Új privát üzeneted érkezett!

Betti, kérdezted az Istenhegyit.
Tavaly december környékén, megkérdeztem a dokimat, hogy van e valamilyen vizsgálat, amit el tudnak rajtam vagy akár a férjemen végezni ahhoz, hogy fény derüljön arra, ha esetleg bármelyikünknél van valami baj.
Azt mondta, hogy semmi sincs, ő akkor ajánlotta a magzatvíz mintavételt és társait, mert genetikailag akkor tudnak mondani bármit, ha a babát vizsgálják, előtte semmit.

Persze ez lehet, hogy nem teljesen így van, nem akarok okoskodni.
Vendég

Hasli!
Nekem azt mondta az orvosom, hogy azért kell ezt a 2-3 ciklust megvárni, mert a műtét során ugye "lekaparják" a méhnyálkahártyát. Annak regenerálódni kell, el kell érjen egy megfelelő vastagságot, mert ugye abba ágyazódik be a baba. Ha nem elég vastag, akkor vagy nem ágyazódik be (nem esek teherbe), vagy beágyazódik, de nem megfelelően, és akkor újból "elmegy". Nekem valami ilyesmit mondott... Ja! És én nem is kaptam gyógyszert, csak valami méhösszehúzó cseppeket...
Vendég

Hasli, remélem azért lesz jobb időtök is :wink:

Férjedre meg parancsolj rá, hogy azért vagytok ott, hogy pihenjen :wink:
Vendég

Boboka, Hasli,
köszönönm nektek is a köszöntést, jókívánságot, kedves képet! Bencus most szunyál, szerintem visszaesett az állapota, folyik az orra, hólyagos a torka, szóval kész, várom, mi lesz ebből.

Haslikám,
pihenjetek, töltődjetek!!! Nálatok sokkal emberbarátibb a hozzáállás.

Boboka,
örülök, hogy már nemcsk olvasol minket. Én sem mertem itt a mikroszkópos tüneteimmmel előjönni, hogy segítsetek (PG/53), mert olyan szomorúak vagyunk. Ezért egy másik topicba írogattam, ott meg jól elröhögtük az egészet, szóval most itt állok megkeveredve...

Adrienne, Betti
nekem két orvos is mondta, hogy nem szükséges 3 hónapnál többet várni, mert a tapasztalatok azt muntatják, semmivel nem jobbak vagy rosszabbak az esélyek 3 hónapo után mint mondjuk fél év várakozást követően. Sőt, van olyan orvos, aki a félévet soknak is tartja.

Betti,
mit csináltattok asztalossal? és milyen lesz?

Tüncike, Melcsike????

Kép

Kép

Kép
lyly

Hogyan kell telepiteni a mobil internetet. Azt irja autómatikusan el kell indulni a telepitésnek, de nem indul csak ültem a gép előtt és vártam a jószerencsére. :( Az itthoni gépen akarom kipróbálni, mert a másikat elvittem hogy telepitsék az operációs rendszert. Ja meg van a laptoppom és az internetem is. CSak egyiket sem tudom használni. :(

Valaki segitsen!!!!!!!!!!!!!!!!!

Most visszakapcsoltam a kábelnetet.

Bedugtam a gépbe a modemet és semmi nem történt. A modem zölden villogott ennyi történt. :evil:

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike,
lehet, nagy hülyeségeket fogok írni, de hátha:
1. telepíteni kell a modem meghajtóját (vagy először letölteni)
Telepítéskor a modemet még szerintem ne csatlakoztasd!
2. telepítést után csatlakoztasd a modemet (usb-?)
3. aztán lehet, konfigurálni kell, azaz beállítani az OP-rendszer alatt a modemet (vagy újraindítani a gépet)
4. asszem, meg kell várni a szolgáltató "élesítését" is, ez kb. 24-72 óra.

Na, ha hülyéket ítam, bocsánat, nem nagyon volt még dolgom ilyennel.

