Sziasztok!
Gyöngyi!
Könyvben nekem az első rész volt fontosabb, mert szerintem a lelki hátteret az adja. A második meg a tárgyi tudást, ami persze szintén fontos, csak nekem elsősorban a megnyugvásra volt szükségem. Bár a záróizmok törvényének nagy hasznát vettem.
Lyly!
Szia! Mi újság Veletek?
Edit!
Ügyes nagyfiad van, jó, hogy így várja az ovit! Délelőttre akkor nem viszed be?
Ebédet szerintem is meg lehetett volna oldani, de jó duma!
Nekem tegnap délutánra lett egy fájdalmas csomó a mellemben, ami nem múlt el. Este már rázott a hideg is, úgyhogy beültem egy kád meleg vízbe, ahol el is szundítottam. Fél óra múlva ébredtem föl, ki akartam mászni, de annyira rosszul voltam, hogy inkább dörömböltem Attilának, hogy jöjjön. Mikor ő valahogy kiszedett, teljesen elsötétült minden, nem bírtam tartani magam. A kanapén tértem egy kicsit magamhoz, akkor meg hánynom kellett. Attila szaladt lavorért, de végül szerencsére rókakoma elmaradt. Közben Déva az ágyban bömbölt, mert még a kopogásomra felébredt. Attila kihozta őt (bemenni nem lett volna erőm), szopizott, visszaaludt. Kb. negyed óra múlva összeszedtem magam annyira, hogy be tudtam vinni, aztán jött megint a hidegrázás. Megmértük a lázam, 39,4 volt. Vettem be lázcsillapítót, amitól lement 38,7-re, aztán reggelre teljesen elmúlt. Délelőtt elmentünk a háziorvosunkhoz, aki egy nagyon lelkiismeretes doki, de azon, hogy a Déva még szopik eléggé felháborodott. Közölte, hogy ennek biztos valami lelki oka van, és mit szól ehhez a gyerekorvos?!
Nem adott semmit, mondván, hogy ő tudja, mit kell csinálni, csak akkor abba kell hagyni a szoptatást, menjek inkább a sebészetre. Sebész is kiakadt rajta, hogy egy egy éves gyerek még szopik, elmesélte, hogy neki 5 unokája van, de egyik se szopott egy éves koráig (Attila azt mondta erre mikor meséltem neki, hogy miért nem mondtam, hogy az elég nagy baj?
) Jelentősségteljesen (mint egy elmebetegtől) megkérdezte, hogy "És meddig akar még szoptatni?", meg hogy "És nem is ad neki enni?" és "Miért kell ezt eröltetni?". Azt mondta, hogy abból a mellből ne szoptassak, mert a gyerekbe is átmegy a baktérium. Végül adott antibiotikumot (előtte telefonált, hogy szopi mellett lehet-e). Kiváltottam, erre azt írja a tájékoztató, hogy a szedése alatt a szoptatást szüneteltetni kell. Visszamentem, nem adott mást, mondván, hogy azt a gyártó ráírja, hogy védje magát, és ő nem gyerekorvos, hogy tudnia kelljen, hogy árt-e a gyereknek.
Hazajöttem, addigra este lett, felhívtam mobilon a gyerekdokinkat (nem szeretem azon zargatni). Ő megnézte a gyógyszerészeti könyvében az összetevőket (gondolom, a sebészeknek ilyen nincs
), és mondta, hogy mehet. Szopira is azt mondta, hogy mehet, sőt, kifejezetten jó, mert úgy ürül a legjobban a mell, a baktérium ellenanyaga meg úgyis ott van a tejben, és az antibiotikum is, tehát duplán védve van a gyerek. Most azon izgulok, hogy hasson a gyógyszer, mert ha nem hat, be kell vonulnom kórházba, ahol felnyitják.