Új privát üzeneted érkezett!

olyan szélvihar volt éjszaka hogy attól féltem benyomja az ablakokat. Ennek ellenére apa és fiacskája mint a bunda úgy alszik.
Marci este apuci közreműködésével benyomott 180-at majd én etettem 3-kor, akkor pedig 150 csúszott le.
alig várom h felébredjen a kis drágám és odaadhassam amit tegnap vettem neki.

http://www.teszvesz.hu/item578667544_578667544.html

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Sziasztok!
Kubu,
sajnálom, hogy így alakult az este, mindenesetre remélem a lányokkal jót beszélgettetetk...
múlt csütörtökön egy jó ismerősöm ugyanígy járt a sushi bár után. Melyik az, ha esetleg ugyanaz, érdemes lenne jelezni az üzletvezetőnek, hogy valamelyik alapanyagukkal baj van...

Én most nagyon keményedtem tegnap egész nap, este bevettem egy seduxent, az megnyugtatta... csak lelassít egy kicsit, nem vezsem be, ha nem muszáj.

Szép napot mindenkinek, remélem már elmegy a front!
vanni

Oh,
lemaradt:
Millye, annyira jó az a kép a fürdetéskor! Tényleg nem 3 hetesnek néz ki Andris baba! És persze gyönyörű!

Zizi, ezek szerint Lintner doktorék az Istenhegyin tartják a magánrendelésüket?

Kubu, a sárga nadrág nagyon tetszik! (A csíkos is, amit korábban tettél fel.. honnanszerzed őket? :)
vanni

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:33-kor.
szonce82

Vanni,
na már hárman vagyunk akik gyomra nem bírta a menüt. Egyébként a kolossy téren lévő étteremről van szó. Tegnap eldöntöttem h írni fogok a vendégkönyve, hátha van ilyen a neten, mert őszintén felháborítónak tartottam az egész kiszolgálást.
Lehet egyébként seduxent szedni terhesség idején ?

Minden cucc a teszveszről van, vannak kedvenc eladóim, meg csak úgy adhoc ami éppen megtetszik :D

Szonce,
Ádi nagyon ügyi hogy ilyen szépen aludt egész éjszaka, biztos ez a fránya idő volt hatással a babákra, mert Marci is úgy aludt mint a bunda. Na persze most veszekszik a zsiráffal :shock:

Butaság amit a védőnő mond, hiszen ha megnézed az oltási füzetet tulajdonképpen azt mutatja hogy havi 1 kg hízás van az elején.
A 9 oldalon van, esetedben 3550 a születési súly, tehát 1 hó végére 4500, 2 hó végére 5400, 3 hó végére 6300 kell hogy legyen a súly.

Most nézegetem az étkezéseinket.
Marci dec 23-án született, 4300 gr súllyal. (amikor hazajöttünk a kórházból 4100 gr volt).
jan 23-án a súlya 5130 volt. Átlagban 750 ml-t evett.
Egyébként a szentírás azt mondja h testsúly x 150 a napi mennyiség amit a babucinak meg kell(ene) ennie.
Érdekes módon egy hónappal később még mindig ugyanennyit evett Marcipán. Ekkor a súly 5950 volt. Majd egy nagyobb ugrás 800 feletti napi mennyiség március elején történt.
Március 8-án volt 1000 ml azóta is 800-900 között vagyunk, ha jobb napunk van.
Nálunk nagyon kevés kaki van, úgy tűnik hogy sok mindent hasznosít, ergo ezért van hogy kevesebb elfogyasztott mennyiségből többet hasznosít.
Tegnap du 6580 volt a súlya. Mondjuk egy hét múlvára a könyv szerint 7100-nak kellene lennie.
De ha így haladunk akkor egyévesen gurulni fog.
Nem látszik egyébként a súlya, sokan mondják is hogy nem kellene többet ennie ahogy látják levetközve. Valószínűleg alkat..

A héten tervezem h lemegyek a bölcsibe megnézem mennyi esélyem van bekerülni, ha úgy hozza az élet h vissza kell mennem dolgozni.
A munkahelyemen folyamatosan kérdezik, hiányolnak, várnak vissza….
De én Marcizni akarok és fogok is 8)

Marci még mindig a zsiráffal van elfoglalva, közben ágyneműt mostam és már a szárítógépben szárad az első adag. Akartam már kérdezni hogy Ti vasaljátok a babuci ruhákat ? Gondolom a kérdésemből kikövetkeztethető h én nem. Mondjuk kimosom magas hőfokon aztán a szárítógépben is jó forróra állítom… Lehet h nem helyes..

kubuspace

Lánykák,

ha valaki nem tudta letölteni a babaiq-t pls szóljon vissza és megnézem h mi a gond. Köszi Mulan az infót.

ja nálunk ebben a pillanatban teljes eufória van, az összes állatka, csörgő, kiskendő, cumi begyűjtve, pocakra feldolgozva stb. stb. Legszívesebben lefényképezném de nem akarom felébreszteni.
Meg legalább én is el tudom kezdeni a statek házidolgozatomat. Pfúj de gáz, de még ma este el kell vele készülnöm.

