Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Barbi, Anita Kép ugye tudjátok minek ez a vigyor?! szerintem ne ragozzátok tovább a témát. Részben mindkettőtöknek igaza van. Kép Kép Kép

Ann:
nekem nagyon tetszik az a parafa padló így képen, még sose láttam ilyet. Tényleg milyen fényes! nehéz elképzelni hogy leesik vmi és nem koppan mert nálunk mindenhol padlólap, csempe, parketta van, csak Dominál van padlószőnyeg.
Hami nagyon aranyos amint birtokba veszi a szobát, már ennyire ügyesen mászik?! oltáshoz megy a drukk!

Anita:
már írtam hogy jobbulást, remélem már nem vagy annyira beteg, és lécci tegyél fel képet Robóról! (a Dominika kérte)

Meme:
vizsgák Kép szigorlat Kép Kép de azért ne csüggedj, legközelebb bizti sikerülni fog!!!!!!

Barbi:
olyan gyönyörű tájakon jártok, én csak lesek Kép fintorgó Ádi Kép Az a hátihordozó kütyü milyen nehéz Ádi nélkül?! Tényleg olyan könnyű mint amilyennek kinéz?! A múltkor láttam kirándulni így egy csajt, de nagyon alacsony volt és vékony, és mégis halál lazán ugrabugrált a hátibigyóval, meg benne a gyerekkel...!
Ádi hogy bírja a két négylábút?!

Ja, azt még nem is írtam, hogy Domcsi azóta is lázas. Mielőtt elaludtunk, már szinte teljesen langyos volt a feje, erre reggel úgy ébredtünk hogy 38.5 Kép na megint kúp...szegénykém..aztán még most is 37.7..nagyon lassan megy lefele, pedig szinte folyamatosan kap 4 óránként lázcsillapítót hogy legalább feljebb ne menjen Kép A lábacskáit viszont nem fájlalja.

most indulok a konyhába, vmit kell varázsolnom ebédre Kép
pusz
gregina

Sziasztok Kép

Megkaptuk az oltást. Hát nem örült neki Hami, de utána bealudt.
Én meg örültem, h ez az utsó, de rá kellett jönnünk, h még az agyh.gyull ellenik hátra vannak. Meg is beszéltem a dokival, még a nyár előtt megkapjuk. Ha sokat megyünk közösségbe ő is indokoltnak tartja. Szal ez még 2 oltás (jó, h mondtad Vera, h lehet 2 is, direkt szóktam neki, h olyat szeretnék!). Jó, mondjuk nem szeretnék, de mit tegyek...

Most dokibácsi a súllyal is foglalkozott, meg a még csak anyatejen van? kérdéssel... sikerült lapossá tenni a témát.
Itt volt a védőnéni is, rá akart venni, h már lassacskán menjünk be a tanácsadóba, merthogy meg kell mérni Kép Mondtam, h semmi kedvem, majd megmérem neki KépKépKép
Mindenki naon meg volt elégedve Hamival, úgyhogy téma lezárva.

Regi, szomi vagyok, h Domcsi ilyen rosszul viseli az oltást Kép Remélem délutánra már jól lesz!
Parafáról még annyit, h nem igaz, h nem koppan - bizti félreérthető voltam - csak nem úgy, mint a parkettán, nem olyan élesen, hanem puha hangot ad, vhogy elnyeli a koppanást.

Meme vizsga Kép Majd jó előre szólj, h mikor kell szorítani!!! Addig is jó tanulást!

Barbi, definíció:
hátihoró = önmagában csak a szó eleje értelmezhető. Ha kiragadjuk és megnézzük az első 3 betűt, egy testrész nevét kapjuk, mely embereknél és állatoknál is előfordul. Ugyane 3 betű használható, bá nem ajánlott alkalmazása, szókezdésként bizonytalanság esetén. Az i képző (vagy micsoda?) a fenti szó alakját módosítja úgy, hogy az immárn melléknévként funkcionál. A horó az ősmagyarok által szabadalmaztatott korábban ital tárolására használt eszközből átalakított gyermek tárolására használt hely - amennyiben d betűvel egészül ki. Ennek hiányában a definíció nem értelmezhető. A d betű elhelyezkedése csak is a szó 4. helyén elfogadott. Amennyiben a két részt összerakva értelmezzük: +d = gyerek tárolására használt egy bizonyos testrész segítségével alkalmazott eszköz.

Anita, Barbi, jól megtárgyaltátok a dolgokat, nagyon helyes! Kép
Anita, jobban vagy már?

Na eldugulok, mert fárasztó vagyok Kép

Cupp
Ann
annann

Anita, rendicsek, téma elboronálva!!!KépKép
Robókának meg magyarázd el,hogy ilyen korán csak a kakasok kukorékolnak, ö még fiatal ehhez.Kép

Meme, a fene ebbe a vizsgábaKép A következöre azért van némi lépéselönyöd, most már megvan az anyag amit be kell vágni.

REGiiii, Domcsikának puszild meg a lehetöleg egyre hidegebb homlokát. Mennyi ideig normális egy ilyen lázacska szuri után, mondott valamit erre doki/védönéni?
A hátihordozó kütyü alig érezhetö üresen,mint egy kisebb fajta hátizsák. Babával is nagyon kényelmes, apacuka azt mondta,alig érzi,hogy van rajta valami (najó, ö hétköznap tokmánykulcsot huzogat, van ott izom-eröKép), de nagyon jó széles a vállpántja, valahogy olyan jó eloszlott a 8368 gramm+rucik súlyaKép

Ann,nyelvtanból kisötös, most már képben vagyok.
i-szerintem is képzöKép

Eláruljam mennyi az idö? Inkább ne,hajnali korán van,szopiztunk,én meg nemtudtam visszaaludni.
Kicsi lelkifurkám volt, hogy Anitát megbántottam...

Ja, Ádám nagyon birja a két kutyát, sajna a másik nem ilyen birkanyugodt,mint MArci.Nem szereti, ha húzzák a szakállát, vagy beletenyerelnek a szemébeKép Nem értem,hogy lehet ez...
Ma talán teszek fel képet a két ex-fickóról, szerencsére mind a kettö ivartalanitott, bár Marci már egyszer próbálkozott szegény Puffy-nálKép (még az hiányzik,hogy szaporodjanak, igy is sok nekem ez a nyolc tappancs, ami után mindig felmosokKép)

Zit, hogy van a kis sebesült???

Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Végre meg vannak a képek, úgyhogy most el is árasztalak titeket Nóricicával!

Így alszunk mi!
Kép

Az első uszi !
Kép

Apa etet Kép!
Kép

Bocsi ha kiscit sok lett!

Pussz

Meme
meme

Küldöm a többit, amit nem engedett a gép az előbb!

Fürdőruciban!
Kép

Anyát megszeretgetjük!
Kép

Csendes pihi nagypapával!
Kép

Meme
meme

Edit!

Ha vagy ma uszin akkor tudunk talizni, mert mi megyünk 3-ra!

Üdv

Meme
meme

Sziasztok lányok!

Annyit írtatok, hogy nem is tudok visszaolvasni.
Vasárnap újra lett telepítve a rendszer, a net elveszett, ma megcsinálták és már itt is vagyok. Kép
Ma megint voltunk kötözésen és leszedték a pici tenyeréről a bőrt. Én nem tudom mikor fog meggyógyulni neki, mert ahogy be van kenve és kötve, felázik a kis bőre folyamatosan. Nem értek hozzá, biztos jó így. Ami a legrosszabb volt, hogy a doki nekiállt prédikálni nekem, hogy miért nem figyeltünk rá, stb...Mondtam is neki, hogy gondolhatja, ezt már ezerszer végigrágtam azóta magamban és a lelkem is készen van teljesen, nem kell, hogy még ő is mondja, meg eleve állandóan vele vagyunk, ott loholunk a sarkában és sajnos ez az egy pillanat elég volt arra, hogy baj legyen. Jó rég nem sütöttem semmit, most is ebédet csináltam, erre tessék. Senkinek nem kívánom ezt csajok, komolyan. Borzasztó ez az egész és utálom magam, hogy nem értem el időben a picit, meg egyáltalán minek engedtem ki, jó mindketten kint voltunk és kijött utánunk, de akkor is. Na, nem írom tele a sirámaimmal a topikot. Inkább teszek fel két képet, Benit ahogy látszik, nem viselte meg ennyire a dolog. Azóta már mászik a kis kezével és fel is áll vele. Csak első nap volt olyan, mint egy törött lábú kiskutya, csak tartotta a kis kezét.

Kép
Kép

sziasztok
zit
zit

Sziasztok!

Ma voltunk a kardiológián Bencével és szerencsére semmi baja nincsenKépKépKép
A vizsgálatot is tök jól viselte, egyáltalán nem sírt, sőt még meglepődve sem volt, nagyon érdekelte mit csinál a doktornéni vele. A kezeire és lábaira tettek csipeszeket, a mellkasára pedig hat tappancsot, valamint előtte alaposan meghallgatta a doki elöl-hátul és megmérte a vérnyomását is. Mindeközben Bence csak nézte a doktornéni lógó nyakláncát és teljesen lenyűgözteKép Úgyhogy nagyon büszke vagyok rá hogy ilyen kis ügyes babám vanKép És persze nagyon-nagyon boldog is hogy semmit nem találtak. Majd 2évesen javasolt egy kontrollra elvinni. Ennyi.

Ma különösen jókedve van Bencinek, egész nap kacarászik, még álmában is akkorát nevetett hogy beszaladtam megnézni hogy mi volt ezKép
Ma vettem kétféle tejpépet, este kipróbáljuk, kíváncsi vagyok hogy ízlik-e majd a manócskánakKép Jövő héten pedig Szolnokon leszünk végig, most szombaton megyünk és csak köv.vasárnap jövünk vissza. Így vásároltam egy csomó minden mást is, hogy ne ott kelljen rohangálni ha elfogynak a cuccok.

Bence az ülős babakocsiban nem alszik hanem nézelődik. Majd leragad a szeme de nem aludna elKép Így mikor hazaértünk betettem a kiságyba és két percen belül elaludt. Ma a bababoltban játékbabának nézte egy nőci, mert leállítottam a babakocsit a sok játék kocsi melléKép A nő odapillantott és azt hitte hogy Bence is játék, csak mikor sikított egyet akkor jött rá hogy igaziKép Olyan jót nevettem, tök édi volt. Aztán ott vigyorgott a nőreKép

Zit!
Ne emészd magad, te nagyon jó anya vagy és ez bárkivel előfordulhat. A doki elég hülye, gondolhatta volna hogy nem direkt hagytad a sütőhöz menniKép
És láthatóan Benit tényleg nem viselték meg annyira a történtek mint tégedKép Nagyon édes a kis bekötött kezévelKép Ne aggódj, nem lesz több ilyen eset, szerintem ő is megjegyezte hogy süt és ezek után szerintem te most plusz két szemmel fogsz ezentúl figyelni rá!Kép

Meme!
Nóri édes a képekenKép Az uszis kép nagyon aranyos, neki is milyen hihetetlenül kék szeme van! Melyikőtökre hasonlít amúgy, mert a képek alapján nem tudtam megállapítani.

