Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!!

Üdvözlöm az újakat!!!
Vali
Mi is egy csodának érezzük, hogy nekünk ikreink lehettek! Nagyon nagy boldogság volt számunkra is az első pillanattól.

Babakocsikeresők figyelmébe ajánlom még ezt az oldalt:

http://www.mehrlinge.de/artikel.php?rubrik=3

Éva

Kép

Kép
éva75

Vadvirág, vagy akit érdekel

Én pont most akarom eladni az ikerkocsimat, rakok fel róla képet. Ha érdekel valakit írjon!
Kép

20ezer Ft körül szeretnénk eladni.

Éva

Kép

Kép
éva75

Ja, még annyit, hogy nagyon keveset használtuk, mert ez már a második babakocsink volt, mert az előző szétment. Kb. fél évet.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Visszaolvastam a heti termést.Kép

Yabu, nagyon egyformák a lányaid, egypetéjű ikrek??Kép

Vali, gratulálok a vegyespároshoz!Kép Jó sokan leszünk már júliusban szülinaposok!KépKép

Éva!
Örülök, hogy nem kapták el a többiek a vírust, és hogy Zolika is rendbejött.Kép

Rólunk annyit, hogy az az idióta filmforgatás elmaradt egy héttel, szerdán meg nem fogunk suliba menni, így egyáltalán nem kell eljátszanunk a tükrös, meg semmilyen más jelenetet. (Igaz, a filmből is kimaradunk, de ez van.Kép)

OFF:
HELP!
Találtunk két kutyust a héten (kép a profilmoban).
Fel a lakásba nem vihettem Őket, így itt laknak a ház mögötti parkban. Etetjük, itatjuk, játszunk velük, de a sok hülye embernek ki vannak szolgáltatva, így ha tudtok valakit, aki épp kutyát keres, és befogadná őket együtt, szóljatok!! Köszönöm....Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Egyébként mit keres itt a topic??...mire idetaláltam...Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Éva!
Azért nézd meg azt az egy euros árat 7 nap múlva mikor lejár a licit! Tutira felmegy 200-ra. És akkor még legalább 80euro a postaköltség erre. Bár még amellett is elég olcsó az újhoz képest, de annyira nem rózsás a helyzet mint ahogy látod. Ráadásul sokan vannak akik ekkora kocsit csak helyileg adnak fel.
Én ezt néztem 1 eu-t mikor Vadvirág kérdezett és 134 lett a vége.
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3714527337&ssPageName=ADME:B:D S:DE:28

Én is árulom ki az összes kocsinkat. Van egy nagyon gagyi azt tartom meg hátha kell még valamikor. A kismamában fogom meghírdetni, ott elég gyorsan elviszik biztos.
Erika!
Én sem tudok sehová visszamenni. Kép Most keresek, vagy inkább nézegetek állást. Majd ha már kicsit többet járnak egyhuzamba az oviba akkor komolyan kezdem nézni őket. Levike már átlápte a 2 hetes állomhatárt!
Yabu!
Nagyon szép kislányaid vannak! Nem aksrlak riogatni, de azért jobb lenne, ha pucér képeket az aberáltak végett nem tennél fel. Ki tudja....Kép

Vali!
Pont most volt a babakocsi téma! Olvass előrébb, képeket is találsz. Szerintem az, hogy kinek mi vállik be az attól függ, hogy milyen házban, helyen lakik. Városban mindennapos használatra, panalben, szűk utcás helyen, kis liftnél egymás mögötti minél rövidebb tipus (hauck twin 6). Többi estben, ha van autód, megoldog a bgoltbajárást másként vagy van a közelben hypermarket, nem kell buszozni, liftezni, lépcsőzni, csak sétálgatni akkor jó az egymás melletti is. De kérdezz nyugodtan a panelban használatosokról elég sokat tudok. Kép
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Köszönöm a szíves fogadtatást!

Zsuzsi!
Nem tudom hogy hány petéjüek amikor szültem nem tudták megmondani mert két burokban voltak, viszont csak egy méhlepény volt. A vércsoportjuk egy ugyhogy valószínü hogy egypetéjükek. Számomra egyébként teljesen különbözöek.

Vikics!

