Sziasztok Lányok!
Most néztem be ide előszőr, és látom, hogy már elég régen írtatok, de remélem azért előbb vagy utóbb válaszoltok a levelemre.
Dohyné Mikusik Szilviának hívnak, 26 éves anyuka vagyok.
Van két kisfiam a nagyobbik Benjámin aki 1999. augusztus 27-én született a Budai Honvéd kórhában a 41. hétre császármetszéssel, fenyegető oxigénhiány fellépése miatt.
Kisebbik kisfiam Dominik aki 2001. április 17-én született a Szent Margit Kórházban a terhesség 39. hetében természetes úton.
Fogadott orvosommal Dr. Lacza Tiborral, egész terhesség alatt császármetszésre készültünk, mivel a két szülés között csak 20 hónap telt el.
De legnagyobb sajnálatomra, amikor elérkezett a nagy nap, akkor a doktor úr éppen külföldön tartózkodott, és nem császároztak meg, hanem sima szülésre "kényszerítettek".
Intenzív jóslófájásokkal=derékgörcsökkel ( 5-10 perces ) mentem be a kórházba, de mivel a CTG nem mutatta a derékgörcsöket, nem tulajdonítottak neki jelentőséget, csak befektettek azzal, hogy másnap reggel már lesz a doktor úr, és akkor majd megláják, hogy mi lesz.
Egyébkén Benikénél is ugyanez volt a helyzet, a CTG nem mutatott semmit, de mikor én éreztem a derékgörcsöket, leesett a szívhangja, és ezért kellett rohanni velem a műtőbe.
Egész éjjel szenvedtem a derékgörcsökől, már sírtam a fájdalomtól, de nem akartam szólni, mert az ügyeletes orvos nagyon dúrván viselkedett velem és semmiképpen nem akartam nála szülni, az tartotta bennem a reményt, hogy reggel már bent lesz az orvosom.
De sajnos nem így lett!
Reggel amikor vizeletet kellett leadnom, már nem titkolhattam tovább, hogy valami nincs rendben, mert véres volt a vizelet, és mennem kellett a szülőszobába, ahol az ügyeletes orvos megjegyezte, hogy "csak nem szülünk"???
Utána következett egy negyed órás CTG, ami már elviselhetetlen volt, és szinte könyörögni tudtam volna, hogy vigyenek a műtőbe.
A Ctg alatt is folyamatosan a doktorom után érdeklődtem, de kiderült, hogy az időjárás miatt 24 órát késik a repülője és éppen Amszterdamban csücsült a repülőtéren amikor azzal hívák, hogy siessen, mert mindjárt itt a baba.
A CTG-t követően elfolyt a magzatvíz, és innen nagyon felpörögtek az események, a víz elfolyása után már bő 3 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, és mire a szülőszobába értem már bő 4 ujnyira. Nem akartak semmilyen fájdalomcsillapítót adni, azt mondák arra már nincs idő, mert mire hatna megszülök, ez volt kb. 7 óra körül, és Dominik csak 9-kor született meg.
Szülés után másra sem tudtam gondolni, csak arra, hogy ha bevállalnék még egy kisbabát az csak császármetszéssel szeretném megszülni.
Én sokkal jobban viseltem a császármetszést, miután kiszedték a varratokat, már egyáltalán nem fájt a sebem.
Viszont a gátsem miatt 6 hétig egyáltalán nem tudtam ülni, a varratszedés maga volt a pokol számomra, ami másoknak meg se kottyant.
A nemi életem másfél évig borzalom volt, amikor kiderült, hogy egy fel nem szívódott belső varrat okozzott egy kis gyulladást, amit ki kellett metszeni, utána már jobb lett egy kicsit.
De most jöjjön a jelen.
KISBABÁT VÁROK ismét!!!!
Most 24 hetes kismama vagyok, és már a 17 terheségi héten a 4D ultrahangon kiderült, hogy ismét egy kisfiúcska költözött a pocakomba, immáron harmadjára. OLIVÉR lesz a neve.
Amikor terveztük a babát arra gondoltam, hogy ismét megpróbálkoznék a sima szüléssel, de csak gátvádelemmel.
Ezt el is mondtam a doktor úrnak és azt mondta, hogy szinte semmi esélyem nincs a gátvédelemre, mert a gátvédelemnél elhúzódik a kitolási szakasz, ami herszétváláshoz vezethet.
Azt is megtudtam tőle, hogy ha a babácska súlya a terhesség vége fele eléri a 3300-3500 grammot, akkor császárra kell számítanom, mert nem kockáztathatja meg az esetleges hegszétválást, mert az mindkettőnk életébe kerülhet.
Akkor is császár lesz, ha farfekvéses a baba, illetve akkor is ha túlhordom, mert ha már volt császár akkor nincs szülésindítás, hanem porgramozott császár lesz!
Hát röviden, vagy hosszan rólam ennyi.
Nagyon várom a hozzászólásaitokat a történetemhez!
Kérlek írjatok nekem!
Szia Bogyeszka!
Ha jól olvastam akkor te a Margitba jársz terhesgondozásra! Kihez?
Ismered Lacza Dr.-t?
Az elsőt is ott szülted???
Kérlek írjatok minél hamarabb!
Nagyon fogom várni!
Sziasztok
Sziszike