Új privát üzeneted érkezett!

Kriszti!
Norcolutot akartam írni. Bocs!

Lányok!

Nekem is elmagyarázhatná valaki, hogy kell feltenni képeket.

Andi
Andy

Száva!

Sok-sok gratula a babához!!! (mindjárt felhöszakadás lesz, akkorát dörgött!! Hü...)

Nem lesz vele semmi baj!!! Jo helyen van a pocidban!! Kép

Kriszti!

Jo ötlet egy "mini ...ma megint megjött... találkozo"!Kép

Gabo!

Én is maternát szedek 2 naponta este (nem csinél étvágyat ha este veszed be + jobban hasznosulnak a vitaminok + nem lesz töle hányingered)Naponta 2x1 folsavat. Az a legfontosabb az elsö harmadban. A drnö szerint érdemes már 3 honappel elötte elkezdeni szedni, hogy egy kicsit felhalmozodjon a szervezetben, mert a babának nagy szüksége van rá. (Esik!! Hurrááá!!!KépKépKép már olyan nyomott volt az idö)

Hormonvizsgálatot menzesz elött 1 héttel szoktak csinálni. Szerintem lehet kérni beutalot a háziorvostol is.

Ancsi!

Várom a képeket!!

Pucur
Pucúr

Andy!

A Maternát és az Elevitet, mint magzatvédö vitamint szokták ajánlani. Már a terhesség elött 1 hónappal érdemes elkezdeni szedni, mert teljes vitamin szükséglet benne van + folsav, ami meg tudja elözni a fejlödési rendellenességeket! Jó is lenne tudni mikor van az az 1 hónap!

Én Elevitet szedek, de most már csak a középidöben kezdem el a hó végéig folytatom. (Reméljük most mehet majd tovább is Kép)

Száva
Ez óriási jo hir! Most már minden rendben lesz Kép

Gy
Györgyi

Andi!
A képfeltevés már megy, de a kicsinyítés nem...Kép

Szóval:
(helyközökkel írom!!!)
image {kép neve, pl: dorka.jpg} és ennyi!Kép
A gép feltölti a lemezedrõl!!
Ancsi

Györgyi!

Köszi a választ, de ezeket recept nélkül is adják?
Hát igen melyik azaz elsõ hónap? Mert már eltel 12 is.

Ancsi!

Azért orvosi utasítás nélkül ne szedd be! Jó?

Andi
Andy

Lányok!
Elköszönök tõletek...Kép((((((
Most egy darabig nem leszek, mert írom a diplomadolgozatomat otthon, legközelebb
szeptember 3-án jövök!

Nagyon fogtok hiányozni!!!!!!!!

A képeket majd akkor küldöm,
szóljatok rám, nehogy elfelejtsem!

Millió pusszantás mindenkinek!Kép

Nagyon szeretlek benneteket.

Ancsi
Ancsi

Ancsi!

Ugye orvos nélkül nem jut eszedbe semmit sem beszedni Kép

Várom a képet, én is imádom a kutyákat!
Gy
Györgyi

Andi

Recept nélkül lehet venni, az Elevit 1400 Ft körül van 30 db.

Ancsi
Jo munkat az irashoz! Ha tudsz majd jelentkezz mindenképp!

GY
Györgyi

Eni!

A hormonvizsgálatra szerintem csak nögyogyi utal be. De légy türelmes, mindjárt visszajön.Kép

Andi!

Ha nézték miért nem találom, talán máshogy jelölik a vérvételi lapon,nem progi?

Hogy mire jó a materna? Úgylátom válaszoltak helyettem a többiek. Sőt én is sokminden mást is megtudtam. Még csak 4 napja szedem és ezért akartam informálódni.
Köszi

Ha Valaki leírná,hogyan lehet képet beszúrni azt én is nagyon megköszönném.Kép

Puszi: Gabó Kép
Gabómanó

Györgyi!