Gondolod hogy megforulnak itt ilyen alakok? Mindenesetre kicserélem. Biztos ami biztos.

A munkába való visszamenetellel kapcsolatban, én szeptemberben mentem vissza a régi munkahelyemre. Akkor tárt karokkal vártak én voltam az elsö kismama aki visszament dolgozni. Aztán megváltoztak a dolgok. A cég veszteséggel zárt és leépítésre volt szükség. És ki az akit elöször elküldtek? A háromgyerekes anyukát ( én) aki csak 6 órában tud dolgozni és hát elég sokat kellett itthon lennem a gyerekek betegségei miatt. Gondolhatjátok hogy a három gyerek egymás után lesz beteg, volt hogy 3 hétig itthon voltam.
Úgyhogy szinte lehetetlen hogy most munkát találjak. Ha meglátják az önéletrajzomban hogy három gyerek el se olvassák.

Yabu
yabu

Sziasztok!
Yabu!
Azért szerencsére ellenpélda is van, pl. a bankba interjúra egy Graco Voyagerrel, Dáviddal másfél évesen, varázsitatóval, Happy Boxos hatalmas Nici békával mentem. És a gyakorlati próba után - no és persze miután a lelkemre kötötték, hogy betegség, bölcsi szünet, stb. esetén nem fogok hiányozni, hanem megoldom valahogy - azonnal felvettek és 1 hét múlva már kezdhettem is. KépKép
(Ezen kívül pl. szerkesztőségben is dolgoztam ugyanilyen feltétellel.)
És pl. olyan is volt, hogy meg sem kérdezték, hogy van-e gyerekem, férjem.
Amúgy az önéletrajzomban soha nem térek ki a családra, kizárólag szakmai önéletrajzot küldök.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Vikics

Tudom, hogy nem minden arany , ami fénylik az ebay-en, de azért még így is jóval olcsóbbak, mint itthon. Amúgy a hármasikerkocsit csak csodáltuk, nem akarjuk megvenni. És még mindig 1euro az ára. Arra azért nem sokan licitálhatnak.
Én nem is gondoltam arra, hogy visszamenjek dolgozni, ha majd az ikrek oviba mennek. Én most a sulira próbálok koncentrálni. Két hét múlva lesznek az első vizsgáim és már nagyon be vagyok ijedve miattuk. Most is elvileg tanulnom kéne!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!
Üdv az újaknak!
Mostanában nem nagyon érek rá, mert tanulnom kell + szakdogát írni, és persze a fiúkkal sétálni, udvaron játszani. De már megvan az 1. vizsgám. Pechemre olyan tételt húztam, ami akkor volt, mikor nem tudtam órára menni.
Éva, neked is biztos meglesznek a vizsgáid. Egyszerre több is lesz?
Szó volt a 4-es ikerkocsiról, létezik fényképen már láttam a Megatoysban 2 éve. Hármasiker babakocsit (egymásmögöttit) a Brendonban láttunk. Szerintem nem lehet könnyű tolni öket.
Vali!
Még azt írnám a babakocsihoz, hogy ahol tudod tárolni, oda be is kell férnie. Ha kell, mérjetek is. Mi pl. ezért sem vettünk egymás mellettit, nem fért be a tárolóba. Ha meg fel kell vinni, és nincs lift, akkor pedig könnyű legyen.
A hordozó tényleg praktikus volt. Abban vittem le a fiúkat a 3.-ról. (nálunk nincs lift)
Nekem szerencsém van a munkahelyemmel, igaz ez állami intézmény. Engem visszavárnak a suliba már ősztől is, de én még maradok itthon. Viszont nem is keresek sokat. Ha elmentem volna a versenyszférába dolgozni, legalább a háromszorosát kaptam volna. Két gyerekkel meg már biztos én sem kellenék nekik.

sziasztok
Eri
simones

Eri

Igen, 17-én statisztikából és számitástechnikából, 23-án pedig államjoból vizsgázok. Te milyen sulib jársz? És hogy tudsz tanulni a gyerekek mellett, mert én sehogy.

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva!