Barbi!
Jól félreértetted szegény Anitát hogy mit is akart mondaniKép Szerintem nem neked szánta azt az egy mondatot... De a lényeg hogy már megbeszéltétek!Kép

Várjuk ám a két kutyusos képet, de lehetőleg Ádival együttKép Nem olyan nagy feladat ugye három különböző irányba tartó élőlényt egy képre varázsolni?Kép

Ann!
Szegény Hami az oltás miatt! Remélem már túlvan rajta lelkileg is és estére újra a régi mosolygós kis Hami leszKép Jól teszed hogy beadatod neki a másik kettőt is még. Az semmi nyűgivel nem jár elvileg, a szúrás meg fél perc.
Ügyik vagytok hogy még mindig csak szopi van!Kép Lassan nálatok is eljön azért a hozzátápi ideje, kíváncsi leszek hogy a kiscsaj hogy viszonyul majd hozzáKép

Regi!
Szegény Dominika isKép Remélem azóta már láztalan! A kúp mellett hűtőfürdőztetek is? A mi dokink azt mondta hogy ha tartósan lázas akkor előbb hűtőfürdő, utána kúp és a kettőnek együtt hatnia kell. De remélem már nem is lesz erre nálatok sem szükség mire olvasod!

Anita!
Gratula Robónak a jó alvásértKép Ügyi nagyon!

Docka!
Köszi a dícséretetKép
Andris is milyen nagyfiú márKép, de az arca szinte semmit nem változott, olyan mint születéskor, nem?

Noja!
Komolyan mondom hogy már én is azon gondolkoztam az utóbbi napokban hogy felhívom a Dévényt hogy csak megnézetjük Bencét! De még elmondom egy párszor és akkor hátha Bence is megfordulna végreKép
Nem tudsz egy olyan gyógytornászt ajánlani aki házhoz jönne és nem kellene elvinni az alapítványhoz a vizsgálatra? Én igazából olyan valakit szeretnék aki itthon speciálisan tornáztatná mondjuk hetente egyszer.

Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Kép

Vera, nagyon örülök, h minden ok Bencivel Kép És tényleg milyen ügyi, emléxem régebben még azt írtad, h nem szereti a macerát!
Képzeld, Hami viszont megismerte a dokit, amint belépett, lecsempült a szája, tudta, hogy mi lesz Kép Pedig ugye itt nem fehér köpenyben van. Örülök, h nincs mellékhatása legalább azoknak. Mostmár jól van, du volt egy kis sírás, de semmi különös. Egy hős ez a lány (is) Kép

Zit, megint sok puszi a pici kezére, hogy gyorsan meggyógyuljon és végre ne azzal foglalkozz, hogy mit kellett volna tenned! Mindannyiunkkal előfordulhatott volna és sajnos fognak is különféle remélhetőleg csak kisebb balesetek Kép A fiad egy nagy hős!!!

Meme, de jó, hogy tettél fel képeket, olyan arik vagytok! Hogy mekkora már ez a lány!

Barbi, kutyus képeket várom, remélem, a vendéég-kutyu bírja a kiképzést Kép

Cupp, mert hintáztatni kell
Ann

Ui. jól átrakták a fórumot, meg kellett keresnem Kép
annann

Na,már majdnem beirtam a panaszkönyvbe,hogy hol a topicunkKép Nekem ugyanis ez van beállitva a kedvencek közé (nem szeretek a fö-Babanet oldalról indulni,mert egy élet,mire idejutok), és mivel az elözö helyen megszünt a topic, csak valami keresö oldal jött be.

Ann, tényleg stramm kis csajszi Hami, reméljük késöbb sem lesz már semmi ettöl az oltástól.Ádám se vette észre egyszer sem, pedig pont tegnap számoltam ö már 3x3, azaz 9 szurit kapott. De most mi is kimenön vagyunk 1 éves koráig.

Vendégkutyunak herótja van már Marcitól, egyetlen pillanatra sem hagyja békén, állandóan a nyomában van. Ha Puffy pisil, Marci megy szagulni, söt még kakálni sem hagyja...Szegény ezek után bevonul a szantóriumba. És egy féreg Marcihoz képest, esténként alig lehet leterelni az alvó helyére,legszivesebben a nagyágy közepén aludna. Morog és vicsorog, söt még harapást is mimel, csak hogy fennt maradjon.
3 gyerek egy képen?? LEHETETLEN Verácskám, meg sem próbáltam.
Viszont itt van egy szelid pillanatuk:

Kép

Ja, és,hogy a Magyar Postát dicsérjem, a múlt kedden feladott csomagocskám tegnap hazaért, vagyis nem egészen egy hét kellett nekik most...
Végre megnézhették a videókat anyuék, már egy hónapja várták, de az elsö küldemény elveszett.

Na sziasztok, lenne egy eladó csinálni való listám, élén egy halom vasalással, akit érdekel,szóljon, szivesen átadom a sok dolgot...
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Levit letettem, remélem, alszik.
Én is alig találtam ide.
Vera!
Én igazából csak Dévényes tornászokat ismerek, ha gondolod, megkérdezem a csajszitól, aki Levit gyömöszkölte, hogy tud-e ajánlani valakit, aki házhoz menne. Ha pedig Dévényéket választod, akkor esetleg írnék egy-két tapasztalatot, inkább maiben.
Játékbabás sztoriKépKép

Zit, szerintem sem rágd magad ezen ennyit, Beni most már biztosan elkerüli a sütőt, ilyen balesetek biztos velünk is előfordultak, így ismertük meg a korlátokat.

Ann, érdekes, amit írtál, szerintem Levi is megismerte a doki nénit az oltásnál. Sőt, utána nagyon hosszasan nézte szúrós szemekkel, mintha nagyon az emlékezetébe akarná vésni az arcát, nehogy mégegyszer ilyen dologgal próbálkozzon.Kép

Egyébként ti beadatjátok az agyhártyagyull. elleni oltásokat?

Sziasztok

Noja
noja

hello lányok!
Már jól van Domci, kutya baja. Délre már nem volt láza. Azt is elfelejtettem mondani tegnap hogy két hét alatt 40 dkg-t hízott, pedig alig eszik, és én sem tömöm...sőt Kép azért annyira nincs ám elhízva, fél évesen 6.30 kg, az meg állítólag pont jó.

Vera: szerintem ne görcsölj azon hogy Benci még nem forog, tökéletesen fejlett baba, sőt, olyan kis ügyi, majd meg fog ő fordulni, de hát 7 hónapos, nincs még lemaradva semmiről (legalábbis szerintem) Kép
vizsgálat Kép büszke is lehetsz rá hogy ilyen kis türelmes baba Kép

Meme: nagyon jók a képek, nekem anya dögönyözése tetszik a legjobban, de a fürdőrucis se pite Kép
A másik képen meg úgy látom elaltatta a nagypapit Kép

Ann: remélem ti jobban viselitek a szurit! Kép doki felismerés Kép

Zit: ne is törődj az ilyen tapintatlan ***** na inkább nem is minősítem! Ez olyan mint amikor szülésem után csodálkozva nézett rám az egyik orvos, hallva a szülésem körülményeit, hogy " és túúúúléééélte?!!? tátott szájjal bámult majd közölte hogy ebbe bele szoktak halni....no comment...
Beni olyan erős, vidám fickó, nem viselte meg annyira. Ennél jobban már aligha lehet vigyázni rá, óhatatlanul is történhet egy-két kisebb baleset, ez legyen a legnagyobb baj vele!!!!!
Pár hét múlva nem is emlékeztek rá!

most bocsánat de nem folytatom mert mennem kell, a kiságyból szólongatnak Kép
folyt. köv.
Regina
gregina

Sziasztok!

Anita: köszi a köszöntést!

Mindig olvasgatom a topikot, de nem akarok senkit ismételgetni, ezért nem nagyon írok. Ha van új hírünk úgy is írok.

Vera: nyugi, Bence is fog forogni. Martin is csak most kezdte, és nem viszi túlzásba.

Dandy
dandy

Hali lányok, hát a vasalnivalómat ne kérjétek el,mert kivégeztemKép Ellenben van átadó hütötakaritás, sütőtisztitás vagy szekrénypakolás?Nos, senki? MI ez a pangás????

Meme, a nagy rohanásban elfelejtettem irni,milyen jó,hogy tudtál képeket felrakni!!!Kép A nagypapis képen én is elgondolkoztam, vajon ki aludt el hamarabb??Kép Apa nagyon ügyin eteti a kislányát,mondd meg neki!!

Zit, szerintem se marcangold magad tovább, sajna ami megtörtént megtörtént. Ha majd a kötés lekerül és szépen meggyógyul, remélhetöleg te is elfeljeted ezt az egészet. Mivel nekem-neked is kisfiunk van, azt hiszem jobban felkészülhetünk még ilyen és remélhetöleg kisebb balesetekre.
Egyébként, pontosan melyik részét érte el nagylegény? A sütöajtónál vagy a fözölapnál törént a galiba?
Azért kérdezem,mert egyszer volt itt is egy ilyen hir a tv-ben,hogy a 2 éves kisgyerek a sütöajtóhoz nyúlt (csukva volt persze, csak forró volt még), és neki is hólyagosan megégett a keze.Ezek után oknyomozásba kezdett egy riporter, és kiderült, hogy be lehet perelni a tüzhelygyártót,mert nem lenne szabad kivülröl ennyire melegnek lennie...Szerinem van benne valami, megette a penész, ha kivülre jut a meleg, mikor bennt kellene a sütéshez...

Vera, csak a te kérésedre,sikerült egy pillanatra összeterelni a két négylábút plusz az egy kétlábú állandóan mászót:
(Ádám tekintetén látszik azért, mennyire nehezére esett a pózolás...)

Kép

Anita, Anita,Anita, Anita! JelentkezzKépKépKép

sziasztok, megyek kajálni, amig alszik Ádám.
Barbi

Kép
Kép
barbi

Drága Barbi és a többiek!

Itt vagyok ám, csak már este nem volt időm irni.Robó nem igazán aludt jól, én meg hulla fáradt vatgyok+még a náthám sem akar elmúlni. felént egyre többen betegednek le ilyen tünetekkel.Képeket pedig teszek fel majd, de szerencsémre?, nincs itthon a fényképező, hogy megörökíthessem a nagy alkalmakat, csak hétvégén keveredik haza, de akkor elárasztalak benneteket ígéremKép.