Köszi aranyos vagy!

Ancsi!

Nagyon fogsz hiányozni.

Pusz-pusz

Andi
Andy

Lányok,
visszajöttem, mert már nem érem el a vonatomat...Kép
Megyek a következõvel...

Most már küldhetek most is képeket.
Tudjátok, hogyan kell kicsiben felrakni a képet?

Györgyi!
A vizsla kutyámat láthatod a Témák/Próbaterület
topicban!
Jó nagyra sikeredett...Kép
Ancsi
Ancsi

Pucúr!

Nekem a hormonvizsgálatot a menzesz 2. napján csinálták. (FSH, LH, Prolactin)

Üdv: Gabó
Gabómanó

Most meg mi van???
Hibákat jelez a babanet...Kép
Azt mondja, foglalt a mûvelet...nem küldi az üzimet...
Ancsi

Ancsi!

Dorka imádnivaló. Jó nagy!

Lányok!

Küldtem én is nektek a manócskáimról képeket. nekem is elég nagyok, de nézzétek meg.
Alex és Sajó.Kép

Most megyek haza. Nincsenek fönökök úgyhogy cincogok.

Puszi: Gabó Kép
Gabómanó

Pucúr!
Küldtem egy mélt, benne egy tucat fotóval...Kép)

Ancsi
Ancsi

Ancsi

Epp ma fogalmazodott ez meg bennem a Herczegh-rol!!!!Akkor nemcsak en ereztem igyKép
nagyon jo irkalast neked,hianyozni fogsz!!!!!!!
Egyebkent ha megmutene akkor is kapna penzt szerintem szuleszteni sokkal egyszerubb mint muteni.Imadom a vizslakatKép

kriszti
kriszti

Lányok!

Elfelejtettem írni,hogy a próbaterületen találjátok meg. Ott ahol Ancsi Dorkáját. Akár már lehetne kutyaterület is.
De nézzétek meg.

Na sziasztok: Gabó
Gabómanó

Szia Andy!

Jó, rendben, hogy esetleg nincs peteérés, bár később még lehet, hosszúak a ciklusaim, és rendszertelenek. De akkor mi volt a 16. napon az a kis vérzés?
Arról nem is beszélve, hogy emlékszem mértem már évekkel ezelőtt is. Akkor is ilyen vad dolgokat mutatott, mint most. Nem lehetetett belőlle megállapítani semmit. Teljesen tanácstalan voltam, és azt gondoltam akkor is, hogy nincs peteérése. De akkor honnan van a fiam?

Djeszter
djeszter

Gabó!
Megnéztem! Édesek!!!
Én a vizsla mellé szeretnék egy bernáthegyit!
Az a másik kedvencem, de párocskám szerint egy bolond is elég a háznál.
Szerintem pedig a bernáthegyi lomhasága kerékbe törné Dodrikám vadságátKép
Majd egyszercsak meglepem vele, és akkor úgysem tud lemondani róla!

Kriszti!
...fõleg, hogy a szülés nehezénél nincs is jelen, minden a szülésznõ érdeme..meg az anyáé))
Biztos mondtam, hogy amikor a mûtõben feküdtem már, még csak nem is nézett a szemembe, semmi "nyugi, nem lesz baj"...olyan kiszolgáltatott voltam, mint egy hentesnél a halálraváró állat...

brrr. ez rosszul hangzott, de így éreztem.

Ancsi
Ancsi

Ancsi

O csinalta a mutetet is?majd a SOTE meghozza az eredmenyt figyuld csak meg.
nezd meg E.-t egy buznyak haszna sincs abbol,hogy nekunk segit,es megis.De hol talal ilyet az ember lyanya?!Szerintem en is reg tul lennek a muteten ha nem er ra mindenki rajtam kivul olyan nagyon.A ferjem meg velem morog,hogy miert nem maradok egy dokinal?!de micsinaljak ha mind csak az ecceru eseteket szereti es nem akar a problemakkal bonyolodniKépTelleg nagyon fogsz hianyozni es ha vissza jottel latni akarlak!!!!Emiled se lesz otthon??

