Új privát üzeneted érkezett!

Egyelőre én jól befészkeltem magam háton fekve, de nemtom mi lesz ha nem bírok majd így aludni. Ja, és az a másik, hogy én alszom belül, szóval szegény párom már automatikusan félálomban felhúzza a lábát, mikor próbálok kievickélni. :lol:

Kép
tökmag79

Nagyon aranyosak vagytok, lányok, köszönöm. :)

Tökmag, ebben a Hotelben van sóbarlang is, jól láttad. Mi wellness-csomagot választottunk, és szerencsére az én wellnessemet be tudtam cserélni egy kismama-kényeztető hétvégére. Tehát kismamamasszázs, vízitorna, kismamatorna és kismamajóga van benne. Nagyon rendesek voltak, mindent leleveleztünk, és a visszaigazolást már úgy kaptam meg, hogy Miki hétvégéje wellness, az enyém pedig "személyre szabott kényeztető hétvége". :) Várom már...

Benta
, nálunk 2,5 embernek kell mennie... jövőre meg összevonják a 3 sulit, így ki tudja, ki marad és ki nem... De mi egyelőre védve vagyunk.

Noémi, köszönöm az infót. Nálunk sajna semmi nem működik normálisan... a szülész-nőgyógyászok sem írhatnák ki a rendelő ajtajára, hogy mennyibe kerül egy szülés náluk, mégis ki van írva... (mármint nem a magánrendelésen). Mindenki tudja, hogy ez nem törvényes, mégsem tesz ellene senki semmit... Amikor bementem a kórházba a doktornőhöz az eredményért, ott is fizetnem kellett, mintha magánrendelésen lettem volna. Pedig csak a papír kellett volna és ő hívott a kórházba. Kb 1,5 percet töltöttem bent nála, közel egy órát vártunk rá, a recept már meg volt írva, és közölte, hogy hajjaj, vmilyen gombám van. Én nem vettem észre... (Azért ezt egy nő érzi, nem?) Ezek után amikor felhívtam, hogy nagyon rosszul vagyok vmelyik gyógyszertől, amit felírt, muszáj-e szednem, közölte, hogy ha gyereket akarok, szenvedjek meg érte. Na, ezek után mentünk Pestre. De addigra már majdnem 50 ezret kifizettünk neki a vizsgálatokért... A mostani orvosomnál így a 3. trimeszter elején még ennek a felénél is alig vagyunk... Huhhhh! 3.TRIMESZTER!!!! :D:D:D:D Nagyon édes a bárányka! Ezeknek a játékoknak nagyon kellemes zenéjük van... mi a kiságy fölé vettünk egy méhecskés virágos zenélő forgót, nagyon kellemes... imádom hallgatni. :) Csak el ne romoljon, mire Beni megszületik. :D

Benta, van kimondottan kismamamasszázs. Kérdezz rá, hátha van olyan emberük, aki foglalkozik ilyesmivel...

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt!

ti aztán írtatok az este! :shock:
Irigy vagyok, aki megy wellnesselni! De jól teszitek!
Mi majd csak pestre megyünk májusban, akkor állatkertet is célba veszem, annyira imádom!!!

Elég pocsék idő lett, fúj a szél:(.

Heni: nagyon szép lett a szoba!!! Ügyes vagy!

Noémi: tök aranyos a bárányka!

Anuk: vmi fejlemény?

És persze a többit én is elfelejtettem.

Tegnap volt benn egy csaj állásinterjún, jó lenne, ha a mostani helyett, de ha ő jönne a helyemre, jó lenne, szimpatikusabb mint a másik, ismeri a számítógépet és értékesített is már. Bár a főnököm be akarja tenni hirdetésszervezőnek, de remélem a csaj nemet mond:).

Nándi is annyira aktív, 7végén meg 3 napot csendben volt, oan mintha 3 napot aludna, 4-et fenn lenne, de ez sztem totál hülyeség. Apa annyira élvezi! Tegnap este is meresztette a szemeit, hogy miket nem csinál! most már a kicsi rúgásokat, öklözéseket is érzi, és teljesen odáig meg vissza van:).

Gyerekorvos: itt 3 rendelő van a környéken, az egyikbe mondta a kolleganőm, hogy ne vigyem, mert ismerik, odajártak és szörnyűek. Marad még kettő. Nem könnyű a választás. Otthon, anyunál a kisvárosban két gyerekorvos volt, és mindkettő iszonyatosan normális, itt meg ugye lehet válogatni. És azért jó lenne, ha a környéken, hogy ne kelljen messzire cipelni a gyereket. Na, majd a női megérzés hátha segít :wink:

Azért szép napot!
Kicsit hosszú lett:).

még olvasgatok, hátha eszembe jut vmi.
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Olyan jó lenne már egy kis napfény és meleg, de csak szélvihar van és felhő felhő hátán.
Most jutott eszembe, h a keddi nagy orvoshajszában elfelejtettem, h kreszre kellett volna mennem :( Na, ma magyarázkodhatok.

Kép
Kép
mimmi

hello Lányok!