Most még süt kint a nap, gyorsan kiviszem Robót a jó levegőre, ezért is iparkodom az írással.
Képzeljétek, az én egyetlenem nem csak mászni tud már, hanem felállt a kiságyban egyedülKép.
Na ennyit röviden magunkról.

Szégyen ide, szégyen oda nincs most sem időm írni, csak kis életjel adásra jöttünk.

Képek nagyon jók, szegény Benit sajnálom nagyon a kezecskéje miatt. Zit, neked pedig üzenem, hogy tökéletes szuper anya vagy, az ilyen megjegyzéseket amit fentebb kaptál a dokitól pedig egyik füleden be a másikon ki...Lesznek itt még balesetek, persze nem az ördögöt akarom a falra festeni, de nem fogunk ám minendt kivédeni, sajna.

Viszont tényleg mennem kell, mert Robó egyre türelmetlenebb.

Minden betegeskedő babának, jobbulást. Minden újabb nagydolognak, vagy éppen aprósához nagy nagy gratula.

Aztán jövök ám mégKép.

Szép napot: Anita
anita77

Viszont azt nem tudom kihagyni, hogy külön ne dicsérjem meg Meme Nórikáját, aki hatalmasra nőtt és Zit betegkezű tündérien huncut Benikéjét és nem utolsósorban majdnem négykézláb ÁdibáditKép

Tényleg megyek...

Anita
anita77

Sziasztok!

Tegnap Zsoltika szokatlanul nyugtalan volt, nyögdécselt és sírdogált, már azt hittem valami baja van Kép De nem volt semmi más, pedig a lázát is mértem, aztán estére "megjavult" Kép Mire apukája hazaért, már minden rendben volt, sőt este rengeteget kacagott, utána meg csuklott Kép

Képzeljétek, megjött a Fisher-Price játék, amit a peluszacsikért kértem Kép Kb 1 hónapja küldtem be a képeket a zacsikról, és elég hamar meg is jött a játék, mégpedig egy Activity asztalka. Bár 9 hónapos kortól ajánlják, azért az asztal lapját már odaadtam Zsoltikának, azzal tud játszani ülve vagy hason fekve is Kép Tegnap rengeteget nyomogatta meg tapogatta Kép Tetszett neki Kép

Ma 1-ig nincs nálunk víz, cserélnek valami csövet Kép Hát nem örülök Kép De ez van. Tartalékoltunk valamennyit, hogy ha nagyon kell (kézmosás, wc), akkor legyen.

Barbi,
kutyusok + Ádi nagyon jók! Házimunka nálunk is volna ezerrel Kép

Regina,
örülök, hogy Domci jobban van Kép És nagyon szépen hízik! Mi pénteken megyünk tanácsadásra, kivi vagyok Zsolti súlyára. Szerintem most ő nem gyarapszik nagyon, lemozogja Kép

Noja,
mi még nem adattuk be az agyhártyagyulladás elleni oltást. Dokinéni javasolta, hogy 1 éves kor után adassuk be inkább, amikor már csak 1 oltást kell adni. Velem az is a baj, hogy nagyon félek magától az oltástól, nehogy attól legyen baja Zsoltikának Kép

Vera,
örülök, hogy minden rendben volt a kardiológián Kép Benci valóban ügyike Kép Kipróbáltátok a tejpépet? Mennyit eszik meg belőle Bence? Én a mintát ugye már elhasználtam, de nagyon folyós lett... Ennek ilyennek kell lennie?

Zit,
a többiek már leírták, én is azt tudom mondani: ne emészd magad! Előfordul az ilyesmi! Lesznek még balesetek, gondolj csak a játszótérre! Beüti, lehorzsolja, vérzik, törik... Mindent nem lehet megakadályozni, és annak idején mi is sok balesetet szenvedtünk gyerekkorunkban.
Beni viszont naggggyon vidám, és az a lényeg, hogy őt nem viselte meg különösebben a dolog Kép

Meme,
képek Kép A legjobb a nagypapa + Nóri + kutyu egy ágyban Kép

Ann,
oltás Kép Most jó darabig nem jön több szerencsére!

Docka,
Zsoltika egyszer-kétszer ébred éjszaka. Viszont nem mindig ugyanabban az időpontban Kép Mondjuk mostanában fél 4 körül ébredezik, ami egész jó, csak én általában éjfél után kerülök ágyba, mert hogy tanulok Kép Zsolti szopizik is, aztán persze bealszik. Persze jobb lenne, ha aludna Kép De nem is akarom erről leszoktatni, legalábbis egyenlőre, nagyon megszoktuk már.

Anita,
jobbulást nektek! Ne aggódj, szerintem sem kapja el Robóka, de azért vigyázni kell Kép

Egyenlőre ennyit tudok írni, Zsoltika nem bírja az egyedüllétet Kép

Sziasztok,

KépKépKépKép

pgaboka

Sziasztok!

Gabi!
Este kipróbáltuk a tejpépet. Az adagolás szerint 130 ml vízhez kell 4-5 kanállal tenni. Kicsit folyós volt igen, hígabb mint mondjuk egy banán összeturmixolva. Sokan ezt is cumisüvegből adják, szóval gondolom ilyennek kell lenni. Ízlett Bencének, bár mostanában nagy harcok mennek kajáláskor mert állandóan megfogja a kanalat és kicsavarja(-ná) a kezünkbőlKép Egy picit hagyott belőle, majdnem megette ezt az adagot. És aludt fél5-igKép Úgyhogy szerintem olyasmi laktató lehet mint egy banán. De lehet hogy totál nincs összefüggésben az hogy meddig alszik és mit vacsizik. De mivel már hosszú idők óta (1 hónapja minden este) eszik valami mást is az esti szopi előtt, így nem tudom hogy szilárd kaja nélkül mikor ébredne. De nem is akarom megtudniKép

Viszont nem figyeltem eléggé. Vettem egy HIPP dobozos gyümölcsös tejpépet ami oké is, és sajna vettem egy zacsisat is, erre rábeszélt a pénztárnál a nő, mert le volt értékelve (júniusban jár le). Itthon vettem észre hogy rá van írva hogy glutént tartalmazKép A dokink szerint 8hótól mehet ez is, de én nem nagyon szeretnék neki még akkor gluténtartalmú kaját adni. Úgyhogy lehet Apa eszi megKép Ugyanis olyan mint a tejbegríz. De végülis csak 109 Ft! volt, nem nagy veszteség. (Mondjuk azt sem értem hogy az egyikben van glutén, a másikban nincs?)

Fischer Price asztalkáról+ ZsoltikárólKép majd teszel fel képet? Kíváncsi vagyok rá hogy mekkora. Még én sem küldtem be a zacsikat, bár nekünk kb. 15 pontunk lehet jelenleg, mert csak végszükség esetén veszünk Pampers pelust.

Barbi!
Éljen, éljen, éljen a közös kép! Nagyon ügyi vagyKép Hogy csináltad???Kép
Aranyosak együtt, tök jó hogy a kutyu magasabb ülve mint ÁdiKép
Ezek ilyen jó kis gyömöszkölni való kutyák, igaz? Mint a játékkutyaKép

Dandy, Regina!
Köszi a nyugtatást. Jó, nem görcsölök!Kép
Egyébként tudom én hogy nincs baj Bencével, mert elég egy ujjal megbökniKép és már fordul is, csak magától nem akarja csinálni. De azért megnyugodnék már ha forgolódnaKép
Főleg hogy ma jön hozzánk a gyerekorvos, kíváncsi leszek mit mond... lehet közli hogy vigyük neurológushoz a gyereket... már megint...

Noja!
Azért megköszönném ha megkérdeznéd a csajszitKép Ártani biztos nem ártana egy kis speckó torna. A lényeg hogy házhoz jöjjön és ne kelljen elhordani sehova. És hát igazán kíváncsi lennék egy gyógytornász véleményére is!Kép

Na megyek, többiektől bocsi, de egy halom vasalnivalóm van (Barbi küldhetem?Kép) és addig tudom csak csinálni amíg Bence alszik.

Estefelé majd jelentkezem hogy mit mondott a doki...

Pussz,
Vera

KépKép Kép
76vera

Vera,
köszi az infókat a tejpépről. Szerinted lehet kapni gyógyszertárban? Épp ma voltam, csak hát elfelejtettem megkérdezni KépKép

A gyerekdokinak pedig mutasd meg, hogy ül Bence, és el fog ájulni!!! (a doki Kép)

És egy tuti tipp: nálunk Zsoltika nagyon beizgul mindig a fényképezőre. Elég ha meglátja, és már mászik is felé, de ezerrel!!! Mutasd meg Bencének a gépet, hátha arra ő is átfordul, szerintem megéri kipróbálni Kép Van olyan, hogy Zsolti is "leáll", csak fekszik, ilyenkor elég elővenni a fényképezőt, és beindul. De ugyanígy hatásos lehet a távirányító is vagy a mobiltelefon. A múltkor odaadtuk Zsoltikának a mobilt, hát szinte meghatódott, és annyira örült neki! Érdekes, de meg sem kóstolta, csak ünnepélyesen forgatta a keze között KépKépKép

És egy kép: ezen csak az asztalka teteje látszik, magát az asztalt nem raktuk össze, mert ahhoz állnia kéne Zsoltinak, de ő még ugye nem áll Kép Viszont ezzel az asztallappal is nagyon jól el tud már játszani + vannak az asztalhoz ilyen egymásba rakható színes műanyag formák, azokat is nézegeti-eszegeti Kép

Kép

Most megyünk ebédelni Kép
Gabi

pgaboka

Vera, Gabi!
Most csak nektek pár mondat a tejpépekről. Domi már egy ideje eszi őket, kiismertem már ezeket a pépeket.
szóval: Nestlé-t nem érdemes venni mert akármilyen sok port tesztek a vízbe, mindig híg lesz, és borzalmas az íze. (ja, és rettenet drága is)
ami nekünk árban, és minőségben is bevált, az a Mildi, és a Milupa pépek (Milupa Gyermekálom- sokat mond a neve!!!) Nagyon fincsik, és normálisan be lehet kutyulni őket, nem folynak szanaszét.
Én kizárólag kanállal adom, ezért viszonylag sűrűre csinálom. Ja, és általános tapasztalat hogy ha bekeveritek a pépet, rögtön meg kell etetni a gyerekkel, mert 10 perc múlva olyan híg lesz mint a tej...
Gyógyszertárban is kaphatóak, ezer féle ízben vannak, de ott kb duplájába kerül mint mondjuk a DM-ben. (legalábbis errefelé)

Ezer bocsánat hogy beledumáltam, de csak a jószándék vezérelt, gondoltam leírom a tapasztalataimat. Szóval tényleg bocs, nem akartam tolakodó lenni! Kép

puszik
Regina
gregina

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
gregina

Regina,

dehogy vagy tolakodó!!! Köszi az infókat! Ahogy írtam, mi 1x próbáltuk ki, mert volt egy Mildi minta tasakunk Kép De estére nagyon jó lenne valami kis kaja, és nem akarok mindig banánt sem adni, mert nem is szerencsés Kép Egyébként meg is kóstoltam a pépet, és nagyon fincsi.

