Sziasztok!
Motiot!
Jól esik, hogy gondoltám rám! Mostanában már hál´ Istennek kevesebben fáj a hasam, csak délutánra nagyon elfáradok! A hányinger szinte teljesen elkerült
, ami rossz is, hisz igy mindent ehetek kedvem szerint
. Az étvágyammal meg sosincs gond!
Felétek mi újság? Dolgozol? Rendezödik végre a problémátok? Remélem igen!
Lányok!
Ha már szóba került a gyes (ami szerintem gyalázatosan alacsony
), egy hasonló témát vetnék fel! Nem tudom, érinti-e valamelyikötöket, vagy az ismeretségi körében van-e ilyen személy?
A párommal nem vagyunk házasok, és nekem az elsö házasságomból van egy nagy lányom. A családi adókedvezményt én érvényesítem (havi 3000,- ft). Amikor a bébi betölti a 91. napot, akkor már Rá is jár a kedvezmény, így összesen 8000,-/hó. Az egészet nem tudom igénybe venni, mert nem túl magas a fizum
, viszont a páromnak sem tudom átadni egyben, mert nem vagyunk házasok!! Nem tudom meg lehet-e osztani ??? Vagy ez miatt házasodjunk össze?? Most majd minden fillér számít, nem lehet elhanyagolni ezt sem!
Ruhák!
Sajnos eladogattam a lányom ruháit, így alig van 1-2 db, ami "ujrahasznosítható". Majd próbálom "megkörnyékezni"
a szomszéd kismamát, akivel pont 1 év lesz a csemeték közt, hátha át tudom venni töle a babaruhákat. Nagy segítség lenne. Bár még terhes sem voltam, már turiztam egy cuki rugdalódzót, meg egy szép baldahint! Lassan újra felkeresem a turit! Szerencsére tudok varrni, így a hálózsák, ágynemü, nagyobb ruhák elkészítése már nem lesz gond.
A kismamaruhák esetén is javaslom, hogy keressetek fel a közeletekben egy jó varrónöt, az se baj, ha nem túl profi, mert sokkal olcsóbban megússzátok ezeket az átmeneti darabokat. Ha ügyes a varrónö, utánna még vissza is alakítja "nem kismamisra"!
Marica
8+4