Sziasztok!
Valószínűleg nem fogom tudni követni a szülinapos sorrendet, így minden volt és leendő két évesnek boldog születésnapot kívánok!
Köszönöm a farsangi jellmez ötleteket, elmentettem őket a jövőre nézve. Szerintem iskolás kor végéig kitartanak az ötletek, szuperek. Bálint mindennap más akart lenni, végül a focista mellett két napig is kitartott, így lett 3-as számú Bálint focista. Most csütörtökön volt a farsang és nagyon jó hangulatban zajlott, amennyire meg tudtam ítélni. Egy órácskára mi is ugrottunk Öcsivel. Alapvetően a csoportban zajlott a farsang, jelmezben táncikáltak, játszottak, vetélkedők voltak. Öcsi beszált a csokievő versenybe, majd az asztalhoz is odaült a többiekkel, ették a finomságokat amit mi vittünk szülők. Utánna elindultak benézni a többi csoporthoz, hogy ott ki minek öltözött. A farsang árnyoldala, hogy valószínűleg ott Öcsi lbekaphatott valamit, mert most mind a kettőnek folyik az orra és kicsit köhögnek is. Azért fejlődünk Bálint 2 hetet egyfolytában volt oviba,, most egy hét szünet következik.
Bölcsi,
Én is tartok attól, hogy reggel hogy fogunk a gyerekekkel elérni az oviba, bölcsibe. Most fél9-9 között beesünk az oviba, de majd 8-ra bölcsibe kell lenni, aztán elnyargalni az oviba és végül befutni a munkahelyre (ha lesz). 8 órai munkakezdés eleve szóba se jöhet. Egyik gyerek fél 7-re jár oviba. Brrrr...
Mostanában találkoztam egy anyukával, 2007. szept. jelentkezetek bölcsibe, ugyanoda ahova mi és náluk van a határvonal. Mi augusztusba jelentkeztünk, így valószínű, hogy szeptemberbe felveszik Öcsit bölcsibe, csekély 2 év után.
Havazás,
Érdekes módon a szánkózás Öcsinek egyáltalán nem tetszik. Még az ölünkben is üvölt. Pedig mostanában kihasználjuk a havazást és többször voltunk Dobogókőn, Normafánál, Gellért hegyen. Bálint kb. a harmadik alkalommal kedte élvezni és már egyedül is lecsúszik. Nem egy vadóc gyerekek. A hóval nincs gondja, oviból hazafele Öcsi, ha van hó, rendre kerget és meghógolyóz. Aztán egy negyedóra múlva észreveszi, hogy fázik a keze és mutogatja, hogy csináljak vele valamit.
Lora,
Köszi a poci képet. Bálintnak az egész köldöke kidudorodik, nem úgy felül mint Briginél. Azért majd megmutatom a doktornőnek is.
Pann,
Gratulálok a kislányhoz, és főleg, hogy egészséges baba, nagyon kitartó voltál.
Mi a szobatisztaság feltételei? Én csak egyről tudtam, hogy azok érettek rá fizikailag, akik váltott lábbal tudnak lépcsőzni. Én nem kezdeném el a szobatisztaságra szoktatást. Ha nagy nehezen mégis szobatiszta lesz, akkor a tesó születésekor nagy valószínűséggel visszaesik. De ez ügyben én nagyon kivárós vagyok, nyárig eszembe se jutna megpróbálni.
Meli,
Sajnálom a történteket. Tényleg nem ártana egy kivizsgálás.
Dénes hisztije szerintem teljesen normális ebben a korban. Eleinte olyan rendesek, ideadják a játékot ha kéred, kiviszik a szemetet a kukába, aztán 2 éves kor körül a házi rabszolgánk fellázad és rájön neki is vannak saját igényei, elkezdenek irigykedni, védik a saját játékaikat stb. Ez vérmérséklet szerint mindenkinél lejátszódik, de aztán rájönnek később, hogy együtt játszani jobb, meg létezik kompromisszum.
