Új privát üzeneted érkezett!

Ann: Megkaptam!!!
Zita
zitus

Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok, mióta nem voltam itt! Nem is győzöm olvasni.

Vic,
elküldenéd? elérhatőség a profilban.

Remélem, minden babó és anyuka jól van. A betegeknek jobbulést kívánikKépKép

Fiona,
ez a fogamzás kérdés jó! Én is ép mondtam a férjecskémnekKép De nekem mindenféle hormondologtól nagyon fáj a fejecském, így a dokikat a sírba kergetem a fogamzásgátlássalKép

Zita,
az adatokat emilben elküldöm.

Detti,
köszi a muffint, szinte minden nap csinálok. Páros nap édes, páratlan sósKépKép

Fiacskám az utóbbi időben nem kar aludni nappal, de mint olvastam, ezzel nem vagyok egyedül. Azt szeretné, ha napi 3x lenmennénk, mert olyankor aká 3-4 órát is alszik. Lehet, hogy ki kellene költözni a kertbe?

manóka

manóka
manóka

Fruzsi
Mi a Budai Gyermekkórházban voltunk... ott az ortopédián árultak egy kötözős terpesz"pelust"... Csengénak egész nap hordania kellett... kivéve a fürdetés... meg asszem amikor a hordozóban volt, mert azzal nem tudtuk bekötni... Régebben a babanet oldalán volt egy olyasmi terpeszheveder... kicsit egyszerűbbnek tűnt a használata, mint a miénknek... ott 6 masnit kellett megkötni... egy rúgkapáló csemetén.... De most nem találom már azt az oldalt..

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok Lyányok, Asszonyok!

Köszi mindenkinek a dícséretet (csak kierőszakoltam Kép).

CSÍPŐSZŰRÉS és KÖNNYCSATORNAKIMOSÁS engem is érdekelne.
A csípőficamot ki ellenőrzi? Ugyanis, ahogy Fruzsi neked is, nekem is volt, engem anno szíjban tartottak (csak elmondásból emlékszem rá, de így is rémisztő). Szóval ki fogja ezt észrevenni? Rá kell kérdezni? A gyerekorvosban nem bízok, még egyszer sem kelt fel a székéből, hogy megvizsgálja a babát... no comment.

HSzilvi!
Úgy emlékszem, mintha te írtál volna a könnycsatorna kimosásról. Lehet, hogy nekünk is sor kerül rá, mert kismanóm bal szeme születése óta váladékozik, hiába szemcseppek, kamilla, forralt víz. Ez mennyire sürgős? És mennyire fájhat neki?

Juditom!
Most hallom mi vn veletek! Szorítok, hogy minden rendbe jöjjön!!!

Mindenkinek pussz.

Manga
manga

Szomorú esős a mai nap is!Kép

Sajna mi meg nem alszunk jól már napok óta. Matyi este 11 körül alszik el, és éjfélkor már fenn van, aztán 1/2-1 órás vidám mososlygás és kurjongatás(szó szerint!!!) után végre elalszik és aztán 3 körül és 6-kor eszik újra, majd reggel 9-1/2 10-ig alszik. Hát ez van!!!
Nem kívánom egyikőtöknek sem, mert már apjuk és én is álomkórban szenvedünk a kialvatlanság miatt. Ma tetőződött.

Tünde köszi a táblázat-dicséretet, de nem érdemlem, mert valamit mindig elszúrokKép
Kitti olyan aranyosKép

Vic elküldenéd nekem is azt az anyaságról szóló írást?

Brigi te pedig a gyakszikat?Légyszi...

Juditéknak nagyon szorítunk!

Haminak a fülkifúráshoz megy majd szombatra a drukk!!!

Fruzsi: egyik barátnőm kisfiának is kellett 2 hónapig használnia azt a terpesz-izét, és nagyon szépen rendbejött. Azóta már 1,5 éves és nagyon ügyi fiúcska.

Ines: Hannát is (természetesen) javítom! Köszi, hogy figyeltek helyettem is!

És küldök egy friss képet is, azon ritka percek egyike, amikor alszik a döndömKép

Kép
zitus

Jó reggelt!
Sajnos az időjárás változást mi is nehezen viseljük. Szunyokál az édes, majd tök keservesen el kezd sírni... és nem találjuk az okát. Ma pedig reggel óta trüsszögünk, és köhécselünk. Pedig azt mondták, hogy addig nem szoktak betegek lenni a babák, amíg szopiznak.

Adatok: Lili egyelőre egyke, a névnapját pedig Júli 11-én tartjuk.
betty77

Zita!
Én nem adtam meg Hanna adatait? Viszont látod én is hülyeséget írtam. Olivér 3960 g volt és nem 3940.
Mi is nehezen viseljük az időjárást, Oli még alszik, de éjjel 2* ébren volt,peddig csak egyszer szokott. De gondolom az oltás is dolgozik benne.
Legyen már vége ennek az esős időnek, mert a múlt heti tavaszt már megszoktuk, hogy egész nap a kertbe vagyunk.

Ines
ini

Szia Ines!
Mennyire tudlak irigyelni a kertért! Most voltam kint háát valami borzalmas az idő. Sztem a mai sétánk ugrot...
betty77

Sziasztok,

Mindenkinek elküldtem az anyasággal kapcsolatos írást, aki kérte.

Judit,
Nagyon drukkolunk Lénának, hogy mihamarabb rendbejöjjön! Akkor ezért sírt Léna megállás nélkül? Hogy viselte a műtétet?

Tündi,
Kitti gyönyörű!!! Tegyél föl még képeket!

Zita,
Adatokat elküldtem! Cukipofi Matyi a képen!! És azt nézem, hogy Ő is úgy alszik, hogy néhány ujját betömi a szájába?

Ez a szörnyű idő!! Már mérges vagyok rá! Tegnap is csak az erkélyre tudtam kitenni Kismanót, de mostmár nekem is úgy hiányzik egy kiadós séta!!!

Alvás: nekünk pedig pont az ellenkezője igaz most: Kismanó állandóan alszik, mint egy kis MormotaKép Este 10- kor elalszik, de 1/2 12- kor még kap egy kis altató tejcit (ezt már megszokta), és reggel 1/2 8- 8- kor ébred.
Bocsánat, akinek nem válaszoltam, de most nem volt időm visszaolvasni.

Na, megyek, mert ébredezünk.

Puszi, majd még jövök!

Vic
Victoria

Légyszi, aki még nem küldte az adatait és szeretne a külön táblázatba bekerülni küldje el vasárnapig, hogy legyen valami határidő, mert lehet, hogy valaki nem is szeretné megadni és ne várjunk feleslegesen! Remélem ez így megfelel, előre is kösz, Zita
zitus

Sziasztok!

