Ruha:
Valaki írta, hogy sok a 6 db 56-os body. Szerintem annyi épp elég, nem sok. Inkább a rugik mennyiségét sokallom, amit ilyenkor szoktak ajánlani. Abból bizony kell a nagyobb, és csak 1-2 56-os, mert a bodyk és a pelenka elég sokat felvesz. De lehet, hogy csak nálunk, mert én a bodyt használom fehérneműként, rugit önmagában nem szoktam ráadni. Azt viszont mindenkinek ajánlanám, hogy nagyon nézze meg a bodyk és rugik anyagait. Rugikból (bármiylen csámító sé szépek is) csak olyat vegyetek, amiknek a belső felülete is kellemes tapintású, emrt nagyon sok plüss rugi van, aminek a belső felülete szerintem borzasztó, és nem hinném, hogy a baba bőrének kellemes. (A body csak a testét takarja, meg esetleg a kezét, de a lábát pl. nem). Bodyból éredemes többfélét is venni (hosszú, rövid ujjú, ujjatlan), mert egy őszi babánál is elhet olyan, hogy a hosszúujjú rugival a hosszúujjú body már meleg. A színekkel is vigyázzatok, pont azért, hogy mosásilag ne legyen gond. Érdemes inkább egyszínűeket venni, én ezen belül is a fehérre szavazok, csak kisebb mennyiségű más van.
Az, hogy mennyi időn belül kell a következő, minden babánál más, aszerint, hogy mekkora súllyal született, mennyire gyarapodik. Én arra szavazok, hogy érdemes megvenni az első 3 méretet bodyból mindenképpen (56, 62, 68), a kisebbekből elég kevesebb, a nagyobból lehet pár darabbal több. Biztosan belenő, de nem kell az első pár hónapot ezzel tölteni. Azért a rugikkal még várnék, abból csak az első két méretet, mert ki tudja, mikorra éri el azt a méretet, és ugye egy téli 68-as body nem túl alakalmas nyárra...
A ruhamérettel vigyázzatok, érdemes egy biztosra mért darabot a vásárláshoz elvinni (mondjuk kölcsönkérve, ha nincs), mert sajnos nagyon sokszor előfordul, hogy a különböző méretek nem egyeznek: bodyból nálunk kipróbált (méretileg is
) a Kenguru Gold és a Prince Oliver (ez utóbbit nagyon szeretem), nekünk ezek elfogadtató áron vannak (biztosan vannak szebbek és jobbak, de árilag és minőségileg nekem e két márka megfelelő). Prince Oliver kis- és nagyker van az Árpád-híd pesti hídfője közelében, az autóbuszállomásnál. (Ha valakit érdekel, szívesen írok pontosabb leírást is).
Mondjuk még ráérünk
, meg most valószínű épp a rövidujjas szezon van, viszont elképzelhető, hogy pont a szemptemeber elején született babáknál gond lehet (Bibi
) a őszi-téli ruhák beszerzése (még nincs a boltokban, amikor 7-8 hónapos terhesként emg akarnánk venni), ezért ha valaki lát leárazásokat még őszi-téli ruhára, az szerintem a ruhákat nyugodtan kezdje el megvenni (ha a babona nem zavarja). (Viszotn az is igaz, hogy pl. a Kenguru Gold egész évben tart mindenféle ruhát...
Kormi!
Az tényleg jó, ha az ember tervezgethet, hogy mi vegyen meg (bár szerintem annyi pénz nincs is, amennyit el lehetne költeni).
Ugyanakkor viszont én szerettem volna, ha kapunk pl. kicsi ruhákat, vagy később jó minőségű (nem csak háziruhának alkalmas) nagyobbakat, mert nagyon sokba kerülnek, és főleg ha nem egy gyerekről van szó (többedik testvér vagy ikrek), akkor az átlagnak igencsak meg kell fontolni, hogy hol, mennyiért.
Mi Nátánnál nagyon figyeltünk arra, hogy olyan dolgokat vegyünk, amik időállóak lesznek, mert tudtuk, hogy a köv. babánál nem szeretnénk újra elkölteni annyit. Mindent, ami már nem kellett, elraktunk, és így jó állapotban megvannak.
Anyukám meg olyan, hogy minden babánál mást kapunk ajándékba (mi vesszük meg, ő kifizetni az árát később). Beninél ő fizette a babakocsit, Nátánnál az autósülést, most meg a mózeskosarat állná. Ez az ő babaszületési ajándéka.
Én minden gyereknél már az elejétől vásároltam, pont azért, hogy ne legyen nagyon megterhelő egyszerre. Így az akciókat is könnyebb kihasználni.
És persze az sem mellékes, hogy az első dolgoakt amúgy is nagyon kevés ideig használja (kivéve talán a kiságy). Az első babaülés 13 kg-ig jó, de 9 kg-tól már leheta következőbe ültetni. Ez babától függően kb. 10-15. hó. Stb.
Babs!
Csak az a gond, hogy nekem nem nagyon igyekeztek hamarabb kijönni. Igaz, ha a trendet nézzük, akkor neki 9 nappal illik előbb érkeznie, mint a dátum, mert Beni 10 napot késett, Nátán majdnem pontos volt (a kiírás utáni reggel 8-kor született), tehát most kb. 9-10 nappal korábban illene a jövevénynek érkeznie!
Még jó, hogy ezt sem elhet megmondani, különben még unatkoznánk!
Beszti