Új privát üzeneted érkezett!

Piroska!

Drukk-drukk! :wink:

Kép
klmaria

Piroska!
Szurkolok, hogy sikerüljön!

Ichtus!
Örülök, hogy sikerült az este nélküled. Ez az első lépcső ahhoz, hogy elhagyja majd egyszer. Ügyi volt a nagylány! :wink:

Kép
Kép
giga1

Marcsi, persze, addig nem is próbálkozom a leszoktatással, míg Anna szopik. Így várok, míg magától abba hagyja. De hogy az mikor lesz, fogalmam sincs. Pedig már egyáltalán nem bánnám. Alapból Sárika nem hisztis típus,de a ciciért bármennyit képes hisztizni, és ez az egy dolog, amivel nagyon fel tud bosszantani, és nagyon nehezen tolerálom, ha a ciciért hisztizik. Nem gondoltam volna, hogy valaha ezt ki fogom mondani, de nem bántam meg, hogy Anna cumizik, mert nála nem lesznek ilyen nehézségek cici terén. Cumiról leszokás az egy más tészta, de akkor nem idegel ki engem is. Annának pedig nem kavart be a cumi a szopásba, szeret szopizni, hiszen egészen tegnapig(megkóstoltattam vele 3 kanál almalevet) 5 korty vizen kívül csak anyatejet kapott. Nála könnyebb lesz az elválasztás, de azért szeretném, hogy 1,5 éves koráig ő is szopizna.

Henus, kérdezted a kis korkülönbséget. Nem bántam meg egyáltalán, örülök neki. Az elején valóban nehezebb, de később jó lesz, hogy együtt nőhetnek fel, azonosak lesznek a gyerekkori élményeik, együtt fognak tudni játszani. Ha 4-5 év lenne közöttük, akkor sokáig nem tudnának együtt játszani, más lenne a fejlettségi szintjük, és érdeklődési körük. Bátyám és én köztem 14 hónap van, nagyon szerettük mindketten a kis korkülönbséget. Hugom és köztem 3,5 év, vele csak később tudtam babázni, meg hasonló játékokat játszani. Öcsém meg én köztem 5,5 év van, ő a hugommal együtt "nőtt fel". gyerekkorunkban ők voltak a "kicsik", mi bátyámmal a "nagyok". De mindhármukkal jó a kapcsolatom. A következő babát kb. Anna 3 éves korára tervezzük,(ha nem 2) nem szeretnénk tovább várni.

Én már nagyon várom a tavaszt. Ti hogy vagytok vele??

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Na, én ma megjártam Debrecent kocsival - életemben nem vezettem még ennyit, 460 km! Hazafelé ráadásul olyan szél volt, hogy majdnem felborított, iszonyatosan kellett ellenkormányozni. Jövő héten meg Győr-Fehérvár - ilyen köröm már volt, nem vészes. :)

Loli anyukáméknál van most, és pont újságolták, hogy már tud triciklizni! Párat teker rajta. Eddig csak azért nem tudott, mert nem érte el a pedált. (Többféle triciklije is van, ebből kettő olyan, ami nyeles, gumikerekű, irányítható. Az egyik kétszemélyes. :) A harmadik csak sima műanyag, nem tudom, az mennyire fog bejönni neki...)

Egyébként érdeklődéssel olvasom a szopis dolgokat, mert Loli már egyáltalán nem tudja, mire való a cici. Néha elmesélem neki, hogy mikor kisbaba volt, abból evett - akkor odahajol és mondja, hogy "hamm-hamm", de ennyi. :) (Ő ugye 9 hónaposan utasította el a cicit, és őszintén szólva nem is nagyon bánom... akkor egy kicsit sajnáltam, de amúgy sem terveztem 1 éves kora után sokáig szoptatni. Végül ő döntötte el a kérdést...)
Vendég

[quote="ichtus"]S írta:ichtusziasztok!

Gorkmc, én szültem Dr. Kovács Rékánál a két kislányomat...

Kedves ichtus!

Köszönöm szépen az információkat!
Ha még van valakinek tapasztalata, ne tartsa magában! :)

Szép estét!
gorkmc

Helló!