Kép

Kép

Kép
lyly

Azt mondták kb. fél óra mire aktiválják az internetet. Lyly akkor mit telepitek ha a modemet nem csatlakoztatom? Én már nem értem komolyan. :cry: Meg 3 napom van rá hogy kipróbáljam a modemet, addig visszacserélik. Vagyis már csak 2. Ezért muszáj kipróbálni.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike,
passz, de mindjárt jön férjecském, megvitatjuk! :wink:

Kép

Kép

Kép
lyly

Holnap úgy néz ki visszakapom a gépem, mert ma este ráteszi a rendszergazdánk. A nettel nem jutottam dűlőre. :evil: Mert elvileg autómatikusan kellett volna a telepitő varázslónak indulnia, na ez nekem nem indult. Majd holnap kipróbálom, a laptopon ha megkapom és ha nem megy beviszem a VFhoz, mert végül is azt választottam. Azt ajánlották a legtöbben, mert állitólag az a legelső mobilnet és annak a legnagyobb a lefedettsége.

Amúgy hol vagytok lányok? :roll:

Kép

Kép
melcsike70

Lyly! Nekem is 2-3 ciklust javasolt a dokim. De ezt ki kell várnom, utána már lehet próbálkozni! Addig nem, csak a technikát lehet gyakorolni! :)
Melcsike! Ehez a modemeshez nem értek, az én netbookomon T-Mobile-os net van, teljesen elégedett vagyok vele. Ez nem modemes, hanem egy sim kártya van a gépben, ami a netet "szolgáltatja", ez viszont bekapcsoláskor automatikusan telepítődött, azonnal, ahogy hazaértünk vele.

Apa azt mondja, hogy a Vista alatt nem működik az automatikus telepítés... Esetleg az is gond lehet...
Vendég

Sziasztok!
Asztalos ajtókat mérte le, de csinál majd konyhaszekrényt, beépített szekrényt, előszobát....nem lesz sok pénz,áááááááá.
De szép lesz.

Hasli!
Ez most komoly? 3 hetet várni?
Hát az szerintem nagyon kevés lehet tényleg. Én ugye most számolom a komplett márciust, áprilist, májust addig, míg meg nem jön, hogy ez közepe vagy vége ugye még nem tudom, attól függ először mikor méltóztatik majd megjönni.
Durván két hónap egész és egy fél....ha valami feljebbvaló szerető, gondoskodó Jó Isten is úgy akarná már végre.

Betti
Kép
betti0412

Ma egész nap trappoltunk, lakás jogi ügyben, semmit nem pihentem, most érzem a hasam, úgyhogy vissza kell fogni magam.

Jövő hét keddig van táppénzem. A dokim elment 20 nap szabira, jövő hét kedden mennem kell főorvosi felülvizsgálatra, férfihoz, aki a továbbiakban eldönti, hogy jogos-e még több vagy nem. Szerintetek mit fog dönteni?
Gyakorlatilag az az érzésem, hogy jövő héten szerdán már a munkahelyre kényszerítenek, mert ők tudják, nekem mi a jó.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok,megjöttem a munkából, visszaolvasok,fürdök.

Hátha lesz még valaki, mire ideérek.
tünci28

Hát Lyly, nem sok szerencsétek van ezzel a betegségekkel most!
Jobbulást kívánok!
Meg én is boldog szülinapot is!

Betti
Kép
betti0412

Tünci én leszek fél 10 fele, most az uram elszedi a kezeim közül....

Betti
Kép
betti0412

Betti

Szerintem 6 hét táppénz egy ilyen műtét után szükséges. Én nem tudom elképzelni, hogy menned kelljen ilyen gyorsan dolgozni.
Hát igen a lakás is fontos, de azért a pihenés is neked Betti, ezért kicsit próbáld meg.

Adrienne

XP-m van.

Kép

Kép
melcsike70

Még én is leszek Tüncike egy kicsit. Éjjel nem aludtam és már kezdek leamortizálódni.

Kép

Kép
melcsike70

Akkor lássuk!

Boboka,azért annyira ne csendesedj el....Azt hittem anyukádéknál vagytok.milyen volt a hétvége?