Nagyon jo fejek a kutyakKépKép

Pussssz K
kriszti

Kriszti!
Sajna nem lesz emilem se...Kép
Gépem van, de telefonhálózat híján nincs internet se..Kép
Mobilom viszont van, volt, leszKép

Igen, Herczegh csinálta a mûtétet, de akkor is majdnem "ottfelejtett", mert azt ígérte, hogy még aznap este hazamehetünk, én kis naiv pedig azt hittem, legalább megnéz, hogy vagyok.
Este 11-kor kapartattuk elõ, hogy hazaenged végre, vagy nem??
Na mindegy.((

Minden bizodalmam a Sotéban.KépKép

Mijez a mini találkozó????
Engem is érdekel...nagyon!!!Kép

Ancsi
Ancsi

Lányok
a kutyák nagyon aranyosak! Nekem is van egy ujfundlandim de sajna gépen nincs rola kép!

Ancsi
Én nem ismerem ezt a dokit, de nem lehet egy fönyeremény. Az enyém minden elmondott a mutét elött, utána is bejött hozzám. És mindig nagyon kedves és megértő volt. (Csak egy dolgot nem értettem miért szedetett velem Magne B6-ot?)
Egyébként semmilyen testi fájdalmam nem volt!

Mára bucsuzom
Györgyi

Ancsi

talan a MAV-os oldalon lehetne ezt a beszelgetest folytatniKép

A talcsi tulkepp csak a mienk lehetne.Ugy emlexem majusban is beszeltunk rola de nem sikerult.Egy hatalmas fagyizora gondoltam extra adag fagyikelyhekkel!KépKép

Szeptembertol ujult erovel vagjon bele mindenki,hogy karacsonyra a papak mar a pocakokat simogathassakKépKépJo eg mindjart bogok..

Puszi K
kriszti

Kriszti!
Nagyon szuper!! mmm....hatalmas fagyi...csokiból...mennyeiKép

Akkor már csak idõpont, hely...Kép
Meghívjuk Erazmuszt is? Élõ babanet-fórum szûk családi körbenKép

Legyen igazad! Karácsonykor tényleg a babától domborodó pocakomat akarom simogattatni...Kép

Kriszti!
az elõbb kérdeztem, de nem válaszolt senki:
a fotót hogyan lehet kicsinyítve felrakni ide?

Köszi!!

Ancsi
Ancsi

Ancsi

Gondolom eloszor magprobalhatnad 505-ra venni a kepet paintshop pro-ban ugy elmented es akkor azt teszed fel ide.
Telleg talcsizzunk mar csajok!!!!!
Bejaval es Mamacicaval is olyan jo volt talalkozniKép

Ancsi en nagyon erzem,hogy mostmar karacsonyra sok mindenkinek ossze fog jonni.Te is en is jo kezekben leszunk-mert ha nem hat en olyat teszek!.

E. szerintem nem jonne el es en meg is ertem de meg lehet probalni.

A mobil az elobb azt jelentette,hogy sms-ezni akarsz ?vagy csak felre ertettem?

meg 1/2 orat itt vagyok aztan rohanok haza

K
kriszti

Kriszti!
Én még 10 percig vagyok, aztán lépek a vonatomhoz.)

A telcsivel az egyetlen összeköttetésre céloztam, de esemest is szívesen fogadok.Kép
Küldést nem ígérek, mert a kártyám fogyóban van erõsen, és csak a fizu tájékán töltöm felKép
(hú, de ciki)
Ja, a szám: 70-249-0554

A talcsit mikorra gondoltad?
A közeljövõben, vagy karácsonykor, hogy együtt simogassuk egymás hasát??Kép

Csak vicc volt.Kép

Na, ennek a kicsinyítésnek utánakukkantok, köszi!