Hát én nem tudom másoknál, hogy van ez, de hétvégén mi örökké csak megyünk. :roll: Tegnap IKEAztunk, meg egy nagybevásárlást is megejtettünk, anyuékhoz beugrottunk, és helló, le is telt a nap. Hulla fáradtan dőltem este ágyba. Szonja mivel nem aludt tegnap napközben hazafele kidőlt, kb fél 7 tájban. Hajnal 2-kor pedig átjött hozzánk, kicsit még nyűglődött, aztán közölte: "Jó jeggelt, igyunk kávét, hozzunk apának is!" :shock: :shock: NA fél háromig bóbiskoltam a kanapén, Szonja pedig próbálta tudomásul venni, hogy az éjszaka közepe van, majd fél 3-kor szerencsére visszaaludtunk...

Ma délelőtt gyorsan főztem, aztán elmentünk a KIK-be. Én még sosem hallottam róla, de Hatvanban van egy, és örökké dobálják a szórólapot. (tényleg Klmaria, te ismered?) Feltűnően alacsony árak, és gondoltam megnézem, hogy ennyi pénzért milyen minőséget adnak. Hát nagyon meglepődtem. Kb C&A minőség, vagy megkockáztatom, hogy jobb, és tized olyan árak. :shock: :shock:
Vettem is gyorsan Szonjának két nadrágot, egy pólót, egy fölsőt, egy esőkabit, egy esőnacit, magamnak egy melltartót, egy melegítőalsót, és egy pólót. Mindezért pedig 12 ezret fizettem. :shock: :D

Délután meg elmentünk a keresztanyámékhoz, mert a keresztapámnak ma van a 60. szülinapja. De szegényem nagyon cefetül van. :? Az infarktusa óta rengeteget romlott az állapota, és nem tudom mennyire szép ilyet mondani, de szegény nem tudom megéli e a tavaszt, mert azt is kétségesnek találtam, hogy a szülinapját ünnepeljük... :(

Szóval mi egész hétvégén csak csavarogtunk, pedig itthon is volna mit csinálni bőven. Mondjuk itt van előtte utána egy egész hét, enniy kikapcs nekünk is jár... :wink:

No most hogy a leány időben ágynak dőlt megyek is és kihasználjuk az időt apával :wink: :wink:

Klmaria, mi ez a könyvkukac? :roll: Én még sosem hallottam róla....

thenus

Thenus!

Nagyon sajnálom a keresztapádat!
Én pénteken voltam temetésen, egy középiskolás-főiskolás barátnőmet vesztettük el. Amerikában autóbalesetet szenvedett, még anno a kislánya képét is kiraktam, hogy megszületett 2 éve februárban. Neki csak ennyi adatott a kislányából. :cry:
:cry:

Igen, ismerem a Kik-et, de még nem néztem be sosem. Csak tervbe van véve, de szinte az egész üzletsoron van gyerekruha.
Takko-ban és a Vögele-ben is. Nekem elég sok ruha van, szét is kell néznem, hogy mit kell még vennem mellé. Sokat rendelek kintről is, most barbie melegítőt vettem neki 3600Ft-ért.
8)

Könyvkukac!
Lányok, akit érdekel, szóljon! Nem szeretném, ha pont nálam szakadna meg a lánc.
Kaptam - illetve a kislányom - egyik ismerősömtől Könyvkukacos levelet.

A dolog lényege röviden...

Óvónők hívták életre a játékot azzal a céllal, hogy növeljék a gyerekek könyv iránti szeretetét.

Kell vennem és elküldenem egy könyvet egy megadott gyermeknek, majd a levelet, amit kaptam, 6 másik gyermeknek továbbküldeni.
Pár héten belül 36 könyvet kell, hogy kapjon az én kislányom, ha senki nem szakítja meg.

Soha nem szerettem a piramisjátékokat, de mivel itt gyerekekről és könyvről van szó, engem meggyőzött.

