Drága Manó!
Kicsit emlékeztetsz hajdani önmagamra...
Nekem két anyósom is volt, az előző férjem édesanyja egyszerű falusi néni volt, de csupaszív-lélek...űRá mindig tudtam számítani fiatal, tapasztalatlan anyaként...
Sajnos meghalt, az útjaink az exemmel pedig különváltak( szerencsére ), de az anyukáját megőriztem az emlékezetemben...
mostani anyósom az előzőnek totális ellentéte...
ez akkor derült ki, mikor 3 hónapig náluk voltunk kénytelenek lakni az akkor még csak barátommal és a 6 éves kisfiammal...
minden alkalmat megragadott, hogy bántson, pedig erre nem atam okot, és korábban egész rendes volt...
aztán egyszercsak apósom egyik testvérétől megtudtam, hogy az a baja, hogy én elvált nő vagyok, sőt gyerekem is van az előző házasságból
nyilván nem ilyen nőt szánt az egy szem fiának...
az esküvőnkre is alig akart eljönni, talán szégyellte a rokonaik előtt, hogy a fia engem választott...
az nem érdekelte, hogy mennyire boldogok vagyunk együtt...
mikor megtudta, hogy unokája lesz,próbált változni, de akkor nekem már komoly ellenérzéseim voltak vele szemben...
még azt sem akartam, hogy meglátogasson a kórházban...aztán összevesztem vele mikor a kislányunk 3 hónapos volt...
az egyik kényszerből tett látogatásunk során próbált beleszólni a baba gondozásába és én keményen kiosztottam, kitört belőlem minden visszafojtott gyűlölet...
utána majd' egy évig csend volt, még a páromat sem kereste telefonon sem...
aztán egy éve kb. 1 havonta meglátogatnak bennünket, a férjem hozza-viszi őket ilyenkor...
így, ebből a távolságból már elviselhető a helyzet, de igazságtalan lennék, ha nem említeném: sokat változott az anyósom...
és a kislányom is elfogadja őket, ha itt vannak hagyom, hogy játsszanak vele, és tudom, hogy a lányomnak szüksége van rájuk /is/.
inkább az bánt, hogy a saját édesanyám nem igényli az unokáját, és nem próbál segíteni nekem, pedig nyugdíjas / de ez egy másik topic témája/.
szóval, eljutottam oda, hogy elfogadom az anyósomat olyannak amilyen / maradi/ és tudomásul veszem, hogy ő már nem változik...
ma fel is hívtam telefonon, hogy vannak, pedig ilyet eddig nem tettem...
szerintem adni kell mindenkinek egy új lehetőséget, ha megérdemli, és tényleg arra gondolni, hogy ezek az idős emberek csak szeretni akarják az unokájukat...mégha ez bennünket néha kicsit idegesít is
emberek vagyunk, nem egyformák és nem hibátlanok...
Jucy!
Nagyon-nagyon igazad van
üdv,
Sheila