Akartam mondani hogy tegnap annyira dolgozott az egyik ruhapelenkával hogy az arcocskájára került. Teljesen meg volt szeppenve, nem tudta hogy mit csináljon. Aztán anya segített és levette, jött is ám a hálamosoly.

kubuspace

sziasztok,

szuper képek kerültek fel megint, nem győztem kapkodni a fejem :)
megint mennyi mindenről maradtam le pár nap alatt.. :)

Kubu: nem semmi ez a sushi bár.. nekem is nemrég járt igy egy ismerősöm,bár ő házhoz szállítással rendelt.. remélem azóta már jobb a helyzet. amúgy már akartam írni hogy nagyon jópofa az a fürdetőszék -vagy hogy hivják- ami nektek van :)

Vanni: most este nekem is nagyon keményedett a hasam.. lehet hogy valami front van/volt és attól? vagy csak valami indokot próbálok találni erre a dologra...?
jó lenne tudni hogy mitől van...
és a seduxen használt? a dokit adta?

Jajj, amúgy úgytünik hogy mi is a lányok táborát gyarapítjuk majd :)
legalábbis azt mondta a doki, hogy 80 % hogy lányunk lesz,kíváncsi vagyok már nagyon! :)
majd mi is megyünk 4d uh-ra elvileg majd 3 hét múlva kb, kiváncsi vagyok hogy mit fogunk látni majd. amúgy mi is a budagyöngyéhez "járunk" (2szer voltunk már).remélem nem visszük túlzásba.

szép és szélmentesebb napot!

Kép
mulan

Mulan,
budagyöngyében melyik dokihoz ?

kubuspace

Sziasztok!

Szonce,
én úgy tudom, hogy heti 150-200 gramm az elvárt súlynövekedés.
Beni is sokat eszik, 110 gramm alá nem nagyon megyünk, de van amikor 130-140-et is megeszik. Nekem is azt mondta a védőnő, hogy ez sok és inkább hagyjam abba korábban a szoptatást és ha nagyon éhes maradt, akkor adjak neki vizet.
Persze azt nem fogadja el, azzal nem sikerül átverni :)
Minket 3990 grammal engedtek ki a kórházból és a múlt pénteki meztelen mérlegelésnél volt 4140 gramm. Ez 1,5 hét, de szerintem most mi is sokat nőttünk, legalábbis a kaja mennyiségéből ítélve.
Ha megmérjük újra ruha nélkül, akkor majd megírom, hogy hol tartunk.

Képzeljétek tegnap este megszólalt a légzésfigyelő. Hát, nem kívánom senkinek. Rettenetesen megijedtünk, én utána fél órát zokogtam. Szerencsére mikor felkapcsoltuk a villanyt és egy picit megütögettem a hátát, akkor helyreállt. Kicsit sápadt volt, nagyon mélyen aludt, úgyhogy nem hiszem, hogy téves riasztásról lenne szó. Most nagyon aggódom, hogy nehogy újra előforduljon.

Nagyon jó, hogy vannak új képek. Mindegyik gyerkőc olyan gyönyörű :)

Én is küldök újabb képet :)

Kép

Zsuzsa,
remélem már jól vagy. Nekem egyszer az egyik kolléganőm hasonlóképp járt, csak ő még allergiás rohamot is kapott és majdnem megfulladt, pedig előtte is evett már sushit.

Reni
b.reni

kezdek féltékeny lenni a zsiráfra :twisted:
se kép se hang, bármit csinálhatok Marci rám se néz, na de majd ha éhes lesz akkor biztos hozzám szól

kubuspace

Sziasztok!

Jó sokat írtatok :)

A ctg megvolt tegnap, két tappancsot kaptam. Babám előtte levő órában ficánkolt, de a ctg felrakása után szépen bealudt. Szülésznő próbálta felkelteni, nem sikerült, úgyhogy elküldött lépcsőzni. Ezután még bevetettem a csodafegyvert, ettem pár kekszet, és újra elkezdődött a bugi odabent. (Kajától mindig felélénkül a kiscsajszi :D )
Szóval a második próbálkozás már sikeres volt. Amúgy nem volt semmi különös, kaptam egy papírt két görbével, a felső a baba szívdobogása, az alsó meg a méhtevékenység, na az szinte egyenes maradt. Jövő héten megyek újra, akkor a dokimmal is találkozom, és leveszik az utolsó kör vért is.

A málnalevél teával úgy vagyok, hogy úgyis túl keveset iszom, az izével nekem nincs bajom, szóval miért ne, ártani nem árthat. És talán tényleg megkönnyíti a szülést, sokan esküsznek rá, bár bizonyítva nincs a hatása. Ja, és 200 forintba került egy zacskó, ami simán elég lesz végig, szóval tényleg nem nagy kockázat.

Zsuzsa, nem gondoltam egy pillanatig sem, hogy bántólag írtad, amit írtál evőeszköz ügyben. Már be is pakoltam a kórházi táskába ezeket is :)

Nagyon aranyosak a kisfiúk :)
És úgy tűnik, lassan lesznek azért lányok is!

