Új privát üzeneted érkezett!

Balwin :lol: Hát igen, Csongi is mondta, hogy nem baj, ha nem nő nagyra, legalább át tud bújni a többiek hóna alatt :lol:

Ja, jelentem Fannának, hogy BÚJNAK KI FELÜL a Csongi FOGAI!!! Egyszerre mind a kettő! Nnnna, augusztus óta éppen ideje volt már!

Évi és
Kép
csongianya

húú de jó sokat írtatok, én si el leszek veszve, érzem.... ma is annyia dolgom, hyog azt sem tudom mihez kezdjek, és már mehetek is Letiért és a hír: holnap kezdenek a kandallósok!!!!!

Jázminoknak nagyon sok boldog névnapot kívánunk!
Kép

Nórinak pedig nagyon sok boldog szülinapot!
Kép

Judit,
Kép
Kép
bbj

Andi!
felőlem :lol: bár arra ritkán járunk, anyáék a táncsicson laknak a polgártársaktól visszább a 2. volt, már hoyg kutyagoltam, de fél óra, mire innen oda leérek.
de ha jöttök nagyizni, beszaladhattok!

és én is azt hiszem, hogy arra valami erősebb gyógyi kellene, de azt is megértem, hoyg most Nórival nekiindulni iylen helyre!

Évi!
na micsoda sportember Csongi! adhatna egy kis energiát a sporthoz!

jelmezötlet? hmmmm gondolkozok.

Judit!
ez a recept nagyon hasonlít az én pizzareceptemre, amjd midjárt beírom, Kata úgyis érdeklődött

akkor én lehet ezt csináltam, csak nem tudtam róla, és tényleg isteni tésztája van!

Kata!
ma olyat csinálok, hyog pulykamellet olajon megpírítok, bele brokkoli (fagyasztott) és amikor már szétfőtt a broki (nem sokáig tart) akkor felöntöm tejszínnel és pennét főzök! isteni imádom, és gyors!

Olga!
akkor lehet véletlenek egybeesése, meg az én csavart logikám Leti si 3x8-at kap, Gréti meg 3 x 12-t én azt hittem, eza kilók alapján.... :shock:

Na most már én si nézni fogom ezt a mentalistát. nekem is ismerős volt a srác, biztos 1-2 hét múlva rá is jö9tem volna.. merthoyg én is imádtam a szívtipró gimit. egy időben a dunán ment, amikor még Gréti kicsi volt, és akkor szopizott, én meg néztem... de jó is volt! :cry: hétfőn meg már mehetek gályázni!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Évi a matek segítségen nagyon jót röhögtem!

Voltam dokinál, kaptam gyogyit. Ez gyorsan ment. Doki szimpi.

Andi

Kép
Kép
andii

Szami!
versenyeredméyn? és képek a hétvégéről! várom ám!!!!

ja sé persze az ekg kiértékelést is!

meg még azt sem írtad, hyog Csabának hyog fekszik az újra munka? és mennyi gyógyit szed.

Jaimee!
mis az a moonwalking? mármitn értem a szót, csak veletek nem tudom összehozni! meg valami képet emlegetnek odaát, ide is!!!!

Anikó!
Doroti?

Márti!
de jó lenne! lehet egy jó pár év múlva én is meggondolom magam, de most erősen hajlok a nemre.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Nálunk L. 13 csepp alkalmanként (ő 18 kg) Dávid 10 csepp (ő 12 kg).

Halljátok.. Dávid beszél álmában! :shock: :lol: Az imént azt hittem felébredt, olyan tisztán és érthetően, na és hangosan mondta hogy TEJ! ... de még mindig húzza a lóbőrt! :lol:
szilbee

Hozzávalók 4 személyre (50 dkg alaptésztához, azaz 2 kerek, 30 cm átmérőjű pizzához):
# 1 dl tej
# 1 kávéskanál cukor
# 2 dkg élesztő
# 40 dkg finomliszt
# 1 kávéskanál só
# 4 evőkanál olaj
# liszt a formázáshoz
# olaj a kenéshez

