Új privát üzeneted érkezett!

Jéé, oldalt kezdtem, csak nem babát várok? :)

Jaimee, megy a PÜ!

Szami, gratulálunk Máténak a sikeres felvételihez!!! Nagyon ügyes!

Kata, nagyon jó ez a kép a pancsizásról!!! Nagyon szimpi nekem ez a kádba tehető állványka!

Katlina, hmm... nevek... ne kérdezd...
Anna, felmerült a Nimród is, Apa nem vétózta meg, haladunk :)

Judit, Szilbee, és a farsangolók!!! Nagyon szuperek a jelmezek, és oylan jók a képek!!! Szilbee, a hadosztályod igazán verhetetlennek tűnik! :)
És én is voltam gésa, harmadikos koromban, azt imádtam a legjobban!

Ja, és sütikről nem ér beszélni!!! megőrülök az édességért, főleg délután, muszáj votlam vaníliás karikát lenyomni, de ha minden nap sütikről beszéltek, csak begurulni leszek képes a szülőszobára...

Ja, és egy kép, még a 3 héttel ezelőtti motoros próbálkozásról:

Kép próba01

Kitten, veletek mi újság????? Olyan rég írtál!!!
Rami? Többiek???

Kép
Kép
dorkáék

:idea: Dorka! A másik topikban MONGIt kérdezd!!!!! Az ő pici fia is kora baba! Szerintem tudna segíteni!
szilbee

Nekem vhonnan az rémlik, hogy a kora babáknak nem lehet anyatejet adni... de már nem emléxem miért.
Viszont fejni kell (úgy rémlik) , hogy beinduljon és fenn maradjon a tejtermelés.

Kata! Annnnyira jó ez a kép!!!! :D :D
szilbee

Sajnos nem sikerültek jól a képek, de azért teszek párat...

Ott voltak a nagyszülők is. Tök jó volt!

Farsangi képek
szilbee

Dorka, hülyeséget én sem akarok írni :oops: , úgyhogy a magánvéleményem: megpróbálnám kiharcolni a szoptatást...amúgy meg már párszor bebizonyították, hogy a szülő (főleg az anya) közelsége többet ér mindenféle inkubátornál... kár, hogy a kenguruzás itt még nem "divat" korababáknál :(

És ha jól emlékszem, Ildi Ancsikája (vagy Imike? :oops: ) a 36. héten született, szerintem őt is kérdezheted...

Judit
Kép

Kép
balwin

Balwin! Ancsi született 36 hétre, de ő 3200 g volt így is meg 51 cm.
szilbee

Sziasztok!

Most csak gyorsan Dorkának, mert még nemrég jöttünk haza edzésről.

Szóval Dorka, bár 8 éve volt, de leírom Csonginál hogy történt.
Ő időre született, de 2,35-el, így éjszakára inkubátorba tették. Mivel minden értéke jó volt, így másnap délben már kivették, de a korán maradt.
Kb. 2-3 szopi maradt ki, utána már próbálhattam mellre tenni. Meg próbálhattam fejni. Persze az első 2-3 nap több-kevesebb, de inkább kevesebb sikerrel.

A 4. napra lövelt be a cicim, innentől kezdve ment jobban a szopi, de igazából az 5. napra tanult meg Csongi cicizni.

Ja, és a babák akkor anyatejet kaptak a lefejt tejekből, főként fecskendőből.

Szóval szerintem egyelőre próbáljon megnyugodni, pár nap és rendeződhet a dolog. Persze először a lényeg, hogy minden rendben legyen, és kivegyék az inkubátorból.

Egyébként 3 óránként lejártunk, és próbálkozhattunk és nagyon segítőkészek voltak a nővérkék!!! Megtanítottak szoptatni, a mai napig hálás vagyok érte!

Ja és fontos, hogy tudja, első napokban nem megy úgy a szopi, nehogy beparázzon miatta!!!!

Évi és
Kép
csongianya

KÖszi, csajok!!!

Amúgy nekem is az volt az első, hogy addig kellene erősködnie, míg ki nem vehetné, és mellre nem tehetné. Meg hogy a melkasára fekhessen, csupaszon, csak egy takaró rájuk... Már én is annyiszor olvastam ezt... Uyganaz, mint amit Judit is írt.
Ma este megy hozzá a szülésznője, mondtam, hogy faggassa ki mindenről, minden követ mozgassanak meg... Remélem rendeződnek gyorsan a dolgok, helyre kerül majd minden! DE tény, hogy valóban a baba egészsége az első.