Ancsi
Ancsi

majd en irok neked te pedig ha valami surgos van megcsorrentessz es a melohelyrol vissza hivalak!Igy jo lesz?

20-9323-882

kriszti
kriszti

Lanyok

A talcsit addig kene megejteni amig jo ido van nem?!Benne lennetek??Dumcsizhatnank masrol is biztosan lenne mas tema is.Muszaj ebbol is kikapcsolni neha.

Kriszti
kriszti

Drága Kriszti!
Nagyon szuper!Kép
Jegyeztem a számodat!Kép

Most tényleg elköszönök, már semmi sem állíthat meg!
Így is két órával késõbb érek haza, mint akartam...

No, de sebaj, legalább még kibabaneteztem magam így a hosszú hét elõttKép

Pusszantalak,
üdv a többieknek is!

Ancsi
Ancsi

lanyok

A probateruletre felraktam a LANYOM es a FIAM fenykepetKép
NNa vmelyikbol kene meg egy!!KépKép

kriszti

en is megyek lassan puszi
kriszti

Lányok!
Talcsi! Szuper! Benne vagyok!
Moni
mj

Sziasztok! Sokadjára próbálom megírni u.azt remélem most sikerül.

Andi, bocs tényleg figyelmetlen voltam.

Szeretném megosztani veletek mi történik velem. Ma a 4.c 24. cn vagyok. Cilusaaim 28 naposak. Többen írtátok, hogy hányingeretek van, ehhez a körhöz én is csatlakozom. Vasárnap óta minden reggelem öklendezéssel indul, ma este és tegnap este is hánytam. Feszül a mellem, a hasam, sot fájt is (ez a mensis fájáshoz egyáltalán nem hasonlítható fájdalom). Most már nem fáj és a feszülés is kicsit alábbhagyott. A homérsékletem azokon a napokon amikor rendesen alszom (és nem forgolódok és nemjárok ki-be hajnali négytol) és a szokott idoben mérem akkor 37,1 szájban mérve. (múlt hónapba 36,9 volt a legmagasabb). Ma is 37,1 volt, de ma zuhanyzás után is megmértem kiváncsiságból, addigra leesett 36,6-ra. Eddig én úgy tudtam, hogy egy nap az órák teltével emelkedika homérséklet és nem leesik, de én nem eloször tapasztaltam már ezt magamon. A ti tanácsotokra néhány napja mérem h.-nél is, ott 37,2-nél nem volt alacsonyabb, de inkább 37,5 szokott ott lenni. És még v.mi: a h-nál mért adat és a szájban mért között általában 0,9 fok az eltérés. Én ugy tudtam, hogy az max. 0,2 szokott lenni. Ezt nem tudom mire vélni. Kis doktorok mit tudtok errol?

Ma már nem bírtam tovább és vettem teszteket. Cler blue-t, ezt eltettem hétfore, viszont vettem egy medi labot is azt megcsináltam este és csak egy csík volt, remélem csak azért mert ostobaság volt ennyire türelmetlennek lenni. Nyugtassatok meg!
Puszi mindenkinek és én is szorítok ám nektek!

Ui. Egéznap ezt próbáltam elküldeni nektek. Mindegy így legalább megvannak az esti fejlemények is.
Norci

Elírtam: clear blue.
Meg köszönni is elfelejtettem.

Sziasztok!

Norci
Norci

Norci!

Csak nem???? Hajrá, én drukkolok neked!!!

Sok-sok puszi:

Dia
Dia

KépSziasztok lányokKép ma is olvastalak Titeket !Sok puszi nektek és kitartás és siker,na csak ennyi,mert már álmos vagyok a sok olvasástól!
KépKandi72Kép
Kandi72

Sziasztok Lányok!

Ma meginz sehol senki?Kép

Norci!