Csak olyannak szeretném elküldeni a levelet, aki biztosan továbbküldi, tehát biztosan tud 6 másik kisgyereket, akinek az anyukája nagy-nagy valószínűséggel továbbküldi.
:D :D :D :D :D

Kép
klmaria

Az előbb írtam egy hozzászólást, nyomtam egy küldést és sehol sincs... :roll: :shock: :shock:

Csak azt írtam, hogy Klmaria, nagyon sajnálom a barátnődet! :( Ez szörnyű. :cry:

Egyébként a Takkot, nem szeretem, de a múltkor vettem egy-két dolgot a Vögelében. Barbie melegítőt én még az ősszel rendeltem ugyanennyiért, és nagyon szeretjük. :wink:
Nekünk most valahogy kifogytak a rucik, mert ősz óta elég sokat nyúlt a leány... :roll:
Igaziból a cipő volna sürgetőbb :?

Hát érdekes ez a könyvkukac. Velem az a baj, hogy nnem tudok 6 olyan anyukát aki tutira továbbküldené... :?

Pimpoka, te rendeltél már a Fakopáncsból, ha jól emlékszem. Én most szeretnék, mert eddig mindig sikerült eljutnom a boltba, de most valahogy csak halasztódik. :? Szóval, mennyi idő amíg kihozzák?

thenus

Thenus!

Én sem találtam még senkit sem.
Valahogy mindenki idegenkedik tőle. :?
Pedig aranyos ötlet.
Jobb lenne, ha olvasnának a gyerekek, nem pedig tv-t bámulnák. :shock: Pontosabban mi mesélnénk nekik.

Marcsi

Kép
klmaria

Klmaria, Henus,
én is kaptam ilyen mailt a barátnőmtől, és én is bajban vagyok, hogy kinek küldjem tovább. Ráadásul én nem is szeretnék ebben részt venni, nem az ötlet miatt, hanem azért, mert vissza lehet ezzel élni. Nem szívesen adom meg a címemet egy akár több száz emberhez eljutó mailben, ennyi. Semmi egyéb bajom nincs vele. Én már eddig is rengeteg könyvet vettem a fiúknak, Marci imádja is őket, úgyhogy én házon belül oldom meg ezt a gondot.

Kép
Kép
nircee

Nircee!
A te címedet csak 36 ember láthatja, ha egyáltalán eljut annyihoz.
Ez nem is rólunk szól, hanem hogy más gyerekhez is eljusson a könyvszeretet. Szerencsére nekünk is rengeteg mesekönyvünk van, csak a most divatosakat kellett beszereznünk.pl. anna és peti
Tudod nem mindenki engedheti meg magának, hogy ennyi rengeteg mesekönyvet vásároljon magának. :roll: :wink:
Ezzel rajtuk is segítünk. 8)
Én elküldöm a mesekönyvet, aztán ha nem találok több vállalkozó szellemű anyukát, hát maximum mi nem kapunk érte semmit. :lol:

Kép
klmaria

Sziasztok!

Én is a Flórban fogok szülni. Folyamatosan informálódom, és már sok kérdésemre meg is kaptam a választ, mert már korábban kérdezték.

nekem a legfontosabb kérdésem az lenne, hogy hányszor néznek a kórházban teljes vérképet, meg vizeletet? Ugyanis én a kórházba járok terhesgondozásra (vagy bárminek is nevezzük) viszont mindig valamit elfelejtek megkérdezni a dokitól. Eddig a várandósságom elején volt egy ilyen komplett vérvétel meg vizeletvizsgálat. Védőnőm szerint háromszor kellene a 9 hónap alatt és már igencsak aktuális a második. Doki elküdött terheléses vérvételre, jövő héten megyek, de ezt a teljes labort elfelejtettem megkérdezni. Ő meg lehet, hogy elfelejtette mondani. Tudja valaki, hogy mi a protokoll? Ilyenkor esetleg vesznek több vért is, meg pisilni is kell? Mert ha igen, akkor megmondom nyugodt szívvel, hogy a dokim ezt is mondta és vegyék le a terhelésessel együtt. Csak nem akarom kihúzni a gyufát, ha ezt mégis később szokták. csak védőnőm sürget, hogyha ott nem csinálják meg, akkor itt megcsináltatjuk, de ahhoz be kéne mennem az itteni nőgyógyászhoz beutalót kérnem, én meg már többször összevesztem vele, nemhiába járok Tarcsára...

Valaki tud nekem ebben segíteni? Előre is köszönöm!