Jó tárgyakból lesznek vizsgáid. Írásbeli vagy szóbeli?
Én pedagógus-szakvizsgára járok az ELTÉ-re. Ez 2 éves. Ezzel jobbra megyünk majd a bértáblában. Tavaly volt az első év. Sokkal könnyebb volt, mint most. Akkor volt a szakmai rész, ami nekem informatika, és csak gyakorlati jegyek voltak. Feladatot kellett készíteni és e-mailben beküldeni. Órákra nem nagyon tudtam járni, akkor szültem. Viszont sokat aludtak még a fiúk. Idén van az általános rész. Tanulni nem nagyon tudok én sem. Ha alszanak, vagy este, éjszaka lehet csak tanulni. Anyukám szokott jönni vigyázni a fiúkra, és akkor még van egy kis időm készülni. Persze, ha látnak, akkor mindig velem akarnak lenni. Jó hogy most le lehet vinni már őket az udvarra.
Akikkel tavaly együtt voltunk másodévesek, adtak nekünk kidolgozott tételeket. Így legalább azzal sem kellett foglalkozni most. Ha tudsz szerezz a felsőbb évesektől tételeket, dolgozatokat. Két hét múlva írásbeli vizsga lesz, remélem hasonló a régiekhez.

Eri
simones

ERi

Mindháromból írásbeli vizsga lesz. Már megszereztem a tételeket, még puskákat is kaptam.
Nálatok is esik? Itt éppen zuhog. Pedig mostanában olyan jókat sétálgattunk estig és aztán jól kifáradtak és nagyokat aludtak, erre most meg itt az eső!

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva
Itt is esik. Megvárta, míg felébrednek a fiúk, aztán jól rázendített. Még jó, hogy délelőtt lementünk az udvarra.
Eri
simones

Éppen most készültem ki teljesen. Hat hónapja beadtuk az jogerős építési engedélyünket egy módosításra. Hat hónapig ültek rajta, kéthetente lementünk, hogy egy kicsit piszkáljuk őket. Akkor azt mondták, hogy az új tervhez nem kellenek közműnyilatkozatok, mert az eredeti tervhez már megvan. Azóta minden hétfőre megígérték, hogy elkészül a módosítás engedélyezése. Na persze! Most hívtam őket, és közölték, hogy a jegyző nem írta alá, mert nincsenek meg a közműnyilatkozatok az új tervhez. Na erre már nagyon kikeltem magamból, hogy mit képzelnek magukról, a mi türelmünk is elfogyott. Most újra járjuk végig az összes közművest, akik persze Dunaújvárosban vannak, kb. 100km-re tőlünk. Persze csak mentegetőztek, meg hogy jogos a felháborodásom, de ez most azt jelenti, hogy kb. 1-2hónapig még nem lesz meg az építési engedélyünk, közben meg már az összes építőanyagot megvettük és ott áll a tüzépen. Nem vagyok nagyon ideges, á?!!!!

Most legszívesebben kiszellőztetném a fejem a levegőn és erre meg esik.

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva
Nagyon sajnálom, amit veletek műveltek.
Eri
simones

Sziasztok!

Én sem írom rá a fiúkat az önéletrajzomra. Majd ha rákérdeznek elmondom. Most elég hülyén hatna rajta, hogy van két gyerekem meg egy nyugdíjas anyósom aki bevonható ha baj van. Ma hívtak is az egyikk cégtől interjúra, hogy menjek, de elodáztam holnap reggelig. Így macerásabb egy kicsit, de így is olyan furcsa lesz. Mondjuk pechemre elég messze van úgyhogy valószínűleg nem lesz belőle semmi hacsak nem hatórás. Na mindegy.
Éva!
Kitartás! Jól tetted, hogy kiosztottad őket!
A kocsi amúgy nem csak hármasiker hanem egyesként és kettesként is használható, úgyhogy ha valóban ennyi marad, akkor érdemes rámenni bárkinek! De sajna nem hiszem, általában mindennek az utolsó órákban, percekben megy fel az ára borzalmasan. Bár ez amúgy is érne akár 100e ft-t is!
Vadvirág!
Én nem gondoltam volna, hogy van aki gyerekes anyukát ennyira rugalmasan felvesz. Most már fogalmam sincs, hogy az a jobb női munkaerő akinek van már gyereke vagy az akinek még nincs?! Tőlem is mindíg megkérdezték, hogy akarok-e a közeljövőben.
Yabu!
Jobb félni mint megijedni! Amúgy igen is gondolom. Még régebben valaki írt is asszem pont ide,vagy a babaszobára, hogy ne tegyünk fel ilyen képeket. Nem vészmadárkodni akarok, de másik ikres topicon is volt már kétségbeejtő sztori. Nem ilyen jellegű ugyan, de nem árt kikerülni az ilyet ha lehet.
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