Ti aztán aktívak voltatok az este:)
Az a kérdésem, hogy minden lányos anyuka kilöveti a bébije fülét ilyen korán? Én nem szeretném, hanem majd, ha nagyobb, és ő akarja. ( hátha majd nem rögtön tetoválást akar...) Igaz pl., hogy ami Nálatok van, Poker, az nagyon aranyos, hogy ilyen családi ékszer kerül a fülükbe.
Nagyon jó pihenést annak, aki megy üdülni a hétvégén. Biztos csodás lesz a Kolping is, meg Nyíregyháza is.:)
Én is tegnap voltam a doktor úrnál. Most nem nézett méhszájat - ez engem nem zavar... - azt mondta, minden rendben, még nincs egy kiló. Laborlelettel meg volt elégedve, a 30. héttől meg kell szedni valami vaspótló valamit. Meg leadtam a sápot:) Ugye havonta fix, de mindenképpen annyi. Én szerencsés vagyok, mert tulajdonképpen nem kellett, csak kontrollra járnom, ahol a legdurvább beavatkozás a vérnyomás-mérés volt, de tulajdonképpen egyfajta váltságként fogom fel a sápot, hogy inkább kifizetek ennyit, és hátha nem lesz baj. Rendesen elmondja a dolgokat, kikérdez, dararara. MOndjuk persze, csendben arra gondolok, hogy ez akár alapszolgáltatás is lehetne a tébéért ( mint nálunk szerencsésebb történelmű országokban), de úrinő vagyok, és mosolygok. Ja, és medencevégű fekvésben van a poronty.
Süni: a kérdéseidre a válasz: igen, még mindig meg vagyok elégedve a doktorral. Szülésfelkészítőt nagyon ajánlotta keddenként 17 órától van. Ha van kedved, és odajössz Te is, mehetünk együtt. Állítólag ott majd elmondják, hogy mi a helyzet a szülésznőválasztással, császárral usw.
Noémi: hajrá a tanulással:) akkkor Neked most jönnek ezek az eljárásjogok, meg ilyesmi, ugye? én valszeg a pétékával kezdem, aztán család, aztán gazdasági, cég, és ahogy a tételsor halad. Ezek iylen hülyeségek, de én szeretem kipipálni, hogy pl akkor az első harminc tételből már mindhez tudok szólni valamit ( ami persze egyrészt édeskevés, másrészt ugye olyan 300 tétel van, úgyhogy sovány vigasz.. de vigasz azért.)
Ja, és mikor mondtam az orvosnak, hogy ha nincs orvosi akadálya, végig dolgoznék, azt mondta, hogy ugye nagyanyáink a szülésig kapáltak a földeken, úgyhogyy ő nem szereti, mikor egy nőnek pozitív lesz a tesztje, és onnantól kezdve pusztán e ténytől 9 hónapig meg se mozdul. Csak ne izguljak nagyon a szakvizsguctól. Mondtam, hogy attól nem kell félni.:)
Ja és azt mondta a doktor, hogy a Jánosban úgy van, hogy ha BÁRMI problémát észlelek, be kell menni a kórházba, kell vinni a könyvecskét, a kórházban így látják, hogy ott dolgozó orvos betege vagyok, és akkor ŐK hívják az orvost. Azt mondta a doktor, hogy felőle hívhatom én is, de az elég valószínű, hogy nem tudom megmondani, hogy pontosan mi van, a kórházi mókusok meg igen.
Ja, és mindenkinek szokott a védőnénije vizeletet nézni?
mindenkinek csodálatos csütörtököt kívánok.

mormota
mormota20

Sziasztok!

Heni!
Nagyon klassz lett a fal!!!!

Gyerekorvos: nálunk 2 van, az egyik eléggé antibiotikum párti, úgyhogy első körben a másikhoz viszem, ha nem jön be, marad az én régi gyerekorvosom, vele csak a távolság a baj....

Fülcsis hozzászólásokat köszönöm. Ha lesz rá mód, túlesünk rajta a szülészeten. Kinéztem tegnap egy nagyon cukit, lehet meg is veszem... :wink:

Puszedli!
Párom volt gyerekorvosa is ott van tőletek egy köpésre. Anyósom nagyon dicséri. Most az unokaöcsik járnak oda, de nekik sem volt problémájuk..ha gondolod, megkérdezem, hogy hívják...
Drukkolok, hogy felvegyék a normális csajt!

Noémi!
Cuki a bari!!!

Nóri még mindig össze-vissza mozog, így én se tudom, mikor melyik részét mozgatja....

KépKép
amadea

ja, egy szép történetm,, gondoltam, megosztom, borzongjatok:

http://munkahelyiterror.blog.hu/2009/03 ... as_gyermek

mormota
mormota20

Jó reggelt!

Időjárásjelentés: Győr -takony...nincs hideg de takony...süthetne egy picit a nap.. :?

Tegnap megvettük a Brendonba a kókuszmatracot, hát ez milyen kemény :shock: de ha ez kell :) meg kapott Lili egy szép rózsaszín kólika ellenes cumisüveget :)

Mi is megyünk HÉVIZRE, és írtam a Kolpingnak is hogy bemehetünk e wellnesselni-masszázsolni, de sajnos külsösöket nem fogadnak :cry: szipp-hüpp

Spenótot szeretnék enni, főtt tojcsival, és csinálok keksztekercset, ha már veletek nem ehetek, itthon szimpátia-eszem egy kicsit :oops:

Ti hogy vagytok az elalvással? nekem olyan nehezen megy a póz megtalálása...Lili minden oldalon kaparászik, rugdal, ha fordulok meg megkeményedik a pocom, a párnákat is rugdalja... :?

Kép
Kép
mniki84

Amadea: kérem szépen az orvos nevét, ill. hol rendel és köszönöm!

Niki: Szegeden sem jobb:(.

És nekem is nehezen megy az elalvás. Tegnap a párom felhangosította a tv-t :lol: , mert mondta, hogy annyit nyögök, forgolódok, mire találok vmi jó helyet.

