Sziasztok!
Egy rövid bekukk...
Poci
: azért látszik ám ilyen nagynak, mert nekem csak előrefelé nő, hátulról még a legvégén sem mondta volna meg senki, hogy elöl egy óriásdinnye van rajtam.
Van is rengeteg csíkom emiatt...
És tényleg nagyon vékony vagyok, mindig reménykedem, hogy marad rajtam valami a szülések után, és szerencsére egyre több marad.
Most talán nem fogyok majd 55 kiló alá, az már nagyon klassz kis súly.
Linácska,
ez a súlymegháromszorozás egy éves korra is olyan nevetséges. Nekem egyik sem csinálta, pedig ők nem is 4 kilósan születtek.
A lányom egy évesen 7,69 kiló volt és 72 centi, mire a védőnő csak annyit mondott, hogy „anyuka, a maga génjeit örökölte”. És igaza van, én 7,2 kiló voltam egy évesen.
Az én 3,5 éves fiam is csak 97 centi, pedig ő fiú... Majd bulizunk együtt az egy méter után, hehe.
És direkt megnéztem ma, hogy hogyan vág ollóval, és mondhatni klasszisokkal el van maradva Lilitől. Ő nagyon sokáig két kézzel fogta az ollót, a papírt meg a lába közé tette, és úgy vágott (egy nadrágja rá is ment), most már egy kézzel fogja, de nem rakja be az ujjait a lyukba, hanem az olló szárát nyomja. De nem aggódom, mert amúgy szépen rajzol, csavart becsavar, egyszerűen szerintem még nem elég nagy a keze az ollóhoz. Az oviban a lányomék csak középsőben kaptak ollót, a legtöbben ekkor nem sokkal múltak négy évesek.
Én Biatorbágyon tudok egy Korai Fejlesztő Központot (nektek azért viszonylag messze van, azt hiszem), ahol megvizsgálja több szakember is a gyereket. Mi nem voltunk ott, a neten olvastam róla, sokan (általam hitelesnek tartott emberek) dicsérték, a neten ezt találtam csak úgy futtában:
http://www.biatv.hu/~drvma/ , lehet tőlük e-mailben is kérdezni.
Mimi,
azért az fontos, hogy milyen kendője van a húgodnak, mert pl. a Kismamás nem igazán jó, sőt, de egy Nandu az klassz. Én ennek a babának egy irtó drága biopamut kendőt fogok venni, lévén mindene megvan a tesók miatt, nem kell semmire költeni, én meg nagyon vágyom már egy olyanra...
Jaj, olyan éhes lettem, ahogy írtok a jobbnál jobb kajákról, mindjárt megyek, és csinálok magamnak egy szendvicset...
Kandi,
gratula Natinak, nagyon ügyes!
Bori,
ne aggódj a magzatmozgás miatt! Ha elöl van a lepény, akkor jóval később érzi az ember, mert a lepény tompítja a rugdosást előrefelé. Én a harmadik gyerekemet csak 18 hetesen éreztem először, és utána is eltelt 2-3 hét, mire minden nap éreztem, pedig nála már tényleg tudtam, hogy mit kéne érezni.
Mimi,
és a súlyodat számításba vették? Nekem van egy elég súlyos (úgy emlékszem, közel 100 kilós) netes ismerősöm, akinél mindig brutál alacsony (talán 0,4 körüli) AFP-k jöttek ki, de mindhárom gyereke teljesen egészséges!
Szóval le az AFP-vel (én nem tudtam elmenni a héten a lázas bárányhimlős gyerekem miatt, max. a jövő héten tudok, de a dokim azt mondta, hogy nem muszáj, ha nem akarok, hiszen megcsináltattam a kombinált tesztet, viszont félek attól, hogy az uh-s doki holt goromba lesz amiatt, hogy nincsen eredményem, így lehet, hogy elmegyek a jövő héten valamikor, pedig akkor már több leszek, mint 17 hetes...).
Egyébként engem is ez idegesít a legjobban a tájékozatlan védőnőkben, hogy oké, hogy én legyintek, ha hülyeséget mondanak, mert már tapasztalt vagyok, és nagyon sokat olvasok a témában, de sokaknak ő az egyetlen információforrás, és elfogadják, amit mond, és megijednek, borzasztó!
Csajok, most írás közben sikerült „kommunikálni” a babóval, ő rúgott, én meg odanyomtam az ujjam utána, aztán megint rúgott, és ezt vagy ötször megismételtük, ollllyan jóóóóó!
És ma a férjem is érezte!
Danidaniel,
ijesztő lehetett, amikor megmondták... Nagyon drukkolok, hogy mindent rendben találjanak a SOTÉ-n!
Sissi,
nektek is drukkolok!
Na, megyek aludni, már nyolckor majd leragadt a szemem, de gondoltam, csak benézek, aztán meg nekiültem írni tízkor, és idáig tartott...
Jó éjt!