Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm lányok! Ez az új kenőcs nagyon hatásos, elég 3-4 naponta pár helyen bekennem, ahol már kezd kipattogni, és megint semmi. :D

Adélnak szép súlya van! Petinek csodájára jártak a rendelőben, pedig a fiúk általában valamivel nagyobbak! :P

Mzs: Dorka milyen ügyes! Nem szokta még kivenni a cumiját? Peti egy párszor kivette és elhajította, aztán meg sírt érte. :lol: Most már vissza is teszi több-kevesebb sikerrel. :lol:

Dytke: Mi is küzdünk a fogakkal. Peti nem alussza át az éjszakát, 3-kor ébred, és utána 1,5-2 óránként, nagyon csorog a nyála is, de az a 3/4 óra nagyon kevés!

Kép

Kép
nikuc

Mzsperx- igen a kicserélés ugyanolyanra szól persze, lehet hogy félreérthetően írtam le.

Dius- Kristóf azért eszik ritkábban mert ő sajnos tápszert kap, azt sokkal nehezebb megemésztenie mint az anyatejet. A napi adag egyébként testsúly kg x 150ml elvileg, de Barnus sokkal nagyobb súllyal született mint Kristóf. Kristóf most 5700 gr,de 3200 vel született.Szerintem nyugodtam adj neki annyiszor ahányszor kér enni, anyatejjel nem lehet szerintem túletetni, a tápszerrel viszont vigyázni kell, nem lehet túllépni az előírt adagot. Egyébként lassan kicsit én is emelni fogom az adagját mert 3 hónapos korban 5x180-at kellene ennie. Én úgy szoktam hogy fokozatosan emelem meg az adagot, először az esti utolsó evésnél adok többet majd. Látod nekünk nem is alussza végig az éjszakát (egyszer felkel enni) mint nektek Barnus.

Nikuc-örülök hogy használ a krém. Kristófnak is teljesen eltűnt és nem is jön most elő mert visszatértünk a hipoallergén tápszerre

Kép

Kép
tüni75

nikuc - kívánom Petinek, hogy ne szenvedjen ennyit vele. mi dec. eleje óta nem alszunk. előtte 1-2-szer kelt csak

dytke

Dytke
Már itt is jó idő van. :lol:

Tüni
Kristófunk van mindkettőnknek, és még a vonalzónk is egyforma. :)

Kép
Kép
susytunder

nikuc, ritkán van a szájában a cumi, amikor nem alszik. és igen, párszor kivette, és mérgesen méltatlanodott, hogy ki vette el tőle??? :D

megmértem, mennyit evett, 6 óra után hajlandó volt 90-et, ááá. tuti,hogy nem a mennyiséggel van baj, mert a második cicit nem is kérte! le kellett megint fejjem. bolondgyerek :D

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Tudnátok olyan linket adni nekem, amiben hordozókendő megkötési módok vannak? Videó, rajz? Főleg újszülött érdekelne. Csengét szoktatnám hozzá... Csak amit adtak a kendőmhöz rajzos útmutatót nem találom sehol... :x

Ja. Csengét szerintetek mikor tehetem be úgy a kendőbe, hogy a lábai kilógnak?

KÖSZÖNÖM!!!!!

Hálából egy mai kép nektek!

Kép

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Mzs!

Szépséges Dorkád van! És detto azt csinálja,mint Kamilla! Hát nem épp az evés a központi kérdés az én lányomnak sem! Én nem mérem,majd jövő héten oltásnál mázsálják,a minimum hízást eddig teljesítette mindig,hurkás,jókedvű,nappal képes akár 5 órát is aludni egyben (na éjjel azért itt még nem tartunk,olyankor gyakrabban éhezik meg),de elképesztő keveset szopik,sokszor csak pár kortyot,főleg,ha meghallja valamelyik tesója hangját,mert hát az sokkal érdekesebb mint a kaja! Közben meg írtó mozgékony,kúszik a kisasszony!

Nikuc!

Juj! Peti nagyon sármos kis fickó már most!

Márti
borossné becz márta

Lányok, szerintem ne essetek kétségbe, Lilla sem tudott százakat megenni soha, mégis szépen nő :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Lányok, szuper jó kedvem van!

Voltunk ma délelőtt a gyógytornán, Pálmi mintha csak megérezte volna, hagyta magát este hamarabb lefektetni és reggel pont mielőtt ébresztenem kellett volna, magától felébredt, így nem kellett felkelteni!