Kép
Kép
dorkáék

Dorka!
Gondolom a szülésznője hasznos tanácsokkal fogja ellátni,de Mongit ha megkeresed(mint ahogy Szilvi is írta)ő tapasztalt anyukaként tud neked segíteni!

Kata!
Fürdős kép aranyos!
Tanfolyam,pont most beszéltem a perfektel,mert indít ilyen tanfolyamot,március-április környékén,itt péntek délután és szombat délelőtt kell mennem,így 4hónap és nem 240ezer hanem 120+a vizsgadíj!Így ez marad Szolnok csak közelebb van mint Budaörs

Anikó!
Dorci???

Hát vasárnapra megpróbálom apát befűzni hogy menjük be mi is,annyira sajnáltam a multkorit is hogy nem mentünk!
(De szegény szombaton is dolgozik 4-kor kel 8-kor jön :cry: ,de sajnos a pénz nagy úr!)

Mi így motorozunk!!! :lol: Kép Kép

Kép

Kép
katlina

Csak olvasni ugrottam be, de megláttam Dorka kérdését.

Bence pontosan ennyi időre született 2,15-tel.
A 35.hetet éppen betöltöttük. És ő is inkubátorba került 1 teljes hétre :( Nem lehetett kivenni, csak a lyukon benyúlva simizhettem. Én a császár utáni 2.napon kezdtem el fejni, kb. 2-3óránként, mintha Bence szopizott volna.
Először 5ml-t sikerült, aztán 10et, 15öt és egyre többet, mikor még nem szopizhatott, már Apával küldtem haza a bezacsizott tejet a fagyasztóba. De úgy hogy közben a koraszülött osztályra is vittem Bencének.
Tehát a lényeg hogy fejjen sokat hogy beinduljon rendesen a tej!!!

1hét elteltével szoptathattam először és mivel volt tejem bőven, nagyon szépen tudott szopizni, életében először rögtön 35ml-t! :)
És utána sem volt soha gondunk a szopival. Úgyhogy attól nem szabad félni hogy nem fog sikerülni!!

Az első egy hétben is anyatejet kapott, az első két nap nem az enyémet, de amint tudtam vinni, már csak azt adták neki :) Fecskendőből kapta, 5-10ml-et egyszerre. Sajnos futószalagon ment az etetés, én nem etethettem csak a nővérke aki az egyik kezével feltámasztotta a hátát az inkubátorban, a másik kezével belenyomta a tejet, majd visszafektette. Én meg ott álltam mellette és sokszor volt hogy szegényke visszabüfizte háton fekve azt a keveset is, mert kaja után nem volt büfiztetés :? Hú, akkor nagyon mérges voltam én is :(

Sajnos az hogy kiharcoljuk magunknak hogy kivegyék az inkubátorból, ez nem így működik :(

Kitartást a barátnődnek, és bíztasd csak hogy minden klasszul fog menni amikor hamarosan a kezébe adják a kisbabáját! Gratulálok nekik :)

KépKép Kép
76vera

Húú de vagány Robika!

Kata: a fürcsizős kép is szuper. Nálunk is együtt fürdenek a csajok.

Dorka: szerintem is fejjen. Én mind a kétszer vittem be fejőt. Pedig állítólag nem szabad. Szabi is milyen nagy már!

Szilvi: a jelmez még mindig csúcs! Dávid ilyen jól érzi magát gyerekek között?

Andi

Kép
Kép
andii

Szilbee!
jelmez nekem is tetszik továbbra is, hercegnőből, és rendőrből is volt elég, látom! :lol:

mindenkinél fotómasina, sé egyéb kütyük, ezen jót mosolyogtam... de mondjuk nálunk si így volt! anno bezzeg!

Katlina!
Robika tényleg vagány! Te közlekedsz a robogóval?

na tök jó, hyog indul tanfolyam, és az meg pláne, hyog ilyen közel! az időpont is jónak tűnik! mamáék meggyógyultak már?

Dorka!
nem úgy tűnik a képen, mintha nem menne a mocizás! vagy ezzel tud? a Szilbee-ék félével nem?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Hola.

Szilbee, no az adatokra már nem emlékeztem :oops: Csak arra, hogy előbb érkezett...meg hogy Petikénél is erre számított Ildi :)
Képek alapján nálatok is jó lehetett a farsang :D

Kata, fürcsis kép nagggyon ott van! :D

Dorka, Katlina, motorozós úriemberek is nagyon konkrétak :lol:

Vasárnap meggen kimaradunk, naccülőzünk, uncsitesónévnapozunk.

