Új privát üzeneted érkezett!

Kedves varró Kismamák :)

Én is nagy varró voltam, még anyukámtól lestem el a dolgokat, aztán kezdtem az ágyneműbeszegéssel, függönyfelvarrással...aztán jött a burda-korszak, persze csak az egyszerűbb darabok, felsők, nadrádok, szoknyák...
És most látván, mibe kerül egy baldahin a kiságy fölé, meg egy babaágynemű :shock: kész lehúzás, maximum egyet veszek meg, a váltást meg lekoppintom :D szóval kitartás, szerintem nagyon megéri, főleg Tabati, ha még Rátok vár egy házikó berendezése, tényleg sokat lehet spórolni...
Nekem egy régi orosz KGST piacos varrógépem van, de a célnak tökéletesen megfelel, szóval nem is kell márkásra beruházni.

Anuk, az én gyerekkorom is így telt, mint neked - nagymamánál és keresztszülőknél a szünidők minden percét a szabadban töltöttük, kalandos vol, sokat tanultam a falusi gyerekektől :!: meg jó buli is volt. Még első vizsgaidőszakom után az egyetemen is kimentem hozzájuk kikapcsolódni, babuciknak meg ideális...bezzeg azóta kicsit elidegenedtem, pl. a kiscsirkét/békát sem olyan szívesen tapizom, mint anno :? :lol:

Heni, a túrógombóc tippet felírtam, én még csak egyszer csináltam, de szétesett :o

Üdv a dobozhegyek mögül (mert persze nálunk is ez van, mi csak vsz. nyár végén tudunk anyóséktól elhúzni :? ) háát ez van, csak a bébi legyen jól, az a lényeg :wink:
preta

Sziasztok!

Jóóót shoptam a Lövőház u- ban, még nem fosztottátok ki teljesen! :)
Egy farmer, egy térdnaci és kettő felső a termés. :)

Tabati! Én szerdán és pénteken is járok, úgyhogy pénteken látjuk egymást! ;)
Én az 1órás csoportban vagyok, de majd sasolom a lila nacikat! :D

Noémi: érdekes, én is rosszabbul tűröm már, ha kupi van… Mindig szép rend van, idegesít ha elöl vannak a ruhák, vagy nincs elmosogatva.
Én elég nehezen szoktam rá a saláta köretre, de mikor csináltam a 90 napost (gondolom elég sok embernek ismerős a neve :P), megszoktam, és tök jó érzés volt kaja után, hogy nem úgy éreztem magam, mint egy jóllakott kígyó, aki alig tud mozogni. :)
Hogy lesz nagyobb a háló? Falat vertek?

Anuk, a bari nagyon cuki! Én azért nem akarok falra rajzot(régen nagyon odavoltam érte!), mert Disney- mintás a függöny és így már sok lenne…
Barátnőm viszont csinált pár képet és azok nagyon édesek lesznek a kiságy fölött:

Kép kép

Kép
tökmag79

Sziasztok Kismamik,

Jo sokat irtatok pentek ota. Nekem sajnos ramaty hetvegem volt, szerintem elkaptam itt a munkahelyen ezt a nathat amin mar lassan mindenki atment. Csak hat nekem gyogyszer nelkul kellett egesz hetvegen szenvednem, de ma mar jobban vagyok, meg mindig messze a szazastol, de jobb.
Nagyon jok a pocakfotok.
Azert nem teljesen volt nekem sem hasztalan a hetvege, mert elmentunk Viki babanak vasarolni.
Megvettuk a szobajaba az agynemut es a dekoraciot. Minden kis bekas motivumokkal lesz tele, persze nem csak beka van a grafikan, van meg rajta szitakoto, lepke, de a beka a dominans. Egy kicsit nekem vizipok csodapok feeling, de nagyon tetszik. Szineiben meg teljesen megy a fal szineihez, sarga zold.
Az agynemuszettbe volt agytakaro paplan, lepedo, agyszoknya, fuggony, pelenkatarto, es akkor ehhez meg kiegeszitonek vettunk ejjelilampat, konektorbadughato lampat, 5 kepet a falra ami szinten anyagbol van es a kisany fole egy zenelo forgo logo valamit. Na meg persze ugyanennek a motivumnak a bordurjet.
Sajnos a bababutor meg nekunk sem jott meg, azt mondjak, hogy majd marciusban valamikor. Elvileg a kisagy meg a pelenkazo az mar beerkezett csak a szekreny nem. En meg annyira nem surgetem, hogy szallitsak ki kulon, mert nem akarok 2 szallitasi dijat fizetni.
Majd keszitek fotokat, ha minden meglesz, de sajnos az meg elorelathatoan tok sok ido. :cry:
Tovabbi szep napot mindenkinek

Banka
Kép
banka79

húú..még mindig nem pakoltunk be mindent. fogalmam sincs, hogy férünk be a Suzuki Swiftbe. Szerintem István vmi Harry Potter-féle térnövelő bűbájt alkalmazott...

Banka, szép lehet a garnitúra, elképzeltem, hogy néz ki

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Húú, Csillagtáncos, milyen érzésekkel jössz el onnan? Nem vagy szomorú a búcsúhangulattól, vagy már inkább alig várod, hogy itthon legyél? Vigyázzatok az úton, remélem jók az útviszonyok, aztán meg egy nagy pihi :wink:
preta

vegyes, hiányozni is fog biztosan,de azért örülök is, hogy otthon leszünk-tudod a fészekrakó ösztön
igazából most már csak úgy maranék kint, ha lenne munka stb
tanulni-nem, azt már többet nem akarok, meg azért így drága is volt, hogy nem volt semmi bevétel az egyszeri ösztöndíjat leszámítva- amiből a lakbér telt ki kb

de sok szép helyen voltunk, és a hétköznapokban is sok érdekes tapasztalatot sereztünk. szóval egyáltalán nem bánom.