A torna szuper jó volt, a gyógytornász szerint nincs semmi baja a hátának, ő nem látja, hogy kevésbé lenne izmos. Szerinte mindent szépen csinál és azt mondta nem kell még ilyen korú babának feltétlen forognia, majd úgy 6 hónapos kora körül.

Tanultunk pár gyakorlatot, azt minden nap kell csináljam vele 4-5-ször pár percig, ő azt javasolta, hogy a pelenkázást kössem össze vele. És 3 hét múlva kell visszamennünk új gyakorlatokért :)
Apa levideózta a gyakorlatokat, nehogy elfelejtsük :lol:

Mikor hazaértünk fogtam a babakocsit - és mivel már úgyis be voltunk öltözve - mentünk tovább és sétáltunk egy órát, nagyon szép napsütés van!

Aztán hazajöttünk, megjött anyu picúrkára vigyázni, de a páromal úgy döntöttünk hogy ma nem megyünk el edzésre, mert már így is kiesett a munkából a délelőtt a gyógytorna miatt, így én is nekiestem a munkának, 3 órán át dolgoztam, és most úgy tűnik sikerült utolérni magam, minden elkészült, aminek a mai napig meg kellett lennie, úgyhogy ez is nagyon feldobott!

Nikuc, ez vicces, hogy köztünk is egy hét van! :) Akkor te is oroszlán vagy?

Viszont a tornán megfigyeltem, hogy picúrka szeme majd kiesett úgy nézte a másik babát, úgyhogy társaság kell nekünk!
Nagyon élvezte a tornát egyébként, úgy látom minden újdonság nagyon leköti, szerintem itthon már unatkozik, már mindent látott, nem találkozik új emberekkel, új helyszínekkel.

Kép

Kép
sz.veronika

Jaj, de cuki Dorka! :)

Imádom mikor így fogják a dolgokat! Ma reggel mialatt reggeliztem Pálmi megszerezte a kekszes zacskót és vagy 10 percig rángatta, zörgette, elengedte-megfogta, nagyon jól elvolt vele :lol:

Csenge meg kis alvósbaba :) Jól áll neki a piros :)

Ildi,
Lillu később se evett soha többet? Én azt várom, hogy azért előbb-utóbb csak eszik többet... hiszen a napi mennyiségnek nőnie kell ahogy a súlya nő, ha sosem fog többeket enni, akkor annak az lesz az eredménye, hogy még sűrűbben fog???

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika örülök hogy ma jó napod volt! :) Mi is sétáltunk ma Barnussal két és fél órát, és még 7óra fele elsétálunk majd apával is tescoba! :) Szeretem ezt az időt!

Mzs, Edina Hát nagyon édesek a picurkák! :)

Képzeljétek Barnusnak hullik a haja! :( Mikor nő majd vissza? Kopaszka lesz?

Kép
dius87

Dius,
igen a veleszületett haj kihullik és majd nő helyette "rendes" :)

Pálmi is úgy néz most ki mint egy kopasztott csirke :lol: És hátul meg ahol fekszik rajta teljesen kopasz :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Köszönöm! Ha Peti az apukájára üt, biztos nagyon jó kis pasi lesz! Eddig Rá hasonlít jobban... :mrgreen:

Petinek is hullik a haja, és neki is van kopasz folt hátul, viszont elől meg egész jól nő, aztán majd egyszer csak újra lesz hajuk. Nekem meg szinkronban hullik Vele együtt. :lol:

Nahát, Csenge milyen szép nagy baba! :D Sajnos hordozó témában nem vagyok otthon!

Veronika: Én is oroszlán vagyok, és az volt az első, hogy elkezdtem számolgatni, hogy Te is. :lol:

Tüni: A HA tápszertől eltűnik? Nekem is írt a doktorbácsi vészhelyzetekre, de nem mertem neki adni, mert azt hittem, hogy mivel az is tehéntejből van, gázos lehet. Persze szoptatni szeretném továbbra is, de ha kevés a tejci, jó tudni, hogy aggodalom nélkül adhatok egy kis tápit.

