Sziasztok!
Köszi szépen a dicséreteket a gyerekek nevében!
Nem írtam, és nem is fogok még egy kis ideig, mert nálunk tombol a bárányhimlő, szépen sorban egymás után kapták el a gyerekek, nem egyszerre, mert az túl könnyű lenne... Már ötödik hete nyomatjuk, a középsőm kapta el utoljára, és ő elég rosszul is viseli. Valaki kérdezte, hogy el lehet-e kapni még egyszer. Nagyon ritkán előfordul, hogy valaki többször kapja el, de ez általában a gyengült, beteg immunrendszerűekre vonatkozik (azért én is kicsit beparáztam, amikor a lányom hazahozta az oviból, de nem kaptam el, legalábbis eddig). És a bárányhimlő az első trimeszterben gázos, meg közvetlenül a szülés előtt.
Toxoról is volt szó régebben, én vagyok az élő példa, hogy oda kell figyelni. Az első háromnál negatív volt a leletem. Aztán amikor a negyedik nem akart sikerülni, akkor gondoltam, megnézetem, és pozitív lett. Gyorsan abbahagytuk a projektet (nem akartam, hogy esetleg a terhesség végéig antibiotikumot kelljen szednem, totál tönkrevágja a szervezetet, inkább vártunk volna). Csináltattam még egy vérvizsgálatot, ami kimutatja, hogy van-e még aktív fertőzés (IgM-et nézettem), és kiderült, hogy szerencsére már lezajlott, így projekt folytatódott, és rögtön jött is a baba.
Másfél éve vannak cicáink (két éve költöztünk kertes házba), valószínűleg ők a ludasak. És hiába most az ember kezet, ha mondjuk a gyereke macskát simogat, utána meg őt, vagy csak a ruháját, vagy bármit... Ráadásul a macskakakival bekerül a földbe, amit utána a szél is szétfúj, nálunk pl. a teraszra. Szóval szerintem érdemes nézetni, főleg, hogy az antibiotikummal teljesen megelőzhető, hogy a baba elkapja, ha valaki mégis terhesség alatt megfertőződne.
Babamozgás: már én is érzem úgy két hete, de most már aktívabban.
Az elsőt 16, a másodikat 14, a harmadikat 18 hetesen éreztem először (akkor elöl fekvő lepényem volt, amúgy meg tök gizda vagyok, nem csoda, ha hamar éreztem).
Légzésfigyelőnk nekünk nincsen, az együttalvás nagyon jó a böcsőhalál elkerülésére (Dr. William Sears: Éjszakai gondoskodás, nagyon jó kis könyv). Meg aztán ahhoz mindenképpen külön kiságy kell, ami nálam nem téma.
Dobok én is pocakfotót, először a mostanit, utána a második gyerekemnél fényképezettet (az elsőről nem készült, mert még nem volt digigépünk). Szerintem vicces, és azt is hozzá kell venni, hogy a mostani reggel készült, mindenféle étkezés előtt, este még nagyobb a hasam.
Kattintásra megnőnek.
Most 16 hetesen:
A másodiknál 16 hetesen, illetve 21 hetesen (most kajálás után ekkora 16 hetesen):
Szép napot mindenkinek!