Kép
Kép
tabati

Giga,
nézd meg légyszi ismét az utolsó blogbejegyzésemet! Köszi! :wink:

Kép
Kép
nircee

tabati: engem mindig a védőnő küldött vérvételre, és helyben le is vették a vért, vizeletet! A kórházba csak a cukorterhelésre kellett menni, meg egyszer a dokim elrendelt valami miatt egy extra vérvételt. De a kórházban mindig sokan voltak, utáltam. Itt meg nem kellett várni, akár le is fekhettem, ha akartam - hetente egyszer jött a kórházból egy nővér levenni a vért.
Nem értem, téged miért nem tud a védőnő beutalni... vagy háziorvos esetleg? (Itt a szomszéd szobában van a háziorvos a védőnőhöz képest, ha jól emlékszem, mindig ő írta alá a papírokat, amit a védőnő kitöltött.)
Vendég

tabati! Én simán mindig bediktáltam a kórházban, hogy mit kér az orvos. Nem volt sosem gond belőle. Szóval, ha tudod, mi kell, nyugodtan mondjad! Vigyél pisit, akkor nem kell ott szórakoznod. Felesleges két helyre menni szerintem, ha már terhelésesre úgyis odamész. Sőt azt hiszem, hogy egy szúrással megúszod, mert a kémiához (azt hiszem így hívják), nem kell éhgyomor és akkor csak egy ujjszuri van, cukros lötyi és 2 óra múlva vénás.

Majd összeszedem magam és beszámolok rólunk.

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

sziasztok.

ötleteket kérnék, ki-hogyan adja be a gyógyszert a gyereknek????
Betegek vagyunk, nagyon (Dóri), főleg az antibigyót kéne valahogy bevenni...
Az innivalójába már keverek 2-félét, de még jól jönne 1-2 tipp.

Majd próbálok még írni magunkról, de nem egyszerű most betegen az életünk.
:(

KépKép
tüccs

Tüccs!
Nekem annó a gyerekorvos mondta, hogy ha nem akarja a gyerkőc megenni a Smectát innivalóban, akkor tegyem neki bele a banánpépbe. Gondolom Dóri már nem pépesítve eszi, de hátha így most lenyomja a gyógyszert. :?

Kép
Kép
giga1

Tüccs:
azzal a fecskendővel nem eszi meg, amit adnak hozzá? Vagy nincs hozzá? Mi mindig azzal adjuk be, ha nincs, akkor a fájdalomcsillapítónak a fecskendőjét is használhatod, max az előzőét használod az új üveg panadolnak vagy nurofennek.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tüccs!

Csatlakozom Piroskához! Mi is a nurofenes fecskendőt használjuk.
Igaz, ha nagyon ellenkezik, akkor van, hogy meghánytatja.
Van amikor meg simán leissza a kanálról.
Mikor milyenje van :D Ha tudom megpróbálom az egészet egybe keverni, hogy ne kelljen háromszor-négyszer kanalazni.
Utána meg kap egy kis jutalmat :lol:

Kép
klmaria

Normális ízű gyógyszert kanállal :), ami nem ízlik neki, azt innivalóba keverve. A Nurofenes fecskendő jó ötlet, én is gondoltam már rá, de ha valami nem jön be Lolinak, nem veszi be, sőt, ki is hányja... azt innivalóba keverve megissza.
Vendég

Pilla?
Tiop?

Kép
Kép
giga1

írtam egy csomót, aztán eltűnt valami error miatt.. :evil:

na szóval, a fecskendő nálunk nem jön be, Dórinak még a szájába se lehet tenni. Marad a kanál és a szép-szó. Ja, és az innivaló, amibe akkor szerintem minnél többet belekeverek. :? Ja, és Giga a banánpépes ötletet is kipróbáljuk.

Úgy kezdődött, hogy oltásra mentünk a rendelőbe 1 hete. Hétvégére Dóri lázas beteg lett, kedden kihívtam a dokit, mert úgy köhögött, azt hittem megfullad ráadásul nem tudott aludni se tőle.
A torkától a hörgőéig minden gyulladt. Mára már Petya is ugyanúgy köhög, ma megint kihívtam a dokit, hétvégére nem merem így hagyni. Jól kifogtuk az biztos, és még Anna sorra sem került. :(

Pilla tényleg nagyon eltűntél!!!!!!!