Zsoltika nem sokat evett ugyan belőle, de hát próbálkozni kell, hátha idővel több is lecsúszik Kép Én is mindenképp kanállal szeretném adni, ha már eddig megúsztuk a cumisüveget Kép

Domcinak melyik íz vált be? Nekünk sárgabarackos mintánk volt, 4 hónapos kortól, de nem tudom, hogy a sárgabarack tényleg ajánlatos-e ilyen pici babáknak...

Akkor még jó, hogy nem a gyógyszertárban vettem Kép Remélem, még a héten eljutunk egy DM-be...

Még egyszer, köszi az infókat KépKépKép

Ebéden túlvagyunk, most jön(ne) az alvás Kép

Puszi:
Gabi

pgaboka

Regi!

Köszi az infótKép és nem voltál tolakodó, ne is írjál ilyen butaságot!!!!Kép
Igen, azt én is észrevettem hogy a kajcsi végére sokkal hígabb lett a tejpép, mert ugye nem két perc alatt nyamizza be a kisdrágámKép Van az félóra is (majdnem)Kép
És Apa már sürgetett hogy kész a kaja mikor én még csak az esti pelust tettem rá Bencire... Akkor ebből az a tanulság hogy már csak akkor szabad bekutyulni a cuccot mikor már a bébi az etetőszékben csücsül. Akkor viszont nagyon gyorsan mert nálunk ilyenkor már balhé van és addig abba sem hagyja amíg a kanál be nem ér a szájábaKép
Legközelebb akkor Milupát veszek én is, néztem azokat is, de mi bébiételből is a Hippet vesszük. De ez annak ellenére hogy gyümölcsös elvileg, nekem tök íztelen volt, mint a natúr tejbegrízKép

Gabi!
Nagyon klassz ez az asztalka, de ez jó sok pont sajnaKép És Zsoltika is nagyon édi ahogy tanulmányozzaKép Mennyit ül átlagosan egy nap? Mármint nem percre kérdezemKép hanem úgy általában? Amikor már rendesen ülnek a babák akkor mennyit töltenek így napközben? Így játszik egyfolytában?

A fényképező (meg más se) nálunk mint csali nem jön be, ugyanis ha nagyon szeretne valamit, de nem éri el, akkor utánafordul, de amint rájön hogy még messzebb van, feladja és elkezd nyüszizniKép Majdcsak megfordulKép

Itt várjuk talpig puccban a dokit, remélem nem 4kor jön megint!!! 2 után ígérte...

Pussz,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Kép

Barbi, nagyon arik a csemeték - baba + kutyákok. Kép

Noja, agyh.gyull ellenit mi most fogjuk majd kapni, talán 6 hósan, meg rá 2 hétra vagy 4 re, mittomén.

Regi, nagyon jó Domci súlya. Kép

Anita, miért nem gyógyulsz? Mi ez a betegséghullám? Kép Várjuk az elárasztást!!!

Gabi, érdekes, Hami is "elromlott" - mondjuk itt az oltás is közrejátszhat... vagy van valami fejlődési ugrás, ami feszültséget okoz nála, de nagyon nyafka. Szopinál is sír, meg előtte, meg utána, ha felveszem az nem jó, ha leteszem, az nem... az előbb beletettem a kiskádjába Kép most meg idehoztam...
víz Kép F-P játék Kép tényleg nagyon jó!
Úgy tudom a sárgabarack 1 éves kor utáni.

Vera, kaja-harc nagyon viccesen hangzik Kép bár el tudom képzelni, ui Hami kanálkicsavarósat játszik mát a D vitaminnál is.
Sztem is apa egye meg a tejpépet, bizti fincsi KépKép Én gluténos cuccot 1 év után adok csak!
Mit mondott a doki?
Egyébként forgás ügyben igaza van Gabinak, Haminál is vannak olyan dolgok, amiért hajlandó kúszni és van amiért nem Kép

Na megyek, mert mint említettem Haminak ma extra igényei vannak.
Puszi
Ann
annann

Haliho lányok!

Köszi a kutya+Ádám kép dicséreteteket, nem volt egyszerü elkésziteni...Egyfolytában csak a neveket soroltam,hogy mindegyik figyeljen rám, és egyszer csak sikerültKép

Anita, jobbulást neked, fene ezt a nyavaját. Pedig most már vége a télnek, nem ér betegeskedni!!! Most már nagyon felcsigáztál az álló-mászó Robóval, képet várunk minél hamarabbKép!

Vera, ha te láttad volna mennyit vasaltam tegnap, nem lenne még csak szived sem ajánlgatni a tiédetKép
Tejpéphez sajna nem értek,én gabonapelyhet adok (rizs és almás-zab) az olyan sürüre is meg lehet csinálni,hogy megáll a kanál benne. És ez ráadásul elkészités után még sürüsödik.
Kiváncsi leszek a doki-látogatásra, meg arra, hogy meglöki-e egy ujjal BencétKépKép???

Gabi,Zsoltid nagyon aranyosan és tudományosan vizsgálgatja ezt az új játékot! Végre valami, ami itt is pont olyan,mint otthonKép Egy idöben én is nézegettem ilyen játékokat, de végül is zenélö kütyünél maradtunk.

Ann, Hamit szereld meg gyorsan, ha elromlottKép Vagy lehet csak gyakorol, meddig lehet húzni a húrt anyánál???

Én már régóta mindig leülök épitökockázni Ádámmal, (na persze, én épitek,ö néziKép), és ha van valami toronyféleség,azt mindig elboritja.Ez most már odáig fajult,hogy a szoba bármelyik sarkából startol,és mint egy golyó úgy beindul, csak eldönthesse a tornyomatKép Alapozzuk az épitészeti ismereteketKép

Tegnap pedig elöször és egyedül felmászott a második emeletre a kis hegymászónk.Apa fenntröl szólongatta, én a mögötte araszoltam, kapásra készen, de felesleges volt, egy zizzenés nélkül megmászta a 14 lépcsöt!Kép Közben sikongatott és kacagott, annyira örült a tudományának! A nap 90 %-ban le van rekesztve a lépcsö, igy ez nagy ritkaság,hogy mászhat, csak akkor engedem,ha én is ott vagyok. Az elsö pár lépcsönél még azt mondta a párom,hogy nem kellene neki ezt megtanitani, de aztán belátta, hogy Ádám ezt már tökéletesen megtanulta, csak arra kell figyelni,hogy egyedül ne csinálja sose.

Most per pillanat alvás van, én meg pizsiben irogatok. Ma ha mindenigaz barátnözünk, remélem összejön a találka.

Megyek, kreálok pár levelet.
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Most csak röviden, mert mindjárt pancsizik Bence, és előtte még nekem is meg kell fürdenem. Ugyanis szoláriumban voltam délután és szopi előtt nem ártana egyet tusolniKép

Szóval itt volt délután a gyerekorvos, nagyon aranyos volt, több mint egy órát beszélgettünkKép Nagyon sok jó dolgot mondott!
Először is ami nekem a legfontosabb hogy Bencike maga a tökélyKépKép formás-pompás kisbaba. A doki szerint sem kell aggódnom hogy nem forog, mert a mozgásán látszik hogy már csak idő kérdése a dolog, mert mindent nagyon jól csinál, mozgékony babaKép Amíg itt volt, Bence volt hason, háton, ülve (magától persze nem akart ülni, állandóan a doki után forgatta a fejétKép) és a végén bemutatta hogy neki hangja is van ámKép
A doktornő azt mondta hogy ne adjak neki Hipp, Milupa és semmilyen bolti tejpépet. Írt fel hipoallergént, ugyanis tejpépből is létezik ilyen. Bence lábán van egy tízforintos nagyságú pörsenés, ez valami kezdődő ekcéma. Már rég ott van és kisebb is volt csak olyan hülye vagyok hogy eddig nem mutattam a dokinak. Ő meg nem láthatta, ugyanis csak tapintással érződik szerencsére, nem látszik. Egy darabig azt hittem hogy a pelenka dörzsölte ki. Bár a családban nincs allergia, mondta hogy kerüljem az allergén ételeket én is és Bence is. Tejpépből mindenkinek a gyógyszertárit ajánlotta. Kérdezte hogy eszik-e Bence tejes bébiételeket. Mondtam hogy természetesen nem, de kiderült hogy pl. a tegnapi tejpépben is van tejpor és az már nem jó. Az egy dolog hogy árulják a boltokban de 1 év alatt nem ajánlott. Helyette Sinlacot kaptunk és még egy félét de azt nem tudom mi az. Majd holnap kiváltjuk. Meg a lábára kapott valami kencét, de egyébként minden tökéletes. KépKép
Azt mondta hogy ilyen idős korban már tényleg kell valami más is az anyatej mellé, tehát délben főzelék, naponta egyszer (ez nálunk este van) gyümölcs vagy tejpép, vagy a kettő együtt is mehet, mert a tejpépeket is lehet dúsítani gyümivel, persze akkor kevesebbet kell belőle kikutyulni. Azt is mondta hogy kezdjek el megbarátkozni a gondolattal hogy mondjuk egy hónap múlva, de legkésőbb 9 hós korára egy szopit teljesen váltson ki más kaja, aztán 1 éves korára még egyet. Persze nagyon a szoptatás mellett van, de tapasztalatból mondja hogy muszáj elkezdeni mert később a gyereknek is nehezebb lesz elszakadni. A darabosabb kajára pedig azt mondta hogy ráér egyévesen, a legjobb ha a felnőtt ízeket kapja majd darabosan, semmiképp ne pépesítsük majd a paprikás krumplit mert hozzászokik és később nem fogja megenni a darabos kaját egyáltalánKép
Szerintem okos dolgokat mondott, bírom benne, hogy ő egy idősebb doktornő, neki is vannak gyerekei és teljesen máshogy etette őket 20-30 évvel ezelőtt, de halad a korral és nem régimódi nézeteket vall. Ja, és lányok vigyázzatok a babapiskótára is, tojás van benne, elvileg azt sem kéne kapniuk a babóknak... és gluténtartalmú kaját sem minimum8-9 hónapos korig, de inkább 1 évig.

Na most "röviden" ennyi voltam, majd még jövök!Kép
Bocs ha kicsit okoskodóan hangzott amit leírtam, nem akartam, csak azt tolmácsoltam amit a doktornő nekem mondottKép

Pussz,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Megint eltűnt a netünk egy napra, remélem nem ez lesz ezentúl!