Ha lányunk lenne, én is kilukasztatnám a fülét még a kórházban.
De mivel fiú lesz, szemöldök piercinget kap :lol: (vicc volt).

Mormota: nekem mindig kell pisilnem mikor a védőnőhöz megyek.
Vendég

Szép jó reggelt mindenkinek!

Mormota, tök jó, hogy így meg vagy elégedve a dokibácsival. Ennél fontosabb nem is kell. Én is így vagyok az enyémmel, bár ő mindig megvizsgál, ha megyek. Eddig havonta egyszer kellett, gondolom, azért mostanság ez sűrűsödni fog egy kicsit... viszont fizetnem is mindig kell.:) A védőnőnél tett látogatások alkalmával mindig vinnem kell vizeletmintát, így megnézi, de eddig minden oké volt.

A cikk: elolvastam a megjegyzéseket is... sajnos tényleg elég egyértelmű a helyzet, a bnőm is ugyanígy járt, csak az ő kisfiát agyrázkódással vitték kórházba. Neki is felmondtak, mert rohant a kórházba, és nem ám közös megegyezéssel küldték el... megkapta írásban is a felmondását a nagyfőnöktől, aki persze nem volt jelen az esetkor, így a bnőm közvetlen főnökének beszámolója alapján írta meg a felmondást... szte nem végezte hivatásszerűen a munkáját, és arra hivatkozott, hogy nem "csapatjátékos" a bnőm. Most munkaügyi bíróság van a dologból, persze eredmény még nincs. Szóval az embertelenségnek tényleg nincs határa. :(

Nálunk most kezdett el esni az eső...nem örülök neki, mert Miki az előbb ment a konditerembe motorral... remélem, nem lesz beteg.
Viszont ha Győrben nem esik, akkor remélem, nálunk sem tart soká. :)

Én ma tojásos nokedlit csinálok ebédre. Tök fincsi lesz teljes kiőrlésű liszttel és salátával... nyami!

Puszedli
, nem tudsz hatással lenni az új csajszira? Vesd be Magad, hogy inkább Hozzád menjen a kis egyszerű helyett... :wink:

Heni

Kép
szheni

Ja, és az alvás: én bhogy bmikor tudok aludni. :) Szerencsére nincs semmi gondom vele, nem kényelmetlen. Viszont a lábikragörcs engem is utolért, bár nem túl gyakran jön elő, de elég kellemetlen tud lenni. Tegnap este képzeljétek a combom görcsölt be alul. Nem is tudom, évszázadoknak tűnt az az idő, de amilyen hirtelen jött, olyan hirtelen el is múlt.

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt Lányok!

Benta, kérjél kismamamasszázst! Én már 1x voltam. Először háton feküdtem felhúzott lábakkal. Ekkor a lábaimat masszírozta végig, utána oldalt, ekkor a hátam következett, végül fel kellett ülnöm, akkor is a hátam volt a soros. Mondjuk hiányoltam a kezeimet, és a fejetmet, de ez egy ilyen hely volt (Sopron)

Köszi lányok, én is rögtön beleszerettem a bárányba. Egyébként azt a klasszikus babazenét játsza. Ehhez a férjem ragaszkodott!

Mormota, akkor te most fogsz szakvizsgázni? De jó neked!
A védőnő egyébként nekem is néz mindig vizeletet, de nekem nem kell vinnem - mint Heninek - én ott produkálok.

Nekem az elalvás baromi könnyen megy. Tegnap már bőven ment a reklám a film előtt, gondoltam belenézek - hát nem sikerült, szerintem 5 perc sem kellett az elalváshoz. viszont mikor éjszaka kelek pisilni, fáj mindenem. Érzem, hogy kényelmetlen a hasamnak, a lábamank, de aztán azonnal visszaalszom, szólva nem zavar.

Képzeljétek reggel fel akartam venni a kismama farmerom, és most már egyáltalán nem férek bele. Illetve beleférek, de nagyon szorít - csípőcsontilag. Szóval úgy döntöttem - ezt hivatalosan is kinőttem!

Kis dilemmában vagyok. Hívott a lány, akitől a babakocsit vettem. Van egy mamas and papas játszószőnyege - hasonlóan jó állapotban mint a babakocsi. 7000-ért árulja a teszveszen, de nekem 5000-ért odaadja. Egyébként ugyan ezt legolcsóbban 8500-ért találtam. Ráadásul ez tényleg nagyon jó minőségű nem fog fakulni a mosásban.
Ami a gondom,hogy sárga - zöld - és rózsaszín. Ha lányom lenne, már rég beleugrottam volna, és tudom, hogy Áront nem fogja zavarni - mégis dilemmázom.
Nézzétek meg: Szerintetek?

http://www.teszvesz.hu/item568665619_el ... onyeg.html

Itt jobban látszik mekkora:

http://www.teszvesz.hu/item566848501_ma ... ndeko.html

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ja azt elfelejtettem írni,hogy ez a fajta játszószőnyeg, kb. 18-20 000 forint a boltban.
Én inkább veszek egy jó minőségűt használtan, mint egy kínait újjonan ugyanennyiért.
Mit gondoltok?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Mormota, igen, tervezem a 30. héttől a szülésfelkészítőt, úgyhogy akár találkozhatnánk is :D
Nekem is kell mindig vinnem vizeletet a védőnénihez.

Heni, szuper a Benito szoba!

Alvás, nekem a szopispárna nagyon bejött. Kényelmes vele aludni. Akinek van, próbálja ki!

Bocs, most csak ennyire futotta... Meg már éhes is vagyok és dolgozni is kellene... és az eső is esik... és álmos is vagyok... De... a tegnapi koncert valami fergeteg volt :D

csóóók

KépKép
süni76

Sziasztok!