Tényleg, Preta, te mióta élsz kint?

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Anuk, nagyon jól hangzik a falusi élet Anyukádéknál. Nekem sajnos nem volt ilyenben részem - mivel mindkét nagymamám itt lakik Bp-en...Áronnak jó lenne, ha sikerülne megmutatni ezeket a dolgokat, a kertes ház - a játszócuccokkal nálunk is dukál, de a csirkéket - lévén én is városi lány vagyok - nem vállalom be...

Banka, nagyon jól hangzik a békás cucc, amit vettél! Majd mindenképpen tegyél fel képeket! (ha van kedved tegyél fel a mintáról is - már most :) )

Csillagtáncos, tényleg vigyázzatok az úton (itt nálunk megint szakad a hó - Bp. II. ker.). Egyébként tényleg ilyen felemás érzés - gondolom egyrészt nagyon boldog vagy, hogy hazajöttök, de sosem fogod elfelejteni, hiszen a várandósságod nagyobb része ott telt! :)

Petra, még régebben én is el akartam menni varrótanfolyamra - én csak ilyen egyszerűbb dolgok miatt, ahogyan Te is írod, ágynemű, függöny, stb. Ráadásul ezekben a kreatív újságokban (pl. Praktika) tök jó ajándék ötletek vannak - ha az ember tud varrni.
Arról nem beszélve, hogy egy nadrág felvarratás is egy vagyon, ezt is jó lenne megspórolni.
Tök jó lenne - talán majd amíg itthon leszek!

Ez a tegnapi meló annyira kikészített, hogy már 10-kor aludtam, ugyan úgy 7-ig. A mai nap már lazább lesz, jövök napközben is!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ja, és már csak 100 nap!! :) :) :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Annyira mondtátok, hogy minek a 2 vérvétel, hogy csak 1 lesz. Igazából a hó miatt, reggel felkeltem, letusoltam, kinéztünk az ablakon, és a fiúm mondta, hogy ilyenkor még nincs az autópálya se letakarítva, semmi jóra ne számítsak. Imádok vezetni, sose félek se jégtől se hótól, nem is értem azt, aki ilyenkor berezel, de a múltkori ónos esős túrám után megfogadtam, hogy terhesen nem csinálok ilyet többé. Szóval maradok a seggemen, és majd holnap elmegyek.

Heni, ez a 99 nap nagyon jól hangzik!

Emlékeztek amikor még arról álmodoztunk, hogy majd karácsonykor milyen jó lesz bébivel a hasunkban? Most meg már visszaszámolunk :lol:

Túrógombóc: ha nincs időm 3-4 órát pihentetni, akkor gyors verziót szoktam. Sűrű tejbegrízt főzök, lehet kukoricadarából is, azt keverem össze a túróval, és nem kell főzni, csak megforgatni a morzsába, és kész. Úgy jó, ha több a túró, mint a kása.

Csillag, de jó, hogy jöttök haza! Úton óvatosan

Noémi, kíméld magad! Más is had férjen hozzá a munkához!

Tökmag, a képek nagyon cukik!

Banka, legalább vmi ízelítő fotót a cuccokról?

Manó, milyen az a káposztás lángos? Nagyon jól hangzik! Vérnyomást küldjél egy adaggal! Nem tudom, hogy a 2 nagy gyereked között menni korkülönbség van, nálunk 20 hó. És csak bíztatni akarlak, hogy bár fizikailag megterhelő, egyébként szuper, mert remekül összenőnek, teljes véd- ás dacszövetséget alkotnak, nálunk nagyon bejött. Középsődről nem tudunk semmit. A kicsi apa nevét kapja?

Szép napot!

Ja, én annyira béna vagyok a képfelrakáshoz, ha vki kíváncsi ránk, van egy blogunk, ott megkukkolhat minket, de nyári képek /meg még régebbiek/ vannak csak. A profilomba berakom a címet.

Benta

Kép
benta

http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... ecept=1073

utoljára ilyen lángost készítettem. a káposztát pedig lereszelem, megdinsztelem, s úgy jön rátéve a kisült lángosokra.
most egy más recepttel szemezek, szintén a mindmegettéről.

ja, a két nagy között 31 hó van, a kicsi pedig ezt követően 47 hóra jött. most pedig öcsi 23 hónapra.
az öcsi pedig kettő dédnagyapja nevét kapja. apja és anyja anyai oldaláról a dédik ezt a nevet viselték, sajna már nagyon rég nem él egyik sem.

Csillag: mikor hazaértetek épségben, föltétlen jelentkezz.

Banka: remélem a gyógyulás útján jársz. Brekiket aztán megmutizni.

Benta: hun a cím a profilodból? :roll: :roll: :roll:

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Na, nagyjából minden kész, még kis pakolás. 11 körül indulunk. Ma csak Pestig megyünk férjem tesójához, és holnap haza. Talán szerda este tudok írni, mert délután a védőnőnél leszünk-remélem legalábbis, h délután is rendel....
És a ma reggeli kakaóval befejeztem az édesezést egy időre (brühühü), mert lehet, h már csütörtökön vércukormérés...
Amúgy mostanában magamhoz képest elég sokat eszek, ez remélem, nem a cukor jele, hanem a növekvő babó igényeié... Persze ez a sok kb István fél adagja :D Viszont néha én is csak 2 részletben tudok megenni egy főétkezést.
Szép napot nektek!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Benta, úg ynem megy,h ide egyszerűen begépeled a netcímet? Aztán mi bemásoljuk az internetbe.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Hát akkor közkívánatra:

[url]momi74.freeblog.hu[/url]

:lol:

Kép
benta

2007.július alatt van pár kép rólam is. Lesz még valaha ilyen lapos hasam :) ?