Nagyon drukkolok Neked, hogy ZEBRÁSODJ!!!!
Addig is megelölegezem NEKED:

Kép

Ancsi ? ? Adács 27 év
Lella 8c 41 cn ? 32 év
Orsoly 8c 37 cn Nagytarcsa 26 év
Koalamaci 4c 35 cn Budapest 24 év
Kicsiandi 6c 32 cn Budapest 32 év
Ildi 4c 30 cn Szekszárd 21 év
Bella 14c 29 cn Debrecen 25 év
Lotti 8c 25 cn Budapest 32 év
Cincérke 31c 21 cn Budapest ?
Edina 6c 21 cn Coimbra 23 év
Moni 3 c 21 cn Törökbálint 28 év
Márti 8 c 18 cn Debrecen 24 év
Margit 4 c 18 cn Budapest 30 év
Jázmin 4 c 17 cn Pécs 22 év
Boglárka 7 c 17 cn Györ 24 év
Gabo 28 c 16 cn Miskolc 26 év
Andi 12 c 13 cn Szeged 30 év
Eni ? 13 cn Pécs 26 év
Cico 4 c 12 cn Szeged 27 év
Pucur 3 c 10 cn Budapest 29 év
Süni 3c 8 cn Budapest 29 év
Lora 10c 7 cn Várpalota 24 év
Kriszti 12 c 6 cn galgamacsa 29 ev
Barbi 6c 4 cn Calgary 26 év
Éva 27 c 4 cn Nyíregyháza 26 év
Bubi 6c 4 cn Szolnok 28 év

Pucur
Pucúr

Sziasztok csajszik!
Mielött megint elvonulnék aludni, megosztom veletek a mai(illetve nektem már tegnapi)hömet,mert én már sehogy sem értem. Szájban mérve 36,5, popoban 37,1. Hozzá kell tennem,hogy a harmadik nap után elmult a mensim,teljesen szokatlan modon. Igaz,hogy ez az elsö nap, hogy mérem a popsiban is a höt, igy még nincs nagy tapasztalatom benne, de létezik ilyen eltérés???
Na,most megyek is, már fellötték a pizsamámatKép
Puszi, és hajrá zebrácskák!!!
Barbi
Barbi

Pucur!
Én már itt vagyok! Milyen friss vagy!!! És persze gondolom üde is.

Szép napot mindenkinek, Lányok!

Annyira sok dolgom volt mostanában, hogy nem is tudtalak olvasgatni titeket. De most pótolom, bár úgy látom nem lesz könnyu és rövid "munka" ...
Addig is Kép Kép Kép
Cincérke
Cincérke

Barbi, Norci,
Igen én is tapasztalok ilyen nagy eltéréseket, úgyhogy maradjatok egy verziónál. Vagy a h. vagy a popó. Szájban nem érdemes, mert egy hideg lélegzetvétel is befolyásolhatja a hödet.

Norci,
Nagyon drukkolok. Szerintem is korai volt még az a teszt, de hétfön már többet tudunk. Norci, lehet, hogy hormonális ingadozás miatt esett le a höd, vagy ahogy felkelsz leesik a vérnyomásod felálláskor és e miatt mutat kevesebbet. Nem tudom. Ne aggódj. Jók a jelek és az értékek is!!!
mj

Szia Mindenkinek!