Felhívtam a védőnőmet, éhgyomri cukor 4,8, terheléses 6,1 :D Szóval szuper!

Kfnoémi: szerintem ez a játszószőnyeg egy fiúnak is okés :wink: Zalán nagyon szerette a játszószőnyegét, meg a pihenőszékét is.

Kép
Kép
evicuska

Puszedli!
A gyerekorvost, ha jól emlékszem Dr. Endrődi Mártának/Máriának hívják és a Csongrádi sgt.-on a Media Marktnál rendel az egyik tízemeletes aljában.
Én nem csak akkor tudok pisilni, amikor védőnőhöz megyek, az éjjel 8x voltam kinn :shock: ... :D

Babazene: én most Nightwishsel edzem Nóra idegeit :wink: , de szoktam neki énekelni a gayatri mantrát is, ezt jógán tanultuk, segít ellazulni...

KépKép
amadea

Amadea: akkor sztem az ott lehet, ahol a védőnőm is.

Evicuska: örülök, hogy jó lett a cukrod!

Noémi: én is szeretnék játszószőnyeget, de olyan drágák:(.
De sztem a színek mindegy, hogy fiúnak vagy lánynak, sztem mindegyik jó mindegyiknek!

Én is tojásos galuskát ennék, de apa leszavazta:(.
De majd vasárnap csinálok pörköltet neki nokedlivel, magamnak meg tojásos nokedelit, így megoldva.
Vendég

Babazene: jelenleg mi Bonanza Banzait hallgatunk, előtte Aurorát, meg amit éppen otthon apa gyakorol.

:lol:
Vendég

Igaz Puszedli nem olcsók.
De ha valaki van olyan ügyes, mint pl. Anuk simán megvarrja a takaró részét.
Egyébként ilyet sokszor szoktak ajándékba hozni az újszülöttnek!
Hátha valakitől ilyet kapnátok!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Noémi!

Úgy látom a játszószőnyegnél a sárga dominál, szerintem teljesen jó fiúnak is. Megéri, vágj bele!!

Heni!

Egyszerűen gyönyörű a mesesarok! Biztos írtad már :oops: , de sablonokkal dolgoztál, vagy saját kezeddel másoltad könyvből, vagy valahonnan? És mivel festetted fel? Valamiféle dekorfestékkel? És először felrajzoltad valamivel amit le lehet törölni ha nem úgy sikerül? Persze nekünk ez a festegetés még távlati terv, de nagyon érdekel, addig ki akarom tanulni. :lol:
Amúgy máshol azt ajánlották, hogy diavetítővel kell a falra vetíteni és úgy lemásolni a képet! :wink: tetszik ez a megoldás is!

Fülbevaló!

Ezen még nem is gondolkoztam, de valószínűleg ha lányunk lesz, akkor ha lehet belövetem még a kórházban. De némely kozmetikus is megcsinálja érdemes rákérdezni.

Gyermekorvos!

Én is épp ma érdeklődtem a védőnőnél, úgy néz ki kettő között megy a vacila, majd még több kisgyermekes anyukát megkérdezek.

Fiús anyukák gondjai... :lol:

Na nekem erre a húzogatásra anyósom azt mondta, hogy kell, máshol meg azt olvasom, hogy nem kell. MOndtam férjemnek, hogy őrület, hogy a babával meg a babavárással kapcsolatban csak szélsőséges vélemények vannak, és így igazodjon ki a kezdő anyuka. Erre ő: hát ebben az esetben nyugodtan hallgathatok anyukájára, mert tapasztalhattam, hogy az ő módszere tuti bevált... :oops: :lol: :lol: :lol:

Amúgy védőnőm mondta, hogy a várandósságom elejétől nem gáz a felszedett 6 kiló, de így, hogy az utóbbi egy hónapban sikerült az a négy és nem fokozatosan, figyeljek oda mit eszem. Szóval ne a mennyiségre, hanem inkább hanyagoljam a szénhidrátot. És ezentúl havonta egy kilót illik csak híznom... :roll: Szóval kenyér helyett kitalálok majd valamit. (esetleg ha tudtok valami tápláló reggelit, azt szívesen veszem... :oops: ) Köretnek ebédre meg marad a jó sok zöldség. Cukros üdcsi helyett meg tea kevés mézzel. Remélem sikerül betartanom...

Kép
Kép
tabati

Fiús anyucik!
2 éves koráig nem kell húzogatni, mert berepedhet, begyulladhat és kész a baj...Régen ez bevett szokás volt, az újabb szakirodalmak határozottan ellenzik. Amire nekik most kell, arra így is tökéletesek
:wink: ...

Noémi!
Szerintem is klassz a játszószőnyeg!!!

Tabati!
Én is diétán vagyok :( , én csak teljes kiőrlésű vagy tönköly kenyeret eszek, vacsira meg csak joghurtot...amióta visszafogtam a kajálást valahogy a közérzetem is jobb...

KépKép
amadea

Amadea!

És mindegyik szakirodalom ezt írja....? :roll: Csak mert mostani kisgyerekes anyukáknak más topicokban is eltérő erről a véleményük. Van aki nem húzogatta és szűkülete lett a gyereknek. Vagy ha húzogatta volna, akkor is az lett volna? Na ő húzogatóspárti, mert szegény gyerekkel mit élt át, amikor kenegetni kellett, hogy fellazuljon, meg utána csak meg kellett műteni stb.

Diéta!