[quote]S írta:ajnos az hogy kiharcoljuk magunknak hogy kivegyék az inkubátorból, ez nem így működik :(

Igen, sajnos... :( Pedig mód biztosan lenne rá. Már ha nem a baba egészsége múlik rajta. De sokszor erre fogják, mert így kényelmesebb - nekik. Mert persze megérti az ember, ha tényleg nem lehet, de a normális tájékoztatás sokszor elmarad...
Általánosságban is ez a helyzet: lassan már orvosi diploma kéne ahhoz, hogy kórházba merészkedj, mert annyira körbebástyázzák magukat szabályokkal a műhibák (illetve a perek) kivédése miatt :?

Judit
Kép

Kép
balwin

Sajna nem az én robogóm,a fodrászunké,de ha Robi meglátja már kiabál Éji motom!!!!És akkor menni kell a motorhoz :lol:

Hát igen sajnos az információt megtarják maguknak anyuka meg csak pislog mert nem érti a kialakult helyzetet és van egy csomó kérdés benne amit senki nem fog neki megválaszolni

Kép

Kép
katlina

Balwin! Én is csak onnan tudom hogy a másik topikban én csinálom a táblit.

Katlina! Nagyon vagány a fiad abban a bukósisakban! :D

Dorka! Majd írj már hogy van az ismid!!!

Mi ma voltunk a VFMK-ban a bábelőadáson. Leventém tátott szájjal nézte végig! U.ez nem volt elmondható Dávidról. Ő csak addig volt jól el, míg Katáék Bencéje mellette volt! :lol: Na mert hogy Katáékkal is találkoztunk! 8) Marci iszonyat aranyos. Egy vagon mosolyt kaptam tőle. Bence és Dávid pedig szerintem egymásba habarodtak. Bence volt Dávid személyi testőre. Persze Pöttöm ezt nagyon élvezte. Jajj nagyon tündérek voltak... Na és hogy Levente meg Bence milyen jót ökörködtek a könyvtár előtt... Szóval jó volt az egész na! :)

Majd teszek képeket is... míg a fiúk alszanak.
szilbee

Na akkor az igért :arrow: képek.
szilbee

Sziasztok!

Dorka, mi újság a barátnődnél?

Szilbee, de jó lehetett ez a délelőtt! Jó cipije van Levinek :wink: Nagyon jók a fényképek, örülök, hogy jól éreztétek magatokat!

Nálunk tegnap meg volt a farsang. Én rendesen elfáradtam. Várnánk haza apát, de úgy volt, hogy tegnap indulnak Franciaországból, erre reggel mikor beszéltünk még mindig két kollégát vártak.... :(

Képek:

Kép

Kép Csongi táncol

Kép fánk evő verseny volt

Kép

Évi és
Kép
csongianya

Hehe... de vagányak a fiúk! :lol: Dejó hogy tettél olyan képet is ahol Norbi is rajta van. :) Nővérkém még nem küldött farsangolós képeket. :(
szilbee

Sziasztok,

hűű, de jó képek a tegnapi farsangról és a mai délelőttről is, jó lehetett mindenkinek!!!! :)

Szilbee, a 4 fiú jól összebarátkozott akkor! :)
Bence is nagyon huncutul tud mosolyogni, Marci is nagyon elbűvölő baba!
Csongi nekem olyan sokat nőtt! Nagyfiúsodott az arca is!

Köszönöm a válaszokat, tapasztalatokat szopi témában, alakulnak a dolgok, személyesen holnap emgyek ki a barátnőmhöz akórházba, majd akkor talán részleteket is megtudok...
Judit, 100%-ban egyetértek, hogy mindent megtesznek azért, hogy csak nehogy műhibaper legyen a vége, felelősség, miegymás... Na, pl. nekem is ezért kellett kórházban lennem januárban :?

Mi ma hirtelen ötlettől vezérelve Szegeden kötöttünk ki, kézműves vásár volt, illetve a vadasparkban voltunk, nagyon jól sikerált nap volt, teszek képeket!!
Kép séta, anya nézelődik.... Kép Sir Szabolcs Kép vadasparkban Kép eddig bírtuk kétlábon, ébren :) Kép kicsi bohócka

Kép
Kép
dorkáék

Szilvi,Kata!
Nagyon jók a képek gyerekek nagy huncotak,és látszik hogy összeverődött a fiús banda!!!

Dorka!
Szabi nagyon aranyos,kishapsis!
Pocakod is nagyon szépen gömbölyödik!!!!

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!

Szilbee, Zsuzsiék csak a végére értek oda, de Norbi, mintha érezte volna, hogy nekem kell pózolnia, ahogy látta nálam a gépet, folyamatosan ott volt. Egyébként is jól el volt Csongiékkal :lol: Zsuzsinak ma délután küldtem el a képeket.