Kép
benta

Hello,

Csillag, remélem, minden rendben lesz az úton!
a túrógombóc nagyszerű ötlet, azt hiszem, én is készítek este. Ez a Benta-féle gyorsrecept még jobban tetszik:)
Tegnap kaptam meg a cukor-eredményt: 4,1 ( nem tudom, ez melyik - az volt odaírva 120 perces, de akkor mennyi a kiinduló, vajon...) mindenesetre, mint doktor ( ha nem is olyan, persze), engedélyeztem magamnak a kórház melletti cukrászdában egy marcipánburgonyát, ami csodálatos volt. ja, és alacsony lett a vörösvértest, uh este megittam egy deci vörösbort.
Tökmag, én is voltam a 2in1ban tegnap este, lehet, hogy találkoztunk:) én egy fekete sortot, egy fekete felsőt és egy feketes blézert vettem (gondolván a csodálatosan közeledő szakvizsgaélményre:)), és ezennel befejeztem a terhesrongyvásárlást. mondom most....
Én szerencsére nagyon szeretem a salátákat, szinte csak azt eszem ( joghurt, mustár, bazsalikom, oregano, fokhagyma, ecet, o.olaj, kukorica, paradicsom, kis lilahagyma, uborka, feta v krémfehér sajT összekeverve).
a fészekrakási ösztön nálam is működik, hétvégén szelektáltam lánykorom em,lékei között, és ikeás kartondobozokba archíváltam a szekrény tetejére. Nehéz volt nekiállni, de úgy éreztem magamat, mint egy tojó, aki igazítja a fészke formáját.Amúgy olvastátok, hogy megérkezett az első gólya? Tüskeváron van éppen, és szegényke nagyon fázik. Remélem, eteti valaki.
Nekünk sem volt úgy falusi kert, mint Anuknak, viszont Hmvhely mellett van egy kis lábon álló nyaralónk a Holt-Tiszánál, és csodálatos emlékeim vannak onnan. Fáról vízbe ugrálás, sulyomba lépés, indiános az erdőben, rettenes esések, később aztán nagy bandázás, tétova fiúzások, dararara. Ezt szeretném majd átadni a porontynak, hogy háznál vesszük a tojást, meg ilyenek - csirke, kacsa, malac, kecske. Nyár végére volt, hogy még tájszólással is beszéltem. Jó messze van, de legalább kiszakadunk. Vásárhely pedig csodálatos, ha lenne ott normális munkahely, nem sokat gondolkodnék, menjek-e. De persze, nincs, ezért marad a romantikus ábrándozás, meg a nyár. Na, mindegy.
Vissza a télbe. A főváros legrandább utcáján rendületlenül havazik (sajnos ezen már a hó sem segít).
üdv, szép napot

mormota
mormota20

Benta, nagyon-nagyon szép a blogod:) igazán szép helyeken jártatok.
Biztosan lesz olyan lapos a hasad:) ( hiszen Veled már ez meg is történt, ugye. mmint van két csodálatosan szép fiad, és fényképek tanúsága szerinti lapos hasad) [size=7]magamról ez még nem bizonyított... [/size]

mormota
mormota20

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 22:25-kor.

Heni

Kép
szheni

Köszi Benta, kímélem magam! Most tényleg érzem,hogy kell egy kis pihi, úgyhogy csütörtök - péntekre kivettem szabit. Így lesz egy jó hosszú hétvégém!
A mai napot sem viszem túlzásba...szóval nem hajtok a munka hőse címre!

Mormota, a saláta recept tök jól hangzik, lehet megcsinálom ma én is! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok Lányok!

Írtam reggel, és elszállt az egész :(

Tabati: a topictali március 13-án délután 5-től lesz

Tökmag, nagyon szépek a képek, kicsit nosztalgiáztam is rajtuk, régen sokat szalvétatechnikáztam, de már csak a sok szalvéta maradt belőle... :) És örülök, hogy volt még jó ruha a 2in1-ban :) Én most zsebelem be a dicséreteket kolléganőktől az ott vásárolt göncökre :)

Kissmanó, amit belinkeltél lángost, ki is nyomtattam, hétvégén jól megcsinálom :) Úgy megkívántam ahogy leírtad, csak az a baj, hogy előbb nem fogok tudni nekiállni sütni :)

Most rohannom kell dolgozni, remélem még tudok ma jönni!
Itt még mindig esik a hó... már szerintem soha nem fog elállni...

Magdi
magdii

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, ma is elég nyomott vagyok, csak aludnék. Az új volalzómat akarom kipróbálni.
Ezek a kaják olyan jól hangzanak még mindig. A túrógombócot is imádom, bár még van a fagyon szilvás is.
Nem is tudom a héten mit főzzek.
CSillag vigyázzatok az úton.
Noémi, jó pihenést a hét végére.
Többiektől bocs, nincs semmi hangulatom írni, nem fárasztok senkit.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!
Úgy látom ma ilyen light-os nap van.
Puszedli azt olvastam, hogy szülinapod van, Isten éltessen sokáig! :lol:
Nálunk is szakad a hó, semmi kedvem dolgozni, valahogy már úgy szöknék haza.
Holnap főnök is lesz, úgyhogy muszáj lesz belehúzni.
Irigylem azokat, akik írták, hogy nem esznek többet, mint eddig. Nekem az utóbbi napokban olyan farkasétvágyam van, hogy csak na.
Na jó, semmi újdonságot nem tudok írni, úgyhogy eldugulok.
poker

Sziasztok :D

Most, hogy telizabáltam magam (no csak módjával de már így is fáj a hasam, nem szoktam meg az evést) gondoltam pihenek egyet mosogatás előtt :D A fiúk utálják a krumplis tésztát (naná, mert nincs benne hús), de én úúúgy megkívántam. :D Tejfölös ubisalival, isten áldotta ember aki kitalálta a fagyasztót :D Nyamm.