Kép

Kép
nikuc

Nikuc,
az én hajam is hullik rendesen, ez mikorra múlik el? Azt tudom mitől van, hogy a terhességi hormon hatására egyszerre kezdenek nőni a hajszálak, ezért szülés után egyszerre is esnek ki és kell neki idő amíg újra össze-vissza nőnek, mint normálisan. De jó lenne ha már visszaállna, mert mást se csinálok, csak Pálmi kezéből szedegetem ki a hajszálakat :) Mindig sikerül szereznie, persze nincs nehéz dolga, mert mindenütt van :)

Remélem az oroszlánok jól kijönnek a mérlegekkel, szerintem igen :) Nálunk mindkettőnk aszcendense szűz ráadásul, úgyhogy valamilyen szinten egy hullámhosszon leszünk :) A vicces az, hogy nem nagyon hiszek ezekben az asztroizékben, mégis rám pont passzol az oroszlán is meg a szűz aszcendens is :)

Mi H.A.-s tápszert eszünk, Pálminak semmi baja tőle. Az viszont érdekes, hogy 3 hónapos kortól van újabb tápszer, de a doktornéni még mindig az újszülötteset írja nekünk, sőt azt mondta hogy eheti nyugodtan 1 éves koráig...

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, én a szopikat nem mértem, mert bediliztem volna... de az biztos, hogy 1,5 évesen az esti tápiból se fogyott sose több 100 ml-nél, ill. kisebb korban mindenki hencegett, hogy ennyi meg annyi bébiétel fogyott náluk (1-2 üveg), na Lillu egy félnél többet sose evett meg, ha én csináltam kaját, legtöbbször ez volt, abból is max. 3/4 avent pohár ment le... mostanában kezd rákapni az evésre inkább.

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!
Itthon vagyunk végre, az első pár nap döcögős, még be kell rendezkednünk.
Milos baba egyelőre álombaba, eszik-alszik-pisil-kakil :D
Pénteken megyünk nefrológiára, elkezdődnek a kivizsgálások.
Írok majd bővebben, ha egy kicsit beindul az élet.
Megpróbálok egy képet betenni Milosról.

Kép Milos

Kép
Kép
Kép
iricc

Iricc,
gratula az álom babához! :) És szurkolunk a vizsgálatokhoz!

Ildi,
hát akkor nem várom, hogy többet egyen :)

Kép

Kép
sz.veronika

Szia Iricc!

Gyönyörű kis bébikéd van! Drukk a minél jobb eredményekért és várunk a mindenféle beszámolóval!

Márti
borossné becz márta

Iricc,

Milos gyönyörű, drukkolunk, hogy minden rendben menjen!!! :D

Veronika,
nem semmi vagy! Dolgozol is? Meg tornázni jártok, meg 2 óránként eteted Pálmit...nem csoda, hogy kissé feszült vagy! Én nem dolgozom és tornázni sem volt még soha időm, sőt, hajat mosni is ritkán :shock: :? A háztartást még úgy-ahogy viszem, de főzni nagyon ritkán tudok, mivel Dávid napközben nem igazán alszik. De arról már letettem, mert csak ideges lettem, ha felébredt, hogy még nem voltam készen. Ez pedig nem jó, így hagyom a fenébe a főzést (hol anyós segít be, hol rendelek, hol csinálok valamit).
Valahol lazíts, mert Pálminak kiegyensúlyozott, boldog anyukára van szüksége! Nem kell tökéletességre törekedni: tökéletes anyuka és háziasszony és fitness lady és dolgozó nő stb....
bocs, nem akarok okoskodni, csak saját tapasztalatom eddig ennyi, hogy feszült és ideges lettem, ha beterveztem valamit és a gyerek borította - mostantól nincsenek tervek, ahogy sikerül a napunk, úgy sikerül. Férjem is azt kérte, hogy inkább kevesebbet dolgozzak napközben, este nem egy idegbeteg, feszült anyukához szeretne hazajönni! Többet ér, ha jó a kedvünk - nem baj, ha nincs elmosogatva vagy kivasalva!

Kép
ugabesz

Veronika!
Pálmi evésével kapcsolatban kérdezném , h. hányszor eszik naponta?
Bocsi ,hogy belepofátlankodok ,de azt hiszem vasárnap írtad,h. egész nap alszik csak enni kel fel 1-2 óránként .
Nekem is tápszeres már a babám ,de én nem adok neki 2 óránként enni , mert a tápszer és anyatej között ég és föld a különbség ! Anyatejjel nem tudsz túletetni egy babát , de tápszerrel lehet problémát okozni , nem szabad 2 óránként etetni , pláne ebben a korban . Ja , és a mi doktorbácsink szerint nem kell mellé folyadék pótlás , esetleg nyáron a nagy melegben . Egyébként az én kislányom jövő héten lesz 4 hónapos és 4 óránként eszik.
Most nem okoskodni akartam csak mivel "egy cipőben járunk " úgy gondolom ennyi a minimum, h. ezt leírtam . / én is császárral szültem
:? /