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!

Zita,
én ugyanígy jártam minden ctg alkalmával. A lépcső nekem sem segített, úgyhogy én is végigettem a fél órát. Mindig röhögtek rajtam, hogy össze-vissza csörgök a kekszes zacskóval.

Várjuk a lányokat. Lányos képek is nagyon kellenének már a sok fiú mellé :)

A teát jó, ha iszod. Ha másként nem, talán pszichésen hat :)
Én ittam, de nem tudom, hogy ettől könnyebb volt-e a szülés.
Sőt néhány homeopátiás bogyót is szedtem. Azokat is érdemes kipróbálni.

Kati,
mi újság? Már rég jelentkeztél.

Reni
b.reni

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:34-kor.
szonce82

Vanni, az ifjabbik Lintner rendel az Istenhegyin, az idősebbnek a Váci utcában van a magánpraxisa.

Mostanában nekem is többet keményedik a hasam. Tényleg lehet, hogy ez a frontoktól van? Nem is gondoltam.

Jár most közületek valaki a szülésfelkészítőre?

Kép
zizi27

sziasztok,

kubu:mi ide járunk: http://4dgenesis.hu/ itt két szonográfus dolgozik, mind a kettőnél voltunk már egyszer-egyszer,mind a ketten aranyosak voltak,de dokival ott nem találkoztam.

Most beszéltem Annamarival(szülésznővel) aki nagyon aranyos volt és jövő héten vasárnap fogunk vele találkozni,meg beszélgetni :) már most izgulok hogy mi lesz ott..miket mond,miről lesz szó.
.
tényleg ilyen első találkozáskor mi szokott lenni?

Kép
mulan

bocsánat elírtam az előbb, persze nem a 3. héttől ittam a málnalevél teát, hanem a 37. héttől.
szonce82

Szia Mulán!

Beszámolsz majd a szülésznővel való találkozásról? Engem is nagyon érdekel, hogy miket mondanak el ilyenkor és, hogy szimpinek találjátok-e Annamarit. Egyébként én is jókat hallottam róla.
Ti hogyan, mi alapján választottatok szülésznőt?

Nagyon köszi
zizi27

Sziasztok,
allatkert szuper volt Merike nagyon elvezte a foka etetesnel leragadtunk egeszen hosszu ideig :) na meg a majmok :)

Hizas a babaknal:
ugye mi 4660gr szulettunk :D es Merse meg fel evesen sem duplazta meg a sulyat azt hiszem vmi 6,5kg korul volt.(nincs nalam a papir) 1 evesen meg 9,8kg . Nem torveny szeru a babaknal a tankonyvi hizas, es szerintem meg nem is kell. Ok tudjak hogy mennyit akarnak enni, es ha bele gondoltok nalunk is ugyan ez van nem minden nap eszunk ugyan annyit es ugy. Meri is sokat csinalja es csinalta azt hogy alig evett, es van amikor szo szerint zabal. Es mikor elkezdenek jarni, kuszni, maszni, a plusz suly lemegy mert ledolgozzak!

Mulan,gratulalok a kislanyhoz :D en Annamarinal szultem :) 16 orat lehuzott velem egyhuzamban ugy hogy elotte nem aludt mar joval! pü-ben elkuldened a szamat mert ami nekem van vhogy nem mukodik kuldtem smst mikor Merse egy eves lett de nem kapta meg. Ossze akarom hasonlitani a ket szamot!

Annamarit mindenkinek ajanlani tudom.

Kubu, haatttt ez a sushis dolog durva, mi voltunk ott enni de semmi gaz nem volt, azert egy levelet megerne! Marcipan meg gyonyoru :D es ne aggodj ennyit, nyugi!!

Nalunk Rémecske eppen alszik varom hogy elebredjen, egyen es menjuk valamerre. Tegnap talaltam neki a HM-ben tok jo tavaszi kabatot 6 € volt csak. Ja es kepzeljetek jatszoteret is talaltam igaz gozom sincs hogy kell atjutni oda ahol van mert egy vasuti sin valaszat el tole :S es igaz nagyon szepseges stuttgarti allatkert.
Szep napot

Kép

Kép
cirkuszka

-----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:34-kor.
szonce82

zizi: persze majd megírom hogy mi volt! én is nagyon nagyon kíváncsi vagyok h miről lesz szó...:)
amúgy én itt olvastam róla mindenféle jót,amit itt a Lányok írtak. úgy voltam vele hogy vagy Annamari vagy Gombos Kati -azt hiszem így hívják-és rákérdeztem a dokimnál hogy ő kit ajánlana leginkább az ottani gárdából,mire azt mondta hogy Bárkit. Ő mindenkiben nagyon megbízik,mindenkivel szeret együtt dolgozni :) azt mondta kérdezősködjek körbe és ha megvan a jelölt szóljak neki és megbeszéljük,mire gyorsan rávágtam h Kati meg Annamari. :) erre biztos nem számított hogy már tudok is neveket! aztán az Annamari számát adta meg elsőre,így őt hívtam fel. A hangja nagyon kedves volt, segítőkész,kíváncsi leszek a találkozóra is! :)

reméljük holnap szebb és frontmentes nap lesz... :) és a keményedések is csökkennek majd.. :?
mulan

Sziasztok!