Tökmag tök jók a képek :) nagyon aranyosak! Szalvétatechnika ugye? A tesóm szokott csinálgatni, ő szerencsésebb, húsvét és karácsony előtt nagyon fogy a portékája, sok a megrendelője.

Noémi pedig nincs annál jobb érzés, mikor saját kisállatod van és neked kell gondoskodni róla :) Nekem amióta csak az eszem tudom mindig voltak. Csirke, kacsa, nyuszi, kutya mikor mi. :) Volt egy isten áldotta farkas kutyánk ovis koromban, mindent elviselt akármennyire cibáltam. Azt gumibugyiztam, meg befektettem a babakocsiba és ráztam :D A dög meg még élvezte is akkorákat aludt hogy csak na. Bár az első kiskacsám 2 évesen állítólag agyonszeretgettem, bele is döglött szegény :oops:

Heni de tök jó volt a vidéki élet nem? :D Én nagyon vágyom haza, elég gyakran jártam is vissza. Nyáron mindig egy hetet legalább otthon "lustizom". Csak a busz drága :( De most majd a babucival leszünk otthon. Kicsit félek a kutyusom mit fog szólni annyira féltékeny a drága, 13 éves az idén. Azért jó, hogy ilyen közel tudtatok maradni.
Tavasszal ismerkedtünk meg, ősszel összeköltöztünk. Következő tavasszal bevásárláskor simán pakoltam a vetőmagokat a kosárba, Rod meg nézett rám, hogy mit akarok :D Hiába ösztön. Egyébként az erkélyen nem csak virágot lehet tartani. Tavaly szeder volt, az eper sajnos nem szereti az erkélyt. Alul paprika és fürtös paradicsom palánta :D Csak kimentem, szedtem és ettük. Kicsit hülyének is nézett gondolom a többi panellakó rokon, mikor megnézték a "kiskertem" 2in1 virágoskert és kiskert. Kár hogy meg kell válnom tőle :( Az erkélyes lakások drágábbak.

Puszedli
Kép

Nyah most már megyek, mert még elmegy a kedvem a konyha meg fut. :)
Vendég

Sziasztok!
Puszedli, én is kívánok nagyon boldog születésnapot!

Csillagtáncos, jó utat!

Tök jó volt nézni Benta család blogját (nagyon szép családod van) és olvasni a kertesházas, nyaralós sztorikat. Az én nagyszüleim is vidéken éltek, így a nyáriszünetek unokatesókkal teltek. Bringázás a "szőlő"-be, játék a kukoricagóréba stb. Szerencsére mi is családiházba lakunk, így tuti lesz a gyerkőcnek klassz birodalma. Apósomék is vidéken laknak, ott is jól telhet majd az idő.

Képzeljétek, reggel egy kismama hóembert építettünk az egyik kollégámmal a munkahelyünk kertjében. Nagyon vicces :D Persze jó nagy mellekkel :D

Jó kajaötleteket írtatok ismét. Szerencsére a salátát én is nagyon szeretem. Bár ma az ebédem sertéspöri volt tésztával, tejfölösen. Mit mondjak, igen jól esett :oops: Jövőhéten védőnő. Már rettegve várom a mázsálást. Szerencse, hogy ő nem piszkál a kilók miatt.

Hú, a visszaszámlálásról ne is beszéljünk. Őrület, hogy repül az idő.

KépKép
süni76

Süni, köszönöm!

Kép
benta

Múlt-, jelen- és jövőbeli szülinaposoknak pussznatás.
Valahogy mindig megfeledkezem bekapcsolódni a jókívánságokba, most ezzel indítottam, hogy ne maradjon le.

Benta: csini vagy a képeken, az áldóját. S tuti leszel még olyan. Meg amúgy nem is hiszem, hogy száztizen centivel neveznél a mai versenybe, ha lenne aki kiírja :wink:
Amúgy látom nem szűkölködtök km-k megtételében ti sem.
Nálunk az autóban nincs dvd-zés, hálisten mikor 3,5 éve akartam venni csak no name volt, arra sajnáltam a pénzt, aztán középsőm annyira drog szinten űzi a rajzfilm imádatot, hogy legalább a kocsiban nyugi van. Ott éneklés, mondókázás, találós kérdés, mesélések zajlanak.

Na, ma van káposztás lángos és túrósgombi is. Autóm is megérkezett a szervízből, sajna közelebbről ismét mennie kell, ha kapunk alkatrészt. Nyomótárcsa megadta magát, így remekül csúszik a kuplung.

Ma délben apró jányom nagyon csendes volt, felkuporodott a székbe, nézte a tv-t, meg bámult maga elé. Remélem nem betegség előjele.

Mentem német házit csinálni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.02.24 14:27-kor.

Kép
kissmanó

Puszedli, én is csatlakozom a többiekhez, és nagyon boldog szülinapot kívánok!

Kép

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Magdi- én nagyon odavagyok ezekért a képekért, mert tök egyszerűek, olyan stílusúak, mint a mi időnkben készült mesék, és a keret jól fog passzolni a fal színéhez (napsárga)! :)
Egyébként képzeld, nem is az Outlet részében találtam jó rucikat, hanem a mellette lévő márkaboltban- ott is 70%- kal volt egy csomó ruha leértékelve.
Vettem térdnadrágot is, bár nem tudom, hogy fogom- e hordani (párom is kapásból ezt kérdezte…), nem az én stílusom :oops:

Anuk: igen, szalvétatechnika! :)
Miért nem segítesz be a tesódnak? Te gyöngyözhetnél, ő meg szalvétázna…

Ma reggel olyan jót sétáltunk! El kellett menni a kocsiért a XXII. kerületbe és rossz helyen szálltunk le párommal a buszról, ezért egy csomót kellett gyalogolnunk. De milyen jó volt a havas tájban sétafikálni! Úgy felfrissültem tőle, már nagyon rég nem mozdultunk így ki, hogy csak gyalogoljunk! Szinte sajnáltam, hogy visszafelé kocsival kell menni. :)

Puszedli, én is csatlakoznék: nagyon boldog Születésnapot kívánok!