Én mindig is külön mostam a gyerekekre. Nem értem mi a gond vele, egy héten egyszer összegyűlik a gyerekekre egy adag (vagy kettő), a felnőttekre egy adag és általában egy adag fehér.
Csak hogy legyen kivétel, én egyiknek sem adattam be a bárányhimlő elleni oltást. És még sok ismerősöm, akinek a gyerekeik már túl vannak rajta. Nekem felnőttkoromban volt övsömöröm, Legalábbis azt mondta a doki, hogy az, nem fájt, nem visszketet. Ilyen is van.
Sno,
Én ahogy látom a beilleszkedést (csak óvodai tapasztalat) elsősorban a szülőn (többnyire anyán) múlik. Akiknek még nem sikerült itt az oviba beilleszkedni, ott mindnél az anyuka nem tudja ellengeni igazán a gyereket és következetlenül, egyszer engednek a gyerek „zsarolásának” egyszer nem.
Én is Május által írt stratégiát követtem és fogom is, ha bölcsi, ovi akkor legalább uzsonnáig. Evés után olyan fáradtak (gondolom a bölcsisek még inkább), hogy simán elalszanak. Ha ebéd után érte mész egy csomó idő elmegy, öltözés, hazamenetel, vetkőzés, hogy kiesik a ritmusból. Nálunk ilyenkor Bálint nem alszik és tiszta izgága. Meg szerintem jobb, ha úgy szokja meg, hogy a bölcsi legalább uzsonnáig tart, így később nem lesz nehéz, ha egész napos lesz.
Pankaa,
Üdv Budapesten! Bölcsit nemcsak a lakóhely kerületében lehet keresni, hanem a munkahelyed környékén is, mind a kettő körzetisnek számít.
Közlekedésbe hamar belejössz, csak könnyű vékony babakocsi kell hozzá. Én terhesen is feldobigáltam Bálintot babakocsival a villamosra. Szerintem Pesten egyszerűbb ilyen nagy gyerekekkel már gyalogolni.
Pont most néztem, hogy a babakocsiba beköltözött egy zsák ruha, meg overállok lógnak rajta. Ebből következik hogy elég rég nem használtuk. Bálinttal is ilyentájt hagytuk abba a babakocsizást, mivel Öcsi költözött bele. A sétálás egyben a levegőzés is, mert elég ritkán jutunk el a játszótérre mostanság. Vannak stabil megállóink séta közben: egy csigás plakát, ékszerbolt, ahol órákat nézegeti, egy virágbolt ahol a szélforgókat piszkálja. Alapvetően azért jól haladunk. Bálinttal az oviból hazajövet gyakorlatilag végigfutják az utat.
Arra viszont készülj fel, hogy bunkó módon nem adják át a helyet. Én két gyerekkel is szoktam állni. Eddig jó volt mert Bálint elüvöltötte magát, hogy le akarok ülni és a fél villamos felpattant, de most valahogy leszokott róla. Égett a fejem, de volt helyünk.
Most Öcsi kezd el jajveszékelni, mert fél ha elindul a villamos. Neki vékonyabb a hangja nem mindig akarják meghallani.
Nem jellemző, hogy a kakitisztaság az első. Többnyire fordítva van. Vannak akik sokáig azzal küzdenek, hogy szobatiszta a gyerek, de a kakit csak pelusba hajlandó végezni. Úgyhogy pont a nehezén vagytok túl!!!
Lorca,
Köszi az információt, én is sok rosszat hallottam az altatás utáni állapotról. Valószínűleg belevágunk, míg itthon vagyok Öcsivel.
Május,
A megvesztegetés megy nálunk is ezerrel. Na nem a gyógyszereknél, mert azt imádják, hanem az elpakolásnál. Ha elpakolja az egyik játékot megkaphatja a másikat. Ha elpakolnak nézhetnek kisvakondot stb. Ezt Öcsi szinte magátol alakította ki, kár, hogy Bálintnál ez nem jutott eszembe.
Ria,
Beni olyan nagyfiús lett. Jó hogy jelentkeztél.
Üdv:
Mónika