol nem akarnam csak heti par napra beadni oket. Uszoleckeket szeretnem ha vennenek meg... Nalatok volt valami feltetel az uszasoktatashoz? Ev, magassag, az hogy berakja teljes egeszeben a fejet a vizbe, stb.?
Hetvegere jol hangzik, hasznald ki alaposan! ;)

Szerintem kicsinek meg sokkal konnyebben veszik ezeket a valtozasokat. A terv az, hogy addigra probaljunk letelepedni valahol mire a csajok iskolaba mennek...
Sikerult felfedezni mar valamennyire a kornyeket?

Jo a baki, nekunk eddig az alapvaltozat volt, mivel kis meretben nincs olyan nagy valasztek. Most az oszi bakancs lehet majd valami komolyabb. Ha talalsz esetleg masfajta jo bakancsot, oszd meg velunk!
Bencenek jobbulast!

Van uj idopontotok a mutetre?
Mi jol vagyunk, koszi. :)

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Detti,
irígy-irígy-irígykedek :lol: :lol: !!!!

Cat,
de jó, ha az ember jót hall a gyerekekről!!! Az nagyon szuper, ha Oli pont a kézműves dolgokban jeleskedik :lol: Samu meg színész lesz, akárki meglátja :D

Gyöngyi,
a vírus rosszul hangzik, ugyan nem ismerem, de terhesen én mindentől be voltam tojva.. :roll:
Lejár a küldetésetek kint, vagy a szülés miatt jöttök haza?
Gratulálok a kislányhoz!! Brigiék nyomdokaiba léptek :lol: Nevét kitaláltad már? lesz dán neve is?

Pram,
jó ez a baki. Én mindig a Decathlonban vásárolok, és meg is vagyok elégedve az ár-érték aránnyal. Őszi cipő, csizma, edzőcsuka, tornacipő, mind onnan van, csak szandit veszek másutt.

Brigi, Lilla,
nyígás nálunk is van, de még mennyi!!! Fiú, lány, mindegy :evil: Ebbe lehet kikészülni igazán, plafonon vagyok én is tőle!! :oops:

Kép
nettke

Irigykedem. :D

Brigi :)
Szerintem hívd fel a gyerekdokit, hogy a levedzö kiütésekkel kapcsolatban, hogy mivel lehetne szárítani Mininek.

Tök jó ez a bakancs. Ilyet fogok nekik venni túrázni.

Jobban vannak a kölkök?

Én is elvinném itthon a csajokat a helyedben egy közösségbe heti néhányszor. Szerintem jobban nem tudod megkeverni már öket. Majd helyre kerülnek a dolgok bennük, ha nagyobbak lesznek. A több nyelvet beszélö gyerekeknél az elsö évek úgyis káoszosak a szakirodalom szerint is, de aztán rendezödnek, és bárhány nyelvet meg tudnak rá rugalmasan tanulni.

Nyígás: Nálunk Samu nyígatja Olit. Oli tök jól elmolyolna magában, most éppen puzzle-zik mindig, de Samu nem hagyja, mert öt nem köti le az asztaljáték. Na ebböl lesz a nyígás. :evil: :twisted: :x

Cat
Kép
cateye

Cat,
Csak nem neked is otthon vannak a fiúk? Remélem nem betegek.

Detti,
Húúú London :) nagyon kellemes időtöltésben lesz részed :)

Kép
pramprampram

[quote]C írta:at,
Csak nem neked is otthon vannak a fiúk? Remélem nem betegek.

Nem, nem betegek, oviban vannak, csak én fogalmaztam hülyén. Én viszont most nagyon hazavágyom. Fáj a torkom, köhögök mint a kutya, és biztos voltatok mát ti is így vele, hogy minden jószándékotok ellenére amihez nyúltok abból baj lesz, vagy hibás lesz. Szóval nekem most ilyen pechszériám van a munkahelyemen hétfö óta, és nagyon elegem van. :evil: :twisted: :(

Cat
Kép
cateye

Cat!
Jobbulást neked!El is hiszem,hogy így semmi kedved dolgozni.Koncentrálni meg pláne nem lehet!