A fiaim az előbb egy egész doboz babafürdetőt nyomtak szét az egész lakásban amíg én a konyhában voltam.
Jól indul a napunk.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Engem is úgy vettek vissza a munkahelyemre hogy " de jó hogy itt vagy" söt még azt is meg lehetett oldani hogy amikor betegek voltak a gyerekek itthon tudtam dolgozni. Csak hát amikor kiderült hogy sz..ban van a cég én voltam az elsö akit elkültek. Egy többgyerekes anyuka mindig célpont ilyen helyzetben.

Vikics!

Teljesen igazad van már kicseréltem a képeket.
Yabu
yabu

Sziasztok!
Vikics!
Ezen már sokat gondolkoztam én is. Elvileg a 40-es nők lennének ideálisak, hiszen általában már nagyobb gyerekük van, aki önálló és az is valószínű, hogy már nem fognak szülni, kellő gyakorlatuk van, stb.

Nyilván a munkáltató szempontjából nem ideális, ha valaki hamarosan babát szeretne, mert akkor nemsokára kb. 1,5-3 évig nélkülözni kell.

És lássuk be, ha hozzánk jelentkezne egy több gyerekes anyuka, akinél tendencia, hogy 1 hétig jön dolgozni, aztán 2 hétig nem és mellesleg állandóan rohannia kell pl. szülői értekezletre, orvoshoz, iskolába, óvodába, fogadóórára, ünnepségre, stb. hát bizony nem tudnánk azt mondani, hogy lehet rá számítani.

Tehát szerintem nem azzal van a probléma ha valakinek sok gyereke van, hanem sokkal inkább azzal, hogy az anyuka általában nem tudja megoldani ezeket a helyzeteket, nincs olyan megbízható személy, akire munkaidőben - ha éppen megbetegszik a gyerek, vagy nyári szünet van, stb. - rá tudná bízni a gyerekeit.

Viszont ha a munkát vállaló nő biztosítja a céget a felől, hogy egész évben tud jönni, max. 2 hét szabadságot vesz majd ki és ennek ellenére nem alkalmazzák, mert bizalmatlanok és esélyt sem adnak, hogy az ember bizonyítson, akkor az tényleg minősíthetetlen viselkedés részükről.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Na voltam az intrjún. Nem tudom mi lesz a vége, de nem hördültek fel a Puculuk végett. Viszont nekem elment a kedvem tőlük. Nincs túl közel, nagyon korán kell kelni, pár emberes a cég és egyik sem fiatal. A laklás irgalmatlan nagy és nagyrész egyedül kéne benne dolgoznom egész nap. MA néztem egy jobbat, közelebbit. Hátha...
Vadvirág!
Teljesen igazad van! De én még azt sem bírtam, hogy mindenhol azzal kezdték, mikor akarok gyereket régebben. Mi a Pupikat sem terveztük és ennyi erővel a munkábalépés után 8-9 hónappal már nem biztos, hogy számíthatnak rám. Jóóó azért erre kicsi az esély.
Éva!
Még jó, hogy nem mézet locsoltak szét. Vagy a fogkrém az durvább, mert az mindent megmar.
Vikics

KépKép
vikics

Vikics!
Tényleg, mi lenne ha mi is visszakérdeznénk alkalomadtán, hogy pl. tart-e hüllőket, házas ember-e, stb? Ennyi erővel minket is érdekelhet, hogy milyen lesz a főnök, mire számíthatunk kb... KépKép
Válogass kedvedre, nézz meg jó sok helyet, hogy végül tényleg a számodra minden szempontból legmegfelelőbbet találd meg.

Vadvirág
Vendég

SziasztoK!