Lányok! Köszi mindenkinek a nyugtatást, tényleg lehetetlen volt kivédeni, csak mégis bántja az embert, ugye. Beni azóta is jól van, de a sütő ugyanúgy izgatja, nem rettent el tőle. Na, az tuti, hogy ezentúl főzéskor kint a helye szigorúan.
Vera:
Örülök, hogy Bencének nincs baja, bár azt hiszem lemaradtam, hogy miért is kellett a vizsgálat. Lényeg, hogy minden ok! Kép
Barbi:
Gratula a "hegymászó", ügyes Ádinak!! Kép Tündéri a képen a kutyákkal! Kép
Regina:
Mi is a Milupa vaníliás tejpépet esszük. Szerintem finom. Kép Amúgy akkor a legolcsóbb, ha felíratod a gyerekdokival, mert csak 10 százalékát kell fizetni. Kép Kép Kép De nem okításként!!! Kép
Gabi:
Jó ez az asztalka, amit kaptatok, látom Zsoltika bírja nagyon. Kép
Ann:
Köszi a puszikat Beni nevében, remélem így hamarabb gyógyul majd a keze! Kép Örülök, hogy Hami jobban van az oltás után!!

<font color="119911">Nálunk most nincs semmi különös, Beni játszik, épp az előbb nyögdécselt nagyokat, remélem termelt is! Kép Apa meg bulizik, így most lehet este is netezni. Kép Azt nem is írtam, hogy a kötéscsere után bementünk a Tescoba és egy nő azt mondta, miután kétszer visszajött a kocsihoz, hogy milyen nagyon gyönyörű a kisbabám és ritka az ilyen szép gyerek. Hááááát annnyira jól esett!!!!!! Kép Kép Kép Kép Kép
Na ennyit mára belőlünk. Mindenkinek szép estét és nyugodt éjszakát!!</font>

zit
zit

Vera:
Szerintem is jó dolgokat mondott a dokitok. Mi is a HA-s tejpépet vesszük, azt írt fel a dokinénink amikor kértem.
Nekünk is elmúlt a kencétől az ekcéma hamar, még jó, hogy elvittük bőrgyógyászhoz, mert csak egyre csúnyább lett (dokinénink szerint csak a nyála volt).
Puszi tökély Bencének! Kép

zit
zit

Szép estét!

Jó hogy mondjátok a HA tejpépeket, de az mi dokink olyan mint a lópokróc...és nem vagyok abban a helyzetben itt falun hogy válogassak a háziorvosok közül. A tápszerért is veszekedni kellett vele, én voltam a "véres rongy"..Kép
na minegy mi maradunk a bolti Milupa-nál, és a Mildi-nél.

Gabi: nagyon klassz Zsoltika új játéka, én csak vágyakozok egy ilyenért, mert boltban piszok drága, Pampers-t meg nem használunk! Zsolti úgy ül mint egy kis huszár!!! Csak sajna most nem látom a gyönyörű égszínkék szemecskéit Kép Kép

Vera: tényleg, ez most csak amolyan rutin vizsgálat volt?! Na látod mi megmondtuk hogy ne aggódj, Benci nagyon is fejlett! Mellesleg elég láttam már Kép ez egy enyhe célzás volt Kép

Zit: Beni szerintem is nagyon klassz kis hapsi, igazi szőke herceg lesz belőle, majd csak lesed ahogy hordja fel a csajokat!!!! Kép

Ann: hogy van Hamika?!

Anita: "szijja Robó bajátocskám, hijányzoj!!! Ajszol?! na sebaj, puszika, majd holnap is hívjak Kép"

hahó többiek merre vagytok (a teljesség igénye nélkül) Diti, Edit, Dbarbi, Panu, Noja, Zsófi, Orsi, Cory, Batka(?!) Zsizsa...?!?!?!?

ja, és még egy kérdés: akinél már volt- nyálfújás, bugyborékolás, meddig tart?! Először aranyosnak tartottam de most már folyamatosan kacag és köpköd, spriccel, fortyog, buborékol, stb, lassan esernyővel közeledek felé Kép Jókat nevetünk a mi kis "szökőkutunkon", csak kivi vagyok hogy ezt meddig szokták csinálni?!

húzok a kádba, pancsizni Kép
pusszok
Regina és bugyborékoló Domika Kép
gregina

Vera: szóval jó rég láttam már fiacskádat, csak má' írni se tudok Kép Kép Kép Kép
gregina

Sziasztok!

Zit!
Beni tényleg gyönyörűszép fiúcska, jogosan lehetsz rá büszke!!!KépKépKép
Bencénél hallott valami szívzörejt a dokink a múltkori látogatásakor, ezért elküldött a kardiológiára. Csak ennyi volt, de szerencsére nincs semmi baja!

Regina!
Elég gáz az ilyen gyerekorvos. Mi az hogy a tápszerért harcolni kell?Kép De nektek van gyerekorovos ismerősötök ha jól emlékszem, régebben írtál valami ilyesmit. Nem tudod vele felíratni? Egyrészt legalább Domi is a HA-t kapná, másrészt ahogy Zit írta olcsóbb is lenne. Meg kell kerülni akkor a ti orvosotokat, ha már másképp nem megy!Kép

Ez a mai vizsgálat a szokásos havi látogatás volt. Mi nem visszük be Bencikét a rendelőbe, hanem havonta egyszer jön hozzánk a doktornő. De ez tök jó, addig marad amíg kérdésem van, és nekem sok szokott lenniKép
Nem akarlak elkeseríteni de a nyálfújás jó sokáig tartKép Bence újabban már rendesen tud berregni is, na az milyen nyáltengert eredményez! Ennél már csak az a rosszabb mikor kajával a szájában csinálja...Kép

Köszi hogy hiányolod BencétKép
Ezért most csak a Te kedvedért, csak most és csak ittKép
Íme:
Kép

Kép

Jó éjt mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Hahó!

Azon kívül, hogy minden gyermek (és anyuka, és apuka, és kutya, és nagypapaKép) aranyos és szép, most csak magunkról írok.

Megvagyunk, hol nagyon nyűgösen, hol kevésbé. A hozzátáplálás egy katasztrófa, komolyan mondom, a fenébe kívánom az egészet. X perc előkészítés után Gabi tojik az egészre, aztán meg takaríthatom Gabit és az egész konyhát Y percig, és X+Y=rengeteg ahhoz képest, hogy semmit sem eszik.Kép Ha enne, akkor nem bánnám. A kiscsaj egyébként rengeteget mozog, hátrafelé kúszik, a foga nő, már fáj, amikor harap, a haja is nő, az én hajamat meg állandóan húzgálja, megtanult berregni, ami akkor egyáltalán nem édes, amikor a sütőtökkel csinálja. Dióhéjban ennyi. Ja, hétfőn voltam fogorvosnál, három! fogamat tömte, szerencsére kicsik voltak a lyukak, és nem kellett injekció sem, de még hátra van jópár, mind injekciós, és az egyik kifejezetten drága lesz (pedig a többi sem olcsó, sőt).Kép

Bocsi, most többet nem írok.

Jó éjt!

Zsizsa

Egy hozzátápis kép.Kép (Legyünk vidámak, lesz ez még így se!)Kép
Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!
Gyors bejelentkezés:

Meme!
Klasszak a képek, főleg a nagypapás Kép

Zit!
Gyors gyógyulást! Orvos: sztem bárkivel előfordulhat, de aggódj emiatt.

Ann!
Gratulálok az oltás gyors átvészeléséhez.

Vera!
Jók az infók a tejpéppel kapcsolatban, én sem tudtam hogy ebben is van HA fajta. De akkor ezeket is csak a gyógyszertárban lehet beszerezni. Nálunk amúgy a tejpép nem jött be, én a Mildit próbáltam, iszonyú folyós lett.

Barbi!
Biztos örül a család a videónak!!! Mikor jöttök Magyarországra? Nincs honvágyad?
Te mint "Gyes"-es anyuka, kapsz ott valami támogatást? Most azt hallottam, hogy az EU csatlakozás után, ha vki kimegy nyugatra dolgozni, a szociális ellátásokból nem részesülhet. Nem valami bíztató.

Ki mit csinál húsvétkor?

Docka
Docka

Sziasztok Lányok!
Zsizsa, ez a kép tündéri! Gondolom nem annyira az amit leirtál a hozzátápi "sikeréröl", de nekem nagyon gyakran eszembe jut, két dolog: az egyiket Cory irta még régebben, hogy Balu 7,5 hónapos koráig nem evett meg semmit, akkor viszont egyszerre elkezdett mennyiségeket enni. A másikat a sógornöm védönöje mondta. (az unokahugom most 9 hónapos múlt és semmit!! komolyan, egy kanálnyit sem hajlandó megenni hozzátápiból, csak szopik. Illetve, felnöttkajából méltóztatik nem kiköpni azonnal mindent...csak egy idö után) No szóval azt mondta a védönö, hogy nem volt még olyan gyerek, aki ugy érettségizett volna, hogy még csak szopik. És ebben van valami Kép Kép :-O
Egyébként a családi legenda szerint én hat hónapos korombn nem voltam hajlandó se szopni se bébikaját enni, csak szalonnával megdörzsölt kenyeret (lehet, hogy ezért utálom a szalonnát?) Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Én nem akarok tejpépet adni, ha már egyszer kerülöm a tejet, akkor ne adjak tejport. Tudom, ott van a HA, de annál nem kap kevesebb tejport, mint a semmi. Igy hát fözök neki anyatejberizst, az nagyon bejött (továbbfejlesztettem: elöfözöm a rizst féladag vizben, azután vizfürdöre tett anyatejben hagyom bedagadni, igy nem lesz a a kellemetlen ize, mint amikor felforralod az anyatejet.) Ehhez kap mindig gyümit és kész a gyümirizs Kép Imádja. De én szerencsés vagyok, a fiam minden megeszik (amit nem kéne azt is) és a szopiban se zavarja, hogy kap mást is).

Vera, nagyon jó a babakocsis kép, nagyon tetszik. Jó fej dokitok van. Nálunk is aranyos a dokinéni, de én nem tudok mit kérdezni ,ö meg magától nem mondd semmit sem, ami érthetö.

Orsi, Cory, és a töbiek akik nagyon rég nem voltak, merre vagytok?

Meme, szerintem megint találkoztunk uszin, én voltam az aki a tornátok végefelé felállitott ott valakit, hogy a széken van a cucca, de nem volt ott Kép a férjem a drága már levitte. Jó az uszis kép. Valahogy rossz az arcmemóriám, vagy nem tudom, de a képek alapján valahogy nem szúrtalak ki benneteket. Legközelebb megbeszélhetjük, hogy megvárjuk a szaunában, hogy induljatok zuhizni és akkor bemutathatjuk a babákat.

Sokan irtak sokmindent, de már sok válasz is született és csak csatlakozhatnék. Ugyhogy csatlakozom, igy általánosságban. Panu azt mondta, hogy csak húsvét után jönnek vissza?