Hű, micsoda forgalom. MIndig vissza kell lapoznom, hogy ki és mit is írt?Kép

DZita: tornamutatványokat elküldtem. adatainak is küldtem már, e a legutolsó táblában még nem volt benne. lehet, hogy elkallódott, itt íromle mégegyszer.
Zsófi névnap: 05.15.
Brigi szülin. 06.22.
Matyikád valami tündérien alszik.
Jövő héten már mi is kapunk kölcsönbe egy fényképezőt és én is tudok Zsófiról friss képekkel szolgálni.

Tigri: javul már a mellgyuszid? remélem igen, mert tudom mennyire fájdalmas!Néha nekem is voltak fájdalmas gyomósodások, de szegényeket mindig addig gyötörtem, masszíroztam, míg sikerült megúszni minden komolyabb gyulladás nélkül.

Manga: könnycsatornaátmosás. Nekünk is javasolva volt, mert Zsófi szeme szinte folyamatosan gyulladt volt. Én nemet mondtam rá, mert úgy tudom, hogy ez a babának nagyon kellemetlen és fájdalmas, valamint azt tanácsolta egy védőnő, hogy erre az elzáródásra hajlamosak a babók az első pár hónapban és az átmosás után is ugyanúgy elzáródhat megint. Szemcseppek ált. nem szoktak használni.
Ami nekünk bevált: a szemöldöktől az orrnyergen keresztül lefelé óvatosan masszíroztam,ezzel elősegítettem az elzáródás megszűnését. Zsófi nem díjazta a produkciót, de jobb volt, mint az átmosás. Naponta többször csináltuk és rövid időn belül megszünt.

Vic: köszike a leírást, nagyon szép és találó! én is küldöm tovább a barátnőmnekKép)

Ines: 800km, akkor ti valahová bajorországba mentek? én is jártam arra, nem is keveset, ott éltem jó pár évecskét. Most hogy írtad, hogy mentek, nekem is kedvem támadt nosztalgiázni és előszedtem a fényképeket....de jó is volt...
A pakolással nekem is gondom volt mindig, pedig nekem csak 1 személyre kellett cuccolnom...

Zsófi ébredezik, mennem kell, később még benézek.
puszi: Zsófi+Brigi
hálósipka

Brigi!
Érc-hegységbe megyünk, ott lakik a nagynéném.
Bajoro.-t én is imádom, nővérem élt ott évekig, most ők már Grazba laknak. Anyukám egyébként türingiai, oda is gyakran megyünk. Én is kint születtem. Két nyelven nőttem fől, Hanna színtén megkapja ezt. Ügyesen beszél már magyarul és németül.
Már várom, hogy menjünk.

Ines
ini

Brigi,
Köszi a gyakikat!

Még egy körkérdés: Ti merre mentek a Pöttömökkel nyaralni? Tudtok valami jó kis bababarát Panziót, szállodát stb azokon kívül, amik abban a másik topicban vannak?

A nyuszis körkérdéssel kapcsolatban: én még mindig nem tudom, mit tojjon a nyuszi a Kismanónak...Adjatok ötleteeeeet!!

Köszi, puszi,

Vic
Victoria

Sziasztok Kép

Zita, nem irigyellek az éjszaka miatt... pedig nálunk se volt semmi. Szokásos módon 1x ébredt - most éppen fél5kor. Aztán meg 6 kor ismét... utána nagy nehezen úgy elvoltunk 8ig, hogy mellettem volt, néha visszadugdostam a cumit. Néha félálomban, néha meg aludt, énmeg ugyanígy... szétmegy a fejem Kép
De nagyon édi Matyi, amikor alszik Kép

Brigi, jó lesz már, ha láthatjuk Zsófit újból Kép

Írtam Juditnak SMS-t ő meg válaszolt és az van, hogy ma már szopizhatnak, szépen javulnak, talán pénteken mehetnek haza. Szegénykék Kép Remélem, hamar rendbejönnek lelkileg is, elég rosszul indult nekik a kinti együttlét...

Ez az időjárás annyira pocsék, hogy kinézni sincs kedvem az ablakon. Még jó, h Hami kint alhat az erkélyen. Mostanában szinte minden nappali alvását kint ejtjük meg. Kép

Pusszancs
Ann
annann

Vic, a nyaralás nekem is nagy probléma... Mé nincs nekünk nyaralónk valahol vízközelben??? Nekem speciel az lenne testreszabott... de hol?
Cupp
Ann
annann

Manga
Kérj a dokidtól beutalót vmelyik orthopediára... azt ülve is meg tudja írni a dokid Kép Már így is kicsit késő van, de változatlanul igaz, hogy minnél korábban vesznek észre vmi bibit, annál gyorsabban korrigálható... Ha meg nincs semmi gond (így legyen), akkor Te is nyugadtabb leszel ...

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

sziasztok!
Mi a zalába szoktunk menni nyaralni, ott szuper strandok vannak.
www.kehidagold.hu
Itt mi még nem voltunk,de elég jónak tűnik.

Ines
ini

Sziasztok!

Gyorsan, röviden, mert megyünk szemészhez. Tudjátok amolyan szülés utáni és fél éves kontroll. Kép

Vic és Brigi, elküldenétek nekem is azt a 2 írást? Köszike előre is.

Judit, gyors felépülést! Sok +++++++++ energiát küldök hozzá.

Ann, Haminak is megy a szombati fülkifúráshoz!!!

Manga, a fiziológiás sóoldatot próbáltad? Nekem azt adtak a kórházban 1 fiolával, de bevallom töredelmesen, én nem használtam. Viszont lehet, hogy Nálatok bejönne.

Zitus, ma-holnap átküldöm én is az adatokat. Majd csipkedem magam. Addig is elnézést, amiért nógatnod köll. Kép Kép
Matyi édes, alvással nekünk is gondjaink vannak 2-3 hete (az oltás előtt óta). Kincsem újra bevezette, hogy éjjel 2-4 között valamikor szopi, aztán meg 6-kor ismét.Utána meg jó, ha visszaalszik 7-ig. De akkor menthetetlenül elkezdődik a nap, vagyis jön az "anya játssz velem, mert különben bömbölök" c. műsor. Kép Kép Kép Kép Persze ez csak akkor gond, ha anya zombisodik. Kép

Tünde, 1 hós Kitty nagyon édi! Kép Gratula!

Fruzsi, kitartás!!!!!!!!!!!! Neked is megy a sok +++++++++++ hozzá!