Tettem fel a csajszikról újabb képeket. Olvaslak benneteket, üdv. az újaknak, csak nem sok időm van írni.
http://babanet.hu/album/main.php?album=2191
ikeranya

Réggebbi képeink (az újaknak bemutatkozásként)
http://babanet.hu/album/main.php?album=178
ikeranya

Csilla

Nagyon helyesek a lányok!!!!

Vikics

Ha nem tetszett a munkahely, akkor inkább várj egy jobbra, hátha találsz egy másikat. Biztosan furcsa lesz visszamenni dolgozni. Én már öt éve vagyok itthon, de nekem nem hiányzik a munka.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Köszi a jókivánságokat és a tanácsokat a babakocsival kapcsolatban.

Mi jelenleg panelben lakunk, liftünk van, 80 cm a lift ajtó ettől nagyobb a többi ajtó méret.
Úgy emlékszem Vikics mondta, hogy tudna tanácsokat adni apanel gyakorlattal kapcsolatban. Egyébként nekem az egymás melletti babakocsik tetszenek. Barátságosabbnak tartom őket mint az egymás mögöttieket. Amit edig kinéztünk 79 cm széles, úgyhogy cinkesen ugyan, de elképzelhető, hogy befér a liftbe a babakocsi.

A babaruhával kapcsolatban szeretnék még tanácsot kérni. Induláshoz hanyas méretet vettétek meg?

Sajnálom, hogy ilyen nehéz újra munkába állnotok. Én még erre nem is akarok gondolni. Most egyenlőre nagy lelkesedéssel készülök a babázásra, és utána is itthon szeretnék maradni 3 éves korukig.

Vali
C.Vali

Sziasztok!
Vali!
Nekem sokan mondták, hogy vegyek kicsi ruhákat. Szerencsére nem hallgattam rájuk. 2-3 váltás 50-es ruhákat vettem csak, meg 56-osakat. A fiúk 50 ill. 52 cm-rel születtek. Ha koraszülöttek lettek volna, akkor úgyis a kórházban maradtak volna, és ráértem volna még ruhát venni. Ők őszi babák, de itt a fórumon sok nyári baba van. Tőlük biztos kapsz még további infókat.
Eri
simones

Vali!
Az előbb elfelejtettem, hogy az 1 évvel fiatabb unokaöcsém most akkora ruhákat hord, mint a fiúk. Pedig ő csak most lesz féléves. Igaz nem iker. De ikrek között is voltak, vannak, akik nagyobbak.
Eri
simones

Vali

Én egyáltalán nem vettem 50-es csak 56-os ruhákat, meghát nálunk egy csomó maradt még a kislányomról és eszemben sem volt 50-est venni. A fiaim mondjuk 55cm-re születtek, úgyhogy nem is lett volna jó rájuk az 50-es. Szerintem ne vegyél. De igaza van Erinek, hogy majd meglátjátok, hogy mekkorák lesznek a kicsik és amíg ti a kórházban vagy a családod majd beszerez egy-két 50-est is, ha szükség lesz rá.

Éva

Kép

Kép
éva75

Köszönöm a válaszokat.
Én már vettem egy-egy garnitura 50-es ruhát amiben szeretném kihozni őket a kórházból, de úgy látom mindenképpen be kell szereznem 56-os méretet is.
A többi ruhákat kaptuk, szerencsére elég sokat, de azért szeretném, ha lenne olyan is amit én vettem nekik és igazán szépek.
Biztosan mosolyogtok ezen, de nekünk ők az első babáink, és ezért ragaszkodom ennyire ahhoz, hogy én is vegyek nekik ruhákat, még akkor is, ha csak pár hétig lesz rájuk jó.

Vali
C.Vali

Csilla,
Nagyon édesek a lányok. Nem semmi hogy ilyen korán elindultak....
zsobu

Vali!