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Puszedli!
Isten éltessen!!!:)

Anuk!
Nagyon szuper, hogy a panelban is meg tudtad oldani a kertecskét!!! Azért drukkolok, hátha mégse kell lemondanod róla...

Mormota!
Vásárhelyre én is szívesen költöznék, olyan élhető az a város, de páromat Szegedre köti a munkája....
Mondjuk itt is nagyon szeretek lakni, olyan kis falu-fílingje van, de mégis közel a város.....

Nálunk is túrógombóc van:D , még tegnapról maradt...

Kókuszmatrac: én főleg olyanokat láttam, ami kombinált....gondolom atka és szellőzés szempontjából jobb a csak kókusz....de én nyugodt szívvel megvenném a kombináltat is, a lényeg, hogy ne süppedjen...tulajdonképpen ezért nem veszek szivacsmatracot, mert amiket eddig láttam mind nagyon puha volt. És mi elég derékfájós társaság vagyunk.

Varrótanfolyamra én is szívesen járnék, nemrég kaptam szüleimtől egy varrógépet. De a környékünkön még nem találtam ilyen lehetőséget....

Voltam ma védőnőnél, mázsálás is volt. +7 kg-nál tartok :shock: auuu...azt mondta, teljesen rendben van, csak a 12-t ne lépjem túl....
Pedig nagyon odafigyelek, hogy mit eszek és sokat is mozgok...ha nem így lenne vajon hol tartanék? :shock:
Kicsit meglepődtem, hogy nem szidott meg, mert szerintem ez azért kicsit sok(K)....

Csillagtáncos!
Jó utat!!!
Én simán versenyt eszek a férjemmel...meg is van az eredménye...ezentúl igyekszem visszafogni magam...

Folyt. köv....

KépKép
amadea

Sziasztok!

Túléltem a vérvételt, de remélem még egyszer nem kell, elég volt, nem volt olyan rossz, de azért felfordult a gyomrom. És képzeljétek, a 3. kismami voltam, akit behívtak, pedig elég későn értem oda:).

köszönöm a köszöntéseket! :wink:

Majd később visszaolvasok.

Pusz nektek
Vendég

Anuk: a te macidat még pluszba is megköszönöm :wink: , nagyon aranyos! + a virágot is Zsunak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.24 15:42-kor.
Vendég

Tökmag!
Képek nagyon jók :D , én is szalvétatechnikával szeretnék majd képeket csinálni a babaszobába :wink:

Banka!
De jó, hogy nálatok szinte mindent lehet kapni ugyanazzal a motívummal....biztos édes az ágynemű....majd várjuk a képeket!!!

KépKép
amadea

Csajok, már alig várom, hogy mindenki tegyen fel képet a kééész babaszobájáról!
Nem mellesleg azt is alig várom, hogy a miénk elkészüljön! :wink:

Kérdés: apunál otthon van egy óriás snauzerünk és kicsit tartok tőle, hogy nem fog megbarátkozni Adél babával(a snauzerek emberszeretőek, de nem gyerekbarátok állítólag...).
Van valakinek hasonló félsze a házikedvenc miatt?

Kép
tökmag79

Puszedli, köszi, nekem fel se tűnt. :oops: :oops: :oops:

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok még egyszer!

Gratulálok azoknak, akiknek kevesebb mint 100 nap van hátra!
Én már a 10-et várom!

Heni: én a túrógombócot mindig pihentettem. De ahogy olvastam, nem mindenki szokta. Vagy csak nem tudott róla.

Tökmag: barátnőd nagyon szupi képeket csinált!

Nekem nem sok kézügyességem van, bár ha rám jön az 5 perc, én is szoktam kreatívkodni.

Banka: jobbulást! Tök ügyesek vagytok ezzel a vásárlással!
Képeket ha tudsz tegyél fel!

Csillag. Hogy eltelt az idő! Már jöttök haza!

Noémi: rám még nem jött rám ez a fészekrakás, de lehet ami késik, csak majd később jön el!

Heni: azt a privit én is kérem! Kíváncsi vagyok.

Itt ma sütött a nap! De csak nekem!

Amadea: Én +8-nál. Pedig nem is látszik rajtad sem és rajtam sem.
Én 15 kg-nál több nem szeretnék lenni.

asszem ennyit akartam:).
Vendég

Tökmag: én babaszobáról nem, de babasarokról majd teszek! áprilisnál hamarabb nekünk nem lesz kész a kiságy. Anyósom varr rá mindent, 150 km-re vannak, és majd csak akkor megyünk haza.
Vendég

Puszedli!
Tök rendes anyósod van!!!

Anuk!
Bocsi, az előbb lemaradt :oops: , de köszönöm a matracos infokat. Azt hiszem, a Corában fogjuk megvenni és kész...

Fészekrakó-ösztön még engem sem ért utol, de már jó lenne, mert állandóan kupi van és amúgy nagyon zavar, de olyan nehezen tudom rávenni magam a takarításra :oops:

KépKép
amadea

Sziasztok Lányok!

Most hívtak a suliból, be kell mennem elintézni a beiratkozást.
Aztán utána kezdődik is a vizsgázás, kb. 2 hónapom lesz lerakni a kb. 10 vizsgát...remélem a pocakom segítség lesz...

Olyan jó lenne, ha már nem kéne ezzel foglalkoznom, de muszáj! Mondjuk megpróbálom a jó oldalát nézni: mostanában nagyon rossz egyedül lenni esténként, mikor Viktor dolgozik. Úgyhogy már ma elkezdek tanulni! Erős vagyok! Kitartok! :)

Nekem sosem volt háziállatom, de én úgy gondolom tökmag, hogy a gyereket nem hagynám vele egyedül, ha nincsenek folyamatosan együtt. (mármint ha nem együtt élnek, hanem csak alkalmanként találkoznak) Jobb félni mint megijedni alapon!

