Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Üdvözlök minden újonan érkező kismamát.

Már megint nagyon régen jelentkeztem, de ez van amikor 4héten keresztűl
benne van az ember az infulenzás, hányásos valamiben.
Talán már túl vagyok a dolgon,és a lányom is.
Sajna annyira legyengűltem, félő volt hogy kiszáradok stb.
Szerencsére már összesezedtem magam és a pocaklakóval sincs semmi baj. :lol:

Régebben írtam hogy gond van a cukrommal, hát az is megoldódott,
a sok hányás hasmenés miatt 5kg fogytam, a cukrom is lejjebb ment, így csak diétáznom kell. :)
A betegség hatására vagy nem tudom minek köszönhető,
de még a folyás is megszünt.
Most már végre minden oké lenne körülöttem, erre a környékünkön bárányhimlő van.
Szinte ki se merek menni nehogy esetleg azt is összeszedjem.
Bár én voltam bárányhimlős, csak nem tudom a pocaklakónak mennyire ártalmas. :?

Olyan jó lenne már végre nyugodtan neki vágni egy hétnek, de mindig történik valami. :shock:

Most megint változtattak az egyetemen, és besűritették az órarendet,
így nem tudok bejárni az órákra, és nem tudom hogy fogok vizsgázni,
mert az utolsó óráim április 17-18, én meg 13ra vagyok kiírva.

Tudom ez még odébb van de egy kicsit parázom.
Mondjuk már nem kell aggodnom a piciért a hasamban, erre találok mást. :lol:
Bocsi hogy sokat írtam.
Remélem most már egy kicsit töbször tudok jönni,
mert sokszor még olvasni sem volt erőm.

Kitartás mindenkinek.
Puszi, Erika
hverika

Zsuzsa!

Sajnos normális az erős menstruációs görcs,
nekem is volt én beszéltem is a dokimmal akkor, mert megijedtem.
Nagyon sok, és darabos erős vérzés csak jó, azt mondta,
mert akkor ürül a szervezetből szépen minden, és nem lesz esetlegesen sem semmi baj.
Ne aggódj, ez nem jelenti azt, hogy innentől kezdve mindig ilyen lesz,
ez csak az elsőre vonatkozik.
Túlzásba viszont ne vidd a meleget, mert akkor bajt is csinálhatsz.

Millye!

Sajnálom hogy ez történt veled,
én ilyen durva vizsgálatot még nem is hallottam.
Miért nem szóltál közben hogy ez nagyon fáj?
Remélem eltudod kerülni ezt az orvost.

Majd még visszaolvasok de már elfáradtam.
Még nem vagyok az igazi erőmben.

Puszi mindenkinek. Erika
hverika

Kubuspace: Egyenlőre még mindig egyben vagyok.. Valentin napra nem jött a baba, de sebaj... :lol: nagyon sajnálom, hogy görcsölsz... nálam ilyenkor már nem volt semmi gond de mindenki más és más... nem próbáltál homeós bogyót szedni rá? Egyébként tisztulsz még van vérzésed vagy folyásod?

Hverika: Szóltam neki, hogy fáj, de nem foglakozott vele... :cry:
Örülök, hogy rendbe jött a cukrod! Annak viszont nem , hogy beteg voltál és fogytál... :shock: Én úgy tudom, hogy mivel voltál bárányhimlős ezért hordozod az ellenanyagot és ezért a babádat is véded... ha nem lettél volna bárányhimlős akkor már ez gond lenne... szóval ne parázz mert már nem tudod elkapni és ezért a babádat sem fertőzöd meg! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Zsuzsa,
köszönöm, minden rendben. Mi is még mindig egyben :D
A folyásom elég erős lett az elmúlt pár napban, néha azt hiszem, hogy a magzatvíz folyik, de gondolom az ennél folyamatosabb lenne.
A görcsökre nem jó a magnézium?

Millye,
mi is beterveztük ezt a Valentin napot, de nem lett belőle semmi :D
Nálatok semmi fájás?

Erika,
örülök, hogy sikerült végre meggyógyulni, nem lehetett könnyű ez a pár hét.

Szonce,
veletek mi újság?
Már rég hallottunk felőletek.

Reni
b.reni

B.reni: Hát nálunk semmi fájás... és keményedés sincs... bezzeg csütörtökön... :cry: sebaj... majd megyünk együtt szülni :lol: te mikorra is vagy kiírva?

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok új vagyok itt, jelenleg a BMC-be járok, de már kinéztem magamnak dr. Sóvágó László doktor urat a Jánosban.
Ugye még ott dolgozik? tudja valaki a magánrendelését hogy hol van, és telefonját, elérhetőségét? SEGÍTSETEK, Nagyon fontos lenne, köszönöm!!! Esetleg ha valaki szült nála nagyon örülnék ha leírná milyen volt vele a szülés !!!
csézjang