Lyly!
Bencus ne legyen beteg, szuggeráld meg!!!Szegény még éppcsak kigyógyult.Azt úúúgy imádom, ahogy mondja, hogy édesaja. :)
Mi a kérdés a mikroszkóppal?Én használtam, hátha tudok segíteni.

Adrienne!

akkor tavasz végén Ti is próbálkoztok, ugyi?
Te hány éves vagy?Hány kistestvért terveztek?

Melcsike,de jó, hogy lesz laptop-net!Bármikor on-line leszel!
kérdezd meg őket mi a gond, akár segítsenek is beüzemelni!

Betti!

Huh, az asztalos nagggyon drága volt nálunk.Milyenek lesznek a bútorok?modern?Minimalista?

Szerintem is kérjél igazolást a nődokitól,csak akarás kérdése, hát azt ír amit akar, a háziorvos nem lát beléd.Hülyék ezek! :roll:

KépKépKép
tünci28

Tüncike

Milyen volt a mai napod?

Kép

Kép
melcsike70

Adrienne!

Nálatok mi a baj, hogy ilyen nehezen rendeződik a ciklusod?

Szantre!
Mesélsz Te is kicsit magadról?
tünci28

Melcsike!

Az eleje pörgős, aztán még pörgősebb...Kijött az igi, megnézett minket és vigyorogva megszólalt:Hogy megfogyatkozott a csapat..

No comment!

Még este volt nagy rohanás,záráskor, mert mindig van néhány ember, akinek az uccó pillanatban jut eszébe, hogy kicserélne A-t B-re....

Jaj a legjobb az volt, hogy visszahoztak egy 3,5"-os merevlemezt, ohgy ezt cserélnék, mert nem jó a laptopba....Mondom:Abba szánták?(merthogy ez így vastagabb mnit az egész laptop...)Édi pofák.... :lol:

Nem fogok tudni menni dokihoz szerdán, már érzem, hogy görcsölök, pont meg fog jönni, a franc essen bele...
tünci28

Vicces lehet embereket kiszórni. :evil:

Jaj Tünci, várjál még hátha mégsem az van. Akkor megint mikorra kapsz időpontot utána.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike,
bocsánat, de el kellett mennünk itthonról.
A párom fürdet, de kérdezgettem, azt mondta elvileg a Vezérlőpulton kellett volna megjelennie, hogy új eszközt/hardwert talált a gép, és innentől telepítenie magát, de gondolom, ezt te is tudtad. :(
USB-portos?
Miért nem aludtál?

Betty,
most átmostam az orrát fürdetés előtt, annyi trutyi jött ki belőle, hogy nem is tudom, hová fért a kis nózijában??? :shock:
Szerencsére még nem sárga és zöld, csak opálos.
Köszönöm a köszöntést Bencus nevében is!

Szerintem "elhúzódó gyázsreakció" címén akár 6 hétig is táppénzen tud tartani a házidoki is, főleg tekintettel az előzményekre. Engem is így tartott itthon, bár meg is volt az oka...
Bocsáss meg, hogy ilyeneket írok, de Melcsikének igaza van, pihenned kellene. Ráérsz még magad meghajtani.

Tüncike,
többiek, én viszont lépek, mert eldőlök itt az asztalnál.
Puszi nektek, jók legyetek!

Kép

Kép

Kép
lyly

Sziasztok!

Betti, szerintem is beszéld meg a dokival, hogy még maradnál otthon. Vagy ha akkora tapló bunkó lesz, akkor a házidoki hátha kiír egy-két hétre influenzával vagy valamivel.

Tünci, hétvége jó volt. Gyorsan elment, sokba került... Voltunk moziban, kb. 5 ezret hagytunk ott...
Meg kiszámoltam én is a hiteleinket, egy évben kb. 900 ezret költünk csak hitelre...
Elvileg tudtuk mire vállalkozunk mikor felvettük. Elvileg.

Lyly, kicsi Bencusnak jobbulást kívánok.

Jótündér, ti hogy vagytok?
Vendég

Hát lányok végül is a hat hét táppénz jár minden mütéti beavatkozás után vagy nem?

