Bluebox: köszi a képeket Kristófról, már hiányoltalak titeket! Dávid kölöknek kint van az első fogcsücske! Ő lett a kis fogas és fogas kérdései vannak és foghegyről válaszol!
Clone2: első babámat szültem a Jáhn Ferencben, hajnali 5-kor vittek le osztályra, 7-kor hozták a fiamat. Nagyon fáradt voltam, nem tagadom, de: elviszik őket reggel (kb) 8-10-ig vizitre, du. 2 órára a látogatás idejére, ami alatt azért sok mindent el lehet intézni
telefon, tus, reggeli-vacsora stb, és éjszakára is elviszik őket. Őszintén: a kisfiam besárgult és egyik nap a nővérkéknél volt fény alatt. Vettem 100 db újságot, hogy na most akkor mindent bele, de valójában folyton mentem leskelődni hozzá, nagyon hiányzott, akkor éltem át mit érezhettek azok a szobatársaim, akiknek a koraszülött osztályon volt a babájuk. Szerencsére a többi nap már mellettem feküdt a fény alatt
Voltak, akik várták, hogy haza menyjenek, mert ott nem lesz 24 órás műszak, én pedig hálás voltam, hogy éjszakára "bevállalták" őket, mert nekem itthon azóta is 24 órásom van, úgyhogy nagyon jó volt, hogy erre az ott töltött 10 nap alatt fel tudtam készülni, szerintem az is jó, hogy nem időre kell őket etetni (három óránként vitték és szóltak, hogy most akkor befejezni, vagy hogy? El sem bírom képzelni). Nálunk itthon is az "amikor kér kap enni" módszer volt, nyár volt meleg, a gyerekdoktornéninek ez volt a nézete, én sem akartam sem órát nézni sem költögetni, mikor 4 órán át sem kért, azóta nagy fiú, magától beállt az evési ideje, pedig már csak reggel és este szopik, de a kanalasat is a kis megszokott idejében kéri. Mellesleg legalább megtanultam pelenkázni és nem féltem megfogni, öltöztetni mire hazakerültünk!
Nem egy kis idegent hoztam haza, hanem az ágytársamat
Jó lesz hidd el, szalad a nap, beszélgetni tudsz a szobatársakkal a babától függetlenül, de csodálhatod, fényképezheted egész nap, mert minden nap más és más, és nagyon jó nézni mikor alvás közben grimaszol, mocorog, vagy ölelgetheted mellette fekhetsz
Még egy, amit nem is bírtam másképp elképzelni, mint ahogy itt volt: hogy a fürdőszoba a szobához tartozott! És a hűtő-mikró! Amiket itthon természetesnek veszünk! A szülőszobáról nem is beszélve, hogy nemrég újságban láttam vidéki kórházat, ahol függönyökkel vannak elválasztva a szülőágyak és apukát kiküldik mikor valaki épp szül anyuka mellett, hát erre sem gondoltam, hogy nem mindenhol úgy van, mint a Jahn Ferencben, hogy kettesben, ( de nem egy másik szülőnővel)
Hidd el szép lesz, jó lesz!