Docka, mi megyünk Miskolcra kutyakiállitásra, két napra. Már rettenetesen várom, hogy végre egy egész napot Apával töltsünk, mert minden nap dologzik, ugyan sokszor du. már otthon van, de jól lesz majd együtt kelni stb.
Ja és nem köszöntöttem még Andrist. Boldog 7 hósságot neki!

No búcsúzom, mert felébredt a ded. Szép napsütéses csütörtököt mindenkinek!
Edit
<pre>
<font size="-1">Anyuka Baba Baba szülinapja Baba kora Testvérkék
DBarbi Fanni Auróra 2003.06.17 9 hó + 22 nap első baba
Zsófi Bence 2003.06.27 9 hó + 12 nap első baba
Anita Róbert 2003.07.15 8 hó + 24 nap első baba
Marcsi Ákos 2003.07.23 8 hó + 16 nap első baba
Barbi Ádám Csaba 2003.08.01 8 hó + 7 nap első baba
Orsi Benedek 2003.08.01 8 hó + 7 nap Anna Rebeka
Zit Benjámin 2003.08.09 7 hó + 30 nap első baba
Erika Balázs 2003.08.13 7 hó + 26 nap Viki
Gabi75 Dávid András 2003.08.14 7 hó + 25 nap első baba
Szti Ákos 2003.08.15 7 hó + 24 nap első baba
Dea Ábel 2003.08.22 7 hó + 17 nap első baba
Szisz Boróka Anna 2003.08.26 7 hó + 13 nap első baba
Zsizsa Gabriella 2003.08.28 7 hó + 11 nap első baba
Cory Zsombor 2003.08.31 7 hó + 8 nap Balu
Kati Levente Richárd 2003.09.01 7 hó + 7 nap első baba
Zsófia Botond 2003.09.01 7 hó + 7 nap első baba
Vera Bence 2003.09.02 7 hó + 6 nap első baba
Batkamano Emma 2003.09.03 7 hó + 5 nap első baba
Dandy Martin 2003.09.05 7 hó + 3 nap Dorina
Docka András 2003.09.06 7 hó + 2 nap első baba
Judit Virág 2003.09.10 6 hó + 29 nap első baba
Gabi Zsolt Márk 2003.09.10 6 hó + 29 nap első baba
Panu Liza Júlia 2003.09.18 6 hó + 21 nap első baba
Klarissza László Gábor 2003.09.19 6 hó + 20 nap első baba
Laura Nikolett 2003.09.21 6 hó + 18 nap első baba
Susie Anna Gréta 2003.09.23 6 hó + 16 nap első baba
Diti Réka Tünde 2003.09.23 6 hó + 16 nap János Ádám
Noja Levente 2003.09.23 6 hó + 16 nap első baba
Nyuszimanó Petra Sári 2003.09.29 6 hó + 10 nap Donát
Regina Dominika 2003.09.29 6 hó + 10 nap első baba
Edit Botond 2003.10.03 6 hó + 5 nap első baba
Meme Nóra 2003.10.12 5 hó + 27 nap első baba
Hanzika Marcell Bertalan 2003.11.03 5 hó + 5 nap első baba
AnnAnn Hanna 2003.11.04 5 hó + 4 nap első baba
Dorki Nikolett 2003.11.08 5 hó + 0 nap első baba</font></pre>

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Én is jó régen voltam, egyszerűen este olyan vagyok, mint a hulla. Meg aztán szülés után mostanra tombol a gyerekkori betegségem, amitől zombi vagyok, alig bírok valamit is csinálni Kép De szerencsére már gyógyszerezik, így hamarosan a régi énem leszek Kép

Marcus jól van, tegnap kapta az 5 hós szurit és én itt be is fejezem egy időre. Bár doki nénivel nem beszéltem, de itt a szomszéd anyukának is azt ajánlotta, hogy inkább 1 évesen adjuk csak 1 szurit. Ha menne bölcsibe, az más lenne, de így nem kell. Mivel szurik után Marcus extranyügi volt, így nem sokat gondolkodtam rajta. Majd novemberben túlesik rajta Kép Egyébként megint nagyott nőtt, már 7400g és 68 cm. Ahhoz képest, hogy milyen kicsi volt Kép És annyira mozgékony, hogy nem bírok vele, erről-arra fordul, már ülne fel, ha ölbe vagy a pihenőszékében van, hason a kezével jól alátámasztja magát és úgy nézelődik, vagy húzza magát előre Kép

Mi is elkezdtük rendesen a hozzátápit, már kapott almát, répát, sütőtököt, krumplit. Semmivel nem volt gond, mindet szereti Kép Meg tegnap kapott tejpépet is. Bár én is a doki nénivel irattam fel, Milupa HA-t, mert én tejfehérjére allergiás vagyok. Viszont érdekességképpen azt mondták, hogy a Sinlac-ot, amit teljesen tejmentes csak a gasztroeneterológus írhatja fel. Akkor most hogyan is van ez kéremszépen? Vera, neked a sima gyerekorvos írta fel, ugye???? Szívem szerint én is azt adnám, bár a tápszerből is HA-t kap és nincs egyelőre gond vele (remélem, hogy nem is lesz, mert tejfehérje-allergiára a diéta egy rémálom!).

Egyébként azért javasolták, hogy átaludja az éjszakát (még mindig kell éjjel és nem tudom sem teáztatni, sem kevesebb tápit adni, követeli az adagját egyszer Kép). Hát nem jött be, ma is kelt fél 4-kor Kép És kellett neki az a két deci tápi!

Ja és még egy dolog. Ahhoz képest, hogy a védőnő szerint hat hónapos kor után jönnek ki a fogak, már ugyebár kint van az alső kettő és most már a felső kettő is alakul. Szóval ez van Kép

Bocsánat, hogy csak magunkról regéltem itt, de visszaolvastam gyorsan (jó pár arhívot is) és ennyit engedélyeztek. Ígérem, próbálok sűrűbben jönni.

Természetesen a babákat megcsodáltam megint Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Vagyogatok ám, olvasok, képet nézegetek, de az írásig nem jutok el Kép
Meg én nem értem, miért kell egy anyatejes babának tejpépet adni, de ezen nem akarok vitatkozni, úgyhogy inkább nem írok Kép

Zsizsa: hozzátápi: ahogy azt Edit is írta, BAlu 7,5 hónapos koráig nem evett. Zsoma most 7 hónapos múlt már, és semmi. Nekem ez a legmegnyugtatóbb időszak, emrt ezek szerint tutira elég a tejem Kép
Balunál ezért bébiételeztem. Most még Zsoma is általában azt kap. Egész egyszerűen nem vagyok hajlandó ezért a semmiért órákat pepecselni Kép, de én egy rémesen lusta ember vagyok.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Csak egy pár szó, mert mindjárt indulunk sétálni.

Zsizsa!
Ne keseredj el, próbálkozni kell és hidd el egyszer majd csak megjön az étvágya Gabinak a fini kajákhoz, addig meg ott van neki az anyatejcsiKép Nem vagytok még elkésve semmiről! Persze azt is megértem hogy teljesen feleslegesnek érzed a sok rákészüléstKép Tenácsot adni nem tudok sajna.
Gabi viszont nagyon édes a képenKépKép

Docka!
Gondolom hogy a HA tejpépek csak receptre mennek. De nem tudom biztosan.
Most megyünk a gyógyszertárba, kíváncsi vagyok hogy mit írt fel a dokinénink és így mennyibe fog kerülni!

Edit!
Szalonnával megdörzsölt kenyérKép örülhettek anyukádék annoKép
Miért nem tudsz mit kérdezni a dokitól? Nekem annyi kérdésem van mindigKép De a Te esetedben akkor ez azt jelenti hogy mindennel tisztában vagy! Én szeretek utánaérdeklődni a dolgoknak és a mi doktornénink nagyon okosakat is mond és sokat segít is. Általában mindent csak ajánl, de rám bízza hogy mi az amit betartok belőleKép
Köszi a dícséretet képügybenKép

Hanzika!
Milyen gyerekkori betegséged van?Kép Jobbulást!Kép
Nagyon szép méretekkel rendelkezik MarcusodKép és nagyon ügyi isKép És már két fogatok van?! Ez igen! Nekünk még egy semKép

Nekünk a doktornő írta fel a Sinlacot. Sima gyerekorvos pedig. Ő azt mondta (mondjuk ezt már tudja itt szerintem mindenkiKép) hogy az allergia nem rögtön jelentkezik, hanem lehet hogy 1 hét, 1 hónap, 1 év, 5 év múlva, tehát bármikor. Ha pl. valakinek megmagyarázhatatlan eredetű hasmenése van, vagy folyamatosan folyik az orra, akkor ezt általában erre vezetik vissza.
És nálunk a családban soha nem volt allergia senkinél, és ennek ellenére javasolja a HA tejpépet. Mondjuk én örülök neki, ha tudtam volna magamtól is hogy van ebből is HA akkor nem veszem meg a Hippet.

Cory!
Nem kell tejpépet adni, csak lehet. És nálunk szükség van valamire az anyatej mellett, mert Bence igen jóétvágyú kisbaba és már igényli a másfajta kaját is. Persze mellette ugyanúgy szopizik isKép Délben főzeléket kap, naponta egyszer gyümit, de most már délelőtt-este fog kapni, és ebből az egyik a tejpép lesz. Ezt lehet natúr is adni és gyümölccsel dúsítani is. Ha nálunk este csak szopi van, akkor ébred éjszaka mert éhes. Így viszont nem és reggelig alszunkKép

Na most már rohanok, mert indulnunk kell. Lehet hogy találkozunk Gabiékkal is, azért megyünk ennyire időbenKép

Pussz,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Sehol senki?Kép

Kiváltottuk a tejpépeket, az egyik a Nestlé Sinlac rizs- és szentjánoskenyérmag-alapú pép, a másik pedig Milupa HA-pép.
Mindkettőre az van írva hogy
"a csecsemőknek egy bizonyos kor után az anyatej MELLETT már szilárd táplálékra is szükségük van, hogy a növekvő energiaigényüket fedezzék.
A Sinlac teljes értékű táplálék, tartalmazza a harmonikus fejlődéshez szükséges ásványi anyagokat és vitaminokat. Tej-, szója-, búza- és tojásmentes pép.
A Milupa értékes gluténmentes gabonát (rizs) tartalmaz, valamint táp- és építőanyagokat (vitaminok, jód, vas, kalcium) juttat a szervezetbe."

Mi egyelőre a Sinlacot próbáljuk ki esténként, nem akarom a kettőt váltogatni, meg 4 héten belül el kell úgyis használni.
Ja, és a Milupán nem sok a TB támogatás, 774 helyett 513 volt, viszont a Sinlac normál ára 2538 és receptre csak 761 Ft volt.

