Új privát üzeneted érkezett!

Manya
Persze igazad van, és én nem is a te érveid ellen próbáltam bármit felhozni, hanem hogy aki rátermett, azt miért kell visszatartani?
Vannak gyerekek, amilyenek te is írod a lányod, annak aláírom, hogy jobb ha még oviba van, de a másik dolog, hogy nem változik az alatt az egy év alatt a gyerek annyit, mint azt a pedagógusok, vagy a szülők várnák. Nekem viszonylag sok gyerek van a környezetemben, akik olyan cipőben járnak, mint te, tőlük hallom ezt.
De legyen bárhogy te tudod hogy neked és a kislányodnak mi a legjobb. Tudom, ez nagyon nehéz kérdés, és egyszer én is hasonló cipőben járok majd. :)

Kép
Kép
susytunder

Hát igen, nagyon nehéz kérdés - én a kivárással láttam nagyon jó és nagyon rossz eredményt is.
Én csak magamról tudom, hogy nemigen szerettem a legidősebbek közé tartozni :oops:
Kíváncsi vagyok, Lillunál majd hogy érzem a dolgot, mert ő május 26-i születéssel tényleg a legkisebbek közé fog tartozni :lol:
MManya áá nem irigyellek, tényleg nehéz döntés :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

képzeljlétek egy barinőmnek inszeme volt és most derűlt ki hogy 3 baba is van........ :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nem semmi vállalkozás lesz, gratulálunk Neki!
Nekünk itt az utcában van egy hármasiker ismerősünk, ők is mesterséges úton lettek - szépek, nagyok, elevenek - anyukát, apukát, nagyszülőket azért nem irigylem :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Nekem van esélyem iker terhességre, több is van a családban, és úgy tudom, hogy anyai ágon nagyobb az esély ikerterhességre. Hirtelen akkor 3 gyerekünk lenne, vagy több. :)

Kép
Kép
susytunder

Én nagyon szeretném ha ikrek lennének! Nekem elég rossz a szemem és valószínűleg nem fog engedni a doki természetes úton szülni, hanem császár lesz belőle. Azt meg nem lehet olyan sokszor. Viszont én nagy családot szeretnék!
zénéildi

Húúú, Nitácska drukkolok a barátnődnek. Akiknél én tudtam ilyen hármasikreket, ott nem lett happy end a vége, szóval csak halkan drukkolok...

Én sem szeretnék ikreket, bár az esély megvan nálunk is (nekem is volt ikerterhességem...). El sem férnénk a lakásban... Most meg nem hiszem, hogy annyira ugrálhatnánk nagyobb lakás téren...

Susy, boldog névnapot így utólag is!!!

Bocsi, nincs energiám visszaolvasni az előző oldalt, csak erre tudok reagálni... Kora délután indulunk anyósékhoz, és csak hétfőn jövünk haza. Hát nem ugrálok örömömben :? :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hát én igazából nem tudom, hogy örülnék-e, ha kiderülne ikreink lesznek.

Egyfelől helyünk, szeretetünk stb. van rá :lol: de most, hogy így a vetélés kapcsán "megégettem" magam, jobban félek a tűztől és nem bizti, hogy jót tenne egy ikres-aggódos terhesség :oops: Majd a Jó Isten elrendezi, ezen már tényleg nem akarok agyalni :wink:

Bár azért százszor inkább több, mint egy sem :lol: :lol: :lol:

Hékás jó utat Nektek, bár ahogy olvasom annyira nem repesel az ötlettől, így kitartást is kívánok :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

hát még ők is félve örülnek....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Igen...egy másik topicban 4 babából kettő baba maradt.