Ja és nem is dicsértem még a jelmezeteket! Nagyon ötletes! És főleg apának volt nagyon jó! Jó kis buli lehetett otthon is!

Dorka, de éééédes pocid van! Szabi lovag nagyon vagány!

Igen, Csongi tényleg sokat nőtt (nadrágjain veszem észre) és olyan nagy fiú már...

Évi és
Kép
csongianya

Szép napot Mindenkinek!
Jól el van vesze a társaság.Nagyon jók a farsangi képek.A hős lovag nagyon aranyos és ötletes jelmez volt.Kreativitásban úgy látom mindenki feltalálja magát.
Dorka! Nagyon csini és szépen nő a pocid.Aranyos Szabi a képeken.
Pénteken a férjemnél Uh-vizsgálatkor epeköveket találtak, majd hétfőn megy vissza az Sztk-ba és beszélik meg hogy műtét legyen-e és mikor.De számomra nem ez a legfontosabb hogy mikor, hanem hogy hol és ki műtse meg. Hogy miért? Röviden Annyi hogya barátnőm édesapját előzetes egyeztetés alapján műtötték epekővel, de nem vágták hanem lyukasztották, egy követ benne hagytak ami kilyukasztotta beleket és nagyon csúnya dolgokat csinált odabent- a dolog vége az lett hogy szegény bácsi belehalt az operációba. Egyébként Szolnokon történt a dolog, és most mindenki menti magát hogy nem hibázott, de a család nem hagyja annyiban.Ezért kellene egy megbízható sebész orvos.Aki esetleg tud valakit ajánlani azt megköszönöm.

Kép
Kép
bmárti75

szép estét,
ma mindenki elfoglalt? Nagyon leálltatok...

KÖszönöm még egyszer mindenkitől a tanácsokat, szerencsére alakulgatnak a dolgok barátnőmnél, a pici már kaphatott nagyon kicsi anyatejet, a saját anyukájáét, mellszívó is bent van már... Annyira csodálom, hogy nem tört össze a barátnőm, nagyon jól viseli a körülményekhez képest a dolgokat.

Katlina, írni akartam, hoyg Robika a motornál naggyon komoly!!! Ez tipikusan az a kép, ami 50 év múlva is előkerül majd a fotóalbumból :)

Márti, én sajna orvost nem tudok ajánlani, sőt... Apum 2 hete volt bent, vesekővel szintén, rossz tapasztalatokat szerzett... Műtétre nem került sor, de ő biztoasn nem Szolnokot ajánlaná... Elnézést, hogy ezzel nem bíztattalak, de frissek az itteni élmények...

Kép
Kép
dorkáék

Áve.

Nah, így jó érkezni, képekre! :lol:

Szilbee, Dávid a fintorgós képen nagyon hasonlít Leventére :D
Marcival meg nem tudok betelni 8) Szokom a gondolatot, hogy hamarosan nekem is lesz egy ilyen helyes kis tökösöm :wink:

Évi, Csongi is jól mutatott a Zorro jelmezben :)

Dorka, tényleg szépen gömbölyödik a pocó :D Édesek a Szabi fotók!
Örülök, hogy barátnőd jól viseli a dolgot! A legfontosabb, hogy ne idegeskedjen fölöslegesen, nehogy apadjon a tejcsi. Majd júniusban én is igyekszem ehhez tartani magam...nem úgy, mint 2 éve...

Nobakker, micsoda kórházas sztorikat írtok :( (Judit, a tiéd is fasza volt a combnyaktöréssel :? ) Akkor már nem csak a tarjánit lehet "Karancs hús"-nak hívni...

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Én megen csak képekkel jövök. Ma voltunk a játszóházban, amit Kata említett. Tök szuper volt!! 8)

Sajna a fiúk megint szanaszét voltak, így nem sikerült Bencéékről képet csinálni... csak videón vannak rajta. :(

KÉPEK

Régen volt már ilyen szuper 7végénk. Eseménydús, fárasztó, de akkor is nagyon jó.

Kata! Azt felejtettem ma megkérdezni tőled, hogy sikerült végül a barackos süti?

Évi! Na azt el tudom képzelni! :lol: Ma délután meglátogattak minket... Hallod úgy csüngött Dév az uncsitesóján. Ölelgette, puszilgatta. Norbi pedig hasonlóképp... Jajj annyira édesek voltak. Dávid meg el volt teljesen ájulva Norbitól, ahogy annak lennie kell. :lol:

Balwin! Igen.. tényleg hasonlóak. Soxor az az érzésem Dév tiszta bátyja, csak barnában. :mrgreen:

Katlina! Ti hogy vagytok??