Breni: Elhiszem, hogy nagyon megijedtél, még így olvasva is szörnyű volt, én is mindig ettől rettegtem. Voltam egy kis előadáson, amit a doktor nénik tartott kismamáknak és azon mondta, hogy mindenképpen oda kell erre figyelni, ha többször is beriaszt, de ha csak 1-2 x is, akkor ki kell vizsgáltatni a dolgot, mondta is, hogy milyen vizsgálatot csinálnak ilyenkor, de már elfelejtettem.
Azt tanácsolom, hogy azért mondd el ezt az esetet a dokitoknak, mert ez azért nem játék és szerintem ti is öregedtetek egy kicsit idegből, amikor megszólalt. AngelCare gépetek van?
Botond már 10 hónapos, de én még mindig használom, megnyugtat.

Cirkuszka: Jaj de jó nektek, állatkertben voltatok. Ez olyan szuper én már várom, hogy kicsit melegebb legyen, meg Boti is kicsit már nagyobb legyen ehhez és mehessünk az állatkertbe. Szerintem én jobban szeretem az állatkertet, meg az állatokat, mint a gyerekek, de az van... :oops:
Kérdezted mekkora Boti...NAGY :-) 80 cm és 11.5 kg.

Kubu: ez nekem teljesen idegen ez a táblázatszerű táplálás, én nem is hallottam ilyenről és nem is eszerint etettem sosem, szerintem te sem kell, hogy ezzel stresszeld magad. Folyadékot mindig eleget kapjon, enni meg eszik amennyi kell neki éppen szerintem, amíg ez nem csap át kóros nem evésbe és súlyvesztésbe, addig nincs értelme aggódni.
Botond mindig szeretett enni, egyfolytában csak a kaja, kaja, kaja...nem volt olyan időszak pl. mint Mersének, hogy nem evett szinte semmit...ennek köszönhetően nem is fogyott bele, a kúszás, mászás és ácsorgás tudományába sem. Talán majd ha már megy akkor fogyni fog.
Ebből is látszik, hogy minden gyerek más és más.

Képzeljétek, ma beiratkoztunk (Pólus Hotel) baba úszásra. Kicsit nekünk lehetetlen időpontban van a dolog, szóval majd valahogy változtatnunk kell majd ezen a későbbiekben. Hétfőn van 12.15-től. Mi akkor szoktunk ebédelni, na most ezt át kell terveznem, hogy a de-i alvás előtt betoldok a tízórait hétfőnként, mert kelés után röviddel indulunk is úszni. Nem tudom ez hogy fog tetszeni Botinak, de remélem menni fog. A vizet meg imádni fogja, már ma is annyira nézte... :-)
Valaki tud egyébként még máshol ilyen baba úszásról?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok,

Ágybaájulás előtti uccsó bejelentkezésem.

Még egy gondolat a sushi-hoz, a házhozszállításos részében teljesen más kaják vannak mintha alacart eszel… szóval idáig szerették a csajok, de most mondták h tutira egy jó időre hanyagolják a dolgot. Végül a társaság 50%-a dőlt ki a kajától.

Reni,
Tündéri a kép köszönjük. Hason, háton vagy oldalt aludt Beni ? Ezt csak azért kérdezem mert nem lehet hogy oldalt volt éppen a csöppség és akkor előfordulhat hogy nem érzékeli a gép a légzést ? Nálunk is volt ilyen 1x, annyira az oldalán volt hogy jött a riasztás.

Szonce,
Tutira volt ma valami a levegőben, Marci szinte egésznap durmolt.

Mulan,
Kiváncsi vagyok a nagy találkozóra. Az biztos hogy következő fordulóban már én is választok, méghozzá Gombos Katalint. Nekem rengeteget segített, türelmes volt, higgadt, nyugodt.

Cirkuszka,
Réémecske ? Ez igen tündéri becenevet találtál… Örülök hogy megvan a játszótér, és mielőbbi sikeres odajutást Nektek.

Érdekes módon, még ha az írásaimból nem is ez jön le, de én kevésbé voltam überpara mint a családom. Vagyis pontosabban anyósom mert anyámat egyáltalán nem érdekli h létezem, létezünk. Talán neki is köszönhetem hogy a tejem ilyen gyorsan elapadt.

Szóval, bizonyára említettem már anyósom exvédőnő, ergo a tapasztalat megvan és a rengeteg tanács is jól jön. De ő szigorúan ragaszkodik a testsúly x 150 g elfogyasztásához naponta.
Ezért kellett első nap elkezdenem a füzet vezetését. Amivel semmi gond de néha nagyon fárasztó volt. Főleg amikor még volt tejem, szoptattam. A folyamat a következő volt: mérleg, cicire fel, büfi, mérleg, tápszer, mérleg. Ez volt a sorrend egy étkezés esetében. Szóval beidegződött és írok mindent persze anyósom már mondja h nem kell mindent felírni.. De ahhoz azért tartja magát h a babának féléves korára 2x, 1 éves korára 3x akkora súlyúnak kell lennie mint születéskor. ÉS ETTŐL NEM SZABAD ELTÉRNI :twisted:
Volt olyan h napikig kevesebbet evett, forródrót, (persze nem mi rohantunk telefonálni, csak valahogy belefutottunk, überperaztatás tőlük h a gyerek kiszárad, alultáplált, kórházba kerül stb. stb.