Mi is tengernyi ruhát kaptunk, ráadásul ikrektől, de a párommal mi is vettünk nekik új ruhát. Ebben hoztuk haza őket a kórházból, a mai napig ha a kezembe kerülnek, eszembe jut, hogy milyen csodálatos volt benne a két kis angyalka. Majd ha megnőnek, odaadom nekik. Úgyhogy ha megtehetitek, vegyetek nekik. ÉN még a picikének is veszek néha egy-egy darabot, pedig ő aztán örökölt ruhát rendesen az ikrektől.
Egyébként nekünk is 56-os volt a legkisebb méret, néhány hétig hajtogattam az ujját föl , aztán hipp-hopp mindent kinőttek.
De jó nektek, akik még most kezditek, kicsit irigykedek, olyan jó volt őket várni a pocakban. És azok az első hetek minden nehézségével együtt a legcsodálatosabb!

Köszönjük a dicséreteket a képekre, aranyosak vagytok. Én is megnéztem a képeiteket, minden baba nagyon aranyos.

Yabu, milyen idősek a kislányok, úgy látom hasonló a felállás nálatok is, mint nálunk.?
ikeranya

Sziasztok!

Nálunk 47cm-el születtek a fiúk, de én 50-es cuccokat nem is nagyon láttam! 56-ost vetünk javarészt amiket rendesen ki is használtunk. Főleg azok a ruhák voltak jók aminek paszzés volt az alja, mert abból volt olyan is amit 5-6 hónaposan még simán hordtak. Kép
Vali!
Lehet hogy szimpatikusabb az egymás melletti kocsi, de arra gondoltál már, hogy pl. egyedül hogyan fogsz beleemelni ha lépcsőn kell felvini? Sajnos nincs mindíg ott ilyen helyzetekben valaki. Illetve nagyon kevés bolt az ahová egy ekkora kocsival beférsz. Ha meg nagyon keskeny a kocsi, akkor később kényelmetlen lesz a gyerekeknek. A belvárosba, meg gyakran a járdára parkoló autók miatt lesz nehéz. Már ha ilyen helyen laktok. Még ha az elején segít is valaki, sajnos az nem tart örökké. Úgy vegyél kocsit, hogy egyedül tudsz-e vele boldogulni. Az is számít mennyire nehéz. A rengeteg szempontból jó hauck twin6 például nagyon nehéz. Masszív, kényelmes, de 20kg. Ahoz még számold a két gyereket. Ami az elején 10kg, de később 2x10kg lesz amíg nem járnak + amit még vásárolsz a piacon, boltban. Nekem azóta ropog a térdem. Kép
Szóval kemény dió. Ettől függetlenül én panelba az melletti kocsit egyáltalán nem javaslom.

Most akkor a találkozó jó mindenkinek 25.-én? Még egy csomóan nem válaszoltak.
Vikics

KépKép
vikics

Vikics

Én az egymásmelletti kocsinkat simán fel és lecipeltem egyedül a lépcsőn a fogójánál föl és le vontattam. Még a békási aluljárót is megmásztam velük egyedül, mert segíteni senkinek nem jutott eszébe. És a mi kocsink amúgy minden boltajtón stb. befért. Nekem soha nem volt ilyen gondom vele. Mondjuk mi nem a belvárosban lakunk az tény.

Nekünk eddig még jó a 25-e, ha sikerülnek a vizsgáim akkor tuti. Ja, és ha a gyerekek is úgy akarják és nem betegszenek meg addigra.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!
Úgy látom alakul a két tábor: egymás mögötti és egymás mellettiek pártja Kép Kép
Üdv az újaknak!
Csilla! Gyönyörűek a lányaid, szuperul áll nekik ez a hosszú haj.

Tegnap - 1 nappal korábban - visszajöttünk a nagyiktól. Srácok jófejek voltak. A rokonok pedig kedvesek, mint mindig. Úgy feltöltődtem, annak ellenére, hogy a fiúk és én is alig aludtunk valamit. A végén Ádám, az örökmozgó, teljesen lelassult és rosszul is lett, asszem valami light-os vírust kapott be. Ma már egészen jól "muzsikál".
Első délutáni ottalvás előtt gyanúsan nagy volt a csend. Ádám volt a polchoz közel, leoperálta a nem elég gondosan felszögelt "ikervédő" berendezést és irattározta az öcsém magánlevelezését. Péter nézte és drukkolt, biztatta a tesóját. A mellékelt képen az eredmény Kép Kép
M.
M.Kép