Én is ezt tervezem jobb híján...Reggelire teljeskiőrlésű kenyérke, este meg gyümi joghurttal. A nasi is gyümi lesz, megpróbálom kerülni a csokikákat... :roll:

Kép
Kép
tabati

Köszi lányok!
Találtam egy másik fotót is ott nem tűnik olyan rózsaszínnek, inkább baracknak, úgyhogy megvettem! :)

Húzogatás: Tényleg nem egyszerű.
Amikor az öcsém született (most 15,5 éves) azt mondta a doki hogy nem kell, nem is csinálták anyuék neki, és minden oké lett.
A barátnőm fia 4,5 éves, azt hiszem neki azt mondta a gyerekorvos, hogy fél évesen kell először - nekik nagyon le volt tapadva, ezért egy kisebb műtét is szükséges volt.
Most van egy másik ismerős, ő nem csinálta. A gyerek 2 évesen már pisilni alig tudott, úgyhogy műtétre került a sor, az anyukája azt mondta, szinte körülmetélték annyira lev volt tapadva, hogy ennyit kellett vágni. Szegény utána nagyon rosszul volt, mert mindn pisi csípte...és sajnos begyulladt neki, úgy hogy ezek után még 1x hozzá kellett nyúlni.
Szóval részemről teljes a káosz, mondtam a férjemnek, hogy én már attól is félek, hogy fogom megmosni neki.
Úgy gondolom a legjobb amit tehetek, hogy 1 valakitől tanácsot kérek, és csak arra hallgatok.

Tabati, szerintem is a teljes kiörlésű kenyér a jó. Az ikres barátnőm - mióta cukros lett, csak azt eszi, mert abban nincs szénhidrát, illetve a delma light vajat szabad még. Tudom neked nincs ilyen gondod, de mikor ő is ezeket ette nagyon jól leállt a hízás. Most persze megint beindult mert már nagyon vizes.

Lehet én is veszek hétvégén, nem ártana kicsit lassítani a tempón, illetve jobban odafigyelni. Ma azt olvastam a könyvemben, hogy mostantól raktározódik a csípőnkön a zsír. (nekem már eddig is, szóval hova még?!)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Tabati, a rajzok sablonok alapján készültek, bár a sablon csak egy A4-es lapon volt meg. Ha akarod, szívesen átküldöm őket emailben. Viszont a falra saját kézzel rajzoltam fel ceruzával, és radíroztam, ha nem volt jó egy vonal, bár indigóval fel lehetett volna vinni. De nem volt itthon, így másoltam. :) A festék meg egyszerű falfesték, csak a tubusos, amit önmagában is használhatsz falfestésre. Az eget szivaccsal csináltam, maszatoltam leginkább. :)

Én tavaly április óta eszem teljes kiőrlésű kenyeret és minden ételt, még a rántást is teljes kiőrlésű liszttel csinálom. Nagyon jó... fura az íze először, de már megszoktuk. A gyümölccsel viszont vigyázni kell, mert egy csomó gyümölcsnek nagyon magas a cukortartalma. Bár inkább a gyümölcs, mint a csoki... Ami engem illet, mostmár havonta egy-két Sport szelettel megelégszem. :) Viszont a gyümiből inkább a kiwit és az ananászt részesítem előnyben. Banánból szintén max havonta 3 db, narancsból meg hetente 2-3 szem. Sajnos saját tapasztalat...

Heni

Kép
szheni

Noémi, vajból mindegy, milyet eszik a bnőd, ha lightos. Az a lényeg, hogy kevés legyen a zsírtartalma. Ugyanígy a joghurtok vagy krémtúrók vagy ilyesmi (abban a light a cukorra is vonatkozik.) A tejtermékekben nincs szénhidrát, hacsak nem cukrozott. De mostmár nagyon sok kimondottan cukorbetegeknek készült terméket lehet kapni... én sem gondoltam volna, hogy ezért hízok ennyit... Nekem is a lehető legkevesebb szénhidrát, zsír és cukor oldotta meg a problémám. De hála Istennek két hét alatt át tudtam állni egy teljesen új étrendre. Meg is lett az eredménye. :):):)

Heni

Kép
szheni

Húzogatás és egyéb "kétséges" témák: szerintem mindenki gondolja át józan paraszti ésszel és a legjobb belátása szerint döntsön...ha megpróbálnánk mindenki tanácsát megfogadni, rövidtávon bediliznénk...

Tabati!
Jelenleg ez az elfogadott álláspont, aztán, hogy mennyire van igazuk, az már egy másik kérdés...a történelem során volt jó pár vakvágánya az orvostudománynak is....

Egyébként a legjobb lenne minden kisfiút körülmetélni (fúú de fogtok utálni ezért), megelőzhető lenne a fitymaszűkület, a péniszgyulladás, a péniszrák és a méhnyakrák is....

Nekem ma lecsúszott egy kicsike csokika :oops: ...

KépKép
amadea

Fütyi-kérdés: mi Zalánét nem huzogattuk, egyik reggel mégis írtóra bedagadt. Sajna ide Tbányára vittük, felvágták neki altatásban, kitisztították, tele volt gennyel. Azt mondták hogy ez csak ideiglenes megoldás, körül kell majd metéltetni 1-2 hónap múlva. Köv.héten felmentünk a Heim Pálba egy gyerekurológus főmuftihoz, azt mondta hogy így most okés már ahogy van (persze ők pl. nem vágták volna fel, csak simán kitisztították volna), innentől huzogatni kell, de ez az eset 1000ből csak 1 gyereknél fordul elő. Nem kell huzogatni 2 éves kor alatt, ahogy Amadea is írja.