Szilvi, ez azért szemétség az anyatejgyűjtőtől. Ha nem hajlandók kimenni napi fél liter tejért, akkor ne rinyáljanak és ne kampányoljanak minden lehetséges fórumon. Bocs, de szerintem nem csak Budapestből áll az ország. S ha a fővárosiak nem tudnak segíteni, akkor a korababák éhenhalnak, mert ők nem hajlandók/tudnak autót küldeni? Szóval sz@r így ez a rendszer ....

Fipna, drukk a vizsgához. Addig is jó matektanulást, és sok alvást! Kép

Tigri, Kép a mellgyusziért. Vesd be kispapa szívószerkezetét is, ha a kicsié nem elég hatékony. Nem kell lenyelje, ha nem akarja. Nálunk a masszázzsal kombinálva bevált. Kép De tejszaporításra is kitűnő! Kép

Na abbahagyom. Bocs, akit netalántán kihagytam.

Na pussz: Boróéktól.

P.S.: Még a kádbanfüriről akartam, de majd legközelebb.
Pussz: Boróék
femõke

tettem fel Leviről pár képet
http://babanet.hu/album/main.php?album=1915

R.

rebi

Vic: mi Alsópáhokra megyünk. Igaz elég húzos, de többen bérelünk ki egy bioházat, és így valamivel kedvezőbben hangzik.
betty77

Sziasztok!

A cicit tegnap egész nap nyüstöltük és meglett az eredménye! Már jobban vagyok, nem lettem lázas sem, szóval még az eléjén fülöncsíptük a dolgot. Tegnap reggel még zokogva szopiztunk, még most is kellemetlen, de már sikerült a fájdalmas csomókat eltüntetni. Mit csomó, az egy hegy volt! Kép Kép Nem gondoltam volna, hogy a kis szivattyúm ilyen ügyes lesz! Leginkább a hónaljtartásos pozíció segített. Amúgy tiszta dinka vagyok, mert pár hete még minden nap be volt iktatva ez a póz is, mostanában meg valahogy kényelmesebb volt fekve vagy a fotelban. Na de ezek után már résen leszek. Mindenkinek köszi a tanácsokat és az együttérzést!

Szomorúan olvasom, hogy mi történt Juditéknál. Jobbulást!!!

Zita:
Alexa névnapja: május 18.
Az én névnapom: március 27. mivelhogy Hajnalka volnék (ideje volt bemutatkoznom Kép )
A szülinapom pedig június 23-án van, pont mint Inesnek! Kép

Ágiboszi én sem tudok rátok szavazni, mert technikai okok miatt még mindig szünetel

Betty, remélem nem lesztek betegek! A mai randinapot elmosta az eső Kép

Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy ti hogyan altatjátok este a kismanókat? Ugyanis már páran, többek közt a védőnő is rám szólt, hogy ne a cicin altassam el, mert soha nem fogja megtanulni az egyedül elalvást. Mi így működünk: szopi, cicin elalvás kb 22 óra 23 óra között aztán általában reggel 6-kor kel. Napközben nem hajlandó a kiságyban aludni. KépSzóval én mindig becsempészem az ágyába. Egyébként ordít ha altatni próbálom és elkezd a sírástól fulladozni, köhögni. Szóval kb. 5 percig bírom "kínozni". Mi a véleményetek? Tényleg rá kell már egy 3 hónapos babót szoktatni, hogy elaludjon egyedül vagy nem? Nem tom'. Annyira nem akarom elrontani, de egyszerűen anyafüggő és olyan édesen tud csimpaszkodni, amikor le akarom tenni. Szerintem van benne valami vízszintjelző készülék Kép

Tigri
tigribigri

rebi

Tigri!
Nálatok megy a fűtés?!
betty77

Betty, nem és melegvíz sincs! Valami a hőközponttal van Újpalotán! Kép Most üldözlek a XV. kerületis topikban Kép
tigribigri

Bocsánat, rossz helyre írtam Tigrinek!
Váltogatom a két topicot, mert most kihasználom, hogy Lili elaludt, és próbálom elolvasgatni a régebbi üziket.
betty77

Sziasztok!

Judit!
Teljesen megdöbbentem, amikor olvastam, hogy megműtötték Lénát.Kép Ilyen picike és már egy műtéten is át kellett esnie...
Nagyon gyors felépülést kívánok és remélem mihamarabb hazajöhettek a kórházból!Kép

Fruzsi!
Hát mondanom sem kell, hogy nekem is a védőnő mondta a textilpelusos módszert.Kép
Szerintem a torna is sokat számít és még a hasonfekvés is nagyon jót tesz a csípőjének. Zsani viszont utált hasonfeküdni.Kép Zsani állandóan hordta a nacit(talán éjszakára levettem neki???) 5 hónapos koráig, de talán hamarabb elhagyhatta volna, ha nem textilpelussal kezdünk... Időnként a szivem szakadt meg, amikor rá kellett adnomKép, de így legalább rendbejött. Szóval, én csak a terpesznacit ajánlom!

Boró!
Hát sajnos ez van.Kép Egy lehetőségem lett volna még, hogy leadjam a tejemet: hetente 2x mélyhűtött állapotban gyűjtögetve be kellett volna vinnem a megadott címre. Ezt a férjem tudta volna csak bevinni, de mivel a leadást csak a munkaidejében tehette volna meg, így sajnos nem volt megoldható.Kép Akkoriban sokszor eszembejutott, hogy valahol biztosan van egy picibaba, akinek nagy-nagy szüksége lenne anyatejre...

Tigri!
Örülök, hogy jobban vagy!Kép
Szerintem ez az altatás nagyban gyerek és anyafüggő is. Nálunk minden szopi után Nikit szépen leteszem a kiságyába, ahol még játszadozik egy keveset vagy épp nyöszörög még egy kicsit, de magától alszik el. Időnként(ha nagyon fáradt és nem tudja magát elaltatni) "kérem a cumimat" sirdogálás után szépen elalszik a cumival. Mostanában egyre kevesebbet kell neki a cumi, amióta felfedezte a hüvelyujját.Kép A cicin nem engedem, hogy elaludjon, ilyenkor elveszem tőle. Eleinte megsértődött rajta, de hamar megszokta, hogy Anya nem altatócumi.KépKépKép Másrészről nekem sem kellemes érzés, amikor nem eszik csak cuclizza. Szóval nálunk ez van.

