Hahó,
Réka,
igen, lehet ilyen, és a fogzás különösen ludas lehet benne, és azért a jobb cicit gyepálja szerintem, mert ha pl. egyik oldalon jön a fog, akkor valahogy úgy esik jól neki, hogy csak a jobb cicin rágcsál. A sebet gyógyítsd, szellőztesd, kenegesd anyatejjel (ahogy Snoopy írta feljebb Dorkinak, az neked is beválhat), és próbáld meg rávezetni a fiatalurat, hogy ez így anyának fáj, csinálja rendesen (azaz ne harapjon, ne rágcsáljon stb, hanem szopizzon szépen finoman). Nálunk elég jól bejött, és ekkora baba már azért általában megérti ezt.
Erika,
nekem nagyon bejött az UU, amit Ágci említett, illetve ha csomós, akkor a Phytolacca nevű homeós szer is jól jöhet. A zsálya nagyon rossz ízű, viszont ijesztő hatása van: nekem, amikor rendszeresen ittam, egyszercsak megjött, aztán két hét múlva megint megjött (se azelőtt, se azóta nem jött meg újra, miután már nem ittam zsályát), a tej meg nagyon érezhetően kevesebb lett. De nekem kellett belőle napi fél liter. Azt hiszem, fentebb is két-három bögréről volt szó (régebben volt ez téma, Pocok járt ugyanígy). A hideg borogatás vagy uszoda (hosszas áztatás hideg vízben, 20 percnél több) is nagyon hatékony. Továbbá a képosztalevél ciciborogatás, amit ez ember mellgyuszikor tesz fel, az is apaszt. És hát igen, ha nagyon feszül, muszáj egy picit fejni, csak nem csontig leüríteni. Akkor nem fog újra egyre több termelődni.
Ágci,
a menta borsmenta vagy fodormenta??? Nekem szegezte a néni a drogáriában, én meg csak álltam ott bután
Fiona,
ha ilyen klasszul fejlődik, én nem hiszem, hogy mennyiségi gondok lennének. Viszont a cumisüvegből tény és való, hogy könnyebben jön, ezért könnyebb belőle többet nyelni
Egy ilyen pici babának egyrészt még elemi szükséglete a gyakori cicizés, másrészt pedig vigyázni kell a cumisüveggel, mert nagyon el lehet rontani azzal is a szopási technikát (és minél kisebb a baba, annál inkább). Továbbá egy ilyen pici babánál normális, hogy nem három óránkéntm hanem esetleg jóval gyakrabban kér cicit (nem csak az evés miatt). Nem érdemes sem az órát nézni, sem a szopásokat méricskélni, mert a mennyiség önmagában nem informatív (pl. reggel általában több, de hígabb a tejecske, este viszont kevesebb, de kalóriadúsabb
). Ami informatív, és ezt te is pontosan tudod, a fejlődés és a kakis-pisis pelusok száma. Ja és a hosszas, pihenős szopi is teljesen normális. A lányom ebben a korban rendszeresen egyórás, este kétórás szopikat rendezett.
Nem értek hozzá, ezért csak nagyon bizonytalanul merek bármit is mondani. Ha, szerintem a legjobb, ha felkeresel direktben egy szoptatási tanácsadót (a
www.lll.hu honlapról), mondjuk telefonon. Nem hiszem, hogy a tápszer megoldaná a problémát, de ha ettől megnyugszol, legyen kéznél. Nagyon fontos, hogy ne stresszelj. Ha úgy érzed, hogy kevés a tejecske (de szerintem nem ez a gond), akkor Laktoherb helyett érdemesebb gyümölcsteát, gyümölcslét, ásványvizet inni, napi kb. 3 litert (a túl sok se jó). Illetve az Urtica Urens CH5 homeós bogyó is hatékony. Hasfájást csinálhat a sok tejtermék is (mármint Zebinek az, amit te megiszol-megeszel).
Nekem elsőre ezek a dolgok jutottak eszembe (de hangsúlyozom, nem vagyok hozzáértő, csak egy elég problémásan szopizó baba jutott nekem, és a sok segítséggel, amit innen kaptam, most ott tartunk, hogy 15 hónaposan is bőven szopizik még):
1. Mekkora méretű a babád, és mekkora a mellbimbód?
2. Nem lehetséges-e, hogy csak első tejhez jut hozzá időnként, és ez tekeri a pociját?
3. Nincs-e lenőve Zebi nyelve?
4. Nem lett-e cumizavaros?
5. Nincs-e valami fájdalmas dolog a szájában?
6. Ha úgy érzed, nehezen jön a tej, akkor érdemes egy szájába lógatós pozícióval kísérletezni, akkor könnyebben beindul, illetve jobban ürül.
7. Ha már ott jársz az lll.hu-n, akkor nézd meg azokat a részeket is, amik azzal foglalkoznak, hogymikor NEM kevés a tej. Hátha megnyugszol tőle. Mert ez a legfontosabb: hogy nyugi!!!!
írj majd, hogy mi van veletek, addig is drukkolok
Bocs, ha összevissza voltam, de nagyon kapkodok, mert Cicó lányom itt sertepertél körülöttem, és azt hajtogatja, hogy ciciiii (unatkozik, mert gépelek
)
Üdv
Kriszi