Kép
Kép
susytunder

:(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Az Én kolléganőmnek is megtapadt mind 3 baba a beültetés után. Aztán a 20. héten sajnos megszülettek :cry: :cry: :cry:

Anita
Kép

Kép
gani

jaj az nem jó.....gondolom nem élték tul? :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

[quote="gani"]A írta:ganiz Én kolléganőmnek is megtapadt mind 3 baba a beültetés után. Aztán a 20. héten sajnos megszülettek :cry: :cry: :cry:

Na itt is ilyen volt. Nem tudom, melyik héten, de a 28. előtt, az tuti (ezt megjegyeztem, mert a tesóm a 28. héten szült :cry: ) 3 baba volt, 2 fiú egy kislány, és csak a kislány maradt életben, de még nem tudni, maradandó károsodás érte-e :? De ezeket ne mondd el a barátnődnek, Nitácska, jó???? Csak aggódj érte csendben :wink: Mi meg mind drukkolunk, hogy ne legyen semmi probléma, jó? :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

persze hogy nem mondom el neki....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Én nem szeretném, ha ikreim lennének. Persze, ha úgy sikerülne haza vinném őket :lol: De jobban örülnék , ha a tesó is egy baba lenne.

Brigi!

Meg lehet kérdezni, hogy mi lett tesód babájával? Egyik barátunk felesége januárban szült 31 hetes volt. A kislány 1900! grammal született és már szépen, egészségesen haza is vihették. Azért szerencsére a koraszüléseknél is vannak happy endek.

Amikor terhes voltam mindig azt számoltam, hogy jó, ezen a héten is túl vagyunk, még mennyi kell, hogyha megszületik egészséges legyen ( már a 20. héten nyitva volt a méhszájam és folyamatosan keményedtem, így szurkoltunk, hogy maradjon még bent a mi picink).

Gani!
Kolléganődnek nem ajánlották annak idején a redukciót?

Kima
Kép
Kép
kima75

kima végűl időre született?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Persze, Kima, nem probléma. Emma 1150 grammal született, 40 centivel. Pár napos korában volt egy agyvérzése, aminek az lett a következménye, hogy az arcizma lebénult. Az eddigi ismereteink szerint annyi van vele csak, hogy az arcán semmit nem látsz. Annyira érdekes, hogy teljesen rezzenéstelen arccal néz, és közben meg hallod, ahogy hangosan kacag. Egyáltalán nem szép kislány, de nagyon kedves, aranyos. Heti 2-3x járnak tornázni, mert gyenge volt az izomzata, de már nem lenne szükséges. Most egyébként 15 hónapos, és a dokik azt mondják, teljesen sikertörténet, ami vele történt... Szóval elvileg minden oké, csak ne született volna korábban. Még nagyon koraszülött kinézete van :( Jövő hétvégén megyünk hozzájuk, majd hozok róla képet, ha érdekel.

Brigi

Kép

Kép
hékás

:( :( :( :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Hú lányok, ezeket a sztorikat nagyon elszorul a szívem hallgatni.

Brigi, Emmának gyors és szép fejlődést kívánunk, azért tényleg jó, hogy ilyen erős volt :wink:

Nita, a barátnődnek csak a mi ismerősünket meséld jó... 35 hétre, 3 egészséges baba, viszonylag jó súllyal ikrekhez mérten, szépek, egészségesek, már 3 évesek, ovisok, kedvesek-aranyosak :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Brigi!
Akkor végül is mégis csak jól végződött a történet. Ha gondolod hozz képet, szívesen megnézném a kislányt. Azért az nagyon szép teljesítmény, hogy 1150 grammos apróság már 15 hónapos és ahogy meséled semmi nagyobb gond nincs vele!

Nita!
Igen, Marci időre jött. 36+2 voltam, amikor császárral kikapták, mert toxémiás voltam.

Megfigyeltétek, hogy időről-időre egyre több a koraszülött baba? Vajon ennek mi lehet az oka? Amikor mi születtünk nem volt ennyi koraszülés......

Kima
Kép
Kép
kima75

ildi ezt tuti elmesélem neki......jó példa....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Kima!
Dehogynem! De nem merték vállalni, attól félve, hogy a redukció következményeképpen sérül a másik 2 baba is. 2 fiú + 1 lány lett volna. Nagy babák voltak, egyes terhességnek megfelelő volt a méretük. A 20. héten akkora volt a méhe a kolléganőmnek, mint az egyes terhességnél a 9. hónapban szokott lenni.

