Sziasztok!
Visszaolvastam, de több órába telt....
Jó sokat termeltek, lányok, de az a jó....
Annyira késő van, nem is tudok most már semmit írni, csak az orvosi kérdésekre válaszolok, mert az fontos.
Linácska,
nyugodjál meg, Lili biztos hamar meg fog gyógyulni. Ha vasárnap találkoztak a szüleid vele, mostanra már kijött volna, ha elkapták. Egyébként meg úgy terjed, ha a váladék rámegy a kézre/törölközőre, stb., és onnan belekenődik valaki szemébe. MAgyarul ha a vendégségben szépen kezet mosnak és nem nyúlkálnak a baba szemébe (és miért is tennék
), akkor nem adnak át semmit
Kamillát ne, mert tényleg allregizálhat és a gyulladást fenntarthatja (noha a hatóanyaga valóban gyulladáscsökkentő eredetlieg, de ma már nem javasoljuk). Tobrex vagy Neomycin napi 5x5 napig, és meggyógyul.
Piroska,
ahogy már korábban is írták, nem a dioptria a lényeg, hanem a szemfenék (EZ a bűvös szó....
) állapota. Erre durván lehet következtetni a diptriából, mert minél nagyobb mínusz, annál nagyobb az esély, hogy a szemfenék nem okés, de ez nem egy kőbe vésett szabály, szemésznek látnia kell. A minusz 0.5 D kábé 100%, hogy nem gond, és ha már volt is szemfenék vizsgálatod, akkor meg 1000%. Emiatt neked nem kell szemészhez menned.
(Megjegyzem, manapság már extrém ritka, hogy császárt javasolunk.)
irdab,
mindenki válaszolt már, sőt orvosnál is voltált, de azért leírom a saját véleményem is. Noha általában a láz jót tesz a fertőzésnek, mert hisz valóban azért is alakul ki, hogy legyőzze vele a szervezet a kórokozókat, a fejlődő magzatot károsíthatja a magas hő, ezért 38.0 fölé nem szabad engedni.
Én amikor 5 hetesen elkaptam valami hülye torokfájós fertőzést, akkro azt csináltam, hogy 37.7-nél elkezdtem a "természetes" látzcsillapító módszereket (borogatás, hűvös zuhany), és a terv az volt, hogy gyógyszert akkor, ha 37.9 - ez pedig az Algopyrin lett volna (szerencsére nem volt ár szükség), mert ezt lehet majdnem a terhesség végéig veszélytelenül szedni. (Az utolsó hetekben viszont tilos!!!)
Hát, lányok, ma ennyire tellett, de majd egyszer talán jövök rendesen is.
Még annyit, hogy szuperek a cserebogaras képek, és a hintában újságolvasós fergeteges!