Lyly

Mert szoliban voltam és ott nem nagyon tudok én aludni. Lehet meg mások tudnak, de nekem valahogy nem megy.

Kép

Kép
melcsike70

Tüncike, most olvasom, hogy lehet, hogy nem tudsz elmenni a dokihoz :cry:
Azért hátha tud annyit várni a mensid, hogy utána jönne meg.
Vendég

Tüncike, még gyorsan visszanéz:

szuggerálom én, már mindent megtettem, úgy érzem, de én is ilyen beteges voltam, meg a párom is 6 éves korunkig. Aztán agyon sem lehetett ütni...

Hát, hülye egy diritek van, hallod. Ha őt kirúgnák, vajon mekkora lenne a szája a vigyortól?
Merevlemez... :lol: :lol: :lol: :lol:

Írtam privit.

Jóccakát!!!

Kép

Kép

Kép
lyly

Muszáj lányok mennem alukálni, mert nem birok egyszerüen itt ülni. Holnap irok, meg úgy néz ki most már talán minennap. :lol:

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
melcsike70

Egyelőre nem mondom le, ha szerda reggelig semmi, akkor megyek,mert akkor még meg tud vizsgálni..csak mondom már rezeg a léc.

Boboka, nekünk is úgy volt, ohgy simán kifizetjük, csak azóta a párom fizuja folyamatosan csökken, az enyém stagnál...

Holnap elmennék venni néhány dolgot, de már húzom a szám, hogy minden drága.

Anyum se talál munkát, most adott fel hírdetést, ohgy takarítást vállal...már csak 25 ezer a járandósság, amit adnak...basztikuli, egyedül él, hogyan legyen elég...
tünci28

Én is megyek holnap szoliba. Földhivatalból visszajövet, csak 5 percre, hogy ember színem legyen.
Anyu ma egész nap azt mondta, hogy egyek, adott kacsazsírt,meg lilahagymát és így egyek, meg úgy egyek...
Most nem azért, de nem érzem szakadtnak magam, azzal szerintem nem segítek semmin, ha plusz 10-et magamra kapkodok, eszek mindent, húst, zöldet, fonnyadtat, sajtot, kenyeret, mindent, módjával semmi sem árt.
Még ilyet!
Egész délután ezt hallgattam, hogy egyél már! Az agyamra mentek a párommal együtt. Le lehet már szállni rólam! Talán azt akarták sugallni, hogy én tehetek mindenről?

Betti
Kép
betti0412

6 hét nem indokolt egyébként, van az OEP-nek egy meghatározása, mire, mennyi jár.
Franciska szülése után 2 hét táppénz után már nyavajgott a doki, hogy ez már nem szabályos, akkor elmentem szabira.

Most nem is gondolok bele mi lesz.

Ez nem műtét, csak valami olyasmi. Az, hogy a méhed belsejét leszedik, attól nyugodtan dolgozhatsz tovább, semmi baj, majd begyógyul.

Betti
Kép
betti0412

Tünci, drukkolok, hogy el tudj menni a dokihoz, fontos lenne.

Bár nekem most elég volt egy időre a nőgyógyászokból.....annyi kijutott már belőle a múlt héten.

Betti
Kép
betti0412

Hitelbe mi most megyünk, jövő héttől csatlakozom a csapathoz én is...

Bútoros egyenlőre még az ajtókat csinálja, én inkább olyan egyszerűbb, de szép legyen ember vagyok, a fémet nem szeretem, barna, narancs, sárga, mogyoró, bézs.....valami ilyesmi.

Bavallom szerdán megyek egy lakberendezőhöz. Még nem tudom, mennyit akar, csak első találkozás....ha sok, nem kell.
Igazából nem az kell, hogy berendezze, hanem néhány ötlet, vagy szín, mi mivel jó, bele merjek-e vágni, anyagok stb. Majd meglátom, mire jutunk.

Ma kiakasztottam a kivitelezőt...olyanokat kérdeztem, hogy abszolut kiderült, hogy fikarcnyi bizalom sincs bennem, de ez nem így van, csak én mindent megkérdezek.
Szegény már olyanokat mondott, hogy nem feltételezzem már róla ezt, de én csak kérdeztem, inkább most mint holnap.