Elkészítés:
1. A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 perc).
2. A lisztet keverőtálba szitáljuk - így levegősebb lesz, gyorsabban megkel a tészta. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk - azaz kovászt készítünk. A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 perc).
3. Hozzáadjuk a sót, az olajat és annyi langyos vizet (1-1,5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).
4. A tésztát lisztezett deszkára húzzuk, erőteljesen átgyúrjuk -összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzzuk. (nagyon sok liszttel, mert ragadós, mint a fene)
5. A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát(én sütőpapír, + mérhetetlenül sok liszt, mert a ragadós odasül), belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen.(én megemelem, és úgy a gravitációra bízom, és forgatom) A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizzaszósszal), megszórjuk pizza fűszerkeverékkel, kakukkfűvel meg egy kis majorannával. Isteni ízt adnak neki a fűszerek!! Megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, gyümölcsökkel, hússal stb. Miután betettük a sütőbe, alacsonyabb hőfokra kell állítani (különben hirtelen sül és megég)! A feltét mennyiségétől függően 20-25 percig sütjük.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szilbee!
akkor ez nálunk a véletlen egybeesése volt! :lol:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Én meg azt hittem, hogy súlycsoportonként változik.. én se néztem még meg a tájékoztatót. (Asszem ki is dobtam.)

Na mentegetem a recepteket..
szilbee

Sziasztok!

Itthon. van kb. 5 percem, mielőtt Zoli visszajön a géphez.

Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat.

Nem nagyon tudok mit írni. Próbálok nem elkeseredni, de ez már tényleg sok volt. Nem értem, hogy hogy miért ért most el minket ennyi minden. Közben tudom, hogy örüljek, hogy nincs komoly bajuk, és örülök is. Csak most nagyon kivagyok. Nem a kórház miatt, rossz volt, de kibírható. Csak hogy minden mandulagyulladásnál oda fogunk kerülni? Mert szerintem nem kéne. Még Dorkánál megértem, hogy ha sokszor hányik, Őt vinni kell, mert nem hagyja abba a hányást. De szerintem Katának nem feltétlen kellett volna bemennie, ha hamarabb kap gyógyszert.
Mindenesetre jól van, még 3 napig adni kell Neki az antibogyót.

Megyek, eszünk pudingot.

Niki

Kép
Kép
csni

Judit: Réka tolat úgy, mint Jacko helyben jár. Tolat és feltűnően élvezi . A moonwalkingot Balwin emlegette, ezzel kapcsolatban.

Szilvi: :lol: :lol: Még álmában is a hasán jár az esze... :lol:

Niki: Remélem, jó ideig elkerül titeket minden nyavalya. ++++++++

ANdi: Jobbulást! ++
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2009.02.27 22:42-kor.
jaimee1

(((((((((( Niki! )))))))))) Próbálj erőt meríteni abból hogy most már rendben vannak a lányok!
Én egyébként csodállak! Komolyan! Ahogy helytállsz a csajszik betegségei mellet!! Minden elismerésem!

Erika! És nem véletlen álmodt vele! ébredés után nekem szegezte a kérést: Tej! Kéjem! Szerintem a fogzás miatt jól esik neki... Átminősültem rágcsának! :lol:
Olyan édes Réka!!! Azok a tik-takkok... :D

Na menünk sétálni...
szilbee

A jackósat értettem, jót is vigyorgtam rajta, merthoyg én is vizuálsi típus vagyok ám! :twisted:

nagyon jó ez a kép! apa megint remekelt! nagyon szép színű a haja Rékának, ah nem sértődsz meg oylan szürkés szőke. én iylenre akartam festetni egy időben a hajam, valami hasonló tépett formával!

Leti ma először sírt a bölcsiben, de nem utánam, hanem a gondozónéni után, aki elment a nagyokkal sétálni. és isteni halványlilára kipingálták a körmét vigaszért, nagyon csinos lett! és rögtön szent is lett a béke.

Évi!
a metakpéldán én si jót röhögtem! oylan hónapja angolon egy anyuka, 6 másikkal próbált megoldani egy 2. osztályos matekpéldát, sikertelenül! úgy hoyg ne bánd, ehhez mi már nem értünk!

Judit,
Kép
Kép
bbj

[quote]n írta:agyon jó ez a kép! apa megint remekelt!

A frizurája az én művem. A színe nem. :mrgreen: Illetve....na...50%.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2009.02.27 22:43-kor.
jaimee1

Én is így értettem!

megyek este színházba trallalala...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Réka gyönyörű!

De jó neked Judit! Mit nézel meg?

Niki! Szorítok, hogy mostmár minden rendben legyen!

Andi

Kép
Kép
andii

Andi!
azt elfelejtettem,:oops: annyit tudok, hoyg vígjáték Nikivel megyünk, majd vidítok rajta!

Jaimee!
dobj már meg a máglyarakás recepteddel! egyetlen egyszer ettem eddig, egy istenit, a szomszéd anyukája csinálta, valami fantasztikus volt!azóta is vágyom rá....

Judit,
Kép
Kép
bbj

apa csak egy van? a címe megnéztem!