Segítség nekem ! Lányok Beco II babahordozót keresek , ha tud valaki esetleg megköszönném :D vagy tapasztalat az ebay-ról ? valaki rendelt már ?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evi1969 2009.02.25 20:54-kor.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Edina,
Csenge mekkora baba! :D :D :D Nagyon édes! :D

Mzs,
pont kérdezni akartam, hogy hogy megy Dorkának a szopizás...hát az első hónapokban még 150-ket nyomott, ugye? Ki érti ezt?
Viszont a fürcsizős kép nagyon helyes! :D Aki ilyen jól érzi magát, annak biztosan elég ennyi kaja is. Nem lehet kiigazodni ezeken a picurikon...én sem tudok.

Kép
ugabesz

Csak gyorsan átfutottam én is mindent, ma végre megint le tudtunk menni apa szüleihez, amióta tél van, vagy betegek voltunk, és azért nem, vagy csúszott az út és azért nem. Hiába olvad ezerrel, volt ott még annyi hó, hogy nagyapja vagy 20 percig húzogatta a szánkón Samut, nagyon élvezte! Samu biztos, nagyapa meg valószínű, bár a dereka nem biztos :) Hógolyót is csináltam neki, amit 'eldobott', nagyon boldog volt, amikor a kezébe adtam :D

Az összes baba annyira édes! Csenge, Dorka, Milos, Peti, mind tüneményesek!

A betegeknek üzenem, hogy azonnal gyógyuljanak!

Edina! Ezenaz oldalon vannak képes és videós kötözési módok is! A képesnél az első négy mehet újszülöttel, keze legyen benne, nem úgy, mint a képeken a 'nagyfiúnak' A fejére picit rá lehet húzni a keresztezett kendőszárak egyikét, és akkor az tartja, főleg, ha elalszik. Ittmeg egy héber kendőoktató honlapján lévő videók vannak. A szöveg nem érdekes, de szerintem nagyon szépen, precízen mutatja, teljesen érthető, követhető. Ittvannak youtube-os videók a zsebes keresztezettről, ittpedig a kengururól kötésről.

Évi! E-bayről még csak kendőt vettem, németektől, de azzal jók a tapasztalataim. Becot nem nagyon láttam ott, de más országoknál biztos van. Itthon legnagyobb eséllyel a mamami.hu fórumán bukkan fel eladó darab.
danann

edina: http://babainfo.freeblog.hu/tags/hordoz ... end%C5%91/

márti, naja, dorka is már csak a 100-akat hízza hetente :) viszont annak ellenére, hogy ennyit eszik, éjjel épp most álltunk át az egy szopira. neki ennyi kell és kész.
ildi, dehogy esek kétségbe, csak vicces. 3 hetesen 150-eket evett :D éss 300-at hízott.

veronika, ezek jó hírek.
nem feltétlen kell többet enni, hogy kielégítse az éhségét, ugyanis egyre jobban feldolgozzák.

dius, ne aggódj, a babahajat lecserélik legtöbben gyerekhajra :)

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Nagyon szépek a babák, kis husik. :)

Edina

Isten éltessen sokáig névnapod alkalmából!

Kép
Kép
susytunder

Iricc, Milos nagyon édes baba! :lol: Drukkolunk továbbra is Nektek :wink:

Edina, mi is boldog névnapot kívánunk!

KépKép

KépKép
beneildi

Jó reggelt!

Gabesz,
hát igen, nálam is a házimunka látja a kárát :) Van egy ismerős, ő jár most hetente 1-szer takarítani.
Arra gondoltam, hogy ha egyszer dolgozom és pénzt keresek, akkor mire keresem, ha nem arra, hogy meg tudjak fizetni olyan dolgokat, amit nem akarok/tudok idő-energia-kedv hiányában?

És hát a főzés a másik... én is csak ritkán, heti 1-szer kb... anyu hoz még a héten 1-2-szer valamit, illetve mi is rendelünk. De majd ha babócának már kell kaja a tápszeren kívül, akkor muszáj leszek csinálni...
Úyhogy tulajdonképpen házimunka nálam csak a mosás-teregetés-vasalás-ruhaeltétel, mosogatás, rendrakás. De ez is épp elég :)

Az a helyzet, hogy annyira álom melóm van, hogy nem akarom a baba miatt feladni, majdcsak átvészeljük ezt az időszakot....