Csézjang: Üdv köztünk! Én nem ismerem dr. Sóvágó László doktor urat úgyhogy ebben nem tudok neked segíteni... :? de hátha a többiek tudnak róla valamit mondani... :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Csézjang, üdv, Sóvágó doki magánrendelése a Bem utcában van, a Margit híd budai hídfőjéhez közel. Az otthoni számán lehet bejelentkezni hozzá, 257-8825. Hétfő, kedd, csütörtök délután rendel.
Én is hozzá járok, de még csak első babám lesz, így a szülésről még nem tudok nyilatkozni, de úgy emlékszem vannak itt páran, akik nála szültek. Szerencsére én rosszat még nem hallottam róla.
üdv:
Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Kedves Zita! a Jánosban is rendel dr. Sóvágó vagy csak magánba lehet járni hozzá terhesgondozásra?
És ő ultrahangozik?
Milyen a stílusa, életkora, mennyit kell várni a magánrendelőjében??? :arrow: :roll:
csézjang

csézjang

Én is Sóvágóhoz járok, most vagyok a 31. hétben. Eddig 1x voltam a magánrendelésén, a többi alkalommal a János kórházba hívott be, ált. a laborvizsgálatokkal egy időben.

Ultrahangot csinált az elején, de a genetikai UH-ra ajánlott szonográfust, aki 4D-t is csinál. Úgyhogy én hozzá mentem kombinált szűrésre, aztán a 18. heti és 30. heti ultrahangra is. A hölgy is nagyon kedves, és rutinos, szuper képeket csinált a babáról.

Az egyetlen alkalommal, amikor a magánrendelőjében voltam, egy órát vártam, de én is benn voltam utána egy óra hosszát nála. Közvetlen és vicces a stílusa, de nem az a mindenáron poénkodós, kínos fajta, hanem tényleg vicces az ember. :) Mivel ősz, az életkorára nem nagyon mernék tippelni, de asszem már huszonéves gyerekei vannak.

Ami nagyon fontos: valahogy megnyugtató a jelenléte. Én a mai napig feszült szoktam lenni kicsit a nőgyógyásznál, na ez nála sosincs így, meglátom, teljesen megnyugszom, mond két mondatot, és utána már vigyorgok is.
jaspis

Még akit ajánlottak dr. Serfőző László. Róla milyen infóitok vannak? Sóvágó és Serfőző között szeretnék dönteni, mindkettőt nagyon ajánlották.
Van olyan aki mindkettőt ismeri???Köszi a választ! :roll:
csézjang

Sziasztok,

Erika,

Örülök hogy a cukor már rendben van, azonban nagyon sajnálom hogy betegek voltatok és fogytál is. (habár azt a mínusz 5 kilót szívesen átvállalnám :lol: :lol: :lol: )
A sulival kapcsolatban én azért halasztottam az első félévet, mert tudtam hogy képtelen leszek a vizsgaidőszakban helytállni. Tulajdonképpen dec 11/14-re voltam kiírva, Marci 23-án született, úgyhogy így utólag is úgy gondolom jól döntöttem. No para, beszélj babucival hogy vegye figyelembe az utolsó órák időpontjait. Megkérdezhetem h hova jársz ?

Szerencsére a görcsök elmúltak, csak szombat és vasárnap kínoztak, azóta is azért érzem hogy van petefészkem, de semmi más.

Millye,

Nem próbáltam semmilyen homeós bogyót, ugyanis az elmúlt közel 8 hétben semmi gondom nem volt azt leszámítva hogy a tisztulás elég intenzív volt. A 6 hetes vizsgálat előtt pár nappal teljesen meg is szűnt a vérzés, folyás. Ez a hétvégi görcs csak úgy jött mint derült égből a villámcsapás, és kb ezzel a lendülettel múlt is el.

Reni,
Szerintem ha a magzatvíz lenne akkor azt másképpen éreznéd. Nekem is erős folyásom volt, habár mivel nekem burokrepesztés volt így sajna nem volt szerencsém azt átélni, hogy huh apa indulás a kórházba elfolyt a magzatvizem.

Csézjang,

Üdv közöttünk, sorry de én a kérdéses dokikkal kapcsolatban nem tudok válaszolni.

Szonce, Reni, Millye ?

Egyben ? vagy már a szülőszobán ? Nagyon sokat gondolok Rátok.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Rólunk annyit, hogy hétvégén babazsúrban voltunk, Marcika uncsitesója 4 éves, összesen 15-en voltunk, 12 felnőtt + a gyerekek.
Hát volt akkora ricsaj, hangzavar, játszóház stb. stb. és Marcika mindennek a forgatagnak a közepén az utazóágyban egy kukk nélkül eltöltött 4 órát. (Persze sokat volt kézben is, de akkor is csak nézelődött) küldök egy képet a gyerekekről.

Ma lesz az első alkalom hogy autóba fogok ülni úgy hogy csak Marci és én leszünk ott. Előre izgulok de nem megyünk messzire csak a dokinkhoz, meg szeretném mutatni Marci szemét, mert picit még piroska.
Ja Eszter javaslatára kipróbáltam a Babé koszmó elleni sampont, áááááááááááááá hát csodákat tett. Ha nem látom saját szememmel akkor nem hiszem el. Eszter még1x köszönöm.

Megint korán írok, 2-kor volt egy kis kajázás, ½ 4-ig altattam, utána úgy döntöttem h nem bújok vissza az ágyba, megvárom a következő jelentkezést, megetetem és utána majd alszunk egy kicsit együtt.