Zita!
Együtt tudok érezni.Kép Nálunk épp ez volt kb. 2-3 hetes koráig, éjjel 11-12 körül szépen kicsattantak a szemei és boldogan szemlélte a világot. Nem fájt a hasa, nem volt éhes csak éppen társaságra vágyott a kis édes!Kép Mi persze karikás szemekkel ébredtünk másnap.Kép Kitartás! Talán néhány nap múlva éjszaka ismét mindenki aludhat.Kép
A hiányzó adatok:
Testvérek: Zsani 2001.10.17-én született
Baba névnap: szept. 10.
Szülinapom: máj. 24.
Köszi!

Szilvi
sztigris

Tigri!
Szerintem sem jó, ha cicin alszik el. Hanna cicin aludt el, mikor pici volt, utána a cumisüveggel. Most tudtuk nagy nehezen a cumisüvegről leszoktatni, és csak nagy ritkán alszik el egyedül.
Oli a karomban alszik el, de megfogadtam, hogy mától egyedül az ágyában. Megfordítjük a fürdést, mert ők egy szobába alszanak a Hannával és azt sem akartam, hogy a Hannát felébressze, ha hagyom sírni.
ini

Sziasztok!

Köszönjük a bókokat Kitti nevében is! Kép

Vic, megkaptam a mailt, köszi! Annyira szép ez az iromány! Kép
Mit hoz a nyuszi? Hát nálunk valószínűleg egy olyan forgós-zenélős kiságyra szerelhető nemtudomhogyhívjákot. Már régen akartam venni, csak eddig mindig elmaradt, de húsvétra meglesz remélem.

Zita, Matyi annyira édesen alszik a képen. Kép

Rebi, megnéztem Levi képeit is, annyira ari mindegyiken. Kép

Olyan rossz idő volt ma, és úgy fújt a szél, nem is mentünk sétálni, csak az erkélyen voltunk egy kicsit. Kép

Képzeljétek, ma fél 11-kor keltünk fel. Kép Reggel 7-kor ébredt Kitti, szopizott, és gondoltam még egy kicsit aludjunk, magam mellé vettem. Hallottam, hogy szakad az eső, meg olyan sötét is volt, gondoltam egy kicsit még pihizzünk. Erre fél 11-kor ébredtünk. Kép

Pusza mindenkinek
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Én írok először ide, de pár napja már olvastam az egymásnak írt dolgokat. Zita ajánlotta ezt az oldalt és tényleg megtetszett, hasznos tanácsokat tudunk egymásnak adni.

Zita!

Matyi tündéri ezen a képen, irigyellek, ugyanis Márkó ma nagyon beszédes kedvében van, de aludni nem akar.

Megírnám én is Márkó és az én adataimat:

Szilvi-Márkó
szülinap: 2003. 10.10
születési adat: 3250g/53cm
25-én(vagyis ma) 23 hetes és 4 napos
baba névnapja: április 25.
anya szülinapja: május 31.

Írtam neked levelet.

Puszi
Szilvi és Márkó

Manga!

Az én kicsi fiam öt és fél hónapos. Egy hónapos kora óta váladékozott és könnyezett a szeme. Kaptunk rá szemcseppet, de nem javult. Alig négy hónapos korában elküldtek minket szemészetre (már én kértem) és ott kimosták neki, de nem segített, mert össze volt már neki nőve. A benti doktornő azt mondta, hogy már hamarabb kellett volna mennünk, amikor még csak eldugult. Már háromszor szúrták fel neki, kaptunk szemcseppet és krémet, maszírozom neki, úgy ahogy Brigi is írta, de egyenlőre nem javul, holnap kell felhívnom megint őket. Igazából azt ajánlom én is, hogy próbáld meg a maszírozást, ha nem sikerül, menj el dokihoz.

Brigi!

Tényleg nem lehet kellemes élmény a babák számára, amikor kitisztítják nekik a könnycsatornát, de pár másodperc az egész, én végignéztem. Az én fiam nagyon jól bírta, ügyes volt. Inkább azért sírt, mert lefogták. Amint elengedték, ölbe vettem és már nem is volt semmi baja.

Örülök, hogy itt voltam.

Sziasztok
Szilvi
szylvy

Az altatási ceremonia nálunk is eléggé elfajult szülősanyargatóba. Kép
1/2 8 körül van nálunk a fürdetés, de eddig is nagyon nehezen huzzuk ki az időt, mert délután 5-6 körül nagyon nyügös lesz. Fürdés után megnyugszik, de attól függetlenül, hogy mikor kapott előtte enni, elkezdi keresni a cicit. Akkor elkezdem szoptatni, hogy majd ha elalszik leteszem. Közben én TV-t nézek. Kép Egy darabig tiltakozik az ágyikó láttán, akkor ismét jön egy kis szopi (melbimbó eddigre persze már szétázott) , aztán a sok szopizástól egyszer csak olyan fáradt lesz, hogy megmondom neki, hogy most megyünk az ágyikóba, de már nem is tiltakozik (kb. 9-kor).
Ilyenkor nincs is sirás-rivás. De sajnos mostanában éjszaka maximum(!) 3 óránként felkel. Az első ébredésével átviszem az ágyamba megszoptatni és ott elalszunk. Ismét 3 óra mulva meg fel szokot teljesen ébredni, mert rájön a pukizás és kakilás. Ez nálunk minimum 1 órás müsor hajnali 3-4 körül. Kép. Nekem itt szokott elfogyni a türelmem és miután mindenben elátom a gyereket, odaadom az apjának és elmegyek aludni a vendégszobába. Kép Apa nem szivbajos, odaveszi magamellé a babát, a saját fejére párnát tesz és hagyja sirva elaludni. (5-15 pernél még nem sirt tovább) Ja! és reggel 6-kor ismét felkel , mert már végre reggel van!
Esküszöm,hogy igy a második gyereknél elhatároztam, hogy az altatási elveimből nem engedek! Ebből semmit sem sikerült betartani, mert rájöttem, hogy nem is tőlem függ. Egyszerűen vannak olyan nyugtalan babák akik kevés alvással is beérik. Nekem eddig mindkészter ilyen "jutott" . Kép
A nagylányom 2 éves koráig mindig a "nappal" kelt. Ez nyáron akár hajnali 4-et is jelentett. Kép Kép Kép

Csipő kérdés:

Nekem gyerekkoromban nem veték észre, hogy fejletlen a csipővápám. Igy most folyamatosan "kattog" amikor járok , és függőlegesen nem tudom simán felemelni a lábam, csak oldalról. Kép Felnőttkoromban kezdett el fájni, amikor már lett egy kis plusz sulyom. Ortopéd orvosok megmütenék, ugy, hogy szétfürészelik a combcsontomat és fém éket illesztenek bele. Mivel egyelőre nekem nem okoz gondot, ezért csak akkor fogom engedni a mütétet, ha már nem tudok járni.
Ezt azért irtam le, hogy lássátok, hogy miért fontos időben kezelni.