Andi , Tiop??????

KépKép
tüccs

Tudtam én, hogy az előbb valaki kimaradt... :oops: :wink:
Andi?

Kép
Kép
giga1

Tüccs: ugyanez van nálunk, férjem kezdte (ő már kifelé lábal), most én vagyok soron. Nagyon remélem, hogy Loli most kivételesen megússza, egyelőre úgy néz ki, nem kapta el - hetek óta tömjük vitaminokkal, lehet, hogy annak tudható be...
De amúgy borzalmas, fáj a torkom, a tüdőm, lázam is volt este... a férjem még hányt is a köhögéstől, mikor az elején járt... :roll:

El tudom képzelni, hogy kisgyerekeknek mennyivel rosszabb. :( Jobbulást!!!!
Vendég

MINDEN BETEGESKEDŐNEK JOBBULÁST!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Én is jobbulást kívánok a kis és nagy betegeknek!!!

Mi nemrég lábaltunk ki egy hasmenéses nyavajából. Már jól vannak a lányok. Sárának láza is volt, Anna megúszta.

Mennyire érdekes, hogy még testvérek között is mekkora eltérés lehet testalkatilag is. Ugyanis Anna fél évesen 7 kg, Sára ennyi idősen 8300g volt. És akkor az volt nekem a világ legtermészetesebb dolga, hogy ilyen kis hurka-bébim van, most meg az, hogy Anna ilyen vékonyabb testalkatú. :wink:

Nircee, nálatok van különbség a fiúk súlyánál?

Mali, várjuk a beszámolót! :D

Hol vagytok, csajok??? Andi? Tiop? Pilla? Henus?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Lányok, szerintem megbántottuk valamivel a Tiop-ot, azért nem ír. Nem tudom, mi lehetett az, de szerintem biztos, hogy valami nagyon rosszul esett neki. Azt észrevettétek, hogy mostanában mindig helyesen írta a hozzászólásait? :) Tuti, hogy van valami emögött egyébként, ezt most komolyan mondom. Próbáltam tőle megkérdezni, de kitérő válaszokat adott. Na, megyek, mert nemsokára sulim van és onnan meg kell lógnom nyelvvizsgára. Ma lesz a szóbelim, annyira izgulok. :shock: Az írásbelim szerintem jól sikerült, de még nem tudom az eredményt.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Megváltozott a telefonszámom, akinek megvan az e-mail címe, annak elküldöm, de a számítógépváltáskor sokatoknak elveszett a címe. Megtennétek, hogy elkülditek? A nevem alatt az e-mail-re kattintva a legegyszerűbb. :wink:

Nem tudom, Tiop miért sértődhetett meg, nekem nagyon hiányzik erről a fórumról. De már sokszor megbeszéltük ezt, és sajnos nem tudom, mi lehet megint az oka. Szerintem senki nem akarta megsérteni.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Csatlakozhatok?
Ha minden igaz, Kistarcsán szülök szeptemberben... most nekiállok visszaolvasni 367 oldalt ..... :shock:

floranan

Floranan!
Persze, hogy csatlakozhatsz! :) Gratulálok Csokihoz! :D

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Nem vesztem el, de rám jött valami tavaszi fáradság, vagy mi, és olyan vagyok, mint a fos. :oops: Este már 11-kor kidőlök Szonjával, és hiába próbálom amagam rávenni, reggel sem birok 8-nál előbb felkelni. :oops: NApközben, főzök, Szonjázok, és még mindig pakolok, pakolok, pakolok... :? MOSt a héten a temérdek vasalatlant is csak kétszerre birtam kivégezni. Sejthetitek...az égig ért... :oops: :?