Mikor tervezgettük, akkor úgy beszétem meg anyuval, hogy úgy fogom a munkát és babázást csinálni, hogy napi 4 órában ő vigyáz a babára amíg én dolgozom, és másik napi 4 órában pedig a munkámból adok le neki, olyanokat, amiket ő is meg tud csinálni.

Arról volt szó tavaly, mikor nyugdíjba ment, hogy szívesen dolgozna, és felajánlottam, hogy akkor így dolgozzon nekem napi 8 órát (4 óra babázás, 4 óra munka), természetesen fizetésért.
De közben anyu meggondolta magát már nem akar dolgozni, heti 3-szor jön át 4-4 órára, ami ugye egy héten 12 óra a tervezett 40 óra segítséghez képest...

Evi,
igaz, hogy sűrűn eszik, de nagyon kevéskéket, így nincs meg a napi "előírt" adagja sem. Éjjel 12 órát alszik 1-2 evéssel, nappal a másik 12 órát tölti 2 óránkénti evéssel, így egy nap kb. 8-szor eszik. A vizet most azért próbáltam neki adni, hogy akkor hátha kihúzza 3 órán át kaja nélkül, ha közben kap inni, és akkor talán 3 óra után többet enne...

Mzs,
én úgy tudom, hogy pont így normális, az első 3 hónapban híznak többeket, aztán lelassul a hízás üteme, 3 hónapos kor felett heti 100-akat kell ha jól tudom.

Kép

Kép
sz.veronika

Ja, egyébként apa tegnap el lett kényeztetve, kapott masszírt meg mindent, körül lett ugrálva rendesen, hálaképp, hogy már 2 teljes napja egyszer sem ébresztette fel picúrkát :)))

Most kétféle dolgot csinálok egyébként amíg meg nem jön a nappalira az ajtó, egyrészt hogy amint látom, hogy aludna el Pálmi, akkor felrohanok vele az emeletre és ott teszem le aludni a kiságyába, redőnyt lehúzom, ajtót becsukom rá, és ott tud nyugiban aludni, mert az emeleten nincsenek olyan zajok, csörömpölések, mint itt lent, mert itt a konyha és a bejárati ajtó egy légtérben a nappalival.

Ha meg mégis itt lent alszik el, akkor a babakocsiba teszem le és letakarom egy vastag takaróval, ami remélhetőleg valamennyit tompít a zajokon (kétolalt van nyílás a padló felé, úgyhogy kap levegőt, meg a fejrésznél természetesen felhúzom az ernyőt, így elé légtere van a takaró alatt)

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika!

Hú,nekem ez az egész olyan fura,ami nálatok van! Én meg pont fordítva működöm: Nincs olyan munka,amit ne adnék fel a babákért... de különbözőek vagyunk,nincs ezzel baj! A lényeg,hogy a babáinkra jusson mindig elég idő és főleg szeretet! Ezzel meg nálatok is minden rendben van. csak olyan érdekes,mennyire különbözőképpen élünk,meg látunk dolgokat....na jó,nem vagyok szociológus,csak nagyon érdekel az emberek viselkedése és annak miértje... :lol:

Edina!

Isten éltessen!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Köszönöm a kötözési linkeket! Én valahogy nem találtam jót. Biztos rosszul keresek... :lol:

Köszönöm a névnapi köszöntést is! Aranyosak vagytok! :D

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Márti,

alapvetően én is otthagynék bármilyen munkát a bébiért, kivéve ezt :)

Teljesen kötetlen, akkor csinálom amikor tudom, csak egy bizonyos munkamennyiségre mindig van határidő. És így itthon tudok lenni picúrkával, ráadásul nagyon jó a munka mennyiség - fizetés aránya! :)

10 évig ültem irodában reggel 9-től délután 6-ig, na azt mégegyszer nem akarom!

Ilyen egyedi lehetőség meg még egy nem lesz, nem lenne érdemes feladni 1-2 év babázásért (amit nem is adok fel teljesen végülis, mert itthon vagyok vele, csak kicsit nehezebb) hogy hosszú évekig még nagyon jó munkám legyen...