Puszedli, boldog születésnapot kívánok én is!

Tökmag ittad már a laevolac szirupt? ma én is vettem, de majd csak csütörtökön kezdem el a terhesléses után. Neked hatott már, vagy maradsz a paradicsomos tej mellett?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: nem akarom egyedül hagyni a babát a kutyuval, de félek ettől függetlenül hogy beszökik a szobába, vagy mittomén. :S
(na, már jönnek a szülői parák!!)
Képzeld, nekem tényleg bevált ez a paradicsomleves dolog!!!! Te vettél?
A 10 vizsga nem hangzik túl barátin... :o

Kép
tökmag79

Puszedli, melyik privit kéred?

Amadea, én is 7 kiló plusznál tartok, és én is nagyon figyelek arra, hogy mit eszek. De ennél kevesebbet már nem tudok, illetve nem is akarok. Ráadásul épp ez az időszak a legfontosabb a plusz kalóriák miatt. Úgyhogy teljesen okék vagyunk. :)

Heni

Kép
szheni

Nagyfiam harmadik lett a területi versenyen szövegértésből! Most jött haza :lol: !

Kép
benta

Benta, gratulálok! :):) Ügyes fiad van!

Heni

Kép
szheni

Benta!

Nagyon ügyes fiad van :wink: , gratulálok és csak így tovább!!!
Én lemaradtam a blogodról :( , hol tudom megnézni?

20 perc múlva Szülőszoba a Duna TV-n, ha érdekel valakit....

KépKép
amadea

Sziasztok!

Puszedli sok boldogságot szülinapod alkalmából!:)

Amadea: nekem 9 kg-ot mondott a védőnő, hogy ennyit „lehet” hízni. De nem érdekel túlzottan, ha többet fogok... egyenlőre 5kg-nál járok, de szerintem ezek a 5-8 kg-ok teljesen normálisak. Szerintem semmiképp ne idegesítsd magad rajta :)

Tökmag: nálunk két kutyus is van, egy magyar vizsla és egy keverék. Én még nem parázok attól, hogy gond lenne. De már olvastam arról, hogy hogyan lehet egymáshoz szoktatni a babákat és a kutyákat. A lényeg a fokozatosságon és az állandó felügyeleten van. Anélkül, hogy a kutyus megérezné rajtad, hogy félsz. Persze ezt nem könnyű kivitelezni, még én sem tudom, hogyan fogom… de szerintem ez ösztönösen jönni fog, amikor az adott helyzetben leszel. (mondjuk nálunk annyiban más a helyzet, hogy szinte minden nap találkozni fognak)

Még dolgozóban vagyok :( De mostmár húúúúzok hazafelé...

Magdi
magdii

Babaszoba „szépségversenyre” én nem nevezek be :P Ugyebár nekünk nem lesz babaszoba, s talán utolsó héten lesz meg a babasarok. De azért a képeket én is várom már, annyit írtatok róla.

Tökmag: Nekem van két tengerimalacom. Az egyik gyáva mint a nyúl, tőle nem tartok, viszont nem is lehet egykönnyen megfogni és játszani vele. Viszont Zsókám egyetlen gyöngyvirágom nagyon harapós. :( Imádja, ha dögönyözik, de csak akkor amikor olyan a kedve. S ha egy kicsi nem jól fogja meg tuti odakap. De az is elég neki, ha bal lábbal kelt fel aznap. :)
Ott van még a 13 éves kis tacskó vérebem. Még azuramat is utálja. Félelmetes. Szemtől szembe csóvál, még pitizik is, de amint nem figyel rögtön hangtalanul vicsorog és próbálja a lábát elérni. Szegény kutya amikor otthon vagyunk (sajnos otthon kellett hagynom, egy kerti szabad kutyát nem kényszeríthetek panelba) ki is van kötve. Nagyon féltékeny rám. Ha valaki a közelembe jön, megérint stb…így sajnos Emmát távol kell tartanom tőle. :(

Benta nagy dicséret a fiadnak! Nagyon ügyes

Bogi kiságy: Mivel az átvételtől 3 nap áll rendelkezésre a reklamációra Rod úgy döntött, hogy akkor ma nekiállunk szerelvényezni. Már a víz is kivert a gondolatra. Sógor ugye fogta magát és bezárkózott a szobájába, hallani sem akart róla. Így én voltam az, aki megpróbálta nem megemelgetni meg összehúzkodni magát. Úgy 6 óra körül álltunk neki. Aztán megállapítottuk, hogy olyan csavarok vannak, amihez nincs csavarhúzónk. Valami speciális feje van, szépen mutat, de igazán adhattak volna hozzá csavarhúzót is :D Úgyhogy egymás mellé rakosgattuk a darabokat, hogy minden megvan-e. A rajzos útmutatóból egy csomó minden hiányzott.
Tényleg kinek van még ilyen és már meg is kapta? A pelenkázó szekrénynek van alja, oldala, fiókja, polca, teteje, lefordulásgátlója, de hátulja az aztán nincs. Már az összes darab fa elfogyott, egy csomót kínlódtunk, de nem találtunk. Ha valaki talált a saját csomagjai között szóljon. :) Majd veszek egy nagy darab funér lemezt, azt apukám szerelvényez rá. Ki látott már olyant, hogy egy szekrénynek nincs hátulja. Pffffffff. Lehet tényleg nincs neki, mert egyetlen képről sem derül ki.
Vendég

Tökmag, gondoltam, hogy nem akarod egyedül hagyni...inkább arra gondoltam, ha mondjuk kiteszed az erkélyre/kertbe aludni, és a kutya odamegy, vagy a gyerek totyog majd oda hozzá!
Igazából a híradók miatt nem is tűnnek olyan alaptalannak ezek a félelmek, de majd úgyis látod hogy reagálnak egymásra!