Már csak 7 nap van hátra az első oltásig

Pusz Mindenkinek.

Zsuzsa

Kép Unokák

kubuspace

Sziasztok!

Millye,
én 02.25-re vagyok kiírva.
Úgy tűnik lusták ezek a fiúk, nem akarnak előbújni :D

Zsuzsa,
Marci csodaszép hajasbaba :D
Még egyben... Ma megyek újabb CTG-re és csütörtökön már végre lát a dokim is a két hetes szabadsága után. Kíváncsi vagyok, hogy mit mond.
A szülésznő szerint jó nagy gyerkőcöt növesztettem :D

Reni
b.reni

Sziasztok!

Huhh hát fellélegezhetek... Túl vagyunk a keresztelőn, nagyon jó volt... Épp a maradék házi dobos tortát majszolgatom... isteni...
Szóval nem étteremben volt, hanem a katolikus templom plébániájának van egy hatalmas terme, meg konyhája, ott ebédeltünk a keresztelő után, abszolút házi kajákat, pörkölt, fasírt, rántott csirkecomb, majd sütik sütik hátán köztük a dobostortával... A nagymamám és a tesója főztek előző nap.
Milán tündéri volt, egy hangját nem lehetett hallani egész idő alatt, végig aludt...
Képeket, amiket ígértem, igyekszem felrakni...

Kubuspace:azt hiszem te kérdezted a koszmó elleni krémünk nevét, de ez kikevert gyógyszertári krém, és nincs név ráírva, úgyhogy nm tudom megmondani. Még mindig van egy kevés koszmó féleségünk, de ami jobban zavar, az az, hogy szájpenészünk is van még mindig...

Drukkoljatok a hétvégén, pénteken indulunk az első hosszabb kirándulásunkra, Sopronba utazunk a férjem szüleihez a hétvégén. Én mondjuk rettegek tőle, mert félek, a napirendünket felborítjuk, meg igazából nem szeretem a változásokat, de apósom most lesz 60 éves, illik ott lenni a banzájon...

Reni! Hát nem kapok rólatok pocakos képet?? Lehet hogy már nincs is pocakod? ... :D

Továbbra is nagyon drukkolok Mindenkinek, akinek kell. Ügyik legyetek!!!

Kubu! Tünemény ez a Marci fiú... micsoda haja van... Milánom az apjára ütött... neki sincs sok haja:)

Majd még jövök a képekkel...

Puszi mindenkinek
Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Zsuzsa!

Én a Corvinus Egyetemre járok Gazdaságinformatika szakra.
Te hova jársz?
Nagyon édes Marci. :D

Csézjang!

Sajnos nem ismerem a két orvost szülés szempontjából.
Csak ügyeletesek voltak, amikor bent voltam mütéteken, akkor rendesek voltak. :?

b.reni!

Ha nem lesz hideg front akkor még a babák benn maradnak.
Állitólag az indítja be a szüléseket. :lol:

Millye, Szonce egyben vagytok még?
hverika

Sziasztok

Szóval íme néhány kép:
Kép apával

Kép keresztszülőkkel

Kép

Kép keresztelő után a család

Kép keresztszülőkkel ismét

Kép a keriékkel másnap

Kép
tatyi1983

Kubuspace: Jelentem még én is egyben vagyok! Én is ma voltam CTG-n és Ultrahangon és minden rendben van és nem nézték meg ma a méhszájamat sem úgyhogy ez egy kivételesen jó nap!!!! :lol: Nagyon aranyos a kép amit felraktál :lol: Szorítok, hogy minden rendben legyen az orvosnál! Az oltás miatt is szorítok, hogy ne fájjon szegénynek! Óvatosan vezess mert nálunk szakad a hó!

B.reni: Fiaink jól érzik magukat a finom meklg pocakban :lol: én is ma voltam CTG-n és csütörtökön is megyek :lol: micsoda véletlen :lol:

Hverika: Még egyben vagyunk :lol: Ti hogy vagytok? Neked sincs már sok hátra! Olyan gyorsan elrepül az idő... csak az utolsó napok mennek lassabban... :shock:

További szép napot nektek! :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Csézjang, én felváltva járok hozzá magánrendelésre és a kórházba. A magánrendelés jobban bejött eddig, ott több ideje van rám, a kórházban általában rohanásban van. A várakozási idő változó, volt már, hogy percre pontosan bejutottam az előjegyzett időpontban, de legtöbbször várni kellett többet-kevesebbet, talán 1 óra volt a maximum, de az max. csak egyszer fordult elő. Cserébe viszont rám is mindig szánt annyi időt, amennyire szükségem volt.

A stílusát Jaspis jól körbeírta, szerintem is nagyon megnyugtató a személyisége, sosem feszélyez, hogy nőgyógyászhoz kell mennem, mióta hozzá járok. Mindig vidám, jókedvű. Szerintem úgy 50 körül járhat.

Azt nem tudom, hogy ha valami probléma, komplikáció lenne, akkor mennyire profi, szerencsére ezt még eddig nem kellett megtapasztalnom :)

A másik dokiról nem hallottam semmit én sem.

üdv
Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok,

Szokás szerint reménykedem, hátha egy kis front bekavar, illetve tegnap du óta nagy a csend.. és Millye, Reni, Szonce már a kórházban.