Márti! Szorítok, hogy párod mielőbb túljusson ezen. ++++++++++ A kórházas story... nem is tudok mit mondani... iszonyat, mik történnek. :? :( :x

Dorka! Aranyosak a képek! :D
szilbee

Szilbee, Dávidnak utólag is nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!!!

Kép

Kép
Kép
dorkáék

Szép reggelt!

Szilbee: az egyik képen le is van fényképezve, hogy Levente a legnagyobb csúszda tetején van!!!!! Nagyon jók lettek a képek. Majd én is teszek, meg küldök is, csak nincs itthon a gép... vonatozás lesz. Túrótorta nagyon finom lett, sikerült!

Évi: tök jó, hogy legalább még elsőben szívesen beöltöznek jelmezbe :lol: Csongi szereti, ha fényképezik, pózol :lol:

A motoros pasik is aranyosak :lol:

közben Márton a kezemben rúgkapál... :roll:

Dorka: az első képen a fekete kabátodban nem is látszik, hogy kismama vagy, olyan csini vagy! Barátnődnek kitartást! Vigyen be kézi fejőt nyugodtan, ki és milyen alapon tilthatná meg... tudom a csecsemős kedvencem beszólhat..., de ne foglalkozzon vele!

Katlina: hajrá-hajrá tanulás!!

Sajnos a szolnoki kórházról nekem sincs túl jó véleményem... sok kísérletezést hallani... betegek kárára...

Kép

Kép
szolkata

Erika! Reggel 8 előtt már 15 jelentkezési lapot kiadott a bölcsi! :shock: Azért szólok, hogy érdemes minél hamarabb bemenned érte!

Kata! Majd elvisszük a képektet vmikor pendrive-on. Akkor majd elhozzuk a ti képeiteket!
Igen! A csúcsos képet azért is tettem fel. Csak nem mert lecsúszni, inkább leereszkedett a kötélen. :lol:

Nekünk ma 15 hós oltás lesz...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilbee 2009.03.02 10:03-kor.
szilbee

Sziasztok!

Hétvégén mi is mamáztunk.

Boldog névnapot Dávidnak!

Andi

Kép
Kép
andii

Boldog névnapot Dávidnak!!!

Kép

Kép
szolkata

Köszi! Dávid nevében is! Átadom neki! ;)
szilbee

Hola.

Dávidnak Nagyon Boldog Névnapot!

Kép

Túlvagyok a mai tg-n...meglepően kevesen voltak :roll: A héten menek terheléses cukroslötyire.

Judit
Kép

Kép
balwin

Bakker, mé ilyen kicsi ez a kép?? :shock: Nemígyakartaaaaaaam :(

Judit
Kép

Kép
balwin

agyalgok...agyalok... úristen!... BbJudit első munkanapja... :lol: :cry: :roll: :shock: vagy valami ilyesmi... azért hiánycikk...

Balwin Judit: feletted is hogy repül az idő... :wink: :lol: közeledünk-közeledünk... :lol:

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Anna kecskeméti fejlesztője kérte a segítségem, én meg a Tiéteket: egy 2,5 éves, elmaradt beszédfejlődésű (és mozgásfejlődésű) kisfiúnak kellene valaki, aki szenzomotoros tréninget vállal ilyen idős korban Szolnokon. Tudtok valakit (névvel, elérhetőséggel) ajánlani? Köszönöm előre is.

Dávidnak nagyon boldog névnapot kívánunk! Szilbee, 15 hós oltáson túlvagytok?

Judit, milyen az első nap? :shock: :lol:

Tesóm is visszament tegnap. :cry: Majd csak júniusban jönnek újra.

Képek olyan jók, mint mindig, a kismamásoknak különösen örültem! Dorka, Te nagyon csinos vagy! :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Judit! Remélem lesz este energiád, hogy beszámolj nekünk, hogy telt az első nap a munkahelyen!

Szami! Sajna nem tudok segíteni. Erről jut eszembe... Hallottad hogy Szolnokon is lesz Gekko?

Megvolt... a 15. hósnál egy hangja nem volt. A prevenárnál (combba ment) volt egy kicsi sírdogálás...

Viszont valszeg fájhat neki, mert olyan csinált amit tán soha,,, ordított elalvás helyett. A nurofen se hatott... Így a nagy ágyon altattam el, a hátát simizve...

Olga?

Niki? meggyógyultatok már??