Judit,
Kép
Kép
bbj

NÓRI!
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!

JÁZMINOK!
BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Utazóágyat köszönjük,de megoldódott!

Olga!
IDE MEGYÜNK
majdnem 20-an leszünk,de gyerekestől mindenestől,fiatalok idősebbek,egyben,már nagyon várom

Kép

Kép
katlina

Katlina! Látom ti is Szárszóra mentek! Aztán nehogy összefussunk még a végén! Imádni fogjátok, nagyon jó a Fő-szabadstrandja! Mi a másik kettőhöz el se mentünk! :oops: :lol:

Olga

Kép
juhaszolga

Jó lenne,várjál most nem is tudom június,vagy július 17-től 24-ig

Kép

Kép
katlina

Katlina!
de jó lesz nektek, mindegy az,hoyg mikor, nem? én legalábbis úgy vagyok, csak menjünk!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit, Leti is igazi nő - egy kis körömlakkal minden meg van oldva :lol:
Nekem is ez a pizzarecept van meg, szóról szóra! Legalábbis a 4-es pontig biztosan emlékszem rá :)
Egyébként a pompost ki fogom próbálni kenyérsütőben kigyúratni, mer kikészült a kezem, mire nagyjából összeállt a tészta :?

Moonwalking az a tánc (járás), amit Dzsekó csinál (helyben hátrafelé)...de mivel az inglistudásom erősen kopottas, lehet -ing nélkül helyes :oops:

Rékáról nem is lehet rossz képet csinálni, na :D Nagyon cuki ezen is!

Fenistil: Lucinak 8-11 cseppet "szoktak" előirányozni (eddig két alkalommal). De legutóbb csak napi 2x.

Andi, nem egészben veszik ki a mandulákat? :shock: :oops: Illetve asztat olvastam, hogy vannak dokik, akik szerint hasznos a mandula betegen is, mások szerint meg ha beteges, akkor már inkább káros, mint hasznos...

Niki :( De most már jól vannak a lányok, lehet nektek is egy kicsit újratöltekezni...

Judit
Kép

Kép
balwin

Katlina, ez jó kis házikó! :D Tuti nyaralás lesz!

Judit
Kép

Kép
balwin

Erika!
Hát igen popi-igaz menynek való!!!!!!(majd megmutizom robinak is ha felkellt)

Ja mindegy csak már menjünk!!!!!!!

Balwin!
Ez a kezelés nem semmi!!!

Kép

Kép
katlina

Katlina: nagyon jó nektek, hogy mentek. Én is úgy vágyom nyaralni!
Tök jó, hogy ilyen sokan mentek!

Balwin: de egyben veszik ki, csak nekem maradt belőle, nem tudták teljesen kivenni és az még burjánzott is egy kicsit. Így én élvezhetem a mandulagyulladást is egy kicsit!

Andi

Kép
Kép
andii

Niki! Judit! Jó szórakozást nektek! 8)

Katlina! Jó nagy hepaj lesz akkor! :D Mi is megyünk majd nagy baráti társasággal kiruccani egy pár napra május végén asszem...
szilbee

Nórinak nagyon boldog 1.szülinapot kívánunk mi is!!! :)
Kép

Szamóca, Jázminnak pedig nagyon boldog névnapot kívánunk!!! :)
Kép Kép Kép

És mi is nagyon szépen köszönjük a jókívánságokat, aranyosak vagytok! :) A kis névnaposom perceken belül ébred, úgyhogy csak gyorsan...

Anikó
, gyors gyógyulást kívánok Dorotinak, szegényke jól kifogta :( Hogy van???

Olga, de jó :) Akkor üdvözlöm Szilvit, szerintem ált.iskola óta nem is találkoztunk. Semmi infóm nem volt róla, már neki is 2gyereke van!

Szamóca, Máténak gratulálok, nagyon szép eredményt ért el! :) Most nézem hogy Jázminotok szüli- és névnapja jó közel esik egymáshoz.

Andi
, neked is jobbulást! Írtam volna hogy szerintem is kell oda a gyógyszer, de látom már kaptál ;)
Nagggyon szép házatok volt, tudom melyik és szerintem a hirdetést is láttam róla ;) És nagyon közel is van hozzánk, kár hogy már nem itt laktok :(

BBJudit
, kandallót melyik cég csinálja? Vagy ismerős? Nekem is el kéne kezdenem hívogatni őket és árajánlatokat kérni, az idei tervben nekünk is benne van... Színházhoz jó szórakozást Nektek, irigykedem :)

Jaimee, de gyönyörű Réka!!!! Nagyon cuki azokkal a kis fogacskákkal :) És a kép is profi!