Nagyon gáz de írás közben elaludtam. Ma visszaköltöztem apához de kb. 10 percig bírtam és visszacuccoltam Marcihoz, nincs érkezésem egyedül hagyni a szobában.
Ma egyébként a házidolgozatomon agyaltam, dolgoztam egész nap kb. 70%-al készen vagyok.

Most megyek aludni mert tényleg gáz vagyok.

Hol vagytok elveszettek ? :?: :?: :?:

Pusz

Zsuzsa
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kubuspace 2009.03.19 04:47-kor.

kubuspace

Silverlion,
a pólusnál lévő babaúszásról már rengeteg jót hallottam. A XX. kerületben lakom és szerencsénkre a közelben van is helyszín, csak az időpontok olyanok h apát majd mindig hamarabb haza kell rángatni a munkából http://www.uszomanok.hu/

Nézd meg még ezt a honlapot, hátha

http://bebilap.hu/babauszas/

aludni szeretnék !!!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kubuspace 2009.03.19 05:18-kor.

kubuspace

Morgen,

kismadár csicsergésére valamint Marcika cuppogására ébredtem.
Nem hiszem el a kislegény kurjongat az ágyban, ekkor 3.22 volt. Megetettem azóta édes szunya, én meg átszerkesztettem az előző üzenetemet, mert nagyon gáz volt, érezhetően mást (alvás) csináltam amikor azt írtam.

Hétvégén megy valaki a börzére ? Mi tutira popsitörlőhegyeket szeretnék venni, ja és készségfejlesztőt nézni.... 1 után ingyenes a belépés, 4-ig tart a rendezvény.

http://www.babaruhaborze.hu/

kubuspace

ha valakit esetleg érdekel, már többször vettem tőle ruhát (fiú) folyamatosan teszi fel őket, és tutira jó árban vannak. Általában 62-68-as méreteket hírdet

http://www.teszvesz.hu/show_user_auctio ... id=4000462

kubuspace

ez pedig a lányos szülöknek .... majdan...

http://www.teszvesz.hu/show_user_auctio ... id=6312984

kubuspace

sehol senki ?
jöjjön már valaki lécccci, beszélgetni szeretnék, Marci alszik mint bunda, reggelit bevágta aztán úgy döntött h még nyom egy szunyát. Én éjszaka-hajnalban befejeztem a statekot, már nyomtatják a munkahelyemen.
Vagy esetleg kezdjek el vasalni ??? Nemá ahhoz nincs kedvem, legalább 20 ing vár rám :twisted:

kubuspace

...
szonce82

oh cool, leszek én is, hallom kisember éppen püföli zsiráfot, de remélem szunyázik még egy pindurit.

kubuspace

most hívott pont ez a csajszi és azt mondta hogy ma/holnap kap megint egy csomó rucit fiú 62-68 és szívesen átküldi őket emailben ha gondolom mert neki is üzlet az üzlet, és tökre örül h itt is ajánlom. na persze jutalékot nem kapok ám érte félre ne értsétek. :D
Szóval azért hívott hogy most ugyan vettem két cuccost nála, de legyünk hatékonyak és legyen kevesebb a postaköltség.

http://www.teszvesz.hu/item587319673_4_ ... rokee.html

http://www.teszvesz.hu/item587295698_4_ ... a_stb.html

nem tudom ki hogy van ezzel, mármint hogy használt ruha/teszvesz, de az igazat megvallva bárhol vettem idáig mármint használt ruhát csak jót tudok mondani és azért nem mindegy hogy egy kis overállt 9000-ért veszek a kenguruban vagy 1500-ért máshol

kubuspace

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:35-kor.
szonce82

Szonce, 56-62 között nincs méret, úgyhogy kénytelen vagy átmeneti megoldás hiányában a 62 mérettel próbálkozni :D
nálunk Marci még mindig alszik, hát mi van ezzel a gyerekkel ? Kialvatlanságtól - szemben velem - nem szenved.
Olyan jó lenne bebújni az ágyba és odarakni magam mellé. Szundizni együtt egy kicsit, csak nem akarom felébreszteni.

kubuspace

Sziasztok , jo reggelt :)

Szonce, nincs az a meret jon :D de azt is hamar kinovik, mi nem is hordunt 56-os meretet :) Pedig a hazahozosa olyan cuki volt amit vettem de hat feszult a gyereken :D

Kubu, Nekem is Merike ruhai majdnem minden hasznalt, az ocsemtol jon tovabb hozzank , mivel 10 honap van a ket fiu kozott, ilyen mazlim van :D most lesz 2 eves 27en :D de en szoktam neki venni az angol hasznaltban ruhat. arra hogy a homokozoban, csuszni maszni teljesen jo! Remecske illik is ra :D Most is darabokban a lakas mindent szethord, a cipoket behozza, stb...
Szolj nekem ha van 92es ruci.

