Andrea,
igen, a lányka a bátyustól kapta el. Emlékeim szerint Ábelnél az ötödik napon már nem volt új hólyag, hanem csak a régiek ill. azok pörkjei. Emesénél a Zovirax hatására hólyagok nem is jöttek, ill. csak nagyon picik, gombostûfejnyiek. Nála az elsõ vagy talán a második napon elkezdtük a Zoviraxot.
Persze, hogy ilyenkor nem számít a pénz
, csak mi akkor éppen nagyon rosszul álltunk anyagilag, és a 3000 forintos gyógyszer nem hiáényzott.
Viszont használt, és ez épp elég. Ja: nem azért, hogy ijesztgesselek (bár az lesz, na mindegy) nekünk azt mondták többen is, hogy a második fertõzöttnél még rosszabb a helyzet, és valóban, Emese sokkal jobban tele volt. Épp ezért adta rögtön a gyerekorvos a Zoviraxot. És csodáélkozott, hogy a Lászlóban Ábelnek nem mondták, hogy szedje. Most néztem meg, FEnistlis cseppet is adtam mind2 gyereknek, de szegény Ábelnél nem ért semmit, nagyon vakarta. A sok vakarástól viszont skarlátot is kapott
. Arra meg antibiotikumot, úgyhogy minden összejött.
A Zoviraxra szerintem kérdezz rá, talán nincs még késõ. Gondolom addig érdemes adni, amíg új hólyagok jelennek meg rajta, utána máér nem érdemes.Viszont az egész üveggel be kell szedni, ha elkedzte, nem elég csak addig, míg új hólyag képzõdik a testén.
(És ami a szörnyû nekem legalábbis: állítlag a test belsejében is ilyen hólyagok vannak - brrrrrrrr).
Azt mondják az orvosok, hogy nem annak a hólyagnak a nyoma marad meg, amit elvakarnak, hanem ami elfertõzõdik. Az én tapasztalatom az, hogy annak a hólyagnak a helye marad meg, ami nagy és mély hólyag volt. Ábel ui. nem vakart el egyet sem, párnak a helye mégis megmaradt. Extra nagy és mély hólyagok voltak rajta.
Vigyázzatok magatokra, és írj, hogy hogy vagytok. Van esély arra is (csak kicsi), hogy a kisebb nem kapja el.
üdv
Zsóka