Kép
Kép
evicuska

Amadea, a férjem már feldobta ezt a témát. De én sajnálnám szegény gyereket.
Mi az hogy méhnyakrák?
Ezt így nem értem.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Itt szerintem nagyon jól leírják a lényeget:
http://www.vital.hu/themes/sick/child4.htm

KépKép
amadea

A méhnyakrák a méhszáj rákos megbetegedése, amit a HPV (vírus) okoz. Nemi úton lehet elkapni. Szüzeknél, zsidóknál gyakorlatilag nincs. Erre fejlesztettek ki oltást, amit mostanában lehet beadatni kislányoknak. (Szerintem rém felesleges). Egyébként az éves nőgyógyászati rákszűrésen is ezt nézik. Korai stádiumban gyógyszerrel gyógyítható.

KépKép
amadea

Köszi Amadea, tényleg jól leírja a cikk.
Azt hiszem megfogadom a tanácsot, és nem húzogatjuk 2 éves koráig.

Azt nem értettem, hogy azt írtad:

"megelőzhető lenne a fitymaszűkület, a péniszgyulladás, a péniszrák és a méhnyakrák is...."

Mi köze a méhnyakráknak ehhez?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ez oké, ezt értem.
Akkor ezt úgy kell érteni, hogy azok a nők, akik körülmetélt férfiakkal vannak együtt nem lesznek méhnyakrákosak?
Azt nem értettem, hogy a méhnyakrák és a körülmetélés hogy függ össze.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Nekem egy gyakorlott fiús anyuka azt mondta ne hallgassak senkire, húzogassam fél éves korától.
Vendég

húúú, na ilyenkor egy kicsit örülök hogy kislány lesz, ez a huzogatósdi,komolyan rémálom...amikor terhes lettem, bele is gondoltam, mit fogok kezdeni egy fiuval, meg egy fütyivel :oops: előttem semmi példa nincs, egy nővérem van...anyu se nagyon tudna tanácsot adni... :(

vettem spenótot, az 5.boltban találtam :evil: nem tudom mivan...spenótválság... 8)

és vettem fél kiló epret, hmmm, nyammm :P lehet kicsit még nem az igazi de akkor is benyomom :)

Kép
Kép
mniki84

a méhnyakrákot vírus okozza, és gondolom ha körül van metélve a fiú, akkor nem tud annyit vírust, bacit hordozni, és felvinni a lánynak.
Vendég

Bocsi csajok, ezt egy másik topicban találtam, én nagyon jót nevettem rajta! Hátha kicsit feldob Titeket is ebben a ronda időben!

Mindaz, amit nem tudsz addig, amíg nincs egy 6-12 hónapos csemetéd

- ha a gyerek elalszik végre, akkor a postás csenget. De kétszer!!
- a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis, és a vízszolgáltatás előreláthatólag 14 óráig szünetel
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben
- napi négyszer átöltöztetni nem is sok
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik
- a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be
- mindenen a bevarró címke a legérdekesebb
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb
- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lyukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered
- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát
- a baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- a körömvágást altatásban kéne végezni. Olyan, mint futó vadra lőni...
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán
- a baba tojik rá, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább
- az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás
- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki
- többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja
- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra
- lehet égnek álló seggel aludni
- igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt
- csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32 képből 1 sikeres
- a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat
- ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját
- a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.

Egyébként nekem is elég vacak a kedvem, hétfőn voltam dokinál, cukor és egyéb leleteim jók, csak a vasat kell pótolni, viszont a dokim közölte, hogy márc.21-jún.7-ig külföldön lesz, (jún.3-ra vagyok kiírva) ,majd ajánl maga helyett mást:((((((
Hát,mit mondjak,nagyon szarul esett! Majd holnap kell hívnom az utódja miatt.
Bocs, ha hosszú lettem! Ritkán írok,de akkor sokat! :D

Banyoszka
banyoszka

Niki: én meg a lányt nem tudom elképzelni, hogy csini ruhákba öltöztessen, babázzak vele, sminkeli majd magát stb. stb. Persze örültem, örülnék neki ha lány lenni, biztos megoldanám..én nem vagyok lányos, nem nagyon babáztam, nem öltöztem szép ruhákba:).
Vendég

A HPV 2 dologban tud életben maradni és szaporodni: a szegma (ez gyűlik meg a fityma alatt) és a cervixnyák....

Egyébként szerintem ez a húzogatósdi is, mint a legtöbb dolog, majd adja magát...azért én is örülök, hogy nem lesz ilyen "bajom"......majd lesz más :wink: ....

A spenótot én is kívánom...meg a tejet :oops:

KépKép
amadea

A spenót egészséges, tele van vassal. Egyetek is sokat. Néhány napja én is azt főztem, isteni volt krumplival és tükörtojással. :)

Ez a húzogatósdi... hát nem tudom. Sztem ahány gyerek, annyi féle. A bnőm kisfia most 15 hónapos, és semmi gondja nem volt vele, most kb 2 hónapja húzták föl neki először, minden probléma nélkül. A keresztfiamnál viszont 7 hónaposan szintén begyulladt, így később fel kellett vágni neki... Remélem, azért Beninél nem lesz ilyen gond.

Amadea, a köldökcsonkról mit tudsz? Most hallottam egy volt tanítványomtól, aki most szült (és mellesleg én voltam általánosban az osztályfőnöke- de nem vagyok ám öreg... :)), hogy a kisfiának nagyon rövidre hagyták, így nagyon nehéz volt tisztán tartania, mert alig tudta megfogni. Ráadásul a csecsemősök a kórházban nem is nagyon segítettek neki. Ő azt mondta, fülpiszkával lehetett a legjobban és alkohollal. De lehet ezt így macerálni az elején?