Sajnos Gabiékkal nem tudtunk találkozni mert végül ők nem tudtak elindulni sétálniKép Én meg jól megszívtam, mert azt hittem hogy tök hideg van és beöltöztünk. Hát persze hogy majd' megdöglöttem olyan melegem volt. A gyógyszertárban pedig félórát álltunk sorba, mert mindenkivel olyan kedélyesen elbeszélgettek a patikusok, hogy már kész voltam. Idős bácsikák jöttek-mentek, mindegyiket névről ismerték, ők pedig beszélgetni szerettek volna. Kicsit fel is húztam magam, mert mindenki csak cuppogott Bencinek de egynek sem jutott volna eszébe hogy előreengedjenKép Egyrészt tök meleg volt bent, másrészt meg nem hiszem hogy jót tesz egy babának a beteg, köhécselős emberek közt dekkolni félórátKép Valamit igazán kitalálhatnának erre! Na jól kipuffogtam magam, most megyek ebédelni, mert Bence csak most aludt el.

Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Mi délután fél ötkor estünk haza a dokitól és boltból. Beninek levették a kötését, meggyógyult a keze!! Hurrá. Kép Már csak fertőtlenítővel kell kezelni amíg a felső bőrréteg leszárad. Olyan édes volt, ahogy lebontották róla a kötést, folyamatosan próbálgatta az ujjait. Utána Tescoztunk, menet közben főzit kapott, agyba-főbe dícsérték megint, tiszta jó volt. Kép Kép Vigyorgott mindenkire és rá is mindenki mosolygott, még a pasik is!!!!!

<font color="aa00aa">Így utólag is kívánok Boldog 7 hónaposságot Dandy Martinjának, Docka Andrisának!!
Dorki Nikijének pedig Boldog 5 hónaposságot!!</font>

A tejpéphez visszatérve, szerintem inkább azt adjon az ember, mint pl, ma is láttunk a mellettünk araszolgató kocsiban egy pici babát, az anyukája mellette dohányzott és az ablakok sem voltak lehúzva. Szerintem a tejpéppel nem mérgezem a kicsit, főleg ha igenis többet akar már enni és nem igazán elég a tej.

Zsizsa:
Biztos lesz majd jobb is az evés, sajnálom, hogy már elment a kedved az egésztől Ahogy Cory is írta, az elején inkább jobb a bébiétel, mert eláll ált. 3 napig és nem kell vele "feleslegesen" pepecselni. Hál istennek Beni szeret enni, igazi kis pasi, imádja a hasát.Kép

Vera:
Sajna ez van, sehol nem érdekel senkit általában, hogy picivel vagy. Még jó, hogy ma nem kötötték újra a kezét Beninek, mert mire bejutottunk, már tiszta nyafi volt, mert utálta a várakozást.

<font color="119911">Na, egyenlőre ennyi, megyek, mert még dolog van.
Pussz</font>
zit
zit

Na, pusza, megjöttem a postáról.
(ZSIZSA, várhatod a jegyeketKép!)

Ma itt megint hideget játszik az idö, fúj a szél és hüvös van, tegnap meg egyszálpólós idö volt megint.

Edit, jó a tábla, igy néha én sem késem sokat a hónapfordulókkal!

Dorki Nikijének boldog 5 hónapot,
Zit, nektek meg elöre gratula a holnapi 8 hónaphoz!Kép

Most ennyi, elöre irom, ne hiányoljatok, nálunk már holnaptól húsvét van, nem dolgozik a párom, valszeg nem leszek pár napig!

Azért mindenkinek jó húsvétolást, sok piros tojást a fiúknak, a lánykáknak meg sok-sok locsolót!!!Kép

Sziasztok
BArbi

Kép
Kép
barbi

Kép
Lemaradt az elöbb...

Kép
Kép
barbi

Sziasztok:o)

Barbi, de jó, h írtad ezt a toronyborítást, hirtelen nem tudtam, h mikor kezdik a borítgatást. Az annyira jó korszak Kép Ma mi is építgettünk, de Hami még csak azért borítja le, mert meg akarja szerezni.
Lépcsőmászás csúcs!!! KépKépKép de mostmár tényleg figyelhettek! bár jól el van zárva!

Vera, jó, h leírtad ezeket a tejpépeket. Nem mintha mostanában szándékoztam volna neki adni, de a későbbiekre nézve jó tudni.
Azt eddig is tudtuk, h bencike maga a tökély, remélem, mostmár te is megnyugodtál KépKépKép
Ez a kezdődő ekcéma nem túl jóhír, remélem, nem lesz belőle több!!
Jó, hogy tetteél fel képeket, már nagyon hiányzott Benci, mit csinál a második képen, naggggggyon édi!!!!!!! És hogy milyen ügyin ül!!!! KépKép

Zit, látod, h használtak a puszik? KépKépKép

Zsizsa, jó, hogy végre írsz! Nem olyan jó, hír, h katasztrófa a hozzátápi Kép a kép viszont édes! Kép Kivi vagyok, milyen lesz, amikor mi elkezdjük, de tessék kitartónak lenni, akkor majd gyere és támogass, jó??? Kép
Egyébként nagyon pechesek vagyunk és még etetőszéket se sikerült beszerezni, pedig ma is közel jkártunk a témához. Ui. ma átugrottunk Berénybe, h beletegyék anyukám kocsijába azt a bizonyos ablakemelőt.... és majdnem volt olyan etetőszék - de mégse. peig nem is volt drága. Viszont jelentem: habtapit vettünk: 26osat 2900-ért sztem nem volt drága Kép

Regi, köszi a kérdést, Hami jól van Kép Egészen visszaállt a normál kerékvágásba. Nem mintha sokat szeretne nélkülem lenni, de van jó idő, amit eljátszik egyedül, másik jó idő, amit együtt, no meg alszik is nagyokat. Ma viszont 3/4 5 kor ébredt, szopi, utána viszont közölte, h most reggel van.... áááá, nem voltam kómás... én viszont közöltem, h még akkor sincs reggel, ha már kezd világosodni. Annyi engedményt kapott, h odavettük a nagyágyba és fogtam a kezét.. de sírva aludt el Kép Utálok korán kelni!!!!!!!!!!!!!!
Bugyborékolás nagyon jó, nálunk is menő! Kép

Docka, fog. sincs, h mit csin húsvétkor, jó lenne kirándulni, legalábbis azt tervezzük. Locsolkodás és tsai évek óta nem nyerő program KépKépKép
Edit,nektek bizti jó lesz a kutyakiállítás Kép Visztek ti is vagy csak nézitek?
Én is így vagyok vele, nem tudok semmit kérdezni a dokitól. Én itt meg úgy a neten minden eddigi kérdésemre választ kapok, meg egyébként se bízom benne... csak egy adalék az eddigiekhez: közölte, hogy mikor is lesz a következő oltás, 14 hónaposan??? Most én vagyok az orvos vgy ő????

Dorki, boldog 5 hót Nikinek! Kép

Hanzika, Marcus méretei nagyon szépek! Kép Ugye milyen jó túllenni a kötelező szurikon Kép Tejfehérje allergia (remélem, ő nem lesz az! gyerekkori betegségKép mi az?

Anita drága elvesztél? Nemááá!!!

Cuppancs, mert hulla vagyok
Ann
annann

Sziasztok!

Tejpép: nem azt mondtam, hogy méreg, csak azt, hogy én nem értek vele egyet. Én nem adok, mindenki azt csinál, amit akar. Nem kell rögtön nekem esni.
Erre is igaz, mint minden másra, hogy el kell olvasni, miből készült, mert én úgy tudom, hogy ebből is, mint a tápszerekből, a HA-sok receptkötelesek.

cory

cory
Budapest

Sziasztok lanyok!
Mar megint eltuntunk.Nem hiszitek el de egesz napom szinte azzal telik hogy DAvidot etetem.Mostanaban felvette azt a szokast hogy 5orankent sem hajlando szopozni de kozte nem akar enni semmi mast sem.Altalaban reggelente 1orat ulunk meg az agyban hogy hatha megtudom szoptatni ugy 4-5 ora utan ,van amikor sikerul akkor max2-3 perc es bele kezd a nagy dumaba.Utana gyorsan irany reggelizni valamit mivel alig volt szopi de mosatanaban 40 gr-ot sem eszik meg onszantabol.folyadekot meg semmit nem hajlando inni.Az etetes is fel orakig tart mert enekelnem kell neki,meg konyorognom,meset mondok ,mint egy hulye.Bele kell imatkozni az etelt,meg mosolyogni is csukott szajjal mosolyog nehogy becserkesszek a szajaba egy falatot.Szoval igy telnek a napjaink,alig eszik valamit de tenyleg ez mar nagyon aggaszt.Foleg az hogy max 4 pisis pelusa van es olyan sotetet is pisil mivel keves folyadekot iszik.MIt tegyek?Mar teljsen ki vagyok es jovo heten 8 honapos es semmi nem kell neki.SZopival meg elvan szerencsere van eleg tejem ,egy cicibol szopizik mindig es sosem uriti ki.
Cory
Irtad hogy ez a legnyugodtabb idoszak,igen valahol igazad van de vajon eleg egy ilyen nagy babanak mar az anyatej?En ezt az eroltetest mar nem birom idegileg.Egy kanallal sem kell neki.De semmi de semmi.

CSajok segitsetek adjatok valami tippet mit tegyek.Meg nem is az idegesit hogy nem eszik sokat hanem az hogy egybol mindent elutasit,es foleg az hogy semmi mas folyadekot nem hajlando inni.Volt mar ugy hogy szuneteltettem napokig a szilardat ,de az sem jott be.Mindenki azt mondja hogy folytassam ,igen de mit?Az eroltetest?Mindig sirassal vegzodik es ezt utalom.

Jaj csajok ne haragudjatok hogy megint nem irtam senkinek de teljesen el vagyok kenodve es egy ideg beteg lettem.Olyan duhos tudok lenni neha hogy mar nem ismerek magamra neha!Kép

Kerlek irjatok valami tippet,ti mit csinalnatok maskent.Sokan azt mondjak eheztessem ki ,de meddig volt ugy hogy 7 orat is vigan kibirt.Meddig menjek el?A doki azt mondta hogy szep sulyban van de az senkit nem erdekel hogy azert van szep sulyban mert en mindent megteszek hogy egyen,mas mar reg feladta volna ezt a harcot mert ez egy nagy harc.Ha gyenge egyeniseg lennek akkor a fiam 5 hetes kora ota tapszeren elne.Azota harcolok vele hogy egyen,mert akkor kezdte el hogy nem volt hajlando enni.Na de a cumis uveget egyaltalan nem fogadja el.Akkor mi kell neki szerintetek?
Mostmar eldugulok.Help!!!!

MIndenkinek puszi es szep napot kivanok!
gabi75david

Sziasztok!