Szilbee, Dávid és TEJ :D Nálunk Jázmin a kakaóért van oda, és reggel-délután-este, mikor ágyba kerül egyből közli hogy KAKÓT! De csak reggel kap ;)

BalwinJudit, szívószálat nem próbáltátok még a kis dobozos üdítőkkel? Ha nyomod a dobozt, jön belőle és szerintem úgy egyből tudná mit kell tenni ;) Na nem mintha létszükséglet lenne, csak egy ötlet volt :D

Dorka, még neked szerettem volna írni a vegyes csoportos véleményemet, de felébredt Jázmin. Majd legközelebb, de találkozhatunk is ;)
Holnap megyünk bölcsibe, nem jöttök véletlenül?

Kivéve ha nem tudok felkelni reggel, mert én is most voltam dokinál a hátammal, becsípődött egy ideg vagy rosszul mozdultam, vagy légbuborék, vagy...? nem tudom, de alig kapok levegőt :?
Reggel azért megyek tüdőszűrésre és vérvételre is, arra is elküldött az orvos ha már ott voltam (2évente megyek kb. hozzá :)).

KépKép Kép
76vera

Isten éltesse az 1 éves Nórit!

Kép

Boldog névnapot a Jázminoknak!

Kép

Jaimee: Popi nagyon cuki, mindig olyan jó képeket teszel fel Róla.

Katlina, Olga: De jó, hogy már tudjátok, hogy mikor és hova mentek nyaralni.

Anikó: Jobbulást Dorotinak!

Niki

Kép
Kép
csni

Judit, jó szórakozást estére! :D

Vera, már ezt is próbáltuk :) Meg olyat is, hogy felszívtuk a szívószálba a cuccot, egyik végét befog, és beleadagoltuk Luci szájába... Valahogy nem akarja szívni - vagy nem jött még rá, hogy szívni kéne :roll: Amúgy nem problémázunk rajta, kb. havonta egyszer kerül szóba a próba :lol:

Judit
Kép

Kép
balwin

Csajok, megint torkos csütörtök lesz. Kiruccan valaki kajálni?

Judit: Jó szórakozást! Irigykedem nem kicsit. Adnék én máglyarakás receptet, van egy rakás, hogy stílszerű legyek, de én még sosem csináltam.

Vera: jobbulást neked is!!+++

Anikó: ++++++++ Hogy vagytok?

Kata: Nagyon csendben vagy.

Balwin: Szívószálat mi is próbáltuk, Réka néz rám felháborodottan, hogy mit akarok azzal az izével és undorral dobja ki a poharából. :roll: :shock: :lol:

Megfertőztetek a süti mániával. Vasárnap almás pitét sütöttem, most meg sül a csokis muffin. Nem tudom mi van velem.Megyek, mert még odaégünk.
jaimee1

Balwin! Erika! Aztán amikor a legkevésbé várnátok majd szívják is a csajok az innivalót a pohárból... :lol: Nálunk akkor csinálta L. mikor vki más vigyáott rá. :roll: .. naná mikor máskor...

Erika! Láttam Popi Aput a Corában! ;) Csak titeket nem... :(
szilbee

Hol szokott lenni a torkos csütörtök?
szilbee

Szilvi: tényleg? Micsinátazott? :shock: :shock:

Én még nem láttam ma reggel 7 óta. :(
jaimee1

Passz! De majdnem felhívtalak, hátha ti is ott vagytok... aztán Levente akciózott, nekem meg ugranom kellett.
szilbee

Szilvi: Bárhol. Illetve abban az étteremben, amelyik részt vesz benne.

Bemásolom a résztvevőket.

Dreher Étterem Söröző
5000 Szolnok
Baross út 7. 06-56-424-706

info@dreheretterem.hu 11-22

A DREHER Söröző, Szolnok főutcáján VÉDNÖKI TÁBLA-val rendelkező étterem. A la carte étkezés, napi menü kínálat, rendezvény szervezés, parti szerviz. Csoportos kedvezmények, egyedi megrendelés esetén, egyedi árképzés. Ezen az estén hangulatos környezetbe bárzongoristánk örökzöld melódiákkal várja a szórakozni vágyókat. Üdülési csekket elfogadunk.
Galéria Étterem
5000 Szolnok
Szapáry út 1 06-56-513-053
www.galeriaetterem.hu
galeriaetterem@galeriaetterem.hu 11-23

Hozam Klub Étterem
5000 Szolnok
Mária utca 27. 06-56-421-994
www.hozamhotel.hu
hozam@chello.hu 10-22

