sziasztok!
hullafáradt vagyok, mozgalmas hv-nk volt.
andi! elértétek a hévet? ugye lucának nem lett komoly baja? jöhetnétek gyakrabban!
cory! örülök, hogy nem volt semmi komoly végül!!! igen, ált. 4. évtől kezdik w-ot, illetve úgy szokták, hogy 3 és 1/2 évesen indul a beszoktatás heti 1-2 nappal, fokozatosan növelve, így kb 4 évesek, mire egész héten járnak oviba. beszélgettünk sokat az óvónénikkel az óvodaérettségről, és amiket elmondtak, a 90%-uk már most igaz barnira, talán csak az öltözés nem megy még. azt beszéltük meg, hogy fogunk még beszélgetni róla áprilisban, és majd szeptemberben is, mert az még fél év, addig is sokat fejlődik-változik, és majd akkor eldöntjük-ik, hogy mehet-e. ha akarjátok, szívesen leírom majd, mit értenek a w-ban óvodaérettség alatt.
nálunk épp szemben van a w-ovi a "simával", ahova amúgy fel sem vennék barnit, amíg én itthon vagyok, akkora a túljelentkezés. árban viszont olcsóbb, mint pl andinak az állami ovi! (4000ft, ez országos viszonylatban is kevés, de picivel fogják emelni. egy alapítvány tartja fent, a dolgok nagy részét viszont a szülők csinálják.)
végülis főleg azért döntöttünk emellett (mindent összeolvasva, csomó mindenkit meghallgatva), a pedagógián túl (ami nagyon fekszik a nevelési elveinkhez), mert szimpatikusak az óvónénik, és úgy érezzük, andrissal nagy egyetértésben, hogy barninak jó helye lesz itt. olyan nyugalom van ott, háromszor voltunk a nyílt napon, és mindig feltöltődtünk energiával!
a waldorf-suli más kérdés, most csütörtökön majdnem meglátogattuk azt is, de visszafogtuk magunkat, azzal még ráérünk... ha boldi 3 lesz, akkor újratárgyaljuk az óvodatémát, attól is függ, milyen munkát sikerül szereznem... (vannak terveim
) hát ennyi. majd beszámolok, hogy milyen, ha kíváncsiak vagytok!
van egy hatalmas elmaradásom: MADINEK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK UTÓLAG IS!!!
linato! csodálattal olvasom, amikor az ikrekről írsz! most aztán duplán izgulhattok, kik is laknak a pocakodban!
milyen neveken gondolkoztok? jaj, korinak is nagyon boldog névnapot kívánok!!!
átállás: mi totál elfeledkeztünk róla: sógornőmék jöttek vendégségbe, nagyon időben érkeztek, én meg nagyon le voltam maradva mindennel
márti! mikor jöttök hozzánk??? nem olyan nehéz ide kivezetni!!! a héten is jó volna nekünk. esetleg pénteken?
bszilvi! de jó nektek, hogy mentek erdélybe! hova mentek konkrétan? jó utat, ha már nem jössz addig! láttad, hogy benne voltunk a múltkori kismamában?
laura! örülök, hogy toncsi jobban van!
nekem is sikerült meghányatnom boldit egyik nap
: a chamomilla bogyótól kijött az egész adag tejecske. (jön a foga ugyanis)
zsuzsa! jobbulást!
képzeljétek, tegnap szülinapi buliban voltunk, boldi ugyanúgy elaludt, mint itthon, 8 körül, a felöltözésnél kicsit sírdogált, de aztán csak reggel ötkor ébredt az ágyában! ja, és már 8 kiló, és azokat a ruhákat hordja, mint barni - aki szintén nem volt kisdarab - fél évesen...
tikk! mennyit lehet most kérni egy magán nyelvóráért? nagyon lemaradtam! (emailben is írhatod!)
jóéjt mindenkinek!
puszi,
heniék