Gyöngyi!
Fel sem hívtam a dokit,így nincs iődpont.Beugrós listán vagyunk,de különösebben nem izgatom magam emiatt.A kukija miatt kellene azért a dokival beszélnem.Csak most van egy csomó egyéb intéznivalóm is.Ki is vagyok rendesen akadva erre a szar magyar egészségügyre!!! :evil: :evil: :evil:
Egyszerűen nem találok a környéken egy olyan fogorvost,aki gyerek fogszabályozással foglalkozik. :roll: :evil: Pestre vagy Győrbe kellene a Dávidot vinnem.Na de minden alkalommal oda is meg vissza is 60km-t utazni!!!! :shock: :evil: Lesz olyan időszak,hogy hetente kell menni.Nem elég,hogy qva drága,még plusz 2órát autókázni.
De a gyerekeknek a szemész dettó ugyanaz!!!Azzal a különbséggel,hogy oda mégegyszer elviszem őket,aztán majd csak suli előtt (persze ha most is minden rendben)
És ha ez nem elég,akkor felhívtam a gasztrót,mert Benit kontrollra kell vinni.Igazából nem is tudom,minek megyünk,mert az Ige tesztet nem csinálják meg.Akkor mi a francot tudnak mondani????Mivel nem eszik tojást a gyerek,nincs semmilyen tünet (már ha a tej és a kakaó miatti állandó hasfájást nem tekintem annak).Csak vérvételből láthatná,hogy van-e valami javulás!Úgyhogy most kucsoroghatok egy másik kórházban,egy másik rendelésen(pulmonológia), egy másik dokinak,hogy bár nem tartozik rájuk,de ugyan má csinálják meg legalább azt a r... vérvételt. :evil:

És ha mindez nem lenne elég a jókedemhez,ki vagyok r..tul akadva anyósra!!! :evil: :evil: :evil: Marci megint beteg: fáj a füle meg a torka.De ami nagyobb gond,kötőhártyája is van.Le kellene holnap vinnem szemészetre,de a Tamás 7-re értekezletre megy.Mondom neki,vigyék le a Benit meg a Marcit oviba.Ő nem ér rá,mert vévételre megy(ami reggel 7-9közt van és 2,5másodpercre van az ovitól).Mondom neki,hogy 1/4 8kor leviszi a gyerekeket az oviba és akkor 1/2 8után 5perccel ott van a laborban.Hát hogy azt nem lehet,mert neki 7-re kell menni(akkor megy,amikor akar!nincs időhöz kötve).Azt mondja neki,hogy majd utánna leviszi őket.De mondom akkor nem kapnak reggelit,mert így nem bizti,hogy idaér velük 8ra.Neki az nem számít.
Én meg ráadásul mehetek a Marcival ebben a trágya időben busszal a dokihoz!!!Már ha őnagysága hajlandó lesz elvinni a másik kettőt időben,mert busz is csak 1/2 9-kor megy,az utánna semmi.
És a madam valagát meg cipeli após autóval !!!!
Hú!Tökre kivagyok rá bukva,nem sok tartotta,hogy leüvöltsem a fejét!
Most rászabadítottam a Tamás,rendezze el ő.Nehogy már nem tudjam a Marcit orvoshoz vinni vagy épp 3mal kelljen mennem,mert ő ritka kényelmes!

Bocs!De ki kellett tombolnom magam!

Edit

Kép

Kép
edit73

Egy program, a gyerekeknek:
Kisvakond kiállítás - Millenáris Piros-Fekete Galéria (II., Kis Rókus u. 18-20.), 2009. március 20-29. minden nap tíztől este hatig.
http://www.origo.hu/programajanlo/20090316-kiallitas-nyilik-a-cseh-mesehos-kisvakond-kalandjaibol.html

Kép
pramprampram

Sziasztok!

Olvasgatok, és annyi mindent írnék, de úgy el vagyok havazva, mindig van valami.

Cat!
Jobbulást!!!! Így nagyon szar dolgozni. Régen tiszta mártír voltam, még betegen is dolgoztam, elég gáz volt.
Fiaidra meg tényleg büszke lehetsz!!!!! Dagadjon csak a melled!!! :D :D :D
Kérdezted aput, mondhatom, hogy ő most már jól van. Január közepén halt meg. Nem volt jó élete, nagyon sokat szenvedett a szíve miatt, sokszor volt rosszul, bár nem emiatt halt meg. :cry:

Vikó!
Szuperek a képeitek és jó a szerkótok is!!! :wink:

Lilla!
Annyit gondolok ám rátok!!!!! Azért igyekezz a képekkel, meghalok a kíváncsiságtól. Ez a kezdeti köhécselés meg láz, tuti a repülőtől van. Ott amúgy is mindig olyan hideg van, lehet, hogy csak megfáztak a kölkök egy picit, nem?