Kati,
együtt érzek Veled dobostorta ügyben, megsúgom hogy a kedvencem. Köszönjük a képeket, nagyon tündériek vagytok.
Nem jó hír hogy a szájpenész még mindig megvan. Minket idáig elkerült, de nálunk még mindig a koszmó a király. Persze amit Eszter mondott Babé koszmó elleni sampon nagyon jó, megmondom őszintén tegnap kimaradt a fürdés mert mindhárman, mindenki a saját ágyában fél 8-kor kidőlt. Én 11-kor ébredtem hogy olyan hangos a TV…. Szóval tegnap nem használtuk a sampont, de szerintem a héten sikeresen túl is leszünk a koszmó kérdésen, feltéve ha a fürdés nem marad ki.
Jó kis utazásotok lesz, óvatosan, vigyázzatok Magatokra nagyon, csúnya mostanság az idő.

Erika,

ZSKF, nemzetközi gazdálkodás.

Tegnap ahogy említettem is vezetgettem, persze csak olyan helyekre mentünk ahol könnyen tudtam parkolni, közel az intézendő dolog helyéhez. És persze nem messze az otthonunktól. Nagyon jó volt, teljesen jól szerelem be/ki a bébihordozót. Egyetlen parám az volt hogy elkezdett esni a hó és nekem nyári gumik vannak az autómon. Gondoltuk nem kell átcserélni erre a télre hiszen úgy sem fogok vezetni Marcipán miatt. Na jó mától csak Apa autójával közlekedünk.
Tényleg nagypocakosok nagyon vigyázzatok Magatokra, biztosan gáz lehet közlekedni a városban, most a hó miatt.

Még mindig Marcival egy szobában alszom, de érlelődik a gondolat, hogy visszaköltözök Apa mellé. De valahogy nem akaródzik, úgy érzem, hogy nem helyes és még ott kell(ene) maradnom Marci mellett. Tulajdonképpen a két hálószoba egymás mellett van, és kb 5 másodperc alatt átérek egyik szobából a másikba. Ki hogy oldotta ezt meg ?

Ma délután akkor elméletileg Moffly és Reni (!) tervezi a ma du 4-órás angelcare tanfolyamot. Mi megyünk, Marci egy 3 gyermekes családban lesz vendég pár órára.

Szép napot Mindenkinek.

Pusz

Zsuzsa

kubuspace

Kubuspace: Még mindig egyben vagyok... szerintem jól érzi magát a pocakban és esze ágában nincs kijönni ilyen hóesésben... :lol:
Nálunk a baba külön szobában lesz, de már én is dilemmázok rajta, hogy nem szívesen hagyom magára... még nem vettem bébiőrt és légzésfigyelőt sem... ezt a szülés utánra tervezem vagy a család majd megveszi amíg a kórházban leszek... neked van bébiőrződ és légzésfigyelőd? Mert ha van akkor szerintem nyugodtan visszamehetsz a szobádba... az anyai ösztön miatt úgysem tudsz majd csak éberen aludni... :lol: Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ma a tanfolyamon. Majd légyszi írd le. Én nem szívesen megyek egyedül... ezt inkább kihagyom az idő miatt is.

További szép napot kívánok!

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Nálunk sincsenek különösebb izgalmak.
A hasam görcsöl és keményedik, mint eddig, de semmi jele a kibújásnak.
A tegnapi CTG szerencsére rendben volt.

Készülök a tanfolyamra, remélem sikerül elmenni, bár nem szívesen vezetek már ilyen időben.

Millye,
ha már ennyire egy időbe esnek a vizsgálataink lehet, hogy még a szülőszobára is tényleg együtt megyünk :D

Zsuzsa,
nekünk van bébiőrzőnk és légzésfigyelőnk is, de valahogy mégsem merném magára hagyni a gyerkőcöt az első időkben, pedig nálunk is 2 lépés van a szobák között.
Mi azt a megoldást választottuk, hogy mi költözünk Beni szobájába, bár lehet, hogy ez nem válik be, majd meglátjuk...

Kati,
a képek nagyon jók. Az apás kép különösen aranyos.
Jó hallani, hogy Milán ilyen jól viselte a dolgot.
Az utazás miatt meg ne aggódj, lehet hogy pont jól jön Milánnak is egy kis újdonság. És tényleg vigyázzatok magatokra ebben az időben.
A képet nem felejtettem el, csak még nem töltöttem át a gépemre, de igyekszem :D

Reni
b.reni

kubuspace

Miért jelent problémát a koszmó? Gondolom nem szép, de okoz vmi egészségügyi problémát is?

Mindenki eljutott ma a szülésfelkészítőre, aki tervezte? Tarthattunk volna akár topic találkozót is :)
jaspis

Jaspis, én is ott voltam tegnap, bár utolsó pillanatig bizonytalan voltam a hóesés miatt, végül csak nekimerészkedtem. :)
Kicsit sok volt a 3 óra ülés, plusz a kocsikázás, de legalább könnyen elaludtam este. Fura, hogy már ennyitől ki tudok purcanni :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!