Szonja egyébként szerda estétől hőemelkedéssel küzd, és ma már 38 fölötti láza is volt. :( Mivel eddig a lázon kívül semmi baja nem volt, elvittem a dokihoz. Ő sem látott rajta semmi különöset, és a rendelőben lévő gyerekekhez képest makk egészségesnek tűnt.
Most már frankón köhög, de még mindig nem vészes. Viszont folyamatosan lázas, és ez aggaszt!. :roll: Mondjuk neki ez a betegség: láz... :evil:
No most bocsi, de megyek, mert Szonja hív.
Igyekszem majd gyakrabban jönni.
Mostanság elég gyér ez a fórum... :roll: Szantre? Már te is hanyagolsz? :wink:

thenus

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy Dr Szabó Lászlóról van-e valakinek tapasztalata? Azt hallottam, hogy Gödöllőn van a magánrendelése, és hogy nincs elszállva az árakkal... Erről tudtok valamit? (Orvost szeretnék váltani, mert a mostani 10.000et kér alkalmanként, és 100.000 a szülési tarifája... Ez nekünk egy kicsit sok lenne.)
angyalkrisz

Sziasztok!
Nem tudom emlékeztek-e még rám, a terhességem elején írtam pár sort, dokikról kérdezgettelek titeket....
Bevallom, azóta is olvaslak titeket a háttérből, azért is, mert én is csömöri vagyok, mint itt többen.

Most azért írok, mert március 3.-án megszütetett a kisfiam, Zétény, 4110 grammal és 57 centivel, és szeretném nektek megmutatni.

Kistarcsán szültem a Surányi doktornál, az Ignáth Évike segítségével, mindketten angyalok, nagyon szép élmény maradt a szülés.

Ő lenne a kis-nagyfiú:

Kép

Kép

Kép

Minden jót kívánok nektek! :)

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus, gratula! Zétény gyönyörű! Nekem is Évike volt a szülésznőm, és én is csupa jót tudok róla mondani!

Krisz, írtam pü-t Szabó dr-ról! :wink: Kiváló szakember, szerintem nem döntesz rosszul vele!

Kép
vickybabe

Hát nem nagyon bírok a sok oldallal.... meg úgy igazából a kórházról nem tudtam kimazsolázni olyan sokat...
Bocsi, ha olyat kérdezek, ami le van írva....

Jár valaki Gerő doktorhoz?
Milyenek a szülésznők? Érdemes választani?

Andus, gyönyörű a kisfiad, gratulálok!

floranan

Floranan, Gerő dokit nem ismerem sajna...
A kórházról nekem jók a tapasztalataim. Én is egyágyasban voltam, így végig bent volt a párom is, nekem ez minden pénzt megért. Egyébként 10 ezer Ft/ éj az egyágyas szoba ára.
Szülésznő: én nem bántam meg, hogy választottam, nagyon hosszú, 20 órás volt a szülésem, és jó volt, hogy végig egy szülésznő volt velem, nem váltogatták egymást. Jó szívvel tudom ajánlani a szülésznőmet, szakmailag és emberileg is!
De egyébként akivel később az osztályon találkoztam szülésznő, mindegyik nagyon rendes volt.
A szülőszoba is szuper felszereltségű!

Kép
vickybabe

floranan: szerintem Gerő az egyetlen, akit senki sem fog itt ajánlani... szerintem iszonyú bunkó, de ezt mások is meg fogják erősíteni.

Szülésznők kivétel nélkül kedvesek, aranyosak, csak akkor érdemes választani, ha neked fontos, hogy végig csak veled legyen (persze ha pont ügyeletes, akkor mindegy).

Andus: gratula a gyönyösűséghez! :) Én is ennél a párosnál szültem amúgy. :)
Vendég

Ó, bocsi, most jövök rá, hogy Gerő doktort összekevertem mással. :oops:
Ezer bocsi! :) Róla nem tudok sokat, egyetlen egyszer találkoztam vele.
Vendég

SZiasztok!

Lányok, ma kötik a szakdogám, annyira izgulok, úgy felgyorsultak az események. Ötvenszer átolvastam, de már nincs rá több energiám, biztos lesz benne hiba, de nem érdekel.

Andi
gratulálok! :):):)

Mi van Andibab-al?

Na, megyek tanulni, szép napot! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, floranan
tényleg nem hallottam én sem jókat Gerőről. :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Köszi az infókat...

