Sziasztok!
Jól lemaradtam, lehet, hogy kicsit már lejárt témákról írok, bocs, de így jött ki!
Pénteken farsang volt az oviban, én csináltam a lányom jelmezét, hát, jó sok macera volt vele, de szerintem megérte.
Egyig csináltam csütörtök éjjel, tegnap meg olyan fáradt voltam, hogy elaludtam a kicsim altatása közben.
Íme (rákattintással megnő, amúgy cirmos cica, ha valaki nem jönne rá
):
Láttam, nagyon szép ilyen volt – ilyen lett képeket tettetek fel, én is kedvet kaptam.
Kicsiben teszem fel, rákattintással megnőnek a képek.
Lányom három naposan és most:
Középsőm két percesen, két naposan és most (a két perces képtől a legtöbben megijedtek eddig, hihi):
A kicsim pár órásan és most:
És a három együtt (ez teljesen friss):
Beszéd: a lányom 21 hós koráig 10 szót mondott mindössze, ebből 6 állathang volt.
21 hósan egyik pillanatról a másikra kezdett beszélni, három hét múlva már ragozott többszavas mondatokat mondott. Most meg olyan szókincse van, hogy még, és be nem áll a szája!
A fiúk érdekes módon sokkal korábban kezdték (állítólag a lányok hamarabb beszélnék), de ők jóval lassabban haladtak.
Otthonszülés: az elsőt a Schöpf-Méreiben, a másodikat az Istvánban, a harmadikat otthon (azaz anyuék pesti lakásában) szültem, szerintem jól látszik a folyamat.
Terv szerint a negyedik is otthon születik, ha valami miatt mégsem jön össze, akkor az Istvánban. Ja, és a harmadik olyan gyorsan jött, hogy majdnem autóban szülés lett belőle, annak valahogy nem örültem volna (1 óra 45 perc az első összehúzódástól a kibújásig, utána négy napig alig tudtam lábra állni, olyan izomlázszerűm volt altájékon). És 37 hetesen még nem voltam biztos benne, hogy bevállalom otthon, de Ági mondta, hogy szülés közben is dönthetek úgy, hogy inkább kórházba megyek, szóval megnyugodtam.
Megvan az én kombináltam eredménye is, tök jó lett, 1:3600, és 1:10000.
Judi,
én biztosan nem szúratnám hasba magam, ott 1:100-hoz a valószínűsége, hogy elvetélsz utána (sajnos hallottam már ilyenről, 3 éve várt baba, anyuka kora miatt szúrtak, és teljesen egészséges lett volna...). Sokkal kisebb az esélyed arra, hogy beteg babát szülsz a számok alapján, mint hogy egy teljesen egészségest elvetélsz a szúrás miatt, úgyhogy én nem kockáztatnék a te helyedben. De persze ahogy te érzed, úgy csináld!
Csorog a nyálam a kajáktól, amiket írtok! De ma jön apósom, és hoz rántott csirkét, meg húslevest, alig várom! (Úgy volt, hogy megyünk hozzájuk, de unokatesók náluk vannak, így a bárányhimlő miatt nem megyünk.)
Kenderike
üdv, én is a negyediket várom!
Csíkosodás szerintem is alkatfüggő, én borzalmasan csíkos lettem már elsőre (egy héttel a szülés előtt jöttek elő, de akkor rengeteg), és ez csak romlott. De nem izgat, mert ruhában nem látszik, a bikini helyett meg egyrészes fürdőruhát hordok.
Eddig én 2 kilót híztam. De biztos vagyok benne, hogy majd beindul, az eddigi babákkal 14,17,17 kilókat híztam, nem hiszem, hogy most kevesebbet híznék.
Könyves játék elméletileg nem kamu, ha tényleg folytatják, akik jelentkeznek, az egyik netes ismerősöm barátnője indította.
Linácska,
19 napos kis kómásod borzasztóan aranyos!
Most született a barátnőm kislánya, tegnap láttam 5 naposan, és aaaannnyira jó volt ilyen csöppséget látni!
No, megyek, majd egy órát írtam ezt a szösszenetet, még nem is öltöztem fel...
Szép hétvégét!