Silver, hatalmas Boti :D Merike most volt 80cm 1 evesen.
Voltal Vele Edinanal latogatoban?

Talira visszaterve, jo nektek aprilis utcso vasarnapja? vagy legyen hetkoznap?

Kép

Kép
cirkuszka

Szonce, tomd ki ahol bo a ruha :D

Kép

Kép
cirkuszka

most látnátok, két lapitopi előttem, az egyik a sajátom, a másik a munkahelyi, mert ugye nélkülem az élet, gondban vannak és szükség van rám. :shock:

kubuspace

Kubuspace: Remélem már jobban vagy! Mindenesetre én ezért nem járok ilyen helyre... nekem finnyás a gyomrom... :? Én még soha sem ettem sushi-t de nem is szeretnék... főleg ezek után... :lol:

Vanni, Kubuspace: Köszönjük a bókokat... már más is mondta, hogy a fiam nem 3 hetesnek néz ki :lol: én is meglepődök rajta... emeli a fejét oldalra fordul.... nagyon erős :lol:

Krisztacsillag: speciális étkezésre van lehetőség onnan tudom, hogy a szobatársam cukorbeteg volt és ő is más ennivalót kapott... csak szólni kell a nővérnek. :wink:

Szonce82: nincs babamérlegem ezért pontos adatot nem tudok, de jövőhéten megyek a védőnőhöz akkor meg tudom mondani pontosan, hogy hány kiló... irigyellek az átaludt éjszaka miatt... :shock:

Kubuspace: Sajnos én már tegnap óta megint dolgozok... persze itthon... :? a főnököm megkeresett, hogy nem tudnék-e besegíteni (az anyukájának meg pályázatot csináltam délelőtt mert évek óta én segítek neki is...)... én meg nem tudok nemet mondani... arról jutott eszembe, hogy írtad a bölcsit... nem tudom, hogy-hogy fogom bírni ilyen pici baba mellett de majd meglátjuk... így kiesnek az esetleges délutáni alvások is... mármint nálam :shock:
Én vasalom a ruhákat... mondjuk nem csak a babáét hanem a mienket is... :roll:

B.reni: Húúúúúúúúú nem lehetett semmi ez a légzésfigyelős dolog... :oops: biztos én is kiakadtam volna... :cry: de az a lényeg, hogy van légzésfigyelő és megelőzte a bajt... nagyon aranyos a babád!

Kép

Kép

Kép
millye

---------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 14:59-kor.
szonce82

Nekem a hetkoznap jo hetfotol-csutig egyedul vagyok Mersevel otthon. hetvegen meg nagyabbol mindegy,nekem nem kel elkeredzkedni elenged :D Orul ha csond van es nem szedni szet Merike a lakast :D

Kép

Kép
cirkuszka

Kiszticsillag, en is ugy tudom hogy ha szolsz ugy hoznak hamit. De szerintem jobban jarsz ha majd a latogatok hoznak :oops: emlekszem nekem hoztak vmi kaposztas kajat es neztem hogy ezt hogy gondoltak hogy szuleszeten ilyent adnak egy szoptatos anyukanak.

Kép

Kép
cirkuszka

Újra itt,

Közben megjött két csomagom, áááá nagyon királyok a ruhák. Mi is idáig csak kapott ruhából dolgoztunk, de ezeknek képtelenség ellenállni. Ugyanúgy ahogy nálunk sem mászik még Marci nincs mivel tönkretenni a ruhákat, ergo ezeket azért éri megvenni.

Cirkuszka, naná majd nézem a nagyobb méreteket is.

Millye, szia, köszönöm jól vagyok, még mindig fogalmazom a levelet, de talán ma már azzal is elkészülök.
Úristen már dolgozol is, nem semmi, hiszen éppen csak most szültél. De akkor legalább ez azt jelenti hogy számítanak Rád. Vigyázz Magadra és ha tudsz azért pihenj ám.

CSUKLIK, VÉGRE FELÉBREDT !!! Másodpercek és elkezd reklamálni a kajáért, király élete van tökmagnak, eszik, alszik, eszik, alszik. Úgy látszik ez a babamasszázs dolog nagyon bejött.