Pénteken volt Bp-en uh-on és vérvételen, ismét kezdenek 1 nagy programot. Kb. áprilisban várható a beültetés. Ez lesz nekik az 5.

Anita
Kép

Kép
gani

Sziasztok!

Nitácska, hárman? Hű... Nálunk sok az iker(spontán), de remélem, nekünk nem sikerül összehozni. Tényleg nem tudom, mit csinálnék. Ideköltöztetném Anyát...
Nekem is volt 3-as ikres ismerősöm (kórházban taliztunk, amikor szültem, ő bent töltötte a 9 hónapot), de megvan mindhárom baba és egészségesek. Pedig sokat szenvedett szegény.

Régi Ildi, a volt kollégáméknak 3 babát engedtek császárral, állítólag ennél többet nem szeretnek a dokik...

Kima, szerintem régen is volt. Csak régen ezek a babák (bocs!) meghaltak. Most már nagyon sok babát meg tudnak menteni, akiket korábban nem. Meg talán inszem és ilyesmi sem volt annyi korábban, így nem volt ennyi ikerbaba. Meg talán stressz, környezeti terhelés, stb.

Brigi, taps Emmáéknak.

Susy, mi lenne, ha mindkettőnknek az lenne? :shock:

Többiek merre járnak?

Kinga

Kép

Kép
kinga82

Jövök a képekkel :D
Kép
Kép
Kép
Kép

Anita
Kép

Kép
gani

gani gyönyörű a lányod s milyen csinos a ruhába.......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Gani, nagyon szép Bogi. Úgy látom, élvezte a farsangot :wink:

Nitácska, lehet, hogy holnap nem tudok jönni, mert utazunk haza. Ha nem jönnék, akkor már ma kívánok boldog 3. szülinapot Máténak!!! Ezen a hétvégén van a nagy ünneplés? Majd mesélj, milyen volt!

Képzeljétek, én totál pszichésen működök. Ugyebár elkezdtünk dolgozni Ketteskén... Még kb 2 hét van a következő rózsaszín napjaimig, de már kőkeményen produkálom a tüneteket. Szédülök, ha ácsorogni kell, hányingerem van, hangosan morog a hasam (ez nekem akkor volt, amikor Marcival terhes voltam), eszméletlen kívánós vagyok :lol: :lol: :lol: :lol: Pedig ha sikerült is, még nincs itt az ideje a tüneteknek :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Brigi - barátnőm már másnap érezte, h megfogant a fia! :)

Kép
pampalini

Gani - nagyon szép volt a lányod!

Kép
pampalini

Gani!
Bogi nagyon szép volt a farsangon! Az utolsóképen nagyon roppja :D

Brigi!
Hasonló vagyok hozzád! Minden próbálkozós hónapban produkálom/produkáltam a tüneteket egészen addig, amíg meg nem jött :D Viszont az nagyon király lenne, ha most nektek rögtön sikerülne :D :D

Kima
Kép
Kép
kima75

hékás nagyon szépen köszönöm máté nevében is......holnap megyünk a nagymamimhoz és ott lesz egy kisebb ünnepség...... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

[quote="kima75"]
írta:
kima75Hasonló vagyok hozzád! Minden próbálkozós hónapban produkálom/produkáltam a tüneteket egészen addig, amíg meg nem jött :D

Nálam Marcival úgy zajlott, hogy első hónapban produkáltam, addig, amíg meg nem jött. Akkor sírógörcs. Következő hónap eseménytelen, de mikor megjött, sírógörcs, és meddőségi centrumok kutatása a neten. Következő hónapban, mikor terhes is lettem, jöttek a tünetek, de mivel akkor nyaraltunk, a melegnek és a repülőnek tudtam be. Aztán mikor pozitívat teszteltem, rettentő sírás :lol: Örömömben :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

tényleg mcsoda öröm lehetett mikor bizonyságot nyert hogy marci uton van........ :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Brigi!
Bennem ez annyira megmaradt amit korábban is írtál-, mert nagyon aranyosnak tartottam-, hogy a második próbálkozós hónapban már meddőségi kivizsgálásra akartál menni :D Egy cseppet sem vagy türelmetlen.