Szolnok belvárosában található Védnöki Táblás Étterem, mely a magyar és nemzetközi konyha széles kínálatával, borkülönlegességekkel várja a vendégeit.
JazzPer2 Étterem
5000 Szolnok
Sóház utca 8. 06-56-341-071, 06-30-913-6501
jazzclubszolnok.hu
pilmenyi@citromail.hu 11-24

Szolnok legszebb helyén, a Tisza partján található egyedi hangulatú népszerű étterem.
Múzeum Étterem
5000 Szolnok
Kossuth tér 5. 06-20-771-7336

muzeumetterem.kft@upcmail.hu 09-22

Szolnok centrumában a korzón egy régen nagy múltú étterem helyén új köntösben első kategóriás étterem, amely csak az áraiban marad el a hasonló osztályba sorolt egységektől.Igényesség és minőség! Tisztelettel: Múzeum Étterem
Tiszavirág Vendéglő
5000 Szolnok
Sütő út 3. 06-56-428-244
tiszaviragetterem.hu
micskorichard@freemail.hu
jaimee1

Ja de nem úgy nézett ki mint aki vásárolt. Ő épp jött kifelé a Corából, mi meg mentünk be...

Nem volt nála semmi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilbee 2009.02.24 19:16-kor.
szilbee

Jajj nagyon köszi! :)
szilbee

Nórinak nagyon-nagyon boldog első szülinapot kívánunk!!!!!!!

Jázminok! Isten éltessen Titeket névnapotokon!!!!

Balwin! Nem maradt a pomposból? :wink: Reggel asszem leszaladok a piacra lángosért, nyami. Bár az csak mezei sajtos-tejfölös lángos. Ja, asszisztens vette fel a telót, de átadta a dokinéninek, ő volt a "kedves".

Kata! Amoxicillin, Fenistil, Rinathiol. Dokker szerint is jó gyógyszer a Cedax, de nekünk most nem az kell állítólag. :roll: Akartam a múltkor, bizony én is lestem anno, Kövesdi milyen jól néz ki. Bár nekem T.Z. is teccett, ha jólfésült volt… :oops:

Andi! Jobbulást!!!!! Szülinapos képek szuperek! Rámászik Nóri a taxira? Azta, nem semmi!

Szilbee! Köszi a receptet! Képzeld, azt álmodtam, Dorkánk motorozott! Sztem ilyen hatással volt rám Dév, a nagy motoros! :wink: És van msn-em, de majd meg kell néznem, mi is a nevem... :oops: Nem sűrűn használom.

Niki! De jó, hogy végre hazatértetek!!! Remélhetőleg mostmár elkerül Titeket a baj! ++++++++

Judit! Mikor is kell menni kandalló-és kemenceavató bulira?? :wink:

Katlina! De jó lesz Nektek a nyaralás!

Szami! Gratula Máténak! :D Jázmin köhögése hogy alakult?

Fenistilt így írja a tájékoztató:

„3.HOGYAN KELL ALKALMAZNI A CSEPPEKET ?

Felnőttek és 12 éven felüli gyermekek:
20-40 csepp naponta háromszor

Gyermekek:
1-12 hónapos gyermekek részére 3-10 csepp naponta 3-szor.
1-3 éves gyermekek esetében: 10-15 csepp naponta 3-szor.
3-12 éves gyermekek számára: 15-20 csepp naponta 3-szor.”

Nekünk Antal a kilónkénti 1 cseppet mondta, hogy ő így szokta, de orvosa válogatja, na meg a betegség súlya. Dorka 3x8-at kap.

Vera! Én még nem is üdvözöltelek, ne haragudj! :oops: Szépségesek a gyerkőceid! :) Jázminnak nagyon szép nagy haja van! Jobbulást a hátadnak!

Jaimee! Réka gyönyörű, és tényleg mindig olyan jó képek készülnek róla! Figyu, Te anno köröztél mamuszt Rékának, végülis milyet vettél? Fejemben volt a kép, de nem emlékszem. :oops: Most nálunk is esedékes.

Kittenékkel vajon mizu?

Dorka! Rakj majd képet az új ágyról mindenképp! Jó áron dolgoznak?

Rólunk: szépen lassan visszatér Dorkába az erő, ma már határozottan aktívabb, cserfesebb, élénkebb, mint tegnap. :) Kiütések megvannak. És szakadozik a váladék, kezdi felköhögni.
Megyek is, mert itt álldogál, még eltünteti, amit bevéstem. :wink:

donkoaniko

Szép jó estét!