Majd oviba meg bárhová is sokkal könnyebben viszem így, hogy kötetlen a munka, mintha valami munkahelyről kéne rohanni, úgyhogy hosszú távon neki is jó.

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika
Csak halkan mondom, nem rossz indulatból, hogy vigyázz azzal, hogy kinek mondod, hogy dolgozol, nem azért, mert Márti nem tudhatja, vagy bárki közülünk, de sosem lehet tudni, hogy ki olvassa e sorokat, és elvileg gyed mellett nem lehet dolgozni. Nehogy baj legyen.

Kép
Kép
susytunder

Milos nagyon szép baba! :lol:

Veronika: Én annyira nem hiszek a horoszkópban. Aszerint mi a férjemmel abszolut nem illünk össze, és nem nézek fel rá. Ennek ellenére, Ő az egyetlen, akire felnézek, napról napra jobban, és tökéletesen kiegészítjük egymást. :lol: Egyébként Petinek is ugyanaz az aszcedense, mint nekem... skorpió... :twisted: Ha már asztrológia, azt mondják, hogy a mérlegek elég gyenge jellemek, de egy erős aszcendens segít rajta. :wink: A szűz nagyon jó, kitartóvá, és nagyon kiegyensúlyozottá teszi! :wink:

Egyébként ha itthoni munkám lett volna, szívesen dolgoztam volna én is tovább! Kicsit sajnálom is, hogy nem dolgozhatok, egy angoltanfolyamon gondolkodom most... :roll:

Márta: A sok forgatástól Peti már kezdi az oldalrafordulást! Ma magától oldalra fordult! :D

Kép

Kép
nikuc

Lányok: A GYED-ből jól tudom, ugye, hogy vonnak Szja-t? Mert mi most korszerűsítjük a fűtést, és tudjátok, van az az új szabály, hogy az ilyen számlából 30%-ot, max 100eFt-ot vissza lehet igényelni az adóból. Sajnos a férjem keresetéből nem lehet, marad az enyém.

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Edina, boldog névnapot!! :)

Minden baba nagyon helyes! :D

Iricc, szurkolok a vizsgálatok miatt!

A babahaj nálunk is hullik, tiszta kopasz a feje szegénykémnek hátul. :)

Mi talán kezdünk meggyógyulni. :) Bár szerencsére Levi nem nagyon kapta el (le is kopogom).

Anita

anitapo20

Sziasztok!

Az előző üzenetem rossz helyen küldtem el, nem tudom kihez ment. (bocsánat)Remélem most sikerül.
Légyszíves aki tud információkat Demendi Csabáról, az írja meg.
Neki van uh a rendelőjébe? Volt valaki aki nálla szült?

Köszönöm előre is mindenkinek!
brukari

Sziasztok!

Képzeljétek, Adél tegnap felállt a járókában többször is. Csak aztán elbátortalanította az, hogy mindig visszahuppant a fenekére. :) Olyan édi volt! Ja, és ma fektettem volna le ebéd után és többször is be kellett mennem, mert felült és elkezdtett játszani. Most ült fel először magától. Hirtelen fejlődésnek indult a gyerekem! Még nem mászik, de már négykézláb van sokat és próbálkozik.

Kép
Kép
kincsesi

iricc, köszönjük a képet Milos babáról, örülök hogy rendben vagytok, írj majd légyszi, hogy mit mutatnak a vizsgálatok. Addig meg élvezzétek a közös napokat.

Edina, édes a kis Csengéd. Nagyon szép baba.

mzs, Dorka nagyon helyes!!! :)

kincsesi, gratulálok a felálláshoz! Régen láttuk a lányaidat, tehetnél képet :)

brukari, sajnos én nem ismerem az orvost.

