Hú, ez a tempó....
Sikerült beájulnia Levinek, de sztem mivel a babakocsi most áll, nem lesz hosszú alvóka.
off:
Lilluska, nagyon világos hely, nálam keleti ablakban vannak meg déliben, persze nyáron árnyékolom őket, mert különben megsül a levelük.
A szakik azt mondják, egy vödör vízbe kell állítani őket minden héten egyszer egy jó órára a víz épp hogy ne csurogjon bele felül a cserepükbe. Ezen kívül nem kell nekik víz, néha nyáron lehet fújogatni őket, csak a víz ne legyen kemény. Vagy esővíz, vagy ásványvíz, vagy forralt és 1 napig állni hagyott víz.
Akkor kell újra locsolni, ha a látható cserépben lévő gyökerek kezdenek fakulni és már érezhetően könnyű a cserép.
Na, most én Levi mellett sajna 30 cseréppel ezt nem tudom megjátszani (gondolom, Neked sincs sok időd
) szóval én olyan 2-3 havonta állítom őket vízbe, hogy a fáradt ásványi anyagok kiázzanak, egyébként felülről locsolom, de figyelek, hogy ne álljanak vízben.
Mindenképp kell orchidea táp, mert a kéreg, amiben vannak, hamar kiáztatja magából a tápanyagokat.
Ami csodaszer tápi, pár helyen beszerezhető, Wuxal, a kiállításon tutter lesz, a halásztelki orchideások mindig van, ha kinn lesznek.
Eddig a Vajdahunyad várában volt, ez ugyanaz a szervezés? Mert a vasárnapi akciókat oda értettem. Bár nem hiszem, hogy más lenne csak a Magyar Orchidea Társaság szervezheti sztem. Sok a külföldi eladó, akik nem akarják utaztatni a maradékot, ezért kiszórják.
on
....