Én Gerőhöz járok magánban, és csak kíváncsi lennék, egy szülésnél milyen, ugyanis az igaz, hogy nem egy mosolygós típus, sőt kifejezetten morcos, de szakmailag mindig nagyon figyel rám... nekem eddig jókat mondtak róla, hogy figyel a betegekre, akiket pl műtött v ellátott, nektek milyen tapasztalataitok vannak?

floranan

...tavaszi fáradtság... pedig ilyenkor kellene az örömtől majd kicsattanni, hogy éjjen tavasz, ezt váram már... no mindegy... de én is fáradt vagyok, mint a dög, és bevallom semmihez sincs kedvem...

...már kicsit kezdek idegbeteg lenni az újabb költözés miatt, hála égnek, az utolsó, végre sajátba megyünk, de már akkor is borzalmasan unom, és még a gondolattól is undorodom, hogy egy házat újra be kell dobozolnom és ismét kicsomagolnom, mindezt Lelle mellett...

Tüccs, eladó a járókánk, kistesónak meg akartam még tartani, de nagyon nagy, és nem lesz a nappaliban annyi helyünk, hogy elférjen. A kérdésem az, hogy érdekel-e esetleg téged, ha nem felteszem vaterára. 140×140-es fa járóka, normál állapotban, ikreknek szerintem pont jó lenne.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

floranan, én Surányi dokinál szültem, nem tudom milyen a Gerő, de Nircee nála hozta világra a második kisfiát, biztos válaszol majd neked, ha lesz ideje.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Andi, gratulálok a kis Zétényhez! Gyönyörű szép! Ha van időd és kedved, szívesen olvasnánk rólatok is itt a fórumon! :)

Floranan, neked pedig a kis pocaklakóhoz gratulálok!
Gerőt én sem ismerem, így nem tudok róla véleményt mondani.

Piroska, ne aggódj, biztosan szuper lett a szakdogát! Nagyon ügyes vagy!

Henus, köszi a hiányolást, de mostanában én is kivagyok egy kicsit. Márk hisztijeit egyre nehezebben tolerálom, pedig szerintem annyira nem extrém eset, de mégis megvisel, hogy van hogy fél napig azon meg a vita, hogy öltözzünk át, mert már az egész ruhája csupa pisi.. az alvás továbbra sem javul, és tényleg a tavaszi fáradtság is rámtört. (Pimpoka, amúgy teljesen igazad van, örülnünk kéne a jóidőnek, de engem csak addig tölt fel, amíg mondjuk odakint vagyok a napsütésben, bentről már egész másként hat rám :roll: :oops: )
Amúgy Márk más szempontból meg nagyon szófogadó is mostanában, egyre többet közlekedünk a városban babakocsi nélkül, és nagyon ügyesen fogja a kezem, hagyja hogy fölvegyem, ha úgy egyszerűbb, szépen ül a buszon.. ezeket nagyon jól viseli. Mondjuk a járművek, látnivaló leköti rendesen ;)

Szóval ez van velünk..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Floranan, most futok (mint majdnem mindig,), este válaszolok bővebben, de én annyit tudok mondani, hogy 100%-ban meg voltam vele elégedve, annyi rosszat hallottam felőle, de semmi nem volt nálam igaz! Ja, és nekem egyébként nem ő a dokim, de az anyém épp szabin volt, és Gerő dokinak adott át. Igaz, összesen 28 perc volt a szülésem, minden komplikáció mentesen szerencsére! :D
Na, majd este még írok.

Kép
Kép
nircee

Jaj, csajok, én annyira szeretném, hogy most legalább egy hónapig ne legyünk betegek - vagy legalábbis ne egyszerre az egész család! :(
Ez az év most nagyon összejött nekünk, most épp ezzel a borzalmas torokgyulladással küszködünk, sajnos Loli is elkapta. Az apja és a saját példámon látom, hogy mi vár még szegénykémre, már előre sajnálom!!! (Most már a szeme is gyulladt, szerencsére nem nagyon zavarja.)