Azoktól akik nemrég szültek kérdezném.
A szülészetet a 2.ra tették és a műtöket az 1re?

Mostanában már nem akarok elmenni a kórházba, csak majd a ctgre.

Jaspis!

A koszmó nem okoz egészségügyi problémát csak csúnya.
Bár hallottam olyat, hogy valakinek még 3éves korában is volt, mert nem kezelték le a fejbőrt,
akkor az már elég durva szerintem.

Sziasztok, Erika
hverika

B.reni Jó lenne mert lenne kivel beszélgetni! :lol:

Jaspis: Én úgy tudom, hogy nem csak esztétikailag zavaró hanem kialakulhatnak miatta egyéb szövődmények... Én ezeket olvastam róla: A koszmó nemcsak csúnya, hanem hajlamosít a bakteriális és gombás felülfertőződésre. Esetenként a koszmó túlterjedhet a fejbőrön faggyúfolyásos bőrgyulladássá alakulva. Az ekcéma előjele is lehet...

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Az éjjeli nem tudok aludni állapotomat kihasználva, gondoltam írok pár sort.

Remélem mindenki jól van, azt már meg sem merem kérdezni hogy van e változás Millye, Reni és Szonce állapotában. :roll:

Millye,

Van bébiőrző és légzésfigyelő is, majd a jövő héten leteszteljük hogy is reagálok akkor ha Marci felsír és én nem a mellette lévő ágyban, hanem kicsivel arrébb alszom.
Egyébként érdekes, hogy mindig azt érzem, hogy sokkal később ébredek fel mint amikor ő már ébren van és elkezd cuppogni vagy nyöszörögni az ágyban. De lehet h csak én érzem ezt. Mindenesetre soha nem voltam jó alvó, keveset is aludtam és úgy hogy minden neszre felébredek, ezzel szemben most úgy alszom mint akit fejbe vágtak, tőlem aztán még bombát is robbanthatnának, semmi. Valószínűleg ez azért lehet mert műxik a légzésfigyelő és ez megnyugtat annyira hogy el tudom engedni magam, ja és mivel hullafáradt vagyok….

A tanfolyam jó és hasznos volt, kaptunk egy kétoldalas tájékoztatót, elküldjem Neked ?
Rengetegen voltunk, néztem az egyedül érkező illetve az édesanyjuk társaságát élvező kismamákat, hátha felismerek valakit, de sajna túl sokan voltak akik mindkét körbe beleestek.

Reni,

Megleptél hogy még vezetsz, nem semmi. Mindenesetre, ha ott voltál a tanfolyamon remélem minden rendben volt az oda-vissza úton.

Majd pár hét múlva beszéljünk arról hogyan is élitek meg azt hogy a picur közvetlen közelében alszotok. Ha a férjed jó alvó akkor esetében semmi nem változik, de ha nem, háááát akkor szerintem picit nehezen fogja majd bírni a nappalokat a munkahelyén :lol:

Jaspis,

Én csak úgy gondoltam hogy esztétikailag bántó a koszmó, de ahogy olvasom millye üzenetét háát tud ez mást is okozni.
Mindenesetre nagyon nehezen élem meg, zárójelben jegyzem meg hogy saját kudarcnak érzem, hogy biztosan én nem láttam jól el a babát. De tudom hogy ez butaság, szerencsére már tényleg a végénél tartunk, 1-2 nap és game over.

Erika,

Próbálok rájönni, hogy is voltak az átépítések de képtelen vagyok visszaemlékezni. Remélem hogy valaki segít megválaszolni a kérdést.

Vigyázzatok Magatokra.

Puszi

Zsuzsa

kubuspace

Sziasztok!

Nálunk még mindig változatlan a helyzet. Ma megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, hogy mit mond.

Tegnap elég erős fájásaim voltak, már azt hittem mehetünk végre, de semmi rendszeresség és estére el is múlt.

Millye,
ha jól emlékszem Te is ma mész a dokihoz. Majd számolj be róla, hogy Neked mit mondtak.

Zsuzsa,
a tanfolyamon én is nézelődtem :)
Nem a Te férjed kérdezte meg a második sorból, hogy a nagyobb méretű babáknál mi a helyzet?

Egyébként tényleg jó volt, bár szerintem néhány dolgot nem említettek, ami például a légzésfigyelő melletti leírásban szerepel és fontos.
Mindenesetre minden ilyen előadás nagyon hasznos.

Erika,
én úgy tudom, hogy az átépítés következtében az elsőre is tettek műtőket. A másodikon van a szülészet, és műtő is.

Reni
b.reni

Sziasztok.

