Sziasztok,
még korábban, a terhességem alatt írtam ide egy párszor. Azóta megszületett a kis Kincsünk, Jadviga.
Szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat a kórházzal kapcsolatban, gondolom, jól jöhet többeknek.
Csupa jó és pozitiv élményben volt részem, amig a kórház "vendégszeretetét" élveztük. Kezdve az orvosommal, és a szülésznőmmel, akik olyan emberségesen, kedvesen álltak hozzám, hozzánk, hogy csak felsőfokon tudok róluk beszélni. Emberileg is, szakmailag is csúcsok voltak. Nehéz, illetve inkább hosszú szülésem volt, nem tágult a méhszáj rendesen, de ők tartották bennem a lelket, kellett is ! Aztán különböző trükkök bevetésével (burok repesztés, kevés oxitocin) csak elértünk a 4 ujjnyi méhszájhoz, és innentől már két tolofájással sikerült megszülnöm a picit ! A szülésznőmmel előzetesen nem is beszéltünk gátvédelemről, ő mégis megtette, nem vágott, ennek köszönhetően már másnap rohangáltam a folyosón, és most, két hét elteltével mintha nem is szültem volna, úgy érzem magam !
Fizetős szobát kértem, és kaptam is szerencsére, éppen volt hely. Az ágy nagyon kényelmes volt, a szoba is tiszta, rendes, a zuhanyzó viszont elég rémes. Kicsi, olyan "konténer" jellegű, és sajnos nem volt tiszta....pedig összesen hárman használtuk, de a takaritóknak így sem sikerült kitakarítaniuk rendesen....
A szülés után 2 órával átmentünk a szobába, éjjelre a kicsit bent hagytam a csecsemősöknél, muszáj volt aludnom kicsit. Egyébként ő is végig aludta az éjjelt, nagyon elfáradt a születésében...
Aztán reggel 6-kor már mentem is érte, és onnantól szinte végig velem volt. A csecsemősők szinte mind tündériek, nem kell félni tőlük, kérdezni kell ! Sok szülés van, sok dolguk van, nem igazán tudnak mindenkihez odamenni, érdeklődni ,hogy van-e gond, viszont ha az ember kérdez, akkor nagyon sokat segítenek. Nekem különösen a tapasztaltabb csecsemős nénikkel alakult ki jó kapcsolatom, aranyosak és kedvesek voltak velem, pedig volt nyűgöm éppen elég, iszonyatosan belövellt a tejem, fejnem kellett, begyulladt a mellbimbóm, szóval kinlódtam nem keveset, de ők mindenben segítettek, köszönet érte ! Sajnos a babó besárgult kicsit, úgyhogy 1 nappal tovább maradunk, mint kellett volna, de ezzel együtt is csak jó és szép emlékekkel jöttem el a kórházból. Mindenkinek csak javasolni tudom a szüléséhez !