Sziszasztok!
Én is "friss kismamákból" vagyok, de immár 7 hetes a kisfiam. Van egy 8 éves nagylányom is. Őt 13 hónapos koráig szoptattam. Eszembe sem jutott más alternativa, hiába akartak átcsábitani tápszerre, vagy bébi ételre. A hozzátáplálást 6 hónapos kora után kezdtem, de főleg otthon készitett kajával.
Most viszont a kisfiamnál valami probléma lehet nálam a szoptatással:
Két héttel ezelőtt volt egy sulyos mellgyulladásom (39 fokos láz 3 napig), de sikerült sok-sok szoptatással megoldani. Azóta valahogy folyamatosan puhább a mellem.
Nagyon ritkán birja ki a Zebi a 3 óránkénti evést. Mondjuk délben alszik 3-4 órát , akkor kibirja, de délelőtt és délután szinte 1-1,5 óránként kér enni. Éjjel maximum 3 óránként eszik, de akkor csak 5-10 percet szopizik.
Evések között meg sokszor nyügös annyira, hogy le sem lehet tenni. Legszivesebben egész nap lógna a cicin.
Most már 7 hetes. Mennyit kéne ennie?
Éjjel nem tudtam még megmérni, hogy mennyit eszik, de szerintem keveset. Nappal pedig kb. 100 g-ot szopizik egyszerre, de ugy, hogy ezt kb. 40 perc alatt szivja ki.
Nagyon rossz a szopási technikája. nem kapja be eléggé a bimbóudvart, (csak a bimbó + kb. 1 cm-re)Két de két hónap alatt nem sikerült átszoktatnom. Ha jobban kitátja a száját és ugy veszi be, akkor öklendezik. Nagyon lassan és lustán is eszik. Csak akkor szivja, ha magátol is csurog, közben meg várakozik és egy kicsit stimulálja. Nem alszik szopi közben csak pihen. Lehet, hogy annyira nehezen jön ki a tejem?
Mondjuk fejéskor (Avent Isis-sel)is csak csöpörög.
Tegnap jöttem rá, hogy a tej mennyiségével lehet bibi, mert iskolába kellett mennem és addig anyu vigyázott Zebire. És fagysztott tejből cumisüvegből (Avent 1-es luku) simán gyorsan megevett 200 g-ot. Ettől boldog lett és nagyot aludt, majd utána is mosolygos volt.
Most mit csináljak? Ennél többet már nem tudom cicire tenni, mert igy is nagyon sokszor szopik belőle. Laktoherbet nem ihatok, mert nagyon fáj tőle a hasa.
Tegnap óta azon gondolkozom, hogy egy hét mulva jön a dokinéni és akkor iratok fel vele tápszert. Kipróbálom, hogy hátha akkor jobban jol lakik.
Egyébként a fejlődése teljesen jó. Napi min. 4-5 kakis - pisis pelenka, és heti 200 g-ot hizik átlagban.
Most nagyon stresszelek a tejtémától.
Fiona