Adatok a táblázathoz:
Benedek névnap március 21.
Testvére: Alexa szül.95.12.29.
Fiona szülinapja: aug. 25.

Fiona
fiona

Sziasztok! Lám-lám, ha az ember 2 napig nem jár erre!!!
Szóval a szurit túléltük, egy hangja se volt Verácskának, a kúpra szisszent föl utána, de akkor se sírt. Estére egy kicsit belázasodott, nyűgösebb volt, de jól aludt utána. Tegnap vírust irtottunk a gépen, és marha sokáig futott a program, azért nem tudtam idejönni.
Ma beírattam Zsófit az iskolába, így ősztől már két iskolásunk lesz. Olyan furcsa, és úgy szalad az idő!

Adataink:
anya szülinap:június 24.
Orsi:1996.01.21.
Zsófi:1998.05.28.
Márton:2000.02.20.
Veronika:2003.12.25.
3700 g,52 cm, névnap:01.13.

Ann! Vmikor kaptam talán Miskolcról(?) 60 oldalnyi receptet, ha a tiéd nem ez a gyűjtemény, akkor érdekelne. Emilem a profilomban.
Védekezés: mi a tüneti-hőmérőzéses módszerrel élünk, így nagyon örülök, hogy már megjött, mert így jobban biztonságban érzem magam.

Nyaralás: mi most készülünk május elején pár napra a Balaton-felvidékre. A neten kinéztünk jónéhány címet, leírtuk az igényeinket, kértünk árajánlatot, és így választottunk, Monoszlóra fogunk menni.

Mára eldugulok, de holnap a párom lelép 3 napra, így enyém a gép, majd gyakrabban jövök.

Ildikó
b_ildikó

Sziasztok!

Brigi, Szilvi!
Köszi a könnycsatornás dolgot, akkor megpróbálom a masszírozást. Igazából abban reménykedtem, hogy csak elmúlik most már, mert a jobb szeme is váladékozott, de az 2 hónaposan egyik napról a másikra elmúlt. A múltkor kérdeztem a dokit, hogy vigyem-e el esetleg a szemklinikára, mert már 3 hónapos, de azt mondta még nem kell. Én meg nem vagyok elég okos, hogy higgyek-e neki vagy sem. Most akkor a masszírozásra hagyok egy kis időt.

Boró!
Azt az izét, fiziológiás sóoldatot recept nélkül is adnak?

Rebi!
Ez a csipőficam csak ultrahanggal állapítható meg? Mert azért ülve ugyan, de tekergette a lábait a babónak a doki a múltkor, esetleg ezt nézte? Most nagyon megijedtem, hogy esetleg már késő, ha baj van. De a kórházban észre kellett volna venniük ha baj van, ugyi?

Zita!
A mi adataink.
Névnap: aug.20.
Anya szülinap: júni. 18.
A többit küldöm mélben.

Manga
manga

Sziasztok!

Szylvy(azaz Molnár Attiláné) üdv itt!Reméltem, hogy idetalálsz előbb-utóbb!Kép
Majd írok!

Brigi: köszi a tornagyakszikat, már tanulmányozom őket!!!

Ines: tök jó, hogy 2 nyelven tanulnak a gyerkőcök! Írnál erről bővebben, hogy miképp történik ez?

Vic: nyaralás??? Én ebben a zimankóban csak a melegre vágyom, és hol van még az?

Boró: Remélem a szemészeten mindent rendben találtak!Kép

Rebi: megkuksiztam Leventét, nagyon aranyos. A férjem a kis ember a nagy ágyban-ra emígy reagált-idézem: "Na oda az első csaja is befér majd!"

Köszi az alvással kapcsolatos érzékletes leírásokat! Kissé megnyugtattatok, hogy nem csak én vagyok ilyen cipőben! mindig benne van, hogy valamit bizti rosszul csinálok, kísérletezgettem:
1. 8-kor fűrdés, szopi, letettem, sírás, kivettem, altatás, sikertelen,játék, szopi, alvás(23.00)

2. 9-kor fürcsi, szopi, letettem, sírás, kivettem, megnyugszik, letettem, sírás, kivettem, játék, szopi, elaludt(0.10)

3. 7-kor fürcsi, szopi, letettem, sírás, kivettem, ringatás, letettem, sírás, kivettem, simogatás, elalvás(23.10)

4. 8-kor fürcsi, játék, szopi, elalvás, 1/2 óra, ébredés, sírás, kivettem, szopi, letettem, sírás, kivettem, simogatás, alvás(23. után)

5. ... Szóval előbbiek variálva. Nekem mindig szopival aludt el, lehet, hogy ennek iszom most a levét???
Mit tegyek?

Na akkor a táblázat!
Brigitől elnézést, az emilben megjöttek az adatok, de elfelejtettem beírni, sorry