Heni

Kép
szheni

Én úgy tudom kell is macerálni.
Sőt általában az szokott a probléma lenni, hogy nem húzzák fel eléggé az anyukák - pedig állítólag nem fáj a babának - és alatta marad a kosz, és ezért begyullad!
Engem most az zavar, hogy nem fogja őt basztatni a csonk a ruha alatt?

Amadea, szrintem egy lánnyal ilyen szempontból több a gond. Hiszen egy fiúval utána 14 éves korig nincs nagy gond, a kislányok viszont előbb kezdenek mensstruálni. Ráadásul egy fiúnál egyszerű, ha valahol pisilnie kell, egy lánnyal meg aggódni kell nehogy összeszedjen valamit.

Szóval ilyen szempontból is mindegy mi lesz fiú vagy lány.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Felvásároltam a virágboltot, fiúk leadták a rendelést, hány kislánynak óhajtanak virágot vinni nőnapra. Holnap meg jövő héten ugye nem mennek, ezért ma adták oda. Már tele volt a bolt tavaszi virágokkal, tök jó kedvem lett tőle ebben a szutyok időben. Annyira jól csinálja a férjem, hogy pici koruk óta FÉRFI-nek /virág, előreengedés, stb/ neveli őket, udvarias lovagoknak, így szuper pasik lesznek. Együtt szoktak hármasban borotválkozni is, penge nélküli igazi borotvájuk van, amióta járni tudnak. Vicces, mikor szól a 6 éves, hogy „Nézd anya, mennyi szakállUNK lejött!” Jó hogy írtátok a kismama-masszázst, majd rákérdezek.

Évi, hogy van Zalán?

Mormota, én, mint kívülálló mondjuk könnyen beszélek, de semmi pénzért nem lyukasztanám ki a kislányom fülét, majd ha ő akarja. De ez így 3 fiú mellett ugye teoretikus.

Mniki, mikor mentek? Vicces lett volna a szállodában találkozni!

Süni, a koncert a babádnak is tetszett?

Noémi, Áronnak csuda klassz játszószőnyege lesz, már mindent megvettél vagy van még hátra valami?

Köldökcsonk aktuális kezelési divatja engem is érdekel!

Tabati, a védőnőd :twisted: , ha 16 kg-nál tartanál, akkor ok, de te 6 kg-t híztál! Take is easy!

Szép napot!

Benta

Kép
benta

na, most én is azt érzem, hogy kicsi a farmerem:o. veszek vagy két melegítőalsót (ami egyszínű és fekete) és abban fogok járni dolgozni.
Vendég

Sziasztok!

Heni: gyönyörű a szoba! Hihetetlen, milyen ügyes vagy! Nekem ez nem menne mintával sem...

Fülbevaló: múltkor beszéltük, h mi nem akarjuk kínozni vele, mert fájni fog, viszont még nem érti. Majd ha nagyobb lesz, és akar, és el tudjuk mondani, h ez bizony fáj egy darabig, akkor belövetjük. Nekem bébikorban fúrták, de annyira begyulladt, h nem hordhattam, és benőtt. Egyetemistaként furattam ki, azóta élek-halok a fülbevalókért. De ekkor már választhattam és értettem, h miért fáj. Amúgy nem vagyunk liberálisak, mert úgyis egy csomó dologról nekünk kell dönteni helyette, h minden OK legyen :) , de a fülbevalóval mi így döntöttünk.

Banyoszka: ez nagyon vicces! :lol:

Hát én is a lábacskáit érzem, elég gyakran mozog :lol: , a kezei szerintem nem vagy alig. viszont olykor olyan jól rátalál a húgyhólyagomra, h azt hiszem, azonnal bepisilek. És tegnap este akkorákat rúgott, h teljesen kidudorodott a pocim! :lol: :lol:

Tej: István hallgatott múltkor egy interjút egy olyan bácsival, aki a tejüzemben dolgozik. A tejjel kapcsolatos tévhitek eloszlatásáról szólt. Na, azt mnodta a bácsi, h 2% alatti tejterméket nem érdemes venni, mert azok annyira lebutítottak, hogy az összes tápérték elveszik! Komolyan! Ausztriában jó volt ,mert 3,5-ös tejet is lehetett kapni, itthon ez szinte lehetetlen. És állítólag van külön kismamtej is (ilyet még nem láttam), ami szintén magasabb zsírtartalmú. Szóval OK, h vigyázunk a kilóinkra, de szerintem (meg a bácsi szerint is) a tejen nem érdemes spórolni, mert ha alacsonyabb zsírtartalmút iszol, kb olyan mintha nem is innád.
Nekem egyébként az a gondsom mindig, h mennyit egyek, mert most már tényleg kezdek éhesebb lenni, de nem tudom, h mennyi a szükséges. Így elég ambivalensen állok az egészhez, néha sokat eszem, néha meg nem merek. :?

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

:)
Benta nagyon édesek lehetnek a fiúk, ahogy borotválkoznak! :) Majd próbálj meg róluk képet feltenni, nagyon érdekelne! :)
Egyébként tényleg jó, hogy így neveli őket az apjuk. Igazából ezt csak tőle tanulhatják meg, hiszen a kisfiúk az apukájukat, a kislányok az anyukájukat majmolják. Ha egy férfi pl. nem tiszteli a feleségét, a gyerek is azt tanulja meg, hogy nem kell a nőt tisztelni.