Gyöngyi!
Szuper, hogy újabb kislányotok lesz! Van már nevetek?

Edit!
Tökéletesen megértelek!!! Érthetetlen anyósod logikája is.
Lehet, hogy neked is be kéne ülni egy kocsiba. :wink: Van jogsid vagy azt is meg kéne csinálnod?

Pram!
Szuper a baki, nekem is bejön. :D

Detti!
Érezd jól magad és használd ki a szabadidőt!!!!

Rólunk: Kukik tök jók lettek!!! :D :D Igazándiból két húzós nap volt és akkor is a fürdés volt brutál, amikor is fel kellett húzni a bőrt és megmosni. Most már oké a dolog, de nem hagyunk ki egyetlen napot sem.
Lett egy hátránya is, Vendel úgy érezte, hogy "forró, meleg a pisi", ha a pelusba pisil, ami érthető is, gondolom fájt neki. Na de ezek után nem volt hajlandó kakilni sem. Eddig ő csak pelusba kakilt, ezek után sehova. Itt szenvedtünk, percenként pelust kapott, majd levette, aztán wc-re rohantunk, aztán bilire ültünk. Ez a körforgás ment pár napig, tegnapig egész délután, mert ingere elég sűrűn volt. Aztán jött a laevolac 2-3 napig és mára helyreállt minden. Előnyünk is lett. Azóta nem pisil bele a pelusba sem. Bár így éjszaka kétszer kel pisilni. Pelus le, wc, pelus vissza. De nem merem levenni, mert félek, hogy megfázik, mi elég hidegben alszunk éjszaka. De most már hamarosan...... :D :D

Na majd még jövök......

Kata

Kép
kateduo

Bocsánta, nem tudtam, hogy Apukád meghalt. :( :( Ennyire figyelmetlen voltam, és mondtad itt?

Részvétem. :( :(

Szobatisztaság: Már másoknál is hallottam, hogy a kuki javítás után lettek szobatiszták teljesen. Lehet elöbb kellett volna megcsinálni. :D

Jobbulást Marcinak! Hihetetlen, hogy egyik betegségböl esnek a másikba. Kitartást neked!

Anyóshoz meg nem szólok semmit, mert nálunk is ilyenek a nagyszülök. Soha semmiben nem segítenek, csak a kifogás van. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Cat!

Semmi gond, nem írtam ide a fórumra, csak annyit, hogy kórházban van. Nem tudhattad.

Szobatisztaság terén nagyon bízom Vendelben, akarok is venni ezt a textilhatású gumilepedőt, nem tudom milyen, de megnézem.

Kata

Kép
kateduo

Ti használtatok gumilepedőt ?

Kata

Kép
kateduo

Kata,

Sajnálom, ami apukáddal történt, én sem tudtam, bár sejtettem, hogy valami nincsen rendben, mert még decemberben írtad, hogy beteg.

A fütyit nekünk is meg kéne csinálni Bernátnál... Egyébként elmondhatom, hogy Ambrus szoba- és ágytiszta lett :lol: Gyakorlatilag pelenkát nem adtam rá lassan egy hónapja, és éjszaka is csak 2-3x pisilt be eleinte, az utóbbi időben meg egyáltalán nem (remélem, nem szóltam el magam). Bernát meg csak éjszakára kap pelust, délben már ő sem.

Edit,

Jaj, ez annyira iszonyú, hogy ott van egy helyen a nagymama, és kifogásokat támaszt... Ezt nem is értem. Nekem tök nagy szerencsém van, mert anyukám mindenben mindig segít, szinte minden hétvégén feljön hozzánk. A baj az, hogy még dolgozik, és hogy 100 km-re lakik :( De remélem, évvégére már ő is nyugdíjas lesz. Anyósomék is segítenek, sokszor vigyáznak a fiúkra, de inkább én vigyem a gyerekeket, minthogy ők jönnek. Ez mondjuk annyira nem szimpatikus :roll:

Jobbulást Marcinak! És ahol laktok, Tatán, nincsen fogszabályozás???