Ditke? Vizsgák?

Többiek??

Köszönjük még1x a köszöntéseket! 8)
szilbee

Megvagyunk,csak a takony és aköhögés Robikánál a tetőfokon jár(igaz tegnap este kezdődött),nagyon nyűgös így csak olvasgatok!

Kép

Kép
katlina

Szilbee, lesz Gekko? Jó dolog. Egyetlen bajom van vele. Az ára. :? :roll:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Sziasztok!

Dávidnak nagyon sok boldog névnapot kívánunk! bocsánat a késéssel! :oops:
Kép

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Az összes nagyfiúról remek jó képek készültek! Jó lehetett a hétvégétek.

Balwin: nektek már megállapították a baba nemét? Valószínűleg lemaradtam.

Szami: csak alapozóterápiás telefonszámot tudok. Ez hasonló mint a TSMT, csak eszközök nélkül. Egyébként nagyon szegény Szolnok ezen a téren. De jó, hogy lesz gekko.

Andi

Kép
Kép
andii

Hali!

Ma még talán nem esik az eső... :roll:

Bbj: ennyi? és milyen a munka...? Csajok?

Szamóca: azt hiszem, nem baj... (talán reklámnak is jó) ha ide írom én hallottam, hogy nagyon jó gyógytornász: Egri Vera 30/34-77-456, ő a Dévényi Anna módszerrel fejleszt... ha ő nem tud segíteni, mert nem olyan jellegű a probléma, akkor ő biztosan tud ajánlani valakit.

Szilbee: kettőt kapott egymás után?! Nálunk még nem volt ilyen... de biztosan én is rosszul viselném... A mi doki nénink csak egyszer olt egyszerre.

Katlina: jobbulást Robikának!

Kép

Kép
szolkata

Szió!

Azt álmodtam, 25 fok volt, ragyogó napsütés... :roll:

Csak gyorsan pár sort, várom, hogy ébredjen a Kisasszony, aztán spuri a boltba.

Dévnek utólag bár, de nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!!!!!

Köszönjük a hiányolást, megvagyunk, Antal már csüt.-ön szépnek találta torkát-tüdejét, gyógyszereket azért be kellett szedni, mostanra maradt a napi 3-4 orrszívás. Az életereje visszatért, újra a régi hál'Istennek, :lol: sőt új tudományok is bekerültek a tarsolyába... CD-állomány selejtezése... konyhaszekrényben terepfelmérés... és hasonlók. :)

Apa sokat dolgozik, reggel 5-től este 7-ig nélkülözzük... :(

Szülinapot tervezgetjük, nem lesz nagy buli, torta talán katicabogár, de majd még megyek pontosítani. Ajándék sincs még... :oops: És ötlet se nagyon... :oops: Játéka tenger. Ruha szintúgy, pedig én nem mondanék ilyet, de vadonásúj rucikat nőttünk át, meg kellett állapítanom a 7végi pakoláskor. :shock: Nem kerültek sorra. :oops: Kellenek ilyen apróságok, hogy pizsi, zokni, de hát azt amúgy is vennénk... Úgyhogy tanakodunk.

Na, sok is lettem, jövök majd reagálni ígérem, sok mindenkinek akarok írni sokat!

donkoaniko

Szép napot!

Köszönöm, Kata, el is küldtem gyorsan a számot és a nevet.

Anikó, mi is így vagyunk az ajándékokkal, úgyhogy én vettem egy teljesen "haszontalan" ajándékot: Jázmin imádja a barikat, így kap egy 60 centiset, jó puha, lehet hozzábújni, simizni... :lol:

Katlina, Robinak jobbulást.

Judit, itt lestem a monitort, hogy hol az írásod?! Ennél azért több minden történt, ugye? :shock: :oops:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Dávidnak én is boldog névnapot kívánok így utólag!

Jól vagunk, Dorka köhög még egy kicsit, így még holnapig itthon marad.

Szami: Írok privit, én is ismerek valakit, aki esetleg tud segíteni.

Niki

Kép
Kép
csni

Na itt a szieszta ideje. :wink:

Szóval:

Farsangozós-játszóházas-kirándulós képek nagyon klasszak minden gyerkőcről és szülőről!

Kórházi sztorik: :cry: :evil: Tényleg! Az e havi kismamában a Hetényi szülészete mutatkozik be.

Judit drága! Nagyon szép lett a kandallótok!!! Mikor lesz a felevatása? Hátad hogysmint? És milyen a munka?