A talira visszatérve nekem bármikor jó, apa kimondottan örül ha nem vagyok otthon. Ilyenkor van ám fiús foglalkozás. Bebújnak az ágyba, megy a dögönyözés, gögicsélés stb. stb. Már első pillanattól kezdve apa ragaszkodik ahhoz h amikor lehet lépjek le itthonról. Mozduljak ki, ez nekem is kell. Persze ennek pont az ellenkezője tegnap este amikor visszaköltöztem Marci szobájába 8)

tényleg, babamóka ? megrendeltem a könyvet (vagyis teszveszen megvettem) ma már tornázunk is majd belőle.
http://www.libri.hu/hu/konyvek/csalad_e ... s/babamoka

kubuspace

kaja után tele pocóval

Kép

kubuspace

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:35-kor.
szonce82

Sziasztok!
Édes ez a telepocis kép!
Most jöttem nemrég haza az első CTG-mről, egy tappancsot kaptam a pocakomra, és szerencsémre a baba is ébren volt, így nem kellett sem ennem, sem innom, és még azzal a rémes hangú izével sem kellett őt ébreszteni.
Doki azt mondta, minden rendben, egy hét múlva ismét találkozunk.
Viszont jól ráfáztam, mert bár telefonon kérdeztem, hogy éhgyomorra menjek-e, és azt mondták nem kell, így holnap reggel ismét mehetek be vérvételre, mert mégis csak úgy kellett volna mennem. Csak az a gáz, hogy majdnem egy óra míg BKV-val beérek, és pont a tömegben kell mennem, amikor a sulisok és a dolgozó nép is utazik. :(
Ja, aki 33. hét fölött van, annak azt hiszem nem jó hírt közlök, de a dokim azt mondta, hogy ezek a frontok iszonyatosan hatnak most ránk, és az éjjel is többen jelentkeztek, hogy jönnek szülni, és sokuk sajnos még a koraszülött státuszban érkezett.
Én remélem kihúzzuk még egy hónapig, mert a felújjítással még nem vagyunk készen.
Ildi

Kép
bcuca

Krisztacsillag
Ahogy bemész, a felvételkor szólj a kaja miatt, mert mindenféle étkezést tud a kórház biztosítani, csak időben kell nekik jelezni. Persze nem fogsz tőle meghízni, úgyhogy a családi adományok mindenképpen szükségesek lesznek.
Ildi

Kép
bcuca

Sziasztok!

Hát remélem, hogy tényleg nem fordul elő még egyszer ez a riasztás. Egyébként az oldalán feküdt és AngelCare-ünk van.
Mindenesetre szóltam a védőnőnek és ha újra lesz ilyen, akkor megyünk mindenféle kivizsgálásra.

Szonce,
tegnap mértem ruha nélkül 4,33-nál tartunk. Egy hét alatt nagyjából 200 gramm.
Megpróbálkoztunk mi is az Infacollal, mert eléggé erősödtek a hasfájós tünetek. Nektek nem volt tőle székrekedés? A védőnő azt mondta, hogy az első napon előfordulhat.

Zsuzsa,
milyen ismerős ez a mérleg, szoptatás, büfi, mérleg. Mi is ezt játsszuk, mert az elején mérni kellett a sárgaság miatt, hogy rendesen eszik-e. Aztán azóta én nem bírok róla leállni, mert szeretem tudni, hogy mennyit eszik :)
És én is írok mindent :) Egy csomó idő elmegy vele.
Jó a Babamóka? Én eddig még nem hallottam róla. A leírás alapján nekem tetszett. Szerintem beszerezzük mi is.

Ma voltunk csípőszűrésen a Heim Pálban. Mondták, hogy majd behívnak előre, mert még csak 3 hetes Benjámin és ne kelljen sokat várni. Ehhez képest 1,5 órát ültünk a tömegben az ordibáló, rohangáló gyerekek és felnőttek között úgy, hogy ez idő alatt senkit sem hívtak be, csak ki-be járkáltak cigizni. Kicsit felháborító volt a dolog, de gondolom ez már csak ilyen máshol is.
Szerencsére Beni nagyon jól viselkedett. Még a vizsgálat közben sem ébredt fel nagyon, csak fél szemmel megnézte magának a dokit :)

Nem akarom elkiabálni, de ma nagyon jó napunk van. Evés, alvás, nagy szemekkel nézelődés. Szinte semmi sírás. Remélem az este is így telik majd :)

Krisztacsillag,
tényleg lehet kérni kaját, de sokkal jobb, ha hozatsz magadnak, mert borzalmas a benti és egyáltalán nincs tekintettel arra, hogy szoptatós anyáknak kell megenni. Én a bent töltött 4 nap alatt a reggelit néha megettem, de az ebéd mindig ment vissza, ahogy volt. Ja és rád szólnak, hogy fél órád van, mert utána jönnek és elviszik, ha megetted, ha nem.

Szilvi,
babaúszás van a BVSC-ben hétvégén. Én láttam egy foglalkozást és nekem nagyon tetszett.
Van még a XVI. kerületben is.

http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... ent&tid=65

http://www.babauszi.hu/

Szülésznő ügyben aki még nem választott én Anikót tudom javasolni. Én biztos, hogy a következő gyerkőcnél is őt választom majd. Nagyon kedves és segítőkész volt. Nekem sokat számított, hogy ott volt.
Mi átbeszéltünk mindent a szüléssel kapcsolatban az első találkozáskor. Elmondta, hogy mi, hogyan szokott menni (bár a szülésfelkészítő anyaga alapján nagyjából képben voltam), illetve feltettem a kérdéseimet.

További szép napot mindenkinek!