<pre>
Anyuka Baba szülinap a baba születési adatai 2004.03.25-én tölti Testvérek baba névnapja anya szülinapja
Judit Léna 2004.02.28. 3980g/58cm 3 hét 5 nap
R.Tünde Kitti 2004.02.24. 3600g/50cm 4 hét 2 nap ápr.30 nov.15
Zazsa Benedek 2004.02.17. 3900g/56cm 5 hét 2 nap márc.21
Betty Lili 2004.02.16. 3550g/53cm 5 hét 3 nap júl.11
Fruzsi Márk 2004.02.16. 3700g/57cm 5 hét 3 nap
Rebi Levente Attila 2004.02.13. 2600g/50cm 5 hét 6 nap Csenge2001.11.7.
Fiona Benedek 2004.02.03. 3550g/53cm 7 hét 2 nap Alexa 1995.12.29. márc.21 aug.25
Szilvi Niki 2004.01.28. 2950g/48cm 8 hét 1 nap
Zsóf Gergő 2004.01.24. 3900g/57cm 8 hét 5 nap
Gigi Virág 2004.01.21. 3300g/48cm 9 hét és 1 nap
Detti Levente 2004.01.17. 3550g/56cm 9 hét 5 nap
Reé Ines Olivér 2004.01.16. 3940g/59cm 9 hét 6 nap Hanna2002.01.09 nov.21 jún.23
Andi Peti 2004.01.12. 4000g/55cm 10 hét 3 nap Kitti4 és fél éves
Victoria Dorka 2004.01.08. 3500g/52cm 11 hét febr.6 okt.10
H.Szilvia Dorka(Dorina) 2004.01.06. 3500g/57cm 11 hét 2 nap Zsani 2001.10.17. szept.10 máj.24
Noémi Liliána Eszter 2004.01.03. 2660g/51cm 11 hét 5 nap
Manóka Imre István 2003.12.30. 3330g/51 cm 12 hét 2 nap
Tigribigri Alexa Regina 2003.12.27. 2730g/54cm 12 hét 5 nap máj.18 jún.23
Barnáné Ildikó Veronika 2003.12.25. 3700g/52cm 13 hét Orsi1996.01.21.
Zsófi1998.05.28.
Márton2000.02.20. jan.13 jún.24
Manga István Mátyás 2003.12.19. 3650g/56cm 13 hét 6 nap aug.20 jún.18
Boróka István Zoltán 2003.12.18. 3850g/57cm 14 hét márc.8 és aug.20 júl.3
Ágiboszi Dániel 2003.12.09. 3440g/52cm 15 hét 2 nap júl.21 dec.16
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08. 3550g/56cm 15 hét 2 nap Johanna 7 éves
Balázs 5 és fél éves
Kisbuksi Vencel 2003.12.03. 1560g/43cm 16 hét 1 nap
Heni Boldizsár 2003.11.13. 4000g/57cm 19 hét Barnabás 2001.09.21.
S.Emese Andris 2003.11.08. 3160g/52cm 19 hét 5 nap 17 és 14 évesek
Annann Hanna 2003.11.04. 3490g/56cm 20 hét 2 nap márc.28 máj.29
Kriszti Gergő 2003.10.31. 3750g/60cm 20 hét 6 nap
Hicudzsi Édua 2003.10.30. 3800g/54cm 21 hét
Pindur Dani 2003.10.21. 3120g/55cm 22 hét 2 nap júl.21
M.Szylvy Márkó 2003.10.10. 3250g/53cm 23 hét 4 nap ápr.25 máj.31
Brigi Zsófi 2003.10.01. 3200g/51cm 25 hét 1nap máj.15 jún.22
Dzita Ferenc Mátyás 2003.09.29. 3200g/51cm 25 hét 3 nap dec.3 és febr.24 dec.27</pre>

Szép álmokat kívánok! Zita
zitus

Sziasztok!
Mennyi nyári anyuka van!
Tigri!
te vagy a 2. ember akit ismerek és júni 23-án született. Jó érzés!

Zita!
Írok a kétnyelvűségről, ha a gyerekek alszanak majd!

Fiona!
Nekem is pattogott a csípőm, de nekem valami invastagodás miatt. Én sem bírtam már járni, megműtöttek. Most máshol vastagodott meg. Most még húzzuk-halasztjuk.Állítólag női betegség. Gondolom hormon okozza.

Ann!

nekem is elküldöd a recepteket?
Köszi

Ines
ini

SziasztokKép

Boró, nem írtál magatokról! Tessék írni!!!

Rebi, Levi nagyon drága, édes mosolya van! Kép

Betty, jó 5 let az összefogás a nyaralásnál Kép Alsópáhokról azt hallottam, h szuper hely, állítólag olyan felkapott, h hónapokkal előre kell foglalni.

Tigri, úgy örülök, h rendbejöttél!
Esti alvás: ha hulla fáradt, akkor elalszik a cicin (szopi alatt), ha meg nem, akkor ugyanúgy, mint nappal, kicsit ringatom és alszik.Igazából nálunk nincs olyan, h cuminak használná a cicit, bár pici korában volt Kép Én nem hagyom sírni, máshogy meg nem lenne képes egyedül elaludni, már ki van próbálva. Nekem a nyugalma értékesebb. Majd eljön az ideje, h azt is megtanulja. Persze embere válogatja, h kinek mi jön be.

Szia Szylvy (így írom, megkülönböztatés végett), üdv közöttünk Kép Képet hol láthatunk a csöppedről?

Ildi, ez a Detti féle, 29 oldal, úgyhogy cseréljünk, jó? Mél megy neked, te meg elküldenéd a tiédet? Köszike... elküldtem, de visszajött, hogy túl nagy.... megpróbálom becsomizva is, jó?

Manga, ha tekergeti a lábát, akkor a csípőjét nézi. Nem bizti, h a kórházban észreveszik, így mindenoltásnál ellenőrzik a házidokik - legalábbis a miénk így tesz.

Zita, jól kikísérletezted Kép Egyébként nekünk úgy van, ahogy már írtam fent, h vagy elalszik a szopin - ezt jobban csípem, vagy ha nem, akkor olyankor már nincs játék. Csak fogom, ringatom és egyszercsak elalszik. Mostanában már ügyelek arra, h a fürcsi előtt ne aludjon, így könnyebb altatni. Van, h Hami is fölébred elalvás után, de ilyenkor rögtön megyek és megnyugtatom, így fel semébred igazából.

Ines, ment a mél.
Fiona, Ines, nekem a terhesség utsó szkaszában kezdett pattogni a csípőm, azóta néha csinálja. Képzeljétek, h a kitolás közben akkorát roppant, h a doki megijedt, h összetörtem KépKépKép

És akkor most nézzátek meg, h milyen ügyi kislányom van. Fél percen belül készültek:

Kép

Pussz
Ann
annann

Sziasztok,

Ismét gyors leszek, mert mindjárt eszünk.

Ann,
Na végre kaptunk egy kis betekintést Hami színes életébeKép
Jujjj, de ügyi kiscsaj!!! Most kapta ezt a KeljfelJancsit, vagy már régi, de most tűnt fel Haminak? Irigyellek ám, hogy már így mászik a Kismanód!!
Ezt a szőnyeget hol vettétek és kb. mennyi volt? És ezt a KeljfelJancsit? ReklámozzKép

Milyen recepted van? Mert ha nem muffin (az nekem is meg van), akkor légyszi nekem is küldd el!

Mi annak az alsópáhoki panziónak/hotelnak a webcíme??? Mi is már elkezdtünk lázasan gondolkodni a nyaraláson.

Na, megyek, mert éhes száj hívogat engemKép

Puszi és bocsi, hogy most nem válaszoltam mindenkinek!

Vic
Victoria

Vic,
keljfeljancsit itthon vettük - kivételesen. Szerintem azért tűnt fel neki most, mert az ágyon nem kelfel Kép Csak a földön.
Habtapit kérdezed? Azt kaptuk. De nem jó, mert sok kis darabja van és amint elkezdi szétszedni, rakhatom el jó időre... Betűset számosat szeretnék, de abból is olyat, aminek az ABD betűk közepe nagy. A Megatoysban olyan van - egyébként ott többféle van, s bár nem olcsók, de jók.