Köszönjük a köszöntéseket, bár úgy vettem észre, Jázmin nem nagyon érti az egészet, viszont a képeslapoknak nagyon örült.

Köhögése megvan, de szakad fel, s most magától :shock: kéri a gyógyszert evéskor. A múltkor meg ketten kellettünk hozzá, hogy lefogjuk... Ki érti ezt?! :?

Jaimee, jááájjj, ez a fotó! Bár könnyű dolga van apának, ilyen modellel! :lol: Én ma marcipános muffint sütöttem, nem lett rossz, de nem az igazi, semmi extra, mondhatnám, unalmas muffin. De majd a következő! :lol:

Judit, ennyi mindenre nem válaszoltam?! :oops: Csaba úgy ment vissza, mintha nem is lett volna itthon, bár ma észrevette, hogy 2 nap alatt 3 csomószerű valami nőtt ki rajta (kettő a hónaljában, egy a mellénél-ben), úgyhogy most parázik, holnap hívja a sebészt, aki a lábán lévő bigyót leműtötte. Nekem nyirokmirigynek tünnek, de én nem vagyok orvos... Kap most Cavintont, Notroopillt, Aspirint, B6, B12 vitamint, meg szedi a halolaj kapszulát. És jövő pénteken MRI.

Mátéval minden rendben szívügyileg, most picit pihentetjük a témát. Kiderült, Zrínyi eredmény csak hétfőre várható, addig lehet izgulni. Valaki említette (bocs, hogy nem keresek vissza, ki volt), hogy a keresztlánya is indult és ő is 10 éves (akkor gondolom, negyedikes ő is), neki hogy sikerült, hány pontja lett?

Betegeknek jobbulást kívánunk, legyen szó kicsiről vagy nagyról!

Judit, Niki, milyen volt a színház?

Egy tali nyáron nálunk is összejöhet majd! Lehetne bográcsolni vagy tárcsás husit sütögetni (mármint a pasiknak :lol: ).

Jaj, nem is meséltem, hogy a múltkor mit álmodtam: miattatok!!! :oops: :lol: Meséltek itt a szépfiú dokikról, én meg azt álmodom, hogy kint vagyok a húgomnál Helsinkiben, elájulok, ott terem a gyerekdokink, ad egy-egy szurit a két szemembe, nem látok, aztán visz le a lépcsőn a karjaiban...és.... megcsókol!!! De utána rögtön azt mondja, hogy tudom ugye, hogy ezt Csaba adta, ő csak közvetít :roll: :? Rögtön eszembe is jutott, hogy nem szabad ilyen későn vacsorázni... :lol: :lol: :lol:

Hétvégén nem fényképeztünk, de majd keresek pár mostanában készültet. De így elnézve ennek a hétnek a programját...hát...nem tudom, mikor lesz rá időm.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Szami!
most olvasom, itt mindenki gartulál, mondom mihez, mikor nem si tudjuk... aztán megyek vissza, és a hétfő estei beírást én nem is láttam. na szóval ! gratula Máténak, biztosak voltunk benne!

Képeket képeket!

milyen volt a premier?

A színház jó votl, nem az a fergeteges előadás volt, de maga készülődés, a miliő, na szóval jól éreztük magunkat.

Dorka! nekem lehet kellene ennek a nőcinek a telószáma, másik ágyat szeretnék a lányoknak, oylan ami szimpla, de alul van ágyneműtartó, sé egy másik ágy mindkettő matracos féltem a hátukat, ha már mi iylen hykomatok vagyunk.

Nem si mondtam, tegnap Misi összeesett, annyira fáj a háta forgója, hogy nem bírta el a lába a súlyát, ahoyg lépett. kicsit megijedtem

Vera!
üdv a sorainkban!

mi sok kandallóst megkérdeztünk, de ha nem környékbeli, arany árában dolgoznak. több, mint 100E ft is lehet a különbség, szét kell nézni!

végül a mi két befutónk:
http://kandalloszekely.uw.hu/

http://www.bucsuskalyha.hu/

Anikó!
akkor nem is vagyok béna!!! ezek szerint a mi dokinőnkis a kiló/cseppet használja. pipálva :lol:

jó, hyog már javul! az amo majd segít neki, meglátod!

mi akartunk menni, foglalni is Nikiékkel, de hoyg jött a kórság, így nem intéztük, sztem nem nagyon van már hely....a jazzt- nagyon dícsérik a galéria mellett, az egyik ismi oda megy baráti társasággal torkoskodni. kíváncsi vagyok mit mond majd...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szami! na tessák megelőztél!

nyomjad a kekszes sajtkrémes muffin receptjét!

na látom alakul a nyári program

álom:hihihi, de azért jól dolgozik a lelkiismereted!

pasik: ez a kövesdi nincs fent az iwiwen? nem találtam. pedig én is megnézném már magamnak, a lányokat mégsem vihetem, hoyg ugayn vessen már rájuk egy pillantást, míg én magára!