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Csilla, Marcsi: Aranyosak a lányok/fiúk!KépKép

Nekünk is jó eddig a 25-e!Kép

Szombat este, ha van rá lehetőségetek, nézzétek 21.15-től a német RTL-t, Húsvét alkalmából óriási (4 órás) ikershow-t rendeznek, vetélkedőkkel, 300 egypetéjű ikerpárral, megválasztják 2004 ikerpárját. Bár még én sem értem annyira, de a látvány biztos magáért beszél majd.Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Marcsi

Nagyon édesek és huncutok a fiaid! A tesód mit szólt a látványhoz?
Én nem vagyok egymásmelletti és egymásmögötti párti sem, nekem mindegyik típus tetszik, ha tehetném mindegyikből vettem volna egyet, mert egyiknek ez , másiknak az az előnye. Szóval szerintem ez ígénytől függ, kinek ez , kinek meg az válik be. A lényeg, hogy tényleg előre le kell mérni a réseket, hogy a fontosabb helyekre beférjenek.

Zsuzsi
Most olvasta a férjem a neten, hogy meghalt az ürömi menyhely tulajdonosa és ha egy hónapon belül nem találnak gazdit a több száz kutyusnak elaltatják mindet. És nagyon sok kölyök kutyus is van köztük. Nem tudod az Árvácska menhely nem tud még befogadni kutyusokat?

Éva

Kép

Kép
éva75

Zsuzsi

Itt ennek a babakocsinak a bérlése kerül 1 euroba?
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3715487173&category=23629

Nem akarom megvenni, csak most jöttem rá és kiváncsi vagyok, hogy jól értelmeztem-e.

Köszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva

Igen, a mieten azt jelenti, hogy bérelni.Kép

Ezt a szomorú hírt én is olvastam.Kép Ma voltam először az Árvácskánál, ők nem egy nagy férőhelyes menhely (56 fő), most mentettek át a sintértelepről egy befogott, altatásra váró kutyamamát a kilenc újszülött kisbabájával, és így nagyjából teljes a létszám.
A Noé Bárkáját pont most bővítik, lehet, hogy ők tudnak befogadni néhány kutyust. Sokat segít a terjesztés is, pl. az agarasok közül biztos sokan megmozdulnak, mert a több száz kutya között 50 agár van!
Remélem sikerül...Kép

Zsuzsi
zsuzsi

SziasztoK!

Mi amikor születtek az ikrek a belvárosban laktunk úgyhogy egyértelmü volt hogy egymásmögöttit vegyünk. De a babák kényelmi szempontjából sokkal jobb az egymásmelletti babakocsi. Viszont késöbb mindhárom gyerek abban ült. Elöl az ikrek hátul a nagy. Nem voltunk egyáltalán feltünöek (:

Csilla!

Nagyon édik a gyerköcök! Nálunk fordítva van. A nagy Lili 5éves az ikrek Laura és Noémi 3 évesek

Yabu
yabu

Yabu

Én is mindig három gyereket toltam az ikerkocsiban, nálunk is két év van a lányunk és az ikrek között. És sokan azt kérdezték, hogy hármasikrek? Pedig igen csak látszott a különbség. Néha már mérgemben azt mondtam, hogy igen, csak az egyik génkezelt és azért lett ilyen nagy. És akkor néztek rám értetlenül. Dehát olyanokat tudnak kérdezni!

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Yabu!

Meglestem az albumotokat!Kép Nagyon aranyosak a lányok! Miről különböztetik meg őket a bölcsiben??

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok

Nem tűntem el teljesen, azért gyakran hallgatózom, csak sajna nem elég az a 4 óra nekem a neten amit este 8 után igénybe vehetek. Remélem mindenki virul és bacimentes.

Ugyan nem látszik, de mindketten a fűnyíró tetején ülnek (nyírás közben :_)

Kép

Andi
ambrosia

Andi

Végre , hogy előkerültél!!!! Pont tegnap gondoltam rátok, hogy mi lehet veletek.
Nagyon édesek a gyerekek!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a hozzászólását. Sajna mostmár egyre kevesebb időm lesz vásárolgatni, mert az orvosom szigorú fekvést és pihenést rendelt el. Ennek ellenére azért megpróbálok venni még 56-os méretű kihozó ruhákat is. Nem is gondoltam volna, hogy az ikrek is ilyen nagy súllyal születnek, de annyian javasoltátok ezt, hogy mindenképpen szerzek ilyen méretet is.

