Sziasztok!
Jujj, de jó, már hárman vagyunk!!!
Bóbita,
Most összeszedem magam, és megpróbálok minden kérdésre válaszolni
Miért lett csaszi? Toxaemia, hypertonia, és még meconiumos lett a magzatvíz is mindenez miatt. Ezért a kórházba érkezésünk után 1 1/2 órával Dorka már kint is volt a pocakból. Tényleg nagyon hamar kellett cselekedniük a dokiknak, és mázlink is volt, mert épp bent volt a dokim, nem kellett Őt telefonon hívogatnunk. Amúgy a szülés napja nagyon fura volt. Néztem valami idétlen műsort (vmelyik beszélgetőshowt), és épp elküldtem egy mailt a barátnőmnek, hogy nem akar kibújni ez a Kismanó, amikor felnevettem a TV- ben látottakon, és ebben a pillanatban valami kifolyt. Továbbnevettem, hogy lassan pelenkát kell hordanom, amikor is kirohantam a wc- re, megnézzem az eredményt. Ez a nyákdugó volt, aminek úgy örültem, mint majom a farkának, hiszen tudtam, hogy akkor nemsokára találkozom Dorkával. Ezután viszont nagyon felgyorsultak az események, mert megállás nélkül folyt a magzatvíz (2 lépést nem tudtam megtenni), és rohantam felhívni a férjemet, aztán mentem leellenőrizni a kórházi cuccokat, aztán mentem zuhanyozni). Zuhi közben beszélgettem Kismanóval, hogy mennyire örülök, hogy ma talán végre kibújik! Aztán a férjem hazaért, és kérdezte, hogy hány percesek a fájások. Akkor vettem észre, hogy nekem nem igazán vannak fájásaim, illetve tökre örültem, hogy ha csak ennyire fog fájni, az nagyon jó lesz.
Ezután besiettünk a kórházba, ahol megvizsgáltak (1 ujjnyira voltam még csak nyitva), rátettek CTG- re 1/2 órára, s utána toltak is a műtőbe. Este 9.35- kor megszületett Dorka, s én reggel 6- kor pillanthattam meg először. Csodálatos, leírhatatlan érzés volt.
Mit jelent, hogy átalussza az éjszakát?
Az első héten éjszaka nagyon sírós volt, aztán az itthoni második héttől éjszaka 2- kor kelt fel enni, de akkor sem sírt, hanem csak szólt, hogy éhes. Ezt egy kicsi kiáltással jelezte. Evés után azonnal visszaaludt, így mi is nyugodtan tudtunk aludni, ahhoz pedig szépen hozzászoktunk, hogy félálomban rátegyük a cicire, aztán büfi, és vissza az ágyikójába.
1 hónapos korától pedig nem igényelte az éjszakai evést, hanem inkább éjfél körül jól belakmározott, és kibírta egészen reggel 6- 7- ig.
3 hete pedig este 9- 10- től alszik reggel 6- 7- ig, de persze még néha előfordul, hogy felkel éjfél körül enni egy ici- picit.
Először majd szétrobbant a cicim a nagy feszüléstől, de mostmár Ő is kezd hozzászokni az éjszakai alváshoz
Miért lettél fucsa a szülés után?
A fotókat én készítettem, imádok fotózni, legszívesebben egész nap csak kattintgatnék a géppel. Így is szinte minden pillanata le van fotózva ennek a Kismanónak.
Tegnap kaptuk a 3 hós szurit, és eléggé megviselte Dorkát. A szurit észre sem vette, már rég készen volt, amikor kicsit legörbült a szája, de gyorsan felkaptam és mosolyogtam Rá, amit Ő is mosollyal reagált le. Viszont az esténk már elég borzalmas volt. Felment a láza, és folyton nyöszörgött. Én pedig sírdogáltam, amikor nem látott. Sosem gondoltam volna, hogy ennyire szörnyű érzés lesz, amikor a gyerekemnek fáj valamije. Én is Vele együtt szenvedek.
Még ma reggel is 38,5 volt a láza. Most épp alszik, de ennek nagyon örülünk, mert így legalább kijönnek belőle a "lázmanók és a fájdalommanók".
Eszter,
Mi is elmegyünk minden nap a Polg.Mesteri Hiv. mögötti játszótér mellett!!! Ti is ott szoktatok lenni? Neked mennyi idős a Kismanód?
Ti jártok/jártatok babaúszásra?
Jesszus, milyen sokat írtam! Bocsi!
Legközelebb jobban visszafogom magam
Puszi!
Vic