Reni
b.reni

Sziasztok

Tudtok tanácsot adni a bababörzéhez?
Tényleg olcsóbb, mintha boltban venném meg a cuccokat?
Hanyas ruhát vegyek és hány db-ot, hogy az első 3 hónapra meglegyünk? (normál méretű babának tűnik prüntyike edig)

köszi szépen
Coraln
coraln79

Ildi,

való igaz hogy amikor front van akkor aztán indul a mandula.
Csak úgy potyognak ilyenkor a babucik, de persze Te erre egyáltalán nem gondolsz csakis a felújításra..

Reni,
ez a legjobb hír amit mondhattál, hiszen oldalfekvés esetén előfordulhat h nem érzékel a gép. Tutira csak ez volt.
Csak belelapoztam a könyve, de szerintem nagyon jó, hónapokra szétszedve mutatja meg hogy mikor mit kell csinálni babucival.
Mivel ma szinte egésznap aludt nem volt szívem ébresztgetni így este hogy mókázzunk egy kicsit. Majd holnap.

Coraln,
nagyon sok mindent sokkal olcsóbban lehet megkapni mint az üzletekben. Mi elsősorban törlőkendőt, aventes cumit és kengurut (az lehet használt is) nézünk.
Szerintem 56-62 ruhákat kellene nézned, body, rugi, sapka (fürdés után), hálózsák, overál és vastag sapi. Az első két tételből legalább 5-5 db indulásnak. Aztán apuka 1-2 nap múlva tud beszerzőkörútra menni. Van ismerős akitől kapsz ruhákat ??

Hát ma valami olyat csinálok amit egy éve nem, na persze akkor sem intenzíven de néha néha megiszogattam egy pohár bort. Ma este felbontottam a kedvencemet thummerer egri cuvee-t. Jeeee pár korty és már úgy érzem lebegek. Emelem a poharam a Ti egészségetekre.

szép estét mindenkinek.

Holnap megyünk Marcival csavarogni, beszerzőkörút leginkább, mert ma ezt vettem, na hol máshol mint a teszveszen.

http://www.teszvesz.hu/item584658720_sz ... ci_uj.html

kubuspace

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:36-kor.
szonce82

A rendszer helyreállt. Ádám közben hisztizett, evett, most alszik. Azt hiszem unta a dolgot.
szonce82

Sziasztok Lányok!

Hát vagy ezer éve nem voltam. Illetve fel kukkantottam gyakran, de írni sosem volt időm!

Látom szerencsére mindenki jól van, baba-mama egyaránt szerencsére Reni Benijével sem történt nagyobb baj...
Baba-mama tali ötletet én is nagyon támogatom. Egész más lenne azután az itteni egymásnak levelezés, ha kicsit jobban megismerjük egymást! :-) De én valszinű csak hétvégét tudnék elképzelni, és vagy apával karöltve, vagy apa a közelben mert ha Pesten találkoznánk, én nem szivesen vezetek. Meg mi Szigetmonostorról mennénk, és az azért idő. Jut eszembe: milyen helyszinre gondolnátok így baba-mama talira? Hol tudjuk elképzelni magunkat?...sok baba, sok mamával és esetleg papával... Vajon hányan vagyunk itt a fórumon?... Nincs kedve valakinek összeszámolni??:-)

Velünk minden oké szerencsére, ma megkaptuk a 4 hónapos oltást, mostmár csak 15 hónaposan lesz asszem, de addig szeretném még beadatni a pneumococcus ellenit is, de majd csak később. Talán két hónap mulva.

Vettünk ma egy másik babakocsit, eddig Pierre Cardin kocsit használtunk, de mivel nekem egy emeletet kell vele cipelődnöm, így kerestünk egy könnyebb kiadást, mert egyedül babával iszonyú nehéz volt, ráadásul fix nagy kerekei voltak, és alig lehetett irányítani. Most az új kocsival csak úgy hasítunk:-)) Hauck márkájú. Nagyon tetszik.

Én is szemezek a Teszvesz-szel, csak elfelejtettem a jelszavam:-) ez az én formám, úgyhogy várom, hogy megküldjék.

Kicsit be voltam parázva az utóbbi időben, beképzeltem magamnak hogy nincs elég tejem, mert Milán óránként szeretett volna cicin lenni... Teljesen kikészültem lelkileg, amúgy is elég egy mondat számomra, és már azt gondolom, hogy valamit rosszul csinálok. De most megnyugtatott a doki. Milán négy hónaposan 6110g, a doki szerint 6 hónapos korára kell megkétszereznie a súlyát, 6 hónaposan kell majd 6600g.nak lennie. Addig van még két hónap. És most egy hónap alatt majdnem egy teljes kilót hízott. Én meg azt gondoltam, sokkal pufibbnak kéne lennie... Már szeretne Milán felűlni, és rájött, hogy tudja fújni a nyálát:-)) Olyan spenótos-szituban...

Húú most jó sokat írtam remélem hamarosan jövök!

Puszi mindenkinek!

Kati [img]

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 4.9635.jpg[/img] barátnőmnek pózolva:-)

Kép hát nem huncut??:-)

Kép
tatyi1983

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?