Andi! Nagyon szép súlyban van Nóri! Dorka örülök, ha a 8,5-öt eléri 1 évesen. :roll:

Ja, erről kérdeztem Antalt, hogy mi van, ha nem történik meg a születéskori súly meg3x-ozása, azt mondta, semmi. :shock:

Szami! Máténak akkor hivatalosan is gratula! :D Fejlesztés-ügyben nem tudok sajnos segíteni. Akkor az a bari nem haszontalan, ha hozzá lehet bújni! :wink:

Kata! Milyen volt Bencének az abonyi vonatozás? Táblit én is úgy tudtam megnézni, ahogy Andi írta. Küldöm az új számomat priviben, más adat nem változott. Fürdős kép: :lol: Olyan gondoskodó nagyfiatok van!

Dorka! De szép nagy már a pocakod! :) Barátnődék hogy vannak? Kinél szült egyébként, és milyen volt a szülése? Nekem tetszik nagyon a Nimród név! :) Virágékról tudsz valamit?

Katlina! Robika nagyon vagány a bukósisakban!!! :D Hogy vagytok?

Márti! Férjednek mit mondtak?

Jaimee! El vagy veszve!!!!!!!!

Kitten is, Rami is…

Lányok, Dorka nem akar enni. Illetve bébikaját nem akar. :shock: Ha bolti, ha én kotyvasztom, pár kanál után elég neki. A tejpépekbe, amiket eddig imádott, bele se nyal. :shock: Bezzeg a mi kajánkból meg enne nagykanállal. Persze többnyire megszánjuk a kis éhenkórászt. :oops:
Szerintetek lehet az, hogy megunta már a bébikosztot, más ízekre vágyna? Vagy mi ez a tüntetés, és látványosan csak a "bébipapi" ellen? Mert most teljesen tanácstalan vagyok... Húznám még az időt legalább a szülinapjáig... De valamit meg csak ennie kéne... :roll:

donkoaniko

Sziasztok!

képeket megnéztem, látom mindenki jól érezte magát! szupi lehetett!

Kandallót felavattuk, nagyon jól szuperál, a gázfogyasztásunk erőteljesen lezuhant.

Gréti beteg lett, Misi van itthon vele délig, aztán cserélünk. muka elkezdődött, igazából oylan, mintha itthon sem lettem volna...jól érzem magam, Leti is a bölcsiben továbbra is. a koránkelés zavar, de majd megszokom azt is.

hátam megnyugodott, várom a köv hullámot.

Szami!
jó az! oylannak is lennie kell!

Anikó!
hát sztem nem baj, ha már azt eszi!

ennyi voltam, mentem készítem a cuccokat holnapra...mostanában korábban is nyugovóra térünk...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok,

Robikának, Dorkának és Grétinek jobbulást kívánunk, a meggyógyulók pedig maradjanak sokáig azok! :)

Katlina, hogyan alakult Robika estére?

Judit, tök jó, ha jól érzed magad a melóhelyen, és Leti is élvezi a bölcsit. Így is kerek a világ... :)
Amúgy veled álmodtam... vajúdóban voltunk, te a 3. babával, és azt mondtad (ne nevess, nagyon durva lesz), hogy hármas hálózsák lesz a neve.... Nagyon durván hülyeségeket álmodok, bocsika!

Szilbee, Dév ugye nem lázasodott be 2 oltás után?
Szegénykém, nem lehetett jó neki a tegnapi nap... Ma is éreztette még hatását?

Anikó, Dorcsi lassan bepályázik a felnőttkajára :wink: Egyszer eljön ez az idő, kinél korábban, kinél később. Azért ne add fel még teljesen a tejéppes, bébikajás dolgokat, pár nap múlva kísérletezz sztem megint, mi is így csináltuk, és bejött.
Köszi, barátnőmék napról napra fejlődnek, minden nap egy kicsit több, amit elértek... Hét végén talán jöhetnek is haza.
Virággal múltkor összefutottam, Védike már egy éves múlt, aranyos nagyon!!!!

Szami, egy hozzábújós bárány egy életen át elkísérheti Jázmint, úgyhogy sztem sem haszontalan, lehet, egy hosszú életre szól :)
Tök jó lenne! :)

Judit, nem fáradsz még nagyon? Én olyan hullásan érzem mostanság magam....

Köszönjük a képekre küldött bókokat :oops:

MA voltunk UH-n dokibácsinál, most már tuti, hogy kisfiú, itt már aztán minden látszott, aminek látszódnia kell! :)
ÉS ráadásul azt mondta dokibácsi, hogy nagyobb lesz, mint Szabi (3890 g) :shock: Talán nem is fog 40 hétig bent növögetni....
Pl. a feje, törzse nagyjából 31-2 hetes babának felel meg...