Csézjang: én Sóvágó dokinál szültem kérdezz nyugodtan, szívesen válaszolok. Nagyon jó orvosnak tartom és a másodikat is nála fogom szülni.

hverika: A szülőszobák fent vannak a II. emeleten, de a műtő is ott van. Lent, ahol a régi szülőszobák voltak, azt felújítják és azt hiszem kórtermek lesznek, de nem vagyok biztos benne, amikor szültem májusban, akkor még nem volt vele semmi, csak úgy állt ott. Úristen olyan mintha nemrég szültem volna, pedig már mikor volt múlt év május....:-)

Zsuzsa: jól gondolod, hogy butaság amit érzel. Nem te vagy a hibás, az én fiamnak is volt koszmója, majdnem minden baba átesik ezen. Kezelni kell és elmúlik, ennyi. Olyan ez mint a szájpenész, nekünk nem volt, de az sem az anyuka hibája szerintem. Lesz sajnos éppen elég dolog majd ami miatt tudod magadat hibáztatni...mint pl. amikor már ácsorogni próbál és eldől, hisz nem tudod mindig elkapni, vagy magára borít valamit, vagy odacsukja a kis kezét...most tapasztalom ezeket és néha komolyan magamat eszem, hogy miért nem vigyázok jobban...pedig mindent megteszek érte. Szóval nem kell magadban keresni a hibát!!! :-)

Kép

Kép
silverlion

Kubuspace: Még mindig egyben vagyok :) ma voltam CTG-n legközelebb szombaton megyek... úgy tűnik a pici fiam nem nagyon kívánkozik ki :) Megköszönném ha elküldenéd nekem a tanfolyamról a tájékoztatót. Én sajnos nem tudtam elmenni... a koszmó miatt ne aggódj mert majdnem minden babánál van! Ez nem a te hanyagságod... ez van és kész! Ezen ne lelkizzél! Az én lányomnak is volt annak idején!
Én is nyugodtabb leszek, ha veszek bébiőrt... és légzésfigyelőt!
Szonce nekem nagyon gyanús... lehet, hogy csendben megszült? Mert már egy ideje nem jelentkezett... :roll:

B.reni: Én is ma voltam orvosnál. Nem kellett mennem ultrahangra csak CTG-re. Legközelebb szombaton kell mennem a szülészetre CTG-re és hétfőn de akkor már ultrahang is 2 naponta és CTG is ha addig nem indul meg a szülés. Állítólag még fent van a pocakom, de szerintem lejjebb ment mert létszik is meg azóta még többet kell pisilnem... :lol: megkérdezte Adrienn, hogy nézzünk-e méhszájat, de lebeszéltem róla miután a múltheti turka-piszka elég mély nyomot hagyott bennem... :cry:
Mesélj veled mi volt? Minden rendben van?

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok Lányok!

Jelentem, szájpenészünk elmúlni látszik szerencsére, de nem szeretném elkiabálni. Azt olvastam, hogy határozottan le kell dörzsölni, el kell távolítani a penészt, nem elég csak bekenni. Hát megpróbáltam így... Milán még csak meg sem mukkant valószinű nem fájt neki :)

A koszmó is egyre kevesebb, naponta többször is olajozom, fésülgetem, úgyhogy kezdek megnyugodni. Igazából engem az bánt, csak mi lehetünk ilyen pechesek, hogy egyszerre a kettőt elkaptuk...és még ez az enyhe nátha is... Most tömöm magamba a vitaminokat, bérescsepp, c-vitamin, hoyg mindketten erősödjünk, és ellenállóbbak legyünk...

Nálunk volt egy kis baleset, a kisöcsém kétszer elájult kedden, először a konyhában, másodszor a tetőtérben a lépcső tetején állt, és onnan zuhant az ölembe...még jó, hogy pont akkor mentem fel a lépcsőn... és még jó, hogy nem volt a kezemben Milán... és még jó, hogy nem esett végig le (14 db lépcsőfok). Iszonyatos volt tartani a kezemben, ahogy ernyedt eszméletlenül. Holnap visszük laborba, teljes kivizsgálásra. De a doki szerint hormonváltozáson mehet át (13éves), vagy leeshetett a vérnyomása... Remélem ennél nem komolyabb a dolog, mert borzasztó volt végignézni, ahogy esett le a lépcsőn, én meg alig tudtam valamit csinálni:( Épp hog el tudtam kapni. És csoda, de azonkívül, hogy berepedt a szája, és egy pici darab letört a fogából, nagyobb baj nem történt...

Ne haragudjatok, hogy ilyen sokat írtam, de ki kellett adnom magamból... éjszakánként is ezen járt az eszem sokáig utána...

Holnap 3 hónapos oltásra megyünk... remélem jól fogja Milán tűrni, mert dél körül Sopronba utazunk családlátogatásra a hétvégére, remélem nem lesz gond...

Puszi mindenkinek!

Pocakos mindenórás leányzók KITARTÁS!!! :D

Kati

Kép
tatyi1983

Egyébként nekünk is van légzésfigyelőnk, ami nagyon hasznos szerintem. Ugyan mellettem van Milán kiságya, de sokkal nyugodtabban alszom így. Bébiőrünk nincs, arról nem tudok mit mondani. De szerintem megéri beruházni egyre. (főleg, ha az ember nem csak egy gyerkőcöt szeretne). Mi is Angel care-t vettünk.
Az én férjem pl. abszolút nem zavartatja magát, ha mi felkelünk. Simán tud aludni... jó alvókája van így baba mellett is :)

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Millye,
nekem ma volt minden, méhszájvizsgálat, ultrahang, meg CTG.
Minden rendben, de semmi jelen annak, hogy lassan szülnék.
Még a méhszáj is zárt.
Kicsit örültem volna, ha az elmúlt pár nap erőteljesebb fájásainak hatására történik valami, de hát ez van.
Én is megyek a hétvégén, vagy hétfőn újabb CTG-re.

