Sziasztok!
Én ugyan nem sok választ kaptam itt, de a visszaolvasásból azért okultam valamit, úgyhogy megírom az én tapasztalataimat az utánam jövőknek:
Nekem azzal kezdték, hogy kaptam egy nyugtatóinjekciót, ami miatt semmi nem volt érvényes rám, ami miatt horrornak szokás tartani ezt a beavatkozást (kalapálás, ilyesmik). Teljesen tudatomnál voltam, de megszünt a stressz, hidegen hagyott amit csináltak velem. Úgyhogy ezt mindenkinek csak ajánlani tudom. A doktornő azt mondta, hogy ők (János kórház) 2-3 éve használnak ilyen műtéteknél nyugtatót, vagyis eléggé új a dolog, pedig eléggé kézenfekvőnek tűnik.
Az altatást viszont én nem ajánlom. Egyrészt ha kap az ember nyugtatót, akkor sztem felesleges. Másrészt két szobatársamat is altatták és ők azzal kezdték, hogy a műtét közben lefolyt vért ébredés után rögtön kihányták. Utána pedig egy napig olyanok voltak, mint az őszi légy, miközben én már akár a műtét után rögtön hazamehettem volna, gyakorlatilag semmi bajom nem volt.
Nekem a legrosszabb az volt, hogy másfél napig tele volt tömve az orrom gézzel, köpni, nyelni nem tudtam, de szó szerint. Megváltás volt, amikor kiszedték, és talán emiatt nem is nagyon fájt.
Kéz- és lábtörés helyett orrtörést kívánok minden ferde orrsövényűnek!
Bóbita