Azt is mondhatnám, hogy Vidám Hajnalt!
Jópofa vagyok, tegnapelőtt azon vagyok, hogy közöttetek lehessek, aztán meg eltűnök, mint szürke csacsi a ködben. De tegnap szabin voltam, és nagyon is sajnáltam, hogy nem tudtalak benneteket olvasni. Ma viszont bepótoltam mindent. Kicsit sokáig is tartott, mire elolvastam az elmulasztott másfél napi adagot.
Nem emlékszem már, hogy melyikőtök írt a "hőzavarairól", de csak megnyugtatásul, nekem is vannak. A 7-dik napon indultam 36.9-ről, a 10-dik naptól a 13-dikig 36.6 volt és utána elindult fölfelé a hőm. A 15-dik napon már 36.8 volt, aztán 36,7; 36,6; 36,5 és most vagyok a 19. napon és ma reggelre lement a hőm 36,25-re. Azért fura, mert annyira alacsonynak tűnik. A múlt hónapban a 16. napon esett le a hőm, de "csak" 36,4-re. Igaz, hogy az utóbbi két hónapban nem igazán volt menzeszem. Ez azt jelenti, hogy 3-3 napig tartott, alig-vérzéssel. És szerintem peteérésem sem volt (ezt majd megkérdem dr. E.-től, hogy mi lehetett). Annyit tudok, hogy a hőség igencsak kihathat a menstruációra, úgy értem, hogy zavarokat okozhat. Lehet, hogy pete sem érik ilyenkor? Pedig a szikrázó napsütés igencsak kedvez a "kedvnek". Furcsa paradoxon nem?
Asszem, egy kicsit elkalandoztam. Na, de vissza a száraz tényekhez. Ebben a hónapban elég intenzív hasfájásom van. Már jó egy hete tart, nem görcsölök, de nagyon fáj a bal oldalamon. Tegnap volt a csúcsfájás, azt hittem megpusztulok. Még mondtam is a férjemnek, hogy lehet hogy most szuperpetét v. szuperpetéket (talán) érlelek, mert annyira fáj. Ma reggelre meg ugye ott volt a 36,25, meg a tojásfehérje is.
Szerintetek ma este is "megtámogassuk" a tegnap esti akciót?

Pucurka!
Fölvennél engem is a listára?
Milyen adatok is kellenek?
Monchy, Budakeszi, 1c,19cn

Ui: a párod meggyógyult már?
Puszi

Egyébként Mindenkinek SZÉP NAPOT! Úgy érzem, ma szép nap lesz! Vagy csak a női hormonok hatását érzem? Remélem nem csak azt!

Üdv, Monchy
Monchy

Pucur!

Elfelejtettem valamit: 32 év

Üdv, Monchy
Monchy

Jo reggelt!!

Norci!
NNa csak nem?!Meg korai volt sajnos turelmesnek kell lennedKép

Monchy
Ez nem lehet kerdes,inkabb keccer mint eccerKépKép

Pucur
Ugye apolod apus pajtast?!

Mj
Szija,tegnap irtam emilt nem kaptad meg??!

Andi

hol jarsz???csak nem az agyban vagytok meg??KépKép

K
kriszti

Sziasztok,

dobom a mai listát:

Ancsi ? ? Adács 27 év
Lella 8c 41 cn ? 32 év
Orsoly 8c 37 cn Nagytarcsa 26 év
Koalamaci 4c 35 cn Budapest 24 év
Kicsiandi 6c 32 cn Budapest 32 év
Ildi 4c 30 cn Szekszárd 21 év
Bubi 5c 29 cn Szolnok 28 év
Bella 14c 26 cn Debrecen 25 év
Lotti 8c 25 cn Budapest 32 év
Cincérke 31c 21 cn Budapest ?
Edina 6c 21cn Coimbra 23 év
Moni 3 c 21 cn Törökbálint 28 év
Márti 8 c 18 cn Debrecen 24 év
Margit 4 c 18 cn Budapest 30 év
Jázmin 4 c 17 cn Pécs 22 év
Boglárka 7 c 17 cn Györ 24 év
Gabo 28 c 16 cn Miskolc 26 év
Andi 12 c 13 cn Szeged 30 év
Eni ? 13 cn Pécs 26 év
Cico 4 c 12 cn Szeged 27 év
Pucur 3 c 10 cn Budapest 29 év
Süni 3c 8 cn Budapest 29 év
Lora 10c 7 cn Várpalota 24 év
Kriszti 12 c 6 cn galgamacsa 29 ev
Barbi 6c 4 cn Calgary 26 év
Éva 27 c 4 cn Nyíregyháza 26 év

Eni,
nálunk csak a nödoki irta fel. Probáltam a háziorvosnál is, de azt mondta, hogy nem adhat ilyen beutalot vérvételre.