Betti
Kép
betti0412

Aggaszt is a holnap, nagyon nagy kötelezettségbe vágjuk bele magunkat, de remélem nem bánjuk meg, meg hát más is így csinálja, nem?
Ha sosem lépünk....
Lehet, hogy jó is lesz a változatosság kicsit....

Betti
Kép
betti0412

Betti,nagyon szeretném, ha nem halogatnánk a doki dolgot, mert már rég lejárt a hat hónap, így is túl vagyok...és már kezdek izgulni, hogy minden jó e, rendbejött e.

De pl, ma meglátta az egyik kolleganőm a hasamat az öltözőben és felkiálltott:Jé, hagytak benned cérnát???

Hát igen, hagytak.mert nem tudták kiszedni és fel sem szívódott..egy fekete hurok mélyen a bőrömben.jobb lenne, ha nem lenne ott.

Ha most nem tudok menni és nem tud két héten belül fogadni, akkor elmegyek máshoz.Csak ott is, magyarázkodni..ahhh...

Ma beszélgettem a ne mtúl empatikus kolleganőmmel és már percek óta beszéltem, nem volt semmi, aztán egyszer csak bumm...sírás..képtelen voltam visszatartani, pedig minden erőmmel igyekeztem.

KépKépKép
tünci28

Tünci, anyud van olyan fizikai állapotban, hogy takarítást vállaljon?
Mert azért az sem egyszerű dolog ám, főleg, ha másnál csinálja az ember....igénybe vesz nagyon.

Én aztán jól elírogatok itt magamban... :D

Betti
Kép
betti0412

Ez másképp nem emgy nálunk, bele kell bizony vágni...az lenne a jó, ha nem lennénk röghöz kötve egy 20 éves lakáshitel miatt, de itt így megy..csak így van otthonunk.Mennyi mindent akartam még én is,aztán egyszercsak elfogyott a pénz.Semmi sem lett olyan szép, de akármilyen is, két kézzel csináltuk, a mienk és ez a lényeg.Az OTTHONUNK.
tünci28

Tünci...Én a mai napig nem tudok Franciskáról beszélni hosszan, hogy ne sírjam el magam. Pár szót esetleg csak.....

Azt a cérnát nem lehet onnan valami felületi műtéttel kiszedni? Nehogy okozzon ott valami gondot...csak idegen test...most nem nyugtalanítani akarlak, csak nem jó az, hogy ott van.

Betti
Kép
betti0412

most mit mondjak..olyan fizikai állapotban van, hogy el kéne mennie nyugdíjba..de 53 éves, még min 11 évet kell lehúzni..kétségbeesetten keres munkát.Mi lesz vele, ha az elkövetkező hónapokban nem talál semmit..el kell adni az egyszobás lakását és utána...????
tünci28

többiek leléptek..... :P
tünci28

Mi is számolunk nagyon, úgy néz ki hállószobára nem nagyon futja majd, a mostani már nem nagyon szállítható, de van egy tök jó matracunk, ilyen bio izés, azon lehet aludni, lerakom a földre, ugyanaz, mint az ágy, ideiglenesen.

Sok mindenen töröm én is a fejem, mit honnan, mennyiért, ma sütőt, elszívót, meg gázlapot néztünk Tünciéknél......körbejártam a technológiákat, ki mit tud alapon, aztán rájöttem, nem kell nekem flancos cucc, a mostani egyszerűben is megsül minden.
Párom ragaszkodik jobban a modernebbhez inkább.

Betti
Kép
betti0412

Szóval nálunk jártatok és oda se jöttél?????? :lol: Ejnye.....Most mi az a 300 kilométer? :D
tünci28

Nekünk új kanapé nem lett.Ami van már 15-20 éves,kiszolgált már.Bár ahhoz képest, még bírja...
De tulképp minden mást úgy vettünk, ohgy ennek bírnia kell 15-20 évig, míg a hitel le nem jár, mert addig nem lesz semmi más.