Hááát...már felvásároltam egy csomó mindent :) :) De még nincs meg minden: a légzésfigyelőt hó végén veszem majd meg, mert még nincs elég pénz az egészségpénztáramba. Meg kell még csináltatni a pelenkázót, kell rá alátét. A pipere cuccokból még nem vettem semmit. Kb. ennyi hiányzik. Már nem túl sok.
Most éppen egy forgót néztem a kiságy fölé - majmosat - az anyák lapjában van a kupon. :)

http://www.brendon.hu/campaign/viewer.a ... tid=210984

Ja és még nekem hiányzik 1-2 dolog, de azokat majd csak a végén veszem meg, mert a maradékát odaadja az ikres barátnőm. (pl. így lesz 4 db elől gombos hálóingem, szerintem marad neki eldobható bugyija is, lehet hogy még betét is) Szóval majd május elején csak azt veszem meg, amit nem örököltem!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Banyoszka!
:D :D :D

Remélem jó fej lesz az új doki, de jobb, hogy most derült ki, mint a szülés előtt...

Noémi!
Igen, erre írtam, hogy lesz majd más gondom. Na, hogy a pisiltetést hogy fogom megoldani, az még egy jó kérdés...
Nem fogja, mert benne lesz a pelusban.

Heni!
Az esetek többségében 70%os alkohollal és steril vattapamaccsal(nem arra gondolok, amelyiknek a szálai mindenbe beleragadnak) tisztán lehet tartani. Ha mégsem, akkor a fülpiszkáló tényleg jó szolgálatot tehet. Inkább a macerálás, mint, hogy a kosz, neadjisten a kaki ott maradjon....

KépKép
amadea

Csillagtáncos, én a Sparba járok, ott van a saját márkájuk (Budget) tök olcsó és mindig van 3,5%-os tej. De szeritem már a tescoban is kapni.

http://www.spar.hu/spar/spar_markatermekek/sbudget.htm

Az én könyvem azt írja 200 kalóriával kell többet enni a normálnál. Szóval alig. De ha éhes vagyok, én nem tudom megállni!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: aranyos a zenélő forgó amit kinéztél.
DE: ha amúgy is úgy "fektettek" bele a baba meg gyerekcuccokba, hogy lesz még 2-3 gyerkőcötök, akkor gondold meg, hogy nem jobb lenne-e egy elemes forgó. Csak a tapasztalat beszél belőlem. Elsőszülöttemnek ilyen mechanikus volt, hamar megadta magát, elején a zene tök normális, aztán (mert rugós elven működik) mikor kezd lejárni, olyan húzza-nyúzza hatást kelt.
Persze vannak a tök síma cuccok, amik nem forognak csak ha hozzáérünk, meg nem zenélnek. Meg ugye kreatív anyukák ilyent tudnak saját kezűleg is csinálni. S persze valahogy leeresztik a gyerek mellé, hogy ha kinyújtja a pracliját, meg bírja mozdítani. Zenének meg szépen cd-t, dvd-t lehet betenni, több ideig is tart.
Na jó.....én szépen lehozom a manzárdból a Gréti elemes forgóját, remélem öcsinek is fog annyira tetszeni mint törpének.

Kép
kissmanó

Köszi, kismanó. Fogalmam sem volt, hogy miért kerül az egyik egy vagyonba - gondolom az az elemes - a másikat meg viszonylag olcsón meg lehet venni.
Mielőtt vásáolok mindenképp megnézem azt amit ajánlottál! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: nincs mit köszönj.
Tudod, ez csak természetes.....annakidején szerencsére mi ajándékba kaptuk, agybajt is kaptam volna ha kiadom a pénzt rá, aztán 1 gyereket sem tart ki.
Erre való ez a fórum, de ezt már többen tapasztaltuk.

Help: mi legyen a holnapi ebéd?

Kép
kissmanó

Amadea, köszönöm a segítséget. Igazad van, inkább a macera, mint hogy begyulladjon vmi piszoktól. :)

Csillagtáncos, én is sok helyen láttam már 3,5 %-os tejet. Kérdés, hogy ez tényleg annyit takar-e, amennyi rá van írva. Őszintén szólva nekem sosem ízlett a zsíros tej, nem is igazán tudom, miért... de amikor otthon fejtük a tehenet, tudtuk, mit eszik, tudtuk, hogy az a tej maximálisan egészséges, nincs tele mindenféle táppal valahogy mégsem tudtam meginni. Elvileg nyersen nem szabadott, csak miután anyu felforralta, viszont isteni túró, tejföl és sajt készült belőle. A tej most sem megy le csak a 1,5 %-os, viszont rengeteg sajtot és túrót eszek. Ezekből viszont a zsírosak jók.

Benta, nagyon jó lehet látni a fiúkat, ahogyan együtt "tanulják" a férfias viselkedést. Dehát ezt így is kell. Egy fiúnak ezért is van nagy szüksége az apukájára... El tudom képzelni, milyen édesek, ahogyan magukra kenik a borotvahabot... :):):)

Noémi, tényleg érdemes beruházni egy elemes forgóra. A keresztgyerekek kb 3-at fogyasztottak el a simából, mert vmi baja mindig lett. Aztán vettünk nekik egy elemeset, az még mindig bírja a strapát. :) 12 éve nem használták már. Most csak egy új olyan plüss lógót kellett vennem hozzá, amit a zenélő részére fel tudok akasztani, így az a része új. De ezt 3800 Ft-ból sikerült kihoznom. Méhecskés-pillangós és nagyon aranyos. :)

Heni

Kép
szheni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?