Marcival úgy voltam, hogy amikor Ő sikerült pont akkor nem számítottam rá. Már a negyvenvalahanyadik ciklusnapomon voltam, de nem vettem tesztet, mert úgy voltam vele, hogy úgysem sikerült megint, biztos csak késik. No végül a soginőm dumálta tele a fejem, hogy vegyek egy árva tesztet. Hát amikor pozitív lett leírhatatlan volt :D Mikor felhívtam a dokimat, hogy sikerült, elsőként meglepődött, utána megdöbbent és csak annyit kérdezett: hogyan sikerült összehozzuk? :D Igazán csak a 12. hét után mertünk örülni, de életem egyik legszebb napja volt, amikor megláttam a két csíkot......

Kima
Kép
Kép
kima75

Sziasztok!

Bogi csúcsszuper, igazi kis hercegnő!!!! Biztos sikere volt! :D :D

Hát én még nem voltam egyszer sem terhes, de amikor védekezés nélkül vagyunk együtt én másnap már hányingerrel ébredek, szédülök és tuti biztos vagyok benne hogy terhes vagyok. :lol: Aztán persze negatív a teszt, és rájövök hogy nem is olyan egyszerű teherbe esni!

Szerintem is a megváltozott környezeti hatások miatt van több koraszülött, bár biztos hogy régen is voltak de azok sajna nem maradtak életben. Irodalomból rengetegszer tanultuk, hogy XY költőnek 10 testvére született de 5-en nőttek fel.
zénéildi

Sziasztok!

Nita!
Máténak boldog 3. születésnapot kívánunk!

Én nem láttam még egészséges pozitív terhességi tesztet sajnos. Remélem azért a tesóbaba nem fog így megviccelni :lol:

Ildi!
Védekezés nélkül? Akkor már nálatok is élesbe megy a meló?

Anita
Kép

Kép
gani

Ja, lányok!
Köszönjük szépen a szép szavakat! Valóban nagyon élvezte Bogi a mulatságot.
Imád pózolni meg illegetni magát. Itt mindenkinek fia van ÚjIldit és engem kivéve. Remélem a második baba nálatok lány lesz és megtudjátok, mit jelent, hogy már 4 éves korában félsz a jövőtől :lol: :lol: :lol: :lol:

Anita
Kép

Kép
gani

Nita!
Boldog szülinapot Máténak!

Kima
Kép
Kép
kima75

Nita, Máténak boldog szülinapot kívánunk! :lol:

Bogi, nagyon szép kis hercegnő volt :lol: Hát igen, Lillu még két éves sincs, de ő is tudja illegetni magát! Mondjuk 5 éves kerilányom tanítja :wink:

Hát lányok, beképzelni simán be lehet a terhességi tüneteket (én tudom már, ebben profi vagyok sajna), de azért drukkolok, hogy igazi legyen :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Nitacska, Mátének én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!!!!

Gani
, még nem próbálkozunk élesben, csak van olyan alkalom amikor elkap minket a hév aztán már nincs idő védekezésre. :oops: :lol:
zénéildi

Nitácska
Boldog szülinapot kívánok én is a kisfiadnak!

Gani
Nagyon szép Bogi! Büszke lehetsz rá!

Kép
Kép
susytunder

Ildi!
Na nálunk soha nem volt ilyen :roll: Hév ide, hév oda, ha védekezni kellett, hát védekeztünk :roll:

Holnap reggel megyek egy kis (30 órás, 3 nap) tanfolyamra a kolléganőimmel, remélem időben hazaérek. Semmi kedvem estig ott ülni és hallgatni a sok okosságot.