és a ti dokibácsitok, Szami!

Jaimee!
azt az isteni almásat?? jajj! van még?

Kata!
írjál!!!!! és olvassál :wink:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit, a mi doki bácsink már nagypapa, szóval... kicsit félrement az álom :oops: Én nem vagyok az iwiwen, így a doki bácsit se tudom.

New York-i sajtkrémes muffin

Az aljukra:

15 dkg (teljes kiőrlésű lisztből készült) keksz (pl. Hobbit) vagy vajas keksz
10 dkg vaj

A töltelékhez:
25 dkg natúr tejszínes sajtkrém (pl. Philadelphia)
1 tojás
7,5 dkg cukor
fél vaníliarúd
fél citrom

A tetejükre:
1,5 dl tejföl
5 dkg cukor
fél vaníliarúd (vagy bourbon vaníliás cukor)
fél citrom

Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gázsütőn 2-es fokozat) és a muffintepsi 12 horpadását kibéleljük két-két papírkapszlival. Ezután a kekszet finomra őröljük, majd a vajat mérsékelt lángon kevergetve folyósra olvasztjuk egy kisebb edényben vagy mikróban, és ha már nem meleg, összekeverjük a kekszmorzsával. A vajas kekszmorzsát arányosan szétosztjuk a papírkapszlikban, és ujjainkkal mindegyik adagot jól szétnyomkodjuk, hogy egyenletes rétegben töltsék ki a kapszlik alját. A tepsit ezután betesszük 10 percre a mélyhűtőbe, hogy a vajas kekszmorzsa megdermedjen benne.

Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A tejszínes sajtkrémet, a tojásokat és a cukrot robotgéppel alaposan összedolgozzuk 2-3 perc alatt egy nagy keverőtálban. Most jöhet bele a vanília és a citrom: a fél vaníliarudat hosszában kettévágjuk, kikapargatjuk belőle magokat, majd a fél citrom levét kifacsarjuk, átszűrjük, és a vaníliával együtt hozzáadjuk a sajtkrémes masszához.

A muffintepsit kivesszük a fagyasztóból, és a papírkapszlikba arányosan szétosztjuk a tölteléket. Így a formákban marad még egy-egy szűk 1 centis hely. Ezután a muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük, és sütés után 10 percre kivesszük őket, hogy kicsit kihűljenek. A sütőt viszont nem szabad kikapcsolni, szükség lesz még rá.

A muffinok tetejére édes tejföl kerül, ezért a tejfölt összekeverjük a cukorral, aztán a fél vaníliarúdból az előzőek szerint kiszedjük a magokat, és a cukros tejfölhöz adjuk. Csepegtetünk hozzá még kb. 1 kávéskanálnyi citromlevet is, és a tejfölös keveréket igazságosan elosztjuk a már kissé kihűlt muffinokon.

Végül visszatesszük őket a sütőbe, de csak 8-10 percre. Ha ez megtörtént, hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek, aztán tálalásig 1 éjszakára hűtőben tartjuk a muffinokat, hogy az ízük összeérjen.

Hidegen isteniek!!!

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Sziasztok!

bbj Judit! Én is így vagyok vele! Mostmár hogy vigyem Balázst Kövesdihez? :lol: :lol: :lol: Na, majd kölcsönkérem hugitól Norbikát! :lol: :lol: :lol:

Szami! :lol: Ez az álom! :lol: Főleg, hogy kiderült, hogy nagypapa korú a dokitok! :lol:

Torkosra mi is akartunk menni... de ugye apa németben. 28-án babóval menni akartam a bábelőadásra a könyvtárba, amit azt hiszem Judit másolt be..., de suliban vagyok, vasárnap meg játszóház, de akkor meg nyelvtanfolyáson vagyok... :evil: Erről ennyit.

Ja a nyelvtanfolyam! Most indult múlthét vasárnap itt a vasútas műv.házban, eszperantó. Nekem nincs most másfél-két évem egy angolra... Se időm, se pénzem.

Csajok mozi? Ezt a gettómiliomost lehet csak meg kellene nézni!