Györgyi,
ugy tudom, hogy a magne B6 görcsoldoként is müködik. Lazitja az izomzatot. Ha jol emlékszem, pl akkor adják, ha valakinek hamar keményedik a hasa.

Képzeljétek, E tanácsára elkezdtem a popsimban mértni a reggeli hömet. Nem fogjátok elhinni, de 0,3-0,5 fokkal alacsonyabb. Lehet, hogy az is számít, hogy most sokkal korábban kelek?

Pssz, Lora
Lora

Kriszti!
Gyönyörüek a gyerekeid! Gratulálok neked és párodnak. A képen amit feltettél Te és Párod látható?

Kriszti és Lányok!

Azért írom ezt a fordítást ide, hogy ha valaki PCO-ban szenved az megtalálja a szimptómákra és a kezelésre vonatkozó irodalom egy apró részét. Nem szóról szóra fordítottam mert nincs nálam szótár, de azért megpróbáltam a lényegét kiszürni:

PCO vagyis - Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS)

PCO a legelső ok a meddöségben.

A PCO betegség áttekintése:
PCO vagyis krónikus nem ovulálási szindróma (bocs a fordításért kicsit hülyén hangzik). PCO-ra jellemzö a hosszú, elnyúlt ciklus, az ovulációs zavarok, a szervezet inzulin ellenessége (vagyis az inzulinra való nem reagálása), a magas inzulinszint a vérben, nagymértékű hajnövés, petefészek ciszta, és pattanások a bőrön.

PCO elég gyakori, a nök 6-10%-át érinti.A PCO-ban szenvedő nők 5-30%-ánál valamilyen jellegzetes tünet található.

Hogyan okoz a PCO meddöséget?
A megemelkedett inzulin stimulálja az androgént a petefészek környékén (vagy ben???, nem tudom ez nem derül ki). Az androgén hatással van a tüszöre megakadályozva, vagy késleltetve az ovulációt. A PCO hormonális kivizsgálás útján is kimutatható, mivel az LH és az FSH hormonok ciklusa megváltozik, felborul, a középidőben az LH hiányzik.

További tünetek a felsoroltakon kívül:
- férfiakra jellemző kopaszodás
- börszínsötétedés a nyakon, az alkaron, hónaljban és a melleken.

Tehát nagyon fontos a hormonszint vizsgálata.

Ultrahang vizsgálatot is kell végezni melyel láthatóvá válnak a ciszták.

Kezelés:
- súlyvesztés, diéta, gyakori testmozgás, mely az inzulinszint csökkentésére nagyon hatásos.

- Progreszteron hormon adása

- szájon át bevehető fogamzásgátló tabletta abban az esetben, ha nem akar a beteg teherbe esni - hatékony módszer.

- anti-androgének adása - mely a test felszínén látható tüneteket csökkenti (bőrszineződés, férfi- módjára történő kopaszodás, hajnövés)

- Gandrophin hormon, melynek hatására LH és FSH hormon szabadul fel. Ezen kezelés hátrányai lehetnek csontritkulás, hőhullámok, alacsony libidó, hüvelyi szárazság.