Pram,

Ezt a kiállítást én is olvastam, és ha nem lennénk akkor Londonban, akkor el is mennénk, mert a fiúk szeretik a kisvakondot.

Gyöngyi,

Az úszásoktatások elsősorban 4 éves kortól szoktak lenni, de nálunk 3 éveseknek is tartanak már. Igazából nem volt más feltétel. Az biztos, hogy elég nagy figyelmet és fegyelmet kíván.
A fejüket a fiúk már régóta (3,5 éve :wink: ) beleteszik a vízbe, szóval ezzel nem volt gond. Ambrus gyakorlatilag többet van víz alatt, mint felett...
ja, és igen, talált: shopping. Erre gyűjtök már 3 hónapja :wink:

Detti

KépKép
kiliman

Ja, és Cat,

Jobbulást! Én többet voltam beteg az elmúlt hónapokban, mint a fiúk :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Kata,

Egyszerre írtunk :lol:

Mi nem használtunk gumilepedőt, mert az megtartja a vizet, míg a kókuszmatracon keresztül az összes pisi a padlóra került, tehát a gyerek nem feküdt a nedvességben.

Detti

KépKép
kiliman

Kata!
Részvétem!
Mi a hagyományos gumilepedőt használjuk még most is.beteszem a textil lepedő alá.
Oli alól már egy jó hónapja kivettem,mert ő még sose pisilt be.Marci és Beni úgy kb. havi egyszer.Általában betegséget jelez nálunk 1-1ilyen.Bár Marci ebben megbízhatóbb.Ő most is szinte minden éjjel felkel pisilni.Nekünk sima szivacs van az ágyukban,így én ezt nem is szándékozom eláztatni.Úgyhogy a kettő gyerkőc alatt még marad egy ideig.

Detti!
Egyenlőre nem találtam.Itt csak felnőtt fogszabályozásra leltem eddig.Számomra érthetetlen,hogy miért nem éri meg ezzel foglalkozni egy 25.000 fős városban.Sztk-ban meg kb. 1év a várakozási idő.(és ki tudja,milyen ellátást kapnánk)

Anyós-ügy: miután az uram és apósom is legorombította, belátta,hogy nem ő itt az első ember.(na persze nem nekem :roll: ) Nekem szemrehányást tett,hogy velem semmit nem lehet megbeszéni.Ezzel arra célzott,hogy miért "uszította" ellene a fiát és férjét.Holott erről szó se volt,csak elmondtam nekik,hogy mit mondott anyós.
Szóval 1/4 8kor leviszi apóssal a 2gyereket,aztán anyós elmegy laborba.És ha végeztek,akkor engem após levisz a Marcival a szemészetre.

Edit

Kép

Kép
edit73

Kata!
Van jogsim,de száz éve nem vezettem.Ráadásul a tamás ezt -érthetetlen módon - nem is támogatja. És ha ez még nem elég,akkor nincs autó.A Tamás nem tud másképp munkába járni,csak autóval.

Edit

Kép

Kép
edit73

Nekünk olyan matracuk van ami kókusz és latex, így azt nem szerettem volna eláztatni. :D A frottír lepedő alá vettem egy olyan lepedőt (mert a sima gumi mindig kicsúszott), hogy a teteje frottír, de az alja gumi, nem engedi át a pisit. A matrac négy sarkára gumival kell feltenni. A Mini Manóban vettem, és nagy biztonságot ad a tudat, hogy ott van alattuk.

Gratula Ambrusnak a szoba és ágytisztasághoz!

Cat
Kép
cateye

Kata,
nagyon sajnálom, őszinte részvétem!!! :cry:

Edit
anyósod :evil: :evil:
Hajrá, igenis uszíts, ha másképp nem látja meg, hogy milyen marhaságokat beszél.. :roll:

Gumilepedő: nekünk a textil alatt van egy műanyag, és ennyi. Időnként igazítani kell, mert kicsúszkál, szóval nem a legjobb megoldás. De remélem már nem sokáig kell.

Kép
nettke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?