Benta, gratulálok a fiad helyezéséhez!

Szerintem a hízás is tök egyéni. Nem szabad túlzásba esni az biztos, szerintem a max 15 kg reális. A 7 Amadea teljesen jó - szerintem én is itt tartok, de már vagy 2 hete nem álltam rá a mérlegre. Kedden megyek dokihoz, majd akkor!

Áron ma nem túl sokat mocorgott. Most már megfigyeltem, hogy minden héten vagy egy ilyen nap. Szerintem ezek a nővős napok.

Olyan jó, már csak holnap kell mennem dolgozni, és utána 4 nap itthon! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kismamik,

Puszedli: Boldog Szuletesnapot :D

Mormota: Melyik a fovaros legrandabb utcaja, mar irtad egy parszor es most mar kivancsiva tettel?

Amadea: Szerintem neked igy a 26 heten a 7 kilo nem sok, en 5-nel jarok a 22. heten, 26.-ra nekem is meglesz a 7. Egy picit en is tartok tole, hogy lesz igy 8-12 kilo a hizas, ha mar most 5-ot hiztam, es azt mondjak hogy a harmadik trimeszterbe jon fel a nagyja. Viszont nem erzem ugy, hogy sokkal tobbet ennek, talan inkabb egy kicsit rendszeresebben. Reggeli, tizorai, ebed, uzsi, vacsi. Korabban csak 3-szor etkeztem, es sokszor ossze vissza.

Baba es hazikedvencek: Nekunk 2 macskank es egy kutyank van, igazsag szerint nem aggodom, mert ugy tervezem, hogy a baba szobajanak az ajtaja mindig zarva lesz, hogy meg veletlenul se menjen oda valamelyik macska kivancsiskodni. A kutyaval nem lesz gond, imadom olyan kis okos, es a parom tenyleg nagyon szepen megnevelte ot.
A macskak kicsit kemenyebb diok azok sajnos nagyon ontorvenyuek es feltekenyek. Az egyik kifejezetten balvanyozza a ferjemet ugy megy utana mint egy pincsi kutya, ami azert egy macskanal fura, hogy ennyira ragaszkodjon. En csak attol fele, hogy mikor lent lesz a baba velunk, monjuk ul a ringatojaba, a macska nem akarjon befekudni melle. Foleg hogy darabjuk 10 kilo. :oops:
Ez is majd ki fog alakulni, kenytelenek lesznek elfogadni az uj csaladtag erkezeset.

Ez a egyszeru turogomboc recept nekem is felkeltette az erdeklodesemet, ezt talan meg en is el tudnam kesziteni. A parom meg mindent imad ami turos. Esetleg majd meg teszek a kozepebe egy szem epret is. Nyam nyam :wink:

Jo olvasni ezekrol a fantasztikus videki kertekrol, hat nekem ez soha nem adatott meg, panellako voltam vilag eletmben.
Most igaz kertes hazban lakunk, de csak nagyon kicsike kis kertunk van, de azert imadom. Most hogy itt mar erosen tavaszodik napi csucs 20 fok a hetvegen vettem is egy ket arvacskat meg valami mas szines viragot is. Annyira jo kedve lesz az embernek az ilyen aprosagoktol.

Tovabbi szep estet mindenkinek:

Banka
Kép
banka79

Holnap cukros vérvétel. Főztem egy teát, beleraktam a cukrot + 1 citrom levét, egész iható lett. Ha ti is túléltétek, én is túl fogom, ugye? :roll:

Puszedli, nagyon boldog születésnapot kívánok!

Banka, a jó idő csodás lehet, 2 hóeséssel ezelőtt vettem észre, hogy virágzik ezerrel a hóvirág a kertben, kint vannak a krókuszok meg a tulipánok. Mindjárt jobb lett a kedvem.

Kutya-téma: 5 éves volt a nagyfiam, amikor keresztapámhoz mentünk látogatóba. Ő még kint terelgette a kisfiamat, mi bent voltunk a nappaliban. A teraszajtón bejött a kutyája /rotweiler/, aki sose szokott elengedve lenni, most véletlenül pont igen. Sose látott gyereket, egy körbebetonozott zárt hátsó kertben élt, kennelben. Azonnal rárontott a fiamra. Az utolsó másodpercben kaptam el a gyereket a grabancánál és emeltem a fejem felé. Akkor 20 kg volt, honnan volt annyi erőm? Elindultam vele a kijárat felé, a kutya közben marcangolta szét a bal oldalamat. A karom, a csípőm, a vádlim. 10-12 m volt az út. Közben anyám, nagyanyám segítségért kiabált, végig nézték az egészet. Kijutottunk az ajtón, rácsuktam a dögre. Anyu, mama bent a kutyával, őket nem bántotta, csak a gyerek kellett volna neki. Ráadásul nem volt beoltva. Fél év pszichológushoz járás kellett mindkettőnknek, én sose fogom kiheverni. Nincs az a kuty, amelyiket egyedül hagynám a gyerekemmel.

Amadea, az üzim alatt ha rákattintassz a www-re, bejön a blog, de nem naprakész, csak nyaranta íródik, meg ritkán télen.

Manó, jól estek a szavaid! Remélem nem lesz beteg a legkisebb!

Köszönöm a fiam nevében a gratulákat!

Jó éjszakát, sziasztok!