Gabi: elvileg akár 1 éves korig is elég lehet csak az anyatej, de fél éves kortól 2-3 naponta meg kell kínálni akkor is, ha nem fogadja el. Erőltetni szerintem semmit sem szabad.
Amíg nem eszik mást, valszeg a folyadékot sem fogja elfogadni. Balunál már 7 hónapos korában kétségbe voltam esve, hogy nem eszik mást, aztán egyszercsak elkezdett enni. Ő teljes átmenet nélkül kezdett enni, Zsoma úgy tűnik, fokozatosabb lesz. Ma már 4 kanál sárgarépát elfogadott.

cory

cory
Budapest

hi

sziasztok lányok, nem vesztem el csak elég macera van nálunk, éjjel azért, ha tudom olvasom ám a hozzászolásokat.
most lezajlanak a szülinapok + husvét és végre nyugi lesz megint. (5 szüli+6 név)
panna 1 hétig fosott(szo szerint), ma volt oviban .... délig, mert elkezdett fájni a füle, de ugy, hogy sirva fakadt.
nagyon aggodtak érte, mert ö nem egy siros lány.

majd kaptok egy olyan levelet, hogy csak gyözzétek majd olvasni.
ja igen: viz alatti fotozás meg volt, de most tavaszi szünet van az usziban, jövöhéten remélem már megkapjuk a fotokat
addig is egy saját kreált gif kép bene fürdéséröl
Kép
orsolya11

Gabi, esetleg megpróbáltad pohárból itatni? Egyébként nem is értem a dolgot. Arról volt szó, hogy Dávid cumizavaros...de nem fogadja el a cumisüveget?! Ez vicces. Vagy inkább nem az. No a lényeg amit mondani akartam, hogy Boti sem fogadja el a cumisüveget, a csörös poharat imádja rágni, de nem iszik belöle, viszont pohárból gyönyörüen meg lehet itatni. Kifelé hajló szélü pohár kell. Ugy csináltam, hoy megmutattam neki a poharat, amikor kinyúlt felé, hogy meg akarja kaparintani, akkor odaillesztettem a felsö ajkához és amikor kinyitotta a száját egy egész kicsit beletöltöttem. Azt lenyelte. Viszont ha túl sok ment a szájába, az egészet kiköpte. Kb egy hét után ha szomjas volt, akkor már maga próbálta dönteni a poharat. Én pohárból sosem adtam neki tejet csak vizet.
Az etetést nem eröltetném, nem tudom elképzelni, hogy egy egészséges baba cici és kaja mellett éhenhaljon. Viszont hosszú távon nagyon nem jó ha már az evés gondolatát sem szereti...szerintem. Az is lehet, hogy neki kevesebb lenne a normál súlya, nem? (mert ugye nem lehet ráfogni, hogy sovány lenne) Ez csak ötlet.
Apjától sem fogad el pépes ételt?
Úgy egyébként miket csinál? Élénk? Jó kedvü?
Tudom, könnyü mondani, de szerintem ne parázz ezen ennyire, olyan sokszor van úgy, hogy amikor az ember már nem eröltet valamit akkor hirtelen mégiscsak megy a dolog. Csak addig tart az ellenállás, ami az erölködés is.

Orsi, kellemes ünneplést, PAnnának meg gyógyulást! De nem vágyom arra, hogy jöjjenek a folytonos betegségek a közösségbe járás miatt! Jó a gif, hogy csináltad?

Kutyakiállitás: igen mi is viszünk. Remélem nem fog zuhogni az eső, mert akkor nem tudom mit csinálok a manóval...

Mindenkinek kellemes húsvétot, majd utána jövök. Most meg irány vasalni, pakolni, stb stb.

Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Mostanában csak olvasgatok, de ehhez - tejpép téma - muszáj hozzászolnom.

Én tudjátok mit nem értek?
Ugye azt mondják, hogy kell az anyatej mellé valami.
De azt nem mondják, hogy mindegyik szopi mellé kell az a - vagy valami más - valami.
Sz'al akkor egy szopi alkalmával le lehet tudni a napi szükségletet, mert a többi szopi alkalmával már jó az anyatej, ami szerintük nem tápláló.
Vagy az gondolják, hogy az almában vagy répában több hasznos anyag van, mint a tejben? Mert ugye nem többfogásos hozzátáplálásról beszélünk.
Akkor hogy is vagyunk ezzel?

Mondják inkább azt, hogy adjuk azért a tejpépet a babának, mert finom nekik és segít az elválasztódásban.
Vagy adjuk azért, mert telítettség érzetet okoz.

Ákos 3,5 hónaposan kezdett kúszni, azóta meg sem áll. Annyit mozgott 4 hónaposan, mint más baba félévesen sem. Ezek szerint nekem már akkor napi többször kellett volna szilárd kaját adni a megnövekedett energiaszükséglet miatt?
Nem hiszem.

Nekem olyan szagú ez egy kicsit, hogy az anyukák lekiismeretére hatva akarják eladni a cuccokat.
Ami nem is baj, csak ne azt mondják, hogy az anyatej nem elég jó már. Mert az már baj, hogy esetleg pszichésen hatnak a tejtermelésre. (Minek is szoptatunk, ha úgysem jó és elég?)

Most nehogy azt higgyétek, hogy én nem táplálok hozzá.
5 hónaposan kínáltam először Ákost almával, banánnal és akkor még nem igazán fogadta el. Abbahagytam és félévesen próbáltam újra: sütőtök, alma, répa, krumpli ...
Most már húst és májat is eszik. Én főzök neki minden nap, sz'al nem a lusta anya beszél belőlem, akinek egyszerűbb odaadni a cicit, mint pepecselni.

Minden babát az anyukája ismer a legjobban. Az anyukák látják, éhes-e a baba szoptatás után, vagy elégedett egy-egy szopi után.
Engem csak az bosszant fel mindig, ha úgy nagy általánosságban mondják az anyatejről, hogy fél évesnél nagyobb babáknak már nem az igazi.

Remélem nem veszi senki személyes támadásnak, amit írtam, mert nem annak szántam. Én csak elmondtam, hogy nekem mi a furi és ellentmondás.
Tudjátok: több szem töbet lát, több agykerék többféleképpen tekereg. (Szólás továbbkötése saját "találmány".)

Amúgy jól vagyunk, csak a baba mellett sulival már csak olvasni jut időm. Remélem, azért egyszer majd vissza tudok kapcsolódni a topikba.

Addig is üdv.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Sziasztok!

Ahogy Vera is írta tegnap, szerettünk volna együtt sétálni, de nem jött össze Kép Zsoltikával egyszerűen nem lehetett elindulni. Mire felöltöztettem, úgy elkezdett sírni, mintha nyúznák KépKépKép Gyorsan levettem a meleg rucikat róla, de nagyon nehezen nyugodott meg, pedig mindent próbáltam: cici, éneklés, séta, kedvenc dolgok mutogatása, végül Dentinox, mert szabályosan sikított Kép

Végül kb. 1 óra telt el, mire elaludt Zsoltika, de már nagyon kivoltam. Még anyukámra is rátelefonáltam (mivel ő volt a legközelebb), hogy jöjjön, mert nem tudom megnyugtatni a gyereket... Ilyen nagy sírás nagyon régen nem volt nálunk, nyűgi persze szokott lenni, séta közben is szokott sírni, de akkor kiveszem a babakocsiból, és megnyugszik Kép

Nem tudom, mi lelte. Bár a sétához való öltözködés mindig macerás nálunk, amikor felveszem, mindig megnyugszik.

Ma megyünk dokihoz, kíváncsi vagyok, mit mond majd. Remélem, csak a foga bántja Zsoltikát, és nincs más baja.

Bocsi, lányok, hogy így túlparázom a dolgot!

Most viszont mennem kell, mindjárt indulunk a doktornénihez. Holnap pedig utazunk Szentesre a férjem szüleihez Kép Remélem tudok ma még jönni, de ha nem, akkor mindenkinek nagyon kellemes húsvétot kívánok Kép

KépKépKépKép

pgaboka

Sziasztok!

Még gyorsan én is írok, aztán valószínűleg ma már nem nagyon tudok jönni, mert holnap mi is utazunk anyukámékhoz Szolnokra és legközelebb majd csak 19én leszekKép

Gabi!
Remélem nincs semmi gond Zsoltikával és a doki megnyugtatKép
Holnapra előre: NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK ZSOLTIKÁNAK!!!

Marcsi!
Szerintem is inkább telítettség érzetet okoz a tejpép a babáknál. Ezért adom este Bencének természetesen a szopi melléKép
De tegnap már felhúztam magam rajta, mert a javasolt arányban olyan folyós lett hogy tök olyan volt mintha egy kicsit sűrűbb anyatejet adagolnék kanállal egy éhes baba szájába... Sokan gondolom ezért adják cumisüvegből mert a babának úgy gyorsabb. De én tuti nem fogom, nem is láttunk még cumisüveget.
De azt hiszem én gyümölccsel fogom keverni, úgy biztos finibb is, mert hát nekem ez sem ízlett. Bencének annál inkábbKép

És szerintem is ez teljesen anya- és legfőképpen babafüggő dolog, hogy ki mikor mennyire éhes, és az anya mikor mit ad a babájának. Úgy ahogy Cory is írta, mindenki azt csinál amit akarKép

Orsi!
Jó ez a mozgó gif, engem is érdekelne hogy hogy csináltad?
Bene édes mint mindigKép
Pannának pedig jobbulást!

Ann!
KösziKép A második képen Bencét épp repülőztetem, és azon vigyorog ennyireKép De ugyanígy bejön még neki a Nyuszi hopp is, természetesen ugrálvaKép Elég vicces látvány lehetek, de mindent a gyerekértKép

Még mielőtt elutazunk, el akartam nektek mesélni hogy úgy néz ki hogy Bence fütyijével nem lesz gond szerencsére mert pár napja már vissza lehetett húzni a bőrt, és ennek én úúúúgy örülök! Egy macerával kevesebb, végre nekünk is valami jóKép
Valamint azt hogy a kisdrágám tegnapelőtt már egy üveg sütőtökös burgonyát bevágott ebédre és utána még szopiztunk isKép

Remélem ez az egy hét nem fog bekavarni semmibe, evés-alvás is jól fog működni anyukáméknál!!! És azt is remélem hogy mire visszajövünk, rengeteget írtok és sok kép is lesz a babákról, hogy legyen mit olvasgatnom és nézegetnemKép
(Többek között szeretnék már látni Emmáról is képet, ha Batka olvasod esetleg... Ő az egyik kedvencemKép)

Mindenkinek KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK aki akarja annak sok locsolót a lánykáknak, a fiúknak pedig sok piros tojástKép

Jó pihenést, sziasztok!
Vera

KépKép Kép
76vera

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?