Sziasztok!
Nekem is van egy kis gondom...
Ma voltam az első NST-n. Előre bocsátom nem vagyok megijedve.
Az NST jó lett, de az UH-n megállapították, hogy a baba még mindig ferde fekvésben van (jobb bordám alatt a feje, bal alul a popsija) és még azt is odaírták a papíromra: Bemenet előtt mindkét magzati lábfej. (A férjem szerint talpraesett szeretne lenni.
)
A fogadott dokimat az jobban aggasztotta, hogy az előző UH-n 19 nappal ezelőtt 86 mm-es BPD-t mértek, most meg 87-et. A papíromra azt írta: a növekedési ütem lelassult. Heti 2 mm-nek kéne lennie a növekedésnek, tehát majdnem 6 mm-nek, felmerül, hogy esetleg nem megfelelően táplálja a méhlepény, ami egyébként II. fokban érett. Egyébként kézzel tapintva korának megfelelő méretű a magzat, megkérdezte egy kollégáját is, ő ugyanezt mondta és azt beszélték meg, hogy aggodalomra semmi ok, de figyeljük gyakrabban, nem heti egyszer, hanem kétszer menjek NST-re, tehát pénteken is megyek. E mellett fizikai kímélet és bő folyadék.
Én úgy érzem ezzel nem lesz gond, biztos jól fejlődik a baba, a múlt héten a körzeti dokim csinált UH-t és alig tudott 84-es BPD-t mérni, (több mint 1 héttel az után, hogy 86-ot mértek) mondta is, hogy rosszul fekszik a baba és ezért nem lehet pontosan mérni. Ezt most is említette a fogadott dokim is. Ha mondjuk előszörre mértek kicsit többet, most meg kicsit kevesebbet, akkor pont nincs baj. Szerintem csak a fekvése miatt nem tudják jól megmérni, innen az eltérések.
A dokim nagyon rendes volt, mindent elmagyarázott, még azt is, hogy miért baj a farfekvés, hogy ha megrepedne a magzatburok, akkor a kiáramló magzatvíz előremoshatná a köldökzsinórt és akkor ha az elszorul a baba nem kap oxigént. Az kicsit jobban szíven ütött, hogy majd figyeljük és ha úgy látják, akkor 2-3 hét múlva megműtenek. Úgyhogy most az foglalkoztat, hogy lehetne rávenni babócát, hogy forduljon meg. Bogár
amiket kikeresett cikkeket elolvastam és próbálom alkalmazni. (Bár eddig még nem világítottam és nem csilingeltem, de úgy feküdtem, hogy a legtöbb mozgástere legyen a babának.) Egyrészt én a kiírás körül akartam szülni, 2 hét múlva nekem nagyon hamarnak tűnt, de az fontosabb, hogy én hüvelyi úton szeretnék szülni, ha csak lehet! Hozzá kell tennem, hogy az apukája farfekvés miatt császárral született, és anyósom szerint, pont így feküdt. Lehet ez hajlam, hogy nem fordul meg?
Várom a véleményeteket, hátha kicsit okosabb leszek!
Leone