Kati,
sajnálom az öcsédet, remélem nem lesz vele semmi gond. Mindenesetre alaposan vizsgáltassátok ki őt.
Nálam is előfordult ilyen 14 éves koromban és nem találtak semmit.
Majd számolj be róla, hogy hogyan sikerült a családlátogatás.

Reni
b.reni

B.reni: Én múlthét óta 1 ujjnyira nyitva vagyok... mint írtam már ma nem engedtem meg, hogy megnézzék a méhszájat... úgyhogy nem tudom, hogy tovább nyíltam-e. :? de nem akartam kockáztatni egy újabb vérzést miután ugyanaz az orvos volt ma is. :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

sziasztok, na megjöttem én is. azt hittem oldalakat kell majd visszaolvasnom, de nem voltatok túl bőbeszédűek. :P

Tatyi: drukk az oltáshoz és az utazáshoz. biztos nem lesz semmi gond. mi amikor Milán 3,5 hónapos volt, egészen Görögországig merészkedtünk, és minden simén ment. ;) ha a hideg téli napokra valami kellemes olvasnivalóra vágysz és van időd, akkor kukk ide, írtam róla: http://utazasaim.freeblog.hu

együttszoba-különszoba: Milán kezderektől külön szobában alszik, de van bent egy nagy ágy nekem, ha bármiért ott kellene aludnom vele. na az első kb 5 héten aludtam ott, aztán visszaköltöztem apa mellé. persze akkor meg lelkifurdalásom volt hogy ptthagyom szegényt egyedül... pár hétig így érezrem, pedig aludt mint a bunda, nem vette zokon. :)

légzésfigyelő: mi kb féléves koráig használtuk, volt pár téves riasztás amikor majd' megállt a szívünk, de mindenképp megnyugtató, hogy volt. bébiőrünk nincs, talán 2-3szor volt hogy azt gondoltuk: na most milyen jól jönne. lehet hogy beszerzünk egyet mire Szofi megérkezik...

mia_snow

A CÉLEGYENESBEN LÉVŐKNEK MEGY A DRUKK! :D

mia_snow

Sziasztok,

Remélem a hallgatás oka az hogy már Reni, Millye, Szonce bent vagytok a kórházban és lehet hogy már a pici babucikat a kezetekben is tartjátok.

Reni,

Nem semmi vagy, valóban az én férjem kérdezett, Te merre voltál ?

Silverlion,

Köszi a biztatást, abba bele sem merek gondolni amiket írtál, hogy eldőlhet, megütheti magát, stb. stb. majd veszek valami vastag szivacsot és abba fogom belebugyolálni. :lol: :lol: :lol: Na jó csak viccelek.

Millye,

Este bescannelem és küldöm az anyagot.

Kati,

De jó hír ha valóban már múlóban van a szájpenész, jól megszenvedtétek az biztos. Nagyon remélem hogy az öcséddel tényleg mindig rendben van, majd írd meg hogy mi volt a vizsgálaton.
Nálunk az első oltás hétfőn lesz esedékes, hááát ezen is túl kell esni.
Elméletileg már meg is érkezhettetek Sopronba. Nagyon jó hétvégét kívánok Nektek.

Nekünk egyébként Baby control légzésfigyelőnk van, én teljes mértékben meg vagyok vele elégedve, szépen működik, 3 panel van hozzá és a legjobb hogy még soha egyetlen (még téves sem) volt.

Mia_snow,

Gyönyörű nevet választottak a kislányotoknak.

Rólunk annyit, hogy tegnap voltunk ismételten könnycsatorna átmosáson, de ez inkább csak kontroll volt mert Marcival minden a legnagyobb rendben van. Mozgalmas napunk volt, mert mindkettőnk szüleit meglátogattuk, így közel 200 km-t mentünk.
Marci ma megint egy kicsit nyűgi-műgi 12.30-kor aludt ma el először, egész délelőtt igényelte a társaságomat.
Holnap egyébként suliban vagyok, és a két fiú magában lesz itthon. Persze ilyenkor Marci meg sem pisszen egésznap gügyögni fog, alszik stb. stb. és apa nem érti hogy én miért vagyok néha annyira ki :shock: :shock: egy-egy nap után.

Lassan be kell szereznünk egy utazóágyat, vagyis az ha minden igaz akkor van/lesz, kérdésem az hogy mivel én még nem láttam összeszerelve így nem tudom hogy az kiválthatja e a járókát is (az alja elég strapabíró) vagy arra külön kell beruháznunk ?

Drukk Mindenkinek, és jó hétvégét.

Zsuzsa

kubuspace

Kubuspace: Hát... még mindig egyben vagyok... :oops: holnap megyek CTG-re... utána 2 naponta UH és CTG amíg meg nem születik ... ez van, de majdcsak kijön már végre :? előre is köszönöm, hogy átküldöd az anyagot! :lol:
Örülök, hogy Marcellel minden rendben van és, hogy túl van a kontrollon. Remélem nem kínozták meg nagyon! Az utazóágyak többsége nem annyira strapabíró... mielőtt veszel azelőtt érdemes összeszerelt állapotában megnézned, hogy mennyire masszív... :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Zsuzsa,
két dolog miatt gondoltam, hogy a Te férjed, az egyik, hogy pont a nagy babákra kérdezett rá és emlékeztem, hogy Marci nem született kis súllyal, a másik, hogy teljesen úgy nézett ki, mint a képen Marci :)
Le sem tagadhatná :)

Millye,
majd írd meg, hogy mit mondtak a CTG-n, kíváncsi vagyok.