Szerencsére amúgy minden nagyon rendben van, vasat sem kell szednem.

Kép
Kép
dorkáék

Hinnye, hol van mindenki? :shock: Másik fórumot alapítottatok? :wink:

BBJ: Szuperül, olajozottan alakul akkor a melókezdés. Leszámítva persze a betegséget :( ....Szép lenne, ha a 4-6 órás munka elterjedtebb lenne itthon, ugyanúgy, mint külföldön. Kandallóképek? Begyújtott?

Dorka: Remek hírek! Nagyon szépen növekszik Ketteske.És jól bírod a 3. trimet? Nem fáj a derekad, csípőd? A képek nagyon jók, csatlakozom a többiekhez, gyönyörű pocakod van. :P

Szilvi: Akkor bölcsi jel. letudva? 8) Mikor kezdenétek? Novemberben kb.?

Anikó: Szkájpon megbeszéltünk mindent. 8) 8)

Balwin: Ti hogy vagytok? Egyszer előfordult velem is, hogy 5-en voltunk tg-n mindössze. Mondta a védőnő, hogy sokan megszültek. :shock:

Kata: Örülök, hogy fincsi lett a túrótorta. A fürcsis kép nagyon jó, nekünk nem is volt ilyen fürdető bigyónk, de praktikus nagyon.

Betegeskedőknek jobbulást!!!

Eltűntektől füstjelek legalább????

Mi jól vagyunk, Réka váratlanul elhagyta az éjszakai szopikat :shock: :shock: :shock: :shock: Már egy hete nem kér éjjel cicit. Andi, ti hogy is álltok az éjszakai szopikkal? Szóval maradt az esti egyetlen szinte komfort szopi. :P :P :P

Elkezdtem a tavaszi holmik beszerzését Rékának, kisrucik, pólók, nyári ruhák...Allig várom a postát. :P :P

Szép napot mindenkinek!!!
jaimee1

Helló!

Anikó: szerintem nem baj ha nem 3x-os a testsúly. Nálunk is egy fél kilóval kevesebb annál, de tök jó súlyban van. Emiatt ne aggódj.
Nálunk is pont így volt! Amikor ide költöztünk már sokkal jobban ette volna a felnőtt kaját. Én egy hónappal a szülinapja előtt már adtam is neki. Mellette eszik még bébikaját is, de már többnyire nagyoknak valót. Viszont egyedül enni nem hajlandó. Kanállal csak kavargatni és szétkenni szeret, ha meg vezetném a kezét a szájába kitör a hiszti. Majánál egyébként minden határidőt szigorúan betartottunk, sőt... De Nóri már tíz hónaposan sutyiban ette Majával a kindertojást. Persze nem kap csokit, csak ez is előfordult. Egyedül tejet nem adok neki 2 éves koráig. Persze olyan kaját már evett amiben volt egy kis tej, csak tisztán nem.

Hát az éjszakai szopi változatlan 2-3 alkalommal eszik a drágám. Viszont napközben már nem. Néha reggel sem. Az éjszakain erősen gondolkodom, hogy drasztikus leszek. Csak az a baj, hogy mivel elvileg utolsó gyerek, nem zavar annyira, hogy leszoktassam, mivel meddig szophat még max egy fél év. Utána nyista szopi. Tehát egyik pillanatban szeretnék már végigaludni egy éjszakát, utána meg a jóleső szuszogására gondolok amikor végre csatlakozik. Persze az sem jó, hogy éjszaka eszik, mert az éjszaka nem arra való. Áááá dilemma ez a javából. Szóval tapasztalatokat várok. Erika, neked tök jó, hogy ilyen gond nélkül ment!

Dorka: tényleg nagyon csinos vagy! A Nimród tényleg gyönyörű név!

Andi

Kép
Kép
andii

Anikó:

nálunk születési súly: 3540 g, 1 éves súly: 9000 g.
Ez a súlytriplázás nem előírás vagy követelmény, sztem már nem is figyeli senki.

Andi: Én is ugyanígy éreztem. :wink: hát nálunk is így kezdte Réka, hogy a nappalit elhagyta. Kicsit segítettem mondjuk neki, de nem hiányolta. Aztán előbb komfortszopizott éjjel, tehát nem szopott sokat és mostanra, majdnem 15 hónaposak vagyunk elhagyta az éjszakait. Szóval sztem még ráérsz drasztikus lenni. Én egyáltalán nem vártam még, hogy elhagyná az éjszakaiakat, aztán tessék. :shock: :shock:
jaimee1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?