Itt esik a hó reggeltől és nagyon hideg van :( Jövő hét vasárnap meg már nőnap (egyben a párocskám névnapja is), nyílnia kellene az ibolyának és tessék! Még most jön a tél?

Anita
Kép

Kép
gani

sziasztok!!!!
köszönjük a szülinapi felköszöntéseket!!!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink:
nem volt nagy buli idén mert mátém eléggé beteg,.... :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Szüleinél bújnak kifelé a hóvirágok, krókuszok és nárciszok. Annyira tökjó :) Nálunk meg 15 cm hó van... Úgy szeretném, ha tavasz lenne.

Elég nyűgös vagyok, mert nem jó a bal szemem, nem akarok dolgozni menni. Bendi még mindig nem mehet oviba, így a Mamánál van egész héten. Párom oktatáson, így csütörtökig nem lesz itthon. :evil: :evil: :evil: Nadon utálok egyedül lenni.

Anita, nagyon nőcis Bogi. Igazi csajos. Oktatáshoz kitartás, én nagyon utálom őket. :x

Nitácska, boldog szülinapot Máténak és gyógyuljon meg.

Brigi, ez annyira aranyos, hogy produkálsz. Olyan jó lenne, ha valós is lenne :) Igaz, akkor már 2009-es baba lesz ő is.

Régi Ildi, most én is nagyon paráznék, ha jönne, a szteroidok miatt.

Ja, tegnap én is elkezdtem a 90 napost...

Sztíviával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Kinga

Kép

Kép
kinga82

kinga köszönjük!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita!

Mi a baja Máténak?

Kinga!
Szombaton láttam, hogy anyukám szomszédjában az összes hóvirág már kinyílt. Meg is lepődtem utána, amikor még havat meg súlyos minuszokat ígértek a meteorológusok.

Anita
Kép

Kép
gani

Kinga, én szoktam használni sztíviát! Általában teát édesítek vele. Mivel a férjecském idegenkedik tőle, másba még nem használtam, én mézzel szoktam édesíteni. Mire vagy kíváncsi vele kapcsolatban?

Képzeljétek, tegnap sütöttem vaníliás csigát. Kakaósnak indult csak elfogyott a vaj és nemtudam kikeverni a csokit. Reggelente gyakran veszek a pékségben valamilyen édességet és már meguntam. De olyan fini lett, ezt nem fogom egy darabig megunni! :D
zénéildi

Lányok, az én hóvirágjaim kb. 3 hete hősiesen állják a havat :wink: Krókuszaink még remélem nem merészkednek elő :wink:

Anita, nálunk a sógorom Zoltán :lol:

Lányok, azért nem minden oktatás rossz, legalábbis szeretnék hinni benne, én sokszor tartottam felnőtteknek tréningeket :oops: bár a több napos távolléteket én sem szerettem :wink:

Amúgy én is fogyokúrázom, sajna rámfér :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Nálam is kint vannak a hóvirágok, és másak is, nem tudom lesz e belőlük valami. :(
Egy hóvirágot levettem, behoztam az szépen kinyílt.
Tavaszt akarok! :)

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Máténak Boldog születésnapot!

Anita: Bogi nagyon szép! Nálunk a Apu a Bátyám És a kis jövevény is Zoltán. (remélem a pici a névnapjára kidugja az orrát) A Bátyám ki is jelentette hogy március 8 nem nemzetközi nő nap hanem nemzetközi Zoltán nap.
:D
Megprobálok most már aktívan jönni. Egy kicsit felgyülemlett a munka az utóbbi időben, plusz munkát válaltam.

A táblazatba írom az adatokat
Nick név: Zuzmo4
Életkor: 22
Lakhely: Érd
Neme az mindegy
Kórház : János kórház
Testvére : Tudtom szerint még nincsen :oops:
zuzmo4
Érd

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X