Nálunk is nagy dolgok vannak. Róza kedvvel eszi a főzelékeket, igaz, még csak krumpli, répa, sütőtök, alma van benne, illetve egyszer kapott brokkolit (ezt újra próbáljuk, mintha kicsit csikarta volna a hasát), és egyszer a barátnőmnél cukkinit. Most gyümölcsöt nem eszik egyáltalán, sem házit, sem bébikaját. Viszont, ma mixeltem először a főzelékébe csirkehúst, kicsit kevesebbet evett belőle, mint a húsnélküliekből, de lehet hogy ettől független. Nagyon csodálkoztam, mert eddig elég minike adag főzelékeket evett, egy-két nap óta viszont simán lement kb 2 dl, de lehet hogy ez csak mutatóban volt, mivel ma már kevesebb :) Beneildi, engem biztattál azzal, hogy Lillu sem evett nagy adagokat.
Mostmár mindennap hússal adjam a főzeléket? vagy hányszor kb egy héten? És a husit jobb beleturmixolni, vagy jobb lenne a főzelékre rátenni a húspépet? (bár ez utóbbit ilyen kis adagnál nem tudom, hogy csinálnám, már a turmixolás részét :)).
Mozgás: gyönyörűen ül egyedül, de felülni még nem tud. A fejecskéjét, s majdnem a mellkasát-hátát is felemeli fektében. Gurul, már nemcsak egyik oldaláról fordul a másikra, hanem megtesz akár még egy fordulást is :) Édesen beszélget, hosszasan eldumál magában vagy velünk. Nagyon büszke vagyok rá :) A fogacskák még csak kitörőben, volt pár nehezebb óra, de komolyabb sírás, nyűgösség még szerencsére nem. Ja, és aminek nagyon örülök: még mindig naponta hatszor szopik, s szerintem most van is jól tej, többször van, hogy az első szívásoknál nagy prüszkölés van, ahogy hirtelen nagyobb adagban bespriccel a tej :)

Kép
Kép
szalamandra

Gratula Adélnak! :) Milyen izgi lehet, már én is alig várom! :)

Ma felmerészkedtünk a buszra életünkben először babakocsival, de azt hiszem ilyet többet nem csinálunk, inkább kenguruzunk majd...

Susy,
igen, tudom, köszi :) A GYED-et majd anyukám fogja kapni, hogy ne legyen ebből gond. Hamarosan intéznem is kell, mert mindjárt lejár a TGYÁS...
Aztán meg 1 éves korától már mehetek GYES-re ami mellett dolgozhatok.

Nikuc,
szerinted GYED-ből lesz annyi adód, hogy még 100eFt-ot vissza is tudj belőle igényelni?
Gratula az oldalraforduláshoz! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Csak Adélról van most újabb képem, Jana mostanában kitalálta, hogy elfordul, ha fényképezem. :)
Kép kicsi nagyfülűm... :)

Kép
Kép
kincsesi

Szalamandra,
nagyon cuki lehet! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Nagyon édik a képek!
Edinának boldog névnapot!!!

Dytke - Megtaláltalak! :wink: Mármint a hsz-edet. Sajnálom szegény kis Ambit, hgoy így szenved azzal a foggal. Gyanítom, hogy Szabinak is elindult a mellette lévő is és ezt rosszabbul viselheti, mert pár napja úgy sikít, mint akit ölnek. Rettenetes hallgatni. :cry: De laglább éjszaka még alszik. 1-szer ébred csak.

Nikuc - De jó, hogy használ a krém!

Mzs - Nagyon ügyes Dorka! Gratula!

Kincsesi - Nagyon édi Adél baba és milyen ügyes! Gratula az üléshez, álláshoz! :lol:

Szalamandra - Gratula Rózának is a guruláshoz. Evés közben jön meg az étvágy?! :wink:

Veronika - Örülök, hogy eljöttetek ma!Remélem te sem bántad meg, még ha a levegő nem is annyival tisztább, mint nálatok. A buszozás hogy ment hazafele? Bocs, hogy olyan sokan voltunk, ritkán jövünk így össze.

Iricc - Gyönyörű a kis Milos!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Kép Az új tudomány
Kép Megszem!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

kincsesi, grati adélnak! :)
és milyen szép!

szalamandra, főzz egy nagy adag húst (pl 1 csirkemell :D), és egyben turmixold le, vigyázat, jó sok folyadékot felvesz, csak akkor lesz sima. fagyaszd jégkockatartóban, és akkor a főzelékhez tudsz adni. én naponta adtam egyszer. a legjobb, ha a már használt zöldségfélékkel "húslevest" főzöl neki, és abból készítesz bébikajákat. később lehet már sütni is neki a húst mondjuk hagymával.

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Nagyon helyesek és szépek a babák :)

Milosnak drukkolok, hogy minden simán menjen!