Egyébként hétvégén beszélgettünk a férjemmel, és úgy döntöttünk, hogy most már jöhet a tesó... válság ide vagy oda, pillanatnyilag a legbiztonságosabb (talán) a GYED, mert sorra küldenek el mindenkit körülöttem, azt meg ugye tudjuk, mennyi esélye van egy kisgyerekes anyukának elhelyezkedni... Eddig pont ez tartott vissza minket, hogy elég vacakul állunk anyagilag, de rá kellett jönnünk, hogy egyáltalán nem biztos, hogy két gyerekkel rosszabb lenne... na, majd meglátjuk, egyelőre olyan rövid ciklusaim vannak, hogy még az se biztos, hogy egyáltalán van peteérésem... meg hát ugye ezen a betegeskedésen is jó lenne túljutni.
Bár hozzá kell tennem, nekem eddig a tavaszi időszak bizonyult sikeresnek teherbeesés szempontjából, próbálkozhattunk bármikor, eddig még csak húsvét körül sikerült babásodni. :) (Beleszámítva az első, sikertelen terhességemet is, szóval 2-ből 2-szer.)
Vendég

Sziasztok!

Bocs, hogy eddig nem írtam, de a nagyobbik fiamat most kezdtük el beszoktatni az oviba.

Szóva voltam a kórházban. A Szentágotai doktornak volt rendelése. Nagyon örülök, hogy nem magánrendelőbe mentem be, és nem előre beszéltem le a szülést. Ciki lett volna visszautasítani. Nekem nagyon nem volt szimpatikus. Nem szeretnék nála szülni. És az is biztos, hogy hiába lesz gyors szülés, választani fogok dokit, mert ez így, hogy csak beesek valakihez rém kellemetlen, rossz érzés.

Nem tudjátok, van fiatal doki a kórházban? Láttam egy nagyon szimpatikus, magas, fiatal, szemüveges orvost, csak hát ciki lett volna odatipegni, hogy bocs, hogy hívnak, járnék a rendelésére :) Nekem sosem jöttek be az idős dokik. Félre ne értsetek. Valahogy ők nincsenek úgy odáig maguktól. Persze mindenki másképp látja, nekem ez a tapasztalatom.

Tényleg úgy van, hogy ha a választott szülésznőd épp 12órázott, akkor nem hívhatod be a szülésre?

köszi
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Ezvicc: mennyire fiatalt szeretnél?! :)
Erdélyi pl. nagyon népszerű doki...
http://drerdelyizsolt.hu/

Szülésznő: szerintem ha valaki előtte 12 órázott, ne is akard behívni. :) Sajnos ezzel a szülésznő-választással ez a legnagyobb baj, hogy nem tudhatod, nem ügyeletes-e éppen, amikor szülsz, vagy előtte... ki kell fogni, hogy pont szabad legyen, friss, kipihent. :)
Vendég

sziasztok!

aranyosak vagytok a hiányolással, köszi! vagyok ám, de sokszor csak olvasó üzemmódban, mert mire elolvasok mindent, addigra már nem tudok válaszolni...
rengeteg dolog összejött: itthoni munka, meg a meló után rohanás, házépítés, családi mizériák, a férjem nyelvtanfolyt (szerencsére sikerült a nyelvvizsgája, szeptembertől mehetne a következő szintre) és mellette egyetemre jár. ráadásul november közepe óta nincs olyan hét, hogy valaki ne legyen beteg - Bogi szó szerint azt csinálja, hogy egy hét ovi, egy-két hét betegség. amikor ő épp nem beteg, akkor Roni van dögrováson, mint most is. :cry: a férjemmel mi felváltva taknyolunk, már nagyon elegem van belőle... :roll:
puszi mindenkinek, remélem kicsit mostmár az idő enyhülésével elkezdünk végre kikeveredni ebből a sok betegségből, aztán majd jövök többet, ígérem, csak mostanság jártányi erőm sincs...
andibab

[quote="nircee"]F írta:nirceeloranan, most futok (mint majdnem mindig,), este válaszolok bővebben, de én annyit tudok mondani, hogy 100%-ban meg voltam vele elégedve, annyi rosszat hallottam felőle, de semmi nem volt nálam igaz! Ja, és nekem egyébként nem ő a dokim, de az anyém épp szabin volt, és Gerő dokinak adott át. Igaz, összesen 28 perc volt a szülésem, minden komplikáció mentesen szerencsére! :D
Na, majd este még írok.

Szia Nircee, köszi, így már jobban hangzik :) minden infóra kíváncsi vagyok róla :)

Mindenkinek köszi a gratulákat :)

floranan

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?