- Temékenységet fokozó szerek: a PCO-ban a tüszö növekedése és az ovuláció ritmusa megszakad, ezért termékenységet fokozó gyógyszerek ajánlottak mint pl: Clomid (azt hiszem ez az amit Mo-on Closti??? - nak hívnak) Clomiphene citrate, mely az ovulációt fokozza. Amennyiben ez nem sikeres lehet próbálkozni AI-vel vagy ART-vel. (Ezt még nem tudom mi, majd megnézem)

- Műtéti beavatkozás, melynek két fajtája van:
1. Petefészek .... (bocs de nem tudom mi), melyben a petefészek egy bizonyos részét kiveszik és a bennmaradt részt összevarrják. Az eljárás csökkenti az androgén és szabályozza az LH produkciót, 75%-ban a betegeknél újra visszatér a normál menstruációs ciklus. A teherbeesés lehetösége ilyen petefészek csökkentés után igen eltérö lehet, de elérheti a 60%-ot. 30%-ban azonban ez az eljárás medencében szövődményekkel járhat.

2. Laparoszkópiás petefészek fúrás
(Kriszti, szerintem ezt fogja neked Dr. Fábián megcsinálni)
Az eljárásban apró lukakat fúrnak a petefészekben. A mütét elvégezhetö laparoszkópiás vizsgálat alkalmával és nagyon eredményes az angrogén hormon szint csökkentésében, föként a clomiphene "ellenálló" nem ovuláló nök esetében.

- Alternatív terápia
A felszaporodott inzulin és annak hatásai miatt (magas vérnyomás, reumás fájdalmak, viszér kialakulása, meszesedés, mely a késöbbiekben szívrohamhoz is vezethez) inzulin érzékenység növelö terápiát alkalmaznak, mely normalizálja az inzulinszintet.

Ilyen gyógyszer: Metformin, Piglatazone, Rosiglatizone (Valószínü Mo-on ezek a gyogyik más néven vannak forgalomban).

Hát ennyi,
Puszi, Moni
mj

Moni

Koszi nagyon.Kép

Az alternativ terapiahoz fuznem azt,hogy DR Elek Csaba irt errol.De felhivja a figyelmet arra,hogy ezek a gyogyszerek megnovelik a terhessegi cukorbetegsegre valo hajlamot,ami koztudottan nagyon veszelyes a babara es az anyara nezve is.En biztosan nem fogom ezt a lehetoseget valasztani.
Mar volt egy laparoszkopiam,egyaltalan nem fajdalmas es csak par nap a korhazban.
Irtam emilt!

Jazmin!!
Ha olvasol minket akkor a figyelmedbe ajanlom!!!

Andika

itt vagy mar?

K
kriszti

Sziasztok Csajszik!

Csak most értem be. Bankban voltam és szakad az esõ Szegeden.

Norci!
A Medi-lab elég bizonytalan teszt. Nekem is mutatott egy második halvány csíkot, de mégsem lettem terhes. Olyat vegyél amelyik egyértelmûen mutatja, hogy 1 csík vagy 2 csík.
Nagyon jók az esélyeid. Szorítok!!!Kép

Gabó!
Megnéztem a papírt és úgy van írva, hogy progeszteron, nincs más neve.

Kriszti!
Ez a találka tényleg jó lenne.

Monchy
Nekem zavarodott meg a hõm a ciklus elején, de már leesett alacsonyabbra.
Aztán húzzatok bele!Kép

Andi
Andy

Moni

Elfelejtettem

Igen mi vagyunk es koszi nagyon buszke vagyok a gyerekekreKépKép

Emilt megkaptam,nemsoka valaszolok

K
kriszti

Gabó
Az progreszteront angolul LH-ként tartják nyilván. Luthenizáló Hormone - vagy valami ilyesmi!!! Azt nézd.
Moni
mj

Vagy lehet, hogy rosszul tudom?
Utánanézek a dolognak.
Moni
mj

Tényleg vegyétek semmisnek légyszi a 2-vel ezelötti hozzászólásomat, hát persze, hogy nem ugyanaz. Teljesen hülye vagyok ma reggel. Na megyek dolgozni, majd késöbb ha normális leszek vissajövök. Addig is mindenkinek
Puszi, Moni
mj

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?