Melcsike,
nekem a párom gyermekkorától asztmás, de mint kiderült, főleg idegi alapon. A jó családi háttér...
Bencét az asztma gyanúja miatt visszük 2 éves korától rendszeresen kontrollra, egy számomra már hihetetlenül lekiismeretes, alapos, háromgyermekes férfi dokihoz, aki szó szerint imádja a gyerekeket. Ő egyébként gyermek pulmonológus, 18 éves korig gondozza a betegeket és gyanúsakat, kb. 2 havonta járunk hozzá vissza.
Egyelőre hálistennek semmit nem talált, gyönyörű tüdő- és szívhangokat produkál Bencus, de megelőzésképpen, hogy a tüdeje kellően fejlődjön, Pulmicortot szed naponta 2 puffot. Ez csak lokálisan hat, tehát magát a szervezetét békén hagyja, és ha nyár elejéig nem lesz semmi baj a tüdejével, akkor abbahagyjuk a gyógyszert, és utána csak kontrollra járunk. Természetesen ezért egy fillért sem fogad el, a gyermekei játékából berendezett a családjával egy szuper játszósarkot halomnyi játékkal, és amíg a szülővel beszélget, addig a kicsi játszhat egy karnyújtásnyira. Bence nagyon szeret menni hozz...
Egyébként 1 éve óriási agyvérzést kapott, a fél oldala lebénult, ma az enyhe beszédzavarán kívül semmit nem lehet észrevenni. Hihetetlen, ahogy talpra állt.
Jó hosszú lett, de le kellett írnom, úgy érzem, megérdemli, hogy részletesen beszámoljak róla.
Ez a hétvégi kelés ismerős. Bence biztos frontot, szelet érzett, mert egész éjjel pörgött, nem győztem takargatni, aztán már én nem tudtam elaludni, így fél egy és fél 4 között a plafont néztem, és a sötétséget, Betti gondoltam rád sokat...
Na, megyeszékhelyünkön a súlyponti kórház ismét remekelt:
41 éves hölgy, második házasság, már van 3 gyermeke, de szerettek volna a mostani párjával is egyet. Ötször vetélés, hatodikra sikerül. "Természetesen" nincs fogadott orvosa, így csodák csodája, hogy már 7 hónapos is elmúlt, amikor az egyik kötelező uh-on észrevették, hogy a baba csak a 22-24. hétnek felel meg, köldökzsinórsorvadás... Azonnali szülés, a baba 10 napig élt... Nincs magánál szegénykém, és ez az, amit észre kellett volna venni egy sima áramlásvizsgálattal, ugyanis panasza neki is volt (mint nekem), de senki kutyába sem vette, eltelt úgy 2és fél hónap, hogy nem volt uh-on.
Ez a kórház nagyon elqu...lt, de sajnos, nincs rend a vezetésben sem, mindenki maszekol, aki meg tudja fizetni, annak fülig érő mosoly és türelem és kedvesség, a többi patkoljon el... És ezek az orvosok ágálnak az otthonszülés ellen...