Boldog Szülinapot Lillus és Áron!
Olyna jó éjszakánk volt, hogy muszáj egy kicsit kikapcsolódni.
Elvben most alszom és anyós vigyáz a gyerkőcökre. Tegnap döbbenetemre arra ébredtem, hogy Robi és Nati is itthon vannak. Nem tudtam mire vélni, este még mind a kettő kb jól volt, Robival még az 1 órási wc túrán is összefutottam és ok volt. Csak reggel 6-ig hosszú onnan az út.
Nati 5 hetes egészéges sorozata megszakadt, dokinéni verdikt szerint "masszív bronchitise" van.
Ma éjszaka orrtörléssel, iszi adogatással és hátsimivel tellt. 1 körül meguntam, akkor kapott Nat köhögéscsillapítót. Ez egy kicsit tiltó listán van, mert ha nem köhögi fel a trutyit, akkor tüdőgyulladás a következő kör. Igy 2-3 körül már majdnemhogy aludni is tudtam, csak olyan 10-20 percenként kellett felkelnem, hogy az orrát törölgessem. Szerencsére 5 körül már el is aludt. Ekkor mentem ki, mert Szabi hangját hallottam, aki ilyenkor mindig mély álomban szokott pihegni.
A konyhában Robi azzal fogadott, hogy Szabi is lázas, köhög. Hogy bizonyítsa, nincs olyan jól, gondosan lehányt.
Kétszer. Úgyhogy onnantól körülötte sertepertéltem, de szerencsére a Nurofen hatott, így 7 körül már tudtam is aludni. Tök jó.
Csak Nati aludta ki magát f9-re.
Amióta anyós megjött, mindkét gyerek jól van.
Szabi virul, Nati még csak nem is köhög.
Az csak nekem jár. Robi is vissza munkahelyre. Hármaska meg mintha egy kicsit elhanyagolva érezné magát, tegnap estétől szinte megállás nélkül rugdos. Nézzük a mai nap jó oldalát.
Süt a nap, nem fúj a szél.
Meli,
A kirakó nálunk is nagy sláger, de Szabi még nem tudja kirakni.
Sno,
Nem tudom a törvényt citálni, de a terhesek védettek. Bizonyíték erre a jó néhány munkaügyi per, mivel vannak olyan zsenik, akik vagy nem tudnak a törvényről (infós liba) vagy nem akarnak tudni róla.
Igy csak ismereteimre hagyatkozva. Melegen remélem, hogy azóta nem változott a kismamákra vonatkozó rendelkezés.
A terhesség kezdetétől védett a kismama, tudnia sem kell róla.
A doktor nem köteles betegállományba venni, de még nem hallottam olyan nőgyógyit, aki ne talált volna indokot.
Nem tudom, hogy működik most a táppénz, bocsi, gyes kérdés is passz.
Óriási gratulációk!!!
Nekem is voltak olyan ismerőseim, akik váltig állították, hogy nem terhes vagyok, hanem áldott állapotban lévő nő. Határozottan eltért a véleményem. A különbség annyi, hogy nálam a 2./3. trimeszter sem volt épp életem fénypontja.
Lin,
Mielőtt megszünteted a munkahelyed, azért kérdezd meg a munkaügyi központot is.
A mi munkaügyeseink soha nem tudnak jó infókkal szolgálni, amikor tőlük kérdezek, néha kiderül, hogy még én is többet tudok a témáról
Annyira bonyolódott már a munkanélküli segély, amióta én voltam az ('92
), hogy rémes.
Lora,
Ha egyikünk Gyesen van, a másik miért nem kaphat táppénzt? Ez egy kicsit új.
Ha egy átlag apuci megbetegszik, biztos nincs olyan kérdés a dokinál, hogy az ön felesége Gyesen van? Akkor fodítva miért? Egy egész év alatt azért még apuciknak is van rá esélyük, hogy megfáznak.
Helga,
Nagyon sajnálom, ami apukáddal történt.
Mielőbbi jobbulást!
Kditke,
Azt hiszem, nem fogunk kulcslyuk nélküli autót venni.
A miénk lassan kamaszodik, ott még nem volt ilyen gond.