Sziasztok!
Jó olvasgatni titeket,és örülök,hogy ismét több hsz-ek születnek!
Szigorról,nálunk én vagyok a szigorúbb,apa hamarabb enged.Bár Hannával kicsit nehéz,mert nagyon hisztis,és ilyenkor én is előbb engedek,ha már semmivel sem tudom elvenni a figyelmét,és,ha olyan dolog a hiszti tárgya,amit meg lehet engedni.
Édesség,csak olyat veszek,ami annyira nem árt.pl.kinder szelet,puding,túró rudi.A cukrokat próbálom mellőzni,bár a Rebi szokott magának venni,de abból se lehet rendszer.Hanna max.tic-tacot ehet,abból se sokat.
Alvás,szerencsére ezzel sose volt gond.Elég volt egyszer a Rebinél,aki 3!!! éves koráig velünk aludt!Zsolti meg Hanna csak az ágyában alszik és egyiket sem kellett altatni.
Este azért már nehezebb őket ágyba parancsolni,de ez sem egyforma.Vmikor elsőre benn maradnak,de előfordul a járkálás és Hannánál a sírás,hogy ő még nem akar aludni.Ilyenkor max.megengedek még egy rövid mesét,mert Hannánál sajnos az"erőszak"nem vezet semmire.Inkább megbeszéljük,hogy kinn maradhat még egy kicsit,de utána szépen bemegy aludni.Ez rendszerint beválik,és ilyenkor egy szó nélkül bemegy és elalszik. Zsolti jobban szót fogad,ha szólok,hogy alvás,ő nem igen jön már ki,csak ha a Hanna is kinn marad.Őt meg nem "büntetem" azzal,hogy ha az egyik kint van neki meg benn kell lennie az ágyában.
Rebi,már más.Neki azért egy kicsit többet engedek este,de ő külön szobában van,így "elszigetelem"a kicsiktől.De 8 után már ő sem tévézhet.
A munka változatlanul tetszik.Most a szülészeten vagyok.Meló az van ,nem unatkozom a műszakjaimban.Az osztályon fekszenek a kis és nagy terhesek különböző bajaikkal,vmint a megszültek.A friss császárosok is egyből a helyükre kerülnek vissza a műtőből,nincs őrzőjük.Így több odafigyelés kell(vérzés,infúzió,stb.),ha hoznak egy friss császárost is az osztályra.Őket kelteni 12 óra után,+ a friss szülőnők megfigyelése,+a görcsölő terhesek infúziózása,így mindig van mit csinálni.De legalább megy az idő,olyan,mint anno Vp-ben.
Sok szülés van,elég nagy osztállyal működi.Plusz a nőgyógyászati kisműtétesek is ott vannak,bár ők hazamennek du.Így amikor már csak a hosszú napos maradt egyedül az osztályon,akkor még ágyazhat is a kisműtétesek után.Egyszóval nem fogok unatkozni a műszakjaimban.
A kollégákkal úgy érzem jó a kapcsolatom,szerintem befogadtak.Már mondták,hogy jó velem dolgozni.Ez jól esett.
Próbálok jól beilleszkedni,és azonosulni a helyi szokásokkal.Vannak dolgok,amit eddig másképp csináltam,de nem olyan nagy jelentősségű,hogy ne tudnék változtatni rajta.
Természetesen az elveimet megpróbálom megtartani,mert nem hiszem,hogy van olyan,amivel ártanék a kórháznak.
Továbbra is fontos az empátia,és ahogy az időm engedi eszerint szeretnék dolgozni.Nyilván nem fog minden apró dologra időm jutni,de ha éppen ráérek kisebb dolgokra is segítségre leszek a mamiknak.
Viszont biztos lesznek olyan dolgok,amire nemet mondok,hisz a terhesség és a szülés nem betegség,és kényelemből senkit sem fogok kiszolgálni.
De már volt egy olyan szitum,amikor a friss császáros,akinek előzőnap du.volt a műtét,másnap reggel még nem látta a gyerekét,mert látogatási tilalom volt és az újszülötteket,csak az anyukájuknak adták ki a csecsemősök(ami jogos nem is ezzel van a gond).De senki nem vitte oda neki a babát mondván még úgy sem tudja ellátni.Azért 5 perc mindig van egy 12 órás műszakban,hogy odavigyem mellé fektessem,5 percet ő is tudja tartani,hisz,már mögötte volt egy éjszaka,és utána visszaviszem a babát.Aztán majd anya bemegy érte,ha már felkelt.
Erre én,éppen nem volt semmi dolgom,bementem a babaért,és közölték a lányok(nem mérgesen),hogy ebből ne csináljak rendszert,mert visszaélnek vele a kismamák.Mondom én,ha nincs időm,akkor nem megyek be,hanem megbeszélem vele,hogy amint tudok kiviszem neki a babát.És nem őket kértem meg,hogy kivigyék,hanem én vittem ki a babát.
Szerencsére ilyen biztos ritkán van,mert ha nincs látogatási tilalom akkor az apukáknak kiadják a babákat,és ők oda tudják tolni az anyának őket,majd vissza a csecsemőbe.
De én is hülyét kaptam volna,ha nem láthatom a gyerekemet szülés után.Még ha rövid időre akkor is meg kell adni ezt a jogát az anyának.
Mondjuk az ugráltatást én sem szeretem,sőt ha érzem,hogy szolgának akarnak használni szólok is érte.DE ilyen még nem volt ebben a pár műszakomban.
Remélem abból sohasem lesz problémám,ha magamnak csinálok plusz munkát!
Majd,ha érdekel titeket mesélek érdekes sztorikat,ha történik velem ilyen!
JOE jelentkezz!!!Mi van veletek????Mindjárt itt az idő!!!!!
Na most írtam egy kisregényt,remélem nem untattalak titeket!
Pusz
Timi