De muffinrecept... Ildi, kicsiben se megy át, nemtom mé nem Kép

Pusszancs
Ann
annann

Ann! de én megkaptam, mind a kettőt! Mindjárt sütök is belőle!

Lányok! Ti már használtok járókát?

Ildikó
b_ildikó

Manga
Nem akartam rádijeszteni Kép
ha igy nézte (tekergette) a lábát, és mindent rendben talált, akkor biztos, hogy nincs gond... Ahol CSengét nézték anno csak annál csináltak UH-ot, akinél vmi nem volt jó (túl kötött vagy túl laza csipő)... Nálatok akkor BIZTOS nincs semmi gond KépKépKép

R.

rebi

Ildi, akkor jó Kép(nemtom nekem miért jött vissza, h nem megy át...) Köszi, én is megkaptam Kép
Milyet sütsz? Hány db-ot szoktál sütni népes családodnak?

Ann
annann

Sziasztok!

Hát itt vagyok egy átaludt éjszaka után! Csak el ne kiabáljam. Gyermek éjfélkor bevágta a szunyát és fel sem kelt reggel 1/2 9-ig. Na el ne kiabáljam!!!
Szerintem megunta a kísérletezést!!!

Ann: nagyon ügyi a Hami leány! Szóval ezt a tudományt akartad elrejteni a pöttömmamik elől???

Tegnap vettem muffinsütőt, ma kipróbálom. De be kell vallanom őszintén és töredelmesen, hogy már sütöttem nagytepsiben citromosat és smarties-osat és nagyon fini volt!

Vic: az alsópáhoki Kolping hotelről a www.kolping.hotel.hu oldalon találsz infókat! Igaz, hogy húzós az ár, de sokan dicsérik!

Megyek, mert a délelőtti séta és az itteni csevegés miatt elmaradt a játék és Matyi kezd nyűgizni.

Zita
zitus

Sziasztok!

Zita!

Várom a leveled és köszi, hogy ilyen hamar betettél minket is a táblázatba.

Ann!

A babszobán van hét albumunk Molnár Márk néven, ha esetleg megnéznéd.
A te csöppségedet hol nézhetem meg.
Nagyon ügyi a képen, az én fiam is állandóan mászik, csak ő inkább álmában és mindezt éjszaka. Nem győzőm visszatenni a helyére. Neki van egy különleges mászási technikája (ha tudom majd én is lefotózom), először felemeli a fenekét, a fejét leteszi, és mint egy kis kukac, úgy megy. Persze a lányod által megmutatott mászás is megy neki, de az előző érdekesebb számára.

Lányok!

Nektek hol lehet megnézni a csöppségeket?

Ildikó!

Mi körülbelül egy hete használunk járókát és nagyon bevált. A szoba közepén van, onnan lát mindent és így tovább eljátszik egyedül, főleg mióta már ülni is tud. Féltem, hogy nem fog elaludni benne, mert megszokta a kiságyat, de szerencsére jókat csicsizik itt is.

Az alvási szokásokról annyit, hogy nálunk hétkor van fürdés, aztán evés (ő már nem szopizik, vagy tápit kap, vagy más kiegészítő kaját), aztán fél kilencig játék (jól kifárasztom) és után alvás. Általában szó nélkül elalszik vagy csak egy kicsit dünnyög még magának. Persze ez alól a tegnapi nap kivétel, hiszen fél tízik fent volt, de szerencsére eljátszott magának a helyén. Ő sokat mászik, álmában is és ha véget ér a kiságy, akkor reklamál, de tegnap este nem jelezte, hogy baj lenne, eljátszadozott, csak amikor már végleg elfáradt, akkor fordítottam a hasára (ugyanis mindig megfordul), mert csak így hajlandó elaludni. Innentől alszik kb. 2-3-ig, ilyenkor kap inni és után három óra hosszat alszik és akkor kap csak enni. Ám ezen evés után már szigorúan betartja a három órákat, ritkán lesz belőle négy. A tegnap éjszaka persze megintcsak kivétel, ugyanis fél óránként felsírt, vagy mert átfordult, vagy véget ért a kiságy. Alig bírtam visszaaltatni, ráadásul akkor amikor ő aludt én akkor nem tudtam, mert fájt a derekam és a lábaim (gerincsérvem van és nagyon megérzem az időjárást, ráadásul tegnap sokat is játszottunk). Így hát elég fáradt voltam reggelre, persze ma folytatja, nem akar aludni, most is reklamál, ezért hát befejezem.
Teszek fel két képet, hogy meglássátok az én kis drágámat.

Sziasztok

SzylvyKép
Kép
szylvy

Ann!
Nagyon ügyes a kis Hami! Kép

Fiona, köszi a megerősítést csípő ügyben. Csak olyan rossz volt az első nap, úgy sírt, mintha fájdalmai lennének. Elég erősnek kell annak az anyai szívemnek lennie, hogy ne tépjem le róla szt az izét. Most azért telefonálgatok, hogy nincs-e kissé modernebb kivitelben, legalább a szélére tehettek volna (terpeszpelus) valami puhát, hogy ne vágja a lábacskáját.

Szilvi!
Elég brutál, hogy a védőnők ennyire a helyzet magaslatán állnak. Nekünk most 5 hétig kell hordani, remélem, nem tovább.

Lányok!
Hát éppen jókor beszélgettünk a szoptatás-fejés dologról. Az én kis drágám az utóbbi napokban teljesen átállt az "egész-éjszaka-alszom"-ra, ami 6,5-7 órát jelent egyhuzamban. Istenke tartsa meg jó szokását.
De mire hajnalban felkel, a melleim szétdurrannak a sok tejtől. Mindkét cicit oda szoktam ilyenkor adni neki (ami nem túl szerencsés), de különben begolyóznékKép Szerintetek a szervezet egy idő után átáll, vagy hogy is lesz ez.. mert fejni ugye nem akaródzom, különben is, az is csak növelné a termeléstKép Tapasztalat??