Judit! Misi azóta hogy van? Tényleg érdekes, hogy mindkettőtöknek baj van a gerincével. És a te hátad? Hykomat! :) De rég hallottam... :)

Vera! A te hátadnak is jobbuást!

Olga

Kép
juhaszolga

Még egyszer köszi mindenkinek a köszöntést!!!

Szilvi: édes lehetett a tejjel álmodozó kisfiad! Nektek is nagyon jó, hogy mentek kiruccanni!

Vera: tényleg kár, hogy nem laktok a környéken! Sétálgathatnánk együtt!

Anikó: örülök, hogy Dorci már jobban van!

Judit: doki megtekintés :lol: :lol: :lol:

Andi

Kép
Kép
andii

Olga!
fáj neki, de ehhez már ő teljesen hozzászokott, most valahoyg egy kicsit erősebben. A dokinéni már a múltkor is megfenyegette, yhog akkor dupla adag injekciót fog kapni, ha nem megy. fél évente kellene neki mennie, de hát....

Na akkor ti sem torkoskodtok most, amjd legközelebb, az mikor is lesz, tudja valaki?

Szami!
egy nagypapi is nézhet ki jól, azért mert nagypapi, mondjuk stallone, vagy mel gibson. hmmmmmm

köszi a recit!

na mentem a kandallósok már javában nyomják, nehoyg azt mondják már, hyog na ez is csak a gép előtt ül, sé nyomogatja a billentyűket. látványosan összeseprek :lol:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szilbee!
tényleg, hova mentek, avgy ez még nincs eldöntve? és mennyi időre?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Nya.. körbenyaltam a lakást. Jön ma a védőnő...

Judit! Öööö nem tom hova is megyünk. Ed megcsaládosodott egyemista haverjaival röffenünk össze máj. első hosszú 7végéjén. Jó eséllyel pár ember még nekem is ismerős lesz...

Olga! Pontok a zsákban!
szilbee

Mi ez a pangás, lányok?! :shock: Hol van Kata? No meg a többiek?

Túúúlvagyunk Annával a vizsgálaton. Kiderült, az egyik igazán kedves (kár, hogy nem ők vették meg) vevőjelöltünk végezte a felmérést. Annának a gondolkodásával, értelmével nincs gond, mennek az irányok, a téri tájékozódás, a testséma (bár a mellkason elgondolkodott, aztán csak kiokoskodta), jó a vizuális memóriája, rendben vannak a színek és ötös-hatos számkörben a matek is.

Alapvetően lassú, ez a mateknál különösen észrevehető volt, s a beszédészlelése, beszédértése most sem volt tökéletes, bár állítólag már látszik a fejlődés, nem hiába nyúzom itthon minden nap :roll: :? Pl. el kellett ismételnie a hölgy által mondott 4 számot, s ő volt, hogy a négy és hét számot másként hallotta. 4-5 éves szintjén van ebben a részképességben, de még behozható a lemaradása.

Sormintát kellett rajzolni: háromszög, kereszt, karika körbe egy lapon egy vonal mentén. Az első két-három minta még szép volt, aztán hol kisebb, hol nagyobb, hol nem volt a háromszögnek talpa, a végén meg kis pöttyöket is rajzolt a háromszög sarkaira. Ez is mutatja, mennyire fáradékony, nehezen koncentrál, rossz a monotonia tűrése és a finommotorikus mozgással, mozgáskoordinációval is vannak gondok.

Úgyhogy közösen abban maradtunk, hogy még egy évet ovizunk, mellette marad az otthoni fejlesztés a Gósy féle könyvből, a Gekkó, a logopédia, a torna...

Judit, Mel Gibbson... Harrison Ford... aham...jöhetnek nagypapinak hozzánk! :oops: :lol: Végülis tényleg jól tartja magát a doki bá'. Kerestem volna róla képet a googleben, de nem leltem.

Nekünk az Ágyak házából van ágyunk, s eszméletlen jó. Mindenféle összeállításban lehet rendelni az ágyrácsot, van benne valami vállvédő zóna, meg mindenféle keménységű matrac. A miénk naggggyon kemény, dupla kókuszos, ha ráülsz, picit sem süllyed be. Nem volt olcsó, de megérte beruházni, mert mi is hátfájósak vagyunk - ill. most már csak voltunk! Azóta alig érzem meg, hogy reggel van, míg a korábbi ágyon sokszor ébredtem összetörve, hogy itt fáj, ott fáj... :? :roll:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Szami! Jó sok mindenre kell odafigyelni egy iskola előtt álló csemetére... Nagyon tanulságos (számomra). Ti pedig nagyon alaposak vagytok és ez így jó! :)
szilbee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?