Nekem még két hétig tuti feküdnöm kell, aztán majd meglátjuk :? Viszont Fruzsi szépen fejlődik, 32 hetesnek felel meg a méretek alapján :shock:
Vendég

Szalamandra - én kisadag csirkemellet mindig megfőztem, szétszedtem kézzel, majd a botmixerrel még összeturmixoltam az egyéb hozzávalókkal, de amit Mzs ír, az is nagyon praktikus :lol: Lillu kb. 3-4x kapott húst 7 hós korától. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Szalamandra
Én is úgy csinálom, mint Ildi, minden nap nem kap húst, heti kb. 3 alkalommal.
Én néha együtt is főzöm a zöldségekkel.

Panndi
Kitartást neked! Nem semmi a leányzód mérete. :shock:

Bettyna
Ügyi Szabi, és milyen jól áll neki ez a kék szín. :)

Kép
Kép
susytunder

Betty,
hát a hazafelé buszozás se ment jobban, mint odafelé :)
Azt hiszem nekünk ez a babakocsis sétálás buszozással egybekötve nem lesz a kedvenc programunk :lol:

Inkább olyasmi kéne, hogy valamelyikünknél találkozunk, mert alapvetően azt szerettem volna, ha Pálmi találkozna más babákkal, de így, hogy mindegyikük bundazsákba csomagolva alszik a babakocsi mélyén, ez nem valósult meg, tulajdonképpen semmit sem érzékelt a programból.

Hazafelé a buszon egyébként felébredt, féltem hogy sírni fog, hogy éhes, de nem sírt, nagyon lekötötte a látvány, látom rajta, hogy mennyire vágyik új élményekre :)

A ligeti levegőzést meg egyelőre elhalasztom addig, amíg már ki lehet őket tenni egy pokrócon a fűbe, akkor vihetem hordozóban addig, ott meg kiteszem. Cipelni nem akarom hordozóban, úgy nem akarok vele sétálni...

Kép

Kép
sz.veronika

Nahát, hogy fejlődnek ezek a babák! Szabi nagyon aranyos! :lol: Adél is milyen ügyes nagylány lett! :)

Peti új tudománya, hogy most már nem csak ülésbe kell felhúzni, hanem ha mondom, hogy áll, akkor tolja fel a popóját, és feláll. Már csak egyensúlyőrzés miatt kapaszkodik a kezembe. A kúszás is egyre jobban megy neki, már kézzel-lábbal kúszik, de még mindig inkább körbe, mint előre. :lol:

Megvettük a Sanatopic krémet is, most kentem be Petit, kíváncsi vagyok, az hogy fog hatni...

Kép

Kép
nikuc

Nahát!
Akkor Peti nagyon ügyes, Pálmi még egyáltalán nem kúszik, semerre sem.
A gyógytornán tanultuk szerdán, hogy hasonfekvésben feltolom a lábát békapózba és akkor kitolja magát előre. Hát egyelőre elég gyatrán megy és hatalmasakat nyög hozzá és a nyála is ezerrel elkezdt csorogni közben, úgyhogy látszik, hogy megerőltető neki :)

Kép

Kép
sz.veronika

Ildi!

De helyes Adél babád! Nem baj,ha nem mászíik még,ha jól kúszik,majd elkezdi azt is. Viszont jó lenne,ha előbb mászna mint felállna,dehát ezt nem lehet megmondani a gyerkőcnek!

Betty!

Jaj,Szabi micsoda kis husis akrobata! Csoda édes!

Edina!

Csenge tündéri! Majd gyere és mesélj,hogy alakulnak a nagycsaládos hétköznapok!

Szalamandra!

Na,de örülök,hogy így bejöttek a főzelékek a lánykádnak! A többiek már mindent leírtak a husiról! Niért nem kap gyümölcsöt?

Jaj,Kamilla lázas lett estére! Amúgy is kiütötte magát,mert nem aludt eleget délután (a szokásos 4 óra helyett félóra sikeredett -esküszöm,megérzi,ha nem vagyok itthon), unokatesóm vigyázott a 3 kicsire,míg én Csabit tornára vittem és elég sokat sírdogált,folyt az orra nagyon (már 1 hete) és estére már kúpot kellett adnom neki... 18h-kor megfürdettem,18.30-kor kidőlt,szegény kis manócskám! Ráadásul egyedül vagyok,Apa Szerbiában...jaj,de nem szeretem,ha nincs itthon...
Holnap meg farsang Csabinak,béka lesz! A 3 kicsire meg egy barátnőm vigyáz addig,hát kicsit tartok tőle,Kamilla mit szól majd ehhez,a mai nap után,de 1 óránál többet nem leszek távol,valahogy majdcsak lesz...

Márti
borossné becz márta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?