A babakocsival kapcsolatban. Mi újpesten lakunk. Amit kinéztem egymás mellettit 79 cm széles BERGON márkáju. Elvileg befér a liftbe, és fel tudom húzni v. tolni a lépcsőn kialakított "kocsi sínen is" (nem tudom mi a pontos neve). Nagyon szinpatikus benne, hogy téli-nyári, fekvő és sport kocsivá alakítható. Én a belvárosba egyáltalán nem szeretnék menni babkocsival, a tömegközlekedést pedig el sem tudom képzelni, hogy lehet megoldani bármelyik iker babakocsival is. Mostanában már ilyen szempontból is nézegettem a metrót, a buszokat, de egyáltalán nincs megoldva szerintem az ilyen nagy babakocsiknak az utaztatása, bár ezzel kapcsolatban nektek sokkal több tapasztalatotok van.

Most egy kicsit el vagyok kenődve. Csütörtökön voltunk kontrollon (most 27 hetes vagyok). A babák nagyon szépen fejlődnek, előrébb tartanak a gép szerint, mint a menzez szerinti időpont, már 1-1 kg mind a kettő, azonban a mészályam az orvos szerint puha lett és ezért szigorú fekvést és pihenést rendelt el. Én eddig is sokat pihentem, mert az első perctől fogva táppénzen vagyok, de azt mondta, ha nem változik a helyzet be kell mennem a kórházba.

Nektek volt ilyen?

Kellemes húsvétot!

Vali
C.Vali

Éva!

Ismerös a szitu mi a férjemmel amikor sétáltunk a Váci utcában figyeltük az emberek arcát, szinte mindenki bámult minket.

Zsuzsi!

Azért élöben elég könnyen meg lehet öket különböztetni mert a Laura 1 kg több és azért ez még látszik rajtuk. Egy kiló különbséggel születtek és ez idáig meg is maradt köztük. Most kezd csökkeni.De nem is öltöztetem öket egyformába.

Yabu
yabu

Sziasztok!

Vagyok én is, bár mostanában ritkán látogatom a fórumot.
Üdv az újaknak! KépKép

Elvileg jó nekünk a 25-i találkozó. Egyedül az zavarhat be, hogy azon a héten suliban vagyok, és ha jó idő van, lent maradunk hétvégére is. Márciusban a párom csak hétvégére jött le, most viszont egész hétre szabit vett ki, hogy velünk jöjjön. De jön anyósom is, mert a párom edzeni akar, készül a május 1-i Buda Maraton bringaversenyre. Kép Majd megfűzöm, hogy szombaton jöjjünk haza.
Mi a terv rossz idő esetére?

Gabi
efgabi

Szia Gabi!

Bocsi de nem mi találkoztunk nyáron a Millenáris parkban? Még telefonon is beszéltünk utána az egyetemi felvételi miatt. Sajnos akkor nem volt pótfelvételi szociológia szakra.:-(

Yabu
yabu

sziasztok!

Én is üdvözlöm az ujakat!Nagyon régen nem írtam már nektek,de most minden összejött.Este meg a kedves család miatt nem férek ide.

Én a babakocsi témához annyit füznék csak hozzá,hogy nekünk elég sokáig csak egyes kocsiaink voltak,és utánna vettem egy egymás mögöttit 3000 ft-ért.Mondjuk az én lányaim az elsö szülinapjuk után már bele sem ültek,így azota csak áll.

C.Vali!
Ne kenödj el,ha véletlenül be kell feküdnöd a korházba,mert az a kicsik érdekében van.Mindig ez lebegjen a szemed elött,és ki fogod bírni!!!!!!!!!Tapasztalat,én 4 honapot voltam folyamatossan bent!!

Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Bea
barany

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek!

http://i.flowgo.com/greetings/rapeasterbunny/rapeasterbunny.swf

Éva

Kép

Kép
éva75

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?