Benta

Kép
benta

Benta, végre volt időm megnézni a fotókat a blogodban. :) Illetve a családéban... nagyon édesek a gyerekek... a gördeszkás kép nagyon vagány, és tényleg szép helyeken jártatok. :):) Büszke lehetsz a családodra! ÉS tuti, hogy nem lesz semmi gond a vérvételen, nyugi! :)

Anuk, sztem telefonálj rá a boltra, hogy van-e hátlapja a pelenkázó szekrénynek, mert ha nincs, akkor lehet, hogy nem is kell neki. Viszont ha stabilabbnak érzed úgy, akkor venni kell hozzá... Bár el tudom képzelni, hogy hátlap nélkül is megvan a stabilitása, mert a kiságy részében van elég merev rész.

Puszedli
drága, megy a privi. :)

Kutyik
: nekünk kettő van, két minike, de Miki elkerít egy részt az udvarból a kutyusoknak. Mindkettő nagyon édes, jámbor kutyus, imádják a gyerekeket, ha látogatóba jön valaki, de azért én is tartok tőlük. Mindkettő menhelyes kutyus, és rendkívül hálásak, imádjuk is őket, de azért a baba biztonsága fontosabb lesz, mint az, hogy ők ne legyenek elzárva. (Az elzárást úgy értsétek, hogy addig 1370 m2-en szaladgálhatnak, utána már csak kb 1000 m2-en tehetik ezt meg. :) ) Nem tudom elképzelni róluk, hogy bárkit is bántanának, mindkettő nagyon bújós, de sosem lehet tudni, mikor lesznek annyira féltékenyek... és hát az ördög nem alszik.

Banka, de jó, hogy Nálatok olyan tuti idő van... :) Nagyon édes lehet a békás dekoráció a szobába... Remélem, küldesz majd képet róla.

Megyek aludni, mert ma megint elég pocifájós napom van. Pedig nem csináltam semmi fárasztót... viszont nem volt ma túl jó a hangulatom. Miki elment ma 10-re spinningre, egész délelőtt olyan sírhatnékom volt. Még jó, hogy nem látta, mert hiába magyarázkodtam volna, hogy nem vele van bajom... Most estére kicsit jobb már, legalább szomi nem vagyok, de most meg fáj a hasam egy picit. Remélem, reggelre elmúlik... Jó éjt mindenkinek és szép álmokat!

Heni

Kép
szheni

Magdi!

köszi az infót, most már tuti nem felejtem el! :oops: :wink:

Kilók!

eddig nem nagyon érdekelt, de mostanság ahogy olvaslak titeket...én már most 6 és fél kilónál járok, pedig még nem tartok ott, mint ti. Viszont nem látszik rajtam. A pocimon van ugyebár (de többen mondták, hogy nem is nagy a hasam), meg én a fenekemen vettem még észre, de ott meg szélesedik a csípő, oda meg kell... Tényleg ennyire szigorúan kell nézni ezt a súlykérdést? A védőnőm (szerencsére ? ) nem az a paráztató típus, úgy mér, hogy rámnéz, "jó, csizma, nadrág, akkor mondjuk.... Amikor ő plusz 2 kilónál tartott én itthon 4-nél... :oops: És tényleg még most kezdünk gyarapodni csak igazán? Mert én az első 3 hónapban semmit nem kívántam, nem is híztam semmit. Aztán elmúlt a hányinger és lett ez a plusz 7 kiló, de mostanság megint nem bírok annyit enni, mert nem túl jó a gyomrom, szerintem kezd egyre kevesebb helye lenni. Akkor nem az a logikus, hogy most megint leáll egy picit a hízás? vagy most azért jönnek a kilók, mert a baba nő, meg a víz, stb? De azon úgysem tudok változtatni nem?

Háziállatok!

nekünk is van két kutyánk, házőrzők, velünk barátságosak, de aki a kerítésen kívül van azokkal vadak. nekünk is el lesznek kerítve, mint Heniéknél, mert én tuti el tudnám kergetni őket (egyedül semmiképp nem hagynám a babut az udvaron, még elkerített kutyákkal sem, mert ki tudja milyen elmések és kiszöknek vagy mittomén), de azért tényleg nem tudni, hogy mit vált ki belőlük egy ilyen kis csöpp idegen. Jobb az óvatosság én amondó vagyok. Este majd rohangászhatnak az egész kertben, meg amikor bent vagyunk a babóval.
Viszont ha felépül a házunk oda már olyan teraszt tervezek, ami biztosan el lesz kerítve eleve, hogy ne jöjjenek fel a kutyák (mert sajnos most a házba is bejönnek, igaz csak az előszobába, de én ennek is ellenzője vagyok) és akkor kirakhatom majd a (reményeim szerint második) babut a teraszra én meg simán rálátok az amerikai konyhás helyiségből, miközben szunyókál, tudom csinálni a házimunkát. :wink:

Kép
Kép
tabati

Benta, ez az anyai lélekjelenlét! Sajnálom, hogy ilyen szörnyű dolgot kellett átélned! Ezért írtam én is, hogy sosem lehet tudni. Ráadásul hiába barátságosak az ebek felnőttekkel, a babák kicsik, lehet, hogy pont ezért érzik, hogy meg kell támadniuk őket.

Egy barátnőm volt férjének elég furcsa volt az egyik füle. Kiderült, hogy gyerekkorában egy egér megrágta...szóval az ilyen rágcsáló félékkel is vigyázni kell. (bár persze hozzáteszem a szülők nem tudom mit csináltak, mert a gyerek tuti bömbölt..) a lényeg, hogy örökre olyan maradt! :(

Heni, remélem a holnapi napod jobb lesz!
Én is elteszem magam holnapra!

Jó éjt!

Jaj, még akartam kérdezni, van olyan hogy Ti is sokszor mentek pisilni, ráadásul tudtok is rendesen? Napközben teljesen normális a dolog, de este..most megyek 3x-ra, és az elmúlt egy órában volt a másik kettő. Igaz ittam is...csak olyan soknak tűnik még így is. Egyébként én szomjasabb is vagyok este. Lehet ilyenkor cseréli Áron a magzatvizet?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?