Ja és két szobában csillár helyett asztali lámpa van a plafonon.... :oops:
tünci28

Szegény Asszony!
Nem egyszerű, gondolom, a gyerekei "nyakára" sem akar menni, meg hát nem is megoldás az hosszú távon.
Hátha talál valamit.....de nagyon nehéz az biztos.

Többiek elmentek, mi vagyunk csak, de lassan majd én is elballagok, mert reggel kell mennem Földhivatalba még, és csak fáradtabb vagyok most.

Ha holnap szép idő lesz és végzek, arra gondoltam, beülök egy szögedi kávéházba egy jó kávéra és csak bámészkodok. Kicsit. Meg sétálok egyett a délelőtti városba. Kicsit.

Betti
Kép
betti0412

Vagyok még kb. 15 percig aztán megyek aludni.

Tünci, érzéketlen kolléganő megbántott, azért sírtad el magad?

Ma tök hülye voltam este: áramszünet volt, és kerestem a gyertyákat, de Lackóm gyertyáját nem mertem meggyújtani, meg a kis képére ránézni, nem is tudom, mintha féltem volna, nehogy valamilyen szellem rám ijesszen. Meg néha olyan érzésem van, hogy Lackóm nehogy haragudjon rám amiatt, hogy nem tudtam rajta segíteni, nem tudtam megmenteni, és nehogy dühös legyen rám emiatt.
Tudom, hogy ez nagy butaság...

Betti, kivitelező miatt szerintem ne aggódj, ő is pofátlanul kiszedte belőletek, hogy akkor tutira akarjátok e a lakást, ő sem bízott meg először 100 %-osan. Tényleg inkább most kérdezd meg a dolgokat, mint később.

Végül is akkor a bankra nem kell hónapokat várni, hogy hozzájussatok a pénzetekhez?
Vendég

Az tök jól nézhet ki!

Basszus, ép egy hete azzal keltem fel, hogy péntekig kell csak kibírni, ott az utolsó határidőm, és hétfőn megyek dokihoz, táppénz és élvezem a babázást....hát táppénzen vagyok.

Reggel lemondtam a 4D UH-t Kecskeméten....ne tartsák feleslegesen az időpontot, hátha jó másnak még.

Tudjátok van a környezetemben kismama, 8. hetes és teljesen biztos vagyok benne, hogy vele minden rendben lesz, nem történik semmi, ki tudja hordani, minden ok lesz.
Valahogy nem hiszem el, hogy másokkal történhet.
12. hetes lennék szerdán...
Vajon meddig megy a számolásom?

Csütörtök 10.-re megyek a pszicho dokihoz...van mit kibeszélnem.

Betti
Kép
betti0412

De kell várni, továbbra sem adják ki, de több fajta betétben volt, még jó....

Betti
Kép
betti0412

Azt mondta a kolleganőm, hogy Szeged nagyon szép város, érdemes sétálgatni... :D
Úgyhogy sétálj egy nagyot és meséld el,mi szépet láttál!

Megyek lassan én is, csinálok valami vacsit uramnak, aztán lepihenek.
Most 3-at itthon leszek, úgyhogy ráérek itt lógni... :wink:

Aludjatok jól!

KépKépKép
tünci28

Igazából nálunk is lényeges, hogy jó minőség legyen, mert ha egyszer beépítik, ne kelljen már cserélni egy év múlva, de azért nem minden áron.....
Van amiből nem lehet engedni.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Betti! Azért jó, hogy van mivel lefoglalni magad. Mi is voltunk ma Tünciéknél a fiúkkal. :D Majdnem egész nap Szegeden csavarogtunk. Tegnap még akartam is neked írni, hogy megyek, esetleg talizhattunk volna. De aztán mivel vittem a fiúkat is magammal nem akartam Neked még nagyobb fájdalmat okozni. Majd legközelebb, ha egyedül megyek és van kedved hozzá.

Boboka! Köszi jól vagyunk. Manó kicsit még köhög, holnap megyünk vissza ellenőrzésre a dokinénihez.

goodfairy

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?