Lyányok, annyit muffinoztok itt, hogy előbb utóbb én is belevágokKép

Puszi

Fruzsi
cinderella

Szia Fruzsi!
Miért áll távol tőled a fejés?
betty77

SziasztokKép

Nah mi is előkerülünk, annyit irtatok, hogy alig birtam végigolvasniKép

Dzita,
egy ötlet a táblicskuhoz, mit szólnál hozzá, ha a szülinapokról és a névnapokról egy külön tábla lenne, időrendbe rakva, vagyis gyorsan látnánk, ki a következő az ünneplésben, és akkor nem kéne sasolni a dolgokat, három oszlop lenne az egész, dátum, névanapos, szülinapos, persze ez csak egy ötlet voltKép És persze az eredeti táblicsku maradna az adatokkalKép
Matyi csodaszép, és ahogy alszikKépKépKép

Fruzsi,
drukk és kitartás, bizzunk benne, hogy az az 5 hét bőven elég lesz és gyorsan elszáll, amugy éjszakára is hordania kell, vagy elég nappal?
A szopi fejés témához, nálam is hasonló volt az elején a helyzet, csak én nem adtam mindkettőt oda, hanem lefejtem. Mióta kbra állandósult, hogy átalusza az éjszakát (két hete tart) a cicim is kezd beállni a kereslet kinálathoz és már nem fejem le, vagyis már nem akar kidurrani reggelre.

Szylvy
Üdv közöttünk, nagyon édi kismanód vanKép Látszik, hogy jól érzi magát a birodalmábaKép

Ann,
wow a kisügyi HaminakKép Akkor mostmár anyája duplázva lehet résen, hogy merre is kuszik a manójaKép
Nálunk Dani ezt még forditva csinálja, mármint hason nem nagyon inkább háton kuszik, mint egy kis kukac, hátrafesziti a fejét, emeli a popsit, elrugja magát a lábával és lerakja a posit, leengedi a fejét, ezzel a technikával a nagyágyon pillanatok alatt átjut az egyik sarokból a másikbaKép

Ildikó,
én mos probálom rászedni a fiukat, hogy hozzák le a padlásról, de még nem jutottak oda, én meg egyedül nem tom lehozni, meg még huzatot is kell a belevaló szivacsra varrnom, de már nagyon el kell, mert nem lehet egyedül hagyni már, és a kiságya keresztbe már kicsi neki.
A muffinrepertoárhoz itt is találtok sok sok receptet, meg jó ötleteket.

Manga,
drukk a gyors gyógyuláshoz.

Vic,
köszönöm az irást, nagyon szép volt, és rögtön tovább is küldtemKép

Fiona,
jó olvasni, hogy nem lett nagyobb baj a cici fájdogálásból, épp időben vetted észreKépKép

Judit
+++++++++++++++++ energia a gyors gyogyuláshozKép)

Rebi,
tündéri Levi, elolvad az ember, amikor a mosolyát látjaKép

Huu annyi mindent akartam még irni, de felébredt a kis gézengúz, akinek nem irtam azoktól bocsi, minden babócának sok tejcsit, anyájának meg kicsivel több időt pihireKép

Kisbuksi merre vagytok? rég jelentkeztetekKép

majd még jövök, ha manó engedi

puszi
Ági és Dani

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok,

Zita,
Köszi az alsópáhoki tippet, illetve webcímet, már meg is sasoltam.
Épp azt néztem, hogy úgy érdemes menni, hogy minél több babás legyen ott, ugye?!

Pöttömök! Nem akartok nyáron Alsópáhokon vagy Kehidakustánban nyaralni? Milyen muri lenne ott összehozni egy Pöttömös találkát; szerintem hatalmas kedvezményt is kapnánkKép Kép Kép

Szylvy,
Nagyon kis aranyos Manód van. Olyan szépen ücsörög! Kép
Mikor ült fel először?

Szerintem jó ötlet amit Ági írt, hogy külön táblában legyenek a szüli és névnapok.

Fruzsi,
Nekem Kismanóm már 2 hetes kora óta végigalussza az éjszakát, úgyhogy van tapasztalatom a tejben való fürdésben. Szóval az első hónapon brutál volt, annyira feszültem, és a párnám alá tettem még egy pár melltartóbetétet. Bevallom őszintén, hogy ha már Dorka végigaludta az éjszakát, így nem akartam felkelni külön fejni, továbbá azt sem akartam, hogy ennél jobban megnöveljem a mennyiséget.
De egyszercsak megtanulta a cicim is, hogy éjszaka a kis felhasználója is alszik, így mostmár nem olyan vészes a feszülés, vagy legalábbis nem fürdöm a tejben reggelente.
Habár volt egy olyan időszakom, hogy annyira megcsappant a tejem, hogy áldottam mindenkit, hogy régebben fejtem minden nap és ezáltal volt tejci a mélyhűtőben.
Szóval kitartás!

Szerintetek létezik az, hogy Kismanóm 12 cm- t nőtt 11 hét alatt????

Vic
Victoria

Vic!
Vera 14 centit nőtt 3 hónap alatt, most mérték a szurikor.(ha jól mértek a kórházban)

Alsópáhokon mi is gondolkodunk évek óta, aztán az utolsó pillanatban előtör belőlünk a sóher és keresünk vmi olcsóbbat.

Fruzsi!
Szerintem be fog állni a tejecske, a cicid pár napon belül, ha nem is plötty, de nem lesz túlcsorduló reggelre.

Ann! Végülis nem találtam itthon zabpelyhet, így nem sütöttem, pedig úgy kinéztem! Amúgy minimum a 12, de van egy receptem amiből kb.30 jön ki, hát az is elfogy igen gyorsan. Inkább nekiálltam függönyt varrni. Az egyik utcai szobán még mindig nincs függöny, pedig már vagy 3 hónapja használjuk (felújítás után vettük újra birtokba, és az ablakok is ki lettek cserélve, így nem jó a régi).

Ildikó
b_ildikó

Ezt a lököttséget most kaptam:

A kisbaba olyan, mint a nescafé, könnyű megcsinálni és egész éjjel ébrentartKépKépKépKép

Vic,
lehetséges, hogy annyit nőt, az elején piszok gyorsan nőnekKép ezt talán a ruhatárán veszed észre a legjobban, tegnap még jó volt rá a bady mamár meg szoros.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ági,
Születése után 56- ost hordott (mint a legtöbb baba), most pedig már elkezdtük hordani a 68- asokat.
Nemsokára már az én ruhatáramból kell majd mazsoláznunk Neki?! Kép Kép Kép

Noi,
Dorka ezen a héten csak 30- at hízottKép De még nem aggódom, majd behozza ezen a hétenKép Remélem.

Vic
Victoria

Szia Vic!

Most vagyunk öt és fél hónaposak és kb. három hete kezdett el ücsörögni. Először állandóan felborult, de most már szépen ül és ha dől vissza is húzza magát. A legújabb, hogy előredől és a négykézlábra állással próbálkozik.

Szilvi
szylvy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?