Nálunk is változatlan a helyzet :)

Reni
b.reni

B.reni: Voltam délelőtt a szülészeten CTG-n... minden rendben van a babával, a fájásom (keményedésem) átlagosan 60-as értéket mutatott... és kb. 5-8 percenként keményedtem... megnézte az ügyeletes doktor aláírta és legközelebb hétfőn kell mennem... ha addig nem szülök meg, de már egyre jobban úgy érzem, hogy ő is tovább lesz bent és esze ágában sincs kijönni... :oops:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

***** megszületett a kisfiam. Ma érkeztünk haza, mindketten, pontosabban Apukával együtt mindhárman jól vagyunk. Szavam se lehet, csak eszik, alszik. Ha érdekel titeket szívesen megosztom friss tapasztalataimat.
Röviden annyi, hogy mindennel meg voltam elégedve.

Szép napot mindenkinek!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:23-kor.
szonce82

Szonce, GRATULÁLOK!!!! :)

Kép
mulan

Sziasztok Mindenki !

Jaj Szonce, annyira boldog vagyok, most olvasom a soraidat és elkezdtem sírni, a férjem ül mellettem a kanapén és néz nagy szemekkel, nem tudta hova tenni a helyzetet.
Persze hogy mesélj ha majd lesz időd várjuk a beszámolót. Pihenj nagyon sokat !

Millye,

Ma suliban voltam és eléggé kidőltem, anyag legkésőbb holnap megy :D
Holnapra tervezem hogy az utazóágyat is összeszerelem és megnézzük h mennyire stabil az alja, közben azért szétnéztem a Vaterán is járókaügyben.

Most ünnep van nálunk, ez csak annyit jelent h Marci ágyában alszik, mi pedig apucival a nappaliban tévézünk, beszélgetünk. Remek alkalom hogy a bébiőrt teszteljük, hát én nem tudom h mit csinálunk rosszul a beállítással, de ez a szerkezet még a gondolattól is bekapcsol, persze olyan hangosan h majd leesek a kanapéról.

Reni, Millye hogy vagytok ? Tessék Szoncét követni mostmár :lol: :lol:

Puszi Mindenkinek

Zsuzsa

kubuspace

Sonce!

Gratulálok, szép nevet választottatok.
Mindent tudni szeretnék a szülésről, a tapasztalataidról.

Zsuzsa!

Mi is így jártunk a légzés figyelővel.
Mi csak az egyik tapppancsot raktuk a gyerek alá és akkor nem szólalt meg állandóan minden neszre, nem volt olyan sok téves riasztás.
hverika

Zsu152,

Most ahogy visszaolvastam látom h az utolsó üzeneted január elején volt, tulajdonképpen utána pár nappal megszületett a kislányotok.
Így utólag is gratulálunk.
Van kedved írni hogy vagytok, hogy telnek a napjaitok, milyen volt a szülés.

Puszi

Zsuzsa

kubuspace

Szonce82: Gratulálok a babához! Mesélj milyen volt? Mik a tapasztalataid az orvosokról szülésznőkről stb... :lol:

Kubuspace: Egyben vagyok még mindig... ő még nem érzi, hogy itt lenne az idő.... bár a pocakom nem az igazi mert fájdogál, de nem annyira vészesen csak úgy érzem, hogy van hasam alja... ja és reggelre volt egy erős színtelen folyásom ami nem a magzatvízhez hasonlít, de 2 zsepi átázott... :oops: majd holnap megkérdezem a terhesgondozóban, hogy ez mi lehetett... szóval ennyi rólam... majd meglátjuk... hátha...
Remélem veletek minden rendben van és Marcell is szépen aludt az ágyikójában... :lol:

További szép napot!

Kép

Kép

Kép
millye

Hát lányok elköszönök tőletek... :oops: folyik a magzatvizem úgyhogy rendbe teszem magam és lassan megyünk a kórházba...
Drukkoljatok, hogy minden rendben legyen. :?

Kép

Kép

Kép
millye

Millye megy a drukk!
szonce82

Sziasztok!

Millye,
ahogy elnézem elég pontos a kisfiad :D
Nagyon drukkolunk!

Zsuzsa,
nálunk semmi változás. A kisfiam nagyon ficánkol odabent, de úgy tűnik semmi jele annak, hogy ki akarna bújni.

Szonce,
nagyon gratulálok!
Én is nagyon kíváncsi vagyok, úgyhogy ha lesz egy kis időd írj le mindent a szülésről.

Reni
b.reni

Szonce, gratulálok, engem is érdekel nagyon minden részlet, amit szívesen megosztasz velünk!

Millye, drukkolunk, jelentkezz mihamarabb!

Reni: kitartás, már neked se kell sokat várnod!

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?